Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak jsem koupil SATA → USB3 kabel za bůra

Hmmm, tož to je tedy dobrá klamavá reklama na UASP - a ono nic. To jsem zvědav, zdali to bude jen nějaká mini chyba v firmware a WIFT to prostě vyšťural jako jediný :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

články od Wifta jsou vždy skvělé napsané. Za to ode mě získává +1000 INTERNETZ ^^

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Hnidopich WiFT :-P ale já říkám bravo a keep goin' (nevím, jak se to píše v Ruštině...) :-D

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Za to jsem dostal skrze nahlašovací formulář poměrně nevybíravý mail ve smyslu "azbuka sem nepatří ty rusofile" :). Tak jsem se zasmál a smazal ho :).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce zkusenosti s obchodnikem, vitej na zapade. Ja mam uz 332 100%nich transakci na ebay a podobne mnozstvi v ostatnich eshopech vcetne amazonu tady v UK.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ne na zapade, ale na Ebay.

Protoze vraceni penez a to bleskove je jedina moznost, kterou pripousti politika Ebay - kdyz to prodejce neudela, ma problem. A to prodejce ruci i za neposkozene zbozi dorucene zakaznikovi - kdyz prepravce poskodi zasilku, prodejce musi vratit penize.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil jsem to jenom o ebay, ale o e-shopech a amazonu v UK obecne. Zatim jsem bez problemu vracel veci zpet do scan.co.uk a pixmania.co.uk. Z ebay mi jednou prisla rozbita zarovka... prodejce okamzite poslal novou. Vetsi prodejci na ebay maji samozrejmne drazsi veci pojistene a ruzne smlouvy s dopravci, kdyz se po ceste neco rozbije a prokaze se chyba dopravce, prodejce to samozrejmne neplati. Kolik veci si uz na ebay prodal / koupil?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jaj, me to nekoho pripomina, ale koho. Mno mne! :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj WIFTe, moc pěkné! Koukal jsem na eBay a nic tam už tak "levně" nemají. Všechno je už přes 800 Kč, u koho jsi to kupoval?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zde - http://www.ebay.com/itm/Startech-USB-3-0-to-2-5-inch-SATA-III-Hard-Drive... - to je ten prodejce, kde jsem to bral já. Má ho dokonce teď ještě o libru levnějc ;).

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

To bude mít ten prodejce radost, že jsi tu zveřejnil odkaz na kabel za 5,- Kč ;-)
Jsem zvědavej, jak dlouho bude prodávat ten kabel do ČR (nebo vracet prachy).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vracet penize bude muset pokazde (viz Ebay pravidla).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hezka vecicka, ale cim se to proboha napaji? Netvrdte mi, ze USB 3.0 utahne kazdy harddisk.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

asi len 2.5" sa v tom daju pouzit, potom by s napajanim nebol problem. 3.5" disky navyse zvyknu potrebovat aj 12V napatie, co tento kabel z usb urcite neda.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen pro 2,5" disky. Mám podobný kabel ( http://www.corsair.com/en/ssd-and-hard-disk-drive-cloning-kit ) a ten utáhne SSD a některé klasické disky, no některé se jenom roztočí a zase zastaví a tak dokola. Záleží na odběru z USB a jestli použitý USB je limitován jen na 0,5A (standard) anebo podporuje zvýšený odběr - to záleží na výrobci hardware.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

USB3 maji mit 1.5A

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Dík za upozornění, neuvědomil jsem si, ale psal jsem o mém USB/SATA který je pro USB 2.0 .

