Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zotac GeForce GTX 550 Ti Multiview obslouží 3 LCD

Já si myslel, že dnes už je běžné mít 3 a více nezávislých výstupů, když pořád vidím ty nové karty se spoustou konektorů. Nakonec to bude asi tím, že mám právě jeden Radeon z řady 5000 a tak mi to nepřišlo divné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no Nv má stále na svých referenčních designech pocit, že ani DP není potřeba (naštěstí někteří výrobci to nerespektují), takže na něco tak "revolučního" jako na 3 výstupy v základu si počkáme ještě několik jejich generací

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám opravdu málo lidí, kteří by toužili po třech monitorech, a pokud ano - zjevně i u nV exituje řešení. Přijde mi rozumné cílit v referenčním designu na většinové použití s tím, že uživatelé se speciálními požadavky si svůj model najdou taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě vyhovuje když produkt něčím disponuje a já si mohu vybrat zda-li to budu používat nebo ne a toto rozhodnutí záleží pouze na mě a nečiní jej za mne někdo jiný (výrobce). Pokud je vám bližší když za vás rozhodují jiní, tak jak je libo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U software bych s tebou souhlasil, u hardware nemůžu - to bych mohl rovnou tvrdit, že mají výrobci prodávat jenom jeden model karty s nejvýkonnějším aktuálním čipem a doprovodnými obvody pro všechny možné funkce a zákazník si to podle potřeby povypíná.

Žádnou svobodu volby mi nikdo nebere - na trhu je dost karet se všemi možnostmi - včetně třímonitorové konfigurace a DP.

Jediný, kdo omezuje můj výběr je AMD, která mě nutí platit za tři výstupy a DP, přestože o takovou funkci třeba vůbec nestojím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jediný, kdo omezuje můj výběr je AMD, která mě nutí platit za tři výstupy a DP"
prosímvás na to, že jsou vůbec AMD karty dražší než konkurence a že je to podle vás právě kvůli eyefinity jste přišel kde? Mě to spíš přijde, že jste jen fanda druhého tábora (což by bylo v pořádku), bohužel ale takový ten se zaslepeneckým postojem, kdy cokoliv má konkurence lepší nebo navíc je vlastně špatná featura. Tohle opravdu nelze brát vážně, já sice sympatizuji s AMD kartami, ale řekl bych, že zdravě, dokážu pochválit třeba Optimus, nebo uznat že Nv má lepší podporu svých karet v GPGPU (Cuda) a pod. Vy jste ale z výhody v podobě Eyefinity nakonec udělal nevýhodu. K tomu se opravdu nehodlám dále vyjadřovat, nezlobte se

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíš tady o mé zaslepenosti, přitom se koukni na sebe - kritizuješ nVidii jenom proto, že se nechová přesně jako AMD v otázce, která zdaleka není tak jednoznačná - proč je tak chytré, že na každé kartě jsou aktivní 3 nezávislé výstupy, když je to funkce, o kterou spousta lidí nestojí a naopak hloupé to co dělá nV, že to výrobcům GK umožňuje, ale nevnucuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nv to výrobcům GK nějak neumožňuje, Zotac si to "zbastlil" vlastními silami: "Nvidia oficiálně už žádného ze svých GPU podporu více než 2 výstupů nenabízí, a tak Zotac musel sáhnout po externím čipu IDT ViewXpand VMM1402" Čtete vy vůbec ty články? Silně mi připomínáte jednoho nejmenovaného příznivce stejného tábora, který si také ani článek nepřečte a chodí se rovnou ukájet na diskuzi. Prosím alespoň nejdříve článek čtěte, děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzato kolem a kolem je mi tohle vlastně docela jedno - já tři monitory neplánuju. Taky je dost možné, že pokud o to bude zájem, tak to bude i v příští generaci karet nV.

Akorát mi přišlo vtipný, když pod článkem o kartě od nVidie byly jediné dva komentáře od propagátorů AMD, kteří navíc kritizovali nVidii za absenci feature, kterou zrovna tahle karta má...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Třeba základní desku jsem si vybíral s bohatší výbavou i s tím, že od začátku všechno nevyužiju, ale mám tu možnost. Dnes už je běžné mít desce přes 10 USB portů i když to využívá málokdo. Neříkám, že potřebuju 3 výstupy na monitor nebo že to využije většina lidí, jen mi připadlo, že to začíná být standard.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nejak to nechapu, pokud je tam nejaky "port replikator" tak jak dosahnou nezavisleho zobrazeni bez upravy ovladacu? Jako jedine co me napada, ze to bude fakt jen rozdvojka a bude to prakticky k nicemu nebo se na DP posle nejake obskurni rozliseni treba 3840x1080, ale to uz asi nejaky SW tuning bude potreba, preci jenom dva displeje nejsou jen rozsirena plocha, treba konkretne ve hrach pro 3 displeje by to urcite nejaky tuning v ovladacich chtelo. Jinak mam GTX460 a mam taky DP, to me fakt na nvidi stve, ze to nedelaji, pritom je to nejlepsi rozhrani (a jedine, ktere mi za rozumnou cenu funguje na 10m). Ale i to, ze si musim koupit kartu od Zotacu neni duvod poohlizet se jinam .... ne snad, ze by nvidia mela konkurenci ... vim, ze bylo kdysi jakesi amd ci ati nebo co, ale to uz je davno mrtve (aspon pro me), kdyz jsem mel s rocnim odstupem 5760 a 6850 a ani jedna nedokazala nastavit na non-EDID monitoru vic jak 60Hz, treba ze tuhle moznost ovladace primo nabizely, akorat neschopnost programatoru ji asi nedokazala implementovat. Jejich support naprosto tragicky (v indii), takze tuhle znacku uz prosim nezminujte .... uff, zase jsem se nastval:")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.