Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 10 skvělých dárků pro IT nadšence, aneb Jak se dělá čtenost

a kde je tech 10 tipu?? :)) uz sem vytahoval kreditku ... :)

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to chybelo v clanku, tak tady mam pro Vas tech 10 tipu:
prachy,prachy,prachy,prachy,prachy,prachy,prachy,prachy a jeste vice prachu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

...aneb pokračování o čínském šmejdu

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To jo, někde musí sepisovat články a dávat do nich informace, tady stačí jen článek hodit na blogýsek a je to, a to článek šitý horkou jehlou (špatné tvary slov, chybějící písmena - nechci útočit a nejsem grammar-nazi jen mi to tak přišlo). Škoda, že energie autorů se mrhá tímto směrem a ne na klasické recenze, články.
Pokud by si autor blogu nekoupil cca 10 měs. starý model grafiky, tak tu není krom novinek a blogů téměř nic :(

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, treba aktualni predvanocni rady (Buyers Guide) na anadtechu jsou velmi kvalitni myslim. Treba tablety, jsou rozdeleny nejen podle ceny, ale i podle OS. Hodne objektivni = neutranlni clanky.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ale pre koho sú potom takéto články resp. titulky k nim určené? Téma znie: čo kúpiť IT "maniakovi" pod stromček. Ale tieto články bývajú uverejnené na stránkach kde (drvivú) väčšinu čitate)lov tvorí mužská časť populácie. Článok potom ale nemôže niesť označenie v zmysle "čo kúpiť partnerovi" pretože je malá pravdepodobnosť že žena si to prečíta keď tie stránky nenavštevuje. Potom článok je o tom že "čo si vyberiem pre seba". Čaro obdarovávania, huh?

Ak je to uverejnené na stránke nie špecificky zameranej na IT, tak fotka polonahej Santa Clausky dáva zmysel ešte menej - ženy to nepriláka, a keď je to clickbait na chlapov tak zase to postráda zmysel pretože je to z pozície "čo si vyberiem ja".

To je asi to isté ako keď Nový Čas (v Čechách Blesk) uverejní dvojstránku na tému "Máme pre vás praktické rady k vareniu" a ilustračné foto je babenka ledva oblečená v niečom čo má pripomínať kuchynskú zásteru, zmyselne olizujúca varešku. Je pravdepodobné že rady o varení čítajú a využijú skôr ženy, a takéto foto ich nepriláka, prinajhoršom ešte pobúri.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Od něj a z americké filmově-televizní produkce, která náš hladový trh začala přebírat po Sametové revoluci, jsme přijali jako symbol Vánoc tu červenou čepici a další podobné serepetičky"

To ovsem neni nic zvlastniho, kdyz zadna filmova produkce okolo Jeziska v podstate neexistuje. O Santovi jsou stovky filmu. A dokonce i detem pripada mnohem lepsi predstava deduly co rozvazi darky na sanich se sobama, nez mimina v kolibce ktere nejakym dosud nevysvetlenym zpusobem roznasi darky. Tohle je proste nedomyslene - dite lezi v kolibce a najednou jsou pod stromeckem darky. Jak, proc, kudy, odkud uz neni vysvetleno. Tudiz pokud ma bezet v televizi neco vanocniho, je nutne pustit bud Santu, nebo Mrazika.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

jn, každý z nás se určitě v dětství zeptal, jak je možné, že nějaký Ježíšek rozváží dárky. Prostě to není moc dobře domyšlené, a proto se ochotně asimiluje kultura Santa Klause.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

To dosti těžko. V letech kdy děti na Ježíška věří vůbec nemají ještě tak komplexní kritické myšlení, aby v tom hledali nějaké podivnosti. Dětská bezelstná důveřivost. A dětská fantazie dotvoří vše potřebné - žádný vizuál netřeba. Což je problém pro reklamní kampaně, které naopak pořebují silný vizuál na otupělého dospělce, jemuž fantazie chybí a s ježíškem se jim pracuje poněkud těžko. :(

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

O santa clausovi vi decka jak vypada, co dela, jak to dela, proc to dela, kde to dela + hromadu dalsich podruznych veci (az po jmena zvirat). A dite je shopno santa clause s kazdou touto veci asociovat.
Co vi ceske dite o jezisku? Nema prakticky zadne informace, protoze zadne nejsou. Jedina jeho informace je ze jezisek nosi darky. Nekterym rodice ukazali jeslicky, ale ta asociace dite v kolibce = jezisek je prilis obecna a mimo bezprostedni obdobi vanoc nema sanci.