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

I přes USB 2.0 to dokáže nemálo disků ukrmit.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá je kombinace eSATA na data a USB na napájení.
1. Je to kombinovaný kabel, na jedné straně má eSATA a USB, na druhé to co ten Wiftův. Je to pak plně pasivní, žádná elektronika. Z českých eshopů to prodává co jsem našel jen tuším softcom, ale ten má eSATA část jen 40 cm! Přesto jsem ho koupil a nějak to pořešil. Ale amazon, ebay apod. mají verzi s eSATA delším. Hodí se k desktopu, co má eSATA.
2. Některé noťasy kombinovaný USB+eSATA konektor, pozná se podle znaku USB u toho konektoru co vypadá jako eSATA (anebo podle specky). K tomu se pak prodává kabel, který se na jedný straně nacpe do toho kombinovanýho USB+eSATA, na druhé straně má co ten Wiftův.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavá skúsenosť.
K+

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby StarTech nakonec nic, nebo pokud netrvate na reseni s vyrobcem, pak tady je mensi sbirka firmwaru pro ASM1051E k dalsimu hrani... http://station-drivers.com/index.php/downloads/Drivers/Asmedia/Chipsets/...

EDIT: A jeste zde (vicemene totez, jen zde je jen posledni verze + jednoduchy nastroj na zjisteni aktualni verze) http://plugable.com/drivers/hddockfirmware

Heslo pro "Unlock MP Tool" je jednoduse "asmedia"
A v "Check Config" / "Device Info" je mj. videt zdali je podporovan UASP a zdali je aktivni.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Díky, MPTool znám, dokonce tu mám někde i verzi 2.0.4. Pořád se ale potýkám se stejným problémem: na všechno mi to hází Fail.

Každopádně mám dojem hraničící s jistotou, že „jen“ firmwarem to nebude, stejně jako tenkrát u LucidPortu. Firmware je jedna věc, konfigurace druhá. A tady u toho MPToolu dokonce nevidím nikde možnost (ani v INI souboru), že by šlo nějak zapnout to UASP. Fór je navíc v tom, že tu mám UASP-funkční kousek s ASM1051E a neznám způsob, jak třeba to nastavení odtud zklonovat :).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem na eBayi neco podobneho, s novejsim chipem ASM1053 za nadhernych 200.78CZK
(MAIWO High Speed K103U3)
zde ho maji za 205kc: http://www.ebay.com/itm/MAIWO-K103U3-High-Speed-Small-SATA-to-USB-3-0-5G...

podle software : https://s3.amazonaws.com/plugable/bin/UASP1_130107917D01.exe
Support UASP: Yes
Enable UASP: No

zkusim to povolit...bohuzel se mi jen podarilo aktualizovat fimware, UASP se pravdepodobne povolit nezdarilo. (Mozna tohle normalni chovani na Windows 7 bez UASP driveru.) V tydnu to zkusim jeste na Win8. Nevite nekdo jak se chova UASP zarizeni na Windows 7(x64)?

Stejne chci podekovat za URL s firmwary pro tyto chipy. Podpora emulace 512e u 4kB sektorovych HDD se hodi, je jich vsude plno!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jak to děláš, že se ti aspoň podaří dotlačit tam firmware. Mě to pokaždé řekne na všechno Fail. Windows 8 (nikoli 8.1) + AMD A75, případně i NEC USB3 řadič.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

uplne jednoduse: Na Windows 7(x64 CZ SP1)rozbalim soubor UASP1_130107917D01.exe winrarem a spustim MPTool.exe jako administrator, pak nactu soubor as_mp_Tool v0.3.ini a spustim programovani...
... za cca 5-7 sekund je hotovo ;-)
PS: mam na tomhle pocitaci jen USB2 porty, tak jedu pres ne...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ď, zkusim to na svým stroji s Nvidia čipsetem, co má taky jen USB2 (a Win7). Mimochodem na těch osmách na AMD A75 jsem to taky zkoušel na USB2 portech, bez úspěchu.

