Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zlegalizujte sdílení a máte po problému, radí Švédové

To je velice rozumny napad. Kez by se toho chytila i ta nase banda hlupaku :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

troxu prekvapive slova na parlament statu, ktory poslal na Pirate Bay tajnu sluzbu... aj ked nic nevyriesila. mozno ich na tu myslienku naviedol samotne PB :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak som dobre pochopil, tak by mimo zakon boli postavene vsetky "najoblubenejsie" cesty k ziskaniu nelegalneho SW a hier. Teda zakazane by bolo masove sirenie cez torrenty, sharovacie sluzby - s tym by zaniklo aj mnozstvo blogov na nete, ktore linkuju na spominane subjekty. Takze ak som dobre pochopil, tak jedine legalne by bolo to, ze napriklad partia teenagerov by sa zlozila na hru a potom by si ju vramci seba "vyshareovali". Cize iba mala uzavreta komunita by mohla vzajomne zdielat. Lenze ako podla prava zadefinovat velkost komunity, v ktorej bude este zdielanie legalne? Ved aj cele ludstvo je komunita...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze boze boze, kedy si uz konecne vypalnicke, pardon antipiratske organizacie uvedomia ze zakazovanie toho ci onoho nikam nevedie. Pirati si vzdy najdu svoju cestu ako antipiratske opatrenia obist. Volakedy tu boli ftp servery, dnes tu je P2P a ked sa zacne s absolutnym monitoringom netu tak tu budu pravdepodobne kodovane P2P a ine vychytavky (tie su tu aj dnes ale sa az tak casto nepouzivaju). Nech si konecne tie svine vypalnicke darmozracske uvedomia ze to co predavaju, predavaju za nehorazne vysoke sumy. Nech ponuknu autorsky chranene diela za nizku cenu a vela ludi sa vykasle na piratenie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> subdivider:
No, já nevím, podle některých prudičů nejsou torrenty právě nic jiného než parta teenagerů - a všichni budou mít určitě problémy s akné ;) Takže bych se toho nebál. Akorát bych si tipnul, že se ten jejich návrh zatím netýká softwaru, na který platí trochu jiná pravidla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo můžou úplně zrušit autorský zákon a bude taky vystaráno. Nějak mi nedošlo, co ta úžasná myšlenka vlastně řeší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Bohužel nápad není až tak revoluční, jak by mohl být. Geniální by totiž bylo legalizovat libovolné nekomerční sdílení, tj. i softwaru a všeho dalšího. Trh by na to musel zareagovat a věřím, že by to postrčilo inovace a růst. A to si dovolím tvrdit jako člověk, který z prodeje softwaru žije.
Výrobci by se totiž museli zaměřit na kvalitu a přidanou hodnotu a ne jen na vnucování krabic za výpalné pod hrozbou vězení.
Vydělal by na tom spotřebitel. A možná by se konečně domohl i opravdové záruky na software a výrobci by s lidmi přestali jednat stylem "zaplať a mlč".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co znamená "sdílení pro osobní potřebu"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro osobní potřeba - neslouží ke tvorbě zisku, není za úplatu atd...
Ty download servery by klidně mohli fungovat dál, oni nevydělávají na tom že poskytují autorská díla, ale webový prostor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda webový prostor to jsem přeťáp, myslel jsem úložný prostor pro data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rowdy:
