Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zástupce Sapphire prozradil plány s Navi

Tak to je rana!

Navi s vykonem RTX2070 za cenu RTX2070. To jsem teda necekal. Proc by si proboha nekdo kupoval Navi s vykonem RTX2070 za cenu RTX2070, kdyz si muze rovnou koupit RTX2070 ???

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tvl, ty jedeš dneska bomby ... ES Epic na třetím miste je málo a teď mainstream AMD grafiku cpeš na highend ceny, hod si pytlík pod studenou vodu a pockej na computer než se tu totálně znemoznis ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Zmíněny byly dva modely Navi, z nichž jeden by mohl stát $499 ... o trochu výkonnější než GeForce RTX 2070 ... oficiální cena GeForce RTX 2070 ... níže taktovaného modelu (jádro bez „A“) je $499."

Nevim, ale v clanku je to jasne receno.

Epyc jsem se naopak ptal, jestli je fakt az treti nebo po oprave Zombie Lake by nahodou nemohl skoncit vys.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no dost podstatny je to cos vypustil.. za tech 499 dolacu mas podtaktovany modely rtx2070 nebo navi xt, ktera je rychlejsi nez rtx2070.. jesli ten marketak ze sapphiru nekeca, tak to bude dobra nabikda.. nevim cos cekal, amd neni charita a 7nm proces neni zadarmo..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

499 dolaru neni ani nahodou mainstream, za ktery AMD celou dobu Navi oznacovala.

Navic za cenu RTX2070 dostanu o treba 5% rychlejsi kartu, kdyz vime, jak chodej hry na NVidii a na AMD, tak ne to neni vyhodna nabidka, to si radsi koupim tu RTX2070. (Teoreticky, ja si samozrejme zadnou grafiku kupovat nebudu dokud nebude cenou pod 15K a vykonem okolo RTX2080.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde AMD tvrdil, že na Navi nepostaví nic než mainstream?

On předně nikdo netvrdí, že model, o kterém je v tomto článku řeč, je mainstream. Karta s výkonem nad GeForce RTX 2070 je něco trochu jiného než karta s výkonem blízkým GeForce GTX 1070 nebo Radeonu RX Vega 56, o níž se mluvilo v kontextu mainstreamu. To jsme výkonnostně zhruba o třetinu výše. Pro mainstream budou určené jiné modely.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. jedná se stále o neověřenou a nepotvrzenou zprávu, a podle toho bych jí dával váhu
2. ty ceny jsou prémiové, pár týdnů po uvedení půjdou dolů, zejména pokud poměr cena/výkon v porovnání s konkurencí nebude dobrý. Nicméně pokud to bude naopak, tak ta cena bude ten nejméně podstatný problém. To se ale uvidí až v reálu. Ale čistě logicky vzato AMD nemůže uvést horší a zároveň dražší produkt, než má konkurence u stávajících produktů. (RVII je v tomto případě hiendová výjimka, která potvrzuje pravidlo).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja doufam, ze to nakonec nebude pravda a bude ta situace lepsi. Ono nekteri fanousci a jsem rad, ze ty pises konstruktivne, za vsim hned vidi nejaky hejt na AMD, ale dneska jsem presvedcoval jednu znamou, ze AMD Ryzen 5 2400G je fakt o hodne lepsi nez Intel Core i3-8100 a oba jsou za v podstate stejnou cenu. Vyjmenoval jsem Spektru, Meltu, Spoiler, RIDL, Fallout, Zombika a stejne to bylo marny. AMD v zivote neslysela, ale Intel to vi, ze je v pocitacich znacka a jinej znamej rikal, ze pry procesor jedine Intel.

