Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čím víc se budou služby přizpůsobovat vysoké rychlost 4G/LTE, tím hůř?

Zkrátka, zase všechno špatně... ostatně, jinak by to ani nebyl Ježek.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Zkrátka, to by nebyl Daniel de Sade, aby nebylo všechno špatně....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Duplicita díky na h**** fungujícímu 3G..

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Inu, pořiďte si mobil bez LTE a máte vystaráno. Na trhu je jich dost.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Já používám telefon jen na volání nebo SMSky a nějaké datové přenosy jsou mi ukradené... Tož tak.

Co se posedlosti mobily týče, tak ty si vyberou časem svou daň. Už teď z toho lidi blbnou:

<b>36 ilustrací varuje, jakým směrem se vydává naše společnost</b>
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6320-36-ilustraci-varuje-jakym-smerem...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom stejně, mám běžný mobil, kredit 250kč dobíjím v okamžiku, kdy mi napíše po 1/2 roce, že mi kredit propadne a karta se mi zablokuje.

To že mobilní technika dělá z lidí stádo imbecilů, co neumí pořádně mluvit, o psaném projevu ani nemluvě je holý fakt. V práci roztěkaní, přečíst delší článek nebo nedejbože celou knihu pro ně představuje obrovský problém. Když je na to člověk upozorní, cítí se dotčení, tvrdí opak a zaklínají se větou "vrať se do jeskyně".

Žijí své vysněné prázdné životy ve fiktivní realitě, kde nemusí být za nic zodpovědní. Je to snadná a příjemná volba, proto je tolik lidí z mobilní techniky nadšená.
Teď je to ještě pohodička, od doby 5110 uběhlo drahně let a starší generace to ještě ředí, co ovšem bude za 10 let, až se budou rodit už jen retardovaní jedinci co vznikly z komunikace na facebooku, pro které bude mobil stejně důležitý jako pohyb pro dnešní generaci...?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Stejne tak automobily delaji z lidi stado lenochu, co neujdou 100 metru pesky. A uprime receno si nemyslim, ze za to co zminujete muze pouze mobilni technika.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

V Praze paradoxně množství automobilů nutí lidi ke zdravému pohybu :-), častokrát se Vám stane, že nejbližší místo k zaparkování najdete půl kilometru od místa, kam chcete jít.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano to máte pravdu, byť je to asi myšleno ironicky...

Rozdíl je v tom, že to jak dnešní lidi využívají mobilní telefony je pouhá kratochvíle, nic jiného. Matlání po obrazovce v MHD nemá žádný prokazatelný přínos (a ne, umělé vyřizování e-mailů na smartphonech, abychom si připadali vytížení, opravdu není přínosné.)

Nikdo nezpochybňuje význam mobilní techniky, např. v případě záchrany života je mobilní telefon (klasický) geniální a bez něj by to v dnešní době asi dobře nevypadalo. Na druhou stranu, smartphony jsou určeny převážně ke spotřebě a hlavně mladá generace si to náležitě užívá. Ono i tohle bezbřehé tlachání na internetu je jen kratochvíle v horkém letním dni. A protože mám tu smůlu že žiji ve městě, tak u toho také dřepím a tlachám o kravinách a i ze mě postupně dělá mobilní a digitální technika kreténa. Platím v podstatě jen daň za pokrok, jehož jsem součástí. Svobodně se můžu vrátit do té jeskyně, kam mě často smart-patlalové posílají.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Vy máte jednoduchý život, že? Kdo není jako vy, to dělá špatně?
Mám nabušený mobil s LTE a aktivně ho využívám, ale nežiju žádný virtuální život a knihy čtu jako na běžícím pásu (ovšem na čtečce, takže zase špatně?).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Čistě ze zájmu, co si má člověk představit pod "Mám nabušený mobil s LTE a aktivně ho využívám...".

