Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zanechal Steve Jobs Applu plány pro příští 4 roky?

Cucanie si z prsta, mimochodom, verejne znamych veci... (to teraz mam na mysli ten "server Develop")
Myslim, ze kazdemu je jasne, ze kym Jobs mohol, tak robil Applu plany do buducnosti a je tiez verejne zname, ze inzinieri v Appli (ako vlastne aj v inych spolocnostiach) pracuju pri uvedeni nejakeho produktu uz na jeho dalsej generacii (za vsetko spomeniem priklad, kedy sa udaje o iPhone 4 objavili vo FW pre 3Gs rok pred uvedenim 4-ky)...
Uprimne - nechapem zmysel tohto clanku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak buď si ten server cucá z prstu, nebo marketing Apple vymýšlí způsob jak překonat obavy po Jobsově smrti s tím, že lidem nakuká, že vlastně tak úplně nezmřel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Isaac Asimov - Nadace? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, pro apple asi první novodobá seldonova krize :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, jestli Steve zanechal trezory s časovým zámkem :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj s hologramom, nie? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v kazdem trezoru je prototyp nejprodavanejsiho telefonu te doby :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vrátane tohoto?
http://youtu.be/PuYPOC-gCGA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotyková televize s dálkovým ovladačem (taky dotykovým) ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... inak... to je tiez krasny bullshit - tak na pocitace sa vyprdnu a nedaju tam dotykove ovladanie, lebo usudili, ze to nie je to, co ludia chcu (pre flamerov: kto zmysluplne pouziva dotykove ovladanie na beznu pracu vo windowse?) a pri TV to akoze maju v plane?! WTF? Co za debilov su ti ludia zo serveru "develop"? Ked uz si tie veci cucaju s prsta, tak aspon nech je to palec na ruke a nie cudzi malicek na nohe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém ovládání Windows PC dotykem je spíše v chybějícím HW. Tedy, ne že by to nešlo, ale není to běžné, mít dotykový displej. Na stole by to asi nebylo ono, ale na notebooku bych to i uživil.
U TV, klasické obývákové, to je asi dost nemyslitelné. To spíše pomocné zařízení (dotykové DO) či propojení přímo s iPodem, iPadem či iPhonem. Zvláště ve spojení s iCloudem. Ať už k ovládání televize, nebo třeba "promítání" fotek, přehrávání filmů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já si dělal legraci z trochu absurdní duplicity ovládání, ale původní myšlenka "dotykové televize" je "televize" umístěná "kdekoli", např. na ledničce, v zrcadle v koupeně, na kuchyňském pracovním stole a pod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pověsím iPad (a nebo jakýkoli jiný tablet) na ledničku a mám dotykovou televizi. :)

Pokud to ale vezmeme vážně opravdu by mě zajímalo jakou mají představu o dotykové televizi. Vstávat z gauče se asi nikomu chtít nebude. To by byl krok/y zpátky. Od toho byly vynalezeny ovladače. :)
Mohlo by to být nějaké menší zařízení, ale je tu už iPad. Jediné co mu chybí je tuner.
Nebo nějaký dotykový ovladač? To taky nedává smysl...
Jedině nějaké koncepčně zvláštní zařízení.
Obrazovka zabudovaná do stolu?
Větší "přenosné" zařízení ala iPad s dokovací stanicí zapojnou do antény? (přenos mezi oběma přez wi-fi)
Nějaké jiné nápady? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych viděl jako reálné jenom to dotykové dálkové ovládání. K dotykové televizi by museli přidávat cisternu prostředku na čištění skel. Dotykové ovládání je fajn, ale i u takové pitomosti jako je telefon mně štve neustálé čištění ušmudlaného displeje. U televize bych to nesnesl, leda že by mezi těmi "superzlepšováky" co Steve zanechal byl i neušpinitelný displej... ;o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Amen. Mě telefon netrapi bo na něm mam taku tu gumovu nalepku. Nešpini se tak moc, ale je to kurňa nepříjemne na dotek. Něco za něco...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotykové DO je taky dost nesmysl. Na TV normálně potřebuji přepínat programy a vstupy + nastavit hlasitost. To dělám na DO po paměti (třeba i prakticky po tmě), naopak dotykové DO to vylučuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevylučuje ... Používám aplikaci na dálkové ovládání WMC, která umí gesta a není to problém ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co když jako DO slouží váš dotykový telefon nebo tablet? Na obrazovce máte interaktivní menu, TV program včetně náhledů, play list vaší filmotéky nebo internetové půjčovny filmů, vaši foto banku, YouTube, internetové stránky, Skype, ................

