Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zpravodajství na internetu prý bude do roka placené

Jak zrušíte? :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Opravdu bych chtel videt toho magora, co zaplati byt korunu za "zpravodajstvi" bulvaru typu iDnes, novinky.cz nebo 99% dalsich nasich online periodik. Blogy maji mnohdy neskonale vyssi informacni hodnotu nez "profesionalni" zpravodajstvi nasich radobyzurnalistu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je jisté, že lidé se budou přesouvat tak dlouho dokud budou někde zprávy zadarmo. Nedokážu si představit, že by za to někdo platil. Navíc, čemu říkají profesionální žurnalistika??? Podívejte se co je ve zprávách! ale proč tam ty sračky nedat, když za to někdo platí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sme.sk tusim malo niekedy plateny archiv chlankov, ale sa im to neoplatilo a sa mi zda, ze to opat zrusili. Ak sa nepletiem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Financial Times je jeden z nejúznávanějšísch deníků, takže si tohle můžou dovolit. Kvalita jejich zpravodajstí je vysoká. To je jako byste měli zprávy od ČTK nebo Reuters. To že z toho pak na Nově udělají paskvil je jiná. Takže Financial Times bude placený, stejně tak jako The Economist a další. No a ti méně kvalitní budou blogovat zadarmo a lidi si pod článkem pěkně "zaflejmují".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sem zvědavej kolik se najde blbů ochotných jim za ty lži ještě platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Nechci se dotkout CDRka, je to jedna z mála světlých výjimek, ale naprostá většina "profesionálních" serverů je na tom kvalitou hony za blogy a fan-sites, které dělají lidé, co se o dané téma skutečně zajímají, věnují mu více času a mají v něm přehled. Naproti tomu rádoby profi weby, kde je zisk až na prvním místě, se snaží strhnou pozornost jakýmkoli nesmyslem jen aby měly návštěvnost a byly linkované mezi lidmi.

Stejně tak jejich "žurnalisté" jsou skutečně jen "žurnalisté" a ne odborníky na určitou problematiku, takže samotný fakt, že je nikdo neopravuje v diskusích, neznamená, že by psali korektně, ale že je nikdo ze znalců nečte :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honzicek_cz:
No, tak, že už zkrátka dobrovolné předplatné nebude (žádné předplatné nebude, to aby si to někdo nevyložil tak, že zrušíme dobrovolné a zavedeme povinné).
Odhadujeme to tak, že těm, kteří si jej zaplatili nedávno, nabídneme možnost nějaké refundace poměrné částky za "nevyužitou dobu", kdy už nebudou existovat ty výhody, které předplatným vznikají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě určitě dám přednost bezplatným zdrojům. Myslím, že pokud nemohu zprávy nějak finančně využít, nemá smysl za ně platit. To mám jako platit za to, abych se dozvěděl, že v Iráku spadlo letadlo? Co se stane, když se to nedozvím? Nic!
Co se týče informací o mých koníčcích (např. finance, počítače), tak mnohem víc se zpravidla dozvím z diskusí pod článkem a nebo z diskusních fór.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si kdysi zaplatil předplatné, ale jen kvůli tričku a používám ho dodnes (to tričko :) Až bude potřebovat upgrade, bude nějakou cestou dostupné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie je nic nlepsie ako si ponadavat v diskusi aka je autor lama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrovolného předplatného je škoda, já ho využíval. Možná by nebylo špatné udělat nějakou statistiku jak to po celou dobu existence předplatného vypadalo s počtem platících lidí v poměru k počtu registrovaných a návštěvnosti.

