Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 13 věcí, které musí splňovat smartphone

Velmi pěkný článek. Spoustě lidí by stačila inovovaná Nokia N6310i - barevný oled, 8mpix foto, dual SIM a paměťovka, ale hlavně výdrž14 dnů. i ten původní design by šel, jen roztáhnout obrazovku.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

to neni clanek, to je blog, t.j. "jak to vidim ja", resp. "mne by vyhovovalo toto"

ja ma tiez svoje poziadaky na notebook a tiez taky notebook este nikto nikdy nevyrobil, pritom su tie poziadavky ovela realnejsie, jak tieto smartfonové

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

No a co tak si ten notebook navrhnut sam. Preco cakat ze to urobi niekto druhy?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč nepřemýšlet i nad zabezpečením a následky, které z jeho aktivace vyplývají. I kdybych nepoužíval telefon pro pracovní účely a na cestách, stejně bych si nedovolil nemít telefon komplexně zašifrovaný. Je až úsměvné, jak se chlubí vlastností foťáku, ale už se zapomíná na praktičnost, komfort a především bezpečnost.

Neočekávám schopnosti fotit jako s preferovaným "čti hlavním" objektivem Canon EF 16-35 mm F2,8 II USM, 1/80s, F7,1, ISO 100, 27mm, se kterým jsem se vrátil z Argentini a fotil "naširoko krajinu", nebo že by to vyfotilo tolik, co nejpoužívanější "50mm F1,4 - padesátka". Měl jsem na zádech i 200mm teleobjektiv, stativ a další kila nepotřebuji nosit, neboť neočekávám a když se v hospodě potřebuje něco/někdo vyfotit, tak potřebu pokryje akční Xperia Z1 Compact. Zábavné poslouchat řeči o zastaralosti a jediné správné mobilní cestě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odsek 1: na to je tu Blackberry (kto este vie ako dlho), mobil rozdeleny na sukromnu zonu a pracovny zasifrovany sandbox (medzi ktorymi sa neda preniest nic) a kde chodia postove sluzby z firemnej LANky z MS Exchange alebo IBM Domina ... spravovane z BESu

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem tuhle zjistil, že mi od mého mobilu stačí jediná věc: že to je Samsung Galaxy Note II :). Kdybych mu měl něco vytknout, tak by mohl lépe fotit, točit slow-motion videa ve vyšším rozlišení a nemít displej s pulzní regulací jasu. Jinak jsem tak koukal, že vlastně nic jiného nepotřebuji, on mi prostě vyhovuje :). A za ty peníze, co se dá koupit, je to v klidu (když se mi porouchal předchozí model, koupil jsem jiný z Aukra za pár táců, co měl rozbitý displej, a nechal za pár stoveček přehodit pajšl). Za 4 litry je to dobrý kousek, jen je dost často problém ho za ty 4 litry hotový, funkční a ve slušném stavu sehnat :). Nenašel jsem nic, čím bych ho za smysluplné peníze nahradil, kdyby odešel a nešel sehnat. Díky většímu rozměru nemám problém spravovat přes vzdálenou plochu i věci v práci, takže nouzově se dá nějaká práce udělat odkudkoli, kde je internet, aniž by člověk musel tahat notebook či netbook.

Jinak v článku zmíněné požadavky pravděpodobně nesplní nikdy žádný výrobce, protože ta kombinace požadavků je velmi specifická. Takže to vidím na doživotí s blbou Nokií :).

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jsem ted zhruba po 7. tydnech odpojil note 2 od monitoru v kuchyni, kde ji pouzivam na multimedia a vzal ji do prace na nocni.Misto note 2 jsem zacal pouzivat HTC One a musim rict ze by note 2 neuskodilo vetsi ppi, 1920x1080 by stacilo. Jinak i vykon by mohl byt trosku lepsi, serfovani nebo editace prispevku v diskuzi je sviznejsi na HTC One. Na druhou stranu je ta phabletoidni velikost prijemnejsi na cteni a baterka ma delsi vydrz. Ja mam origos baterku uz vice nez dva roky a je zatim v poho. Taky mi prijde jako velky plus perfektne reseny kalendar, kde clovek muze zaskrtavat a poznamkovat s-penem a hardwarove home + touch zpet a menu tlacitka. Vsehovsudy asi prdnu do kuchyne HTC One a zacnu zase pouzivat note 2 a HTC One vezmu az pojedu zase nekde na dovolenou...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ted koukam ze pry original baterka na note 2 jenom 5 liber, hmm tak to uz snad stoji za zkousku :-)

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=samsung%20note%...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Chybí tam hmotnost pod 100g a velikost tak akorát do ruky i kapsy, tedy aby palec dosáhl všude po displeji a v kapse to netlačilo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

tiez tam chyba aby sa neohybal :)))

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak s objektivem a velkym snimacem to skutecne nepujde :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Mám ještě první Galaxy S GT-19000, má displej Amoled 4" o kterém se tehdá říkalo že 4" jsou moc a že se to nedá pořádně držet v ruce. No dneska už to z těch co to tenkrát vykřikovali tvrdí jen hrstka, Slábnou mi oči a tak chci Samsung Note 4. To tak trochu zapovídá hardwarovou klávesnici. Musela by být vyklápěcí, nebo vysouvací aby to nebylo na úkor displeje. S baterkou na týden by to byla putna která díky přidané konstrukci hardwarové klávesnice by byla těžká a obávám se i poruchová. Jsem zastánce teorie že v jednoduchosti je krása a spolehlivost. Čím více komplikujete konstrukci, tím je náchylnější na problémy. Dále vzpomínám na problémy s klávesnicí kdy přestalo třeba byť jen jedno tlačítko fachčit a to často ještě v záruce. Oblíbená věta servisu bylo to zoxidované a reklamaci neznáváme, mám v živé paměti, ne děkuji nechci. Jinak jsem pokud jde o ostatní člověk přístupný k vyzkoušení.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale většina z toho mi přijdou jako nesmysly... HW klávesnice? Doteková je fajn, mám ji tam když potřebuju, když ne tak nezaclání... Displej 1:1 je docela hnus, foťák na smartu má vynahradit obyč kompakt, nečekám profi parametry...
Defakto jsem se svojí Lumčou 635 LTE spokojenej jak želva, za ty prachy je to hotovej zázrak a před DUAL SIM jsem dal přednost právě LTE. K tomu maximálne bezpečnej, jednoduchej, přehlednej a svižnej OS, kterej nepotřebuje antivir narozdíl od droidího balastu :-p
Jo a výdrž když to zbytečně nedusím klidně 5-6 dní, když dusím tak 4+

