Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zatlačte slzu, Walkman odchází

Díky walkmane, že jsem s tebou mohl prožít své mládí. I když jsi nikdy nebyl od SONY, užil jsem si s tebou nemálo zábavy. Pamatuješ, ve škole pod lavicí ?
R.I.P.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda toho bulvárního titulku. Jediné, co Sony přestává vyrábět, je walkman na kazety, což bude zřejmě chybět málokomu. Další walkmany Sony dál vyrábí, třeba ten co mám doma přehrává i MPEG4 videa

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mas mozno pravdu a pro vetsinu lidi je walkmann jenom jeden a to ten na kazetu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu mám určitě, a člověk s tím může maximálně nesouhlasit, budiž to ignorantům práno ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@redakce: Bylo by mozne forum nastavit tak, aby byl skryty nejen neoblibeny komentar, ale i cele vlakno pod nim? Vetsinou uz stejne jde jen o flame mezi autorem neoblibeneho komentare a ostatnimi. Diky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je podle me nesmysl, protoze neoblibeny komentar se z toho muze stat treba za 2 dny, kdy to teprve nasbira dost minusek, a jak k tomu prijde zbytek diskutujicich, kteri v tom vlakne mezitim resili cokoliv jineho.

Takze jako obecna funkcnost to tak podle me fungovat nemuze, ale rucne skryt zbytek vlakna jako je tohle by se asi hodit mohlo (pokud se to nekomu z redakce chce takhle moderovat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud resili neco jineho, tak to meli resit v jinem vlakne. Je to jejich riziko, ze vyjadruji sve nazory ve vlakne, ktere mnoho ctenaru povazuje za zbytecne cteni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ma nejaky komentar napr. 3 minuska, tak pod nej z bezpecnostnich duvodu nebudes psat, aby ti kvuli tve navrhovane feature druhy den kolem poledne nezmizel? (Kdyz mezitim dostane dalsich 7) To je prece nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neoblíbený komentář by měl být takový který schytá 15 a víc negativních hodnocení ...
Je jasné že obsah vlákna v diskuzi by se měo reagovat na původní podnět nikoli ji nekonečně větvit podle toho co autor aktuálně obhajuje .

Svůj smysl by kompletní skrývání mělo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli 10 jako ted nebo 15 je docela sumak, problem je v tom, co pisu - kdyz se z toho stane neoblibeny komentar az po delsim case (treba 2 dnech), tak ti prijde normalni skryt vsechno, co tam mezitim dalsi napsali? (A skutecne nemohli tusit, ze prispevek s puvodne jednim negativnim hodnocenim za dva dny nasbira tvych velkorysych 15. To jen tobe je zrejme predem jasne, ze bude neco neoblibene a ze je chyba do toho vlakna neco psat).

Takovy algoritmus je proto podle me hloupost a rozumne resit to jde jen moderaci, ale to uz se opakuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, taky mam zazitej "walkman" pouze ten kazetovej :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mem fakt, ty si asi z jiné planety. Walkmen je prostě Walkmen a mp3 je mp3, to že to ještě používá Sony pro mp3-4 je jen recyklace značky. Prostě za 20 let až dospěješ tak se najdou jedinci, jako seš ty dnes a budou plkat blbosti jako dnes ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Walkmen je proste Walkmen"
Ano, tomu se rika tautologie, tvrzeni, ktere je vzdy pravdive (docela casty pripad u te tvoji bezobsazne ekvivalence ;))

Ovsem zajimavejsi otazka je, co to ten tvuj "Walkmen" vlastne je. Dva a vice Walkmanu, treba registrovany stereo-par? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak a jsem v háji, moc se ti omlouvám, že jsem psal o tom, že jsi asi malé dítě co dostalo od tatínka MP3 Sony a SonyEricsson mobil a je na tom napsáno Walkmen. Tenhle článek je naprosto o něčem jiném. Seš asi Mongol a ne z jiné planety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V haji jsi rozhodne, kdyz nedokazes psat slusne a prednest nejaky rozumny argument ;) (misto vykriku o jine planete, dospivani, blbostech a Mongolsku)

