Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ceny: GeForce RTX 4070 Ti Super $799, RTX 4070 Super $599

tak to jsem nečekal, že nvidia dá 4070 ti super pod 1000$
to znamená, že buď 4070 ti super výkonem moc nedošáhne na současnou 4080, nebo příští rok black well bude zas velký výkonnostní skok

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Výkonnostní posun u nových super karet bude akorát takový, abybyla nVidia rychlejší než její přímá konkurence. Proto taky 4070 ti super nezdražila.
Uvidíme co na to AMD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne na to AMD nic, nemá to cenu. Stejně "všichni" kupují nV protože je "nejlepší" - slyším denně několikrát a to i od lidí co si koupili RTX3050 za což bych jim nejradši nakopal ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle mě záleží, kolik jim toho leží na skladech, pokud tam toho navozili hromadu, asi se toho budou chtít zbavit, tak by tomu museli trochu pomoct cenou, pořád lepší prodat levněji než aby jim to tam shnilo, hlavně když chcou za chvíli vydávat RDNA4, nemůžou mít všude plné palety RDNA3 a myslím si, že ty volné kapacity využili nejspíš jinak než na Radeony, na Ryzeny a ty své akcelerátory, to je pro ně určitě zajímavější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mám 6900xt a výkon super, problém je když člověk nehraje mainstream narazí na občasné nepříjemnosti typu: Warhammer 40,000: Gladius nefunguje AA, v AoE2 nefungovalo AA v jedné mapě za žižku zoomování dělá divný artefakty, ve wartales problikávali nějaké textury, mashinky na celé rdna2 pohyb po mapě je na epileptický šok a Darktide taky vynechávali textury nebo nějaký osvětlení blblo a takhle můžu pokračovat, neříkám, že se to nedá přežít jedna mise nebo vypnu AA, ale nekupuju si grafiku za 20k (já kupoval z bazaru za 13,5k) abych narážel na tyhle drobnosti v každé třetí hře, kterou pustím, u 1070 jsem nenarážel na toliko věcí takže příště zase bude nvidia, před tím byla rx470

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Může být i tím, že kupuješ ojetiny. S 5700XT nebyly problémy skoro nikde a co mám od podzimu 7900XT, tak jediné problémy byly s BG3, kde v určité chvíli pod Vulcanem docházelo k pádům. Jinak pohoda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jsou tvoje dojmy ze je to bazarovkou, ale

mashinky mame potvrzene na 3 rdna2 radeonech i s vyvojarema mame potvrzeny bug

gladius ma opravdu problem s aa https://steamcommunity.com/app/489630/discussions/0/3842178984952404997/

zrovna s 7800xt mel kamos problem s adrenalin ovladacema takze jede na cistych ovladacich bez andrenalinu

back4 blood byl hroznej pri startu
takze to neni jenom o amd ale o samotnych vyvojarich her
jak rikam, prezit se to da a verim ze vetsina aaa her jede uplne v cajku od zacatku,
ale pokud si kupuju grafiku za 15k a vic, chci 100% vysledek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

".. The in-game settings are pretty crap, both the FXAA and the Vertical Sync, I've had a lot of issues with them. If you can force anti-aliasing somehow, do that instead. .."

A pak se jeden diví, proč jsou ovladače GPU tak veliké, když se herní "vývojáři" vybodbout správně aplikovat v podstatě základní funkce.

Ad BG) Pády pod Vulcan při vydání nebyla doména pouze Radeonů.

".. chci 100% vysledek .."
Chít je hezká vlastnost.
Mít je lepší.