A tohle je proste realita. Intel a NVidia maji vybudovanou takovou povest, ze ani skandaly Intelu, ktere se mezi BFU nedostanou, ani to, ze AMD ma proti Intelu podstrelene ceny, nemuze AMDecku pomoct. A to si vem, ze RyZeny jsou obrovskej uspech. Jak pak by potencionalne chtela AMD konkurovat grafikou podobnou jako RTX2070 za stejnou cenu? Naprosta vetsina lidi proste uslysi NVidia a kupuje. Takze ja opravdu doufam, ze situace nakonec tak nedopadne, jak ji prezentoval zastupce Sapphiru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu v tom, že spousta lidí žije v minulosti. Ale na druhou stranu je to možná dobře. Kdyby se všichni zákazníci Intelu přeorientovali na fleku na AMD, tak AMD jednoduše nebude stíhat vyrábět. A platí, že ti znalejší z toho prostě budou těžit. On ten problém "známý" tady už někdo zmiňoval - ty s ním projdeš všechna pro a proti, vybereš pečlivě komponenty podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a pak ti nějakej pologramot z datartu a podobných kvelbů pro negramoty do toho hodí vidle a místo odsouhlaseného počítače vychválí a prodá totální ležák a odpad. A v takových případech onoho "známého" i já posílám za tím prodávajícím pologramotem, nechť si své problémy vyřeší spolu.

Z této bajky plyne poučení, že nadarmo plýtváš dechem. Užívej svých výhod a svých privilegií a Intel nech plebsu.

A co se grafik AMD týká, myslím, že AMD bude mít i tak co vyrábět na 7nm linkách, takže je úspěch Navi až tak úplně (existenciálně) netrápí. Já si myslím, že to nebude fail, ale taky to nebude hvězdný úspěch, prostě klasické AMD s relativně dobrým poměrem cena/výkon. Tohle je sice špatná zpráva pro nás, zákazníky, ale samo AMD to asi vidí trochu jinak. A onen "neúspěch" bude mít za následek pokles ceny, což by naopak pro nás, zákazníky, byl velmi dobrý signál.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, mas pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to v tomhle ohledu "vzdal", protože franta, kterej do toho dělá už roky a bydlí dvě stanice metrem vedle je fakt dobrej kámoš a nikdy by mi nedoporučil nějakej krám. Naštěstí v rodině se poslouchá na slovo a zatím žádnej problém nebyl, zrovna v pátek se kupříkladu podělal zdroj napájející LED lišty a dnes v úterý přišel náhradní, vyměněno a jede se dál (a to jsem ještě řešil jistý "záhadný" problém a vyřešil, stejně jako pravděpodobně někdy opravím ten defektní zdroj).

A aby to nebylo jen suché plácnutí do vody, ono kdyby se většina přeorientovala najednou k jinému výrobci, mohl by se stát i ten tím nehezkým molochem a šedým průměrem, což bych byl nerad. V podstatě mi v současné nabídce produktů nesoucích čipy od AMD chybí ono "WS", jak jsem několikrát zmiňoval. Tak snad se tentokrát nějakej hezkej WS podvozek urodí, klidně pouze jeden, ale ať je alespoň na blízké úrovni Asus WS podvozků a hned do toho jdu (jinak z toho bude těžká hlava při výběru podvozku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1080 TI se dá z bazaru sehnat okolo 13k. Kupuj, nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedno možné vysvetlenie je, že sa písalo o dolároch a nie amerických dolároch, a máme na to podiel
https://sk.wikipedia.org/wiki/Toliar_(historick%C3%A1_minca)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tolar_(historick%C3%A1_m%C4%9Bna)

Aktualizace článku: Spekuluje se, že ty uváděné ceny 399 a 499 dolarů, jsou v Singapurských dolarech, což by dávalo smysl, protože to byla tamní akce pro tamní novináře. Pokud by se to přepočetlo na americké dolary, karty by mířily někam na cenové hladiny zhruba 300 a 350 amerických dolarů,
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/sapphire-tvrdi-ze-chy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aLE COPAK rEDMARXI, rozpouští se ti tvůj vlhký sen typu: "počkejte si... na NaVi" ?
Pan Crha Guru IT ti dávno pravil, že Navi bude další propadák a najednou se to zase vyplňuje a ještě navíc s vodním chlazením, takže 300W+.... LOOOOLLLLL
#Crha_je_pán! A v poklidu může pravit: "Navi si nekoupím!" :D :D :D gtx1080 forever TOP...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

