Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zisky Microsoftu z Androidu stále rostou: jen Samsung zaplatil 1 miliardu dolarů

fialovy hnus....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevyšli by pomalu levněji ty právníci, kteří by ty patenty možná roznesli na kopytech? Zvláštní, že na Red Hat a přímo Google si to Microsoft netroufne...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Google s Microsoftem ve sporu je. Diky Motorola Mobility (spor zustane na Googlu i kdyz Motorola prechazi pod Lenovo). Ta odmitla pristoupit na "Confidential Patent License Agreement" jako Samsung. Podle meho narozu udelal tehdy Samsung chybu, protoze se zavazal platit 7 roku podle mnozstvi prodanych kusu zarizeni s Androidem. Take si obe strany navzajem poskytly pravo pouzivat licencovane patenty s tim, ze akvizice, jakou byla Nokia, nic neovlivni. Proto ted tolik Samsung tlaci Tizen do levnych nositelnych zarizeni.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

S temi patenty se konecne zacalo neco dit. Cinane je zverejnili (http://www.zdnet.com/310-microsoft-patents-used-in-android-licensing-agr...) a hned se nasly firmy, ktere jich spoustu zpochybnily (http://www.zdnet.com/microsofts-android-patents-will-face-challenges-700...). Zakopany pes je v cene za zneplatneni patentu: prumerne naklady na patentovou soudni pri byly v roce 2008 17.8 milionu USD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No MS a Apple jsou to největší morální bahno, co ve světě IT můžeme najít, takže se není čemu divit. Já od MS nechci absolutně nic a doufám, že jednou se jich zbavíme i v práci - některé počítače už přestaly využívat kancelářské balíky a zbývá už jen krok k tomu, aby nepoužívaly ani Widle samotné.
I my můžeme ovlivnit, jak to s MS dopadne dál a pomalu ale jistě mu ukrajovat, aby nakonec na ty excelentní právníky neměl.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je silna firma s velmi dobrymi financnimi vysledky a navic velmi zakorenila do firemni sfery. Proto nelze predpokladat nejake brzke "vyhladoveni". Na druhou stranu z consumer trhu se MS pomalu stahuje/je vytlacovan. Vice nez o MS se obavam o Apple, ktery zavisi na nekolika malo produktech, jejichz defektnost (antenna gate, nizka pevnost konstrukce) muze vyrazne zahybat se ziskovosti.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

MS a Apple , to druhé o několik řádů více , jsou typické produkty ekonomického modelu USA, mají představu, že je ostatní musí živit tak nějak z podstaty. MS alespoň kdysi občas udělal použitelný systém, ale to co předvádí od Win 8 je agonie v posledním stádiu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli má smysl do toho tahat morálku. Je to tvrdý byznys a majitelé/veřitelé chtějí zisky, chtějí prachy, tak to funguje. A jelikož americký právní systém umožňuje pantentové trollování, je to využívíno jako legální systém nabytí prostředků. Jelikož je to vše zcela dle zákonů (tamních), můžeme tak maximálně kroutit hlavou.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Je to jako v ČR , nejdříve Babiš v parlamentu rozhází 50M na příspěvcích a na nočním zasedáni projdou dotace na "BIO" nesmyly do paliv. On pak inkasuje ročně na dotacích 6 miliard.
No a pak přijde někdo, že do toho nejde tahat morálku protože to zákony umožnují. Pokud půjde USA stejnou cestou jako ČT bude šéf MS ministrem financí USA a protlačí si třeba povinnost přibalovat windows ke každému 10 galonu benzínu nebo tak něco.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No když se podíváte, kdo dělal ministry financí Clintonovi a Bushovi ml., zjistíte, že ti lidé měli za sebou kariéru u Goldman Sachs... to taky není špatnej oddíl :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tesim se na obranu Samsungu. Argumenty Microsoftu vypadaji velice validne:
1) Samsung uzavrel s MS dohodu o krizovem licencovani na 7 roku, ktere se vztahuje i na pozdejsi akvizice.
2) Samsung podle planu poslal MS zpravu o vysi vypocitanych licencnich rocnich poplatku ke schvaleni. MS za 4 dny oznamil akvizici Nokie a Samsungu sdelil, ze souhlasi s vysi jim vypocitanych poplatku. Pak se zacal Samsung cukat a zdrahal se zaplatit. Nakonec zaplatil, ale s par tydennim zpozdenim.
3) Samsung se v drive uzavrene dohode zavazal resit pripadne spory u soudu v New Yorku, misto toho se obratil na korejsky antimonopolni urad.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"žalobu od Microsoftu za (údajné, ale neprokázané) porušování patentových práv Androidem."

