Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zapomeňte na chráněné filmy v 1920 1080 na dnešních grafikách

Zůstal jsem naprosto klidným, žádné šifrování na výstupu grafické karty totiž nechci. Windows Vista rozhodně používat nebudu a pevně věřím, že HD DVD si budu časem přehrávat zcela bez omezení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba pockat, 2 az 3 roky (mozno viac), kym sa vychytaju chyby, klesnu ceny. Je mozne ze to cele skape pre nezaujem ludi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle, o dalsi duvod pro lidi vic, aby nemeli snahu kupovat originalni filmy ... tj. presne opacny efekt nez o ktery se spolecnosti snazi ... zadne prekvapeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pěkný článek :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

však on se stejně nějaký softik na převod do normálního nezakódovanýho datovýho toku objeví. A že ten převod bude trvat dlouho? Ještě si pamatuju dobu kdy jsem dvd převáděl na avi celej den......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to čím dál tím lepší. Když si budu chtít přehrát BD nebo HD DVD, tak budu muset koupit novou GK a monitor, když si budu chtít na PC zahrát Halo 2, tak si budu muset koupit Windows Vista... Čeho se proboha ještě dočkáme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám že přes RGB vstup nebo Svideo to stále půjde? Dnešní 23+" panely mají většinou více vstupů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba výrobci grafických karet mají MPAA a spol plné zuby ;)
Jinak pěkný článek, ale já jsem v klidu, můj monitor má rozlišení 1280x1024 a větší v dohledné době kupovat nebudu :) A nebudu si instalovat Visty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je..... a ja si chsi koupit projektor s rozlisenim 800x600 :-DDD davam prednost velikosti uhlopricky pred velikosti rozlisenim.......... co je lepsi ?? (ja osobne bych se naklanel teda na ulhopricku vetsi nez 2 a pul metru ;)) asi nebude tak dokonalej,ale obrovskej :-DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky, za krasne napsany clanek!
Ritchie: Vistu budou pozivat vsichni, protoze je k tomu drive nebo pozdeji tlak vyrobcu hw/sw/ovladacu dokope. Ostatne jako vzdy. IMHO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo kde na netu najít toho Pána prstenů v rozlišení 1920×1080?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Menujte dostatocny pocet hollywoodskych filmov koli ktorym sa oplati kupovat hardware, Vistu a originalne hd media.
 
Za posledne 2 roky bolo VELMI malo filmov na ktore sa vobec oplatilo ist do kina. Tie ostatne si postacilo pozriet aj v kvalite "obycajneho dvd ripu". (Situaciu zlepsuje fakt ze z firmy dostavame listky do kina lacnejsie, ako benefit :-P )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak,na Visty prdím,radši vyladěný XPčka tou dobou s ofic.SP3. Halo 2 klidně oželím,koho na to chtějí srandisti nalákat,zas taková pecka hra Halo není a v dnešní konkurenční situaci je to jen vydírání zákazníka,chceš Halo 2 kup si Visty. Brzo zjistěj,až jim lidi nebudou kupovat Visty,budou reklamovat grafiky atd. a koupený HD filmy. Je to zvrácenost a se strany všech těhle molochů neskutečná idiocie,jsem zvědav,kdy konečně pochopěj(asi nikdy),že když bude film na nosiči bez či s minim. ochranou levnější a lidi si to koupí místo stahování a budou mít celk.větší zisky. Zvlášť v dnešní době narůstajících rychlostí internet.připojení to moc prozíravý není. Jediný co z tohohle bude,že si lidi koupí rychlejší linku a budou stahovat už riplý verze bez ochrany,jak už to ostatně činěj teď. Mě osobně to mrzí dvojnásob,pač si kvalitní filmy třeba v SE kupuju a Blu-ray/HD-DVD bych si klidně taky koupil,kdyby to nebylo takhle sprzněný a nenutily lidi do koupě novýho HW,takhle ztrácejí neuvěřitelný množství potenc.zákazníku,nechápu že jim tyhle základy ekonomiky nedocházej,hlavně že bude všechno prolezlý HDCP. Za chvíli vás vaše digitální domácnost nepustí ani na hajzl,že nemáte certifikovanou mísu:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že máme aj iné starosti ako je nejaká vista a spol.Samozrejme záleži na nás na kupujúcich ak bude film vo vysokom rozlišení stáť 300.-Sk/Cz? nebude treba špekulovať o xvid a pod. Alebo ceny sú nízke a my málo zarabame? Mne osobne stačí rozlíšenie 720/576.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ňák se jim ta HDCP krapátko zkontraproduktivnila. Namísto respektování autorských práv ze strany binárních pirátů, dočasně znevýhodňuje spořádané lidi. A to dost významně. Upgrade na potřebný S/H-ware vyjde určitě na víc než 30000,- CZK. To se mi vážně vyplatí koupit repasované EIZO, rok starou Hi-End grafiku, nechat si vypálit XPro a za ušetřený peníze pořídit 2048 dsl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ten clanecek je docela pekny ...ale neprislo vam to trochu nudne ? .. uz po pate cist ze neco tu nehraje ?! autor byl trosku zbesilejsi a asi mu to hodne nedava spat. Rozebirat kazdy clanek retezu jen kvli tomu, ze v nem nema zadnou roli ... mi taky prislo trosku navic. Ale je hezke se dozvedet ze neco z hollywoodu zase dela problemy lidem ... kdyby se vytentockovali na HD-DVD ..a prodavali filmy po netu ... trebas za polovinu ceny ( pac by usetrili za ty pitome disky a ruzne ochrany ... )...rozhodne by se zacalo prodavat hojne a i legalne
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budu giganticka spolecnost (ATI/NVIDIA) a mam se rozhodnout, zda-li do svych aktualnich produktu budu implementovat neco co 1) ted neni k nicemu 2) zadny muj konkurent to neimplementuje ve vyznamnejsi mire a za 3) kdyz to nejaky zakaznik bude za 1-2 roky vyzadovat, tak si bude muset koupit znovu muj HW (ci prime konkurence, ale ta je na tom stejne) => tak zajasam a nehnu prstem, dokud mne k tomu konkurence nevyprovokuje (pouze se na tu chvili budu pripravovat)...v podstate takovy "hdcp kartel". Nema asi moc smysl diskutovat, zda-li to je "spravne" a kdo za co muze a kdo bude trpet - proste je to "trzne normalni".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders: Nemyslím si, že by mě někdo donutil používat Windows Vista. Ostatně Windows ke své spokojenosti nepoužívám ani teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