Pokud se Vaše přání týká čehokoliv, co se jenom obtře kolem SW, tak nezbývá než popřát dlouhéhé života, aby jste se té 100% funkčnosti dožil. Už ani pro kosmický program se ten SW nedělá na 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takhle problémy jsou a budou, ale abych na ně narážel v podstatě pravidelně v každém třetím indie titulu fakt nemám zapotřebí, tím nechci říct, že nad amd lámu hůl tenhle rok s tím už v pohodě vydržím a pokud se navi 48 povede a bude za slušnej peníz klidně ji zase zkusím, ale počkám na blackwell jak ten bude naceněnej, celkem často točím HW a docela to funguje i finančně oproti modelu koupim grafiku za 15 a ta my vydrží 6 let a pak ji hodím do sběru

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

velký výkonnostní skok tím myslite max 20 procent, velky skok bude jinde a to v ceně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V té tabulce "GeForce RTX 4090 Ti / Titan" to vychází z nějaké nové spekulace, nebo to je něco staršího? Já jen že nvidia asi nebude mít motivaci na takový model. AMD překonává s rtx 4090 a blackwell by pak nevypadal jako takový skok. Proto se ptám, odkud se to bere a jak je reálné jeho vydání? (Ano, vidím tam to "zrušen?")

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na TechPowerUp obcas vyjde clanok zhrnujuci predpokladany novy HW. K RTX 4090 Ti tam maju toto:
https://www.techpowerup.com/review/future-hardware-releases/#rtx4090ti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTX 4070 Ti SUPER s 256 bit sběrnicí a 16GB VRAM za 22.000 Kč vypadá docela zajímavě.

Otázka je, jestli skutečně za tu cenu bude.

Výkon by mohl atakovat RX 7900XT. Přitom výhoda NVidie je zřejmá, když na nich vývojáři vyvíjí své hry!
Sice určitě někdo napíše, že se vyvíjí hlavně na konzole a tam jsou Radeony, ale před testováním konzolí se dneska dělá všechno na PC a zjevně tam mají například vývojáři z Bethesdy NVidie. Jak jinak si vysvětlit, že pověstné loadovací obrazovky Starfieldu trvají na RTX 4070 3 sekundy a na RX 7900XT 6 sekund, teda na výkonější kartě to trvá dvakrát tolik času a to jen proto, že to je prostě optimalizované pro NVidie tak nějak z výroby. Hru jinak sponzorovala AMD, takže by člověk očekával, že optimalizace půjdou na jejich karty, ale bohužel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Buď v klidu vyvíjí se to na obojím.
Možná nějaký moder vydá svůj výtvor funkční jen na nV, a dál už neřeší, ale ne velké studio co to prodává na Steamu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Optimalizace pro GPU nvidie délku loadingu neovlivňuje, maximálně tam může probíhat shader kompilace, která je ale v režii gpu driveru, tudíž problém AMD.
Ale řešit jestli se hra loaduje 3 nebo 6s to už je fakt na diagnózu..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne u Starfieldu, tam loading probíhá taky každou minutu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to jsou zas za bláboly, špatně ses vyspal?

Že někdo něco sponzoruje, tak neznamená, že to nutně musí na jejich HW bežět líp, tam žádná extra optimalizace ze strany výrobce většinou neprobíhá, ten má svých starostí dost, je nesmysl, aby nějakým vývojářům ještě optimalizovali jejich vlastní hry, takových případů, kdy to paradoxně běží hůř, už tu byla celá řada, výrobce max. opravuje nějaké chyby jen na úrovni svého driveru a tím to asi tak hasne, je jen na samotném vývojáři, jak hru optimalizuje a jak to různým architekturám sedne.

Je to jako když třeba Omega sponzoruje výrobu nového filmu s Bondem... taky si myslíš, že výrobce nějakých hodinek bude chodit pomáhat s natáčením?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majký, Majký....koľko máš rokov, že to nechceš pochopiť....Keď už výrobca HW zasponzoruje hru, tak chce, aby to šlapalo najlepšie ako môže, ideálne lepšie ako na HW konkurencie....Bethesda, ale používa archaický engine s nalepenými vylepšeniami, tak to samo o sebe nieje optimálne (v 4K to je neskutočne náročné a nevypadá to vôbec fotorealisticky blízke ako Unreal Engine 5) . Každopádne AMD sa asi bála, aby to na ich HW bežalo bez bugov a chceli tam ešte natlačiť aj FSR 2. Každopádne z toho čo som videl, tak aspoň pri uvedení im to na RX 7900xt bežalo lepšie ako na RTX 4080 (4K, Very High, Native) a to sa počíta.