Vy sám si jen vybíráte, odklikáváte co chcete nahrát a kdy, co se má pustit, nebo jen pohybem prstu posouváte fotky z dovolené, když je ukazujete známým. TV pak slouží pouze jako zobrazovací plocha a recorder. Také by to zpřístupnilo nahrané porno pouze na vyžádání z mého mobilu, děcka by si museli stáhnout vlastní :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotykove ovladanie uz davno TV maju. Napr. Samsung dodava dotykove dialkove ovladace k TV uz asi rok. Okrem toho existuju aplikacie pre smartfony, ktore vytvaraju dotykove dialkove ovladanie pre TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem ako ostatni, ale ja si dotykove ovladanie TV pamatam uz z 80r. okov. Malo to size iba 8 kanalov (nie zvukovych :-)) a CB obraz, ale dotykove ovladanie tam urcite bolo - stacilo sa len dotknut tych dvoch kovovych ciarok, ani nebolo treba stlacat a hned sa prepol kanal. Nie ako u dnesnych DVB-T alebo DVD-S prijimacoch, ked sa clovek nacaka kym sa to prepne na iny kanal....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatam!!! Ja mam doma niekde v sufliku taku velku skrinku s CB lcd od philipsu. Programovatelny dotikovy ovladac k xx zariadeniam. velke a neprakticke. Bolo to drahe. Ale co je sranda, tak v seriali SG-SG1 snim behaju a meraju vselico :) to sa mi doma nepodarilo nikdy.

Ako tu niekto uviedol, tak napr. samsungy TV sa daju ovladaty s telefonov, ked som na NB nainstaloval XBMC a mal ho nahodeny k tv tak cez telefon to ma krasnu ovladaciu aplikaciu. Takze dotykove ovladace boli a su bezne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím za tým konšpiráciu ministerstva zdravotníctva a poisťovacej lobby. Ak je návrat k starému spôsobu prepínania programov - tj. vztať, podísť k telke a manuálne prepnúť - spôsob ako dostať precivilizované národy z kresiel a dopriať im trošku zdravého pohybu, tak jednoznačne! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého odhadu poslední rok života už tolik chod neovlivňoval protože měl dost starostí sám se sebou.kdo měl nebo má doma někoho postiženého rakovinou ví o čem mluvím.Člověk jde do háje kondičně i psychicky ať si to přiznává nebo ne.Jedna věc je nápad a druhá je realizace toho nápadu a to nemluvím o tom přesvědčit lidi nový produkt přijmout.Prezentace produktů Apple je kapitola sama pro sebe která mě fascinuje.Uvést produkt který má GUI snadno naučitelný a zapamatovatelný u kterého je vám zděleno nic nemusíte řešit protože jsme vše vyřešily za vás a to co jsme na tom produktu nevyřešily to nepotřebuje(tedy jasná orientace na masy ).Přitom se daří Apple vytvářet kolem jejich produktů auru vyjímečnosti(chcete li exkluzivity) což jde je jaksi proti filosofii produktů a přitom jim to lidé baští.Nejsem zastánce filosofie geeků a nehýkám nad složitostí softu či hardware ale mám rád svobodu a jak cítím že mi někdo nasazuje chomout a ještě chce abych jako dík za to zaplatil jsem ve střehu.Když jsem nedávno viděl znovu tu slavnou reklamu Apple kde si bere na mušku IBM tak se musím pousmát a dokáži si jí představit v gardu Android versus Apple(ano až tam se Apple za ty roky v mích očích dostal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rafan, videl si Jobsov keynote z WWDC 2011?
http://www.youtube.com/watch?v=3lsMFzxtSZ8

