Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zapomeňte na modrý laser, přichází VMD!

Jestli bude taky vypalovačka do PC pak jde modrej do kopru, jinak tomu nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mame dalsi format, dalsi placka, dalsi HW ... 90% useru spis zustane u DVD. kvalita dostatecna, da se dobre a levne kopirovat, HD se na to da ulozit taky uplne vpohode (staci pouzit rozumny kodek) ... tak proc davat $ za neco, co za 2-3 roky bude zapomenuta technologie.

DVD se taky prosazovalo velmi pomalu (predevsim kvuli cenam), ale tady aspon doslo (+-) k dohode na stejnem formatu. osobne si zadny HD medium ani prehravac nekoupim jeste hodne dlouho. Rozhodne ne do doby, kdy bude jasne, ze ma dana technologie nejakou budoucnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v holografickém záznamu je budoucnost... placky jsou už trapný... já chci mít krabici plnou různě velkých kostiček a ne furt stejně velký kulatý placky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak to bude s kvalitou medii, ale selskym rozumem mi tak nejak vychazi ze cim vice vrstev tim vetsi pravdepodobnost vady. A pokud uz ted maji media nekolik vrstev, jak to bude s navysovani jejich dalsi kapacity? 50 GB je ted kurna dost, ale uz ted zapisuju normalni DVD jen 4x rychlosti pro lepsi kvalitu a to uz se i s verifikaci zapisu da pocitat na dobrych par minut, takze si nedovedu predstavit zapis 50 GB nizsimi rychlostmi. No nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu si pomoct, ale DVD při rychlosti 8X jsou v pohodě i ty první co jsem kdy pálil... akorád používám kvalitní média já osobně Verbatimy... nemá šetřit pár kaček na médiu... Jinak taky se těšim na něco nového tomuhle moc nevěřim to ty HDD vychazej levnějc :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek: Zápis nižšími rychlostmi kvůli lepší kvalitě je nesmysl, jak ti kluci z CDR jistě potvrdí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Potvrdí, ale jak u které palírny ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych, že při prosazování formátů nejde jen o nabídku filmů a jejich kopírovatelnost, ale hlavně o cenu médií a možnosti dělat (nelegální :-) kopie 1:1 za rozumnou cenu....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ale ved presne o to tu ide... Co si myslite ktory system bude prvy "duplikovatelny"? BlueRay, HDDVD, alebo cinsky HDDVD ? Uz teraz zlte rucicky urcite makaju na napalovackach, pridu na trh hned po tom ako ukecaju velke filmove studia a podpisu zmluvy. Potom to uz pojde rychlo. Inak by tento format nemal sancu. Drzim mu palce, o dva roky budu za 1990,- v Tescu hned vedla bicyklov, akcioveho grillu a samozrejme VMD-RW medii  :)    

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

páni, mám jeden prehrávač,HD VMD PLAYER ? Duo (http://www.nmeinc.com/products_catalog.aspx), na predajni (asi 2dni, je to presentation only kúsok), práve som natiahol ten Demo hd vmd disc(údajne dvojvrstvový ale tie demá majú len niečo cez 1,) cez clone CD a skusim to napaliť na dvd-rw. Zajtra to otestujem v práci či to funguje. Zatial sa mi to javí, že by to mohlo fungovať, a do dvoch vrstiev je to kompatibilné s DVD(sú to len drobné rozdieli viď whitepaper - na stránke www.nmeinc.com - založka download).
A ohladne tých mechaník do PC, mali by sa objaviť na jeseň tohto roku (teda dufam,že zapisovacie)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže som to odskušal a podarilo sa mi HD VMD disk naklonovať na obyčajné DVD+RW. To môže byť zásadný prielom v rozširovaní tohto formátu.Ale na štyri vrstvy a viac si budeme musieť kupiť novu zapisovačku (ak sa to technicky dá vobec vypaliť, možno to ide iba vylisovať).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doprcic, zase prehravac bez podpory H.264... takovy jsou na nic, kdo by to dneska kupoval?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj:
Komiku... uz te vidim, jak tim tvym zazracnym kodekem davas na jedno DVD rozliseni 1920 x 1080...
O te trapnosti 1280 x 720 ani nema cenu v dnesni dobe uvazovat. To je rozliseni pro deti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen: Ono to jde, ale vypadá to rozplizle. Ostatně nedávno jsem viděl prezentaci BR na velkoplošné LCD TV a moc jsem z toho nadšený nebyl. Dokud tamy byly titulky a menu tak to vypadalo fantasticky, jemně a ostře, ale na vlastním videu už bylo vidět klasické mpegové rozplizávání. Nevím, co to bylo za rozlišení, ani jestli jiné tituly vypadají stejně, ale čekal jsem od toho víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro Evzen-na: 1280x720 točím na profi HD kameru JVC a věř že to není žádná trapárna! Ono totiž 1280 není daleko od 1440, neb konkurence SONY, Canon netočí 1920x1080, le jen 1440x1080 a to ještě 1080i... Tedy prokládaně!!!... 1920x1080 se interpoluje až při přehrávání a nebo v editoru...
1280x720 je HDV1 a to pouze progresívní 720p video!!! a často 30fps! :-)  (pro LCD typicky běžících na násoku-60Hz je to dost plynulý pohyb, u 1080i 25fps se obraz jemně potrhává, krom toho že je to menší fps není v násobkju či děliteli frekvence zobrazování grafikou a obtrazovky!) Dále 1080i má asi tolik informací jako 540p, tedy 720p je dokonce relativně váce!!! :-) Prokládání spoléhá spíše na nedokonalý postřeh oka (jak koho!) a setrvačnost vnímání a domýšlení mozku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argument pro "nedokonalost" 1280x720p - proilustraci vlastní záběr z ruky a dokonce pořekomprimováno  (ztrátově samože a do ztrátového kodeku) do AVI a kodeku XviD s dat tokem jen cca  !: sweb.cz/hdv1/NorskoXviDzMPEG-2.avi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodatek: vypadlo mi, že jde o HD video a přitom o dat toku jen cca 2500kb/s!!!!! (pro ilustraci) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HD VMD je dobry napad. DVD ma dnes uz dostatocnu kvalitu a lacnu vyrobu. Jedna firma prisla s patentom ako zlepit spolu 2 a viac vrstiev tak aby sa dali este obstojne citat. Zatial maju zvladnutu vyrobu 4-vrstvovych medii, kazda po 5GB, teda nie format 8 z 16 ale 8 z 15, cize 5GB na jedno DVD. V rozpise formatov je vela veci, ako napriklad 23.5GB, co je 5 vrstiev po 4.7GB. Na vyrobu lisovanych medii stacia stare vyrobne linky na vyrobu DVD. Z analyz co som videl je viac ako jasne, ze HD filmy Bollywoodu, teda zvlast pre indicky trh uprednostnia tento format. Uvadzacia cena citacej mechaniky moze byt 150USD... jedine, nikde ziadna stopa po vyskume napalovania na tento format. Kazdopadne, pre oblast legalnych filmov v HD je to dobry napad - nizka cena, dobra kvalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.