At prestanou tocit filmy v Holywoodu vubec. Kvalita filmu bude vetsi, herci se budou muset vic snazit, protoze tolik nebudou vydelavat a vsichni budou spokojeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kappa...
ano, nvidia/ati zneužívají snažení hollywoodu k tomu aby prodaly více svého hardwaru a je jim upřímě jedno, jaký to bude mít dopad na filmový trh. k opaku by je donutilo snad jen to, kdyby jim filmové společnosti za urychlenou implementaci zaplatily. což je ovšem přesný opak dnešní situace :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za dobrý článek. :) Zvláště oceňuji poznámky autora ohledně českých ručiček. ;)
Tato situace je tristní a jsem zvědavý, jak z toho zainteresované společnosti vybruslí, protože koncový uživatel bude z toho chaosu vydatně zmaten... Možná je to ale strategie, jak z BFU vytahat maximum peněz. Z toho se mi ovšem dělá poněkud šoufl...

Ještě by mě zajímalo, zda GS s jednokanálovým DVI vůbec dokáže rozlišení 1920x1200 vykouzlit? Jak je na tom který výrobce a liší se nějak samotné modely GPU? Někde jsem četl, že limit DVI je 1600x1200, ale nevím, zda se to týká jen některých GK.
Problém také je, že LCD televizorů s rozlišením 1920x1080 je jako šafránu a navíc toto rozlišení často zvládají pouze v prokládaném režimu (1080i), což v dneštní době nepovažuji za příjemné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim co blaznite. Dobrej DVDRip s rozlisenim 576xNECO px je peknej i na 20 palcovym monitoru. Takze 960×540 myslim bude v poho stacit i na poradne velky LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zamyslel se uz nekdo nad tim, kde se ten film na internetu vezme ? Zatgim je to v naproste vetsine nahravka z americke kabelovky (MPEG-2, kanaly ABC Movies a pod.). Tudiz pro poskytnuti nahravky z BR/HDDVD je treba napred film dekodovat. Situace bude naprosto stejna jako pri prichodu DVD - nemas odpovidajici zarizeni, prehrajes prd. A vzhledem k tomu, ze prehravani DVD na PC tvori cca 1/200 DVD trhu, tak v podstate je minimalni snaha neco resit - AVC1 komprese vyzaduje 4 GHz CPU na prehravanbi, tudis se do toho hned tak nekdo nepohrne. Stejne jako prvni 3 roky bylo DVD Video vysadou tech lidi, kteri meli 50.000 na prehravac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosta fyzika:
chteji-li to nakonec zobrazit, aby to videl clovek, uvidi to i stroj a tudiz je mozne to ripnout. Jedine o co se hraje je cena/narocnost prevedeni do nechraneneho formatu ... treba ripnuti cehokoliv z CRT obrazovky je naprosta sranda - staci jen rychly osciloskop a znalosti ... pro 250 milionech lidi v USA neverim, ze to nikdo nepostavi ... i kdyz je mi to uplne jedno a rozhodne by mi to nestalo za ten investovany cas ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to náhodou tím, aby výrobci grafických karet přinutili k upgradu i zapomenuté vlastníky starých grafických karet? Protože ti majetní si ji koupí hned, až bude potřeba, kdežto já, kerej nehraje hry, si vystačím i s gForceMX400 32MB!! Až budu potřebovat HDCP, bud nucen si to koupit! Jen kvůli tomu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumim tomu spravne tak, ze v 1920x1080 si CHRANENA videa neprehraji, ale NECHRANENA ano? Tak o co jde... Zrejmne to ma slouzit k podpore ilegalnich vyrobcu, nebude mozne aby se sousedi Franta s Lojzou domluvili napul si koupili orig. film a pak si ho skopcili, nebo, aby Franta nesel do pujcovny a tam si ZAPLATIL za pujceni orig. disku, ale bude muset dojit do trznice a KOUPIT si nelegalni ale nechranenou kopii... Tomu rikam Good Idea

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja v tom nevidim problem..pustim film na LCD...zapnem dobru kameru a nakopcim to na pasku...stiahnem do PC...skonvertujem do DIVX a mam film bez ochrany...NO PROBLEM :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 BuBo: A nebudes mit lepsi je zkopirovat rovnou v 960x540? Pochybuji ze by ta kvalita pres kameru byla lepsi!....   -..."chránit HDCP ochranou a tudíž si na ní nevychutnáte filmy v plném rozlišení 1920×1080, budou vám sraženy na 960×540."...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ritchie: 1) nejde o nekolikaprocentni cast lidi, kteri maji na desktopu nainstalovany POUZE *NIXovy system.
2) az zjistis, ze nebudes moci prehrat BD, nebo ze nikdo neudelal uvladace pro tiskarnu/cokoliv co jsi si koupil, pak uvidime.
PLZ, noflame

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: "(věřím že bych nebyl sám, kdo by si pro jednu takovou 6600 běžel)" - naprosto nechapu, proc bych to mel delat??, nicmene verim ze je mozne ze by se par takovych naslo. Jinak clanek nic moc, jak uz nekdo psal - zbytecne zdlouhave.

Anders: No tak kdyz si chci koupit nejaky HW, tak se snad pred koupi presvedcim o tom jestli mi na mem systemu pobezi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klidně si novou kartu koupím. Na video seru. DVD nekupuju, nekopíruju, nepotřebuju, nepřehrávám, kašlu na ně. Potřebuju PC na jiné věci než na video. Buď se dá video stáhnout z internetu legálně a bez jakýchkoliv ochran, nebo prostě není pro mne.

Krom toho, na mém PC neběželo nic od Micro$oftu více než 5 let, takže mne nějaká implementovaná ochrana stejně nezajímá. Pevně doufám, že pokud něco takového bude někdy v Linuxu podporováno, tak že to půjde vypnout a nepoužívat.

