Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vzorek 32jádrového Zen 2 Threadripperu je o třetinu rychlejší než 2990WX

Za chvíli čekám příspěvek pár nejmenovaných čtenářů o tom jak je počet jáder naprosto zbytečný údaj.

Nedávno jsem se hádal s jedním Applistou, když se mi snažil obhájit cenu iMac Pro se startující cenou 250 tisíc. Threadripper 3xxx + nvidia Quadro + ten 8K monitor od Dellu a dostanu se na ještě nižší částku než co chce Apple za ten iMac Pro .. AMD poslední dobou válí neskutečným způsobem a já pevně doufám, že Intelu ujede vlak ještě víc a že ani po přechodu na 10nm nebude moct nabídnout víc než AMD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych AMD přál, aby si mohlo užít delší dobu na výsluní. Tím by se mohl ještě více podpořit (finančně) vývoj. Hlavně neusnout na vavřínech, aby neskončili třeba jako Amiga...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

* Commodore ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prat Intelu nebo komukoli jinému, aby jim ujel vlak povazuju za naprosto pritrouble. Snad jen u akcionare AMD by to slo pochopit.
Ja Intelu naopak preju, aby se zvednul a udelal nejen spickove procesory a nove i graficke karty, ale i ovladace. AMD pak mohu prat jen snizeni teplot jejich procesoru a především grafických karet, které jsou stale tragicke. Jinak samozrejme AMD jede a preju jim, aby jim to dal slapalo tak jako ted.

Co se tyka poctu jader, tak super urcite spousta odborných programu to vyuzije a lidem, co v nich pracuji to pomuze, protože to pojede zase o něco rychleji. Snad uz priznivci AMD prestanou prudit s nesmyslama typu, ze jim pojedou super hry, které daji přinejlepším 8 vlaken. :-D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Co slovo to perla. Jeste jste zapomnel napsat, ze byste si to stejne nekoupil...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

má pravdu, 4 jádra stačí většině.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na hry už ne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pentium G3258 @ 4GHz stačí na všechno ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

> AMD pak mohu prat jen snizeni teplot jejich procesoru

Vcerejsi test:

https://diit.cz/clanek/test-amd-fx-8350-45ghz-vs-amd-ryzen-7-3700x/provo...

Graf "Teploty v ffmpegu – AVX2 load".

Povidej nam vsem plz dalsi pohadky o tom, kdo tady potrebuje snizit teploty svych procesoru...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Teraz si Redmarx nabehol. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ač tě každý mínusuje, já s tebou souhlasím ... V době kdy mělo AMD problémy, přál jsem si, aby AMD přežilo a ukázalo super výkonné procesory. Teď to stejné musím přát Intelu. Proč ? Jednoduchá odpověď - podívejte se na posledních 8 let vývoje, z toho 5 let intel bez konkurence - žádný vývoj, žádné zvyšování jader. Až zdravá konkurence zatočila s trhem ... Tudíž zdravá konkurence je to co potřebujeme, a to přinesou pouze 2 silní výrobci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No právě, AMD potřebuje chvíli času a hodně peněz, aby se stalo silným výrobcem a dokázalo dlouhodobě konkurovat Intelu a nVidii.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

On dostava ta minuska, pac je magor, ktery nedokaze vyhledat informace a ridi se asi nejspis retezovymi emaily. Mam pocit ze takhle koluji mezi Crhou, Redem a jeste par dalsimi.

Ja ten fail Intelu preju, protoze znam kontext. Intel ma oproti AMD ohromne financni prostredky, takze nehrozi, ze by nejak zkrachoval. Jenom realne hrozi jeho obrozeni. Tedy nekompetentni management pryc, architekti a inzenyri budou mit jine mantinely, muze to vest jenom k lepsimu konkurencnimu boji.