A zejmena jsi v haji v tom, kdyz ani po upozorneni na chybu nedokazes napsat nazev Walkman spravne ;) Tohle by podle me zvladl i obyvatel Mongolska, ktere si beres do ust ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

strč si svou aroganci do šuplíku a nepruď tím ostatní lidi, evidentně o to nikdo nestojí.
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chodící muž je prostě chodící muž , at´už je to MP3 či "dvojče" nebo MP4 . Jako označení se prostě název Walkman typicky vžil pro neforemnou krabici s níž jste byli v 80 a v ranných 90 na východě strašně cool . Tak i my mohli objevovat kouzlo "mobilních" zařízení ;).
To že Sony název recykluje je jen jeho věc .... všeobecně přejímaný název prostě platil jen pro "kapesní" kazetové přehrávače .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave proto, ze je to "chodici clovek" (pozor na genderovou spravnost ;)), tak jej v zahranici chapou podle toho vyznamu a nemaji problem predstavit si, ze je to prenosny prehravac bez ohledu na to, jestli ma kazety nebo digitalni pamet. Porad je v nem audio a vedou z neho sluchatka na usi, porad se pouziva stejnym zpusobem.

Kdyby tomu bylo jinak a walkman byl skutecne zakoreneny jako kazetak, marketaci ze Sony by si dali na pokracovani v teto znacce poradneho majzla. To se ale nestalo a pojem walkman jako prenosny prehravac tlacili i do mobilu a tlaci jej do mp3/mp4 pehravacu. A proto i zahranicni novinari dusledne uvadeji "casette walkman".

V jinych jazycich jako tady se to asi vzilo vic jako nazev, ale to neni omluva pro nekorektni informovani o vyrobci (Sony NEPRESTAVA vyrabet "Walkman", vzdyt si je muzete treba na tom mall.cz koupit) nebo napadani faktu v diskuzi (chapu, ze nekdo tomu vyznam nepriklada, ale proc aspon netoleruje, kdyz jiny ano?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hale to jsem rád, že jsem Čech a říkáme věcem Volkmen, MiniDisc, Discmen, MP3, MP4 a telefon a ne casette volkmen, MiniDisc volkmen, MP3 volkmen, MP4 volkmen a telefon volkmen. Asi jsme předběhli dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice vtipné :), ale uniká ti tam podstatná věc. Tady se řeší "Sony Walkman" (a končící výroba kazetové verze), a ne to, že se i ostatním přehrávačům té doby tady zlidověle říkalo "walkmany". O konci jejich výroby tady totiž nic nevíme (teda možná to ví Earl, který ví o všech výrobcích všechno ;)), zřejmě se budou některé kazetové přehrávače vyrábět dál. Navíc předpokládám, že většina místních pamětníků, kteří tady vzpomínají na kazetový "walkman", neměla originál od Sony, ale od jiného výrobce (já taky). Nás se ale tenhle článek vůbec netýká.

Když se ale řekne "Sony Walkman", je to přenosný přehrávač Sony, v zahraničí je to jasné téměř každému, a tady by to bylo také, kdyby novináři dělali svou práci pořádně a informovali čtenáře. Místo toho se tu bohorovně kašle na výrobce a vnucuje názor, že jediné správné je být ignorant a neřešit to, a běda, jak by tomu někdo chtěl přikládat sebemenší důležitost ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne mě, ale tobě uniká podstatná věc, že tenhle článek je taková prča, protože kdo z nás by si ještě vzpomněl na nějaký ten šrot zahrabaný někde doma v šuplíku a to jak jsem rád, že jsem Čech tak to rozšiřuji i na to že máme české redaktory. Jsou na rozdíl od tebe nad věcí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tebou, tenhle článek je v důsledku prča, přestože se jedná o moc pěkný milník ve vývoji techniky a 10leté výročí iPodu nevypadá jako náhoda (také se hodně v jiných médiích rozebírá, samozřejmě spolu s tím, jak si stojí v téhle konkurenci s digitálními přehrávači samotná Sony).