Edit: Na GeForce 9300 s Win7 bez úspěchu. Zkusim H67 Intel. Edit: Taky ani ťuk. Asi mám divnej kousek. BTW zkouším to s něčím, co má ASM1053. Na StarTech kabelu s ASM1051E mi to hlásí, že nesedí firmware na čipset. A na mým funkčním UASP kousku žádný pokusy dělat nebudu :).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to na vsechno hlasi Fail tak to asi opravdu bude vetsi problem nez jen stary firmware (stare verze opravdu nepodporovaly UASP).
A pokud to hlasi ze nesedi firmware s chipsetem, muzete jeste zkusit vnucovat tam postupne firmware pro ruzne modely 105x a treba se to s necim chytne, ale moc sanci bych tomu nedaval. Kdysi jsem to takto zkombinoval (1053 FW na 1051E HW - na station-drivers.com v tom nedelaji rozdil ale napr. 130220.81.F6.02 je pro 1051E a 130107.91.7D.00(1) pro 1053) a stejne to bylo funkcni.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Když dám device info, hlásí to klasickou dvojici: UASP Support Yes, UASP Enabled: No. A je fakt, že snad zatím u všech čipů jsem u výrobce vždy našel zmínku o podpoře UASP. Ostatně ta zařízení jsou všechna novější než to staré, co mám, co skutečně podporou UASP trpí ;) (to zařízení je z roku 2011, zatímco všechna ostatní zařízení jsou letošní). U toho to samozřejmě hlásí i UASP Enabled: Yes.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

dej vědět, pokud se ti to podaří povolit

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Provedl jsem pokus na Windows 8.1(x64) + Intel USB 3.0 controller + Microsoft Drivery + flschnuto na UASP1_130107917D01.exe ... a hle: http://i60.tinypic.com/i3anio.png
Zda se ze UASP protokol jede, budu muset jeste otestovat prenosovou rychlost, ale vypada to vse ok!
Takze za 200 kc funkcni Sata - Usb 3.0 s UASP podporou, to se vyplati! ;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

WOW! Just … WOW!
Dík za tip, tohle jsem ochotný vyzkoušet i na tom již funkčním UASP kousku.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle zajímavý článek WIFTe. Ještě bych ti doporučil změnit banku, jestli platíš za informační sms. Jinak se ti dinosauři nezmění ;-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu to vychvalování „západních prodejců“. U nás můžeš zboží ze zákona do 14 dnů vrátit a dostaneš peníze včetně poštovného - žádný rozdíl. Že sis zboží mohl nechat je tím, že to je soukromý prodejce - stejně se chovají i někteří naši. U velké firmy to asi dost dobře nejde, tam se nemohou věci jen tak ztrácet.
To je klasický problém Čechů, že si představují, jak je to všude jinde všechnou super, jen u nás to stojí za hovno (a v reálu je to často přesně obráceně).

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna u nas bych chtel videt prodejce, co ti necha vyrobek a vrati penize. Stat se toto u obchodnika v CR, tak ti napise, ze zbozi funguje a maximalne nauctuje neopravnenou reklamaci. A muzes si samozrejme nechat udelat znalecky posudek a par let se vlacet po soudech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se domnívám, že špatný obraz o reklamacích u českých prodejců je daný nejenom špatnou zkušeností, ale už od počátku líným a pesimistickým přístupem zákazníků, kteří reklamaci ani nezkusí, ale přitom si stěžují, jací jsou ti prodejci "hajzlové".
S drobností se na reklamaci kolikrát ani sám neobracím, ale pak si nestěžuju. Pokud jsem něco vracel v 14denní lhůtě, nikdy s tím nebyl problém. Pokud jsem reklamoval, tak taky nebyl problém. Zato jsem zažil pár případů, kdy se někdo snažil reklamovat věc rozbitou vlastní vinou a pak si stěžoval, že mu neuznali reklamaci, nebo nadával, že to ani nebude zkoušet reklamovat, protože: moc práce to zabalit a poslat na reklamaci, nebo stejně by mi to neuznali, nebo já to potřebuju furt a funguje to aspoň nějak...
U dražších věcí, kde se obávám složitosti reklamace se mrknu v místních kamenných obchodech, kde to zboží mají a pak spíše koupím zboží v místě bydliště, abych to případně mohl jednoduše donést na reklamaci do obchodu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak u jinych, ale v mem pripade jsou to bohuzel zkusenosti.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Kup od ceskeho prodejce neco pres Ebay.

