Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ze všech iPhonů od roku 2007 jsou stále dvě třetiny v provozu

Nevim kolik sem chodi applistu, ale pokud ano, mam dotaz:

Proc majitele iPhonu tak moc kradou?

Abych dotaz vysvetlil, iPhone stoji nemale penize, cekal bych, ze majitele budou spise z bohatsich vrstev a teda nebudou tolik piratit. K memu prekvapeni jsem ale cetl od vyvojaru ceske hry Polda, ze na iOS je jejich hra piratena asi desetkrat vice nez na Androidu. To mi hlava nebere.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to máme pěknou otázku Řekněte mi, proč jsou majitelé Mercedesů sicilští mafiáni?

A jak moc tomu pánovi lze věřit co řekl? Podložil to něčím? Jak zjistitl, kolik pirátských kopií je na tom kterém systému instalováno?

Nevím kolik Applistů jailbreakuje iPhone, já jsem ještě žádného takového neviděl (i když bezpochyby jsou), protože to nese nemalá rizika včetně zcihlovatění a ztráty záruky na dost drahý telefon. Není jailbreak, není pirátění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja iOS neznam, takze myslis, ze ten vyvojar kecal a ze to neni mozne, aby se u Applu tolik piratilo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já se ptám, taky nevím. Když nemáš jailbreak, nic tam mimo appstore nenahraješ. Kolik lidí se odhodlá riskovat s drahým telefonem a jalbreknout jej ti říct neumím, nevím jestli někdo má takovou statistiku, nicméně pirátění to pak umožňuje. Co znám lidi s iPhony, tak tam všichni mají ofic verzi (je to nejjednodušší, nemusí se pořád něco řešit, když vyjde nový OS a neriskuje se nákaza nebo trojan s hacky z neověřených zdrojů - je to upravený celý instalační balík).

http://www.iphonehacks.com/2016/12/how-to-jailbreak-ios-10-iphone-ipad-y...

Pirátit software za 90 kč a riskovat drahý HW mi moc smysl nedává, ale lidi jsou různé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to jde i bez Jailbreaku, ale není to zrovna easy, že by to kdejaký trouba, co chce pirátit aplikaci, zvládl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžete to rozvést? Jak to jde i bez Jalibreaku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro příklad.
http://iemulators.com/
Jinak klasika -> google -> "ios install apps without jailbreak".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm. Tak to jsem nevěděl. :-) Emulovat iOS na iOS. Zajímavé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ale psát tohle za článek kde se píše že většina provozovaných iphone již nepatří do kategorie "drahý telefon" taky moc nedává smysl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I levný iPhone není zase tak levný, aby z něj neopatrný šťoural udělal v klidu cihličku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miliony lidí to provádějí každou chvíli a nejsou to povětšinou žádní extra servisáci... To riziko tu je ale ne zas tak fatální.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neny pravda... lze si sam sobe podepsat libovolnej .ipa soubor a nasledne si ho na ajfounovi poustet. Jailbreak netreba. ...a pochybuju, ze piratstvi je velkej problem pri minicenach na appstoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ale člověk musí vlastnit applí certifikát, kterým to podepíše, ne? To je věc pro vývojáře a vnitrofiremní aplikace. Předpokládám, že certifikáty co by byly zneužívané k pirátění Apple zneplatní.

S těmi cenami souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte k dispozici nějaké informace o tom, jak si Polda 6 vede na trhu finančně?

No samozřejmě, že mám :-) Je to moje investice, tak si ji hlídám. Z mého pohledu je to spíše zklamání, čekal jsem to o něco lepší. Ale naštěstí jsem neprodělal, což je důležité. U nás je obrovský problém s pirátstvím. To nás strašně ničí. Lidé prostě za hry nejsou moc ochotni u nás platit. Pořád mi někdo píše, že jsem hajzl (a to jsem ještě použil málo peprné slovo, je to i daleko horší), že za Android verzi chci peníze. Je mi z toho smutno, když to čtu. Ale naštěstí je mnoho i těch, kterým nevadí pustit pár korun a ocenit tak naši práci. Těm moc děkuji a doufám, že pro ně budu moci připravit třeba i další díl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm 130 kacek neni zadna hruza za dobrou hru. Ale to hodnotim jen ze sve pozice vydelavajiciho parmena. Ale je zase fakt, ze $3 to nejsou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mě také...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On to říkal jinak. Říkal, že se na iOS prodalo 10x míň té hry. A jako autor, pochopitelně, hledal důvod v pirátech a ne třeba v tom, že lidi s iPhonem tu jeho hru prostě nechtěli hrát, protože mají na výběr lepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé že to tvrdí někdo jiný než autor prvního přízpěvku. Nebo žýeby dva účty a jedne člověk? Nebo nějaký odkaz na to tvrzení?

podle tohohle mají i důvod si to myslet:
"S mobilními platformami je to podobné. Polda 2 sklidil velký úspěch, ale u Poldy 3 se bohužel poměrně záhy objevila pirátská verze (nejdřív pro iOS a poté také pro Android) a prodeje šly velmi dolů. "
http://www.hernimag.cz/743/polda-zima-software-rozhovor/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně naopak. Na iOS se nedá krást pakliže nemáte Jalibreak, tedy odemčený systém. Vzhledem k tomu, že je provedení JB čím dál náročnější, jenom opravdu malá skupina majitelů iPhonů ho má.

