Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Biostar oficiálně uvádí desku se sadou Z77 ze série Hi-Fi

FullATX model s nativní podporou USB 3.0, „Pure Hi-Fi Technology“ a podporou až DDR3-2600 v dvoukanálovém režimu.
blog
Iko Biostar Hi-Fi Z77X

Biostar uvedl svůj šestý model základní desky s čipovou sadou Intel Z77, tentokráte však zároveň první z řady Puro Hi-Fi. Jedná se o model Hi-Fi Z77X (který v budoucnu doplní ještě dva Hi-Fi Z77) a kromě zmíněné čipové sady je jeho devizou (dle výrobce) prvotřídní zvukový zážitek, který ji činí vhodnou pro audiofily, nadšence do domácích kin, ale i profesionální hráče (jedním slovem: všechny…kterými chce běžný uživatel být).

Biostar Hi-Fi Z77X s krabicí

Pro tento účel jsou desky osazeny kvalitními axiálními elektrolytickými kondenzátory v bipolární verzi, kde se přiznám, že netuším, k čemu je bipolarita vhodná. Biostar se chlubí, že na každém zvukovém kanálu je jeden, tak snad je zde bipolarita nějakým způsobem využita k tomu, aby nefiltrovaly samotný signál, ale jen parazitní frekvenci, ovšem kdo ví. Jejich výrobce však zapomněl Biostar zmínit. Největší pecku si však nechávám na závěr: celá tato maškaráda se odehrává kolem kodeku Realtek ALC898, tudíž je zřejmé, jak moc je to se zvukem žhavé. (Kodeky Realtek sice vždy oplývaly zajímavou cenou, ale že by se kvalitativně blížily čemukoli lepšímu je utopie; a lepší filtrace tomu sama o sobě nepomůže).

Biostar Hi-Fi Z77X

Zajímavější je samotná čipová sada, kde jsou nativně k dispozici čtyři porty USB 3.0 (z toho vyvedeny jsou dva přímo na I/O panel a dva skrze pinový konektor). To umožňuje ušetřit jisté náklady za přídavné USB řadiče, přídavý GbE modul (Realtek RTL8111F) však osazen je stále, ten zatím Intel přímo v sadě neintegruje. Můstek ještě obsahuje řadič se dvěma kanály SATA-600, vedle standardních čtyř SATA-300. Za zmínku stojí také 4+4 USB 2.0, HDMI, DVI a D-Sub výstupy, plus jeden PS/2 konektor.

Biostar Hi-Fi Z77X I/O panel

Pro grafické karty jsou k dispozici dva sloty PCIe 3.0 ×16 (se šestnácti linkami celkem), jeden PCIe 2.0 ×16 (se čtyřmi linkami) a tři PCIe 2.0 ×1. Nechybí podpora max. třícestného SLI ani CrossFireX. Pamětí DDR3-2600 (s přetaktováním, nativně podporuje řadič do 1,6 GHz) pojme deska ve čtyřech bancích až 32 GB. Podporovány jsou mikroprocesory do 95 W (momentálně nejtopivější na trhu), ovšem napájení vypadá, že je dimenzováno na značně vyšší hodnoty.

ZdrojetechPowerUpBiostar

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse k blogu Biostar oficiálně uvádí desku se sadou Z77 ze série Hi-Fi

Pátek, 27 Červenec 2012 - 16:47 | kubajz27 | AOpen měl pokud vím 3 takové pokusy: P4B-533TUBE...
Pátek, 27 Červenec 2012 - 08:38 | johnthelittle | jj, dik za odkaz, vubec jesm netusil, ze byl...
Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 21:00 | Archvile | Zatiaľ jediná doska čo by si zaslúžila prívlastok...

Zobrazit diskusi