Je to nechutnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Anders: Nebud si tak jisty, predne je tu omezeni tvych prav/moznosti s nakladanim s tvym HW, zadalsi od w98 se na kazdou dalsi verzi prechazi cim dal pomaleji, protoze je min duvodu proc to delat.

2klappa: Presne tak.

2DuckDaffy: resilo se, 1920x1200 da i pres DVI libovolna soucasna grafarna, jedinej problem muze byt omezeni ovladaci.

2Dan: Ty koukas na filmy na LCD ? Uvedom si, ze 800x600 je pri promitani na ulopricku 2m+ dost malo. Pri nativnim 1920x1080 to uz je pri tehle rozmerech kurna poznat na kvalite obrazu = konecne real domaci kino (konecne krachne i ten zbytek vydriduchu ;) )

2ptc: Hmm zajimave, proc to tedy vubec resi ? Proc ochrany, kdyz si to stejne kazdej prehrava ve stolnim prehravaci ?
"AVC1 komprese vyzaduje 4 GHz CPU" lol, k tomu snad nema cenu ani neco psat, zkousel si to ? Laskave si uvedom, ze dneska PRUMERNEJ (domaci) komp ma v sobe main CPU kolem 2GHz (kterej to sam o sobe prehraje, ale se zatezi na hranicich moznosti), ALE k tomu ma jeste GPU (+-500MHz) odpovidajici v tomto pripade vykonotne dalsimu 2GHz CPU. Se spravne postavenym SW to tenhle komp prehraje s prstem v nose.

2Yokotashi: Proc ? Do LCD ti to leze digitalne, i kdyby to bylo kryptovany (zbytecne HW zatezujici hovadina), tak to v LCD musis rozlozit do maticce toho LCD => staci se pripojit na vstup displaye a mas to digitalne. Jinak je tu samozrejme stale moznost analogove cesty a jelikoz kazda dalsi kopie uz bude digitalni .... . Vzdyt se stejne jeste stale drtiva vetsina fulmu zpracovava na klasicky film (vcetne efektu a triku) a teprve ve finale prevadi zpet pro pouziti na DVD ... .

2anywherehome: Tyhle lidi si na PC z 90% filmy nepoustej.

2Tom: Rozumis velmi spravne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Johnny: Ty mozna ano(protoze musis), ale 90% uzivatelu to chtit resit resit nebude. Jen tak pro sebe si rozmisli, ktera skupina uzivatelu bude zajimat vyrobce hw/sw vice...

J:Omezeni prav/moznosti? Moznosti si omezujes sam provozovanim zastaraleho/nekompatibilniho systemu se systemem s majoritnim zastoupenim na trhu. Bez flame prosim.
BTW omezeni jakych prav mas na mysli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ech, rozmysli, of course.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Intel? Japak je na tom on, kdyz HDCP vymyslel / propaguje.
Kdyz si koupim desku od Intelu 945G s integrovanou grafikou GMA 950, pobezi to tam?

