Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Odbytiště pro Intel Atomy? Firma chystá vlastní Intel TV a online streaming

Intel All Things D
Na All Things D si v obligátním červeném křesle poseděl Erik Huggers z Intelu a vypadly z něj vskutku zajímavé informace. Intel chystá vlastní TV službu a k tomu své TV boxy, postavené pochopitelně na svém hardwaru...

Končí tak měsíce spekulaci na toto téma, Intel oznámil, že rozjede vlastní online TV systém a ve spolupráci s hardwarovými partnery bude nabízet příslušné TV boxy, jistě po vzoru Apple TV. Služba má být dle slov Erika Huggerse odlišná od všech dosavadních, na jejím vývoji pracovali mimo jiné bývalí zaměstnanci Applu, BBC, Microsoftu, Netflixu i Googlu.

Jistě nemusíme připomínat, že jeden takový pokus tu již byl, a sice Google TV, která díru do světa neudělala. Intel tedy začíná pokus #2 a opět jde o model, kdy příslušné hardwarové zařízení budou vyrábět rozliční výrobci, přičemž uvnitř budou čipy od Intelu. Jsme si téměř jisti, že půjde o nějaká SoC na bázi Atomu, která jsou pro takové použití zcela dostačující, spíše ale bude zajímavé se dozvědět, jestli již první generace přijde na trh připravena dekódovat nejen 4k vysílání, ale i formát H.265, podle vyřčených informací ano, ale je zde též otázka, jaký Profile a Level z této specifikace bude podporován (tedy zatím čistě teoreticky: jestli si Intel TV box poradí nejen se streamovaným 4k/H.265 videem, ale i případnou kvalitativně vyšší obdobou Blu-ray filmů postavených na výpočetně náročnější formě H.265).

Přečtěte si, co se dnes děje kolem 4k a H.265:

Konceptem tedy jde o variaci na Ultrabooky, kde Intel též specifikuje minimální hardwarové požadavky a dodává příslušné čipy výrobcům. Součástí by měla být i kamerka, která dovolí systému navrhovat uživateli doporučení na základě toho, kdo před ní zrovna sedí (no zkrátka skoro aby si pánové dali před svými drahými polovičkami pozor, protože když se omylem před TV zjeví ve chvíli, kdy se ona dívá na romantickou komedii a objeví se doporučení na nejnovější 4k „P“, nemuselo by to vztahu prospět :-).

V tuto chvíli Intel testuje příslušnou TV službu na svých zaměstnancích, v USA by ji chtěl veřejně spustit ještě v tomto roce. Za vývojem celé záležitosti stojí před rokem zformovaná divize Intel Media.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odbytiště pro Intel Atomy? Firma chystá vlastní Intel TV a online streaming

Pátek, 15 Únor 2013 - 10:09 | RaStr | Aha, tak ted uz je mi jasne, proc v posledni dobe...
Pátek, 15 Únor 2013 - 09:37 | jetys | Intel Atom a AMD Brazos je stále platforma,...
Čtvrtek, 14 Únor 2013 - 21:36 | Ludek Jelinek | napadla mě stejná odpověď :)
Čtvrtek, 14 Únor 2013 - 13:40 | Kedar Míša | a vnucuje ti ho nekdo?
Čtvrtek, 14 Únor 2013 - 13:13 | Kosac | atom nechci...

Zobrazit diskusi