Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Značku Lexar od Micronu koupila čínská Shenzhen Longsys Electronics

Pod značkou Lexar bude v pozadí někdo zcela jiný, ale Lexar díky tomu může pokračovat. Čínané slibují zachování toho, na co jsme u Lexaru zvyklí.

Abych ale učinil informovanosti za dost, tak explicitně: Micron Technology odsouhlasil prodej své retailové značky Lexar firmě Shenzhen Longsys Electronics. Finanční stránka věci nebyla zveřejněna. Longsys tímto získává práva na značku Lexar a veškeré další s tím související věci.

To podstatné v pozadí je to, že Lexar sice jede dál, ale asi nelze úplně předpokládat, že by se uvnitř paměťových karet ukrýval návrh a výroba u Micronu (použití například NAND flash čipů Micron firmou Longsys samozřejmě vyloučit nelze). Jinými slovy tomu dejme nějaký čas (1rok+ například), aby se ukázalo, zdali Longsys udrží laťku kvality a inovací, kterou držel Lexar pod křídly Micronu.

Připomeňme, že původně (roku 1996) byl Lexar odštěpkem firmy Cirrus Logic, aby jej Micron posléze v roce 2006 sám koupil.

Longsys sám už nějakou dobu vyrábí úložiště založená na NAND flash pamětech, tedy SSD pro OEM i ODM segment. Značka Lexar tak přibude do jeho již zavedeného portfolia. Longsys byl založen roku 1999 (pod jiným názvem).

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Značku Lexar od Micronu koupila čínská Shenzhen Longsys Electronics

Žádné komentáře.