Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zářijové bezpečnostní záplaty od Microsoftu

ještě vyšly
http://support.microsoft.com/kb/922582
na některých XP však po ní dochází k samovolnému restartu

a http://support.microsoft.com/kb/920872

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, tu KB922582 jako jedinou jsem nenainstaloval a k ty restarty se objevily. Může za to jiná záplata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale nejsou bezpečnostní aktualizace, ale opravy chyb, proto to není do článku zařazeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty by tady měli být ale taky. K čemu mi je když si je tady můžu stáhnout a pak stejně musím na windowsupdate a stáhnout si to co podle vás sem nepatří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Kluzo:
Je-li článek o bezpečnostních záplatách, nedáváme do něj opravy. Bezpečnostní záplaty mají účel ochránit uživatele před napadením skrze díru v OS, záplaty mají za cíl vyřešit problémy s nefunkčností nějaké komponenty. To jsou dvě dost rozdílné věci, byť se obě stahují z jednoho zdroje. Rozhodně u nás není cílem článků o bezpečnostních záplatách, aby odtud uživatel odešel se vším, co jeho OS potřebuje. Bezpečnostní záplata je prevencí před rizikem napadení nějakým svinstvem, hotfix se obvykle aplikuje tehdy, když uživateli něco nefunguje, protože jeho absence není bezpečnostním rizikem. Kromě toho právě takovým místem, kde koncový uživatel dostane to, co jeho systém Windows skutečně potřebuje, je web Windows Update. Články o bezpečnostních záplatách oceňují především firmy, které na jejich základě ve svém prostředí aplikují příslušné aktualizace podle potřeby (ve firmách nebývá zvykem, že "nahrneme tam všechny updaty, co vyšly", ve firmách se nejprve zkouší, zda daná bezpečnostní záplata nepředstavuje omezení funkčnosti nějaké aplikace a v případě, že tomu tak je, zvažují se možná rizika a komunikuje se s tvůrci aplikací a tak).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho: KB920872 mi nepřijde nikterak čerstvý, zajímalo by mě, proč se náhle instaluje, když vyšla už 17.8. - http://cdr.cz/a/18310.
KB922582 je samozřejmě něco jiného, o tom u nás informace bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak, odstraňte z nadpisu slovo bezpečnostní a nebude co řešit. Já stejně trvám natom že 99% uživatelů co si tu stáhnou tyto záplaty stejně začne někde honit ten zbytek tak proč jim nevyjít vstřic. Dle ostatních reakcí je vidět že je lidi stahují. Pro mě zamě zachovejte rozdělení co je bezpečnostní a co ne ale dal bych sem vše, takhle je to prostě nekompletní. Já pracuju také ve velké společnosti (150PC) a záplaty děláme všechny. Ale jen na stanicích, servery už samozřejmě dle doporučení výrobce SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze takhle je to akorat...
pokud chce nekdo vsechno, muze jit rovnou k MS, neni potreba delat se s necim, co uz nekde je...
a vysledek? chces vse, jdi k ms chces jen bz? jdi sem 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Kluzo:
150PC u mě není velká společnost. Řádově tisícovka/y, to je u mě velká společnost.
Nicméně abys neřekl, budeme o tom tvém návrhu alespoň uvažovat ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.