Co je to to aktivní využívání mobilu?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To je kdyz stihnes do vecera ten foun vybit do mrte.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No třeba že neplatím 250 Kč za půl roku, ale taky z něho volám, píšu zprávy, čtu třeba ty knihy, když nemám po ruce čtečku apod ;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

AC24? Seriously?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Článek slabý!
Rozum mdlý!
Každý kdo k životu potřebuje něco takového (3G, 4G,..) je prostě chudák mdlého rozumu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak ve starobinci už mají internet? Ale to horko má zlé následky....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pametate na te stare dobre casy ked kazdy medzi sebou viedol duchaplnu konverzaciu a neboli otrokmi niecoho v rukach?

https://i.imgur.com/ciAdCTd.jpg

Lebo ja nie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si nepamatuješ správně, bo nic takového nikdy nebylo ;-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tahle fotka to přesně vystihuje :D

lidi vždycky mají potřebu vyplnit nevyužitý čas nějakou aktivitou a jediné co se mění je prostředek,kterým ten čas zabíjejí.
Je hloupé plakat o tom, jak ty smartphony jsou zlo. Pokrok nezastavíte a za 10-20 let přijde něco jiného a potom ti samí lidé budou vzpomínat na "staré dobré smartphony"

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Spíše bychomse měli ptát, proč se necháme oblbost těmi, kdo určují, jaké informace se k nám dostanou?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš dobu, kdy lidi uměli číst souvislé články, dlouhé klidně 5 000 znaků? Nebo dobu kdy lidi uměli jen číst (rozuměj skutečně číst), tj. chápali význam, uměli to co přečetli zopakovat, nebo si z toho něco vzali?

Ano tu dobu pamatuji, není zase tak vzdálená a občas v MHD ještě vidím mezi roboty i skutečné lidi, co se usmějí na ostatní, nemají stále sklopenou hlavu vlivem pokřivené páteře a občas čtou i papírovou (fakt papírovou nekecám) knihu a nebo nedělají v MHD nic a v té vzácné chvilce, kdy mají 30 minut po cestě čas, tak přemýšlí. Ono přemýšlet != hledat na wiki...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom tak úžasného, číst právě papírovou knihu? V čem je skutečně lepší, než třeba čtečka? Můžeme se bavit o případech, kdy v knize jsou třeba tabulky nebo obrázky, ale jde-li o příběh, jaký je rozdíl, čtu-li to na displeji nebo na papíře?
Pozn.: můžu tu napsat docela dost důvodů pro čtečku i proti, ale vy to stavíte, jakoby čtení papírové knihy bylo něco "lepšího", tak mě zajímá, čtu-li stejnou knihu v papírové verzi a nebo na displeji, c čem mě ta papírová obohatí víc?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Víc bakterií? :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

On tu někdo srovnával čtení papírové knihy a knihy ve čtečce? Kdo to byl?

Celou dobu hovoříme o smartphonech, takže chceme-li se o nich bavit dál, je potřeba papírovou knihu srovnávat s textem, který imbecilové luští na obrazovkách mobilů.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jaký je rozdíl mezi hrbením se nad knihou nebo mobilem ? A jinak čtu nepapírové knihy, jsem to ale řádný untermench.. :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V poloze hlavy.
"Text neck" syndrom je zcela běžná věc a že je to způsobeno dlouhodobým nepřirozeným náklonem hlavy je dávno dokázáno.