Ebay uz si pohlida aby vratil penize.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Fakt sorry, ale nedokážu si ani představit, že bych reklamoval u nás zboží tak, že když na něm něco nefunguje, nebo nemá deklarované vlastnosti, ale jinak je použitelné, že bych ho nemusel vůbec nikam posílat a rovnou bych dostal peníze zpět i s poštovným a hlubokou omluvou. To mi ukaž, kdo tohle někdy u nás zažil. Já tedy ne, ani z vyprávění to neznám. Zato znám z vlastní zkušenosti spoustu reklamací, kdy zboží poslat musíš (přes to prostě nejede vlak), pak čekáš obvykle dva až tři týdny a pak se teprve dočkáš nového výrobku nebo vrácení peněz - s tím, že pokud dojde na vrácení peněz, tak neexistuje, že bys automaticky dostal i poštovné, o nákladech na dopravu zpět k prodejci ani nehovořím. Přitom legislativa je nastavena tak, že bys měl v zásadě dostat obojí.

Ano, mám i pozitivní zkušenosti, některé dokonce hodně pozitivní, ale žádnou takhle hyperpozitivní jako s prodejci z eBaye.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

No jo, když si koupíš na ebay ci aliexpress ksunt za 300, s tím ze z toho výrobek stojí 100 a zbytek je jejich marze + postovne, tak obvykle vrati penize nebo zaslou novy vyrobek, nevyplati se jim to nechat zasilat zpet (i kdyz postovne z a do ciny je levnejsi jak z cr do cr...). Tady je marže sice vyšší, ale na druhou stranu neriskujes nejakeho podvodnika (když nakupuješ od normalních eshopů, alfacomp,czc,kasa,.....).

když koupíš věc za 50USD a víc, tak obvykle už chcou ten výrobek zpátky ;) a věř tomu, že ne každý obchodce je férový. U nás se řídí reklamace dle platných zákonů, prodejce nic neobchází.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, u nás se řídí reklamace zákony jen v situaci, kdy má zákazník dostatečně široké lokty na to, aby si svá práva daná zákonem prosadil.

A netýká se to jen reklamací, specifickou kategorií je vyplácení pojistného plnění, zrovna mám relativně čerstvou zkušenost s neochotou jedné pojišťovny přitlačit při plnění na pilu a vysolit o necelých 200 % víc, než jsem původně dostal. Dopadlo to dobře, vysolili nakonec o nějakých 240 % víc (navýšení za znalecký posudek), ale ten voser s tím… nic pro netrpělivé. A to to ještě netrvalo moc dlouho, jen necelého půl roku.

Je fakt, že proti tomu jsou naše reklamace ještě srandazápas. Už jen proto, že tu reputaci na aukru nekoupíš (což se třeba pojišťoven moc netýká, těm je nějaká reputace relativně u zadele).

BTW nevím, co je na tom pravdy, ale zní mi to relativně věrohodně, že Čína poštovné silně dotuje, proto není problém koupit tam věc za dvacetikorunu včetně dopravy, která je udávána jako zdarma. Sice to sem jde skoro měsíc, ale co bych za ty prachy chtěl, teleport? ;)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Dotovane nejsou. Jen maji cenu podle vahy, prakticky tam nemaji nejaky fixni zaklad. Co vim, tak chinapost zacina na nejakych 8kc za 50g balik bez trackingu, mezinarodne. Kolik ze stoji u nas vnitrostatne? :-D ja s reklamacema u nas nikdy problem nemel. Naopak ted resim prres aliexpress uz 3 mesice vraceni penez za nefunkcni zbozi ;) a to se jedna o blbych 40$. Pritom zavada zjevna- na displey nefunguje spodni cast digitizeru a lcd nezobrazuje kazdy cca 3. radek. Opravsu by se to u nas resilo 3 mesice? ;)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Dotovane jsou, postovne plati cinska vlada jako podporu exportu, pochopitelne jen cinskou postou.