Pochvalovat si "redaktory nad věcí", kteří z toho nedokáží víc vytěžit a navíc nejsou korektní vůči výrobci, který je právě zdrojem této zprávy a této etapy techniky, je spíš amatérismus. Kvitování tohohle přístupu a chválení vlastní ignorance už je pak jen smutné :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím tě, co z toho chceš těžit, udělat snad recenzi posledního vyrobeného Sony Walkmanu. A nebo tam desetkrát napsat že je to o Sony. Fakt jsi asi z redakce MongolSonyNews.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi asi opravdu natvrdlý. Jaký posledně vyrobený Sony Walkman, když se STÁLE vyrábí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

repeat: strč si svou aroganci do šuplíku a nepruď tím ostatní lidi, evidentně o to nikdo nestojí.
Děkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, souhlas, jenom jednu poznámku bych si dovolil - ne "MP3", ale "MP3 přehrávač" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš to samé jako walkman. Taky MP3 přehrávačům běžný lid říká empétrojky, a GPS navigacím džípíesky (a USB flash diskům klíčenky ;)) Proti tomu se nedá bojovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hale Mem, ty nejsi nic jiného než běžný lid a to co tady předvádíš je jen jedna velká pruda běžného lidu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobnost by tam byla, ale to samé to rozhodně není. Zatímco walkman označoval původně malý kazetový přehrávač a postupem času se teda ta značka použila i u dalších přístrojů/zařízení (ale pořád tu je nejvíc ta původní asociace), tak MP3 bylo označení pro formát ztrátové komprese zvuku založený na psychoakustickém modelu a nikoliv pro přehrávač. Takže je to asi přístroj-přístroj (walkman) vs. kompresní formát-přístroj. Tak nějak si na to pomalu začínám zvykat, ale když je vhodná příležitost, tak upozorním, co MP3 ve skutečnosti označuje. A vůbec, proč říkat nesprávně "empétrojka", když můžu říct stejně tak "empétrosák" nebo "empétrojník"? :D (tyhle výrazy jsem někde pochytil a docela se mi i líbí - a není to o nic delší)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony walkman konci pouze na japonskem trhu, tj. originalni Sony walkman je stale k mani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bacha na mínuska za sdělování konkrétní pravdy ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty minusy mate patrne za nepochopeni clanku a cholerickem trvani na tom, ze to musi vsichni vedet.. takze -1 i za me :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky moc, dam si ho za ramecek ;) Predpoklad o nepochopeni clanku je ale docela odvazny, nemuzete soudit vsechny podle sve inteligence. Nicmene hodnotit minusky nejaky vas dojem z formy misto zhodnoceni faktu v komentari hodne naznacuje, to je pravda :)

Kdyby v titulku napsali "kazetovy Walkman" (jako vetsina zahranicnich medii, ze kterych take cerpali), bylo by to korektni. Takhle pusobi dojmem (stejne jako ctenari tady, jak je popisuje any.sk), ze nemaji ani tuseni o Walkmanech, ktere Sony vyrabi, a to by byla opravdu skoda, protoze jsou to kvalitni zarizeni. Na takovou ignoranci proto rad upozornim, kdyz toho nejsou mistni novinari schopni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hus hus na novinky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, uroven diskuze a hodnoceni minusky se novinkam opravdu blizi, vecne komentare se skryvaji, tak jen tak dal a budete to tu mit brzy taky ;)

Jinak ja taky publikuju na webu a takovouhle zpravicku bych takhle neodflakl.
- Chybi uvedeni samotneho pojmu Walkman (ze ma na nej Sony prava a pouziva ho i u dalsich vyrobku, MP3/MP4, telefonu Sony Ericsson)
- Pak jeho zdomacneni jako walkman (coz je samozrejme pro vyrobce mimoradne negativni jev, podobne jako "oxeroxovani" pro Xerox, "vyluxovani" pro Lux)
- A rozhodne se vyvarovani lzivych/matoucich tvrzeni v clanku jako "japonský Walkman od Sony už nebude.", nebo "Walkman odchazi" v titulku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať už máš pravdu nebo ne, lépe se ti bude diskutovat na novinkách u svých. Tady evidentně o tvoje názory téměř nikdo nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč jste se tak hnusně obuli do uživatele Mem? To je nějaká novodobá forma pranýřování?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože se pravděpodobně jedná o nějakou inkarnaci trolla?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj první příspěvek tady, kde slušně poukazuju na to, že Sony Walkman skutečně nekončí, protože takové výrobky se i dál prodávají (jeden z nich mám doma), a proto je titulek tohohle článku (snad nevědomě) zbytečně bulvární a nepřesný, je trollování, opravdu?

