Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zdroje Corsair jsou na Haswell připraveny - kompletní přehled

Až bude niekto frflať na neobjektívnosť Diit že nadržujú AMD, pošlite mu linky na X článkov kde sa nerozoberá nič iné len menný oznam kompatibilných zdrojov pre nový Intel procesor :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych se od toho veřejně distancoval…přijde mi to jako nebetyčné plýtvání místem, ale holt házet perly sviním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uff, už jsem myslel, že jsi mrtvej a Ježek za tebe vezme zdroje :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem dost dobre tieto Haswell usporne sracky v desktop segmente. Len to prinasa same problemy so zdrojmi.

Ked niekto vytazuje CPU+1GPU naplno (benchmarky, multimedia, hry, GPGPU ...), kysna mu zere aj 400-500 W (+ monitor).

Ked je CPU aj GPU idle, cela kysna zere mozno 100 W (resp. este menej, ked je malo HDD a nic sa necita/nenapaluje na opticke media...atd). Samozrejme + monitor.

Mne osobne je uplne u prdele ci mi desktopova kysna v idle bude zrat 95 W alebo 75 W. Aj tak vypnutim monitora napr. po 5-10 min sa usetri cca 40-70 W "žrout".

V notebookoch, kde ide o kazdy watt a ktore su stale tensie a tensie az do uplne tenkej demencie a hustota energie na objem v coraz mensich bateriach je furt ta ista - je to plne pochopitelne, ale v desktope?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když to ušetří energii bez nutnosti kompromisu nebo připlácení, proč ne. Ve větší firmě to může být zajímavé, třeba během polední přestávky nebo porady.

Mimochodem, microsoft by měl zapracovat na nějakém méně citlivém probouzení monitoru. Stačí aby si optická myš usmyslela, že se pohla o pixel, a windows zbytečně probudí monitor. To by byla úspora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ci na to nema vplyv citlivost mysi. Stalo by to za pokus. Ludia su vseliaki a mys maju nastavenu veliako. U jedneho staci mysou pohnut o 5 mm a uz je kurzor na druhom konci obrazovky, u ineho na to treba behat s mysou vyse 5-7 cm jak s vysavacom ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě pozoruji, že se monitor občas rozsvítí ve chvíli, kdy projdu kolem stolu, kdy vejdu do místnosti apod, aniž bych na počítač sáhl. Takže se domnívám, že i malá vibrace, kterou myš vyhodnotí jako přece jen pohyb, stačí k probuzení. Místo aby "budič" vyžadoval trochu větší popud, jako třeba pohnout kurzorem před půl obrazovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Easy, vůbec se tim nemusíš zabejvat. Tyhle problémy co se týkaj zdroj vs Haswell se týkaj jen Pc co splňují tyto 3 podmínky:

1. Je to povolené v biosu.
2. Jedná se o zdroj co se vypíná když na něm nic nevysí (většina z nich to nedělá, Haswell ready či ne).
3. Aby byl problém, nesmělo by být vůbec nic na 12V větvi. Tzn žádná přídavná grafika ( i ty bez 6-pinu se živěj 12V přes desku), žádnej 3,5" disk v PC, atd.

Takže 99% desktopů se to netýká i kdyby neměly Haswell ready zdroj. A to zbylé 1% si musí v biosu vypnout C6E..... To jest vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a navyse traj usporne stavy cpu vyrobcovia biosov (iba v desktopoch?) daju vypnute ako default (mozno) a tak sa to defaut nebude tykat prakticky ziadneho desktopu ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.