Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zamíří Firefox OS do automatických praček?

Valchu na ně, na lemry líné!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Možná, že si při praní budeme chtít zabrouzdat na netu, anebo sdílet na sociálních sítí, kolik kilo a kdy prádlo pereme (což by bylo vlastně i docela možné). Ne vážně, tohle mi přijde jako blbost.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pracka este ujde, ale smart toaleta a navyse hacknuta je vacsi problem....

Utorok 6.august 2013, Autor: Ľuboš Fojtík

Predstava, že pri vykonávaní potreby vám niekto spustí aplikáciou cez smartfón funkcie toalety, môže byť úsmevným, no pre niekoho nepríjemným zážitkom.

Luxusná toaleta značky Satis, ktorá stojí mimochodom "len" 4420€, má vážny bezpečnostný problém. Toaleta od japonského výrobcu Lixil má automatické splachovanie, bidet sprej, prehráva hudbu a uvoľnuje vôňu. Bezpečnostná chyba nájdená expertmi dovoľuje hocikomu, kto má nainštalovanú aplikáciu na ovládanie toalety a je v dosahu bluetooth, ovládať ju podľa svojej vôle.

Chyba sa týka každej toalety, pretože pin kód "0000" je hardvérový a nie je možné ho resetovať, alebo meniť a teda každý môže ovládať hociktorú toaletu Satis. "Útočník" môže nič netušiaceho užívateľa prekvapiť nečakaním spláchnutím, prepnutím hudby, dvíhaním a sklápaním veka toalety, sprejom a prinajlepšom vôňou. Avšak neustálym splachovaním sa dá na toalete minúť nemalé množstvo vody, čo sa prejaví na účte vlastníka.

Čítajte viac: http://pc.zoznam.sk/novinka/luxusna-toaleta-hacknuta-0#ixzz3OEZtIfOy

High-Tech Toilet Takes Urine Sample, Provides Health Report
The Huffington Post | By Alicia Ciccone

Posted: 05/07/2012 10:16 am EDT Updated: 05/07/2012 11:53 am EDT
TMI? The GP or General Practitioner Toilet, designed by Lucy Jung, does much more than flush away your waste. Upon request, the high-tech toilet gives you a full health report based on a urine sample it collects from the basin.

Described by Yankodesign.com, the GP is a "pathology-enabled toilet system that analyzes your urine and gives you a detailed diagnostic report on it."
http://www.huffingtonpost.com/2012/05/07/high-tech-toilet-takes-urine-sa...

Toilet analyzes your stool and beams health results to your cellphone

April 6, 2009 by Paul Wagorn & filed under Uncategorized.

Once you have made your “deposit”, sensors in the toilet will analyze your stool for various trace elements, then it beams a report to your cellphone via infrared. The report includes a unique URL which you can access with your mobile browser where you can find detailed information about the analysis, such as fecal bacteria count, presence or absence of blood, fat content and other wonderful information.
http://www.ideaconnection.com/blog/2009/04/japanesetoilet-analyzes-your-...

Dokonca uz som cital aj o verziach, co maju ethernetovy kabel a posielaju vysledky lekarovi e-mailom a cez Facebook.

The Toilet and Its Role In the Internet of Things

04.29.14
What Your Toilet Could Detect

In the very near future, sensors might be embedded in your toilet bowl. They are connected to an IP enabled WiFi device (much like a Nest thermostat) on the back of the toilet. You might use batteries or it could be hardwired into the house wiring for power. It can connect to an app on your tablet, SmartPhone or laptop/desktop as part of your Personal Health Management System (PHMS) which may be set to relay certain data to your doctors office. What this might relay;

Early Pregnancy Detection:

Bacterial Infections:

PSA Levels Are High, Gents:
It’s Hangover Time:

Key Indicators on Health
https://www.wired.com/2014/04/toilet-role-internet-things/