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

no jo, blog je subjektivny pohlad na vec, nie konstatovanie objektivnych faktov

100 ludi 100 nazorov

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pocit z psaní na dotekové klávesnici je pro mě výrazně horší - prostě naprosto chybí hmatová odezva. Chtěl bych vidět kdo na ní dokáže psát aniž by ji sledoval. Ale bohužel, žádný telefon s HW klávesnicí, androidem a rozumně nízkou cenou jsem nenašel...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vaše požadavky jsou vcelku sympatické, připomnělo mi to oblíbený Palm Treo 680.
Přidal bych ještě vodotěsnost a přiměřenou nárazuvzdornost.

Blbnutí s vysokými rozlišeními, no proč ne, ale má to až takový význam ? Pamatuji na Palmíky, 320x320 a kolik jen jsem na tom přečetl knížek (Palmfiction, pamatuje to někdo ?). Velké displeje jsou fajn na web a čtení PDF, ... nebo na RDP, VNC vzdálenou správu mašin, na mapy a tak dále ... no ale pak je telefon velký, a to považuji za značně velkou nevýhodu. Placky jsou neskladné a snadno se zničí. Když už musím nosit nějakou pitomou tašku, raději si vezmu 11" konvertible mininotes/tablet s pořádnou klávesnicí a displejem FHD. A dospělým OS:

Až za pár let konečně udělají nějaké ohebné skládací nebo stáčecí displeje, budou se budoucí frikulíni koukat na stará videa a vysmívat se nám, jak jsme magorsky nosili velké placky jak idioti. Fakt to všem přijde normální, ty obludy ?

Osobně víc nepoužívám než používám BB Q10, to má čtverec displej a není to tak velké jako ten Passport. Na něm mě štve spousta věcí, hlavně že není vodotěsný. HW klávesnice je neocenitelný plus.

Hlavní hnusná věc na smartfounu je, že je to pracovní nástroj, navíc takový který máte pořád u sebe, takže se člověk podvědomě pořád cítí jako v práci. A když na to přijde, pracuje se s tím značně blbě. Je to navíc stupidně předražené, choulostivé, buzerační, sledovací, bonzující, ... zkrátka skutečně debilní bazmek, který musíte pořád hlídat jako oko v hlavě a neustále to člověka otravuje a vytrhává z něčeho užitečného. Nechápu člověka, který takovou hrůzu s sebou tahá zcela dobrovolně a ještě je ochoten za to krvavě platit.

Na čtení je fajn čtečka, na práci notes. Na filmy čumět doma na 4K projektoru. Na focení foťák. Do auta navigaci. Na kolo, běh, hory specializovanou navigaci. Na telefonování malý lehký levný vodotěsný bombenfestung dumbphone s výdrží dva týdny - nejlépe většinu času vypnutý. Přestaňte tolik telefonovat, je to škodlivé pro všechny - bavte se raději s živými lidmi.

Fakt potřebujete placku s mailem ? Stejně je dnes většina lidí pologramotná a líná jak veš, než aby napsali tři řádky textu, tak otravují normálním hovorem. Sami psát také nic nemusíte, protože běžný managor je pologramotný agresivní psychopat, který stejně mail nedokáže přečíst přes první větu - je to zbytečné, stejně Vám bude volat zpátky a hodinu se vykecávat, abyste pochopili, že nejlepší kára je Audina f plný palbě na hlínách ve dřevě, kterou právě jede, mluvíce z ajfounu nejlepšího smartmobilu vesmíru v limitované edici 1 miliarda kusů, kastomizováno přímo pro něj.

Smartfouny jsou na nic. Předražené nesmyslné, zbytečné módní bazmeky pro idioty.

Tož tak, počkal bych na ty 3D 16K ohebné UltraOLEDlaser displeje, 20 Gbit/s UltraSuperHyperMega LTE++++ bez FUPu - s tím pak budete úplně šťastný. Než to bude, radím do smartfounu se nepouštět.
:-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Na čtení je fajn čtečka, na práci notes. Na filmy čumět doma na 4K projektoru. Na focení foťák. Do auta navigaci. Na kolo, běh, hory specializovanou navigaci. Na telefonování malý lehký levný vodotěsný bombenfestung dumbphone s výdrží dva týdny - nejlépe většinu času vypnutý."

Nekdo taka 10 kilo veci v batohu, nekdo jeden telefon (a ma to same) :-)

"Přestaňte tolik telefonovat, je to škodlivé pro všechny - bavte se raději s živými lidmi."

Tak nejak predpokladam, ze ten clovek co se s nim po telefonu bavim asi nebude mrtvy :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Smartphone (místo oněch "10 kilo věcí v batohu") je univerzální - je na všechno i na bolavou nohu, jako všechny univerzální věci nedělá žádnou svoji funkci dobře. Na slunci u bazénu není na něm nic vidět (takže paperwhite čtečka), foťák je šumítko s mizerným objektivem vhodné tak na focení čárových kódů v obchodě, pracovat dálkově se na něm dá velmi nepohodlně (proč si nevzít rovnou 10-11" ultrabook s normální klávesnicí). Na normální telefonování je to zase příliš velké, žravé, málo odolné, s malou výdrží a totálně předražené.

Lidi, kteří mluví převážně po telefonech místo osobního styku, mrtví fakticky jsou. Nepochybuji o tom, že často by ani neprošli Turingovým testem, kdyby na to přišlo. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Smartphone jako navigaci do auta pouzivam uz od nokie e71. Pokud nema clovek zabudovanou navigaci v palubovce, smartphone je na tohle to zrovna paradni reseni. Jeste nez jde clovek do auta si to nastavi, pak to jen prdne do drzaku, pripadne i do nabijecky a pohoda.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, proč ne. Do auta to stačí, a je to levné řešení - a nemusíte mít v autě další SIMku s datovým tarifem. Jenže lepší auta už dneska mají vlastní integrované řešení včetně všeho.