Také si myslím, že poměr platících mohl být větší, kdyby se to trošku propagovalo, spousta čtenářů o této možnosti určitě ani nevěděla. Vezměte si pánové příklad z MS, produkty stojí za prd, ale marketing vydělává...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Murdoch hledá další koryta pro chrochtání blahem? Když máte moc tak chcete ještě víc... Popravdě, velká většina lidí za zprávy platit nebude. Ono ani mnohdy není o co stát, a u nás už vůbec. Takové tupárny co člověk někdy najde třeba na novinkách.cz to člověk fakt ještě neviděl, naprosto bez mozku přeložený text jak nějakým translatorem...
Radims: Reuters s těmi jejich srandovními fake fotoreportážemi? :)
Některé blogy skutečně mají mnohem lepší informační hodnotu, nejvíc takové ty "z druhé strany", kdy veškerá média jak na povel stojí na jedné straně libovolného konfliktu, kdežto z takového blogu se dozvíte, že to taky nemusí být až tak moc pravda. Jinak zajímavé zprávy najdete i jinde než blogy, namátkou třeba infowars.com či prisonplanet.com :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna za CDR bych si i zaplatil, pokud by to znamenalo, ze zmizi veskera reklama a nebude upadat kvalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už bylo uvedeno, za bulvár typu novinky.cz, idnes.cz platit nehodlám. WIFT zmínil standardy žurnalistiky, to ovšem nemůžu platit ani za CDR.cz, jakkoliv si myslím, že na českém webu je (pro mě) patrně nejlepší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bilek: Vidis, to ja si predplatil CDR (byt relativne nedavno) prave kvuli obsahu. To tricko uz byl jen takovy bonus, ktery mi usnadnil rozhodovani, kolik prispet :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak, každou výbornou myšlenku vždycky po čase pár nenažraných týpků totálně zprofanujou. Asi je fakt čirá náhoda, že s touto "převratnou" ideou přichází profláklý mediální magnát. Prostě klasický zdroje vysychaj' a tak je třeba rejžovat jinde, že jo. Ještě vymyslet nějaký zastírací blábol a zpoplatníme internet komplet - ala naše TV poplatky... :-((
Zase na druhou stranu naprosto chápu chlapce tady z CDR serveru, který sleduji celkem pravidelně a považuji ho za profesionální. To člověka asi taky moc dlouho nebaví dělat to (+-) za děkuju. :-//
Já osobně si myslím, že tzv. "profesionální" novinařina se od té ostatní liší pouze v tom, že si za ní ti údajní "profíci" nechávají platit. A novinářská etika ?? :-D To je přímo rozpor v termínech !! Ale, jak zaznělo v "Děkujeme Vám, že kouříte", každej přeci musí platit hypotéku !!! :-))
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož nemám rád stále platby v různých podobách tak raději oželím veškeré zpravodajství a když na to přijde tak i internet. Stokrát nic umoří i vola. Tiskoviny jsem už dávno přestal kupovat, nemusím číst každý blábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Nerad vám beru iluze, ale ta slavná ČTK je autorem velké části zpráv v běžných hlavních denících; ty je jen v doslovném znění přebírají. A že jde často o dost slušný bulvár - alespoň pro mě jako pro člověka nesledujícího televizi a nekupujícího Blesk. Stačí chvilku odebírat zprávy z Českých novin, které Četka provozuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych navrhoval anketu s tím zda nechat dobrovolné předplatné či nikoli... dyť to ničemu nevadí... a já si ještě ani nenapsal o to tričko :o) asi to budu muset změnit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud se tak stane tak stranky pomalu umrou pro nezajem a vzniknou zase jina zdarma ...proc bych platil za neco co se vyskytuje na x strankach v x balenich ....pokud zpoplatnite cteni rubrik ..tak jste si vykopali svuj h....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tak nechat dobrovolné příspěvné? S tím, že by například registrace byla zpoplatněna nějakou minimální částkou (například 200 kč) s tím, že registrovaní by měli přístup do podrobnější části článků (například podrobnější tabulky s výsledky testů), viděli plné odkazy a pod. Částka 200 kč/rok není nikterak závratná a přitom by to v dostatečném počtu registrovaných mohlo být i zajímavé natolik, že by to mohlo motivovat server k dalším zajímavostem a atraktivním článkům, které by zpětně motivovaly čtenáře k registraci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ViktorN:
jiste, zavest lze cokoli a castka 200 kc je skutecne pouze formalitou, jenze pokud podobny system nezavedou i ostatni podobne zpravodajske servery, mohlo by to znamenat odliv ctenaru.
a to si (maly) cesky web nemuze dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si raději koupím noviny ve stánku, přece jen na papíře se mi lépe čte. A co se týče kvality, tak je to mizivé. Prostě se snaží zvýšit sledovanost. Do reportáži zapojují nesouvisejicí příběhy a podobně.
A taky se nechají ovlivnit (podplatit???), například nesmyslné Kapšovné (mýto) to byla jedna velká propagační akce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> notorious:
Standardy žurnalistiky jsou nám volné. Jsme lidi a děláme to pro lidi (což znamená, že i pro nás ;-).