A kdyz nekdo potrebude symbol, ktery primo vyjadruje vanoce na prvni pohled, tak ma u nas jedine stromecek, darek, nebo sahnout po zahranicnim santovi. Jezisek je na tohle nepouzitelnej.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

No, vždyť to píšu. U nás je to pomůcka pro marketing, který s Ježíškem nedokáže pracovat. Nic jiného u nás Santa claus není. To že o Ježíškovi nejsou žádné informace, je jeho kouzlo, které se jakýmkoliv ztvárněním vytratí (dárky přinese nemluvně? Cože? Proč?). Teď žijeme ve schizofrenním světě, kde dárky promotuje a prodává ikona Santy (asi dospělým?), ale dětem je na štědrý den stejně přinese ježíšek. :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

co je zle na kupe xbox360 alebo ps3? su to lacne konzoly s obrovskym katalogom velmi kvalitnych hier, ktore sa uz teraz predavaju za par korun.
Ci lepsie je kupit novu konzolu a tych par hier za 10 nasobok, kde polovica ani nedokaze ist plynulo a hned po instalacii musim stahovat 10GB patche?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím. Pokud nejste fanatik, kterého dokáže uspokojit jenom "ultra HD next-gen super kvalitní" hry typu Assassin Creed Unity, a nebo máte hluboko do kapsy, tak vám bude vesele stačit PS3 nebo X360. Her je na to opravdu hodně a hlavně se neprodávájí za PŘEMRŠTĚNÉ ceny 1500+ Kč.

Ono si stačí vzpomenout, jak dlouho na PS3 a X360 trvalo, než začali vycházet opravdové AAA hry. Vývoj kvalitní hry vždycky trvá několik let, takže je logické, že rok po vydání "next-gen" konzole, kvalitní hry většinou nemůžou být hotové.

Kamarád na to doplatil,když si teď koupil nový XboxONE a 3 hry (DA:Inquisition, Far Cry 4, Ryse) a teď nadává, že si dál nemá co kupovat, protože v obchodech nic pořádného není.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Zla je na tom tan cena...6tis za Xbox 360? Ja ho s kinektem kupoval pred 2 lety k Vanocum za 4500.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježku, to Vám ten ehw tolik leží v žaludku, že jej pořád komentujete? Každý si čtenost zvedá jak umí, někdo pomocí slečny v červené čepici, jiný zase "bombastickými" nadpisy. Současná společnost je převážně konzumní, zmiřme se s tím, vždy to tak bylo a vždy bude. Pokud Vás nikdo do ničeho nenutí násilím, tak proč nebýt tolerantní, ať si každý doporučuje co chce. Pokud si nějaká žena přečte Vaše doporučení, tak její milý pod stromkem nenajde grafiku, ale jen oznámení, ať počká na další generaci nebo půl roku na zlevnění. Na závěr mám na Vás prosbu, mohl byste se více věnovat recenzím foťáků a objektivů? Díky za případnou odpověď.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

zvláštní. stejně jako mi pořád někdo má potřebu vnucovat, jaký to jsem "rudý fanATIk", tak mi čas od času někdo vnucuje, že mám něco proti ehw. takže upřímně: mě je ehw celkem ukradené, maximálně mě zajímá do té míry, kdy si tamní autor pustí ústa na špacír a vykládá nějaké smyšlené nesmysly na moji adresu. to se pak ozvu. a to že shodou okolností nyní použili slečnu s červenou čepicí v článku přece neznamená, že můj článek je nějaký útok na ně. takovou slečnu totiž použilo a používá hromada webů (i tištěných periodik) a já se nad tím nyní shodou okolností pozastavil ve chvíli, kdy to udělalo i ehw. fakt ode mě nečekejte, že začnu před psaním svých článků chodit kontrolovat ehw, jestli se jich to náhodou nedotkne.

jinak foťáky bych rád testoval víc, ale ono je to tak nějak s těmi zápůjčkami u nich složité. my jako primárně ne-fotografický web asi nemáme prioritu, takže zatímco Ondřej Neff dostane do ruky každou krabičku hned při uvedení, já jsem žádal jenom letos hned o několik zajímavých modelů a u žádného to nevyšlo. Zkusíme s tím něco udělat, ale bohužel platí, co jsem uvedl.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Já Vám to nevnucuji, jen to na mě tak působí. Možná to bude tím, že ehw mám v Opeře o tři záložky vpravo od cdr a diit. S těmi zápůjčkami je to mrzuté, ale snad se to časem zlepší.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jen krátce k té žehličce: každá žena určitě ne. Jsou takové, které by vám dokázaly na žehličku pod stromečkem říct „to si děláš prdel, ne?“ a donutily vás ji používat, abyste věděli, jak skvělá tažehlička je - na práci. No, a od jisté doby máme slušnou sušičku a na žehličku se jen práší.

