Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gainward GeForce GTX 750 Ti Golden Sample po roce používání

Ja mam MSI 750Ti uz takmer rok ako druhu kartu v PC. Karta bola dost draha, stala 4500 Kc,
no vykon tej cene nezodpoveda. 960 za 6000,- by bola ovela lepsia karta. Spotreba je super, hluk je minimalny - Twin Frozer je skvely chladic.
Naopak ma sklamala nepodpora async. compute a nebezi na tom ani NVIDIA Apollo demo, kvoli ktorym som bral Maxwella a ktore som si chcel uz len pre zaujimavost vyskusal. Keby som to vedel vopred tak zoberiem stareho lacnejsieho Keplera, 650 alebo 740.
Vykon v hrach ako Witcher3 je velmi slaby, medium detaily idu na 20-30fps vo full hd a je to nehratelne, takze ju na hry nepouzivam. Kartu pouzivam len na PhysX a pracovne ucely.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Twin Frozr je fakt dobry... mam ho na GTX 760. Puvodne jsem chtel a mel referencni design, protoze jsem chtel aby teplo produkovane grafikou odchazelo ven ze skrine co mozna nejefektivneji. Na to je referencni design super, ale ten vrrrruuummm co to delalo i pri nejnizsich otackach byl hodne neprijmny.

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/HaswellMyFirstMiniItx...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam problem s dôverou k značke gainward, mal som 8800gts a 450ti obe mrtve do roka po zaruke

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mne chcipla Gainward 7600GS, Leadtek 8800GT, Sapphire 7950 s Accelerom, Gigabyte 7950 s Accelerom - tam za to moze to Accelero ktore nechladi VRM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je divné, ta Accelera často mívají malé pasivy, které se lepí na VRM. Lepil jsem typicky dvousložkovou pastou a není problém. Navíc nové accelero extreme třeba pro R9 290X má obrovský pasiv co je místo backplate a součástky chladí v podstatě z druhé strany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem v rukou GTS450 od Gainwairdu, která po zapnutí zařídila explozi jednoho mosfetu na napájecí kaskádě.

1/10 would not buy again

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle popsaných potřeb karta zatím stačí řekl bych. Pokud byste kupoval dneska, tak bych Vám doporučil asi nejslabší 950ku kvůli těm videofunkcím. Sice má nejspíše stále nefunkční AS, ale AMD zase nemá ty videofunkce ani hdmi 2.0. Nejlepší je počkat na 14/16nm karty - AMD se naučí HDMI 2.0 a videofunkce a Nvidia snad konečně ty AS. Navíc se díky lepšímu výrobnímu procesu konečně posune efektivita

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo karta není zázrak, ale taky jsem ji těď kupoval za 2800,- potřeboval jsem LP kartu bez přídavného napájení a lepší jak tuto: http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-750-ti-ultra-durable-2-2gb_2/158060/produkt jsem nenašel. Karta funguje dobře. Je to pracovní PC na občas zahrání a k tomu účelu je karta perfektní. 7DTD, WT, MINECRAFT i WOT to zvládá takže pohoda. Věřím že to dá i SUPREME COMANDERy a tak samo PORTAL2. Byť mám na STEAMu přes 100 her tak na hraní není tolik času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak DisplayPort tu máme 6 let s vyšší propustností než HDMI2.0.

Navíc je ve všech ohledech lepší než HDMI, není to legacy krám, podporuje sdílení taktu mezi mnoha výstupy, nejlepší věc na multimonitor setup a neplatí se za to licenční poplatky.

Upřímně nerozumím tomu rozšíření HDMI a co je na něm tak skvělého. Navíc lze narazit i na 4K TV co HDMI2.0 nemají. A spousta TV také DP nemá, což je škoda.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ale ty sa tomu nerozumieš...je lepšie mať hdmi 2.0 lebo vedie aj zvuk, chápeš... :D :D ...pritom je to fakt tak, ako vravíš...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je jako se ptát, proč TV až cca 2005/6 začaly mít HDMI když DVI tu bylo od roku 99/2000.Nebo proč místo HDMi všude neni DP kterej tu máme od roku 2007/8 a umí vše co HDMI (ve většině situací i lépe) a nejsou na něm licenční poplatky.