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s vámi. Jsou věci kde to smysl má a kde ne. Zrovna pračka stejně jako zámek na kolo a další smart pí**** opravdu ne. Všichni se snaží vymýšlet hromady smart nesmyslů. Asi čekají, že z toho bude podobný boom jako u dotykových telefonů a že si namastí kapsy.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A já bych to uvítal.
K naprogramování odloženého startu na mé zánovní pračce SIEMENS je potřeba pomalu kalkulačka a kód F16, který mašina hlásí při nedovřených dvířkách také patří spíš k inženýrským, než k lidským řešením. Toť problémy pro ženy, no a pro nás muže čekají nástrahy volby správných pracích programů.
Dovedu si představit elegantnější a jednodušší řešení, kterým budou rozumět všichni členové domácnosti a jestli se takový přístroj bude ovládat přes display na pračce nebo na domácím mobilu/tabletu je mi celkem jedno.
Ještě jedno pozitivum na on-line pračce vidím - rozhodně mi bude milejší okamžitý vzkaz o závadě, než telefonát od sousedů o patro níž o půlhodiny později :D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To ze "UI" pracky navrhol debil, nie je este dovod na "smartifikovanie" niecoho takeho ako je pracka...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ono ikdyz tam bude osm operacnich systemu, tak budou pracky za 10 litru, co budou mit 5 programu a pracky za 20, ktere budou mit 20 programu a firmware updatovat nepujde ..... vsechny pracky jsou dnes stejne, lisi se jen inteligenci za pet korun, ktera je jim dana podle vysledne cenovky ...... ja bych treba ocenil si velmi jednoduse naprogramovat vlastni program prani ...... ale to se nikdy nestane.
A jako ovladani pres telefon .... to je lol .... asi se nikdo nezamyslel nad tim, ze by pak clovek mel v telefonu specialni aplikaci pro pracku, susicku, lednicku, kavovar .... to by byla fakt bomba:o)
Mne asi dlouho vystaci aplikace pro muj servem ovladany odpadkovy kos, ovladany raspberry pi:o) ....... kazdopadne tohle jsou vsechno veci, ktere zabavi pet minut ....
Ve skutecnosti to bude vypadat tak, ze vsechno bude mit moznost pripojit na wifi, stahnout ovladace, specialni aplikace atd ..... a bude to ve stavu jak to delam ja ted ..... koupim tiskarnu nebo cokoliv, pripojim a pokud by nefungovala pohodlne stylem plug and play bez balastu vyrobce, tak vracim ..... stejne tak lednicku, auto, atd ... pokud to bude potrebovat smartphone (idealne jeste specialni typ od stejneho vyrobce, viz produkty tamtungu nebo applu) pro vyuziti vsech funkci daneho vyrobku, tak si jej muzou strcit do psich pochev .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja cakam kedy budu na satach namiesto papierovych stitkov (co skrabu a hned sa odstrihnu a/alebo po 3 praniach su necitatelne) vsite napr. nfc so vsetkymi udajmi. Pri plneni pracky by si pracka potom sama mohla nastavit najlepsi program, pripadne upozornit na nevhodny kus ... Podobne by sa mohla spravat aj susicka/zehlicka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Treba tohle by bylo zajimave ...... ale jen do jiste chvile ..... do chvile kdyz bys prisel do obchodu a u turniketu ti to nabidlo slevu na zelene slipy k tvym modrym .....
Ale mozna by to byla sranda s rfid cteckou na ulici .... ta ma cervene tanga, ta ma modre tanga, ta nema zande, ta ma nahradni v kabelce, takze ma asi kramy ...... :o))))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zase keby si vedel kde nfc cip je, nic ti nebrani ho odstranit a ostat pri klasickom sposobe ... ked uz mas paranoju z tangacov v kabelke.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

až nfc bude mít větší dosah než řádově centimetry, tak by nad tím šlo přemýšlet ;-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, ale ono zalezi na antene ne? Podle me tam limit nebude. Akorat, ze standard je nejaky a tim padem je dosah maly, ale silnejsi antena by vybudila vetsi pole, nabila NFC a to poslalo signal.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

http://hackaday.com/2011/06/12/a-suitcase-for-all-your-wardriving-needs/...
zde je zminka o dosahu 15m a v pdfku se borec chlubi i vetsim dosahem bez modifikace anteny :) takze to s tim pradlem je v klidku mozne :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak miesto RFID bude mat citacku QR alebo aspon ciarovych kodov. Kazdy kus pradla bude mat na nejakom (odolnom) stitku kod ktory "pipnes" pri nakladani. Ale to je zase celkom pomale a neprakticke ... to tam ja rychlejsie rozriedim a nastavim z hlavy.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Já hlasuju pro víc user friendly spotřebiče. Jestli to znamená aby byly o něco víc smart než teď, to nechám na vývojářích. Bylo by hezký, kdyby spotřebič věděl, kolik za dané období čeho sežral např :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ajajaj. Zavirovaná pračka. Jen to ne.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u pračky bych nějaké smart funkce uvítal. Tedy ne ovládat ji na dálku, ale udělat z ní víc user (tedy chlap) friendly věc.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak musel by se pro tyhle peechoviny domluvit nejaky standardni protokol (nestane se) .... a pak treba mobilem mavnout pred prackou s NFC a zobrazilo by se, co se kam lije, co dela ktery program ..... nebo zda chcu oznameni o konci nebo odpocitavac ..... ale zadne instalovani specialnich aplikaci pro kazdou pichovinu, to je cesta uplne mimo ....
Tohle bych si jeste predstavit dokazal!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Preboha, len to nie. Ro by nejaky manager mohol vytiahnut tento vtip a zaobrat ho vazne...

