Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zápis na DVD-R DL pomocí Layer Jump Recording

zajimavej clanek - klobouk dolu pred trpelivosti
 
...opravdu se cte 4KUS jako fokus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno polozim lamersku otazku, ale je mozny overburning na DVD-R DL?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej, je prijemne videt verejne vystavenou MOJI CESTINU pro Nera... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně jestli dvouvrstvá média mají spirálu v první vrstvě levotočivou a v druhé pravotočivou. Ví to někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno je to moc bezvadné, jenom to chce mít DL media za 20Kc a ne za cenu jaké jsou dnes. Zajimalo by mě kolik lidí používá dnes DL media, i když má DL mechaniky s "Jump Recordingem":-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> hombre:
No, ono se to spíš čte zřejmě nějak jako něco mezi "foukas" a "foukes" - prostě jako anglicky "focus", na stránkách "pseudovýrobce" této mechaniky www.4kus.com.tw je (když ty stránky zrovna fungují) uvedeno Focus (4KUS je pak zjevně jen slovní hříčka).

>> Senki:
Podle mého názoru to nejde už z principu. Na okraji média by totiž nešlo overburnnutou část adresovat, když na sebe obě vrstvy adresami navazují, a u středu média ve druhé vrstvě jaksi není už jít kam.

>> Evzen:
Stejně tak je příjemné ji používat ;-).

>> Shark:
Ta spirála v druhé vrstvě se podle mého názoru kříží s tou v první. Médium se totiž stále otáčí stejným směrem (nezařazuje zpátečku). A když se člověk na to dvouvrstvé médium podívá zespodu, je tam viditelné jakési lehké moiré (je-li to ten srávný výraz). Prostě jestliže se spirála v první vrstvě "vymotává", ve druhé se tímtéž směrem "zamotává" ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak jsi evzene poznal ze se jedna o tvoji cestinu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen ta cestina nie je dotiahnuta. Pozri si obrazky z procesu vypalovania "Burning Layer 1". To asi nebude po cesky!
Este by ma zujimalo, ci je mozne rippovat obsah po jednotlivych sesions?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A uplne najlesi by bol NERO alebo hociktory program, keby pri uzavierani DVD, vytvoril nejaky subor s velkostou takou, aby koncil na poslednej volnej adrese druhej vrstvy. Mne by ten subor na DVD vobec nevadil, len by mal mat nejaky normalny nazov a mal by byt v root-e

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že důležitá je i otázka kompatibility, a pokud to nebude kompatibilní nejen z PC machanikama, ale i ze stolníma, tak je to o důvod víc, zůstat u DVD+R DL. Jen mě tak ještě napadá, není pokus řešit nekompatibilitu tím book type DVD-ROM, které se i tady v recenzích objevilo u disků DVD-R DL u některých mechanik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hombre: Ne. To ce cte Ctvrty kus. To je podle toho kolik mechanik liteon po nejake dobe prestane fungovat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LJR -> nova ochrana proti kopirovaniu :DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Igi:
Na to se nemusí zapisovat na DVD žádný soubor. Stačilo by vyplnit tu zbylou díru při uzavírání DVD nulami (což by neměl být žádný problém). Otázka je, která situace nastane dřív: Zda si na to zvyknou různé čtecí programy nebo zda vypalovací softy budou tu díru při uzavírání DVD něčím plnit. A tady si fakt netroufám ani hádat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se tu tak bavíte o tom že je možné použít LJR jako ochranu. Zná někdo nějaký program který umí vypálit CD/DVD s falešnými sektory? Jde mi jen o to aby se nedalo takové médium jednoduše zkopírovat v Neru a podobném programu. Nepotřebuju aby to nešlo ani v CloneCD/DVD (každý si vždycky najde nějakou cestičku). Zná někdo takový program? Nebo způsob? Nejlépe zadarmo? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mě vždycky dojme jak někdo bojí o svoje nahrávky a chce je chránit proti kopírování.Ale že má doma 200 dvd záloh z půjčovny a regál cd-r,to je v cajku,to se naopak hledaj cestičky jak to těm ,,kapitalistům"" prolomit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT > to rippovanie po sesions ide v pohode?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by me zajimalo:
To je jednoduche - poznam svoje preklady... takove vyrazy se proste v tom oficialnim zgarbu nevyskytuji.