Takže můj tip: serte na žehličku, plácněte se pořádně přes kapsu a kupte slušnou sušičku. Je sice možné, ba dokonce téměř jisté, že prvních několik dnů až měsíců bude vaše drahá polovička prskat, co že jste to přivezli domů za drahej krám a že to už zničilo tohle a tamto, ale až u toho začne trošku myslet, možná stejně jako ta moje pronese ohranou větu „jak jsem bez toho mohla žít?“ :).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No ono to pak chce i trochu generační obměnu oblečení a vyhnout se těm, které mají na štítku zákaz šušiček. Dost věcí se opravdu sráží.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na to už jsme taky přišli, že u věcí, které mají zákaz sušiček, se musí použít studené sušení ;).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní výhodou pračky a sušičky je pomalé zastarání. Sušičku ani pračku nemusím kupovat každé tři roky, abych byl in :-) Cena Macbooku nebo lepšího NTB/herní PC je vyšší než jakékoliv pračky/sušičky nebo spíš obojího.

Takže kupte své milé sušičku, ta jí práci ušetří, ale osobní dar co opravdu potěší to není :-) . A k tomu můžete hrát staré hry na starém HW v čistém prádle :-) a se spokojenou ženou

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

„<em>Cena Macbooku nebo lepšího NTB/herní PC je vyšší než jakékoliv pračky/sušičky nebo spíš obojího.</em>“

No, tím bych si nebyl tak jistý ;). V našem případě to bylo 50k za obojí (viz níže).

Každopádně žehličku jsme svého času nekupovali proto, abychom byli in, ale proto, aby fungovala dobře a dlouho. Neboli funguje pořád (je jí už víc jak deset let) a funguje dobře, akorát ji teď už nikdo nepoužívá (naposledy jsme ji používali několik málo měsíců, když bylo robě ještě hodně malé a žehlily se plíny, když povyrostlo, začali jsme to taky dávat do sušičky a tam to pak ušetřilo hodně práce, protože to je práce, která se dělala fakt hodně často).

Na sušičce je mj. fajn, že když máte nějaké oblíbené hadry a ty potřebují vyprat, tak to fláknete do pračky (spolu s dalšími oblíbenými hadry), pak do sušičky a za pár hodin si to zase můžete vzít na sebe.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

This post intentionally left blank.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Když měla ségra třináct, koupil jsem jí padesát laků na nehty. Rozhodně jsem jí podpořil její kreativitu :-). Obecně ale můžu říct, že když ženy mají něco opravdu rády, tak jim stačí koupit toho moc a ony to ocení.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Já se vyhýbám tomu, abych ženě kupoval jako dárek něco co souvisí s domácími pracemi. Přeci je u toho chybí to potěšení z něčeho milého pro sebe. Asi jako když manžel (příklad) utírá nádobí, tak pod stromečkem nalezne krásnou sadu utěrek. Tedy ono to pomůže, práci ulehčí, ale rádi to neděláme, takže to jako dárek moc nepotěší. :-) A potěšit někoho, vo to tu jde, ne?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To vám chválím :). U nás to nicméně funguje tak, že věci na domácí práce se kupují takové, aby je byli schopni používat oba a oba s nimi byli spokojeni. Od vaření, přes uklízení až po zahradní techniku. Nedávno jsme kupovali i vysavač (opět Miele), krátce před tím, než komunisti z EU nařídili, jaký smí mít příkon (ano, koupili jsme ten s vyšším příkonem, než je dnes povoleno vyrábět). Sice se dnes (ještě) dají sehnat taky, ale už jsou drobátko dražší, protože je po nich poptávka, dokud jsou ;).