To je tajemstvi toho "free shipping".

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A proto sweden ci syngapore post byva taky freeshipping a u prodejcu i popularnejsi kvuli jeste nizsi cene? :-) a ted se navic zacla vyskitovat sluzba wedo...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

tajomstvo free shipping je hlavne v tom, ze vela ludi si objednava platenu prepravu (dhl, ups.... ). baliky sa hodia do kontajnera, a ak je tam volne miesto, tak sa tam nasackuju aj tie free shipping, aby nesiel poloprazdny. Zvycajne sa plati za pocet kontajnerov, nie kolko toho je vo vnutri. A to je aj tajomstvo, preco to tak dlho trva. proste sa caka na miesto v kontajneri.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Znamy na jare resil reklamaci rozpadleho konektoru nabijecky tabletu cca 60 dni, aneb rozsirena (=priplacena) zaruka na jednom z nejvetsich e-shopu v CR, staci?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Počkej, ty srovnáváš to, že ti nedošlo zboží v pořádku po dobu přes 90 dnů s tím, že někdo rozflákal konektor od nabíječky (navíc kdo ví po jaké době) a může být rád, že dostal novou? :) a napiš co tou rozšířenou zárukou myslíš - např. na 5 let? Po 2 letech záruky končí 30denní doba na vyřízení reklamace a určuje ji co vím, tak prodejce

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To je snad taky reklamace ne? Mozna jsem blazen, ale verim, ze konektor nabijecky by mel vydrzet zasunuti a vysunuti z protikusu v tabletu. Byl to vanocni darek, reklamoval se nekdy na jare. Jednalo se o rozsirenou placenou zaruku toho e-shopu, kdy zaruka plati dele, uz nevim jak presne dlouho. Obchod nejprve tvrdil, ze bezna zaruka se na nabijecku vubec nevztahuje. Asi se ho chtel zbavit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale me to zbozi doslo zjevne pouzite (vyfoceno) a nasledne i ze je nefunckni (natoceno). Prodejce vinu neuznal. Aliexpress mi po 3 mesicich konecne uznal reklamaci a nabidl bud 55% kompenzaci nebo 100% kompenzaci, s tim ze to musim zaslat. Mimochodem to postovne prodejce hradit nemusi, zalezi na nem. A to je zbozi za 40$ a koupeno u prodejce s hodnocenim cca 99%(proda pres ali nekolik tisic kusu zbozi za mesic mimochodem). Nechcu videt reklamace u zbozi za 100$ nebo i vice ;) to co je u nas je nebe oproti tomuto.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky kupoval par veci z ciny a pak zadal spatne hodnoceni produktu, protoze to byly smejdy. Prodejce me kontaktoval s tim, ze kdyz hodnoceni vylepsim vrati mi penize. Vylepsil jsem, penize prisli. S timhle pristupem je ale problem, ze vsechny produkty vypadaji, ze je s nimy kazdy spokojen, coz rozhodne neni pravda.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ale když vám peníze vrátí, tak ve finále jste spokojen, ne? ;-)

řekl bych, že u Čínských prodejců člověk musí očekávat, že toho dost nepojede. Známý vždycky nakupuje aspoň 2 kusy od těch levných zmetků a jeho slovy "většinou jeden z těch 2 kusů funguje" :D