Neřeknu moje další reakce, na kterých se bavím ;) (to už by se dalo jako krmení trolla chápat), ale mínuska jsem dostal hned za ten první, kde jsem si dovolil na něco upozornit. Příště už to raději dělat nemám, jen abych nedostal zase tolik mínusek, co :P

Myslím, že tvůj dohad je proto úplně mimo. Každý, kdo něco kritizuje, musí počítat s nesouhlasem, dílem od lidí, kteří jsou hloupí a o věci nic nevědí, dílem od lidí, kteří kritizované věci nepřikládají takovou důležitost a svou bohorovnost, že se to nemá řešit, vnucují ostatním (tady aspoň mínusky). V neposlední řadě je to skvělý pocit vytmavit někomu, kdo něco kritizuje, jak je mimo a jak s ním těžce nesouhlasím, aby byl z toho smutný ;) To, že v mém případě poslední bod nefunguje samozřejmě nemohou dopředu tušit, takže to píšu aspoň dodatečně. A jinak ano, pokud nechcete trollování, tak nekrmte trolla, je to tááák jednoduché (byť asi poněkud obtížnější než jen škodolibě mačkat mínuska, co ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že většina lidí zná princip provokace. Někdo na tu hru přistupuje hned někdo později. Mám ale pocit, že sem lidi nechodí hrát tyto hry. Takže se prosím chovej dle toho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Upozornit můžeš, na co chceš, ale musí to být na místě. A to tady, nezlob se, fakt není. Když se řekne "walkman", tak si prostě převážná většina lidí představí walkman na kazety (už jen proto, že tu byl/je takovou dobu a že to bylo první zařízení, co neslo tenhle název). Jestli to bude za pár let jinak (až se obmění nějaká ta generace), o tom nepolemizuju, ale teď je to takhle. Takže obouvat mluvit tady o bulvárním titulku mi přijde trošku mimo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, v té poslední větě si odmysli to "obouvat", původně jsem chtěl napsat "obouvat se do redakce kvůli titulku článku" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, není nad to mít patent na to, co si "většina lidí myslí" ;) Tady vůbec nikdo nemá mobil Sony Ericsson Walkman, nechválí své MP3 Walkmany (http://www.mall.cz/hledej?s=walkman), na zahraničních webech píší ti hloupí redaktoři úplně zbytečně cassette walkman... jen ti správní Češi umí ukázat, jak jde výrobce hezky ignorovat, a pak ještě v diskuzi setřít "nesprávný" názor ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý průměrně bystrý člověk pochopil, že článek je lehké povzdechnutí nad končící legendou, co ovlivnila generace (pro ty pomalejší je tu obrázek) a ne např. technický výčet CUDA jader Fermi apod.
A to, že Sony využívá pojem Walkman v povědomí lidí i v dalších produktech, na věci nic nemění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechte ho, evidentně se sem přišel hádat a předvádět svojí domněle nadřazenou inteligenci a hulvátství nad zbytkem ostatních "blbů".

Holt telecí léta jsou náročná nejen pro rodiče, ale i pro okolí. Naštěstí drtivá většina jedinců jednou dospěje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste, ze ty jsi tak uzasny a vyrovnany jedinec bez stop nadrazenosti, ktery to vsem hezky vysvetlil ;) O tom dospivani to bylo velmi trefne, to z tebe mluvilo podvedomi :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nerika, ze clanek nesel pochopit. Ale titulek byl bulvarni (sam jsem clanek otevrel proto, abych se podival, jestli skutecne konci i vyroba MP3/MP4, to by byla skoda), a stejne tak kdyz se tam operuje s pojmem Walkman, mohl by si dat novinar tu praci (po vzoru zahranicnich kolegu), a psat to korektne. Je to nefer i vuci Sony.

V neposledni rade kdyz napisu svuj nazor, kde tomuhle prikladam vyznam, nemusi byt jedina reakce "ja tomu vyznam neprikladam, tak tomu kretenovi dam minusko at si nedovoluje mit jiny nazor nez ja", ale normalni tolerance. Od toho diskuze je a ne od formovani jedineho spravneho pohledu. Ale k tomu cast mistniho osazenstva ocividne nedospela ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli sis opravdu myslel, že skončí výroba mp3 přehrávačů, tak jsi hloupější, než zníš :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, byl jsem na vážkách, a proto jsem si přečetl celý článek.

