Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Genius HP-5.1V - Obsah balení a specifikace

Obr: Srovnávací recenze 4 prostorových sluchátek
Od doby, kdy jsme testovali 5.1 sluchátka Teac PowerMax HP-10 již uběhl nějaký ten pátek a nemálo z vás projevilo zájem o srovnání s dalšími prostorovými sluchátky. Tak se nám tedy sešly pohromadě právě tyto Teacy spolu se Zalman ZM-RS6F (Theatre 6) plus 5.1 zesilovač Zalman ZM-RSA, Genius HP-5.1V a Trust 751B. Primárním účelem bylo samozřejmě jejich vzájemné srovnání, což jsme nakonec učinili, ovšem, jak je u nás dobrým zvykem, podívali jsme se jim nejprve na zoubek. Během testu nás prakticky všechny produkty něčím překvapily (bez ohledu na to, zda kladně či záporně).

Genius HP-5.1V: BaleníSluchátka Genius HP-5.1V, které nám zaslala společnost 100Mega Distribution, jsou balena v papírové krabici s šikovným uchem na přenášení. Narozdíl od Trustů je možné tuto krabici používat opakovaně, takže rozhodnete-li se jednoho krásného dne sluchátka v původním balení prodat, nic vám v tom nebrání.

Co je uvnitř

Genius HP-5.1V: Obsah baleníV balení je vedle sluchátek a zesilovače také sada propojovacích kabelů, napájecí adaptér pro zesilovač a manuál v několika jazycích (včetně češtiny). I tato sluchátka obsahují všechny náležitosti, které jsou potřeba jak pro připojení sluchátek k soustavě, tak pro další výstup.

Při vybalování sluchátek a prohlížení obsahu jsem se nemohl ubránit dojmu, že výbava a vlastnosti jsou nápadně podobné tomu, co nabízí Trust. Stejné kabely, stejné zadní panely zesilovačů, velmi podobný vzhled sluchátek... Jen ten zesilovač vypadá úplně jinak (a má i jinou hmotnost), ale obsahuje také stejný počet tlačítek se stejnými funkcemi. Inu, uvidíme, co bude uvnitř.

Sluchátka

Genius HP-5.1V: SluchátkaTato sluchátka jsou při podrobném prozkoumání opravdu jen jinak vypadajícími Trusty. Stejné rozměry, stejné provedení měkkých částí pro usazení na hlavě a stejný ovladač hlasitostí včetně přepínače 5.1 / 2.1. Jen jiný design, zejména chybí hliníkové mřížkování (tato sluchátka jsou plná bez průfuků). Použit je i stejný konektor, jen nemá zlatý vzhled, ale klasický bezbarvý. Tím se vlastně liší i všechny ostatní konektory ve výbavě.

Zesilovač

Genius HP-5.1V: ZesilovačAni tento zesilovač nemá ovládání hlasitosti a jak už jsem uvedl, počet tlačítek a význam je stejný, jako u sluchátek Trust. Tento zesilovač však nemá těžítko a je tak velmi lehký. Snadno se tedy může stát, že jej neposlušné kabely převrhnou.

Napájecí adaptér

Genius HP-5.1V: Napájecí adaptérNapájecí adaptér nese typové označení SY-0940A-GS, tedy totéž, co napájecí adaptér u sluchátek Trust. Stejné jsou i parametry. Rozdíl je v potisku. Adaptér sluchátek Trust nese logo Trust, adaptér u Geniusů nese zřejmě původní logo SY.

Propojovací kabely

Genius HP-5.1V: Vstupní kabel k zesilovači
Genius HP-5.1V: Vstupní redukce z konektorů CINCH (RCA)
Genius HP-5.1V: Stereo kabel

Sada dodávaných kabelů je stejná jako u sluchátek Trust a jednotlivé kabely mají též naprosto stejnou funkci. Jediný rozdíl oproti sadě kabelů ke sluchátkům Trust je v barvě samotných kontaktů. Trusty mají zlatý vzhled, Geniusy se spokojí s bezbarvými kontakty.

Specifikace

Genius není na informace tak skoupý a tak se z manuálu můžeme dočíst následující údaje:

Zesilovač
Harmonické zkreslení
(THD)
přední, zadní a střední reproduktor < 2 %
Subwoofer < 2 %
Frekvenční rozsah přední, zadní, střední
přední, zadní
střední
120 Hz až 20 kHz
250 Hz až 17 kHz
180 Hz až 14 kHz
Subwoofer 50 Hz až 5 kHz
50 Hz až 400 Hz
Vstupní citlivost přední, zadní a střední reproduktor 380 mV ± 60 mV
Subwoofer 100 mV ± 50 mV
Rozměry (Š × H × V) 47 × 115 × 125 mm
Délka redukce z konektoru G9 na 3× 3,5mm stereo jack 2 m
Sluchátka
Reproduktory Přední, zadní 30 mm
32 ohmů
4× 30 mW
střední 30 mm
64 ohmů
2× 30 mW
subwoofer 40 mm
8 ohmů
2× 100 mW
Rozměry (Š × H × V) 184 × 220 × 95 mm
Délka kabelu 2,5 m

Poznámka: Údaje uvedené kurzívou pocházejí z webu výrobce (ostatní přímo z manuálu). Web výrobce u frekvenčního rozsahu rozlišuje přední/zadní, střední a subwoofery a není jasné, zda se to týká zesilovače nebo sluchátek. Manuál přímo u zesilovače rozlišuje frekvenční rozsah předních/zadních/středních dohromady a subwooferů. Neuvádí však údaje u schopností samotných reproduktorů sluchátek. V každém případě i v tomto je stejný, jako firma Trust. Údaje na webu a v materiálech u produktů se rozcházejí.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Srovnávací recenze 4 prostorových sluchátek

Středa, 22 Prosinec 2004 - 16:16 | Martin Vohalka | Cau mam problem koupil jsem si prostorove...
Úterý, 7 Prosinec 2004 - 15:03 | Anonym | MAK, tar:&nbsp; Ty prevodniky 5.1 na 2.0...
Pondělí, 6 Prosinec 2004 - 21:07 | Anonym | Nemuzu si pomoct ale prijit domu a nasadit...
Pondělí, 6 Prosinec 2004 - 14:33 | -MAK- | tar - no s tim prevodnikem 5.1 na 2.0 mas celkem...
Sobota, 4 Prosinec 2004 - 13:09 | Anonym | Kupil som si pred rokom Trusty. Na normalnu hudbu...
Sobota, 4 Prosinec 2004 - 12:45 | Anonym | K nicemu. Recenze pekna, ale zbytecna, na uplne...
Pátek, 3 Prosinec 2004 - 23:24 | Anonym | To MAK: &nbsp; ZALMAN: jezisi vzdyt to nejsou...
Pátek, 3 Prosinec 2004 - 23:19 | Anonym | Mam ZALMANy&nbsp;s mikrofonem bez zesiku&...
Pátek, 3 Prosinec 2004 - 21:47 | Anonym | Co můžeme čekat příště ? Test žehlících prken...
Pátek, 3 Prosinec 2004 - 21:05 | Anonym | MAK - jj panove od sennu si me ziskali a ac...

Zobrazit diskusi