Pro navigaci na treku nebo na kole, horách, při létání na paraglidu, na vodě, jachtě, ... jsou neskonale lepší specializované bazmeky, které v sobě mají další funkce (třeba cyklocomputer, variometr), ... a optimalizované ovládání. Mimo to vydrží mnohem více než telefon - není nic lepšího než být někde na horách v neznámém terénu a zjistit, že smartphone se odebral do věčných lovišť, takže nejenže nemáte mapu, nevíte kde jste, nemáte peníze protože jste v tom měli elektronickou platební kartu a letenku, nedomluvíte se s místními protože slovník jste měli elektronický na tom bazmeku, ... ani nemůžete nikomu zavolat.

Neříkám, že smartphone je přímo špatná věc - někomu to úplně stačí a nic jiného nepotřebuje. Slouží to mimo telefonu k IM, Skype, Facefucku, mailu, prohlížení netu, předpovědi počasí, slovníku, her, MP3, koukání na filmy, ... jen říkám, že na práci je lepší notes, na telefonování telefon, na čtení knih čtečka, na koukání na filmy projektor, na navigaci navigace, na focení foťák, na filmování kamera, ...

Je to prostě otázka kompromisu. A ten má každý jinde, takže někomu vyhovuje utrpení telefonování s 6" plackou, protože si na tom většinou prohlíží porno ve vysokém rozlišení. Jiný zase potřebuje smartphone s 3" displejem a klávesnicí, protože na tom má databázi zákazníků a potřebuje hlavně volat a posílat SMS, IM.

Jenže ten kompromis jde často tak daleko, že je otrava s tím bazmekem dělat cokoliv - na nic není udělaný dost dobře.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A kolik ti je roku?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Slušný blogísek. Každému vyhovuje něco jiného. Já osobně se s tímto seznamem nestotožňuji. Ale když to někdo potřebuje ventilovat...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

USB 3,1 je podle mě dost velký požadavek, podle mě jej má pokud vůbec, velice málo telefonů. Dokonce i ty co vyšli letos mají micro USB 2,0.
Display 1:1 jen aby se nemuselo otáčet mobilem je trochu něco extravagantního, osobně jsem takový display dlouho nevyděl naposledy u mého Siemens C65.
Co takhle sem na web dát všeobecné rady pro koupi SmartFon pro každého uživatele?

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

moje požadavky nejsou tak striktní jako tvoje a splňuje je Xiaomi Redmi 1S s cyanogen modem :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bral bych něco ve stylu Nokia E7, měl jsem ji a mechanicky a ergonomicky paráda. Vzal bych E7, dal do toho lepší procesor, Android, když teda ten Symbian umřel a slot na MicroSD a byla by to paráda... Ale takového telefonu se asi nedočkám...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo...a tak to dobře zacalo :-))
K bodum:
1. Souhlas, 100%. Osobne ještě k tomu potrebuju něco, co se alespoň vzdalene podoba klavesnici k PC, takze si zuby nehty drzim HTC Touchpro2 a az mi definitivne umre, tak budu mit problém
2.Naopak, tohle by me sralo. A vzhledem k vysouvaci klavesnici by mi to prislo i nesmyslne
3.Fotoaparat mi staci nejobycejnejsi, pac mobilem nefotim. Maximalne stojim v obchode, nafotim si nejake ceny nejakeho zboží, abych mohl doma premyslet, co si nakonec koupim (a to jen proto, ze jsem linej si to napsat na kus papirku).
4.Kdo si pousti hudbu z mobilu, je imho divnej. A na mluveny slovo staci ...cokoliv. Tohle absolutne neresim a staci nejaky "sedy prumer"
5. V podstate souhlas
6.Absolutni souhlas
7. USB ano, ale ze by nutne 3, tak to zase nevim. Rozhodne USB ano
8. Na co proboha? On někdo pouziva 2 SIMky? a na co? Ja jsem v zivote nepochopil, k cemu je takova věc dobra.
9.V podstate souhlas
10. Absolutni souhlas
11. Jak se to vezme. V cem je problém proste občas hodit telefon na kabel? Ja prijdu domu, sednu k PC, pichnu telefon na kabel...neresim..Imho 2-3 dny je dobře, tyden je imho "zbytecny luxus", i když je to prijemne, nerikam, ze ne
12. Souhlas.
13. OMFG :-D A je to tu zas a znovu. Tedy - vazeni pratele...vite, jake mají operatori problémy s LTE? Tece jim siti tolik dat, ze to ta sit nestiha. Vodafone svého casu nabizel LTE SIMku za 500 mesicne s FUP 20GB - sam jsem si ji poridil, takze mam bohate zkusenosti. Po case to museli snížit na 10GB, protože to kazdej kupoval a neutahla jim to sit. Takze to k FUPu. A za další - Imho mobilni pripojeni se pouziva k malicko jinym vecem, nez pevne pripojeni. Pokud někdo chce stahovat 100GB filmu tydne přes mobilni pripojeni, tak si o nem myslim sve. Rozhodne například ten FUP od Vodafonu funguje tak, ze pokud se data vyčerpají, zpomali se POUZE streamovana videa / download, ale www stranky, hry a podobne bezi dal, nic se tam nezpomaluje a vse funguje. Ja to pouzivam přes leto na chate a musim rict, ze téměř nepoznam, když FUP dosahnu. Protože jaksi nemam potrebu tu porad něco stahovat...
A co se tyce tarifu - lidi zlati....jedna věc je cenikova cena, druha věc je to, co si clovek domluvi.
Bracha ted před par dny potreboval neomezeny tarif na volani, tak zavolal do Vodafonu a oni mu nakonec dali neomezene volani za 500 mesicne. Pokud tohle nekomu prijde jako moc drahe, tak je to pro me....divny clovek.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dve SIMKy - jedna soukroma, jedna pracovni. A nebo nosit v kapse dva mobily.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to me nenapadlo :-D
Totiž - ja osobne pouzivam na oba ucely to same číslo...Když uz mi firma plati neomezene volani, proc bych pouzival ještě nejaky soukromy, ze :-)
Pravda, kdysi jsem mel...znami mi chvili na to stare číslo volali, postupne jsem je naucil na nove a stare jsem nakonec zahodil.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ok, dám/dostanu výpověď a zaměstnavatel mi neuvolní to číslo, co teď? Přeučovat všechny na nové číslo? Nehledě na potenciální ztrátu soukromí, nemám potřebu, aby se mi zaměstnavatel šťoural v tom, komu volám ve svém soukromí. Ať si to každý dělá jak chce, ale přijde mi to dost krátkozraké...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, oddělení soukromého života od pracovního je dnes "must". Nikdy nemůžete vyloučit, že někdo ve firmě není hysterický psychouš, který se zmocní osobních čísel a začne otravovat. Fůra lidí je také zmagořená natolik, že se mění na mikromanažery a jsou schopni volat třeba Vaší rodině, pokud to hned nezvednete na svém čísle. Stejně tak je nutné telefony šifrovat, nikde v práci neodkládat, nedat příležitost nikomu, aby Vás šmíroval. Lidé jsou posedlí kariérou, penězi a morální zábrany mizí Kdysi bylo neslušné komukoliv volat nebo ho otravovat mimo pracovní dobu, dnes Vám magoři klidně volají ve dvě hodiny ráno, prostě proto, že mohou - dává jim to pocit moci nad druhými.