Víš, tak nějak nevěřím tomu, že provozovatelé služeb typu "rapidshare" apod. nemají ani tušení, že žijí z 99% z warezu ;-). Podle mě jsou to jedni z nejvysmátějších lumpů, jaké lze u nás najít, protože podle tvého výkladu, který mimochodem vůbec není mimo mísu, ba dokonce je docela trefný, na ně nikdo nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mireczek: To bych chtěl teda vidět, kdo by vrážel peníze do vývoje něčeho naprosto neprodejného, protože si to každý bu moc legálně zkopírovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je nakej velkej omyl s tim rapidshare ne?Vy by jste chteli aby vam nekdo nabizel stovky terabajtu volnyho prostoru s neomezenou rychlosti zadarmo?nebo aby vam za to mel jeste platit, nebo co?Tohle bych chtel opravdu vysvetlit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mrkněte na to jaký úspěch má prodej DVD za 50,-Kč, ten obrat je úžasný a nikdo to nebude pálit,protože se to už nevyplatí. to je první dobrý počin jak na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by takových rozumných lidí bylo víc. Tady naopak ČPU usiluje a lobuje pro úplný zákaz kopie pro vlastní potřebu. :(
Jen jsem nepochopil, proč by Rapidshare měl být mimo zákon, to určitě nebude názor těchto osvícených lidí.
ZOLLINO:Naopak. Policie musela na příkaz vlády (nebo ministra) všechno rychle vrátit. A když si Bush stěžoval, že podporují pirátství, řekli mu, ať si trhne, že nejsou policejní stát, že takové akce organizované IFPI ve své zemi trpět nebudou. Napsal jsem to hodně volně, v detailech možná nepřesně, ale tak nějak to bylo.
Mireczek:Přesně tak. Legalizovat nekomerční sdílení čehokoliv! Jinak řečeno - omezit platnost AZ jen na komerční sféru - to říkám od začátku. Ale obávám se, že ke svobodě máme ještě hodně daleko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic:
Všechny filmy, co vycházejí na DVD si lze legálně zkopírovat, a přesto se DVD s nimi prodávají po miliónech (náklad titulu je ve statisících, celkově se každý týden prodá přes milión DVD). O prodejnosti rozhoduje cena, ne autorský zákon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a prave o ty cene to je,bohužel to nekteří /OSA a jim podobní/ stále nechápou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: vidis a presto to lide delaji, a presto se jim to vyplaci. Cele opensource je prave o tom. Lide delaji soft bez toho aniz by tak krecovite lpeli na tom ze vyberou posledni gresli i od batolat ... Kupodivu se to tem lidem velmi vyplaci, bud prosperuji velmi slusne z reklamy umistene na strankach popularniho freewaru, nebo pomoci tlacitka PayPal donate ziskavaji mikroplatby ktere v celkove sume davaji velmi pekne mesicni sumicky na prilepsenou ... cili i bez mega korporaci a jejich zajmu chranenych takrka silou vojenskou to v pohode jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě není názor těchto osvícených lidí, ale můj. Rapidshare a spol. se mimo zákon nejspíše nedostane, protože (jak správně poznamenal rowdy) bude "nabízet za úplatu diskový prostor", to však podle mě nic nemění na tom, že jsou to ve skutečnosti jedni z největších prodejců warezu a jsou si toho velmi dobře vědomi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Summix: Obávám se, že to zcela určitě nehrozí. Blbečků, kterým současný stav ,,vyhovuje" a chtěli by ho ještě zhoršit, je příliš mnoho, mají příliš mnoho peněz, takže i velký vliv a chtějí zaopatřit teplá místečka i svým kamarádům. Takže Křiklouni z OSY, IFPI, BSA a dalších budou dál řvát chyťte zloděje, protože jinak by se mohli jít pást.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muj deda rikal,ze nejvic se vydela na obratu a ne na nejvyssi cene za jeden kus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tolko zdraveho rozumu a este od politikov, no toto.
Nedavno uvedeny diel simpsonovcov (hon na carodejnice) mi pripomenul ze antipiratske organizacie a ich praktiky sa velmi podobaju inkvizicii. A to sorry ale inkvizicia je uz nejake to storocie out, tak by to chcelo vyhladit aj tie antipiratske organizacie. Bezpecne sa ich zbavit pri jadrovych skuskach to by sa nenasiel ani masovy hrob.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Mark156asdf : No vidíš. A až budeš stavět něco většího, než laparty v pokojíčku, budeš se celému tomuto hnutí už jen smát. Proč? Protože rozhodně nebudeš potřeboavt něco, co za rok možná už nebude existovat.