No bohuzial asi dokazane uplne do mrte. O kedy s patentovymi blbostami microsoft sermuje, a od kedy nebol google schopny stale zriadit napravu? Kolko verzii androida uz preslo a kolko sa ich chysta? To nemohol google urobit update ktory by tieto problematicke veci odstranil, vyriesil, prerobil inak? Jedna z najbohatsich firiem si nedokaze zaplatit ludi so napisu software inak, pripadne vyvoj na urobenie veci inak?

Bohuzial asi nie, keby mohli tak uz je davno zriadena naprava. Takze to "neopravnene" by som prestal pouzivat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to není tak jednoduché, jak si představuješ. V USA je velmi jednoduché získat patent i na nesmyslné a vágní věci. Když si někdo patentuje, že telefon má displej, co s tím chceš dělat? Vyrábět telefony bez displeje? A zrušit takový patent je naopak náročný úkol na několik let.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To si opravdu myslite ze by firmy dobrovolne platily miliardy USD za "(údajné, ale neprokázané) porušování patentových práv Androidem" jak pisete???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

pořád lepší, než se soudit...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dobrovolně s nožem na krku. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale firmy moc dobře vědí za co platí, a že se jim soudit nevyplatí. Proto ty poplatky dobrovolně platí... Stejně jako MS platí naopak firmám vlastnícím patenty k technologiím, které sám využívá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prilis to zjednodusujete. Pouze Microsoft muze odpovedet, jak to s temi poplatky je. Vsichni ostatni maji jen dilci informace. Z toho, co proniklo na verejnost, se vi, ze poplatky za licencovani se lisi. Napriklad za jedno zarizeni s Androidem platila firma HTC 5 USD, zatimco Samsung platil 15 USD. Vyse poplatku se ocividne odviji od toho, jak moc firmy s Microsoftem "kamaradi". Kdyz intenzivne prosazujete platformu Windows, tak dostanete slevu. Kdyz ne, tak si priplatite. Samsung prodava Chromebooky a androidi tablety, ma desitky tisic vyvojaru, kteri se primo nebo neprimo podili na rozvoji linuxove infrastruktury. Neco takoveho urcite Microsoft netesi. Na druhou stranu ale Samsung netesi, kdyz jsou srovnatelna zarizeni jeho konkurentu o 10 USD levnejsi. Proto s tim zkousi neco delat.

Mimochodem: Driv Microsoft stejnou taktiku uplatnoval pri stanovovani cen za Windows pro OEM. Antimonopolni urady ho za to potrestaly. Uvidime, jak se k tomu postavi v pripade SW patentu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to neskutečně těší a hřeje u srdíčka. Že je ten Android aspoň k něčemu dobrý a financují se z toho užitečné věci, jako třeba vývoj mých oblíbených okýnek, které jsou díky tomu levné, nebo dokonce zadarmo.
Moc děkuji všem těm chudákům co kupují zbytečnosti s Androidem, nejhorším operačním systémem od dob Windows ME.
Můžete mínuskovat!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Radsej by si mal pisat domace ulohy a ucit sa do skoly, ako tu trolovat. Tu si na diit-e, nie na zive. Tu ta nikto krmit nebude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi jo, ale s výjimkou občasného užitečného článku od WIFTa nebo Behemota je to tu hrozná žumpa, horší než to živě. Kdyby si tohle pánové psali na svoje blogísky, tak neřeknu ani popel, ale jako novinařina je tohle na úrovni mezi magazínem Blesku a Haló novinami.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu skvělé. Takže jdou před 200 lety někdo chytrý na něco přijde, patentuje si to, a pak někdo ještě chytřejší po 200 letech přijde na to samé, ale má smůlu... Špatně!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Patenty plati 25 let.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neprestava me fascinovat lidska hloupost ...... vyrok typu "neriskovali žalobu od Microsoftu za (údajné, ale neprokázané) porušování patentových práv Androidem" je fakt perlou ....
UDELAME MALOU ANKETU: Vazne tu nekdo veri, ze vsechny ty firmy si navzajem plati miliardy za patenty, aniz by byly prokazane nebo dokonce UDAJNE?:o)

Aneb ja se da z naprosto stupidni (po vsech moznych strankach) a ZCELA PROKAZATELNE SPATNE dedukce, vyvarit cely clanek:)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To ma snadne reseni, androidy z Ciny neplati ani $, M$ je k tomu nema jak donutit ... takze treba ja jsem nezaplatil M$ NIC ;-))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.