Jednoduše protože korporace co stojej za HDMi prostě na těch poplatkách vydělávat chtěji. Spousta výrobců TV je do celého standardu zapletena tzn ami na něm něco málo vařej a asi se toho nechtěj vzdát. Krom pár high end modelů Panasonicu jsem zatim s DP nic neviděl a i kdyby, neviděj se jiný periferie typu BD přehrávače, domácí kina a pod.

HDMI jako takové přesloužilo. HDMI 2.0 je paskvil, když vyšlo tak TV ještě ani neměly dost rychlé HDCP dekodéry pro plnou kvalitu, musely bejt proto zkrouhlé barvy místo YBCR 4:4:4 na 4:2:2 a občas někdy i jen 4:2:0. TV co uměj full 4:4:4 je i dnes stále menšina. Třeba ten nej Samsung SUHD má dokonce inputlag pod 20ms, ale má jej jen v game modu kterej jede 4:2:2, pokud člověk chce full kvalitu 4:4:4 má lag cca 60ms. Další problém je samotnej bitrate resp pixelclock, HDMI používá je single link DVI, což bylo koncipováno do 1920x1200 60hz. Clock pro dosažení 4K při 60hz je tak vysokej že náchylnost na rušení je extrémí, většina kabelů to nedává a když ano tak ty nejlepší kusy a jen na krátké vzdálenosti.

DP ale bohužel tímto trpí také 4K na DP taky nerado levnější a delší kabely, musí se to vše docela razantně změnit. Já bych klidně i přešel na analog s mnoha separé odstíněnými vodiči kdyby to byla záruka bez problémový funkčnosti (na to ale koncerny nepřistoupěj protože by tam nebyly žádné DRM ochrany), a nebo to co používaj filmová studia, ala konektivitu které se říká SDI.

https://en.wikipedia.org/wiki/Serial_digital_interface

Ta je fakt zatim nejlepší, ale je to velký, krkolomný, drahý. Nevim jak by se Pepa uživatel tvářil na GPU co by zabírala 2 slot samámi SDI konektory a ještě po něm chtít je správně zapojit že.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

diky :) a zase jsou klasicky Be-eN-Caky v akci, to jsem fakt netusil a tentokrat uz v digitalu, jen tak dal..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4k je super v tom, ze full hd na tom vyzera nativne, takze ak by ti nezvladalo hry 4k, tak na to velmi obcasne hranie mozes ba 4k monitore zapnut full hd bez resizovacich artefaktov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můžu jen tiše závidět Vaši kartu, sám mám 650 Ti s jedním GB VRAM. A podle minimálních nároků F4 jsou potřeba dva. Tak to vypadá, že si ten Fallout, na který se taky těším, asi moc neužiju :) Ale zase ji mám tuším třetím rokem (Gigabyte), je na ní jediný velký ventilátor a zatím ani hlásku - a to jede denně alespoň 15 hodin. Ta moje má teda i DP, ale stejně jsem na DVI. Stávalo se mi, že když úsporný režim monitor vypnul, že se to na DP nedokázalo nahodit a pak vyskakovala nějaká hláška o nepodporovaném rozlišení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no já jsem v zásadě z 1gb gtx550ti upgradoval proto, že v dané době se dala prodat dál za slušnou cenu a pokrýt slušný díl ceny 2gb gtx750ti (a zbytek pokryje ušetřená elektřina :-). jinak bych na ní asi jel dodnes. ale já bych to nepřeceňoval, podle mě F4 pojede i na 2×CPU a 1GB grafice. Ale záleží na úhlo pohledu na slovo "pojede". Já totiž za hratelný považuji i skyrim na radeonu hd3850 256mb ... v 1280×800 na nejnižší nastavení tuším :-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemusím mít všechno na "ultra" a rozlišení taky snesu menší, ale zase bych rád, aby to alespoň trochu vypadalo. Když je chvilinka času, taky si zahraju C&C Generals Shockwave na E8400 a HD 5450 a jsem spokojený jako želva... No ale co se dá dělat - když pojede, tak pojede. Když ne, bude to muset počkat. Tu 650 Ti bych dnes prodal tak za 1.500 - 2.000,-. A za novou slušnou kartu s výhledem na budoucnost (4GB) dal tak 7.000,- a to je teď hold moc. Stejně mám jen X4 740 od toho se taky nedají čekat zázraky. No - jsou důležitější věci na světě :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To vrcanie vetrakov by sa mozno dalo odstranit pridanim velkeho mnozstva oleja. Na mojej grafike mi tak uz viackrat vetrak vrcal ale po pridani oleja na sijacie stroje ide ako novy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

