Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Záplata na vadný Windows 10 October 2018 Update (v. 1809) se instaluje napodruhé

Ono je to mnohem horší. Tady https://support.microsoft.com/en-us/help/4464330 je jasně napsané, že aktualizace KB4464330 potřebuje servicing stack update KB4465477. Pokud nainstalujete původní ISO s verzí systému 17763.1, tak se začne stahovat a instalovat pouze KB4464330, a na SSU se to vykašle, všechno skončí s chybou.

Co mě ale dostalo do kolen, když jsem pomocí DISM vytvořil ISO, které obsahuje jak KB4465477, tak KB4464330, a ono to po instalaci verze 17763.55 začlo z windows update stahovat KB4464330 znovu, a skončilo s chybou !

Totéž se stane, když budete aktualizovat starší systém, po aktualizaci na verzi 17763.55 začne opět stahovat KB4464330, a skončí s chybou.

Ani v jednom případě se nezačne instalovat SSU přednostně, a i když je SSU přednostně nainstalován ručně, tak aktualizace skončí s chybou ! I když nainstalujete obě aktualizace ručně, opět se začne stahovat z Windows Update znovu, a taktéž skončí s chybou !

Vážně bych chtěl někdy potkat tu partu lidí, co vymyslela ten fantasticky fungující systém aktualizací Windows, zejména ve verzi 10.

To co jsem popsal, jsem otestoval na Win 10 Home, Pro a Enterprise LTSC. Nechodí to nikde.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

> Vážně bych chtěl někdy potkat tu partu lidí, co vymyslela ten fantasticky fungující systém aktualizací Windows

Podle me to bude nejake softwarove AI prvni generace, proti kteremu je i moucha vysoky level inteligence :)

Jako, v BSD a Linuxu mas pri vetsich updatech bezne nekolik stovek balicku, s tim ze kopec z nich zavisi na jinych, nektere jsou prejmenovany, nektere jsou nahrazeny a pres ten chaos ty zavislosti balickovy system vyresi za vterinu. Tahle Pat&Mat firma ma kolik, dokopy 200 aktualizaci woken rocne ? to by zvladl udelat i jeden clovek *rucne*.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft, je indická společnost vedená Indem , programátoři jsou vesměs Indové. Co dodat snad jen že z Inde pochází cikáni.
Co chcete řešit

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Snad jen, že tahat do IT rasismus je hodě ubohé...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co je na faktech rasistického? A vůbec tohle je oblíbená prupovídka těch co chtějí srážet lidi s odlišným názorem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jasně že to rasistické je, resp. v tomto případě xenofobní. Prostě se to svede na nějakou skupinu indů (aniž by v reálu tušil skladbu programátorů v MS, která jistě bude typicky americká). Nemám rád přehnanou politickou korektnost, ale spousta lidí to zase zaměňuje tak, že když jim někdo brání bez důkazů házet problém kolektivně na celou skupinu, čož je tak snadné, tak se tváří hrozně ublíženě.

Nevím jak moc by se vám líbilo, kdyby svámi v Německu nebo Rakousku otevřeně nakládali jako se zlodějem (vyhazovali z obchodů, restaurací, hotelů, volali na vás policajty), protože všici Češi přeci kradnů.

Máme tu holt dva extrémy, ani jeden necílí na problém:
(hyper)korektnost - neschopnost popsat problém pravými jmény
rasismus, xenofobii - hodí se to na celou skupinu, která nám barevně nebo národnostně nevyhovuje, bez ohledu na to, čím ve skutečnosti jednotlivci jsou

Microsoft má především celý vertikální management na pytel, nic nepomáhá, že stahuje mozky z univerzit. Chaotické vedení projektů, žádná dlouhodobá vize na kterou by čistě směřovalo, oni neví co vlastně chtějí a to vede k problémům tohoto typu, kdy je systém nejednotný, rozbíjí sám sebe, zřejmě bude i dost váznout vnitřní komunikace ve firmě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis bych rekl, ze je to o zkusenostech s indickymi firmami. A ty jsou aspon podle mne dost ruznorode. To stejne plati o indickem outsourcingu.
Obecne plati, ze jsou indove hodne mechanicti, a chteji mit vsechno do detailu popsane, pak kdyz neco chybi, tak se zastavi a cekaji...jeden extrem a nebo jsou zase prilis vynalezavy...druhy extrem, coz zpusobuje problemy, kdyz se nedrzi beste practice policy. Do obou bych zaradil celkem spatny reporting, ktery casto nesedi s tim co delaji a obecne prehnany "skill set"...a na konci mas mix, ze ktereho si muzes vybrat... Pokud u nich nectes mezi radky, tak je celkem na pruser zadelano...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadáto, že web DIIT taky spravují nějací amatéři. Člověk si chce zrušit účet, protože mu ty zdéjší blitky lezou ven už i ušima a potom tohle - https://photos.app.goo.gl/dtaEbNAD6j4djaDKA