Ten tvoj príklad, nebol moch vhodný/správny, lebo mieša dve nesúvisiace odvetvia. Správny príklad by bol, ak výrobca palív a mazív, sponzoruje pretekársky team (napr. F3) a ich palivá a mazivá fungujú na unifikovanom motore lepšie ako konkurenčné palivá a mazivá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po uvedení jsem to taky slyšel, ale zkoušel jsem to někdy počátkem prosince a nechci říct, že to na RTX 4070 běželo lépe to ne. FPS jsou rozhodně na straně RX 7900XT, ale ty loadovací obrazovky tam z nepochopitelného důvodu trvají dvakrát tak dlouho. :-/
Být šéfem v AMD, tak nejenom, že bych seřval Todda Howarda, ale postěžoval bych si i u Spencera, že s takovýmhle přístupem to bylo naposled!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a teď ten skutečný důvod: FSR tam bylo jako první jednoduše proto, protože tím sundáš 2 mouchy jednou ranou a funguje to na všem, je logické, že na začátku jde jako první FSR, když nejsem schopný tam dát při vydání vše najednou. AMD s tím má společné jen to, že to je jejich práce a holt výhoda, že to je otevřené... prostě ďábelské, zlé AMD, které s tím takto dokázalo vymrdat a nepotřebuje to žádné Tensor cores, i když to dělá to samé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Především v případě bugfieldu, který jsem hrál a nedohrál především na RTX 4070, tak jsem to zkoušel s FSR, DLSS a bez ničeho a nekonala se žádná změna ani v FPS ani v kvalitě grafiky a artefaktech.
Takže se o tom hádat je zbytečné, protože i implementace od Bethesdy byla nějaká taková zbytečná.

Jinak výhoda Starfieldu je, že není nikterak náročný na výkon grafiky a to především proto, že vývojáři mimo jiné popletli stíny a světlo a můj oblíbený klobouk vrhal do obličeje světlo. Ne, opravdu jsem se nepřeřekl, opravdu to nevrhalo stín, neskutečné.

Jestli bych AMD v tomto ohledu dal nějaké doporučení, tak příště opravdu lépe vybírat hru, které dám svou podporu. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nabudúce to už bude od Bethesda-y na Unreal Engine 5, a ten si tie tiene a celé Global Ilumination pošéfuje sám ak nie sú tí vývojári úplne dementní....Starfield a jeho "Creation Engine 2", tak to je zlepenec...lepia to už od "Skyrim-u" (prvá verzia)....Fallout sériu som miloval od InterPlay, tak som im dal šancu, ale iba New Vegas za to stál a nebolo to Enginom. Ešte že Microsoft zasiahol, lebo oni by boli schopný ešte 10 rokov nás trápiť s tým strašným Creation Engine asi vo verzii 3 a 4.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý předpoklad, pokud by FSR vypadalo obrazově fajn a přidávalo opravdu výkon. Ale ty rozmazané textury a bezvýznamné plus pro výkon nejsou to pravé. Stačilo si dát pro majitele Nvidia karet modované DLSS a výkonem i kvalitou obrazu to bylo jinde. Už ten sprasek Starfield neobhajujme. Je to tragická hra po stránce optimalizace i grafiky. A ještě to dostalo ocenění za nejinovativnější hratelnost.. :D Takže asi ten loading že ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

".. Stačilo si dát pro majitele Nvidia karet modované DLSS .."
Myslí pro majitele těch (dle Steam Survey) tak rozšířených a ještě stále používaných GTX 1060?

Jeden z nich si dokonce pochvaluje jak jeho GTX 1060 3G je ještě pořád použitelná a má v Cyberpunk hratelných 25 fps.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě nemyslím a vy to moc dobře víte. Píšu o kvalitě FSR a DLSS na kartách, které to umí a FSR prostě nebylo dobře implementováno. A má reakce dává smysl na článek od Mike123. Ale vy jste k té hře možná ani nečichnul, neustále hledáte něco pro rýpnutí do Nvidia nebo obhajobu AMD. Že vás to ještě baví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neustále se snažíte ukazovat grafiky od nVidia lepší než opravdu jsou.
Že Vás to ještě baví.

