Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak jsem vybíral nový smartphone, až jsem skončil u Nokie / Microsoftu

Pochopili to až letos, jak to mají dělat, což bylo nejspíš změnou ve vedení. Nebojovali by s penetrací v řádu jednotek procent, ale milník se udál, takže se ukáže.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ale prd, prostě je to marketing, jehož peníze autor sebral

rozumě uvažující člověk si prostě WP nekoupí
WP se prodává hlavně v low-endech, dle aplikací či možností je to takový featurephone jako iPhone

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi před měsícem vybíral na základě podobných požadavků a nakonec jsem vybral Lenovo A390, jehož cena se v českých e-shopech pohybuje tak 2-3 tis. s dual-sim
Z osobních zkušeností mohu jen doporučit.
Případně ještě nedávno vyšel ZTE open C s Firefox OS, jenž se dá z oficiální distribuce koupit na ebay za 2-2,5 tis. Poštovné zdarma a v základu podporuje i češtinu a také dual-sim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - prostě vzít nějaké prakticky libovolné Lenovo a je po problému. To jsou za svou cenu vždycky výborné stroje a i když to běžný Franta třeba nevyužije, je tam zachována jistá část svobody, u MS si člověk nemůže bez požehnání z Redmondu ani uprdnout.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

U Lenovo bývá problém s češtinou v UI.

Co se týká "svobody" - nejsem si vůbec jistý, že BFU něco takového chce, pokud dostane funkční přístroj. U Androidu je obecně problém s použitelností a ergonomií, takže si uživatelé pomáhají sami instalací různých launcherů, aplikací, rootováním a podobnými kratochvílemi. Proti tomu je WP celkem funkční řešení (ano, má podobná omezení jako iOS, kdy některé úkony prostě výrobce "nepodporuje", ale pokud nemá user problém s uložením dat v cloudu, tak to není nic nepřekonatelného).

Osobně bych volil kvalitní WP Nokii, než nějaký plastový čínský podělátor za 3 litry (rozumné číny stojí okolo 4-5 tisíc), u které je záruka, fungují v ní Mapy (a navigace) a v neposlední řadě je určena pro "IT nekompatibilní" uživatele - toto mám ověřeno na několika lidech. Ten telefon (po trochu konstrbatém rozjezdu) začne bez problému fungovat a user je spokojen.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když něco neumí Android, tak je uživatel chudák a musí instalovat a rootovat apod. Zatímco když na WP nebo iOS má úplně stejný problém, tak nic dělat nemá a musí si vsugerovat, že to je přesně to co vlastně chtěl.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

To je konina, kdyby to byla pravda a android by byl obecně bez rootu nepoužitelný, tak nemá 80% trhu. Jinak s těmi levnými Lenovy - kdybych neměl v ruce Lenovo za snad 2300Kč, tak bych taky nevěřil, že to může fungovat. Ale ono to normálně běží - 4" display, skoro čistý systém, žádné velké lagy. Jo, je to na první pohled plastová křapka (taky cena je 2300Kč, že jo, za to magnéziové šasi nebude), ale to je koneckonců ta MS Lumia taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce „nepodporuje“ třeba stažení souborů, který ta sr*ka není schopná sama otevřít. To si buď dělají v roce 2014 sofistikovanou prdel, nebo by potřebovali zavřít do kulaté místnosti…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to není pravda. Stáhnout jde jakýkoli typ souboru, jenom ho zcela logicky neotevřeš. Jediný problém byl, že WP neměl žádného správce souborů, ale to už je vyřešeno. Už několik týdnů používám developer verzi WP 8.1 a musím říct, źe se povedla. WP už je dospělý a plně použitelný systém a ledasčem už Android předehnal.
Když o něčem nevíš, jak to funguje, tak se k tomu prosím nevyjadřuj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha. Tak se stav, experte, dám tí otcovu Lumii 510, ukaž se. Že by ne? Tak kdo tu tupě blábolí? S tím hajzlem mě to přestalo bavit vždycky tak asi po dvou minutách, protože Asha 311, telefon za polovinu, je 100× použitelnější než tahle parodie.

Aha, developer verze 8.1. To jako mám na Lumii koupené loni kde? Že sem si nevšim. Bereš nějaký drogy nebo co?

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Proč se musíš chovat jako nějaký buran a hned nadávat.

Jaký operační systém má Lumia 510? Není to náhodou Windows Phone 7.8?
Posuzuješ vlastnosti aktuálního WP podle starého WP 7.8 a ještě cosi tvrdíš o drzosti. Proč tu lžeš?

Mimochodem, stáhnout soubory neznámého typu umí i klasický WP 8.