olej na sici stroje casem "tvrdne" / pokud se teda neco nezmenilo / a pokud se na nej nalepi prach, tak je vystarano....
ja obcas na podobne promaznuti pouzivam silikonovy....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemal som s nim nikdy problem. Nikdy mi netvrdol, ale ked sa ho tam dalo malo, tak zvykol vyschnut. A vetrak sa tocil bez maziva(vrcal). Silikonovy som neskusal ale tiez by mal byt fajn.

Co mi ale zvyklo tvrdnut bol naopak obycajny olej na vyprazanie :D(skusal som este ako decko). Ten ale odporucam nepouzit NIKDY. Ten zvykne tvrdnut a nenit sa nieco ako tvrdu zelatinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Co mi ale zvyklo tvrdnut" ...

... "obycajny olej na vyprazanie".

Neskôr to nebude len olej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No do vetraku vzdy davam hodinarsky olej, staci dve velky kapky a zaplni se to cely, priklopim z5 samolepku a jede to jako z praku. Jednou jsem zkusil wd40 a je to jen na chvilku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

750 a 750Ti sú momentálne predražené karty. Keď bol USD/EUR za 1,3 boli pod 100 Eur. Neskôr skokovo skočili na 140. Teraz trochu zlacneli, ale ich úžitná hodnota sa zvýši, ak ich cenu dokážu dostať pod 80 Eur.

Nepotrebuje prídavné napájanie, pre staršie procesory (okrem Skylake generácie s HD 530, ktoré by malo byť len mierne slabšie) umožňujú relatívne kvalitný herný zážitok dostatočný na väčšinu populárnych MMO (Warthunder, World of Tanks, DOTA2, TF2) s dobrou spotrebou.

Vďaka ich terajšej cene sa oplatí viac 950. Ale aj tá je predražená (začínala na 200, do týždňa padla na 150-160). Zmena kurzu voči USD znevýhodlila dosť veľa produktov, čo sa okrem iného prejavuje na klesajúcich predajoch práve v tak citlivej oblasti, ako nižšia a stredná trieda. Pre šetrných, chudobnejších je viac podstatný rozdiel medzi 90 a 140 ako pre bohatých medzi 500 a 900.

Vyššie spomínaný Supreme Commander je najviac závislý na výkone CPU, konkrátne jednojadra. Grafika sa dá znížiť na minimum, ale výpočet stoviek, tisícov jednotiek na mape sa oklamať nedá. 750Ti by mala v pohode stredné či max. detaily ak je CPU minimálne 3GHz Intel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já mám už nějakou dobu Gainward GTX660 Golde Sample s jedním větrákem a je OK zatím, akorát po koupení mě trochu řinčel pasiv poslední žebro bylo u heatpipe na volno což sem fixnul a v pohodě, jinak mě překvapilo karta je velmi tichá, v zátěži se roztáčí na max 1200ot/min, radši sem si nastavil vyšší otáčky přes MSI Afterburner aby nešla přes 70°C, a jinak značka mi přijde úplně v pohodě lepší než Gigabyte od nich sem měl 650Ti a tak bzučely cívky mrtě a vypadala nějak odflákle (windforce větráky začaly vydávat zvuk po týdnu jako by se už zadřely)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jinak ten Gainward používá ventilátory s ložisky od Power Logic stejné jako např. u MSI edice Twin Frozer

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.