Kdo tuhle osobní informační bezpečnost nedodržuje, velmi často na to doplatí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono u me osobne je to o to jednodussi v tom, ze soukromne moc lidem nevolam. Napocital bych na prstech 1 ruky, kterym lidem pravidelne volam (z toho například 1 je bracha, kde hovor probiha stylem "pojd uz sakra hrat, cekame na tebe" a to je tak všechno, proc si volame :-))
To same naopak - me vola občas manželka, občas bracha...a to je tak cely.
Snazim se věci resit jinou cestou, nez po mobilech.
(Do toho jakoby nezapada, ze dost pisu smsky, například když ridim. Pravda je takova, ze ty smsky pisu vseho vsudy 2 osobam, takze i tam by pripadna změna telefonního cisla nebyl zadny problém).

A ještě k tomu vsemu mam jistotu, ze když od firmy odejdu, tak si muzu číslo nechat...a taky mam docela jistotu, ze me nevyhodej, protože uz ted pro ne delam uz asi 5 let na zivnostak a oni me proste potrebuji :-)
Takze je fakt, ze ja to mam asi trosku jinak, nez zbytek populace :-)

A co se tyce soukromi a podobne - v určitou chvili na telefonu nastavuji tiche zvoneni a moc ho neresim...moji zakaznici volaji v pracovni době, neboť to jsou povětšinou jednatele firem, a ti také mají doma radi klid :-) Ale tak jako tak - proste bych to nevzal, zavolal bych rano zpet...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady si s dovolením trochu smlsnu na autorovi:
ad 1) hardwarová klávesnice je určitě bezva věc - nicméně dnešní softwarové klávesnice (minimálně na androidu) jsou dostatečně kvalitní i pro napsání delších textů. Někomu možná vadí že se otevírají přes půl displeje - (např Fleksy klávesnice vůbec vidět být nemusí - a přesto funguje - odzkoušeno). Jinak pokud opravdu potřebuji tak vehementně psát - použiju BT klávesnici s dockem.
ad 2) Tak zrovna mě 1:1 vůbec nevyhovuje - displej na výšku je většinou dostatečný a na sledování např vidí si ho rád otočím.
ad 3) Fotoaparát - tak něco by to vyfotit mělo umět o tom žádná, ale jako náhradu za fotoaparát? Nikdy! Jinak nové telefony s Camera API2.0 umí fotit do RAWu a umí se chovat jako "DSLR".
ad 4) Kvalitní zvuk by měl lést do ucha při hovoru - to ano, kvalitní mikrofon - klidně ať se to dá použít jako diktafon ... že by třeba začali montovat studiové kapacitní mikrofony? Ale reproduktor pro hlasitý poslech mp3? Kdo to dnes používá? Aha - teenageři. Jinak nikdo.
ad 5) Ne nutně - když nabídnou alespoň 64GB paměti v základu tak žádnou kartu nepotřebuji.
ad 6) tohle je bez debaty
ad 7) určitě se dočkáme již brzy
ad 8) Někdo to možná ocení někdo ne - čili jsem pro aby vznikaly modely s dualSIM ale každý telefon to teda mít rozhodně nesmí. Mně stačí SIM 1. Pracovní SIM si do vlastního zařízení necpu - pokud chce zaměstnavatel abych měl mobil tak mi ho musí dát, a pokud chce abych byl nonstop dostupný tak to musí zaplatit!
ad 9) určitě - viditelnost na slunci a záření do očí v noci + spotřeba jsou must have věci
ad 10) nějaké to HW tlačítko vždy ocením - tohle je jedna z mála věcí který se mi líbí na řadě Galaxy od Samsungu.
ad 11) No výdrž je tristní - aspoň že máme ty energy banky. Souhlasím že vývoj akumulátorů se prostě zastavil a dopředu nejde. Otázkou zůstává jestli vývoj zbylých technologií tohle někdy dokáže vyrovnat (displej, soc ...)
ad 12) +1
ad 13) no ... bohužel je to tak ale pomalu se vším ... neměl by tohle řešit antimonopolní úřad u některých fičurek?
ad 14) +1000 - snad jim jednou dojde, že se doba hnula a chceme hlavně internet