O developer verzi WP 8.1 asi také nevíš nic. Tuto verzi může získat každý. Stačí se jenom registrovat jako vývojář, nainstalovat Microsoftí aplikaci a přes ní udělat update.
Kromě toho, zanedlouho přijde aktualizace na WP 8.1 pro všechny telefony s WP 8. Lumia 630 se už s WP 8.1 prodává.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A co s tím telefonem chtěl tvůj otec provádět? Jestli telefonovat, posílat textovky a sem tam na web, tak nechápu, co tě na tom telefonu přestalo bavit - nastavení vyzvánění nebo co? A jestli chtěl tvůj otec něco víc, potom si vybral (nebo jsi mu jej vybral ty) špatně. WP8 telefon mám, priorita je telefonování, SMS a web s co největší výdrží a vše funguje u Samsungu AtivS k naprosté spokojenosti - jednoduchost, nastavení a výdrž přes 3 dny běžného používání při zapnuté WiFi. Nesetkal jsem se s tím, že bych se v telefonu musel kvůli něčemu sáhodlouze vrtat a nenajít to. Jediný nevýhoda, která mě tedy štve, jsou aktualizace systému resp. ten z mého pohledu idiotsky dlouhý proces implementace, kdy WP8.1 jsou od MS k dispozici již rok a můj operátor nebyl do této chvíle schopný pustit update do oběhu - to uznávám, to je opruz. Ale jinak absolutně nic, co bych jako běžný uživatel WP8 vytknul.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ludek Jelinek:
Nečekej na aktualizace od operátora, ale použij přímo aktualizaci od Microsoftu. MS se nechal slyšet, že mu vadí, jak operátoři kašlou na aktualizace a tak je nabízí sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to je pro mě docela novinka. Byl jsem přímo na online podpoře MS a tam mi řekli, že ten postup je MS -> výrobce HW -> operátor -> uživatel. Jedině v případě, že bych byl vývojář, tak by bylo možné jít přímo MS -> uživatel. Ale to nejde. Nemáš nějaký odkaz, kde bych se dozvěděl víc? Předem dík.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, teoreticky, Nokie je Microsoft, takže Nokiáci jsou za vodou :-).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"... používám developer verzi WP 8.1"
Aha, tak to je jasné... to je jasná aktuální masovka pro BFU :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, update na vývojářskou verzi zvládne i trochu znalejší BFU. Jak jsem psal v předchozím komentáři, stačí se registrovat jako vývojář, stáhnout aplikaci od Microsoftu a přes ní provést update. Moc složité, co?

Fascinuje mě, jak Androidisti pořád argumentují tím, že Android umožňuje spoustu věcí, umožňuje customizaci, můžeš si tam udělat, co chceš... A pak najednou update verze WP strašně složitá věc, co nikdo nezvládne. Inu, bereme si jen takové argumenty, co se nám zrovna hodí, že?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, aby pro běžného uživatele zůstala zachována ta prapůvodní funkcionalita, že ten telefon vůbec bude umět telefonovat...
O androidu jsem nenapsal ani řádek... inu asi potrefená husa, že?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To nebylo myšleno jen na tebe, ale obecně.

Existuje početná skupina uživatelů, kterým nestačí dumbphone, ale nepotřebují všechny funkce smartphonu. Nechci hrát ne telefonu hry, potřebuju telefonovat, psát maily, dostat se na web, dostat se do kalendáře a číst dokumenty.
Nechci se v telefonu vrtat, aby byl alespoň trochu použitelný. Proto jsem přešel z Androidu na Windows Phone. Telefon běží krásně plynule a bez lagů. Abych dosáhl takového stavu u Androida, musel jsem nahodit Cyanogenmod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, naopak, ty tu pořád vykládáš, jak je potřeba to všechno hrozně upgradovat a když ukážu, že slavný vokna nemaj funkcionalitu, kterou mají ostatní telefony tak asi dekádu, tak najednou aktulizace nejsou takovej problém. Á-ha.

Jinak já tu droid nepropaguju, je to stejně na hovno jako vokna a jabkáč. Nejlíp zatím fungují telefony s proprietárnmi systémy.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

To je příšerné, jak se vyjadřuje redaktor IT serveru!

Ještě jednou to zopakuji i pro ty pomalejší. Lumia 510 může mít maximálně Windows Phone 7.8 (máš vůbec systém aktualizovaný?). Ty tu lživě tvrdíš, že ani současné telefony s Windows Phone 8 neumí stahovat soubory neznámých typů na základě zkušenosti se starým systémem.
--------------
"Ne, naopak, ty tu pořád vykládáš, jak je potřeba to všechno hrozně upgradovat"

To je snad normální, že je dobré mít systém vždy aktuální.

--------
"a když ukážu, že slavný vokna nemaj funkcionalitu"
Ale ony ty "vokna" tu funkcionalitu mají!

