Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xbox One pro Čínu odložen, v Anglii dozná slevy

Xbox One White 01
Před třemi týdny Microsoft avizoval, že do konce měsíce bude Xbox One dostupný ve všech zemích, kde se počítá s jeho uvedení. Nestane se tak. Čínu čeká odklad.

Čínští zákazníci se herní konzole měli dočkat 23. září, ale nedočkali. Trh, pro který krom celosvětově dostupných titulů připravuje Microsoft ve spolupráci s 25 čínskými studii přes 70 lokálních her, si ještě nějakou dobu počká. Podle oficiálního stanoviska společnosti nejdou všechny přípravy tak hladce, jak se očekávalo, a tak bude třeba ještě „trocha času“ - bez bližšího upřesnění.

Zdržení je ale vcelku pochopitelné, Čína po třináct let držela zákaz prodeje zahraničních herních konzolí, a tak je pro Microsoft vstup na tento trh i spolupráce s místními vývojáři a úřady tak trochu premiérou.

Paralelně s ohlášením zdržení připravil výrobce slevy nového Xboxu pro Spojené království. Můžeme jen spekulovat, zda nižšími cenami nechce Microsoft trochu rozvířit poptávku a alespoň částečně vykompenzovat to, co se v těchto dnech neprodá v Číně.

Xbox One White 02

Verze bez Kinectu, která doposud stála £349 (jen o 8 % méně než kompletní balení - ve srovnání s tím v USA byla odlehčená varianta o 20 % levnější) se dostává na £329 (13 % rozdíl). K dispozici je ale i výhodnější bundle, který zřejmě exkluzivně distribuuje Amazon: Za £329 u něj pořídíte tzv. white edition s přibalenou hrou Sunset Overdrive.

Zdroje: 

KitGuru (1, 2)

Diskuse ke článku Xbox One pro Čínu odložen, v Anglii dozná slevy

Středa, 24 Září 2014 - 15:44 | ZELEZNAK | zadarmo drahe

Zobrazit diskusi