Network Working Group L. Masinter
Request for Comments: 2324 1 April 1998
Category: Informational

Hyper Text Coffee Pot Control Protocol (HTCPCP/1.0)

Abstract

This document describes HTCPCP, a protocol for controlling,
monitoring, and diagnosing coffee pots.
https://www.ietf.org/rfc/rfc2324.txt

Independent Submission I. Nazar
Request for Comments: 7168 1 April 2014
Updates: 2324
Category: Informational
ISSN: 2070-1721

The Hyper Text Coffee Pot Control Protocol
for Tea Efflux Appliances (HTCPCP-TEA)

Abstract

The Hyper Text Coffee Pot Control Protocol (HTCPCP) specification
does not allow for the brewing of tea, in all its variety and
complexity. This paper outlines an extension to HTCPCP to allow for
pots to provide networked tea-brewing facilities.
https://tools.ietf.org/html/rfc7168

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Na co smart pračka? Důležitější je smart žehlička, která prádlo vyžehlí, složí a uloží na správné místo do skříně. Až tohle bude, tak teprve potom můžeme začít mluvit o Smart!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pch! Tu mám doma už skoro 30 let!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Si si isty, ze je sused friendly? :)

Tvoj model smart zehlicky ma ale neduh, ktory je vyrobnou vadou. S jej obstaranim sa nainstaluje malwer az vyrus svokra.

Prepac nedalo mi :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Svokra už nie je. A nebola až taká zlá.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

"Ale co, jednoho dne se třeba severokorejští hackeři budou bavit tím, jak celý západní svět přišel o spodní prádlo, jelikož jim je jejich smart-pračky vypraly na 90°…?

Jj, již dnešní FW jsou plné "k*rvítek"... s online smart to bude jeětě více cool...
Nedejbože, až pračka v rámci smart domácnosti zjistí, že na bankovní účet majitele přistála mimořádná odměna... a rozhodne se odejít do věčných lovišť :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se v různých obměnách dělá v praxi už léta. Bývalý kolega měl zkušenosti s firmou, která se mj. starala o servery různých společností. Navenek velmi seriózní s dobrými referencemi (tehdy, nevím jak dnes). Praxe: vedla se statistika a jakmile nějaký server běžel příliš dlouho bezproblémově, vyrobila se přes vzdálenou správu chyba, a pak už jen pánové čekali na telefon, až jim majitel zavolá, "že to neběhá". Tomu pak sdělili, že závada se na dálku nedá odstranit a majitel musel krom opravy platit ještě výjezd atd. :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To je jen chybně postavená smlouva. Správně je platit za bezchybný provoz a závady pokutovat. To bys koukal, jak je technika spolehlivá!

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

toto poznam na kogenerackach. Pausalne platby za opravu s tym, ze do istej sumy sa diely neplatia. Servisnej sluzbe sa neoplati behat kvôli blbostiam tak preventivna a periodicka udrzba je ovela lepsia.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Taky asi proto snad zadna firma takovou smlouvu nepodepise. A s domacnosti uz vubec ne.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pár takových zakázek jsem ve firmě zažil a dělal na nich. Namátkou třeba jedna ze součástí mýtného systému. Nebo server hosting. Portály firem.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Uz jenom cekam na gigabitovy ethernet port pri te pracce s DLNA a UPnP sdilenim informaci, jak zasrate mam gate a naoplatku si na mycce pustim porno kdyz budu mit sex se svou zenou na ni, k inspiraci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi přes 10 let starou povídku Vaříme s Microsoftem. Taky budeme muset kupovat kompatibilní prádlo? :-)
http://infowebz.com/textiky/windoma.html

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A pracie prostriedky!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

No tak naše pračka je schopna servisákovi říci mobilem, který jí podržím u knoflíku, co jí schází. Nemluví lidskou řečí, ale zapíská mu to. On pak může přijet už se znalostí závady a příslušnými díly.

Naštěstí jsme to ještě nepotřebovali.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dobra ukazka toho, ze inteligence v pracce ma i lepsi vyuziti nez ptat se pres mobil jestli ma susit.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Teď jen aby to taky nemělo naprogramovanou životnost, jako některé tiskárny.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.