------------
"tak najednou aktulizace nejsou takovej problém."
A proč by měly být, když jsou automatické. Je rozdíl v tom, když se mi verze updatuje po stisknutí jediného tlačítka a je rozdíl v tom, když musím dělat root telefonu a instalovat cyanogenmod aby se telefon nelagoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro pomalejší. Je absolutně tristní a neomluvitelné, že základní funckionalitu to nemělo. Mě vůbec nezajímá že nějaká verze x to nemá a x.0000001 to má. Že to verze x neměla v roce 2013 je do nebe volající a prostě to ukazuje naprostou tragičnost voken. Ať si to mkrvosoft strčí do análu. Tak to MOŽNÁ konečně funguje jako mass storage a umí stahovat nějaký formáty, ale zas to nebude umět hromadu dalších věcí, který mezi tím mají ostatní telefony jako standard a to i telefony s proprietárními systémy, an který za dekádu nikdy žádnej update nevyjde, zatímco tenhle šmejd za víc peněz budu pořád aktualizovat jak smyslů zbavenej? No to snad ne. Někteří lidi musí i pracovat, víme…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hodne spatna koupe ve spatnou chvili. MS uz predtim zahodil cele Windows Mobile, vytvoril kockopsa WP 7.5, ktery nebyl s WM kompatibilni a chvili na to ohlasil, ze bude verze 8.0, ktera zas nebude kompatibilni s WP7.5.
V roce 2013 uz muselo byt jasne, ze WP 7.5 je v podstate slepa vetev.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děláš si srandu? Jaké tristní a neomluvitelné?! Ty jsi úplně mimo! Proč vyčítáš novému systémů, že jeho předchůdce něco neuměl? Telefon vybíráš podle toho, co umí aktuálně, ne podle toho, co uměl jeho předchůdce. Tvoje logika je fakt na palici.
Je snad podle tvé logiky Android také tragický, protože až do verze 2.3 nepodporoval tak základní funkcionalitu jako SIP (definováno 1999)? Nebo, že až do verze 2.1 neuměl BT 2.1 a neměl podporu pro Exchange? Podpora VPN je až od verze 4. To jsou přece zcela základní funkcionality. A jelikož je Android hned nepodporoval, tak je to tragický systém, který je k ničemu, přesto, že v současnosti dané funkcionality podporuje.

Takže když se Behemota zeptáte, jestli si máte koupit Lumii 720 s WP 8, tak on vám odpoví: "Ne, Lumii 720 ne, protože otcova 510 s WP 7.8 neumí stahovat soubory neznámých typů." Vy opáčíte, "ale vždy WP 8 to už umí" a on vám na to odpoví "Na tom už nezáleží, neumělo to hned, takže jakoby to tam nebylo ani teď."

A že jsem tak smělý, proč chceš stahovat soubory, které stejně neotevřeš?

Prostě ses sekl v tom, že to WP neumí. Dokonce jsi lhal, když jsi říkal že aktuální WP neumí stahovat zmíněné soubory.

"Výrobce „nepodporuje“ třeba stažení souborů, který ta sr*ka není schopná sama otevřít. To si buď dělají v roce 2014 sofistikovanou prdel, nebo by potřebovali zavřít do kulaté místnosti…"

Je to lež a už na tom nic nezmění zmatené plácání, že Lumia 510 s neaktuálním systémem to neumí.

Tragická nejsou "vokna", tragický jsi pouze ty a tvé komentáře. Cokoli napíšeš je nehorázná sr****. To, že se neumíš kultivovaně vyjadřovat více komentovat nebudu.
Nechápu, proč té tu ještě trpí. Tvůrčí činnost žádná, zdroje už netestuješ... Jediné tvé články, co naposledy vycházely byly opravy monitorů, což bylo velice jednotvárné čtení. Jeden dva články by šlo tolerovat. Nebylo to špatné, ale je trochu trapné z toho dělat nekonečný seriál.
Já píšu články o sítích a nemám potřebu publikovat článek o každém routeru, co jsem konfiguroval.

To, že na nějaké telefony nevyjde update za celou dekádu je spíše smutné. Pořád je co zlepšovat. Aktualizace vychází jednou za pár měsíců, tak prosím nelži o nějakém zběsilém instalování aktualizací.

Mimochodem, telefony s WP jsou levnější než ty předražené bazmeky s Droidem.

Chtěl bych vědět, jak pracuješ ty.

Od odchodu WIFTa to tu stojí za starou bačkoru. Recenze téměř žádné, když už nějaká vyjde, tak je rozdělena do několika částí, aby to nevypadalo tak trapně.
Jinak to jsou samé novinky ze světa a zahraničí. Na to není potřeba redaktor, ale stačí na to překladatel.
Jó, za WIFTa to bylo jiné. Seriál o zátěžovém testu SSD, WIFTova vlastní alternativa k FCAT... To bylo jiné kafe. Na to je potřeba odbornost a vlastní tvůrčí činnost.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Sory, ale Behemot nikde nepíše o versi WP, jen o Lumii 510.
Možná by to chtělo míň moralizování a posilovat krátkodobou paměť.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

petr ib:
Aplikuj na sebe svou vlastní radu a zapracuj na pochopení textu. Behemot píše o Lumii 510, z čehož se dá vyvodit verze WP. Nejaktuálnější WP, co může na Lumii 510 být je Windows Phone 7.8. WP 8 tam nenahraješ ani kdyby ses stavěl na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně. Takže ještě jednou a pozorněji, kde jsi v textu:
"...otcovu Lumii 510 ... Aha, developer verze 8.1. To jako mám na Lumii koupené loni kde? "
pochopil, že se Behemot rozepisuje o WP8 nebo novější? O těch tu pořád dokola píšeš jen ty.
Příliš mnoho podsouvání vývodů a planého moralizování.
Za korektní reakci bych bral odpověď na jeho dotaz: Nikde, bo tam nejede ani 8, ale max 7.8 !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"To si buď dělají v roce 2014 sofistikovanou prdel"

