Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zen 6: serverová revoluce: až 256 jader, škálující IOD čiplet, vytěžení akvizic

Další Venice od AMD? :D Ale tak kdo si na ten starý ještě dnes vzpomene, to jen já si nedávno jeden pořídil do svýho retro s754 PC :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Benátky = Venezia=Venice sú OK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je tak když někdo, kdo musí rozhodovat o akvizici nějaké technologické firmy má i technický background a ví co s tou firmou po akvizici bude moct dělat, kloubouček Lise
což neplatí o většině dnešních managerů, který maj vysoké školy managerské, když dobře tak mají na problematiku alespoň helikoptérový vhled, ale většinou vědí o tom úplný hovno, protože jejich jediná náplň práce je chodbový management, aby se udrželi u koryta a mrdaj své podřízené, že to nefunguje, co naplat že svými strategickými rozhodnutími v minulosti zapříčinili, že to teď nefunguje, čest vyjímkám

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle případě to rozhodnutí nebylo zase tak složité - zadala podřízeným zkopírovat maximum ze 4gen Xeonu. Tady to moc složité nebylo, možná jen v tom načasování, aby Intel nejdříve s těmi akcelerátory prorazil cestu a AMD se mohla jen včas přidat. Nedělám si iluze o Intelu, ale v mnoha zásadních technologických změnách měl právě prsty Intel a AMD se jen přidávala (byť to třeba výkonnostně později dotáhla dále než Intel).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že zkopírovala. Je tam možná inspirace. Nicméně vývoj probíhá dlouho a pochopitelně odráží zjevné i skryté aspekty požadavků (řekněme) trhu. Zkopírovat něco tak, že je násobně výkonnější a lepší ve všech ohledech není kopírování, to je konkurenční vývoj. Jistě jsou prvky, které se do vývoje mohli zahrnou, protože konkurence na nich už pracuje. Rovněž budou ve vývoji prvky, které konkurenti do vývoje naplánovali nezávisle na sobě, řeší totéž a zvenku vypadají velmi podobně či totožně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

lol.. sorry, procesory s akceleratorama nejsou nic novyho a amd je mela pred vic jak dvaceti lety.. vygoogli si amd geode.. co intel predved se sapphire rapids je tezkej fail.. pidiakceleratory co vetsinou nezvladaj prekonat ani vykon epycu bez akceleratoru.. navic jsou ty pidiakceleratory integrovany v 400mm kusech kremiku spolecne s jadrama, kde uz neni prostor pro obvody o trochu rozumnym vykonu.. konfigurovatelnost nulova, pouzitelnost nulova, koncept spatnej.. tohle fakt amd nekopiruje.. ((:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Geode bych úplně nezmiňoval, to byl výkonnostní průser, navíc jeho podpora ze strany AMD byla velmi mizivá, ty jeho akcelerátory zrovna moc sw neznalo.
Intel se vždycky snažil stavět do pozice technologického lídra. Problém je, že v současné době už i technologicky moc revolucí nepřináší. Ale zrovna konkrétně AI akcelerátory Intel dost tlačí - na rozdíl od AMD ovšem v tom, že to nebere jen jen jako záležitost samotného křemíku. Intel spolupracuje s mnoha výrobci sw, dělá jim podporu a tím tu technologii propaguje, což následně využívá i AMD. Pravdou je, že v oblasti AI to ještě razantněji dělá nVidia, protože na to má vhodnější hw. Ale existují i jiné technologie, které Intel pomohl dostat do světa - například certifikace Centrino protlačila do notebooků WiFi mnohem rychleji, než do té doby udělal kdokoliv jiný. Ale taky jsou příklady, kdy Intel najel do slepé uličky - jeden z příkladů jsou paměti Optane. NAND paměti jsou dnes použitelné až po mnoha letech vývoje a v podstatě stále se výrobci fw učí, jak negativa té technologie obejít, Optane byl napoti tomu technologicky připraven NAND převálcovat prakticky hned, ovšem obchodně to nezvládli. Bohužel... Jak už uvedl jiný příspěvek - Intel R.I.P.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s Xilinx-om spolupracovali už dávno a mali aj prototyp pre "Magnum"

AMD se pustila do vlastního FPGA, představí ho ještě letos
10. 10. 2016
Nyní máme k dispozici první zprávu, kterou lze chápat jako první neoficiální potvrzení existence FPGA od AMD. Kódové označení projektu je Magnum
https://diit.cz/clanek/amd-magnum-fpga

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukaž mi jeden projekt intelu, kde si každý řekl jo tak to je super, to tady ještě nebylo a funguje to nebo tohle posouvá trh mnohem dál
jediné co mě napadá je PresentMon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Itanium
</sarcasm>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne prichod placek s ULV procesory 2011/2012, to byl za mne skvely pocin Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

manager = správca, teda ide o vysoké školy správcovské.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"To by znamenalo, že podobně jako socket AM4 vydrží po tři generace architektury Zen."
AM4 byl v podstatě 3.5 generace. Byl tam ještě Zen+. Vzhledem k tomu, že Zen+ byl na lepším výrobním procesu, tak to byl solidní refresh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyrobni proces nedela novou architekturu.. ten 12nm proces byl puvodne nazvanej 14nm+, takze tam uradoval spis marketing..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi posun ale udelala zmena z klasicky statickeho ST / MT frekvenci na dynamicke frekvence pohybujici se v pasmu MT->ST, podle zatizeni poctu jader, atd.
Posun ve hrach pak jeste udelalo fixnuti latenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě můžeš půlgeneraci přidat, protože před Ryzenem bylo jako testovací pro AM4 vydáno APU založené ještě na stavebních strojích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RIP Intel.
Nic víc netřeba psát.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMD je specialistou na splácávání a drátování jejich paskvilů, které jsou ve finále nefunkční a pokud někdo moc chce, tak si to musí doma sestavit a doladit dle vzoru stavebnice Merkur, co se týče serverů a podpory softu ze strany AMD, to už není ani žalostné zjištění, ale totální katastrofa, tam nefunguje naprosto nic, jen pouze to, co je napsané na záchodovém papíru.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tentokrát nic moc, umíš trollit i líp.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nuda nuda, šeď šeď ... normálně umíte trollit o dost lépe :-)))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Toto je úbohé, dokonca aj na teba.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jakou AI použít k odstranění toho červeno-žlutého hoavdského nápisu z obrázku? Doporuč prosím ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Použij vlastní schopnosti. Netřeba ani Photoshopu, i s Malováním by to mělo být na pár minut.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.