Jinak na potěšení toho druhého razíme takový trend, že se těšíme navzájem v průběhu celého roku nahodile. Je to lepší než se „povinně těšit proto, že jsou zrovna Vánoce“. K tomu překvapení z obsahu balíčku totiž ještě přibude překvapení, že se vůbec nějaký balíček objevil.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tím také souhlasím. To také někdy děláme takové to: "koupíme si společně něco užitečného do domácnosti", tedy "uděláme si ježíška". Proti tomu žádná. :-)

A těšit se vzájmeně v průběhu roku je skvělá věc. Chválí, chválím.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

jste mě pobavil ... To bych si neudělal, abych si koupil sušičku ! Žehlím velmi rád, mám to jako relax po práci. Vlastně vyhledávám spoustu domácích prací, které mohu dělat. Jelikož sedím celý den u PC (jako asi většina z nás tady) tak tahle jednoduchá manuální práce nad kterou nemusíte až tak uvažovat mi nesmírně pomáhá se odreagovat. Takže za mě sušičku rozhodně NE!

Jinak švagrová si jí samozřejmě chválí a i dle několikerého předvedení se líbí i mě :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Se vším lze ať více či méně souhlasit, jen s tím čekáním na nový HW nevím. V době kdy se na trh dostane kus železa a sotva ho zalistují české obchody už je ohlášený, nebo prosakují informace o novém. To bychom se načekali a nikdy neměli nic. HW se kupuje často z důvodu že starý dosloužil, nebo na něco nestačí, pak se holt nakupuje. Nedokážu si představit, že bude někdo dobrovolně bez počítače 2 měsíce jen proto, že se má objevit nový HW, zvlášť dnes kdy technologický pokrok je většinou spíše kosmetický.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, ste ma nahlodali na susicku, takze clanok splnil ucel ;D
Aspon poradte nejaku dobru!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pokud sussicku, tak jedine s tepelnym cerpadlem - sertri to 50% nakladu na elektrinu.

Jinak pro vyber je dobre mrknout treba na dtest .... obecne plati, ze mezi lepsi spotrebice patri Siemens, Bosh a Miele.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych měl poradit takovou, jakou jsme koupili my (a to nikoli nyní k Vánocům, ale asi tak před 2,5 lety), tak bych se dostal na cenovou relaci herního PC :). U nás po zvážení všeho možného zvítězilo Miele (koupili jsme set pračky a sušičky zhruba za 50k dohromady plus přikoupili za dalších několik tisíc 10letou záruku pro dobrý pocit, je k tomu i spojovací mezikus a dává se to na sebe). Mimochodem jsme kvůli tomu museli předělat celou koupelnu a vybourat dveře, protože 60 cm široká pračka se do 60tek dveří nevešla, neb ten, kdo to dělal, udělal ty dveře ve finále 59,5 :) (základem bylo bourání dveří a když už, tak už, celé to tak vyšlo znatelně víc než na těch 50k, nicméně spokojenost maximální, protože všechno je tak, jak jsme to chtěli a ne tak, jak to někdo udělal před námi).

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ja to pred rokem udelal podobne - akorat jsem koupil Siemens pracku Siemens susicku a mezikus aby to stalo na sobe. Zrovna byla v akce na 5 letou zaruku, tak uz jsem nic nepridaval. Celkem to vyslo na cca 37 000 a koupelnu jsme bourat nemuseli (do dveri to tesne proslo).
Ty Siemens a Bosh susicky maji jednu hezkou prednost (i pred Miele) - umi si totiz samy cistit chladic kondenzatoru vysrazenou vodou. Odpada tedy sprchovani toho chladice, co se u ostatnich susicek musi delat rucne.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji, u naší sušičky se to musí sprchovat ručně. Dělá se to tak zhruba jednou za rok a je to „hrozna dřina“ ;) (otevře se jeden kryt, něco se odjistí, vytáhne se velký monoblok, osprchuje se tak jako spíš jen z povinnosti, protože obvykle vůbec není nijak zasviněný a imho by klidně vydržel i tři roky, a zase se to tam zandá, práce na pět minut ;).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm co jsem cetl test sussicek, tak uz po 5 suseni zacina byt ten chladic dost zapraseny a vyrobci to doporucuji tak co tech 5-10 suseni cistit. Ono to sice susi dal, ale trva to dele a tak vyznamne roste spotreba elektriny (dle testu o 50 - 90%). A vlastne i opotrebovani spotrebice - kdyz se suseni protahne ze 140minut na 200 minut, tak uz je to znat.
Wifte - radeji doporucuju prozkoumat navod k Miele, jestli tam nahodou nepisou o tom cisteni casteji.
1x rocne staci cistit filtr u pracky.

Nedalo mi to a vyggoglil jsem si navod k nejake Miele susiccce - tam pisou, ze cistit ten chladic se ma az Miele rozviti hlaseni/kontrolku Vucistete filtry. Nemam tuseni, po kolika cyclech se to rozviti :-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tak u týhle sušičky fakt žádná kontrolka na tohle není :). Mrknu se domu, třeba kecám ;).