Vidíš, klíčový je ten rok 2014. Je snad aktuálním operačním systémem Windows 7.8? Ne, není! Proč Behemot mluví o starém operačním systému v souvislosti s rokem 2014? Nevidím jediný důvod, proč řešit teď při nákupu nového telefonu, nebo při porovnávání operačních systémů, to, co bylo někdy v minulosti.
Zajímá mě pouze to, co daný systém umí teď.

Nehledě na to, že původně neříkal o Lumii 510 nic. To jsem z něho vyrazil až já. Sám od sebe to neřekl, takže kdokoli pak mohl nabýt dojmu, že mluví o aktuálním systému.

Podle Behemotovy logiky bych zase mohl napsat.
"Microsoft „nepodporuje“ třeba multitasking. To si buď dělají v roce 2014 sofistikovanou prdel, nebo by potřebovali zavřít do kulaté místnosti…"
Ale už bych nikomu neřekl, že mluvím o MS DOS.

Shazování systému jen na základě toho, že v minulosti něco nepodporoval (ale teď to už podporuje) je vyloženě ubohé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nokia Lumia 510 je stále aktuálně v prodeji. Je rok 2014.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://pricebaba.com/mobile/nokia-lumia-510

"Nokia Lumia 510
Status: Discontinued"

V oficiální distribuci už není a ve velkých obchodech také ne. Co víc dodat?

Prodávají se i nepoužité telefony s Adroidem 2.3.
http://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-s5570-galaxy-mini/
Bude snad někdo psát jako Behemot, že "ta sračka neumí to a to"? Bude snad někdo teď, v roce 2014, vyčítat starému Androidu, že něco neuměl? A to ještě takovým způsobem, že nezmíní, že mluví o verzi 2.3. Taky se dá argumentovat, že telefony s Androidem 2.3 jsou stále aktuálně v prodeji a že je rok 2014.

Behemot ani nenapsal, o kterou verzi se jedná, takže to vypadalo, jako by mluvil o té aktuální.

Prostě a jednoduše Behemot z nějakého důvodu nemá rád WP, tak zkusil napsat nějaký hate, aby WP shodil, ale neuvědomil si, že to co platilo ve staré verzi nemusí platit v té nové. Když zjistil svou chybu, tak se jen trapné vymlouval.
A teď mu ty děláš službu a pokračuješ v trapných výmluvách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No a? Nepopírám, že by Lumia 510 nebyla někde skladem, ale v oficiální distribuci už není. Taky se prodávají telefony s Androidem 2.3 a nikdo nehaní nový Android na základě staré verze.

Tvé argumenty jsou velmi chabé.

K tomu ostatnímu, co jsem napsal nemáš co říct?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trapné výmluvy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys laskavě reagovat na můj komentář. Vím, že jsi v úzkých, kam jsem tě dohnal svými komentáři, ale drž se prosím tématu.
Fakt, že se některý produkt prodává nedokazuje jeho aktuálnost. Pořád se prodávají Sandy Bridge procesory, pořád se prodávají telefony s Androidem 2.3. To jsou produkty, co už ani nejsou v oficiální distribuci výrobce.

Nebudu přece vyčítat obecně celému Androidu, že neumí VPN, na základě toho, že se mi v šuplíku válí Android 2.3.6 a nebudu drze tvrdit, že se telefony s tímto systémem prodávají, takže je to vlastně aktuální model. Co na tom, že Android umí VPN od verze 4.0.

Behemot se ani neobtěžoval říct, o jakou verzi jedná a navíc uvedl spojení s rokem 2014, z čehož 99% lidí pochopí, že mluví o současném systému.

Tvoje teorie má zásadní trhlinu. Vůbec není důležité, jestli se produkt někde prodává, ale zda je oficiálně podporovaný výrobcem a to už WP 7.8 již hezky dlouhou dobu není. Takže tvůj argument s prodejem je velmi trapný. Jsou obchody, kde jsou na skladech třeba i procesory Core 2 Duo. Budeš pak taky dávat do souvislosti Core 2 Duo a rok 2014?

Odpověz prosím argumenty, ne jenom jednořádkovou nesouvisející urážkou, která pouze dokazuje, že nemáš, co říct.
Stejně nechápu, proč děláš Behemotovu vlezdoprdelku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou argumenty, ale slovní průjem.
Jakoukoliv jinou reakci jsi vyloučil svou poslední větou .l..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

:)

Jak jsem myslel. Došly ti argumenty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Příliš mnoho přemýšlíš a málo vnímáš realitu ;)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Aha. A co dál?