A pak ti možná bude už víc než 20 a dojde ti, že jsou důležitější věci, než pár (doslova) tisíc za nějaký software.

Děti, hrajte si s open source pro svých pár procent tržního podílu. Jisté je, že je to dobrá líheň vývojářů a firem, které jednoho dne budou dělat solidní komerční software :-)))) protože stabilita je stabilita a děti z dobrého pocitu nenakrmíte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> "Set" : "Ale obávám se, že ke svobodě máme ještě hodně daleko."

Ehm, hochu. Možná tě to překvapí, ale svoboda tu už dávno je. Svoboda spočívá v tom, že NEMUSÍŠ používat NIC, za co NEJSI OCHOTEN platit :-) Jestliže máš nutkání používat i to, na co nemáš {neděláš něco v oboru open source? ;-)}, pak to není svoboda, ale naopak závislost.

Bože, chraň nás před aktivisty :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rapidshare propůjčuje prostor . Rapidshare nic nedistribuje . To je velký rozdíl . Rapidshare , to je místo díky kterému se dá využít i zkryplené vysokorychlostní připojení co se u nás nabízí a kdyby jen proto , tak vždy bude vítáno .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni si fakt myslí, že když to začnou potírat, tak to vymizí ? Akorát se začnou místo DVD předávat hesla k šifrovaným FTP... a pak si můžou chlapci víte co :) Postaví mimo zákon kryptografii ? Okamžite jim půjdou po krku banky... nemají šanci. Pokud ovšem nezavedou nějakou parádu jako presumpci viny, čímž bysme se pohli nějakých 500 let zpátky do dob inkvizice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pao> " Svoboda spočívá v tom, že NEMUSÍŠ používat NIC, za co NEJSI OCHOTEN platit :-) " zijes asi v jinej dimenzi, ja nechci pouzivat nic a presto platit musim :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-
Sice tvůj výtvor kupovat nemusím, ale když si ho koupím a s někým se rozdělím, ty mě můžeš kvůli tomu terorizovat. A to je špatně!
A ještě horší je, že je každý tvůrce omezován tím, co už vzniklo, místo aby na tom mohl stavět a dál to rozvíjet.
Asi máme každý jinou představu o svobodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

->pao: open source a komercne nejsou protiklady, to za prve. A o open source zacina neco tise mumlat i Microsoft, tak opatrne s hlasanim tech jedine spravnych pravd :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>pao: jestli ti Sun, Novell, ... prijdou jako "male", tak jsi se ze sveho lanparty pokojicku asi jeste nevybatolil. (Apatch: 75% podil na trhu, ...). Kolik velkych financnich domu jede na necem od ceho nema zdrojaky pro kontrolu zadnich vratek?
>>phanatic: "kdo by vrážel peníze do vývoje něčeho naprosto neprodejného" - ten kdo by k tomu byl schopen nabidnout i servis a zodpovedny pristup. dnesni praxe "kup krabici a mlč" i v komercni sfere, totalni nezodpovednost za produkt (viz. licencni ujednani), jednani s klienty jako s obtiznym hmyzem ... libi se ti to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Já nechci používat, nepoužívám a přesto jsem zákonem nucen platit (autorské poplatky). Jak se to slučuje s vaší definicí IT svobody?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to petrib: apatch ma 75% trhu?
ktereho? trhu s luky? (hint: http://www.google.cz/search?q=apatch)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, podíl Apače na serverech klesá ... taky v poslední době se mi již párkrát stalo, že na mne vybafla stránka, že Windows server nestíhá požadavky a abych to zkusil později, ale nebudu z toho nic vyvozovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klidne mne kamenujte, bo si nepamatuji kde jsem to cetl ani ceho (jestli luku, setu luk+sipy nebo trzeb ;) jsou statistiky a statistiky. prijde jen na to co se do nich zapocita. ale ani v aktualnich cislech (na ktere odkazuje erchamion) nevychazi Apatche spatne. 47% a 50% podil v segmentu to neni zanedbatelne procento. a 75% (Market Share for Top Servers Across All Domains) opravdu bejvavalo v roce 2005. jeste by byla zajimava statistika podilu na trzbach a asi by se poneku hure zjistovala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Jasne. Nikdo nechce program, ktery mozna uz za tri roky nebude existovat a budes nucen slozite konvertovat datove soubory v nem vytvorene pro jiny program, aby jsi neriskoval ze prijdes o moznost je cist. Proste, v roce 2000 nikdo nechtel Microsoft Office 2000. Nebo chtel ?

Pokud je pro tebe (mysleno firmu) nejaky program opravdu dulezity, je lepsi kdyz je opensource, protoze si v nejhorsim muzes zaplatit nekoho jineho aby tu podporu prevzal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to výpalné jak někdo zmínil se už stejně platí teď z médií atd. stačí si koupit DVD nebo CD médium a platím poplatek za to, že bych si mohl náhodo na to zkopírovat "autorské dílo"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.