>> ViktorN:
Těch lidí, co nám nyní platí, je tak málo, že i kdyby se podařilo příjem z předplatného ztrojnásobit, bylo by to zaokrouhleně pořád prakticky nic. Už jsme dospěli k závěru, že to opravdu nemá cenu řešit, vůbec nic by to nevyřešilo a neřeší. Trička můžeme nicméně prodávat i nadále, teda pokud jsou, ale to já nevím, já je neobhospodařuji ;-). Zkrátka jsme se rozhodli, že pro nás bude výhodnější nedělat v obsluze prostředí serveru rozdíl mezi platícími a neplatícími, jak je tomu dnes. Beztak se to změní, takže bychom si to jen komplikovali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle placene zpravodajstvi se urcite netyka nasi CR a slavnych "informacnich kanalu" jako jsou idnes, novinky nebo lzive.cz:)
Na zpoplatneni techto balastu by vydelali vsichni. My, obycejni lidi, by jsme to nemuseli cist a oni by nemuseli platit za elektriku a servery, protoze by do tydne skoncili:) Jediny komu by se to nelibilo, by mohl byt leda tak CEZ:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecne to bude nesmyl. To jen pan redaktor s tiskovym magnatem testuji trh a ochotu ctenaru platit za obsah. Bohuzel vetsina medialniho obsahu nejen na internetu je takove informacni kvality, ze by meli spise platit ctenarum, ze vubec jejich stranku navstivili a chvili tam setrvali.
>>Radims: i "kvalitni" deniky (si ted nevzpominam jestli to byl Financial Times nebo The Economist a nechce se mi to dohledavat) jsou schopne vypustit do sveta pekne blbosti. Nedavno hodili CR v zahranicni zadluzenosti domacnosti do jednoho pytle s HU, LI a PL s varovne vztycenym prstem na nestabilitu vychodnich trhu, pritom zadluzenost CR domacnosti zahranicnich bank je <1%

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ps: placenou cast u nas uz nyni maji pro predplatitele napr. Hospodarske noviny a Respekt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když tak listuji tištěnejma novinama, tak mi ty články zrovna moc profi nepřijdou...ani volba témat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tu niekto spadol na gebulu, ze platit za Brainwashing.... hahahaha. odborne publikacie a magaziny nepoviem (tie su uz aj tak platene uz teraz), ale bezne zalezitosti... hahahaha

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdy se vlastně dočkáme nového CDR webu? Bylo už stanoveno nějaké konkrétní datum, nebo alespoň měsíc uvedení?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi Murdoch usoudil, že jejich čtenáři mají už dostatečně vymytý mozky, takže jim nebude dělat problém si za další mediální masáž připlácet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pitrs81:
Myslím, že by to mohlo být zhruba v době, kdy se na trh dostane systém Windows 7 a kdybych chtěl být pesimista, řeknu, že to bude ještě letos ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:
A to mně by se spíš líbilo, kdyby to vyšlo ve stejný den jako Duke Nukem Forever. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> notorious:
Tak to tě musím zklamat ;-) Ale je fakt, že to tak jeden čas vypadalo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeji si prectu zpravy zdarama od profiku a na pokud budou dava vyzvy, rad budu klikat na reklamy, sice je hned zase zavru, ale hodi jim to chechtaky ;-))

Ale co se tyce novinariny, posledni politicky novinar byl Zajicek a jeho netnews, takovy uz tady nebude, pokud by bylo neco na jeho urovni, tak bych nejake drobne klidne prispel, ale rikam drobne, treba 100kc/rok

Stejne tak tistene casopisy jsou vlezdoprdeklove a to hlavne korporacim, vzdyt 99% toho tam je reklama a taky kaslou na na s profiky, posledni casopis pro me byl Hacking, ten byl tak na me urovni, ted uz je anglicky, tak jej nekupuji, nebot anglickych casopisu o bezpecnosti je hodne a jsou mozna i lepsi.