Vzhledem k tomu, že se nevyjadřuješ k tématu a odvádíš řeč jiným směrem, je zcela jisté, že ti došly argumenty.

Tak znovu, je v pořádků, když řeknu, že "Android je křáp, který ani neumí VPN. To si teď, v roce 2014, dělají srandu".

Samozřejmě už nedodám, že tím myslím Android 2.3, který je podle tvé teorie stále aktuální, protože se prodávají mobily s verzí 2.3.
Co na tom, že je to starý a nepodporovaný systém a VPN už umí Androidy 4.0 a novější.

Asi každý si moje tvrzení bude vztahovat k aktuální verzi. To je ten problém.

Děláš Behemotovi zbytečnou obhajobu. Jemu šlo jen o to, aby napsal hate na WP. Ani nevěděl, co WP 8 umí a když jsem ho usvědčil ze lži, tak se vymlouval na starý systém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já už argumenty uvedl, z toho se jejich relativizací nevykecáš.
Máš nějaký osobní problém a jen trapně se vymlouváš. End of story.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, cosi jako argumenty jsi uvedl, ale já je smetl. Dále už jsi nereagoval na probírané téma, pouze jsi odváděl pozornost jinam.

Tak dělej, vysvětli mi, jestli je správné, Behemotovo tvrzení. Vzpomeň na příklad s Androidem.

Osobní problém máš spíš ty. Je to problém s argumentací.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vymeteno je leda ve tvé hlavě. Sorry.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Osobní útoky? No tak nic.

Neříkal jsi, že se se mnou už nebudeš bavit, Behemotova vlezdoprdelko?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.l..

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

:)
Uvazuju, ze si koupim novou Octavii. Ale vlastne neeee, 120L nemela posilovac rizeni :)))))
Ale stejne jsem asi BFU, ze uvazuju o takove sra**e, kdyz nema ve predu navijak :)))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sraz deprivantů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sakra ten linuks je krap, dit nepodporuje zadnou moderni sitovku. Jee pardon, ja se bavim i verzi z roku 1995 ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty vies o tom ze sa da kupit aj "nova" s754 doska?
"Je ale to AMDcko drbnute predavat desktopovu ATX dosku s AGP slotom." Treba dalsi priklad?

Behemoth mi pripada dneska obzvlast nabruseny - po precitani tejto diskusie a tej o prepustani v HP by sa mala osoba s "ban tlacitkom na klavesnici" zamysliet - ze niekedy prerastie diskusia do flamu a osobnych utokov je jedna vec. Ked niekto takym prispevkom otvara svoju "ucast" v diskusii tak je to uplne iny level (HP)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakou funkcionalitu? Update? Ale ten mají, jen trvá příšerně dlouho, než ho otestuje výrobce na svůj HW, potom operátor na svoji síť a teprve potom pustí do oběhu. Chápu, že funkcionalita je prioritní a je několikrát jištěna, ale trvá to moc dlouho. Nevím jak to má posichrované Android, ale asi je ten stupeň kontroly jen jeden a to u vývojářů OS. Takže jistě pružné, ale asi rizikovější než politika MS. Takže jako laik vidím dva paradoxy, který je lepší si už musí každý zvážit sám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

pokud nemas v telefonu cisty Android (treba telefony rady Nexus), tak kazda aktualizace musi nejdriv prejit skrze vyrobce telefonu a pak az se dostane k uzivateli. vetsinou (= vsechny modely krome aktualnich vlajkovych lodi) to trva v radu mesicu, cili o nejake pruznosti se tu urcite mluvit neda...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

o ZTE openC vím, ale zatím jsem neměl možnost zjistit, jak je to tam s aplikacemi, mapami, GPS atd. výběr nějak vysloveně akutně nespěchá, tak se to třeba do té doby rozlouskne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

K čemu vlastně chce smartphone? Za těchto podmínek je Nokia 520 dobrá volba, ale C1-01 by asi taky stačila :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Případně Asha, máti má 311 a dá se s tím pracovat líp, jak s Lumií 510. Docela tragedie na to, že HW je to o polovinu horší…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

asi kvůli tomu netu. Při vší úctě jsou browsery v dumbphonech dost o ničem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pitomost. Opera mini jede ve všech těchto věcech…naopak dostat to do Lumie snad aktuálně stále ani nejde, takže je člověk vázán na sračkoidní IEčko, se kterým pracovat je na palici.

