Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zapisovali jsme na DVD R 22×

Kdyz uz jsme u toho zvysovani rychlosti - je nejaka sance, ze se slim mechaniky nekdy prehoupnou pres 8x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že pro vysoké rychlosti nikdy nebudou. Není ani tak problém roztočit rychle médium, větší je v jeho brždění. Když mechanika potřebuje korigovat (skokově snížit) z nějakého důvodu rychlost zápisu, miniaturní motorek to prostě nezvládne a žádnou mechanickou brzdu nemá. Servačností by se médium dotáčelo příliš dlouho. Stejnosměrné motory lze zabrzdit zkratováním vynutí rotoru, ani to nelze v plném rozsahu aplikovat u miniaturních motorků slim mechanik, asi by dlouho nepřežily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: ak smiem vedieť, akej značky bude to DL RW médium, JVC, alebo to budú predprodukčné vzorky MKM? Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šotek zase řádil - "vyplívají".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě napadlo... existuje podobné měření kvality (PI a PIF chyby) i u Blu-ray disků? Koukal jsem se na stránky ECMA a nic o Blu-ray tam nemaj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zero_cdr: médium v mechanice je poháněno třífázovým motorem (tříf. napětí se vyrobí elektronikou ze stejnosměrného), 3f motor má právě výhodu ve snadném brždění - pustí se tam napětí v protifázi. Takže tim to asi nebude, ale nevim jestli by slim mechanika dokázala třeba ukorigovat vibrace při rychlosti 22x, určitě jsou ale podstatnější problémy proč se to nerealizuje. Kdo by taky dneska zapisoval na optická média:-)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miki23: Ano, existuje ale otestujeme to, až budeme mít Blu-ray LiteOn s čipsetem MediaTek. Co se týče parametrů, které by takové změřené médium mělo mít, myslím, že k tomu ještě "kuchařka" neexistuje.
pepst: Mělo by to být MKM, tedy Verbatim. Tedy podle toho, co nám Samsung sdělil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomis: Jenže brzdná síla závisí na výkonu toho motoru, zatímco setrvačnost média je samozřejmě stále stejná, nezávisle na typu mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je vůbec něco co mediatek nevyrábí?? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co jako ? Já jsem právě zapisoval dokonce 30x na DVD-R a zbylo tam ještě hodně volnýho místa takže si myslím že na to půjde zapsat asi 60x. Pokud změním velikost písma tak třeba i 100x !!!
Jo a dva a šest je osm. Dostanu něco ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.