Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Getty Images vytahuje směšnou strategii obhajoby

To se dá krásně použít proti nim: „Sorry, ale já tu fotku nemám od vás, ale odjinud, takže ta úhrada nákladů, co požadujete, se na mě nevztahuje.“

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To nam je lito, tak tech 120USD platit nemusite, kdyz jsme stim tedy nemeli naklady. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ty náklady samozřejmě platit nemusíte, jen platíte administrativní poplatek za vyřízení žádosti a ověření, že tu fotku máte odjinud, který je… hm, hm, hm… 120 dolarů.

:-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Btw toto dela ceska posta. Kdyz si odchytne balik na celnici, poslou vam avizo s dodejkou, pak musite dolozit co to je a kolik to stalo. A i kdyz se pak zjisti, ze vec je <22e tj. nebude na ni nikdy clo ani dph, tak presto zaplatite 99kc !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu uzasne kdyz to bylo obracene tak chteli prachy, ale kdyz se to obratilo proti nim tak vlastne nic neporusili. A to co uz vybrali za fotky, ktere jsou jinde zadarmo, je vlastne na pokryti nakladu, takze z toho urcite nemeli zadny zisk...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, já bych byl zdrženlivý, zatím mohou plácat co chtějí. Zajímavé to bude až v okamžiku, kdy jim to uzná soud a teprve pak vznikne ten správný argumentační precedens! :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Alebo na konci povedia, že milá pani Highsmith všetky poplatky sme vyberali pre Vás len sme ich ešte nestihli poslať.
Inak Getty Images je pre mňa zlodejská banda ktorá si posťahovala free fotky z netu a teraz za ne požaduje poplatky. Dúfam že sa prihlásia aj ďalší autori.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Velká škoda že paní fotografka přešla do protiútoku tak rychle. Bylo by mnohem zajímavější je nechat odhalit karty (bez důvodu odmítat zaplatit, vysmát se jim a podobně - neodhalovat že je autorkou) čímž by zcela jistě prozradili něco, čeho by později litovali (třeba včetně krádeže autorských práv). Teď, díky tomu že ví na čem jsou si dávají pozor a bude těžké jim prokázat nějakou vinu (ty náklady na distribuci jsou sice kravina na entou ale protizákonné to asi nebude)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Clanek je trosku zmrseny. Z clanku se zda ze Getty z predpokladu ze veci jsou public domain dela zaver ze s tim ma naklady.... Getty primo zverejnila dalsi odstavce kde to explicitne popisuje. Doporucuju se podivat na zdroj ktery pan Jezek trochu zapomel. http://press.gettyimages.com/statement-regarding-highsmith-claim/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslis tuhle vetu ? Image libraries are legally permitted to charge fees for use of images in the public domain. .... cista zlodejna :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jen to uz je z casti ktera v clanku neni zminena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem tu jejich argumentaci nečetl, ale jestli to dobře chápu z toho, co padlo v článku a tady v diskuzi, tak jsou stejně úplně mimo. To, že by si účtovali poplatky za distribuci fotek, které jsou volně k mání, by mohlo dávat i více či méně zvrácený smysl. V žádném případě by ale pak nemohli požadovat poplatky od lidí, kteří tu fotku nemají od nich, ale prostě ji stáhli někde jinde, takže tam se nedá o žádných poplatcích za distribuci vůbec ani uvažovat.

No, jsem na to zvědav, snad to dostanou pěkně sežrat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.