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

HW klavesnice je téměř nutnost u jedne věci - u psani sms za jizdy autem, pripadne u neceho slozitejsiho, jako například u komunikace po icq ci tak necem :-)
Osobne pisu sms když ridim bezne, ale bez HW klavesnice bych to nedelal. Totiž na te HW klavesnici na to nemusim porad koukat - tak nejak si nasteluju prsty na tlačítka, zmacnu jich tak 5-10 v rade, zbezne kouknu, jestli jsem to napsal spravne, a pak se postup opakuje. Takze sice pisu sms, ale skoro vůbec na ten telefon nekoukam.
Kdysi davno, když se psaly smsky na klasicke "numericke" klavesnici, jsem na to nepotreboval koukat uz vůbec, to slo psat ciste po pameti.
A obecne, je to samozrejme mnohem rychlejsi. My, co piseme bezne smsky na 400-600 znaku, tak je uz rozdil znat :-))

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Jsem skálopevně přesvědčen o tom, že vím, za co dostáváš mínusy :). A jsem si jist, že to víš taky. Doporučuji to neřešit, lidi to obvykle nepochopěj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to neresim :-)
Ostatne, to same se tyka třebas psani sms za chuze. Jdu, klidne i v relativne hustem davu, kde musim koukat neustale kolem sebe, abych do nekoho nevrazil, a u toho pisu smsku.
Bez HW klavesnice si to opet neumim moc představit. Clovek u toho dotykoveho nemůže byt nikdy 100% jisty, ze zmackl to spravne tlacitko, aniz by se na nej dival.

Btw když ma clovek pulku života telefony od HTC, tak si na to jejich rozlozeni klaves zvykne, nevim nevim, az budu na něco prechazet...snad to bude ještě za dlouho :-)
Jinak perlička - muj soucasny TouchPro2 jsem kupoval před par lety jako novy, no dovezeny nekde z Turecka z druhé az desate ruky :-)) Na klavesnici jsou jakz takz anglicke popisky s tim, ze je nainstalovana cestina, takze drtiva většina znaku (ne pismen, ale ruzne tecky a pomlcky a tak) neodpovida tomu, co je na klavesnici, a presto se mi na nem pise uplne v pohode, protože za ty roky uz na to proste ani nemusim koukat a vim, kde jakej znak je....
Takze pak to psani za jizdy je vcelku v pohode...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, HW klávesnice je nenahraditelná, pro toho kdo hodně píše. Hlavně když se píše při jiné činnosti, při chůzi, stání v MHD, řízení auta v zácpě, jízdě na kole, letu na paraglidu, potmě, když máte rukavice nebo ne úplně čisté ruce, ...

Navíc je na HW klávesnici namapováno mnoho věcí z interfejsu (kdo měl v ruce BB ví), které zrychlují použití bez neustálého šmejdění po displeji. Časem se to prsty naučí samy, jako při psaní na velké klávesnici všemi deseti.

A poslední věc, psaní zpráv místo neustálého telefonování neuvěřitelně šetří čas a zvyšuje pracovní produktivitu. Protože lidi se musí zamyslet, co vlastně chtějí a vyjádřit se exaktně a krátce. Sníží se vzájemné otravování a prázdné žvanění. Navíc je všechno možné logovat, takže nevznikají pozdější spory, co kdo řekl a neřekl. Když už smartphone, tak se mají jeho fce používat.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

reaguji na kolegu ale i na vás:
- psaní SMS za jízdy - potkat vás tak vás z toho auta vytáhnu a rozbiju vám hubu - přesně kvuli takovým ignorantum mam kamarada na vozíčku
- psaní SMS za jízdy - my chytřejší už dnes diktujeme a celkem bez problémů
- názor že psaný text je produktivnější než mluvené slovo - to asi těžko - než bych smolil email a čekal na odpověď druhé strany a musel jí dalším mailem vysvětlovat všechno co nebylo pochopeno radši zvednu telefon a je to vyřízeno za minutu ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky píšu maily za jízdy, nevím jak bych někoho mohl v zácpě s adaptivním tempomatem ohrozit

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

lol takova specificka situace, no tak v takovem pripade muzu psat taky na touchscreenu sms etc...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Protože nejaky clovek, kterého vůbec neznam, provedl cosi tvému kamaradovi, tak bys mi rozbil hubu? WOW, logika, Manas....
Vis, v zivote jsem najezdil něco okolo pul milionu km, mel jsem nejake drobnejsi bouračky - na křižovatce tukanec, a podobne. Nikdy, když se mi něco podobného stalo, tak jsem nedelal nic, co by bylo jakkoliv proti predpisum. No tukanec se stane....At moji vinou, tak vinou nekoho jiného...
Ale jinak zadny problém....jezdim tak, abych nikoho neohrozil, nikomu nezpusobil skodu a nikoho pokud možno ani neomezil.
Jestli nekdo neumi ridit a u toho psat sms a nekoho naboura, je to ciste jeho chyba a ne moje chyba jenom proto, ze nahodou vykazujeme jeden ze shodných znaku chovani.
Na druhou stranu vis houby o tom, co delam pro to, abych při tom psani jel bezpecne, jak o to vice sleduju okoli a podobne, takze si tyhle chytry reci nech od cesty...
Btw, je-li zajem, nemam nic proti osobnímu setkani a pak si muzeme vysvětlit, kdo komu bude rozbijet hubu a tak...

Btw dotaz k tomu diktovani (ne, ze bych to chtěl používat, například v aute mam obvykle hudbu tak nahlas, ze by me telefon neslysel) - jak funguje diktovani "smajliku"? například klasicke :-), :-(, pripadne :-* a podobne. Je to uz taky nejak vyreseno?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

K tomu bych měl jen jednu poznámku k zamyšlení - smrtelné a vážné nehody s následky se řidičům obvykle stanou poprvé (a naposledy). Takže "milion km bez bouračky" bohužel není argument, protože co se stane za 10 s nemáme nejmenší tušení. Ano jsou to jisté zkušenosti, ale není to stvrzení budoucí beznehodovosti. Naopak v letectví je například tento pocit považován za krajně nebezpečný (t. j. mám už hafo zkušeností, nic mě nerozhodí, všechno zvládnu levou zadní).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No tak kolem pul milionu km mam na ucte urcite taky, tukanec taky, a vite co? Jezdim bezpecne - protože používám tu želé hmotu v dutině lebeční.
Nechtěl jsem aby to vyznělo, že za psaní SMS někomu budu rozbíjet hubu, ale ten předsudek v sobě mám a pán s S Meďourem měl určitě adaptivní tempomat taky ... takže je mi uplně fuk jaký máte zkušenosti a jaký máte auto, ale během řízení patří obě ruce na volant a má to své důvody - levou rukou totiž neudržíte volant zběsile se točící doprava během smyku ... atd atd ...
Nemám nic proti tomu když někdo preferuje agresivnější jízdu, ale pouze za předpokladu, že dodržuje všechny pravidla správného držení těla ve voze a všechny bezpečnostní poučky (tím mám na mysli machýrky ležící v sedačce řídící jednou rukou apod.)