Nie, radšej knihu…

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

otevři v opeře mini mapy.cz

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

O problému vím a je to věc Seznamu, kterej posledních pět let vytrvale pracuje na tom, aby zbankrotoval. Namátkou:

- na piču mapy (nová verze)
- totálně v prdeli e-mail (nová verze)
- Stream - no to si dělaj prdel (mimochodem svěřili diskuse úhlavní konkurenci)
- dále rozbité mapy (nevím proč, opticky se nic nezměnilo a přestalo to fungovat - ano, ještě před půl rokem to fungovalo korektně)
- Lidé - no to už je fakt na Bohnice
- neustále blokované celé rozsahy IP v Asii a naopak, tuhle byl Seznam na blacklistu Microsoftu a vůbec tam nechodily e-maily - měsíce nebyli schopni to řešit ani třeba přeposíláním přes jiné servery; u jiných poskytovatelů zcela v pořádku
- na hovno SPAM filtry, denně prochází desítky odpadu, zatímco vyžádané zprávy často ani neprolezou a nejsou s to je vůbec dohledat
- rozbité přihlašování do e-mailu (překrývající se rozevírací seznam s poli typu input - aktuálně to nefunguje v Opeře mini, v mobilním IEčku ani v defaultním prohlížeči na Asha 311)

Máte dojem, že je problém v prohlížeči? Já mám dojem, že u Seznamu fungují naprosto vypatlaní kreténi, co dlouhodobě testují, jak moc jsem schopen snést, než se seberu a vopravdu ty tisíce e-mailů za 10 let přemigruju jinam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

navázal sem diskusi na špatné browsery v dumbphonech a ty opera mini nevytrhne, už kvůli takovým firmám jako seznam, ale ani google maps si v opeře mini člověk neužije (jediná možnost je vyhrabat někde na internetu .jar aplikaci ke které už se sám google nehlásí a nikde ji nenabízí, a jejíž funkčnost taky není optimální)... to mě vede k otázce je nějaká použitelná aplikace prohlížeč cokoli, pro mapy v dumphonech, krom té od googlu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to trošku problém, ale v nouzi se to použít dá. Případně jestli to má vyšší výkon a trochu lepší displej, nepůjdou na tom off-line mapy od Seznamu?

Jinak dokonce jsem po mnoha hodinách vyhrabal stařičký Java klient pro Jabber, relativně to funguje, používám už mnoho měsíců. Tedy přesněji řečeno, je to lepší jak placení klienti pro jabko, asi tak :-) Už jen trochu vyšší výkon a lepší displej a stačilo by mi to…mám W810i a na ten HW (pomaloučké jednojádro a něco jako 16 MB RAM) je to ve srovnání s dnešními padesátijádry až překvapivě funkční ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

je to starší nokia s S40 systémem, nemám představu jak bych tam ty mapy dostal, pokud jsem něco nepřehlédnul tak seznam nabízí jen aplikaci pro android, WP a iOS..
ano spousta java ME aplikací dělá svou práci překvapivě dobře, zvlášť když to člověk srovná kolik k tomu potřebují prostředků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě hlavně proto, že "dumbphony" končí někde na 320x240, což je na mapové věci sakra málo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

TN displeje se davaji do telefonu? To musi byt totalni lowend pod 1000.- ne? Jinak moje zkusenost je zrovna opacna - kamarad vratil/vyhodil Windows Phone a poridil si Samsung Galaxy s androidem - takovou spokojenost jsem u neho dlouho nezazil :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ještě před rokem to bylo úplně normální, např. Samsung Young (S6310)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

TN sa davaju bezne do telefonov aj okolo 200-300 eur...ale vedia to spravit tak, aby to vyzeralo dobre...na TN až veľmi dobre :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

xperia L alebo mensi xperia M...su to velmi kvalitne a dobre telefony...sam mam sony xperiu L a nevymenil by som za nic a to som zopar telefonov od roznych znaciek uz mal

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak kamaradovi prejeme prijemne reklamace (ale treba bude mit stesti)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

můžeš se rozepsat víc?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jako vyvojar jsem koupil i dve Nokie s WP (925 a 620) a u obou odesel display (telefony evidentne funguji normalne protoze kdy se nane zavolalo tak normalne zvonili, ale display proste nic, jen cerno), navic reklamace Nokie v CR je zda se byt jen pro velmi ostrilene jedince, takovou aroganci jsem nezazil snad nikde, a podle znamich asi nejsem jedinej, ted tu mam jen jednu 630 kterou jsem dostal za 620 (po 2 mesicich) a jsem zvedav jak to dopadne s 925, je to jiz taky skoro 2 mesice :)