Přesně naopak je tomu na Androidu. Vzhledem k tomu, že share obou platforem je v ČR asi 95% ku 5% ve prospěch Androidu a faktu, že Poldu asi v zahraničí moc lidí hrát nebude, nedávají čísla, která uvádíte smysl ani na první pohled.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MNoo ale to cucáte z prstu kdežto on tvrdí nějaký (snad pravdivý) závěr od autorů hry...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mohlo být ze začátku prodejů, myslím, že dnes Polda už nikoho nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pravdivý, to je sporné, spíše je to jejich pocit založený na tom, že prodeje jsou menší než čekali a na tom, že existují pirátské kopie. Kolik je jich v reálu instalovaných obvykle moc zjistit nejde. I když jim rozumím, tak bych byl opatrný v přejímání jejich pohledu na problematiku prodejů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud prodal jednu licenci na Android a 10 na iOS tak tomu bych věřil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já sám podobné ftákoviny sice dávno nehraji, nicméně než bych ze sebe začal dělat hňupa tvrzením "dnes to nikoho nezajímá" tak bych se mrknul třeba na google play kde má jen "polda 6" 50000-100000 instalací......

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to takové nic neříkající téma. Na jedné straně máme spolehlivost a na druhé, že to těm lidem stačí pro telefonování.
Je to v podstatě jen téma na flame, protože to co tu na toto téma bude, bude jen snůškou dohadů a domněnek ;)
http://www.iphoneresolution.com/

PS: Docela by mě zajímalo, kolik je aktivních dumbphonů, ale to jen tak nezjistíme, když se k internetu nepřipojují a tím pádem nedodají potřebná statistická data.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyto data čas od času zveřejňují operátoři. No moc už jich není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2/3 v provozu zní jako fantastický držák.

Stačí si ale uvědomit, že na začátku se jich prodávalo o hodně méně než dnes (např. 100 mil. ks překonali až po 3,5 letech), čili nejvíc ks je těch z poslední doby.
Nebo jinak - těch 435 mil. vyřazených odpovídá všem vyrobeným do listopadu 2013. Čili typická doba dožití než se vyhodí je 3,5 roku. A to už nezní tak bombasticky.

čísla viz https://www.lifewire.com/how-many-iphones-have-been-sold-1999500

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejnovějších jistě bude největší podíl, to už tak bývá. Nicméně znám dva lidi co stále telefonují iP 3G, mám též jeden doma, i když už ne na telefonování, ale jen jako přehrávač, stále s původní baterií, docela mě překvapuje - dva roky bez restartu a jede a jede. Pak v práci vím o iP4 a iP4 SE, též v plném provozu. Žena má iP5, já mám iP 5S, tedy samé starší kousky. Člověka s iP7 znám jen jednoho. iPady také stále jedou všechny od iPadu 1 co má tchán (který je opravdu notně zastaralý). Takže to máme v mém okolí 3 devítileté, jeden šestiletý, jeden pětiletý, dva čtyřleté a jeden rok starý... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím a nebylo by nějaké srovnání kolik je procent telefonů třeba s androidem starších než 2 roky stále v provozu? Můj starý samsung galaxy s1 v rodině taky slouží dodnes..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S1 slouží ve dvou rodinách a myslím, že kolegova žena ho stále taky používá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajimava informace, vzhledem k tomu, ze to vyrabi jako laciny sunt na jedno popuziti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jste nekdy mel rozdelany iphone od 4 a novejsi a Samsung treba 7.Tak kdyz se podivate na zpracovani logic bordu, zjistite ze samsung je tam kde byl iphone 3.I kdyz to maji hezky zabalene a telefon se tvari super.
JB se na iphonech prestal vicemene bezne pouzivat zhura od vydani iphone 5. Zadne ryziko pro telefon to nema, vzdy se udela reset do puvodniho stavu.Vetsina lidi co ho mela tak ciste z duvodu aby ho odemkly na jine site. Ted nevim o nikom kdo by JB mel. Jen vim ze se dost lidi pta JB aPple Tv .
Poruchovost je vice mene dana tim co s telefonem provedl uzivatl,mechanicky poskodil, utopil.
Poruchove jsou predevsim, ciste jen dle meho pozorovani iphone 5S a iphone 6 Plus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by byla zajimavejsi informace kolik procent ma 1,2,3,4,5... N majitele :) I kdyz to vypada ze se telefony kupuji pravidelne, ty stare spis konci u dalsich uzivatelu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to na zprávě nic nemění ne? Pravděpodobně větší část těch staších bude z druhé ruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.