I kdyz me napada, ze ta grafika ma vzdy jen vystup na D-SUB, takze to bezi ven analogove. Cili asi taky zadny HDCP porporovat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy: To je nesmysl, na LCD není možné zobrazit prokládané video. Možná že podporují prokládaný vstup, ale v tom případě ho musí před zobrazením převest na progresivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, já to vidím tak, že radši pošlu něco na účet DVD Jonovi :-) Ne, vážně, shodou okolností jsem si koupil grafiku minulý týden (shořela mi deska, tak jsem udělal větší upgrade). Opravdu mě nenapadlo, že by HD DVD neuměla, prostě v roce 2006 me ani nenapadlo o tom uvažovat. SW se snažím poctivě kupovat, ale pokud narazím na problémy, nemám zábrany stáhnout si crack a provozovat cracknutou verzi (u zaplaceného softu). Ale pokud začnou výrobci nějak víc prudit, buď se naštvu a budu stahovat jen cracky bez placení a nebo přejdu na Linux a bude klid (i když HD DVD tím asi nevyřeším).
Na druhou stranu: podívejte se, kolik se prodává čistých DVD. Nechci spekulovat, ale kdyby jen jedna desetina z nich byla použita na filmy, je to obrovské číslo. A na jednovrstvé DVD dostanete obraz v nižší kvalitě, než dostanete po resamplování na nižší rozlišení z HD DVD, takže lidem to asi stačí (mně ano). Takže pokud vezmeme lidi, kteří koupí HD DVD prostě proto, že to je v regále v obchodě, těm to bude jedno. A druhá skupina, lidi, kteří HD DVD chtějí kvůli vyšší kvalitě (BTW kolik DVD dnes má kvalitu asi jako VHS, docela děs...), ti se snad orientují a budou mít špičkový HW a hlavně stolní přehrávače (hifista si nenechá v místnosti s domácím kinem hučet větráky PC...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěkně napsané. No co dodat, čím víc článků na téma ochran nových HD médií, tím víc jsem ubezpečen o tom, že ušetřím nemalé peníze, protože do toho zkrátka nepůjdu ( snad jen až tu bude vypalovačka a média BR , na které si udělám zálohu vlastních HDD ), ale pokud se politika nandárodních filmových zlodějů bude ubírat směrem,omezovat a omezovat, pak dojde k zvratu a lidi na ně budou kašlat.
Stejně to dopadne tak,že nikdo nebude filmy v HD rozlišení kupovat, protože budou vycházet již vydané tituly, které jsou v DVD kvalitě více než super a koukat na to samé, co už vyšlo na VHS, DVD,DVD Extended a já nevím kolikrát ještě znovu byť v HD kvalitě, není zrovna argument pro to abych běžel a koupil si za těžký prachy ( levné to opravdu nebude už proto,že jak tu bylo spomenuto, je to novinka,pro nadšence, tak si na tom distributoři namastí kapsu, jako teď u DVD ) BR nebo HD DVD placku. Ale to samo stačit nebude, poběžím si pořídit za další nemalou investici HD DVD nebo BR přehrávača samozřejmě novou plasmu nebo LCD s HD rozlišením. A proč to všechno? No přeci abych se podíval např. na LOTRa v HD, který už jsem  ale viděl na DVD ( a ne jednou  ). A ještě si nebudu moci udělat bezpečnostní zálohu pro své soukromé účely. Děkuji, to tu HD kvalitu rád oželím a počkám si tak 5 let, až buď milovanej DVDJohn přijde s lékem a nebo dementní management hollywodské mafie pochopí, že tudy cesta nevede. Ale to spíš John najde lék proti téhle mafiánské rakovině.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ... mna ani tak nezaujima, aby som videl zrnka piesku na fuzoch GLADIATORA, ale kvalita filmu co sa tyka deja ... a tych je z roka na rok menej :( Takze rozhodne ziadne HDTV mi "netrha zily".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mailo: LOL, dobře řečeno (napsáno) :-) Přesně tak, filmaři se snaží nahnat kvalitu děje kvalitou obrazu - to může mít smysl u porna, ale ne u dramatu.
BTW videl jste někdy někdo DVD s možností volby úhlu pohledu? Já jen, že při specifikacích se vymyslí milión možností (8 zvukových stop, 32 titulků... když potkám DVD se 3 stopami, je to už co říct :-)) a pak se nevyužijí. Potkal jsem DVD s kvalitou horší než VHS (ono to asi bylo z VHS), měla to být nahrávka Mozarta - tak jsem se už dlouho nenaštval :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som uz dokonca mal v ruke 2! DVD s roznymi pohladmi kamier. Ale aj to boli iba nahravky live koncertov.
A tusim nejaky Spielbergov film z uplneho zaciatku ery DVD mal viac uhlov, ako ukazka moznosti technologie DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s Bubo, soudruzi z NDR zapomneli na jeden velmi dulezity element a tim je clovek a jeho snaha porusovat pravidla. Muzou mit ochraneny kazdy milimetr vedeni, ale stejne to nakonec musi zobrazit. A pak uz neni problem pred to dat kameru a nahrat to bez ochran :-). Vzhledem k tomu, ze jsou lidi schopni hledet na kinoripy, tak na toto budou hledet taky... a jeste to bude v lepsi kvalite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni jen o licencnich poplatcich. Je to take o cene chipu s sifrovacimi klici, o navrhu komunikace s nim a osazeni. Ten chip urcite nebude stat 0.1USD! A velmi drazi spickovi vyvojovi inzenyri se take vic vyplati, pokud budou delat neco uzitecneho treba pro zvyseni 3D vykonu, nez aby se patlali s takovejma sragorama. Stejne za ty prachy zadny HD-TV/Video detem nekoupim a ja se bez toho taky obejdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy bych si nepořídil hardware, software kde bude implementována ochrana, případně si zajístím její vyškrábání ... Jdetě do prdele MS, Nvidie, ATI, audio a video producenti ... bude to stejný propadák jako SACD a DVD-Audio, potřeba abyste si na tom rozbili hubu, debilové nenažraný ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To X: Tvoje slova pozlatit a zarámovat. Pod tohleto se podepíšu i já. A vypadá to, že si tu držku namlátí. On každý pohár jednou přeteče a dneska kdy je porušováno základní pravidlo trhu, tedy že ZÁKAZNÍK určuje co se bude a nebude prodávat nikoliv výrobce, potažmo zkorumpovaná lobby, se skutečně tyhle dva formáty nedočkají života. Bude to narození mrtvého dítěte. 90% uživatelů je s kvalitou dnešního DVD max. spokojena a to se nezmění. Ano lidi by do HD šli, ALE NE za tu cenu, že jim budou producenti hardwaru a softwaru házet klacky pod nohy prostřednictvím ochran a dalších p....ovin, které stejně budou časem prolomeny.
Takže s radostí zamáváme šátečkem a necht si studia svoje slavný filmy na HD nacpou do zadního otvoru.Koneckonců SACD a DVD-Audio jasně ukázalo, o co spotřebitel stojí a o co ne. A v případě HD tomu bude úplně stejně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X: Ja myslim ze ATI, NVIDIA, ani jine firmy by neimplementovaly vyse zminene kraviny (ktere jim v konecnem dusledku snizuji vykon, zvysuji spotrebu...) jen tak pronic zanic, je to natlak / lobby podivnych "autorskych" organizaci a vymahacu poplatku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy sorry ale tohle je prasarna, pod tohle se nepodepíšu. To je vísměch poctivému uživateli. Ti šikovnější piráti to stejně prolomí a navíc to jen zase podpoří živnou půdu hyenám co kradou a ještě to kradené dál prodávají a vydělávají těžké peníze.
Z toho se mi opravdu zvedá žaludek :(
Kež by uživatelé měly aspoň trochu mozek a dokázali se spojit a tohle celé bojkotovat a ne si sami nasadit oprátku a ještě pak poděkovat a když se začnou dusit se pak divit jak to že se dusí a umírají?
Tohle je vydírání, nátlak, nucení podporovat něco co si podporu ani nezaslouží.
Chapu že drtivá většině pirátů je čest a poctivost cizí neznámé slovo a je potřeba dělat ochrany ale ne tohle na co doplatí jen ten poctivec nebo ten co je neschopný. Když to převedu na extrem tak mi to přijde jako okrást beznohého žebráka. Kdy zlodějem jsou společnosti typu Riaa aspol a žebrák ten poctivý co si koupí ten originál za nekřestansky drahé peníze a pak se dozví že peníze vyhodil oknem protože o měsíc později vydali něco lepšího a to původní už nefunguje. Tak si musí zaplatit novou částku na upgrade aby mohl vůbec používat to co už si dávno zaplatil. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to humus, myslim ze vyrobci grafik na to prdej zcela zamerne. Proste to vubec neresej. Az to nekdo bude chtit, tak si bude muset koupit novej hardware. To je IMHO cely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Penize. Chces si prehravat HD video na pc? Tak nam zaplat za novou kartu. Jaky by byl jinak duvod, aby si lide kupovali porad nove a nove grafiky, kdyz ty stavajici zvladnou vsechno potrebne? zatim jsem snad jeste nikdy nutne nepotreboval prehrat dvd na pc a predpokladam, ze s nejakym chranenym HD videem to bude to same. Jo a dvd/blue-ray/HD-dvd prehravac? Na co kdyz nemam ani televizi? Jsou to jenom vsechno umele vytvorene potreby, aby z nas mohli tahat prachy. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peter_cz: s prachama to zacalo, od te doby jsou jedni bohatsi a druzi chudsi a nikdy jinak...

