Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Čtyřjádrový Tiger Lake se objevil v databázi GeekBench

Čtyřjádrový Tiger Lake je první produkt postavený na architektuře Willow Cove, který se objeví na trhu. K dostání by měl být někdy v příštím roce…

Převčírem jsme se podívali na výsledky šestijádrového Willow Cove na serverové desce, nyní tu máme první čísla ze čtyřjádrového mobilního modelu. Výsledky jsou naměřené v GeekBench 5.

Je tu však jeden problém: Nikdo netuší, na jaké frekvenci v tomto testu procesor reálně běžel. Ač různé weby dělají závěry z údaje 1,19 GHz, jde pouze o základní takt. Což nám říká, že procesor běžel téměř jistě na jakékoli jiné než této frekvenci. Níže následují pro hrubou představu výsledky (vlevo) z šestijádrového Comet Lake (tj. poslední vtělení Skylake na 14 nm) a (vpravo) výsledky ze čtyřjádrového Ice Lake (10 nm).

Výsledky tedy jsou, ale bez informaci o frekvencích z nich lze o výkonu architektury usuzovat pramálo. Lze říct, že čtyřjádrový Tiger Lake zvládne bez problému nahradit šestijádrový Comet Lake. Tedy za předpokladu, že na testovací platformě Tiger Lake neseděla na vzorku deseticentimetrová hliníková kostka, která by posunula testovací podmínky diametrálně od chladících možností Dell XPS 13 7390, ze kterého pocházejí výsledky šestijádrového Comet Lake.

Předchozí benchmark byl v tomto přínosnější a byť jde o omezené spektrum testovaných zátěží, ukazuje, že Tiger Lake (jádra Willow Cove) přinese nějaký posun IPC. Si ne tak vysoký, jaký byl mezi Skylake a Ice Lake (tam šlo o dvougenerační rozdíl), ale stále nejspíš poměrně slušný, který AMD patrně překoná až s generací Zen 3.

Diskuse ke článku Čtyřjádrový Tiger Lake se objevil v databázi GeekBench

Čtvrtek, 19 Prosinec 2019 - 19:52 | DRK | "Čtyřjádrový Tiger Lake v " To jako...
Čtvrtek, 19 Prosinec 2019 - 18:43 | pete-x | DAMAGE CONTROL JAK SVIŇ :D
Čtvrtek, 19 Prosinec 2019 - 18:28 | Kazaxx | Je notebokovy ne? Výkon jako Xeon x5450. Před 10...
Čtvrtek, 19 Prosinec 2019 - 16:07 | lubo76 | Čiže 4jadrový Tiger lake nie je výkonnejší ako...

Zobrazit diskusi