Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s nezávislostí rychlosti kurzoru pro myš a touchpad?

Škoda že jsem to nevěděl dřív ;/ Teď už aspoň vím, že k ntb bezdrátovou myš jedině od Logitechu.

Trochu mě zaráží, že MS podobné ovladače nemá taky. Jako by tam nikdo podobný problém nezažil. Přitom driver má neuvěřitelných 45MB.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aby bylo jasno: nechci tvrdit, že jedině Logitech má tyto schopnosti. Je to shoda okolností, sám mám Logitech myši velice rád, takže mám největší zkušenosti právě s nimi a tím pádem jsem si mohl ověřit, že s nimi je tento problém řešitelný. Jen se mi nezdá moc pravděpodobné, že by jiné značky myší tento problém neuměly podobným způsobem vyřešit (neznám, ale tipoval bych Razor a podobné „značkovější“ myši).

Jinak k Microsoft myším se tuším taky něco dodává (měl jsem kdysi IntelliMouse Wireless Explorer, jednu z nejhorších myší, jaké jsem měl kdy v ruce, měla příšerné lagy a baterky snědla vždycky na posezení - a dodával se k ní nějaký soft, ale jestli tam šlo nastavit rychlost myši tak, aby to neovlivňovalo globální nastavení v OS, to si nepamatuju, je to už dávno).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Razor? Takovou „značkovější“ značku neznám, ale znám Razer.

Možnosti nastavení Razer myši bez Synapse můžete krásně vidět na tomto obrázku: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/eckstein/lachesis/soft-velky.jpg

Co se týká nastavení citlivosti, na obrázku vlevo dole měníte stejné nastavení jako v Ovládací panely -> Myš -> Možnosti ukazatele -> Vyberte rychlost ukazatele myši. Dále máte možnost korigovat takto nastavenou citlivost pomocí nastavení Sensitivity a výslednou citlivost ještě můžete doladit pomocí nezávislého nastavení citlivosti pro osy X a Y.

Výše uvedené možnosti nastavení by měly být dostupné u všech modelů Razer myší. Pohlídejte si ale modely z let 2012 a 2013, které nejspíš používají Synapse, se kterým nemám zkušenosti, jako jediný sdružený konfigurační software.

Co se týká možnosti práce se dvěma nebo i více nezávislými kurzory ve Windows, to samozřejmě možné je za pomocí software třetích stran.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, Razer ;) Se mi to plete :) (nepoužívám, znám jen z doslechu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vůbec, co to je za myš od MS, ať se bavíme konkrétně?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000v2.

Jinak netvrdím, že to umí jen Logitech. Ale z dlouholeté osobní zkušenosti dávám přednost Logitechu a MS před zbytkem a z toho důvodu jsem nakonec vybral MS.
Bohužel se ukázalo, že v tomto konkrétním případě by byl Logitech vhodnější volbou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nenechala by si ta myška vnutit Intellipoint?
http://www.microsoft.com/hardware/en-us/d/intellimouse
Nevím, jen tipuju, třeba tam nějaké nastavení je. Třeba tam není. S myšma od MS nemám v podstatě žádné zkušenosti. A třeba to s tím vůbec nebude spolupracovat ;) Ale furt je to další pokus v podstatě zadarmo ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není špatný nápad. Jak říkáš, pokus je to zadarmo ;) Zkusím a dám vědět, jak to dopadlo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A nedopadlo. Zvládá to pouze customizaci tlačítek, nic víc ;( Takže zatím zůstáváme u hotkeys.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, myslel jsem si to ;) Taky jsem zkoušel SetPoint s úplně obyčejnou optickou drátovou myší Logitech a SetPoint se ani neobtěžoval ji vidět ;).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Existuje šikovný program "Mouse Speed Switcher" (www.gphotoshow.com), ale samostatne už nie je free :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak ten vypadá dobře. Měnit rychlost podle toho, kterou myší pohnu - to je hodně rozumné (samozřejmě mě ihned napadají škodolibé představy jako hýbat dvěma myšma naráz ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten jsem našel, ale platit 250,- za to aby myš za pětikilo fungovala jak chci, mi přijde postavené na hlavu. To radši koupím ještě jednu myšku Logitech za pětikilo a tu současnou někomu věnuju nebo nechám do zásoby pro strýčka náhodu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak například já dvě myši u NB používám. Používám i touchpad (když nic jiného není), ale s myší se mi pracuje lépe. Pak platí to že doma je NB připojen na dokovací stanici k velkému monitoru, a externí klávesnici s numlockem a myší. Když pak jsem někde jinde a mám místo pracovat s myší a vím že budu s NB pracovat déle pak tu myš použiju, ale jinou, protože v tašce k NB si vozím cestovní myš. A ejhle, rázem používám dvě myši. A dokázal bych si představit i situace, že pokud bych NB používal k práci, tak budu používat 3 myši.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je nejaky rozdiel v nastaveni klasickej rychlosti mysi, a dpi? Ak napriklad znizim rychlost cez dpi, ma to nejaky dopad na vlastnosti oproti znizovanie klasicky cez rychlost?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl tam je, když se má kurzor zrychlit. Zvýšením rychlosti kurzoru se sníží jeho přesnost, tzn. třeba když mám rychlost kurzoru na maximum, neudělám s myší nejmenší krok menší než několik bodů. Zatímco když nechám rychlost kurzoru standardní a zvýším citlivost, tak se ve výsledku sice kurzor taky zrychlí, ale pořád jsem schopen, když budu chtít, s myší drobnými posuvy udělat krok o velikosti jednoho pixelu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, v novějších setpointech se nastavení rychlosti kurzoru ze setpointu ovlivňuje s nastavením ve win, v té verzi co je k mojí G5 (aneb novější k ní v downloadu asi ani není) je rovnou možnost nastavení win potlačit... ale ještě vtipnější mi přijde, že z toho softu dělaj akorát omalovánky s čím dál menšími možnostmi nastavení....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.