Zatímco tobě bylo všechno jasné a PŘESTO jsi musel číst i článek? Tak teď nevím, co zní hloupěji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to mělo znít hloupěji? To jako když chápu, co říká titulek, tak automaticky znám obsah celýho článku včetně podrobností?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, on tomu fakt byl ochoten uvěřit :) Raděj mu neříkejme, že zítra spadne na Zem meteor; mohl by si prostřelit hlavu strachem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc bych tomu nemohl verit? Ty snad znas zamery vsech vyrobcu na svete o jejich strategii? To jsi treba mohl poradit vcas Toshibe, at se na to HD DVD vykasle, ze je stejne prevalcuje Bluray, a jeste jsi na tom mohl kralovsky vydelat. Ale tobe jde spis jen to tlachani, co ;)

Hod do placu nejaky tip (vlastne tedy tobe predem znamou pravdu), co se u vyrobcu semele v nejblizsi dobe, kdo s cim prestane nebo zacne vyrabet, at si muzeme overit, ze skutecne vsechno vis a jen hloupe neplacas ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli jsou hloupí všichni Češi nebo jen někteří konkrétní jedinci, ale asi máš pravdu. Asi by to redakce příště měla napsat naprosto explicitně, aby to došlo i případným méně bystrým čtenářům. (sorry, nemůžu si pomoct)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufam, ze jen nekteri ;) (mimochodem ja nejsem Cech, proto si to muzu dovolit takhle s odstupem hodnotit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom možná bude jádro pudla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, že jste kromě neschopnosti normální diskuze také xenofobní ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, to si nemyslím, spíš naopak - když se nějaký cizinec (myšleno bez jakkoliv negativního významu) objeví na české diskuzi, tak mi přijde, že většinou jenom kolem sebe rozhazuje rozumy, jak to a to tady děláme špatně a jak v zahraničí to je lepší a podobně. Jak tady byla ta narážka na novinky.cz, tak ty jsou toho zářným příkladem. Ale no nic, to by byla dlouhá diskuze, beztak už jsme tady úplně OT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si totiž neuvědomuješ, že tím "Tak v tom možná bude jádro pudla." implikuješ právě tu xenofobii - strach/nepochopení z neznámého a přiřazování vlastností na základě nějakého škatulkování (je to cizinec, tak rýpe do Čechů). Já to přitom uvedl jen proto, aby to nebylo takové to typické sebemrskačské "někteří lidé", "Češi jsou takoví", kde se autor nad ostatní povyšuje (že on takový není, přestože do stejné skupiny jinak patří). Jako cizinec si můžu dovolit Čechy hodnotit bez tohoto sebemrskačství (objektivněji), ale tím se nad nikoho nepovyšuju, je to jen můj názor. Stejně jako ty teď můžeš v pohodě hodnotit cizince. P.S.: Myslím, že nějaké OT navíc už to tady moc nezachrání ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele to že jsi maďarskej cigán tvý názory stejně nijak nezachrání, tak proč to okecávat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi madarsky cikan, ktery pise slusne a k veci, nez nevycvalany Cech, ktery se zmuze jen na urazky, nemyslis? ;) (Recnicka otazka, odpoved uz jsi tady predvedl ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

repeat: strč si svou aroganci do šuplíku a nepruď tím ostatní lidi, evidentně o to nikdo nestojí.
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meme, ty jseš přesně ten týpek, jakých jsou v institucích EU (zejména Evropské komisi) mraky. Tam se také snaží Čechům zakázat používat pojem "pomazánkové máslo", aby si náhodou lidi nemysleli, že je to "máslo". A je jim naprosto jedno, že i ten zrezivělý okap ví, že "pomazánkové máslo" prostě s máslem zaměnit nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, ty jsi přesně ten týpek, co se má od zahraničních kolegů ještě moc co učit ;) Podívej se někdy, jak reagují v diskuzích třeba redaktoři wired.com. Místo hodnocení diskutéra se soustředí na předkládaný argument, a buď jej obhajují, nebo vezmou v potaz. Tímhle přizvukováním do diskuze nic nepřinášíš, takže to zřejmě nebyl ani tvůj záměr, že?

