Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zotac uvádí mini-ITX desku pro AMD Llano s PCIe ×16 slotem

Zotac A75-ITX WiFi
Zotac se v poslední době poměrně spřátelil s APU od AMD, a tak po Zacate, jimiž vybavil své mini-PC i mini-ITX desky, rozšiřuje portfolio i o základní desku pro výkonnější Llano…

Novinka postavená na čipsetu AMD A75 podporuje všechna stávající APU Llano (socket FM1) v řadách A4, A6, A8 i E2. Dvojici paměťových slotů je možné osadit standardními moduly DDR3 o celkové kapacitě až 8 GB a frekvenci až 1866 MHz. Je ovšem nutno přihlédnout ke specifikacím procesoru (v současnosti končí řady E2 a A4 u 1600 MHz, rychlejší řadič je doménou A6 a A8, kterým dokážou rychlé paměti slušně prospět).

Zotac A75-ITX WiFi balení

Pro připojení pevných disků a mechanik je k dispozici čtveřice SATA 6.0 Gbps konektorů. Rozhraní E-SATA nebo starší IDE na desce nenajdete. Oproti desce s integrovaným Zacate je tato novinka vybavena plnohodnotným PCIe ×16 slotem, takže uživatel může grafickou kartu upgradovat jak s procesorem (APU), tak i nezávisle na něm.

Zotac A75-ITX WiFi

Externí komunikaci zajišťují dva konektory RJ-45, z nichž oba podporují gigabitový ethernet. Pro bezdrátové připojení je deska vybavena rozhraním Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 3.0. Samozřejmostí je osmikanálové audio, digitální výstup je realizovaný formou optického S/PDIF či skrze HDMI. Pro připojení zobrazovacích zařízení je na výběr z konektorů DVI-I (s možností redukce na analogový D-SUB a podporou HDCP) a HDMI.

Zotac A75-ITX WiFi výstupy

Mezi vstupy/výstupy také najdeme 6× USB 3.0 v podobě konektorů, dále je možné využít rozhraní na desce pro další dvě USB 3.0 plus dvě USB 2.0. Pro starší klávesnici či myš je k dispozici jeden PS2 port. Nakonec už zbývají pouze dva konektory pro externí Wi-Fi antény.

V balení najdete mimo samotné desky i čtveřici SATA kabelů, dvojici Wi-Fi antén, redukci DVI-I → D-SUB, I/O bracket a samozřejmě manuál s instalačním CD. Cenu prozatím výrobce nezveřejnil.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

Diskuse ke článku Zotac uvádí mini-ITX desku pro AMD Llano s PCIe ×16 slotem

Neděle, 25 Září 2011 - 10:04 | ANDREW | ... blbe ... resp. nevim jak u AMD ale u zotacu...
Pátek, 23 Září 2011 - 19:39 | MACHINA | Moje řeč. Dokonce ani nemá socket blízko slotu....
Pátek, 23 Září 2011 - 15:59 | Jan | Výborně vybavená deska, inženýři od Zotacu tam...

Zobrazit diskusi