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj WIFTE,
a co že máš za kombinaci? Něco jako Miele "111"? To jsem koukal se dá sehnat kolem 50k za kombinaci, což je relativně slušná cena na ten pračkoidní Mercedes. Já už jsem totiž měsíc bez pračky, ne a ne si z těch mainstreamovejch klumpů vybrat, a začínam odpuzovat svým zápachem nejenom ženy, ale teď už i mužskou část populace, takže je jasné, že už si musím něco zvolit a to rychlostí i přesností vojenského chirurga než mě odchytí Morgan Freeman s Renne Russo a dají mě do karantény :D

BTW, tu mSATA redukci furt ne a ne rozchodit, napíšu jinde :(

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem tady tohle moc neresil, koukl jsem se tady na which.co.uk coz je asi obdoba dtestu v Cechach a z tech levnejsich kombinovanych pracek / susicek vysla nejlepe pomer cena / uzitna hodnota / spolehlivost prekvapive Indesit 7kg prani /5kg suseni. Objednal jsem ji online na ao.com, v prepoctu stala kolem 9 tis kc a zatim uz rok funguje bez problemu. Ale susim jen vyjmecne, kdyz neco potrebuji rychle, jinak vsecko vesim. Kdyz to clovek vytahne hned a neda zdimani nad 1000+ otacek tak to staci promachnout a povesit a nemusise zehlit... Indesit vetsinou neni v hodnocenich velice dobry, ale tahle prackosusicka se jim pry jaksi povedla a je tam na urovni s Bosch co se tyce spolehlivosti. Indesit IWDE7125S.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Vánoční dárky pro sebe si kupuju pravidelně v únoru.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Zehlicku ne, ctyriadvacatyho vecer dostat zehlickou po hlave by mohlo byt osudne!!! :-D

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Spravte tiez taky clanok, ale v duchu stupid IT girl serie.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

..mam cim dal tim vetsi dojem, ze pan Jezek se snazi svemu velkemu vzoru (I. Asimovovi) priblizit i v grafomanii - ale vezte, kdyz dva delaji totez, neni to totez.. pomalu se z blogu diit.cz stava neco jako facebook pana Jezka, ktery ma cim dal vetsi potrebu s temer kazdou myslenkou , ktera ho napadne, se "sverit" ostatnim...
jiste, muze, je redaktorem,... ale vetsi sebekritika by neuskodila (s takovouhle tu budem do pulroku cist denne "nazory" na tema: Jaka barva elektroniky je nejlepsi , aby na ni nebyl videt prach...)
...mene je nekdy vice...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

co se týče barvy elektroniky, tak jsem konzervativní. dřevěné skříně už asi nikdo dělat nebude, takže obecně doporučuji černé šasi, byť třeba na stříbru je prach vidět méně. ale zase se to dá v případě černé použít jako dobrá indikace toho, že je čas utřít prach.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Blahopřeji k dotažení toho schématu na další metu "Jak udělat čtenost bez tipů na dárky".

Ty tipy na dárky mají tu výhodu, že se dají vytvořit každý rok a myslím, že IT nadšenci (pro které je to asi určeno) to berou i jako určité shrnutí za předchozí období a tedy to pro ně má určitou informační hodnotu.

Tento článek jen kritizuje současný stav společnosti-marketingu a těžko půjde zúročit příští rok. Nebo se mýlím a po novém roce objeví kritika pravidelných článků o zhodnocení roku?
Osobně tipuji, že to záleží na tom jestli se jej tento server zúčastní:-D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

rekaputilace děláme pravidelně každý rok. nevím ale, proč to mícháš s tímto tématem.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Článek zmiňovaný v blogu je přítomen každý rok na spoustě serveru a přesto to nebyl důvod jej ušetřit kritiky.

Podle formulace soudím, že rekapitulace bude i "letos". Pak nechápu tu kritiku v podstatě stejného formátu, ale na jiném serveru. Připadá mi to pokrytecké. Vždyť to nikdo nenutí autora číst.
To je jako kdybych se rozčiloval, že po vánočních obdobích budou servery plné návodů na hubnutí
Vsadí se někdo? :-)

S tématem článku rekapitulaci míchám, protože mi to přijde velmi podobné: názory redakce na události/výrobky nějakého období a to celé pravidelně za účelem zvýšení čtenosti. Ano, té čtenosti, která je kritizována v nadpisu tohoto díla.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.