K přečtení je toho dost:
https://cbsminnesota.files.wordpress.com/2014/11/spine-study.pdf
http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2014/11/20/text-neck-i...
atd.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A trava bola zelensia a pivo chutilo lepsie a za komunistov sme sa mali najlepsie...
Jasne dedo, este nam naloz tym fakanom mladym...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pivo v CR urcite "chutilo" lepe / vyhlasene znacky / a v SR "chuti" nyni lepe / domaci znacky /...
za "komancu" "trava" nebyla bezna, ted ji ma kazdy na zahradce v lete, ve "skrini" po venkovnim vegetacnim obdobi, / uz i vetnamci to vi /....
kldysi byli nekteri soucasti organizovaneho udavacstva, dnes staci moderator fora.....
ved ludia su iba ludia, "mladej"....:-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ajeje, zase pláč doby pobělohorské... Ne že bych teda s něčím z toho nesouhlasil, ano operátoři jsou prasata a říkaj si o majlant za data :-D S tím pokrytím to taky není značka ideál, ale LTE má pokrytí prej snad lepší než leckde 3G! Nechci kecat, jen jsem to někde četl, je fakt že v nějaký velký budově železobetonové konstrukce prostě padám na Edge, ale tam bejvá celkově signál nulanulahounoprd...
Ale dneska brečet, že se rošířily smartfouny, to je skoro jako pořádat hon na čarodějnice! Telefon už dneska prostě je kapesní počítač a furt je lepší krátit si potřebu na oné místnosti s telefonem v ruce než čučet na dveře nebo mít na klíně noťas :-D
Vůbec kolikrát zjišťuju že třeba večer když přijdu večer utahanej z práce, tak noťas ani nevybaluju, ale holt na ten skype nebo internet mi bohatě stačí mobil... Na druhou stranu, když třeba cestuju po městě tak mobil skoro do ruky nevezmu, prostě si užívám okružní jízdu městem, nebo se modlím abych v tom vedru tu cestu přežil... Je pravda že většinou koukám po holkách když tam nějakej sexy kousek je :-D

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem nedávno na několik dní v oblasti bez internetu (a bez elektřiny), jenom s EDGE a potřeboval jsem něco najít na internetu. Mobil jsem měl k notebooku připojený přes Bluetooth. Prakticky to nešlo, když už mi google ukázal výsledky, trvalo dalších pár minut, než se načetla stránka co jsem hledal.
Připojoval jsem se i do práce na RDP a mimoděk jsem si tam pustil prohlížeč a něco tam hledal. Prekvapilo mě, že to bylo úplně jiná rychlost než kdybych byl na internetu na lokálním notebooku. A konkrétně o facebooku nemluvě. Sice byly problém velké obrázky, ale evidentně je rychlejší přenést pár obrázků, barviček a textů přes RDP a EDGE než přenášet tuny javascriptových frameworků a dalšího balastu(?) napřímo přes EDGE.
A sice to s rychlostí připojení přímo nesouvisí, ale ruku v ruce s tím jde i fakt, že prohlížet moderní web na počítači úrovně cca Pentium 4 už dnes skoro není možné. (Stačí, když se stránka načítá a jak se načítají reklamy, obsah stránky cestuje několikrát sem a tam, ideální, když lovíte přihlašovací formulář...) Nemyslím si, že je to nějaká nenažranost operátorů, spíš neschopnost nebo lenost programátorů, a možná něco mezi tím...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

reklamy? Ty se mě už nezobrazují roky díky ADBL edge...
Prohlížeč neošetřený medicínou, toť pekelná záležitost provozovat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No po létech jsem se podíval , co že mám v Chrome za rozšíření a ... co to je ? po Flash blocku , AD blocku koukám na rozšíření 0counterADDs .... A pomalu ale jistě si uvědomuji jak moc často dnešní stránky bez reakce jen čekají , na to až nějaký polský gemius vybleje personifikovanou reklamu ...