A CD-R to je takovy hezky web, kde se dozvim novinky ze svetovych webu v cestine, nemusim je prolizat a vyber vkusne to podstatne a delaji to vcelku rychle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou koukám celkově vtipný. Když to vezmu z českého háje, tak i tzv. seriózní zpravodajské servery jsou spíše informační žumpa, díky tomu, že informace si neověřují a píši je autoři, kteří nejsou ani obeznámeni s problematikou a sekají tam chybu za chybou, a za to bych měl ještě platit? Ne díky:)
btw. mi to připadá, že neslyšeli o televizi, za tu už platím, tak se zase na ní budu hezky koukat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

raději zdarma oblíbený blog, abych mohl zadiskutovat pod článkem o tom, jaká je autor lama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaplatil by som si spravy take, keby za mnou niekto chodil a hovoril mi co je nove zakial by som sa venoval praci... citanie sprav trva vela casu a bolo by fajn robit si svoje zakial by ma niekto s novymi informaciami obsluzil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že se nějak stále neprosadily mikroplatby. Přitom kdyby to bylo dobrovolné, bez nějakých registrací a předplatného, rád bych občas (ne stále) přispěl. A autor by byl motivován napsat třeba další dobrou recenzi, apod.

Mám vyloženě odpor k registracím a povinnému předplatnému (na rok apod). Řešení je v možnosti 1-2 kliky přispět, skoro impulzivně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Izak__ : No jistě. Jenže oni ti, co za ty reklamy platí nejsou úplně blbí (jakkoli si to myslíš), tudíž yž to dávno není takový kšeft, jako si asi myslíš. Takže tímto nikomu nepomůžeš, stejně jako všichni s Adblockem, kteří se tu chlubí, jak to mají vychytané a uniká jim, že právě CD-R přečetli bez zaplacení.

Vysvětlím ti, jak je to u těch časopisů, do kterých se tady navážíš. Víš, žiješ v zemi, kde se mluví kuriozním jazykem, jemuž rozumím jen něco přes 15M lidí, když budu počítat i Slováky. Nic moc, když zvážíš, že takový odborný magazín čte jen zlomek lidí. Teď si to spoj s typickou vychcaností Čechů, kde většina není ochotna platit za něhmotné věci a informace považuje za public domain, jejíž budování mají na starosti tvorové, co nemusí jíst.Ostatně, sám WIFT potvrdil, že místní moc platit ochotni nebyli, takže se to zruší.

Můžeš mi říct, jak chceš uživit kvalitní tým co bude psát k věci, bude to odborné, nebude to zaplacené nějakou firmou a nebude v tom tolik reklamy? Schválně - zkus to perpetuum mobile vynalézt. Já redakci tištěného časáku vedl a vím, co to všechno obnáší.

Platím CD-R já? Nikoli. Proč? Co redakce od původního "apolitického" zaměření na optická média přešla na širší záběr, přestala být produkce neutrální. Jinak bych s tím problém neměl. Stále oceňuji klasické pravidlo - zpravodajství má být neutrální, komentáře se mají oddělovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak tam lidi prestanou chodit, prece kdo by platil za tu propagandu a vymejvani mozku, polovicatou praci, dogmaticky keci co tu sirej tri vetsinovy deniky, a nasledne na to vzniknou nezavysle noviny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Když občas někdo dá na nějaký zpravodajský web reklamu která bliká nebo poletuje přes text, tak se nemůže divit, že se skoro všichni těch reklam zbaví a pak už s tím chodí na všechny weby.
Pamatuji si, jak mně neuvěřitelně na*rala taková poletující reklama kdysi, když začínalo Tiscali. Tak kladné povědomí o značce asi nevzniká :-)
Jenže chyba je na straně zadavatelů té reklamy. Oni si často myslí, že na ty blázniviny všichni budou hypnotizovaně čučet dokud je nepopadne nákupní amok.
Jediná akceptovatelná reklama je neobtěžující statický obrázek. Umím si ale představit, že přesvědčit o tom zadavatele by byl nadlidský úkol.