Doufám, že to někdo opraví. Sbohem! :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne rikat Sbohem nemusis :))
Jeden obchodak, ktereho si vazim (pravda, neni jich mnoho), vzdycky rikal...nez reknes, ze za to muzou ostatni, zamysli se nad tim, co jsi mohl udelat lepe a nebo jinak..
ps: jinak ja taky nejsem fanda tzv prehnane zapadni korektnosti.. Nazyvat veci bez falesneho pokrytectvi je jedna vec a byt rasistou jina. Oboji jsou dve ruzne veci. To ze zapad podlehl nesmyslu pokrytecke korektnosti je smutne. Ono mu to uz ted omlaceji ohlavu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aby ten svět nevypadal černobíle, tak já jsem dnes dal vyhledat aktualizace, ty se stáhly, nainstalovaly, požádaly o restart a na další vyhledání aktualizací mi win řekly, že jsou aktuální. Tím nechci říct, že jsou win10 super. Tím chci poukázat na to, že co počítač to jiné chování win10. A proto je řízení světa z centrály MS nesmysl. Tohle nemůže nikdy fungovat. Trochu mi to připomíná Járu Cimrmana, který ostatním ukazoval, kudy cesta nevede.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

mne po 3 mesiacoch s nainstalovanou v.1803 klakol cely OS, len tak - corrupted bootres.dll
po 8.hodinach skusania rozlicnych navodov z webu som bol nuteny urobit cistu instalaciu na druhy ssd disk. nefungoval ziaden repair, obnova, vratenie spat...nic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsadim se, ze ti lidi v komentarich nade mnou co travi hodiny a dny zkousenim jak dostat urcitou aktualizaci uspesne do Win mi budou tvrdit ze Gentoo a Linux obecne je napytel :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak pustím pod hen tým Gento třeba takový Altium Designer 19?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tyhle dotazy jsem trochu citlivější, tak zareaguji. Když do vyhledávače zadám altium designer linux, tak na mě vypadnou haldy alternativ. Neříkám, že to je Altium, neříkám, že to má stejné schopnosti, ale kdo chce (nebo je donucen), nemusí se vymlouvat, že to nejde. Já pracuji v AutoCADu a můžete mi věřit, že už v linuxu trénuji pro ten den, kdy se s win rozloučím. Není to ono z pohledu mých zvyků, ale jde to.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak moment. Altium jste si ale nekupoval, co ? Protože jedna licence stojí asi půl mega, tak se ta licence pak taky musí vyplatit, a zaplatit. 4 tisíce za licenci Windows a extra počítač jenom na Altium je v ceně licence naprosto zanedbatelná položka.

Jo, a místo AD si pořiďte KiCAD (v5 a výš), jako dlouholetý uživatel AD (Od verze 6, před DXP až po AD17) Vám mohu s klidem doporučit, že to naprosto stačí i pro poměrně složité desky (8 vrstev BGA).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AD19 jeste ale nevysel ne? a AD18 poustim skrze remote desktop (z x86 Win7). On ten soft je bohuzel tak blbe napsan, ze RDP zatim neni uzkym hrdlem :-) Vzdyt jen nedavno presli na 64-bit (asi z duvodu ukonceni podpory 32bit W7 ze strany MS) a zacali konecne v roce 2018 mozna vyuzivat vice jader :)

Bohuzel toto je typicky pripad, kdy zalozit soft na necem co neni moje (zde COM a OLE) se nevyplaci, protoze prechodem na Linux by museli implementovat pulku windowsu. Jelikoz jsem celkem power-user a rad bych si upravoval knihovny primo (sahal do nich vlastnima skriptama, nebo je tvoril ze sve DB), tak mi bylo sdeleno ze to nema popsany format.. to jsou jen dumpnute COM objekty. No jo.. se stane kdyz jste linej a pouzijete nejaky pitomy example z Delphi, jak ukladat rozpracovana data.. a pak se to s vama vlece desetileti.

AD mam legalne koupene a platim rocne vypalne za updaty. Ale rad bych dostal z nich vice - ted mi jde o format souboru, pripadne pousteni importu na cmdline, pak bud tlacit na Linux verzi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední je 18.1.9. Oni ještě nezakázali podporu pro GDI ? Já měl za to, že bez DirectX vykreslování se PCB editor už nerozběhne... To totiž poměrně efektivně diskvalifikovalo rozběhání ve VirtualBoxu nebo QEMU - naběhne rozhraní, ale místo výkresu je bílá plocha.

Taky platím výpalné, ale tak nějak postupně začínám zjišťovat, že ty funkce, kterými se vydali, a vlastně se jimi chlubí - rigid flex apod. vlastně vůbec nepotřebuju. Postupně jsem zjistil, že je mnohem jednodušší vygenerovat součástku pro KiCAD (má to textový formát, popsaný), a pracovat v KiCADu verze 5. Bohužel, je to pak o pohlídání některých DRC, které Altium dělá automaticky, a taky se musí ručně ověřit složitější věci - pamětové interface, diferenciální routy apod. Stejně to pak ale nechávám projet signal integrity mimo Altium, takže ono je to jedno - pokud projde skrz signal integritu deska z KiCADu, tak v poho.