Tehdy vám teprve dojde , že v době kdy vaše konektivita počítala s každým Kbitem/minutu takové praktiky neexistovaly a člověk přenášel jen skutečně nezbytné informace místo haldy dat naprosto k ničemu . ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se závislosti na LTE ani 5G po reálných zkušenostech s našimi operátory rozhodně nebojím .
On by člověk řekl , že na sdílení technologie mezí modrými a růžovými v praxi nebude nic tak zákeřného a blaho vlastních akcionářů bude kopírovat křivku zákaznické zkušenosti ... ale ouha ...
ve výsledku se setkávám s tím , že sice máme "všude" 4G pokrytí , ale otázkou je v jaké kvalitě a není náhodou , když najdete i celá okresní města pokrytá neskutečnou silou 25% 4G signálu ....
Ok tak holt starší technologie budem mít k dispozici stále , když už se koná LTE signálová mizérie - OMYL To by tu právě nesmělo strašit 4G :) ,aneb není nad to být na hranici dosahu 4G a koukat se jak vaše spojení zamrzá pak chvíli poskakuje a zase zamrzá podle toho jak signál se LTE objevuje a zase mizí .... a nebyli by to naši operátoři , kdyby mu nepřichystali další políček - protože sem tam chytnete 4G , tak jsme omezili počty vysílačů 3G ... v praxi ? Letitý zákazník jednoho z obou koherujících opů a upgradu na LTE mám k dispozici nestabilní LTE či rovnou léta v lokalitě neviděné GPRS! .. . nádhera 3G s upgradem na EDGE zmizely jako mávnutím příkazem šetřícího operátora a zákazníče naše mapy ukazují jasně že jsi pokryt 4G .... Děkuji pěkně za takový upgrade :( . Tohle je ta pravá výchova našich operátorů - Chceš ta placená data k svému paušálu ? Tak hybaj zase na kopec a třeba si tam 4G na tebe dosvítí . Aneb ještě s radostí vzpomínám jak jsem měl doma v křesle plné 3G :/ ....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Hele jako sorry, ale nebylo by lepší tenhle server přejměnovat na něco jako Ježkův hateeverything blogísek? Od té doby, co tu není Wift to totiž už skoro není nic jiného :/

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo. Ono pan "odpůrce korporací" totiž vše ne-hate-uje.
Třeba o korupci v IT psát vyloženě nechce, proč, to je záhadou... viz. http://www.antimon.gov.sk/rada-uradu-potvrdila-kartel-it-distributorov/

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tou dobou kdy jsi to posílal, jsem měl opravdu jiné a důležitější starosti. Pak jsem na to i na chvíli zapomněl a ejhle, po té době už vidím, že jsem najednou někdo, kdo se vyhýbá psaní o korupci v IT. Neznáš mě, ale vyvozuješ jasné závěry. Navíc tvoje téma se týká Slovenska, ne že bychom v Česku neměli mnoho a mnoho podobných korupčních IT kauz.

A čistě soukromý názor k tomuhle tématu, daleko víc mě osobně jako jedince se*e vázaný prodej SW s HW a vytáčky MS i prodejců když náhodou chceš licenci na Windows vrátit. A taky to jak česká správa de facto nutí běžného člověka jet na produktech win světa. Ostatně s tím mají své zkušenosti i na Slovensku.

Sorry, že jsem ti tehdy neodpověděl na mail, ale chodí mi toho daleko víc než "pár kousků" a tehdy jsem fakt "měl jiné důležitější věci v procesu".

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nikoho nenutí jet na produktech win světa. To je jen a jen na jednotlivci, jestli chce mít doma Meka nebo Linux nebo cokoliv jinýho...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Síťový efekt říká "bullshit!" ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě Davide sere jediné, že se tomu všechny redakce v ČR vyhnuli, včetně té vaší, kterou považuji v čele s tebou za nestrannou a těmhle sračkám v IT opovrhující. Omílá se tu kdejaká srandička, kde kdo zakopl a podobné, ale abyste tenhle dobytek veřejně ometli, to se nestalo. Přitom na diit chodí (pokud vím) i hodně prodejců, kteří o tom díky neinformování veřejnosti neví.

A netýká se to Slovenska, ale 3 firmy z pěti, které jsou v tom namočené jsou právě České.
ABC Data s.r.o.
AT Computer, s.r.o.
SWS Distribution, a.s.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"a minimálně pražská MHD bude plna o to více kyselých obličejů, když zrovna 5G nepojede optimálně"

Hehe, to mi připomnělo https://www.youtube.com/watch?v=uEY58fiSK8E :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

V tomto jsem úplně out, takže bych se chtěl zeptat někoho kdo je in v oblasti smartphones...existuje nějaký smartphone, který se mi vejde do kapsy a nebudu vypadat, jako bych tahal cihlu a vydrží na baterii minmálně 3 dny při standardní práci (volání + brouzdání na netu - tím nemyslím stahování videa a podobné kraviny)? Pokud ano, tak mi napište název tohoto stroje a jdu si ho koupit. Jinak mě pád z 4G na EDGE nechává klidným.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.