".. neustále hledáte něco pro rýpnutí do Nvidia nebo obhajobu AMD .."
Rýpu do všeho.
Ke všem těm A (dodaným od výrobce), B (od fanoušků), C (od opozice) se snažím najít D (pod čarou) a E (schované podp pokličkou).
Pokud to vypadá tak, že rýpu do nV, je to patrně tím, kolik těch ABCDE věcí se mi povedlo najít.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' rozmazané textury ''

sorry, ale rozmazany textury dela dlss, ne fsr..
https://diit.cz/clanek/amd-vydala-fsr-30-fluid-motion-frames-fsr3-aa-s-b...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"AMD, které s tím takto dokázalo vymrdat a nepotřebuje to žádné Tensor cores, i když to dělá to samé."

Ciel je sice rovnaky, ale postup rozdielny. To, ze AMD na rozdiel od NV nevyuziva AI vo FSR, je v niecom vyhoda (v kompatibilite riesenia) ale v inom zasa nevyhoda. Kvalita vystupu je na strane DLSS lepsia. AMD s tym teda neskutocne "vymrdalo". :-) AMD proste AI jednotky ala Tensor cores nema, tak s nimi pri vyvoji FSR nepocita zatial. Ale verim tomu, ze aj na to pride.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD se rozhodlo ty AI jednotky dát do procesoru.
Tím pokryje jak své starší karty, tak i karty od nV, které ho nemají a mít nebudou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak dokazu cez CPU poskytnut dostatocny vykon na upscaling, FG ci ine ficury, ktore budu AI vyuzivat, tak preco nie. Aj to je cesta. Stale ale pokial viem pre tieto veci nevyuzivaju AI jednotky ani v CPU a tiez nepokryju zakaznikov, ktori ich CPU mat nebudu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nelze vyloučit stav, že v AMD CPU bude těch AI jednotek více než mid-tier (jak to označuje nV) low-end (jak tomu ve skutečnosti je) grafikách xx60 a slabších.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RTX4070 zlevní o 50 dolarů... Tak to je teda sleva. Takže zase rok nic nekupovat. Možná 3070Ti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná 3070Ti vždyť to je nejhorsi karta 3000 serie :D je draha vykon nic moc zere jako krava nechapu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stojí pár tisíc z druhý ruky. Příplatek oproti klasice 3060Ti z druhý ruky minimální. A 3080 už nemá cenu zase kupovat, moc drahá, moc užraná a bývá to bez záruky a za kartu z druhý ruky nikdy víc jak pár tisíc nedávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak z druhe ruky hmmm stejne mi to prijde spatny obchod si kupovat 8 gb a
TDP 290W vykon nic moc.ale chapu kazdy mame to svoje :)
koukam že jsem naštval majitele 3070ti :D no pravda bolí chapu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase pojmenování, že by se jeden hystericky zasmál.
SUPER měly být lehce vylepšené základní modely, ale neměly přesahovat výkon Ti (Titanium) modelů.
Pojmenovat kartu RTX 4070 Ti SUPER už je zvěrstvo. Není to spíš RTX 4080 MINUS? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, AMD když zjistí, že potřebuje něco mezi 6700 a 6800, tak si může dovolit tam hodit 6750, ale NVidia vážně ne, to by se šéf zbláznil. Pak vznikají bombastické a zároveň úsměvné názvy. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže raději vydají RTX 80000000 Turbo Hyper Titanium Gold Plutonium Ultra Super, to dává smysl. Miluju marketing, všude je to stejný :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom si musíš dát pozor, jestli to je 12 nebo 24G verze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvý RTX 80000000 Turbo Hyper Titanium Gold Plutonium Ultra Super se tak jmenovat nebude, protože po řadě RTX 9000 přijde změna číslování, vyšší modely budou pravděpodobně něco jako AIX100. Bude tam 8 nebo 12GB VRAM. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako alternativní návrh označení místo "Ti SUPER" neprošel "Ti HS" (Ti HighSpeed), toto označení bylo patrně bráno za oboustranně příliš vystihující.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Více než 16 hodin pryč a nikdo pointu nedal?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to mělo mít nějakou pointu?
Dávající smysl i mimo tvou sociální bublinu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mylně jsem předpokládal, že jde o vcelku početnou bublinu složenou z těch co umí číst oběma směry a znají nejzákladnější anglické slovíčko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže zde máte trochu jinou situaci, tyto modely se nechtějí vklínit do již zavedené nabídky, ale karty předešlé nahradí. Takže karty dostanou jiný přívlastek, aby to zákazník rozlišil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nové vylepšené karty nahrazují předešlé, nechápu proč nepoužili označení RTX 5000. Otázka se pak nabízí, nakolik budou vylepšené. No uvidíme.