Na to, že je to původem bastl v produktech Borlandu, a vzhledem k tomu, že přidávané funkce mě nechávají naprosto chladným, tomu dám brzy sbohem.

Už jen kvůli tomu, že pro linux to nikdy nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pri cenach za licencie Altium Designeru, pouzijem Fritzing (spolu s arduino IDE pravidelne) alebo Libre PCB ktore ma verzie na vsetky platformy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda v tom Microsoftu je bordel jak v Indii.
Oh, wait…

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nj, ten Ind je pako. Od jeho nastupu je vsude bugu jak -------- . A dost pribejvaj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bugy byli a budou..ale hlavne celej koncept Win10 je na chocholouska...tady ti nepomuze, i kdyby tech bugu bylo min, protoze se to neda rozumne ukocirovat pri takovem nesmyslnem konceptu.
Driv platilo zlate heslo.."never touch running system". V soucasne dobe k vuli problemum s bezpecnosti to uz neplati 100%, ale porad je to rozumny zaklad nedrbat do veci, ktere jedou. Co udela Mrkvosoft, ely to postavi na hlavu a zacne updatovat uzivateli vsechno. Idiot, ktery tohle vymyslel a dalsi idioty kteri mu to schvalili museji bejt opravdu "informatici" jako vysiti...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že za to může spíš Terry Myerson nebo dokonce ještě Steven Sinofsky. CEO Nadella nebo dřív Ballmer do těchto technických věcí, podle mě, nijak nezasahují. Nechají si to třeba vysvětlit, pokud je to zajímá, ale rozhodnutí leží na vedoucích vývoje.

Jinak Terry Myerson nedávno Microsoft opustil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle byvalich zamestnancu microsoftu to byl Nadella kdo zlikvidoval testing. Melo to byt neco ve smyslu, ze po nastupu prolit finance. Zjistil ze 90 centu z dolaru pri vyvoji jde na testing... a tak jako spravny manager "katoval kosty". Zisky uspesne stoupaji. Kvalita microsoftiho software klesa.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsou typická managerská rozhodnutí...

Co tu produkujete?
Mno, my nic neprodukujeme, my jsme "zkušebna"...
...později na poradě...
Pánové, můžeme vyrábět bez zkušebny? Nemá žádnou produktivitu, k čemu to tu je?
No, teoreticky ano, ale...
To rád slyším, přeměňte teorii v praxi!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako u mě taky to nabídlo tu jednu aktualizaci po instalaci hodilo chybu a pak se to začalo instalovat znovu a už úspěšně pak chtěl restart ale nic nového už mi to udělala i myslím že předchozí verze nebo Fall creators update.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale co se týče toho zamrzání systému na MSI desce tak to jsem nedávno řešil ale to bylo ještě před upgrade a i po něm ale za to mohl zřejmě výpadek proudu co se odehrál pomalu na celém ústeckém kraji že mi po zapnutí hry a to ještě v menu zamrzl pc s tím hnusným zvukem do teď nevím co to bylo jelikož jsem zkoušel jestli to není grafickou nebo zdrojem kámošovo grafická mi to ale neudělala a když jsem vrátil opět svou tak nejednou nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tearz som vo virutalke aktualizoval 1809 for buisness, no problemo

v druhej skusam 1809 LTSC, co vyzera ako jedina spravna verzia windows 10

kazdy kto ma zapnute automaticky updaty, tak mu treba....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace jsou oddálit i na Windows 10 Pro. Problém ale je, že si OS dělá co chce a hlavně po velkých aktualizacích je všechno rozesraný a volby mizí. Není to uživatelova chyba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/9n887w/priorities_are_very_s...
1400 upvotov a te je len jeden ..
windows je naozaj v koncoch uuz len tlacia na linux .. aj tie patenty 60 000..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno, OS, kde kde jsem vlastne rukojmim tvurce OS, ktery si s mym systemem dela co chce bez upozorneni, kde tvurci systemu muzou vklouznout kamkoli, neni OS pro profi oblast, kde OS ovladam " JA "
je to nak OS pro BFU hrace a klikace..., nic pro profi sferu....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MS by se měl na různé ad hoc October updaty vys--at a začít dělat standardní kumulativní aktualizace, kterým se za mých mladých let říkalo service pack (když si vzpomenu jak fungovaly NT4 s SP6a, tak se mi ze současného stavu chce brečet). SP byly jednoznačně dané na minimální konfiguraci instalovaných aktualizací a systém dostaly do jednoznačné úrovně opatchování. Pak by tyhle kraviny nemuseli v MS řešit. Vím, že existují různé cumulative rollup updates apod., ale kdo se v tom má vyznat? Jak je vidět, tak ani MS ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.