Konalo sa to teraz v lete a je to, myslim, posledny Jobsov vystup - 4-5 mesiacov pred smrtou. Je tam vidiet, ze napriek chabemu fyzickemu stavu, stale mal dobru hlavu (pamatat si co presne a kedy ma robit pocas prezentacie, atd atd...). Napokon, toto o nom pisal aj Walter Isaacson, ze ked ho naposledy navstivil, lezal v posteli, ale mysel mal stale cistu...
Samozrejme nechcem tvrdit, ze by bol nejaka extremna vynimka, ale verim, ze kludne mohol este pomahat pripravovat buduce produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte je přece normální že koncept vystoupení mu mohl připravit i někdo jiný.Dle mého on už poslední rok jen ukazoval směr(to také není málo)protože mnoho manažerů neumí ani to.Dokáži si představit jaké bral léky a co to dělá s hlavou(nevěřím že je mohl dlouhodobě vysazovat).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tie koncepty su u nich skoro vzdy na jedno kopyto a aj ja som presvedceny, ze v tom mavali (mavaju) prsty aj iny ludia - nie len Jobs.
Mojou pointou bolo, ze to este v lete dokazal cele viest, ze si pamatal "scenar" a vedel ho perfektne podat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple vám nasazuje nějaký chomout a jde proti filozofii produktů? Tak proč má tak gigantické prodeje a umisťuje se v čele žebříčků spokojenosti zákazníků? Nemá naopak Apple konzistentní filozofii? Čím se jejich strategie liší od jiných firem: BMW, Audi, Toyota, Sony, Volvo, Chanel, Boss, ...... Myslíte, že tyto firmy dělají svou práci špatně a jen hloupí zákazníci jim na to skáčí? Opravdu jen blázen a zabedněnec jim na to skočí a začne pak bečet? Ano, já používám iP3G a mám doma iPad, ale vůbec nemám pocit, že bych s nimi nebyl svobodný a nebo omezený. A to jsem hodně kovaný v čemkoliv kde běhají elektrony a počítač je můj hlavní výrobní prostředek.

Já budu poslední, kdo bude nekriticky velebit Apple, IT fandovství mám dávno za sebou, naopak když chtějí lidé ode mne radu co koupit, doporučuji jim konkurenční produkty. Přesto když jsem před nedávnem týden běhal po Mnichově, tak jsem si všimnul, že iP4 má hodně lidí a to převážně střední a starší generace. Myslíte, že oni na něco skáčí? Nebo to bude tím, že oni nejsou gekkové a svoboda pro ně znamená, že se nemusí starat o technickou stránku věci, jen si jí užívají. Navíc a tím Androidem zase tak svobodnější nejste.

Já osobně Androidu hodně fandím, tak jako Goggle celkově. Budu jen rád, když nebude Apple majoritní, stejně tak doufám v úspěch WP7. Jedině konkurence a trumfonání nám prospěje. Současně není třeba navážet se do Apple a jeho uživatelů, naopak se dá od úspěšného mnohému naučit, ale současně nebýt jejich zákazník, když vám osobně konkurence nabízí něco lepšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom co jsem napsal nepochopitelného.Když něco navrhuji jako produkt pro masy tak asi nebude exkluzivní.Co je krásného na představě Apple že všichni budeme mít stejný telefon stejný přehrávač stejný tablet.A co takhle všichni stejné boty,kalhoty,bundy,kabáty atd.Ujišťuji vás že když budou dělat jen jedny tak budou ale super.To je představa uniformy zelených mozků.To je to co mě vadí a svazuje a proto by ta reklama Apple měla pranýřovat své autory dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni budeme mít stejný telefon? Zastoupení Apple na trhu smartphone = 19%
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS22974611