#Crha_je_vůl!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ten příspěvek jsem psal jmenovitě na Redmarxe, nechápu kde se bere ta drzost a hloupost, na něj reagovat za Redmarxe a ještě tak trapně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne, taky urcite RTX2xxx a Navi 1 preskakuju. Ale proste jsem si pral, aby Navi byla aspon takovej uspech jako Polaris. Nebude-li, budou biti vsichni i ti co fandi NVidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROČ BYCH MĚL BÝT BITEJ? Není kam spěchat, včera jsem teprve odinstaloval CSGO abych se donutil dohrát Fallout4.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude AMD drzet ceny na urovni NVidie, tak samozrejme neni duvod ani pro NVidii zlevnovat dneska predrazene karty.
Jiste ty jses ted v pohode s GTX1080, ja nakonec taky a na soucasne hry je to uplne na pohodu i na QHD monitoru, ale treba kdyz budes vyhlizet 4K nebo treba VR, tak to absolutne nestaci a ja bych si treba to VR za par let, az bude vetsi FoV rad poridil. Jenze vetsi FoV je dnes nerealne prave treba kvuli nizkemu vykonu grafik. Je teda zrejme, ze je treba, aby grafiky sly s vykonem nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Začni se chovat jako dospělej a ne jak malý děcko. 4K, VR... se vzpamatuj, tyhle technologie tu budou až mocní rozhodnou. Mocní, a né nějaká ovce Redmarx.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2x 4k VR není problém ani dnes ;) a kdo by to chtěl ve špičkové kvalitě a není plebsem může to mít taktež jen to dostatečně zaplatit :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LOL! Tady se teda ale dneska sešel výkvět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jednoduché. Veka nebyla tím, co si všichni vyhypovali a pokud měli omezenej penězovod, tak je logické, že se to muselo rozhýbat nejdříve s příchodem zenu, resp. postupným navyšováním rozpočtu RTG. V ten okamžik je možné, že přisypali něco do RTG a začal nějaký zajímavější vývoj, nikoli jen evoluce GCN. Takový produkt logicky ještě nemohl být vyvinut/dokončen a vpuštěn na trh, že?

Do toho je cítit to přibrždění nadšení/hypu, takže nečekal bych vyloženě problémový produkt, ale spíš něco, co udrží RTG v nějakém životu tak, aby bylo stále vidno, že něco dělají a co je nebude stát příliš velkou raketu, aby mohli dále pokračovat na vývoji následující architektury. Já osobně nečekal nic jiného a myslím že většina asi také ne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, ony už ty první "informační průsaky" o počtu CU přesahujících "magickou" hranici dříve možného naznačují, že se něco změnilo. Jestli si někdo myslel, že dostane za cenu RX590 výkon RTX2080, tak to je IMHO omyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se Redmarxe zastal. Pikud bude podobna cena pro Navi jako RTX a neprinese neco podstatneho navic, neni moc dobra zprava a AMD bude mit takovou kartu spis 'do poctu', podobne jako byly Veky. Vyraznejsi uspech jim neprinesou
Uvidime v realu co bude pravda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s tím "do počtu" souhlasím :)
imho od AMD je to asi úmysl nejen kvůli omezeným výrobním kapacitám(7nm), ale hlavně kvůli závazkům, které musí plnit na 100% si nemohou dovolit vše vsadit na obyč herní karty a vydávají je jen aby se neřeklo (obrazně) >> přeci jen profi segment a zakázky pro Google, MS, SONY, APPLE atd. mají jako prioritu a věřím, že kolem konzolí bude hype jak prase i když cena bude nejspíš nepěkně vysoká ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tombimino se špatně vyspal, že napsal omylem pravdu, no mám dost jako.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba se uklidnit, protože ceny novinky jsou uvedeny pro USA a jsou tedy zatíženy novým 25% clem. Ceny grafik Nvidia půjdou nahoru stejně, jen co se doprodají skladové zásoby. Jinými slovy, $499 za Navi dnes není totéž, jako $499 za Radeon, a nejde to srovnávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nějaká pomalejší NAVI nebude? Ne každý chce kartu s 200W odběrem. Chtělo by to nižší mainstream (1280-1536 shaderů) s aktualizovaným UVD pro plynulé přehrávání UHD obsahu a rozumnou spotřebou (cca 80 W).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude, ale jako první se vždy vydávají nejvýkonnější modely.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

budou jenom samá pomalá NAVI, neboj :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš 2080Ti, že pro tebe budou všechny Navi pomalé?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jakože Navi dožene gtx1080 po pěti letech ? A Redmarx chce VR a 4K ::D LOOOLLLLLL

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.