Tím jak se chováte za volantem jenom říkáte jaký jste ignorant.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi žijete v nějaké fantazii, kde jste superman. Až mě budete tahat z auta, tak vytáhnu pistoli a prostřelím Vám hlavu, je to jasné ? Agresivní sprostota zdánlivě nemá hranic, ale jednou narazíte, a to že fatálně. Být Vámi, tak bych si takové představy nepouštěl do hlavy, protože jednou to ve vzteku uděláte a někdo Vás třeba v sebeobraně zabije nebo se minimálně dostanete do vězení za napadení a ublížení na zdraví.

Z toho, že neadekvátně agresivně startujete v obyčejné diskusi o technice, soudím, že jste již poněkud na hraně - měl byste zvolnit případně navštívit psychologa.

SMS samozřejmě nepíši za jízdy, ani netelefonuji, ale v zácpě, při čekání, když kolona stojí nebo se téměř nepohybuje. Jelikož mám automat, tak mám volnou ruku a díky HW klávesnici mohu napsat co chci, bez toho abych se na telefon podíval.

Mimoto, "my chytřejší" SMS už skoro nepíšeme, máme WhatsApp a jiné messengery. Diktování, proč ne, ale to těžko jde, když máte v autě puštěnou hudbu nebo je větší ruch okolo. Mimoto, umí to jen běžná slova, jakmile text hýří technickými termíny, vznikají pak příšerné nesmysly.

Psaný text je produktivnější, samozřejmě pokud nejste idiot a dokážete formulovat myšlenku, nezapomenete na polovinu důležitých věcí a neuděláte v tom pár chyb. Jestli dokážete věci řešit po telefonu krátce, tak jste výjimka, protože většina lidí se pitomě vykecává a místo jednoho mailu a odpovědi je potřeba třeba deset hovorů, z blbosti se vyklube dohadování na půl dne.

Než po sobě práci zkontrolovat nebo se podívat do manuálu, bývá obvykle jednodušší někoho otravovat po telefonu, pak stačí jeden telefonní otrapa a produktivita celého týmu je vniveč.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jo díky to s tou pistolí mě vrátilo na zem - určitě nemám ambice někoho vytahovat z auta a mlátit ho pěstí do hlavy, ale ta představa, že to udělám je příjemná. Navíc to dodalo tomu co jsem chtěl říci šťávu a očividně to pár lidí zvedlo ze židle. Prostě říkám - telefon za volant nepatří.

A o produktivitě se s vámi bavit nebudu, ale pokud se někdy pracovně potkáme a dostanu od vás třetí email ohledně stejné záležitosti, tak psaním mailů s vámi rozhodně čas trávit nebudu - zvednu telefon a řekneme si to.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, za jízdy nemá co brát mobil vůbec do pracek!!! Dneska je na to už nějakej pátek zákon a stejně furt vídám hovada s jednou rukou na volantu s druhou s mobilem u držky...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

tož máte asi smůlu na lidi. Já právě před neustálým a neplodným vypisováním preferuji rychlou konverzaci kde si snadno z tónu hlasu vyčtu jakže je to skutečně myšleno. Suchý text potřebné "boční" info nikdy nedá.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No ja osobne preferuju ty věci resit osobne :-)
Kolikrat se mi stane, ze nekam jedu pracovne třeba 100-200km, i když by to slo vyesit po telefonu ci emailu...Ale osobní kontakt je osobní kontakt :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud absence HW klávesnic zamesí debilům psát SMS při řízení, tak jsem za to rád (jinak je mi to jedno). A řeči, že se nekoukáš na mobil, si nech, jde o to rozptýlení.
BTW vy žijete v pravěku? Já zprávy diktuju hodinkám...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ladil jsi někdy za jizdy radio? Kecal jsi se spolujezdcem? Pil jdi, jedl jsi?
Pripadne.....delal jsi za jizdy nejake intimnosti? Osahaval jsi spolujezdkyni? Osahavala ona tebe? A podobne?
Potom jde o rozptyleni...
Pokud ne, tak te lituju :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojzíku - vy jednodušší lidé s adaptivními tempomaty prostě nedokážete pochopit co jsou zásady bezpečné jízdy a můžeš si tady svoje psaní SMS obhajovat jak chceš ale pro lidi, kteří jezdí skutečně bezpečně budeš pořád jen ubožák s egem rovnajícím se obsahu šrajtofle ... opravdu vám přeju za ty smsky tučnou pokutu

