Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zpozdí se AMD procesory s DDR2 paměťovým řadičem?

Mne to nevadí, aj tak DDR2 pri AMD nemá zmysel, lebo čo som čítal, AMD je na DDR rýchlejšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak to ja vidim tak ddr2 je velky omyl (vysoke casovanie)
radsej si pockam na ddr3 alebo fbdimm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem ze Intel tedka nema realne CPU na trhu ktere by AMD ohrozily tak spechat neni treba....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud je to pravda tak si to muze herni pc jit zrovna hodit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych radeji, kdydy AMD DDR2 vynechaly uplne a do AM2 pridali DDR3. Sice by to znamenalo dalsi odlozeni vypusteni AM2, ale IMHO i to by mohla byt vyhoda. Znamenalo by to ze neni treba vahat s nakupem S939 protoze tu bude jeste dlouho. Bohuzel se ale bojim, ze takhle to nebude :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GHx: Naprosto s tebou souhlasím. Měli udělat oficiální podporu FSB 533 na soketu 939 a pak přejít rovnou na DDR3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ale tezko se zduvodnuje laickym uzivatelum, proc ne DDR2. A jelikoz trh tvori v drtive vetsine laicky uzivatel ..... a tak je to se vsim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde hlavně o to, že současný A64 rychleji takotovaný paměti stejně nevyužívaj. Stačí se podívat na testy jader Venice, který podporujou synchronně i DDR500 a oproti DDR400 tak byly minimální rozdíly ve výkonu řádově kolem pár procent. Jiná otázka to může být u dualcore, ale i tak si myslim že pro AMD nemělo smysl přecházet na DDRII533, který by díky horšímu časování vyšší výkon nenabídly. DDRII jsou v současný době zajímavý možná do notebooku kvůli nižší spotřebě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč všichni čekáte na DDR3? Vždyť DDR3 na tom bude s časováním ještě daleko hůř než DDR2. CAS okolo 6 bude to nejnižší co DDR3 zvládne. A vzhledem k ceně, jaké tyto moduly budou mít se to AMD zatím rozhodně nevyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to si pletes s dnesnimi Gddr3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.cdr.cz/a/15092

Pochybuji že ostatní výrobci uvedou paměti s CL3 když Elpida zvládne jen CL6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smarjaaa vysvetlete uz nekdo lidem, ze DDR3 neni to same jako GDDR3.... Prosimvas. Treba nejaky clanek. Na to narazim dnes a denne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cadaff :jak uz naznacil blecha, GDDR3 (tedy pameti pro grafiky) a DDR3 (opereacni pamet) jsou dve naprosto odlisne veci (to naprosto neberte zase tak doslovne -ale lisi se v zakladnich vecech)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No viděl bych to asi tak, že The Inquirer zase plácá kolem sebe všechny možný nesmysli. Bohužel tohle je jeden z nesmyslů, u kterého je víc než možné, že se stane skutečností. Takové oddálení je dneska skoro na denním pořádku.

Souhlasím, s názorem na DDRII, ale zase na druhou stranu si uvědomte, jaká by byla cena DDRIII modulů. 1. byly by to čerstvé novinky, takže bych počítal s víc jak dvojnásobnou cenou oproti DDR a 2. podporovalo by je jen AMD a to nemá tak velkou část trhu-takové odběry cpu, aby dokázalo srazit cenu DDRIII-odběry. Max. by toho podle mě využil intel, který by AMD utopil na vysoké ceně paměťových modulů tak jako se stalo intelu s RIMM RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cadaf:Latence DDR3 jsou stejny jako DDR2. Si to přepočítej na nanosekundy a zjistíš, že u DDR3 časovaní 6 při frekvenci 1066 MHz dělá 5.3ns. Naproti tomu DDR2 800 MHz s časováním 5 ti dělá 6.25ns. To vše dosáhne DDR3 při nižším napětí a nižších proudech(spotřebě). Pro srovnání DDR400 CAS2 má 5ns. Ono to paměťoťový pole uvnitř všech těhle pamětí je pořád SDR, jenom se různě multiplexuje sběrnice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.