U AMD prý snad chtějí vydat RX 7700 a 7800, to bude snad ještě větší divadlo, protože fakt nevim, koho tímhle chtějí oslovit.

Obě firmy si nemají co vyčítat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem tech karet je v zasade jen jeden..cena. Na 1440p (dnesni standard, jako byval driv 1080p) nejlevnejsi karta stoji 12k a tohle je 1440p s kompromisy. Pod tim je jen jedna karta 7600. Nabidka pod 10k, ktera byla jen par let zpatky zaklad, je totalne v pr.... NV je jeste horsi. Doufam, ze jim to sezerou konzole, kokotum.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cena je a není problém. Pro nás zákazníky to je velký problém, ale z hlediska trhu je cena adekvátní. Hodně se říká, že AMD jsou stejní šmejdi jako NVidia (nekamenujte mě - já to neříkám) a proto má grafiky jen malilinko levnější a vlastně kopíruje ceny NVidie.
Je to z hlediska ekonomického absolutní nesmysl, prodejem karet levněji by jich AMD prodala mnohem víc a vydělala by minimálně stejně, přičemž jejich hlavní konkurent by zákonitě musel vydělat o to méně. Buď jsou v AMD blbí nebo je to jinak. Já se zastávám toho jinak:
AMD víc karet vyrobit nedokáže, nevyrábí je samo a TSMC větší kapacity nemá, maximálně by to bylo na úkor procesorů.

Jinými slovy cena karet odpovídá možné nabídce a poptávce trhu.

Mimochodem, proto je taky nesmysl, že by s cenama mohl zamíchat Intel, kdyby se mu grafiky začaly dařit. Taky je nevyrábí sám, ale u TSMC, takže současné nízké ceny grafik Intel jsou spíš proto, že jinak stojí za prd a nekoupil by je vůbec nikdo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro AMD grafiky nejsou "nosna", to jsou CPU, a mozna ze maji i min vetsi obrat z konzolovych APU. NV drzi mimo retail trh stale temer monopol, takze si dela co chce. Kde pak jsou ty "antimonopolni urady", kteri nekteri tak radi vzpominaji...
Jinak AMD nejspis ten pocet wafferu pro grafiky moc nenafukuje, protoze ty prachy vyhrabou na CPU a AI..
Jinak driv byl sweet spot nekde 300-400,- Ecek, dneska grafiky na 400,-E teprve zacinaji...trh drzi NV a ta, dokud ji to lidi neutlucou o hlavu, jim na tu hlavu bude kalet dal a jeste rikat, jak jim to slusi :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu než souhlasit. Nicméně, protože v podstatě nemáš na výběr, tak prostě ty peníze lidi té NVidii dají, ikdyž je to drahé.
Je hrozně sporné říci, kdo za to může: NVidia, protože nastavila ceny vysoko, ale lidi to přesto kupují a nakonec od NVidie koupí všechno nebo AMD a Intel, protože nejsou schopni NVidii konkurovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muze za to NV, ta drzi trh, AMD s Intelem (ten spis teoreticky) ji sekunduji.
Jinak ted jsem se dival..7700XT (prvni pouzitelna karta) je 450,-E.. mazec

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se ale točíme na tom samém. Já si kupoval ještě před 15 lety v podstatě nejvíc karty ATI, to že ta firma začala klesat a že AMD nedokázalo na předešlou situaci navázat a pokračovalo v sestupu, za to nemůžeš vinit NVidii. NVidie drží trh proto, že konkurence nedokáže své produkty vyrovnat nabídce NVidie. Není to proto, že by NVidie měla oddané fanoušky, to je omyl pár fanoušků AMD, kteří to nedokáží vidět kriticky.