Pokud v článku tvrdíte, že Walkman končí, tak poškozujete Sony, a ještě mylně informujete čtenáře, to je novinářské selhání. Pokud platí to, co si většina myslí (a já s tím souhlasím), že "walkman" zná téměř každý jako překonaný kazetový přehrávač, je naopak ostudné nezmínit (nepoučit) čtenáře, že Sony tuhle značku využívá dál. Prostě odfláklá bleskovka a odfláklá komunikace z redakce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co čekáš, právnickej rozbor v pěti kopiích a notářsky ověřeným podpisem od Klause? Sám jsi poznamenal, že je to bleskovka, tak s tim tak nakládej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čas pomluvit diskutujícího čtenáře si WIFT našel, ale že by obhájil názor redakce vůči argumentu, to ne (třeba "walkman většina chápe jako kazeťák, tak jsme to napsali zjednodušeně s plným vědomím" nebo nedejbože "nedošlo nám/nevíme, že walkman byly vlastně i mobily a digitální přehrávače"). Na to bych pak nemohl říct nic, jen to akceptovat a myslet si svoje.

Snahu o argument s pomazánkovým máslem, podle které mám odvodit, že "Sony Walkman" (kazeťák) nejde samozřejmě zaměnit se "Sony Walkman" (mp3/mp4 přehrávač), jsem totiž opravdu nepobral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o to, žes něco nepobral. Abych pravdu řekl, ani jsem moc nehovořil k tématu. Jen jsem se ti snažil vysvětlit, proč dostáváš od lidí mínuska. Není to tím, že by byli hloupí a neinformovaní. Je to proto, že narazili na někoho, kdo si myslí, že sežral všechnu moudrost a teď má potřebu o své neomylnosti všechny přesvědčovat, jakkoli by měl pravdu.

Co dělají zahraniční redaktoři, je mi dokonale ukradené, věříš? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verim, protoze je to zjevne ;) A ty mi vykladej o tom, kdo vi vsechno nejlip, kdyz nejsi schopny ani konfrontace s kolegy z branze ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi říct jediný důvod, proč bych se měl pouštět do konfrontace s kolegy z branže?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aby ses dal zlepsoval v tom, co delas? Nebo snad myslis, ze jsi uz dosahl dokonalosti a neni kam jit, takze proc se obtezovat?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to je jako konfrontace s kolegy z branže jediná možnost, jak se zlepšovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve vetsine oboru lidske cinnosti ano ;) Pokud tobe staci nocni meditace bez kontaktu s tvym oborem, tak jsi kabrnak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak promiň, já si myslím, že pro mě jsou podstatně lepší možnosti, jak se zlepšovat. Například do konfrontace s takovými lidmi se vůbec nepouštět a dělat si věci po svém. Nemusíš s tím souhlasit, svůj názor se ti ani nepokouším vnutit, ale je to tak jediné, co s tím můžeš dělat. Tím debatu končím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted nevim, jestli jsi to s tou konfrontaci spravne pochopil (proto jsem ti na to stale reagoval). To nema byt o tom hadat se s cizim redaktorem o to, jak se ma spravne novinarina delat (a pak se ohodnotit minusky a udelat z toho jediny spravny nazor ;)), ale ciste jen sledovat je a porovnavat a neco si z toho odnaset. To podle me podvedome stejne delas, kdyz cerpate zpravy z cizich zdroju, ktere uz takhle nekdo predzvykal. Proto se mi zdalo dost divne to tvrzeni, ze je ti ukradene co ostatni delaji. Pokud to ale schvalne delas a ignorujes cizi popularni media, vidim to jako chybu. Presvedcovat te ale samozrejme nebudu, jen se mi to zdalo divne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

repeat: strč si svou aroganci do šuplíku a nepruď tím ostatní lidi, evidentně o to nikdo nestojí.
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, tak sis pěkně početl, nesmyslně zatapetoval, a teď je ti určitě lépe, co ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale byli i taci, co nosili dvojce na rameni, nebo prenosny paskovy magnetofon tesla, jeste na kotouce ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.