samotne telefonu vem cert, to jsem mohl mit jen smulu na kusy, ale ta reklamace se fakt neda, nejdrsnejsi otazka na prijmu reklamace byla, jestli jsem telefony pouzival i venku....:D ja sice mohl odpovedet ze ne, pac lezej vpodstate furt na stole a slouzi jen kdys potrebuju otestovat hru, ale nechci ani radsi vedet co by se stalo kdybych odpovedel ze ano :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to dva dny co jsem kupoval nokii 520 pro přítelkyni. Měla téměř ty samé požadavky. Jinak lumia 525 je o třetinu dražší než 520 a má pouze větší velikost RAM. (Amazon: 520 za 100$ a 525 za 150$) 1GB RAM využije leda tak na hry jako Angry Birds Go apod,...takže zbytečné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky asi pred pul rokem resil novy mobil pro zenu. Mela nejaky dumb LG cosik300. Koupil jsem ji Lumii 520 a spokojenost. Jede to, neseka se to. Zadne dalsi aplikace tam neinstaluje. Obcas pouzije browser.
Sam pouzivam Android, ale u me zeny si ho nedovedu predstavit. Uz i kvuli tomu, ze kdyz ten telefon vezmou do ruky deti (8 a 4 roky), tak nevi, jak se tam instaluji ty detske sra*ky, pardon hry. Kdezto na Androidu uz vedi kde je obchod (diky android tabletu a kamaradum ze skoly).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať si počká na Aru a můžeš mu to poskládat přesně podle požadavků. Klidně třeba bez foťáku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemel jsem v ruce moc zastupcu, ale prijde mi, ze s 512MB RAM je Android linejsi nez WP.

Nokia X mi prijde jako kockopes, kdy majiteli v pripade dotazu/potizi neporadi ani uzivatel androidu, ani WP. A dost recenzentu pise o hodne pomalem prostredi, tj. to, co bude denne pouzivat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

S Androidem 4.4 už není 512MB RAM problém, běhá svižně a bez problémů. Samozřejmě na nějakej velkej multitasking můžeš zapomenout, ale to lidi, co chtějí telefon za 3000 asi ani neočekávají. Respektive ani neví, co to je.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je to taky o procesoru. I ta 520ka má 2x Krait, kdežto androidí telefony mají často 2xA5, který je cca 2x pomalejší. (Proto taky MS řadu X udělal - Lumia 520 má prostě moc drahý SoC na cenu, za kterou se prodává, řada X má samozřejmě mnohem levnější A5.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze Lumia je vlastne lepsi a levnejsi nez Nokia X? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hardwarově určitě jo, ale kazí jí to systém. :-)

Ono se není moc co divit - dříve Nokia a teď MS prodeje v podstatě dotuje, konkurence proti tomu chce zpravidla i něco vydělat, takže najít za stejné peníze lepší hardware je docela oříšek.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

V čem jí to kazí systém?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Není svobodný, namátkou.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A důvod, proč by někdo měl chtít v telefonu svobodný systém?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To by mě také zajímalo.Mám v telefonu "nesvobodný" systém a vůbec v ničem mě to neomezuje.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je těžko vysvětlit. Moje morčata si taky vedou celkem spokojený život v kleci a když je dám někam ven, tak chtějí spíš zpět do klece, protože tam mají žrádlo dvakrát denně a domek a to je asi tak vše, po čem touží...

Nevyměníš jádro browseru, launcher, aplikaci pro SMS nebo hovory, neotevřeš formáty, které MS neschválí, nezprovozníš šifrování, které nemá razítko od NSA (výrobce je v US). Jasně, nic z toho nepotřebuješ, vím, jako ty morčata. :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Já si telefon svobodně vyberu (i když nemá svobodný systém), když budu chtít, nahraji si do něj custom ROM, ale proč bych to dělal. Morčata si také vyberou klec - svobodně. Je to jejich volba. Stejně jako vy si vyberete "svobodný OS" do telefonu, abyste si mohl měnit prohlížeč, aplikaci pro SMS nebo hovory. Ostatní, kterým to nechybí budou dál používat Lumii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mezi chápáním svobody u morčete a člověka by snad měl být rozdíl, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když je mezi chápáním svobody člověka a morčete rozdíl, tak proč jsi sem dával zcela nesouvisející příklad s tvými morčaty.
Pointa je v tom, že většině lidí svobodný systém nic nepřinese. Stejně bude pracovat na "svobodném systému" a stejně bude pracovat na nesvobodném systému.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, lidi mají prostě příliš krátkou paměť. Ne tak dávno je doba, kdy Internet Explorer 6 vládnul světu, všichni na něj nadávali, ale všichni jej museli používat, protože stránky byly prostě "optimalizovány" pro tuto nesvobodnou platformu. Nesvobodný software vytváří lock-in, který nestaví uživatele do role, kdy si vybere nejlepší řešení, ale nutí jej používat toto takto, protože to jinak nejde. A pokud myslíš, že prohlížeče po IE6 uživatelům nic nepřinesly...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není tak dávno doba, kdy Netscape Navigator 1.2 vládnul světu (nevím kdo na něj nadával), ale všichni jej museli používat, protože stránky byly prostě "optimalizovány" pro tuto nesvobodnou platformu. O internet exploreru tehdy nikdo nic nevěděl.