Ale je potreba pro dobro vsech, aby Intel jeste nejakou dobu tahal za kratsi konec, protoze porad je to jeste zranena bestie, ktera muze zaslapat AMD diky nekalym praktikam. Az tam probehne ta renesance, tak uz si budu prat jen 50:50 :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pozice AMD a Intelu je neporovnatelná. AMD pro tuto chvíli uteklo hrobníkovi z lopaty, kdežto Intel je ve vatě a dlouho bude i kdyby nevydal vůbec nic zajímavého.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len nech Intel v tých sračkách pláva ešte 2-3 roky, nech AMD obsadí aspoň polovicu trhu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

např. warhammer vermintide 2 si můžeš nastavit kolik vláken má hra spotřebovata např. 14 nebo rovnou 16 takže i ty hry se vyvyjí sice pomalu, ale jde to kupředu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze bych se chtel zastavat toho Apllisty, ale v kterem vesmiru startuje cena za iMac Pro na 250.000?

https://www.apple.com/cz/shop/buy-mac/imac-pro

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, myšlen byl nový 2019 Apple Mac Pro a to při započtení Mac Pro + XDR Pro Display .. Tam startuje cena na $12,196 co zatím leaknulo a to je v přepočtu při dnešním kurzu 23 Kč za 1 USD nějakých 280 508Kč.

A to je dle dosavadních informací zatím pouze základní verze a ta by měla mít
Intel Xeon 8-core, 16 threads, 3.5GHz, 4.0GHz TB, 24.5MB cache
32GB RAM
256GB SSD
Radeon Pro 580X GPU

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Důlezitý taky je - berete ten XDR Pro Display i se stojánkem?? :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

On asi myslel to struhadlo. Ale celý ten jeho příspěvek je úplná hovadina. Líknul první neoficielní test a on už to lupe do sestav jak na běžícím páse a úplně tím zadupává do země produkt který se dá reálně koupit (když je teda dost naditá portmonka).
Zajímala by mě anketa tady na DIIT, máš Threadripper? Opravu si koupíš Threadripper? Je to pro mě moc? Bavíme se tady o procesoru za 50 tisíc +. A počítám že nebude ani moc těch co vynajdí 20 litrů za to 16 jádro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bylo mířené na mě tak bych namísto toho Macu Pro postavil PC na platformě Threadripperu už dnes. Když jsem to tak počítal tak bych se vešel s:

Threadripper 2990WX,
128GB DDR IV RAM na 3000Mhz,
NVidia Quadro RTX 5000,
1x M2 SSD Samsung 970 Pro na systém,
2x SATA Samsung 860 Pro 2TB v RAID 0 jako cachovací paměť pro plotnový disk přes StoreMI,
1x Seagate Barracuda Pro 12TB.
Phantex skříň,
NZXT ventilátory,
X72 Kraken AIO pro toho TR 2990WX.
Monitor Dell Ultrasharp 8K

A sem celkově na stejné částce za daleko rychlejší a lepší hardware pro práci než co bych dal za ten Mac Pro. Získám tím také monitor o vyšším rozlišení s větším počtem certifikací pro barevné škály (profi monitor určený pro grafiku a práci).

Teď mi prosím někdo vysvětlete proč bych měl jít a koupit si Mac Pro.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zapomnělo se na ECC a základní desku.
Vysvětlovat to nebudu, také mi to nedává smysl. Apple je zvyklí prodávat produkty se 100 % marží a lidé to kupují, nevidím v tom problém. Navíc věřím, že člověk co bude takový stroj užitečně používat, nebude schopen si ho složit protože k tomu nebude mít potřebné znalosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Áno, nebude to vedieť zložiť. Ale taký človek, čo ho efektívne využije, bude zarábať toľko, že ten stroj možno aj na prvej zákazke zaplatí. To sú pracovné stanice na projekty, kde sa peniaze prehadzujú lopatou (žiadne väčšinové hranie alá Redmarx).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jenomže to nebude mít logo Apple, a tvar struhadla ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Plne vybavený iMac Pro "All In One PC" stojí cca. 390 000 CZK

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Cena startuje..." - najdi si nekde, co to znamena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pardon - špatně umístěný komentář.:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.