Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V databázi testů Blenderu se objevil výsledek Zenu

Vůbec se nedivím. Vzhledem k tomu co předvádí aktuální Excavator (i bez L3 cache), by něco horšího od nové architektury čekal jen naivka. Zen je v pozici, že musí něco předvézt a to jediné co ho bude brzdit je frekvence a ne hloupé chyby architektury.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějaké chyby mohou být také(errdata plox), nicméně ty se dají doladit novými revizemi a také updaty mikrokódu jako to dělá Intel :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsme úspěšně v roce 2011... pecka. Tzn. Westmere před Sandy Bridge (i7-860, i5-530 apod., HD3000) byl posledním, kterýmu AMD konkurovala IPCekama s Phenomem-II. Takže jsme o 10 až 30 % nad Phenomem-II. Skvělých 6 let v podání AMD. Nicméně je fakt, že Intel toho předvedl zhruba stejně tolik - nepočítaje frekvenci a jádra. Fakt se nemůžu dočkat, a myslím, že se ještě hodně nasmějeme. Buď nad výkonem, nebo nad cenou. Minimálně 600 dolarů to jistí pro 8/16. Jenom se obávám, že frekvencema jsme u toho Phenomu-II. Na Black Edice v normálních cenách bych taky rovnou zapomněl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

> Minimálně 600 dolarů to jistí pro 8/16

Kdyz se podivam na ceny Intelackych CPU ktere jsou nejbliz v tom testu, tak 600 dolaru vypada jako vyprodej.... nejlepsi cenu pro 2630v4 jsem nasel >700 euro, 2650/2680 radeji nekomentuji..

IMO cena nemusi byt tak spatna - ono AMD v prvni rade ani nema penize ktere Intel cpe do vyvoje, takze jestli dosahnou 90% vykonu intelu s 50% investicemi, tak cena muze byt slusna. Na druhou stranu asi konecne chteji neco vydelat, takze uvidime :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeme srovnávat výkon na jádro a takt, tak se intel za ty roky moc neposunul, co vím tak od prvních core i o 10%
Tudíž pokud AMD nebude útočit na nejvyšší modely má slušnou šanci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing nebude svůj výrobek prezentovat v horším světle a Blender ukazuje efektivní a účinné využití hardware. Kéž by uměl HW prostředky maximálně využít každý SW, včetně systému. Pro Windows se musel stvořit neoficiální mód, který využíval předchozí generace efektivněji a výkon vzrostl. Zen bude sympatický produkt s poškrábaným lakem armád neschopných recenzentů.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jaký neoficiální mód proboha? Nějaký sauce? Předpokládám správně, že to bude nějaká halda nepodepsaných a pochybných bullshit exáčů?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