viz: http://www.paradigma.sk/redakcny_system/clanok.php?id=142

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa na tejto celej nahanacke PES a MACKA najviac paci to,ze prave poctivci co si kupili originali najviac nato doplatia. Ja uz skutocne nicomu nerozumiem :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este pikoska na zaver, filmove spolocnosti by si mali spravit poriadok hlavne vo svojich radoch. Ja som kupil neoriginalne DVD Harry Potter 4 za 3 libry. A najlepsie na tom bolo,ze bolo urcene pre porotu a kritiku. Bolo to davno predtym,nez to malo premieru v kinach. Tak potom naco akakolvek ochrana?!?  Nie som zastanca kopirovania, ale som zivym dokazom,ze to bude dalsia zivna poda pre pofiderne obchody. Najviac to ublizi tym,co zato skutocne zaplatili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Titus: Tak to že jsi poctivec je jen tvoje blbost. Kdyby nebylo takových poctivců, kteří se nechají manipulovat,tak dneska nejsme tam kde jsme. Uživatelů je pořád víc než nenažraných ochránců údajných práv autorů a piráty nechť ochraňuje bůh,aláh,budha,jehova a nevím kdo ještě. Nebít takových frajerů jako je DVD John ( dej mu pánbůh věčnou slávu a Nobelovu cenu za pokrok a technickej přínos )tak dneska koukáme pořád na VHSky.
Jediná obrana je aby se všichni spojili a bojkotovali nákupy všeho co jen zavání ochranou, která je jen omezováním práv spotřebitele. Stačí vydržet 1/2 roku nebo rok a všechno bude jinak. A jestli se najdou takoví poctivci, tak zas na to jen a jen doplatí (samozřejmě zas ti poctivci ). "Piráti" si opravdu starosti dělat nemusí a nebudou a Ty pokud ti to aspoň trochu pálí, přehodnoť svůj žebříček hodnot a přidej se mezi ně. Protože z toho co zaplatíš jako poctivej spotřebitel, má autor nula nula nic, všechno požerou prasata z vydavatelských firem a autor utře hubu. A to platí jak u hudby tak u filmů.
A závěrem. Právě piráti jsou lidé, kteří mají čest a slovo poctivost je pro ně zákon. Protože poctivost je mít produkt, kteý mi slouží a ne škodí a díky pirátům má uživatel produkt,u kterého využije vše co nabízí. A je mi ctí, že se mohu mezi tyto slušné lidi, kteří mají v hlavě mozek, zařadit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to asi bude o tom, že jde o technický vývoj. Vždy se v nějaké době najde skupinka lidí, kterým jde o lepší technickou
kvalitu a snaží se na hranici technických možností vymyslet něco lepšího. Komerční úspěch CD a zjištění, že kvalita obrazu na
nejrozšířenějším domácím video systému (VHS) opravdu není nic moc (na trh byl uveden v roce 1975), vedlo výrobce v polovině
devadesátých let minulého století k vývoji toho, čemu dnes říkáme DVD. Sice v Japonsku od roku 1964 začal vývoj televize s
vysokým rozlišením (HDTV) a v době vývoje předchůdců DVD a vlastního DVD se v něm už vysílalo, nebylo tehdy technicky možné
na DVD obraz s vysokým rozlišením dostat. Už tehdy si zábavní průmysl nadiktoval zabezpečení proti kopírování (vypalovačky
DVD tehdy ani nebyly). K velkému rozšíření přehrávání filmů z DVD podle mě přispělo až to, že si lidi začali DVD kopírovat.
Dnes je hranice technických možností posunutá o kousek dál a znovu se výrobci snaží přinést lepší technickou kvalitu (tentokrát už HDTV) na kotoučcích a je už jedno jestli HD-DVD či BR. A zase jim do toho kecá zábavní průmysl. Pokud by výrobci neuposlechli, nevznikl by ani trh, protože by se filmy na neochráněných plackých prostě vydávaly! Výrobcům by se nevrátily peníze za vývoj. Počítačové firmy si z tohoto nově vznikajícího koláče chtějí také něco utrhnout, a tak musí držet hubu a krok. Tak si všichni chrání své investice. No a to jsem se dočetl, že v japonsku proběhly první zkoušky projekce na plátno o úhlopříčce 15 metrů s rozlišením 7680 × 4320 bodů (pixelů). Nepředpokládám, že by se to mělo řekněme za dvacet let objevit i u nás, ale kdo ví a v době kdy bude trh nasycen přístojema HDTV přijdou výrobci s tímhle a vše se bude opakovat.Vynechám pirátské podhoubí, které se pirátěním živí, ale éra kdy si člověk pro sebe zkopíroval co se mu zachtělo asi pomalu končí. Dnes už nemám tolik času abych si pouštěl hudbu nebo filmy jako v minulosti. Naftovým šejkem taky nejsem a určitě si měsíčně nejdu koupit dva filmy na DVD po 650 Kč a dvě CD po 400 Kč. Když si koupím originální hudební CD, tak zjistím, že je tam jedna nebo dvě věci, které stojí za to a zbytek je taková ta vata co nestojí za nic. Tomu já říkám úpadek. Pak že se prodává méně - samozřejmě si nechci nalhávat, že na to vypalování a stahování z internetu nemá vliv. Taky si někdy rád na počítači pustím hudební kulisu z CD. Nedávno jsem si taky chtěl jedno originální CD pustit a ejhle v mechanice jakoby žádné CD ani nebylo - měl jsem počítač vylepšený o nějakou z ochran proti kopírování. Od té doby nebyla mechanika schopná cokoliv korektně vypálit. Nakonec to vyřešilo až přeinstalování počítače. Nejhorší na tom všem je, že obyvatelstvo masírované tím, že VHS je mrtvé a že jedině záznam na DVD má budoucnost si všichni kupují DVD rekordéry bez digitálního tuneru a tudíž až se rozšíří digitální pozemní vysílání na zbytek území budou si všichni k DVD rekordérům houfně kupovat set top box (na trhu snad žádný DVD rekordér s DVB-T tunerem není, neboť do nedávna díky našim zákonodárcům nebyl potřeba). Pak se při příjmu digitálního pozemního vysílání bude signál v set top boxu převádět na analog, aby se hned v DVD rekordéru digitalizoval, ztrátově komrimoval a vypálil na DVD. S tou životností záznamu na DVD je to taky super. Třeba taková nahrávka svatby, nebo prvních narozenin dítěte se může po několika letech/měsících z DVD ztratit. To samé fotografie uložené na CD. A kdo si myslí, že na nových HD médiích, kde jsou pity zase menší to bude s životností lepší, tak ten se šeredně plete. To pak budeme všichni koukat. Tak tady bylo to a to...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO keto:
To je omyl aby nedošlo k mílce. Jsem dejme tomu korzár? Používám jak nelegální tak i originální. (originál přeci jen už silně převažuje) To co mi za to stojí to podporuji.
 A když už jsme u toho kdo komu kam pomohl tak paradoxně právě piráti pomohly nejvíce Microsoftu. Bez pirátů by Microsoft nebyl tam kde je.
Takže také podporuji a doporučuji projekty kde se sami autoři angažují a je to poctivá výměna. Děláš něco dobře? Líbí se mi to? Nabídneš mi to za přijatelnou cenu? Fajn tady máš peníze. A o nenažranosti některých distributorů vím své. 
 Ale to o čem se teď hovoří v tomto a jiných článcích tak tohle si může opravdu dovolit jen horních deset tisíc. A v computeru jsem četl že odhad ceny Windows Vista bude 9000,- A to jako kradu nebo co? Už i 3000,- za WinXP pro je moc vzhledem k tomu že je to dneska nutnost bez které si ani neprdnu. A co office také z toho potřebuji některé věci, a díky mé vadě jaksi open office není pro mě přijatelná verze, a to nemluvím o problémech s kompatibilitou. Prostě klasická chyba vytřískat maximum peněz defakto povolené okrádání chráněné nějakými pofidernímy autorskými právy. Stát WinXP pro 2000,- i s dph tak už je dávno mám. Takhle akorát čekám až spadne cena, ale ona nepadne, až vylezou Visty tak XP klasicky poroste zase cena nahoru a pak se stáhnou z prodeje. Tak jako tomu bylo i u WIN98 apod. DOS jsem si také kupoval originál za asi 1390,- a tehdy se mi to zdálo dost. Bohužel mass market nemá ani inteligenci skotu, a ti co si nakradly nebo mají peněz dostatek tak takovéto věci také neřeší. Řešíme to akorát mi co na to nemáme.
 