To že grafika od AMD ti také přijde drahá, zase není problém, který by způsobila AMD, ta prostě musí kopírovat ceny NVidie, když těch grafik nedokáže vyrobit víc, protože TSMC jede na 100% a když by AMD nasadilo cenu nižší, grafiky budou okamžitě vykoupeny a v obchodech nebudou k dispozici vůbec.

Nedá se teda říct, že by někdo způsoboval problém, ani TSMC nemůže za to, že jí nikdo nedokáže konkurovat. Jedinný problém je pohled na ceny konzolí, jenže se to prostě srovnává s dumpingovýma cenama konzolí, jejichž prodej se prostě sečte s prodejem her a až potom vypadne zisk.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak k cenám grafik a her, nyní ve výprodejích je třeba připočítat patřičně velká SSD. Ještě nedávno bylo dostačující 1TB, nyní už je to jen nízký základ a 2TB standard. Jeden koupí za nízké jednotky stokorun hru a nestačí se divit že 100GB+ požadavek nějak nedostačuje aktuální volné kapacitě + další místo na updaty a aby ssd mohlo nějak "dýchat"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě velikost her roste, ale na druhou stranu kolik jich máte najednou instalovaných ? 2TB je dnes ideální standard, pokud není problém v rozpočtu na celou sestavu, ale v pohodě se dá vyžít pořád i s 1TB a časem se dá dokoupit další. Co je spíše realita, že nám jdou SSD nahoru a má to tak být dál, zřejmě se to promítne i do RAM, takže dobrá doba ke koupi SSD byla. Že nyní EPIC solidně naděloval je fajn, ale stačí mít hru v knihovně a instalovat ji až v době hraní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

".. v pohodě se dá vyžít pořád i s 1TB .."

Někteří si ještě pořád dělají srandu ze "640kB ought to enough for everybody"
BIOS prvních PC (a ještě hodně dlouho potom) obsahoval stavové bity ifnormující o tom, jestli je osazeno 16, 32, 48 nebo 64 kB RAM.

".. stačí mít hru v knihovně a instalovat ji až v době hraní .."
Krom toho, že některé věci už stáhnout nelze, tak díky "Specifickým požadavkům trhu v ČR" a jejich projevech v oblasti telco ... musím začít stahovat alespoň 2 dny dopředu. Týden dopředu pokud chic mít nějakou časovou rezervu.
viz. O2 Data naplno ... 5G s rychlostí, která občas dosáhne i 48kB/s. Čtete správně a není to překlep. čtyřicetosum kiloByte.

PS: 260GB + 680GB

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas k poslednímu odstavci, někdy mi přijde že u nich rozhoduje manažer co pamatuje GPRS ještě v době kdy bylo použitelné a myslí si že to stále je. Jinak těžko vysvětlit tak absurdní rychlost kdy stránka kvůli pomalosti vrací že nelze načíst.
U růžové konkurence mám jako zálohu po vyčerpání 2Mb a to už na běžné surfování s přimhouřením očí stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo taky se to tak dá praktikovat, ale i u už slušně rychlého připojení, tedy 1Gb download se takových 122GB u RDR2 nestahuje zrovna chvilku a než se doinstaluje tak může chuť pro dlouhé čekání prostě pominout. Proto preferuji raději to co je v knihovně tak na místních discích. A taky že pak při nějakém výpadku lze i hrát offline.
P.S: disky se mi postupně rozrostly, tak krom 3TB oddílu na HDD 20TB Exos na začátku disku ještě 2+2+1+1TB SSD a už opět skoro vše plné...
K těm slevám, ano Epic se vytáhl a šlo dobře kombinovat, ovšem nové instalace zabraly cca 800GB prostoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.