musel - min. čas
bude - budoucí čas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budu trochu ostřejší.Tak Zen jako takový znamená pro AMD opěrnou hůl, kterou se dneska snaží hodně recenzentů podkopnout, i když jsou i vyjímky. To, že se testuje v Blenderu, kde je procesor jako doma je jasné, to dělá i Intel a hromada dalších gigantů.Těžko budete ukazovat jenom zápory a rezervy, od toho jsou tu tisk a média. Jednou šikovnou větou poslat vše do hajzlu. Ono se to totiž v mediích nenosí, aby něco dobře dopadlo, to lidi moc nebaví a pokud uděláte velice pozitivní recenzi tak vás čtenáři svým negativizmem rozsekají. Jednu dobu jsem úzce spolupracoval s Intelem, moji otevřenost a upřímnost měli opravdu "rádi".Intel nedokázal pochopit proč se v České republice prodávají tak dobře Celerony a Pentia a na západě je nikdo nechce(tfuj), tam lidi jedou jenom íčka. Tak říkám: "No, protože na stříhání videa, úpravu fotek a start OS do 10 sekund se vám skoro každej tady vysere, hraní nepočítám"..."Tady stačí vytáhnout cedulku s cenou a nazdar, to je argument pro všechno". Hnedka se do mě pustili že jsem negativní, tak jsem šáhnul pro další poleno. "Můžete bej rádi, že lidi ty Pentia kupujou, kdyby jim někdo řekl, že AMD APU, má stejnej výpočetní výkon, je levnější a má lepší integrovanou grafiku, tak co budete dělat?". A to byl konec Takže je sice hezký, že Zen bude na úrovní dejme tomu Sandy Bridge, v Blenderu válí, ale ono to bude spoustě lidí u prdele :D ukažte cenovku :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No oni jsou vubec recenzenti na AMD vysazeny, to ze bude rx480 spatna karta se suskalo uz skoro tyden pred padem inf. embarga a nezustala na ni nit sucha ani potom. Hned se taky prislo na to, kolik si bere z pcie slotu, atd. Zatimco na nvidii, nebo intel vyplyva spina pekne potichoucku a nikdo to moc neresi. Za to na amd se kazdej kakanec 100x obraci v ruce a donekonecna se rozmazava.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ono je totiž jednodušší kritizovat. To že se někde dočteme, že RX480 pálí PCIe sloty je normální, ale to že svojí chybu napravili zaplacením škody na PC a předěláním biosu na úpravu spotřeby už zase nikoho nezajímá a ve článkách na to člověk ani nenarazí. U Nvidie to bylo obráceně, kauza velikosti pamětí 10% textu o tom, jak ze zákazníků udělali debílky a 90% osvěty o tom, jak to všem vynahradí. Intel a prohnuté procesory skylake, na mechanické poškození se záruka nestahuje, konec. Je to jakási forma šikany minoritní společnosti s GPU a CPU, ani v jednom z případů není lídrem a proto se tomu všichni smějou, ale jejich strategie přitom není být nejlepší.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem byl u RX480 aspoň jeden opravdu potvrzený případ, kdy za to mohla grafika?
Mě to celé kolem přišlo, jako Samsung, který ovšem opravdu hořel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> proč se v České republice prodávají tak dobře Celerony a Pentia a na západě je nikdo nechce

... protoze se prodava velke mnozstvi kompu na kancelarskou praci ? K cemu potrebuji na office a web i3ku ? Kdyby byla i3 drazsi o 10 eur tak jo, ale jen idiot vyhodi +50 eur aby mel "rychlejsi" MS Word.

BTW Intel muze byt rad ze prodava i3 kolik prodava, protoze kdyby BFU videli jak frci Celeron/Pentium s SSDckem proti i3 s HDD, tak ma Intel po pr...

> ale ono to bude spoustě lidí u prdele :D ukažte cenovku :D

Tak, a u 8mi jader to plati dvojnasobne...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a nebo proto že si umíme spočítat výkon/cena?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...tak určite...s rozdielom platov (pomohol by histogram platov v iných krajinách a v CZ / SK) to nemá níííííč spoločného...
Ak som správne hľadal, posledný test procesora bol tento http://www.cnews.cz/recenze/fx-8320e-test-lidoveho-osmijadra-co-dostanet... . Takže podľa tohoto by ste mali mať buď Celeron G1610, alebo AMD A6-5400, ktoré z toho máte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Pentium G2020. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám zatím něco ještě pomalejšího: Athlon 64 X2 2,7 GHz, stačilo přidat SSD a Win XP i 7 chodí hezky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno a mne se Athlon 215 podarilo pretocit na 3.46GHz bez zvyseni napeti / dal jsem za nej pres bazar 300Kc + posta /, ted tika v kompu od znameho, pretoceny jen na 3.2GHz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten můj dá max 3 giga a nechci ho trápit, aspoň je to takhle tiché, SSD a 1 TB disk taky pomůžou, samsung řady 750 už tam je Western bude už dnes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předtím jsem měl AMD i Intel, vždy podle výhodnosti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.