cože? pirát a čest? víš měl bych ti říct že pro dvě distribuční společnosti dělám, a též se na mě občas obrací policie ČR kvůli pirátům. A jako když se krade i věc co stojí dvě stovky. Nezlob se na mě to už je demence a vrchol sprostoty. Takže o jaké to cti a poctivosti hovoříš?  Moc dobře znám tu ohranou písničku je to drahé atd. A stejně si to zloděj nekoupí ani za ty dvě stovky, a používá dál jen ilegální věci.
 
abych to shrnul. Jsem proti diktátu a otrokářství těhle mamutích společností (a uměle vytvářených spotřeb) , ale jsem i proti nadměrnému kradení a nepoctivosti. Jsem pro přiměženou ochranu aby se originální produkt nedal jen tak okopírovat, ale když už mám originál tak abych jej mohl používat tak dlouho dokud jej budu chtít/potřebovat používat a ne abych musel platit nehorázné sumy. HW se také nedá kopírovat ideální antipirátská věc - ovšem společnosti přišly s revoluční myšlenkou. DVD s určitou životností použitelnosti, třeba i na jedno přehrání. U HW se dá zase postavit tak aby odešel baj očko po dvou leté záruce. Ano je to možné a není to žádné scifi HW(nejen HW) jde sestrojit tak aby se porouchal po vypršení záruky a člověk si musel koupit nové. Nechci aby se z PC stala další ala konzole kde pomalu přestanu mít svobodu dělat s tím PC co si budu přát namontovat HW který se líbí mě. A aby měl životnost třeba jako dříve 8bity nebo Amiga a spol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To OTO
 
No klasická media CD/DVD která se používají pro záznam mají dejme tomu garantovanou životnost 1-2 roky když to skladuješ přesně podle podmínek - správná vlhkost, tma, pevný obal. Viz nějaké ty normy.
Zajímavjější je ale to že lisovaná CD/DVD--- Tedy zatím ty CD mám i originálky přes 10-12 let staré media a všechna fungují. Ty lisovaná jsou dělána jiným způsobem a jejich životnost je skutečně 10 zaručena, tedy pokud neprasknou díky špatnému materiálu. Mám pocit že dnes jsou i ta lisovaná media méně kvalitní než tomu bylo dříve. Alespon když se podívám kolik reklamací je na hry od EA před dvěma a více roky my chodilo kvantum prasklých CD (sims, simcity, cc generals apod) Docela jsem nechápal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem z kvalitou DVD naprosto spokojen. Kvůli HD DVD bych si nový HW nepořizoval když už teď jsem si na vánoce pořídil novou grafiku která my kvalitní video zvládne a grafika ho podporuje. Navíc obrovskou telku nebo monitor nemám sice plánuju, ale časem. Držím hackerům palce aby tuto ohranu zvládly rozlousknout a já si zase v klidu mohl půjčit z půjčovny 10-15 filmů zkopírovat je na disk a pak se na ně v klidu po zbytek měsíce koukat. Pak je samozřejmě smažu pač na filmy už 2x nekoukám a nevypaluju je, škoda médií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

::: keto > "To Titus: Tak to že jsi poctivec je jen tvoje blbost. Kdyby nebylo takových poctivců, kteří se nechají manipulovat,tak dneska nejsme tam kde jsme. Uživatelů je pořád víc než nenažraných ochránců údajných práv autorů a piráty nechť ochraňuje bůh,aláh,budha,jehova a nevím kdo ještě. Nebít takových frajerů jako je DVD John ( dej mu pánbůh věčnou slávu a Nobelovu cenu za pokrok a technickej přínos )tak dneska koukáme pořád na VHSky."