V celkovém objemu mobilů má něco kolem 5%. To je podle vás uniformita? A díky inovacím a flexibilitě Androidu se ty % moc navyšovat nebudou. Není třeba oslavovat Apple ale chce to trochu objektivity.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o procenta kolik toho prodal ale filosofii nebo chcete li vidění světa a nebo sen jak by to mělo vypadat.Apple si usnadnil vývoj produktů na úkor pestrosti a přesvědčuje zákazníka že to tak má být.Představa že by se měl jeho podíl za této filosofie extrémě zvětšovat tak by si člověk připadal jak v Číně za Mao ce tunga všichni stejné montérky a stejná čepice.Mělo to ale nesporné výhody lidi se nemuseli převlékat když šli do práce a nebo zase domů:-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovece, sorry, ale ty si uplne mimo v tomto.
Vobec nejde o nejaku uniformu. Pointou je venovat energiu vyvoju jednej veci a nech je "sakra" dobra. Pricom kazdy rok tu jednu vec zlepsovat a posuvat dalej. Co je na tomto nepochopitelne? Takto funguje MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Pro, iPhone, iPad, a jednotlive iPody.
Uplne iny pristup ma napriklad Nokia, alebo Sony Ericsson - milion trilion roznych verzii (vsetko len klony s inym "skinom") za rok a kazda stala za hovno. Ziadny progres, nic. Raz za cas zlepsili v jednom z klonov displej, alebo pridali nejaku zabugovanu funckiu, ale inak nic (Sony Ericsson boli dobre iba ked prisli na trh so 750kou... odvtedy to boli len klony bez realnych zlepseni).

Preco ludia ziju v dementnych vzdusnych hradoch, ze Applu ide o nejake oblbovanie ludi? Sam Jobs povedal v suvislosti s Flashom na iPhone, ze ak sa niekomu nepaci ich pristup, nech si kupia to co sa im paci. Tak potom WTF? Nepacia sa ti "obmedzenia" Applu? Tak si to nekupuj!
Ludia si nevidia dalej ako na spicku nosa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neda mi zareagovať:

ja blbec!!! draha mi zalozila chomut (ozenil som sa) a este jej za to platim. skoda ze ma nemal kto poucit :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze Jobs posila ze zahrobi do predhrobi napady jeste ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krásný příklad článku o ničem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hlavně že to má na konci otazník, takže tam může být cokoliv. Silně to připomíná ale bulvár, to už tu mohou být klidně články: "Je Gates alkoholik a homosexuál?" a podobně, na konci je otazník tak je to v pořádku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pockat... A je teda alkoholik a homosexual? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je každý, kdo je známý

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buzerant snad ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nove produkty iSheep, iGathering ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu cerneho humoru:
Iphone chysta verzi Iphone 5 "Steve Jobs edition", bude cely cerny, ve tvaru rakve a reklama bude postavena na hesle "dovolate se s nim i do zahrobi".
Jiz ted jsou pred prodejnama fronty.... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že jsou na světě tyhle Jobsové, bez nich by lidstvo nevědělo jak dál a célé národy by se bezhlavě vrhali z útesů.
Posledním z velkých je již jen Horst Fuschs, až odejde i on je lidstvo v řiti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty krávo marketing az za hrob, boze jak ja nemam rad apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zapomeli jste na herni konzoly kterou Apple planuje a na ktere take pracuje. Zatim nema svuj procesor ale na tom uz dela take.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velký kormidelník Kim Ir Sen , tedy opardon Steve řečený Jobs?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bude muset být hodně kompatibilní konzole... Už teď mají vývojáři plné ruce práce s minimálně třema platformama (PC, PS3, Xbox).
Pokud se ale hodně rozšíří, budou hold muset přidat Applův iBox či iStation do jejich repertoáru.
Nebo iPlay,
nebo iGamer,
nebo iConsole,
nebo iKillboredom,
nebo iStayathomeandwastetime,
nebo iHavenogameforthisboxbutitisapple,
nebo iCandowhatiwantaslongasappleapproves.
To už sem možná trochu přehnal. :P Berte prosím s hodně velkou nadsázkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Och já nemám rád Apple, já jsem tak vtipný a úžasný... Jděte se vycpat ubožáci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jaký je tvůj vztah k Exxon Mobil, abychom si udělali komplexnější přehled o tom jaký je tvůj vztak k firmám sídlícím v USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je nemít vztah k žádné firmě a jenom si vybrat z toho, co trh nabízí a podle vlastních potřeb. Ono to ale stejně svádí...temná strana je zákeřná. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl že ani moc nejde o marketing, ale hlavně o záchranu cen akcií :-) No a jak je vidět tak to funguje pač včera pěkně posílily :-P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neposilili nahodou kvoli milionu predobjednanych iPhonov 4s behom prvych 24 hodin? (iphone 4 si za rovnaku dobu pri jeho uvedeni predobjednalo 600 000 ludi)

Ludia si fakt kurva nevidia za spicku nosa!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.