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

zalezi, kolko to stoji. nemozem cakat, ze prsten za 0.50 eur bude strieborny kdezto vzorom ten isty za 20 eur uz je.
Proste Cinan ti to urobi v kvalite, ktora odpoveda cene. Chces lacne, bude to smejd, chces kvalitu, tak to bude stat viac.
Ved si len pozri co vsetko sa robi v Cine, a su to aj kvalitne veci.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá je kombinace eSATA na data a USB na napájení. Dvě varianty jak to udělat.
1. Je to kombinovaný kabel, na jedné straně má eSATA a USB, na druhé to co ten Wiftův. Je to pak plně pasivní, žádná elektronika. Z českých eshopů to prodává co jsem našel jen tuším softcom, ale ten má eSATA část jen 40 cm! Přesto jsem ho koupil a nějak to pořešil. Ale amazon, ebay apod. mají verzi s eSATA delším. Hodí se k desktopu, co má eSATA.
2. Některé noťasy kombinovaný USB+eSATA konektor, pozná se podle znaku USB u toho konektoru co vypadá jako eSATA (anebo podle specky). K tomu se pak prodává kabel, který se na jedný straně nacpe do toho kombinovanýho USB+eSATA, na druhé straně má co ten Wiftův.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je zcela jistě dobrá kombinace, má však jednu zásadní nevýhodu: nelze se spolehnout na to, že všude bude eSATA, zatímco se lze docela dobře spolehnout na to, že všude bude USB (a kde ne, s tím nemá cenu se vůbec pokoušet něco dělat ;).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu. eSATA na notebooku se moc nevyskytuje, je to spíš u firemních řad. Na MB u desktopu to taky není žádná sláva. Naštěstí u desktopu se to dá řešit přídavnou kartou do PCIe. Pokud je tedy volný slot, což u mini-ITX může být problém. A taky pokud není case tak úzký, že se ani slim karta osadit nedá.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Máš sice pravdu, ale vyhazovat pár stovek za něco co mi nenabídne o nic víc než USB 3.0 ...
Navíc já ext.disky většinou využívám jen na zálohování a přenosy dat, jinak jedu po síti nebo interně. Takže i USB 2.0 je lepší než 100Mb/s nebo vůbec nic.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, tak jsem to musel otevřít ještě v IE, abych se ujistil, že ta azbuka nejsou automatické vsuvky chromu... ))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

velmi pekne napisane, +1 za vsuvky azbukou ;) (som lenivy si ju nainstalovat a doplnit odpoved)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu zákazníka to vypadá jako by ta firma byla nějaký lidumil, ale co alternativní pohled ze strany prodejce?

Objeví se mu na stránkách negativní recenze o produktu, který prodává - nesplňuje deklarované parametry. Recenzi stopí, odeslaný výrobek použije jako odměnu za mlčení a ješte na tom vyvaří politické body v ČR, kde jsou všichni odvaření, že je něco zadarmo a jakej je ten západ super:-)

K diskuzi nahoře: Asi není úplně košér srovnávat prodej gadgetů v rámci celého světa, kde je výrobní cena minimální(vyplatí se jim poslat nový za rozbitý) a poměrně velký obrat s eshopem v ČR, kde je na IT výrobcích minimální marže a kvůli DPH(pravděpodobně jen to je větší než marže) a clu se prostě vyplatí vrátit zboží zpět.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějakou zkušenost s tímto kouskem?
Čipset? UASP? Možnosti update firmware?
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-High-quality-Super-Speed-US...

Pozitivní je ten druhý napájecí USB kabel. A cena. :)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Tak už je tu, v Device Manager se hlásí jako "ASMT 2115 USB Device", VID 174C, PID 55AA, ve Win7SP1 x64 je to normální USB Mass Storage Device.
V systému pak vystupuje jako "ASM1153 USB3.0 TO SATA2", překrývá tak skutečný název připojeného HDD/SSD.

V toolu UASP1_130107917D01.exe hlásí:
Support UASP: Yes
Enable UASB: No
FW Version: 140509a1f100

Zběžně otestováno se starším HDD 320GB, zobrazuje SMART, graf rychlosti čtení příkladný, rozdíl oproti nativnímu SATA připojení zatím netestován.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.