Ty jsi asi trošku mimo, nemyslíš? Nekritizuj tu skupinu lidí, která "na to má" a protože "to chce", tak "si to koupí". Kdybys byl schopen vydělávat za jednotku času dostatek peněz, také přestaneš být pirát a začneš nakupovat, protože prostě za dobu kopírování vyděláš víc než ušetříš :-)))) Je tvůj a jen tvůj problém, že tam nepatříš.

Kritizuj jinou skupinu - ty kdo tupě konzumují cokoli přijde, nechali se tak zblbnout, že do hlavy tlačí v podstatě cokoli a ještě navíc to MUSÍ MÍT v co nejvyšší kvalitě, přičemž jim poněkud uniká fakt, že obsah je přece jen podstatnější, než forma...... Třeba ty bys mohl být (možná) dobrým příkladem, protože VHS v zásadě až tak moc nevadí, pokud jde o kvalitní film.

> "Protože z toho co zaplatíš jako poctivej spotřebitel, má autor nula nula nic, všechno požerou prasata z vydavatelských firem a autor utře hubu. A to platí jak u hudby tak u filmů."

Nevím, jak dobrý jsi autor nebo interpret abys o tom mohl mluvit, ale soudě dle tvého příspěvku budeš minimálně zneuznaná a špatně placená hollywoodská hvězda, která dopoledne hraje hlavní roli a odpoledne musí rozvážet pizzu, aby měla na nájem. Reálně - podívej se na finanční status herců, potažmo autorů, scénáristů, producentů, kohokoli ve filmovém businessu a třeba ti dojde, jak šíleně tu plácáš. Z těch peněz žijí všichni, nejen vydavatelé.

> "Právě piráti jsou lidé, kteří mají čest a slovo poctivost je pro ně zákon. Protože poctivost je mít produkt, kteý mi slouží a ne škodí a díky pirátům má uživatel produkt,u kterého využije vše co nabízí. A je mi ctí, že se mohu mezi tyto slušné lidi, kteří mají v hlavě mozek, zařadit"

Ach bože. To že tě jeden parchant manipuluje a okrádá znamená, že máš právo pak okrádat jeho (protože TO CHCEŠ A CHCEŠ A CHCEŠ VIDĚT/SLYŠET a tvoje představa je, že na to máš PRÁVO)? Ne. Základní princip "CTI" a "POCTIVOSTI" (to jsou tvoje slova) je, že nekradeš a nečerpáš nic, na co nemáš peníze, pokud ovšem nejde o výjimečnou situaci, jako je záchrana života, vlastní přežití atd. a to bych řekl že nebude případ DVD, co myslíš? Tedy, pokud jsi pirát, kopíruješ, přepaluješ... tak prostě kradeš, používáš něco, za co jsi nezaplatil a já ostatně dělám totéž. Rozdíl mezi námi je ten, že já si tu nehraju na toho, komu "je ctí, že se mohu mezi tyto slušné lidi... blablabla... zařadit".

Už dlouho mně nikdo nepobavil jako ty. Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem četl poprvé o ochraně HD (obecně , ve Vista i v HDMI atd.) byl jsem naprosto šokován!
Pamatuji velice dobře doby kdy měl Microsoft problémy s DOSem a co teprve Windows 3.1 , 3.11 ...
Ne nechci nemístně vzpomínat , chci jen objasnit z čeho jsem byl tak šokován . Jednoduše řečno se dá říci
že za konečně funkční systém se dal považovat až NT popřípadě WIN2000 . Celou dobu před tím Microsoft neustále bojoval
s tím aby windows byl alespoň trochu spolehlivý. Dnes se dá říci že XP již splňuje standard seriozního profesionálního sytému.
Poněkud tedy nechápu proč se Microsoft (a ostatní výrobci) nechal zatáhnout do této rizkantní hry. Již na první pohled je naprosto jasné že se jedná o ochrany kdy je nutné aby mezi sebou spolupracovalo velké množství výrobců.
Již z této věty je jasné že se nebude jednat o levnou záležitost , ale hlavně že je zde velké riziko NEKOMPATIBILITY .
Je to hazard a žonglování s důvěrou zákazníka , a tímto nemylím jen vzhledem k nějakému produktu ale také k celému systému (systém implementovaných ochran - HDCP atd..) .
Mám z toho takový pocit že to celé zkončí fiaskem , kdy se na koci budou jednotlivé firmy obviňovat kdo co zavinil .
Navíc ztrátou důvěry zákazníků , dojde k nedůvěře v produkty které budou jen trochu zavánět nejakou ochranou
(ochrana = nespolehlivost). Tím se tyto produkty přestanou kupovat ... atd..
Nejvíce žasnu nad tím že výrobci vůbec na tuto hru přistupují a přehlížejí taktiku
se kterou filmová studia celkem nic neriskují .Je jasné že to nedělají pro nic za nic ale
je zde na zvážení otázka rizika a to je podle mne nepřiměřené .Možná je na místě položit si základní otázky jako :

Proč vůbec filmová studia používají DVD pro šíření svých produktů, když jim tak nevyhovují ochrany ? Ať si vyvinou třeba filmové pásy a jdou si jinou cestou !