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Cece, zadnej tempomat nemam, ani adaptivni ani neadaptivni ani jinej. Mam vylozene low cost auto, jsem rad, ze tam mam vůbec posilovac rizeni...
Ja naprosto chápu, jake jsou zasady bezpecne jizdy. Nejdulezitejsi zásada bezpecne jizdy je nikoho neohrozit. Tim se ridim, podle toho jezdim a dari se mi to vcelku uspesne.
Netusim, jake mam mit to ego, protože obsah srajtofle se ruzne meni, no pokud to mělo vtipne nazacit, ze jsem snad nejaky zbohatlik - ne, nejsem :-)
Co se tyce pokut, nehodlam v této oblasti dat státu ani korunu a jiz radu let se mi to uspesne dari. Vůbec nechapu, proc bych mel byt pokutovan za chovani, při kterem nikomu nevznikne zadna ujma. To mi hlava nebere. Pokud jses zastance takovýchto represi, potom bych ti doporucil jit se nahlásit na nejblizsi SNB a udat se za mozne znasilneni. Sice jsi ještě nikoho neznasilnil, ale stat by se to mohlo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak příště zkus jet nalitej, nepřipoutanej a nepovolenou rychlostí, nemusí se nic stát, ale tímhle vším se zvyšuje šance že se něco stane a pak si radši hodíš mašli až někomu způsobíš nejmíň doživotní následky nebo ho nedejbože rovnou zabiješ!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Cece...nalitej nejezdim, pac jsem téměř abstinent
Nepripoutanej jezdim bezne - naposledy me zastavili dneska v Praze organi, tak jsem se s nima holt par minut dohadoval, nez zase vypadli. Rozhodne nehodlam platit nejake pokuty za to, jestli ja sam jedu nepripoutanej, kdy muzu ublížit tak maximalne sam sobe, a při popojizdeni po uličkách v Praze by me zajímalo, jak bych to vůbec mohl dokázat.
Nepovolenou rychlosti jezdim bezne. Pokud se zrovna necouram nekde v kolone, tak pravdepodobne jedu nepovolenou rychlosti. Vzhledem k tomu, ze jedu tak, abych nikoho neohrozil, tak me vůbec nezajima, jaka rychlost je v miste zrovna povolena. Jedu proste tak, abych nikoho neohrozil ci mu nezpusobil skodu.
Chapu, ze nekteri lide (bez urážky ci ironie) nedokazi třebas tak jiste vyhodnocovat rizika, nedokazou odhadnout tak dobře jak rychle se blizi prekazka, nedokazou odhadnout presne, na jake vzdalenosti zastavi a podobne - potom chápu, ze radsi jedou "podle predpisu", protože když se nedej boze něco stane, tak jim nikdo nemůže nic klast za vinu - oni prece jeli podle predpisu.
Ja s vyhodnocovanim udalosti okolo me takove problémy nemam, tak jak jsem řekl - jezdim tak, abych nikoho neposkodil, a jestli zrovna nahodou jedu podle predpisu ci ne, to me nejak vůbec nezajima.
Imho je dulezitejsi nikoho neposkodit, nez jet podle predpisu. Protože když nekde vim, ze tam je třebas prujezdove mereni 50km/hod, tak se často pristihnu, ze jak kokot neustale koukam na tachometr, abych nahodou neprekrocil rychlost, a o to méně se věnuju okoli. Sorry, ja se radsi věnuju okoli...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No ty si proste frajer a pritom, jak sam pises, nedokazes ani odhadnout svoji rychlost a musis kokot cumet na tachometr. Jako ja to mam jednoduche s tempomatem (cruise control), sice ne adaptivnim, ale rychlost drzi spolehlive. Doufam, ze aspon predvidas, ze v te zatacce, kterou se chystas projet nepovolenou rychlosti, muze byt cyklista a v protismeru auto. Jo a az te nekdo nepripoutaneho napali ze zadu, tak si pamatuj, ze nemas narok na nejake zdravotni odskodneni za poraneni krcni patere apod. Nebyl si pripoutany.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"dobře víme, jak postupem let roste energetická hustota Li-ion článků vůči měrné jednotce objemu"

No o tom ja nic nevim - spis sem slysel pravy opak - totiz ze kvuli zlepseni bezpecnosti (horici baterie apod) se ta energeticka hustota * snizila *

kazdopadne, i kdyby se zvysila, neverim ze se nekdo bude obtezovat designovat novou baterii pro stary telefon...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, pěkný blog. Jen David počítá s tím, že výrobce ten mobil podporuje několik let, přitom opak je pravdou, výrobce chce, aby si zákazník měnil mobil ideálně co rok, nejpozději co dva roky. Podle toho taky nastavuje životnost (nevyměnitelné baterky, absence externího flash úložiště, ale hlavně SW podporu, zejména updaty OS a aplikací)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můžete si koupit ten Passport, splňuje na 100%
1,2,5,9,12,13
s výhradami
4-mikrofon je špička, obsahuje celkem 4 a i když mluvíte v hlasitém prostředí vždy je dobře rozumnět, reproduktor hraje na telefon dobře, ale tam fyziku neošálíte
10-nemá zvednutí položení, ale BB celkem reaguje na komunitu a snad v některém dalším updatu to půjde namapovat na některou klávesu na klávesnici
11-co je běžné použití, pokud to budete používat jako hloupý telefon, nebudete tam mí žadné push synchronizace, tak to klidně týden vydrží, mě při běžném pracovním vytížení vydrží 2 pracovní dny (sychronizace 3 pracovních a 2 soukromých emailů, pracovni a soukromý FB, stahování a čtení klientské dokumentace, googlování howto, atd..)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Komentaru tady je uz tak hodne, ze muj urcite zapadne, nicmene vcera jsem resil neco podobneho takze bych i ja rad troskou prispel.

Opet jsem dokazal znicit dalsi "neznicitelny" telefon (po CAT B15 mi odesel Sencor Element Destroyer), a uvedomil jsem si na co vlastne mam smartphone? jedina vec co mi ted chybi pri pouzivani N6230 je absence rychleho internetu, maly displej a nemoznost k nemu pripojit Pebble.

Dost jsem premyslel jakou nahradu zvolit, a opravdu nevim, HW klavesnici bych urcite uvital, ctvercovy displej taky, velkou baterku, reprak na prehravani MP3 nepotrebuju, ale kvalitnejsi fotak urcite... Blackberry me odrazuje ne moc dobrou podporou Pebble, tak jsem si vlastne uvedomil ze ja jsem jeden z tech lidi ktery ceka na Project Ara / Phonebloks... To bych si proste postavil takovy telefon jaky bych chtel, a kdyz mi odejde fotak/displej/klavesnice tak proste koupim novy modul a funguju dal.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ono by vlastne i stacilo kdyby nejaky z renomovanych vyrobcu do sveta pustil tohle, samozrejme s HW a OS dnesni doby. http://www.amazon.co.uk/Unlocked-Android-MTK6516-Standby-Bluetooth/dp/B0...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně vyžaduji od "smártu":
1. kvalitní fotoaparát, který dokáže i za zhoršených světelných podmínek vyprodukovat použitelnou fotku a dokáže natočit použitelné FHD video včetně slow motion
2. GPS, která neskáče kolem silnice a neztácí se ve městě
3. FHD obrazovku s úhlopříčkou 5 - 5,5 palce - ovšem rozumný rozměr celého těla
4. baterie, která vydrží při "smart" využívání plných 24 hodin ne jen "přez den"
5. slot na paměťovou kartu (tady už je to na uváženou)
6. rozumná cena