Kedarr: souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebude! Zpravodajství nebude placené, aspoň ne u nás a rozhodně ne do roka. Pokud by ze zpoplatnilo např. idnes, ihned, apod. tak např. já přestanu číst zprávy, protože tohle člověk k životu rozhodně nepotřebuje. A stejně když bude všechno placený, objeví se pak jeden zdarma a bude vydělávat třeba na reklamě. Podle mě tu ztrácíme akorát čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když vidím, jaké "zprávy" dávají v novinách na TV N@VA, viz. různé klipy z youtube a podobných serverů, místo toho aby vytvořili nějakou skutečnou reportáž, tak mám pocit, že "bloggeři" jsou v médiích už dávno. Nebo ty zprávy typu "Začalo léto - jsou vedra.", "Je tu zima - začalo mrznout." Nevím proč se vůbec obtěžují s natáčením "nových" reportážích, když je vysílají každý rok a stačilo by jen pustit tu z minulého roku, protože obsah je pořád stejný.
Podobný trend ale pozoruju i u České televize. Tam mě zase prozměnu dostává, jak pořád všechno rozebírají a analyzují, ale přitom často tlachají úplně o ničem, nebo omílají dokola pořád to samé. A o nějaké objektivitě se taky nedá moc mluvit, protože je často vidět jak má redaktor svůj názor má na věc a tlačí hosty do nějakého závěru.

Tak, to jsem trochu odbočil od tématu, no ale co už. Copak zpravodajství, ale jmelí! Všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí? Na stromech to vypadá jako orlí hnízda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak: Joo Zajicek a jeho News on Net, to zpravodajstvi mi tenkrat chodilo mejlem a cetl jsem pri ranni kave. Diky za pripomenuti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kedarr: Přesně! Nedávno jsem si na steamu (jo chce to registraci, ale tu jsem měl už před pár lety) koupil oba díly Freedom Force asi za 5$. A to už mam Third Reich originálku, bohužel se Starforce. A když jsem si na steamu všimnul tý hry, tak jsem si ji chtěl zahrát. A teď jsem měl dilema: párkrát kliknu a dam necelou stokorunu za dvě hry a nebo budu prohledávat šuplíky a budu navíc obtěžovanej Starforce? No tak jsem párkrát kliknul a hra se rychle stáhla a hned jsem hrál...

PAO: No ono pokud má někdo přispět na něco (v tomhle případě na cdr.cz), tak o tom musí vědět. Třeba já sleduju cdr pravidelně ale o nějaké možnosti přípěvku nic nevím. (ten modrej pruh co má být menu nepoužívám a doufám, že nový design žádnej takovej zbytečnej pruh mít nebude a budou to jen články za sebou, ale to se mi asi nesplní)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ugo: s tim blokovanim reklamy to nebude takove zhave, spoustu technicky mene vzdelanych lidi ani nenapadne, ze by ty reklamy sly nejak blokovat (kdyz jsem jim povedel o adblocku, byli celkem prekvapeni :), takze na serverech pro siroka masy typu idnes je lidi blokujicich reklamy asi minimum (tipuju max. tak 5 procent), takze se jijm to nejspis ani nevyplati resit. Na serverech zamerenych na technicky zdatnejsi jedince (napr. cdr.cz) uz to muze byt horsi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať to tlustoprd zkusí, pak se ukáže kdo jim ty kydy bude platit. I když oni už si to odprezentují jak budou potřebovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

profesionalni zurnalisti maji strach, ze jejich systemem placena propaganda nebude vyslysena.

pokud zrusi papirove noviny za ucelem setreni prirody a zacnou se prodavat e-noviny, proc ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.