Proč zneužívají digitální technologii.
Proč kvůli jejich filmům máme mít výkonější procesory , aby zvládaly šifrování a dešifrování na všech PC . Proč to máme platit ??
Z logického hlediska se jená o naprostý nesmysl .
Jediné výchdisko pro zákazníka je nechat trh "vysmažit" aby si uvědomili že zákazník zase není takvý blbec aby kupoval všechno co se na trhu oběví ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi v tom výpočtu ceny karty s HDCP ochranou chybí cena onoho chybějícího čipu + náklady spojené s úpravami výrobních linek a jejich provozem (spotřeba el. energie a materiálu, opotřebovaní strojů, zpomalení výroby jednoho kusu - čas jsou peníze) a i zmetkovost, která stoupá s každnou další přidanou součástkou. V době snižování nákladů se štří, kde se dá a tak se ani nedivím, že to výrobci neimplementují. Stále poměrně dost zákazníků se při koupi rozhoduje právě na základě ceny, byť je rozdíl jenom pár korun. U těchto zákazníků bych pak ani nepředpokládal, že si budou kupovat filmy. Já být výrobcem grafik, tak to tam také nedám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bOOT: také jsi četl špatně: implementace nesmí být na dalším čipu, aby se nedal odchytit nešifrovaný signál. Takže jde jen o kus programu do hlavního čipu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pao: Jsem rád, že jsem tě pobavil, je vidět že máš IQ tykve, ale pánbůh miluje i lidi rozumu mdlého. Co naplat, žes vůbec nepochopil o co jde a ve své rekci meleš naprostou demagogii, ale pokud Ti to někdo žere..... A i já se při Tvé reakci na můj příspěvek skvěle bavil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, asi jsem sto let za opicemi když v době DVD sleduju filmy z CD nebo v lepším případě z DVD kde jich mám aspoň 5 najednou :) Ale kupodivu "kvalitu" děje poznám i v takto "nekvalitních" rippech a nějak mě ty filmy poslední dobou přestávají bavit... ;-)
Takže určitě patřím mezi ty, co si poběží koupit svou novou grafiku za cenu mého celého compu, aby mohli přejít na supervysoké rozlišení filmů... :-D (no i když jak jsem tu již někde čet, tak ta kvalita obrazu je fakt tak to jediné, proč se dívat na dnešní hollywoodské filmy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To:PAZ - víš možná proč se do toho Microsoft nechal zatáhnout? Teda když nepočítám, že se vždy snažil být nej :-) Jaks řek, XP jsou jejich docela úspěch (teda o proti tomu před tím určitě) a aby si lidé koupili Vistu, musí přinést něco extra... Vždyť jak i z diskuzí plyne, tak XP všem docela stačí, tak proč kupovat Vistu? A právě proto se pouští do tohoto risku, protože to je jejich jediná šance na výhru - jinak by si Vistu moc lidí nekoupilo, aspoň ne hned... takto to mnohé možná donutí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když tak nad tím přemýšlím pokládám si otázku: Bude tato ochrana jen u video disků?Co kdyby v nějaké podobné formě byla využita i u softwaru?Technické data jsem moc nečetl ale nepřipadá mi chování firem jako riziko ale strategický tah.Jsme silní a budeme ještě silnější.Z číny začínají proudit nové věci bez ochran a hlavně bez licencí pro Sony,Philips...Když potáhnou všichni za jeden provaz,běžný uživatel neuteče na linux(zvláště když bude Windows předinstalovaný) a jednou se pak může zobrazit hláška : toto zařízení není podporováno.Je to jen úvaha tak to berte tak (sám používám Linux,ale na hry musím do Win.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja Vistu mam (ne legalne :-) A zitra mi prijdou nejaky novy dily do komplu, mezi nima GeForce 8800GTX od Asusu, snad uz to ten kram mit bude... A jestli ne, me je to stejne ukradeny, ja si filmy stahnu, zadny originaly si kupovat nebudu :-) A stejne to hnedka nekdo nejak crackne uz na softwarove urovni, takze bych si s tim nejak nelamal hlavu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Aby se nám tu ?fanATIci? a ?nVidioti? nepohádali v diskusi"
:))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 ZDRAVIM! to je mi TROCHU DIVNY ZE BY NEKDO VYMYSLEL HDMI A NEVYROBIL BY GRAFARNU NA HDMI.... TO JE SILENA HLOUPOST CO JSI NAPSAL....NA DNESNICH GRAFIKACH SI CLOVEK BOHATE UZIJE ROZLISENI 1920X1080 NO PROBLEMA!!!!! PROBOHA LIDI KDE JSTE TO VZALI, MYSLITE ZE ONI VYMYSLI HDMI A NEVYROBEJ ZADNOU GRAFARNU NA HDMI???? TROCHU PRODEL A HLAVNE PROVAR NEMYSLITE??? BOZE JE MI Z TOHO NA UBLINKNUTI, SAM TOTIZ SLEDUJU FILMY  S HD ROZLISENIM A NEMAM PROBLEM A AT UZ JSOU PALENY NEBO ORIGINALNI...CHJOOO.....KDO TOHLE VYMYSLEL....ZDRAWIM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar!Já teda zatím nic v HD rozlišení nemám,a ani mít asi nebudu.Nemyslím,že bych si něco koupil za jejich nekřesťanský ceny.Pirátství je jedině důsledek jejich nenažranosti,hlavně toho aparátu kolem.A taky přehnaným požadavkům herců atd.Chtěj si vydělat za každou cenu.No,tak ať nebrečej.Pokud bude film za 200Kč a CD album za 100-150,tak to každej koupí.A pirátství bude z valné části vyřešeno.To ale hlavně takhle ženou distributoři,ať se na ně autorské svazy zaměřej,možná by se samy měly taky zrušit,a bude to.Zisky se podle mě zvýšej,o což se doteď ti pitomci marně snaží.Stačí použít selský rozum,místo nenažraný huby.A to HDMI,to je přesně to,co pirátům nahrává!Jako chráněná CD.PŘECE SI NEKOUPÍM ZA DRAHÝ PENÍZE ORIGINÁL,CO SI NEPUSTÍM ANI NA PC,ANI V AUTĚ NA CD-MP3 PŘEHRÁVAČI!!!!!!To to radši někde seženu bez ochran....Tohle si řekne každej,kdo nemá v hlavě slámu,ale mozek a umí počítat do dvou.Chudáci,co na to ještě nepřišli,totiž ti autoři,že jim ten zbytek pitomců v týmu vlastně odrazuje zákazníky a krade jim peníze.Ne piráti,ale nenažraná hovada......Sorry za silná slova,ale to je můj názor.Jirka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.