A toto splňuje LG G3. Já už jsem si prostě zvykl využívat jedno zařízení téměř na vše. Například hw klávesnice mi nechybí vůbec, ba naopak už bych smart zařízení s touto klávesnicí nechtěl. Psaní SMS i při jízdě v autě zvládám naprosto perfektně přes hlasové zadávání a nemusím se obtěžovat ťukáním.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si kupil pred 14 mesiacmi S3mini za 135€, nie je zbytocne velky, dal som tam CM11 a SwiftKey klavesnicu kde sa pise pomocou "flow", slovnik super, efektivne, rychle. Nepotrebujem velky displej, nemam zaujem dat za mobil 400+€ (strata, rozbitie), HW klavesnicu nepotrebujem. Neda sa vynasat definitivne sudy, kazdemu vyhovuje nieco ine, vyberat je z coho...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Moje pozadavky dlouho plnil HTC Kaiser. LCD 4:3 par navigacnich klaves pod displejem a do boku vysunovaci klavesnice.Jeho novou reinkarnaci bych okamzite bral. 1:1 s qwerty pod displejem jsem pozival take. Fujitsu Siemens T810. Tam mi vetsi displej kaisera trochu chybel. Momentalne pouzivam Motorulu Droid 4 kterou jsem si dotahl ze statu. Ale mel jsem si spis sehnat upravenou Motorolu Photon Q (integrovana sim).

Pry Blackberry chysta slider s Androidem. Tak jsem na nej zvedavej.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

HTC Kaiser jsem mel, pak jsme prave presel na TouchPro2, coz je něco docela podobného, a az odejde to, tak jsem v prdeli :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

hw klávesnice a čtvercový displej? To mě teda dostalo. Četl jsem už různé úlety, ale tohle je novum. Autor viditelně patří do starobince.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ad 1. Přesně, ale víc než QWERTY bych uvítal klasickou mobilní klávesnici. Ta má tu výhodu, že mobil jde ovládat jednou rukou bez dívání na displej.

Ad 2. Ta „výhoda“ 1:1 je spíš nevýhoda, ne? U jiného poměru stran se dá obsah zobrazit tak, jak se lépe vejde, u 1:1 to nejde.

Ad 5. Na druhé straně i telefon s kartou má pořád vnitřní úložiště a na něm systém, takže zdechutí úložiště je pořád problém. To spíš že když zdechne úložiště, obsah na kartě lze pořád přenést jinam.

Ad 6. Vyměnitelný akumulátor i z důvodu snadného restartu zařízení.
Vyhnete se chvílím, kdy systém přestane reagovat, baterka vyndat nejde a možná je nějaký grif na reset, který ale neznáte.

Ad 7. No, USB-C je do budoucna hezký, ale momentálně je to dost nestandardní konektor.
K čemu mi je, že je „celosvětově standardizovaný“, když nic s tím konektorem nemám a nejspíš ani nové věci koupené v blízké budoucnosti ho mít nebudou?
Naopak mi prozatím vyhovuje stav, kdy se všechno připojí přes micro-USB.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A vůbec, třeba repasované Nokie E52 se dneska prodávají za víc, než kolik stály jako nové.

To při dnešní technice není nikdo schopný za takové peníze vyrobit podobný telefon?

Sice pro to neexistuje moderní OS, ale pořád by na to šel dát Symbian (dnes open-source) a splašit nějakou základní aplikační výbavu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je to vážně divné, smartfounů je jak máku, ale když si chcete koupit dobrý pracovní telefon, tak není. Všechno jsou stejné, zaměnitelné placky, žádná variabilita není. BB Q10 je sice docela fajn, ale je to okrajová platforma a firemní řešení na to často není - takže coby BYOD (Bring Your Own Device) phone si to do korporátu nevezmete.
Že není špičkový klávesnicový Androidí telefon, je velká díra na trhu - možná ji teď zaplní RIM tím chystaným androidím bazmekem.

Úplně stejné je to na trhu s pracovními notebooky, to rovněž vymizelo. HP, Lenovo, Dell - nikdo nedělá starý osvědčený design. Také proto nedávno vznikla iniciativa za "retro Thinkpad".

Čert ví, čím to je. Výrobci se zaměřili na mainstream a na všechno ostatní kašlou. A přitom jedním dechem nadávají na úspěch jabkáčů - ale pro uživatele a získání zákazníků neudělají ani hovno.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Mam v podstate stejne pozadavky jako autor, bohuzel zadny vyrobce dneska neni ochoten neco takoveho vyrobit, to si radsi budou hrat na milionteho zabijaka iPhone. A nejvic me stve, ze nemam sanci sehnat dost penez na to, abych si neco takoveho nechal vyrobit ja sam.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě tam chybí ještě jeden důležitý bod. Schopnost telefonovat. Bohužel řada smartphunů, včetně toho mého, umí spoustu věcí, ale citlivost na signál je mnohem slabší, než měly moje staré telefony.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Display 3,5 az 4 palce qHD. Ramecek kolem bez mrtveho prostoru, ale nejake 3-4mm kvuli odolnosti np. Klidne tlustsi pro vetsi baterku. Co nejvic RAM. Extra slot na kartu. qwerty anglicka i ceska klavesnice. Trochu odolnosti na vlhkost, spinu a hrubsi zachazeni. Fotak na pracovni fotky, zadne umeni.

Zatim stale na HTC Desire S, jen by mohl mit vic RAMky. Padla nechci a mobil velikostne srovnatelny nema navic co nabidnout.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Huawei P6 a jsem s ním nadmíru spokojen. Určitě bych doporučil. Splňuje všechny mé požadavky a navíc řada Ascend P6,7,8 josu svělé mtelefony, do jiných bych nešel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.