lgi:
Jak znamo (a jak psano i v poznamkach k moji cestine), nektere casti NEROCSY.TXT s hlaskami jsou _ZAMERNE_ ponechany v anglictine...
I kdyz zrovna tebou uvadene priklady by si preklad zaslouzily, to uznavam.
Holt nemuzu otestovat vsechno, uz proto, ze vypalovacku DVD doma nemam, nota bene dvojvrstvou. A v praci na takove veci nemam cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by mi nekdo napsat ten jednoduchy postup, jak z Lite-On SOHW 1673S udelat SOHW 1693S. Ta pridana podpora DVD-R DL by se mohla hodit... Ja takouvou "promenu" mechaniky jeste nedelal a tak bych rad vedel, postup jak na to a jestli mi to neposkodi mechaniku. Vim,ze to bude asi o preflesovani firmwaru, ale rad bych vedel jak presne. Mate s toutou konkretni zmenou uz nekdo zkusenost? Predem moc diky, Mr.Gentleman

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Igi:
Ne, ani to načítání session nejde. Každá session je na médiu prakticky rozdělena na dva kusy a programy na to nejsou zvyklé, dokonce to neudělá ani Nero. Navíc když se vypálí další session a importuje se vždy při tom ta poslední, pak i v ISOBusteru se to pak jeví, jako že i ty předchozí session obsahují vše, i to, co je v těch dalších (jak multisession funguje co do souborového systému, to sám netuším).

>> Mr Gentleman:
Stáhni si http://codeguys.rpc1.org/firmwares/dvdrw/1693S.KS09.patched-cf.rar a po rozbalení spusť ten EXE soubor, co je uvnitř. V mechanice přitom samozřejmě nesmí být žádné médium. Počítej však s tím, že tam pak nesmíš dávat nové oficiální firmwary od výrobce, jinak ti mechanika zdechne. Musíš tam vždy dávat upravené ze stránky http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html označené jako patched (ten, co jsem ti na něj dal odkaz, je "KS09 - patched - crossflashing"). Jinak to zdechnutí se projeví trvalým blikáním LEDky na mechanice a dá se to snadno spravit opětovným flashnutím tím správným firmwarem. I přes to, jak je to jednoduché, se zříkám odpovědnosti za případné způsobené škody, znáš to ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdo preklada vlastne pro nero oficialni cestinu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen > take it easy, ja Ta neshitim, iba upozornujem. Tvoju pracu si Vazim.

WIFT > Diky, teraz je pre mna clanok kompletny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Flashoval jste nekdo Liteona flashem od CG 1673S na 1693S?? S jakym vysledkem? A kvalita zapisu atd.? Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> MoZeK:
Však si to zkus, nic to není. Vždycky se můžeš snadno vrátit do původního stavu, riziko nějakého zrušení mechaniky osobně nevidím prakticky žádné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc pekny clanek, diky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jaky je rozdil mezi upravenym firmwarem a originalnim pro SHOW-1693S?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ordos:
No, pokud vím, tak mezi firmwary je rozdíl minimální, ten upravený je jen Omnipatcherem lehce přizpůsobený té vypalovačce, kam jako původně nepatří, aby do ní šel nahrát a ona se po flashi neupraveného firmwaru jen suše nerozblikala a nepřestala fungovat. V Omnipatcheru je na to jen jedno zaškrtávátko ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je mi to opravdu strasne trapne, ale mam dvd-r dl a je na nem neco vypaleneho, me to nejde zobrezit, jak mam preskocit na tu druhou vrstvu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wewerush: mohl by pomoci IsoBuster.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den,
Nefunguje mi u "Nero CD - DVD speed" funkce "Disc Quality". Ale dlouhodobe, na ruznych vypalovackach a verzich Nera.
Nemel by nekdo moudry radu?
 
Pepik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pepanius: Asi dlouhodobě používáte typy mechanik, které Nero DiscSpeed standardně nepodporuje :-). Lze to vyřešit úpravou registrů, jak na to tady určitě najdete odpověď. Další možností je použít některou ze starších verzí programu, které ještě nebyly blokované, nebo pořídit mechaniku s čipsetem Mediatek, ty s CDSpeed i DiscSpeed spolehlivě pracují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak starší verze by šla použít na CD, nevíte jak a kde v těch registrech??? Já to hledal celý den
Pepík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.