Osobně si myslím, že různé verze prohlížečů s vlastními interpretacemi HTML dělaly problémy spíše vývojářům než uživatelům. Těm to bylo jedno tehdy a je jim to jedno i teď. Chtějí jen, aby jíim jel internet a v čem si ho prohlížejí až na IT menšinu neřeší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, netscape byl taky pěkný uzavřený bazmek. :-) Souhlasím s tím, že je to uživatelům opravdu jedno. Ovšem jenom dokud nenastane situace, kdy uzavřená platforma nedostatkem vývoje sklouzne do stavu, kdy je často i výrazně nejroším řešením, ale uživatelé ji musí používat, protože nemají na výběr - stejně jako u toho Netscape. Tehdy nás MS opravdu svým IE zachránil, abychom se za pár let přesvědčili, že to bylo jenom hašení ohně benzínem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, morčata jsou spokojená v kleci a já jsem také spokojený s nesvobodným systémem. Ani morčatům ani mě nic nechybí. Co by morčeti přinesla svoboda?

Nikdy jsem u telefonu netoužil měnit jádro browseru ani měnit aplikaci pro SMS nebo hovory. Pokud ale vím, tak WP toto nijak neomezuje a mám pocit, že takové aplikace existují.
Já nejsem tak ješitný, abych si myslel, že NSA stojí o moje data. Navíc, Google je přece také Americký, takže podle tvé logiky musí obsahovat nějaké šmírovátko. Kromě toho, ve šifrování a ochraně dat vede BlackBerry, což je nesvobodný systém.

On vlastně ani Android není svobodný. Nemáš na výběr jiný obchod než Google Play, výměna laucheru se dělá "hackem" (podle té logiky by byl i iOS svobodný, protože jde udělat jailbreak). Kromě toho tě Google drží v kleci svých služeb a jakmile tě jednou Google chytí, těžko se od něj odchází.
Například Google zařízl podporu push notifikací pro ostatní mobilní OS a stáhl všechny svoje aplikace pro ostatní platformy. Proto jsem přešel z Gmailu na outlook.com a jsem maximálně spokojený. Hlavně je nádherné, že mě neotravují žádné reklamy. Pro MS jsou uživatelé zákazníci, pro Google jsou uživatelé produkt. To je ale svoboda, co?
Nakonec jsme zjistili, že Android je stejně uzavřený a že svobodnost systému se nedá posuzovat jenom podle toho, zda byl vyjíjen z linuxu či nikoli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problem s nahrazenim aplikace pro hovory jsem u WP resil (potreboval jsem obcas vkladat ",", "p" nebo "w" do cisla a originalni aplikace to neumi). Aplikace existuji, ale problem je v tom, ze nemaji pristup k historii, k zmeskanym volanim, takze nejdou pouzit jako plna nahrada. U WP8.1 je to lepsi minimalne v tom, ze se zmeskane hovory mohou ukazat i v notifikacnim centru. Ale neznam nikoho dalsiho, kdo to potrebuje :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, očekával bych, že mezi uvažováním o svobodě u člověka a u morčete bude asi trochu rozdíl - člověka bych takto v kleci rozhodně nechoval. Ale vidím, že někomu úroveň svobody morčete v kleci stačí, OK.

Jinak obchod jde použít jiný, než play, nejrozšířenější alternativa je asi Samsung Apps, ale je třeba i F-droid. S odchodem od služeb Google nevidím problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když je mezi uvažováním morčete a člověka rozdíl, tak proč jsi dával morče jako příklad? Je rozdíl mezi pobytem v kleci, který omezuje základní právo - osobní svobodu a používání nesvobodného systému, kde je vlastně většině lidí jedno, co mají v telefonu. Hlavně, že to funguje. Proto je srovnávání svobody pohybu a svobody operačního systému zcela účelové, manipulativní a vlastně to ani není porovnatelné.

Řekni mi, v čem je WP nesvobodný? V čem svého uživatele limituje? Jestli si myslíš, že to je jen o otevřenosti kódu, tak to se šeredně mýlíš. 99,99% uživatelů Androidu nikdy nevidělo ani řádek zdrojového kódu Androidu, natož aby z toho nějak profitovali. Kromě toho, část kódu Androidu není otevřená.
Tak co dál? Na Windows Phone si můžu naprosto svobodně instalovat aplikace jaké chci, můžu vyměnit prohlížeč, můžu vyměnit aplikaci pro volání a pro SMS. Jailbreak funguje na stejném principu jako root na Androidu... Nevidím rozdíl.
Microsoft alespoň nešikanuje uživatele konkurenčních platforem. Synchronizace s Exchange funguje na Androidu bez problémů, oproti tomu uživatelům Gmailu na WP hází Google klacky pod nohy. To je ta svoboda, kterou dává Google? "Dokud jsi v naší kleci, vše ti bude fungovat, ale běda jak od nás utečeš, postaráme se o to, aby ti nešel mail tak, jak chceš."

K Androidu mám ještě jednu výtku. Nepracuje korektně s některými certifikáty, kterými se ověřuje identita RADIUS serveru (ne certifikát, kterým se ověřuje uživatel, ale ten, kterým ověřuješ, zda jsi ověřován vůči správnému RADIUS serveru).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je nesvobdný zejména v tom, že se snaží v jednom centrálním bodě uživateli definovat, co může na zařízení instalovat a jak jej má používat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V jednom centrálním bodě? WTF? Posloucháš se vůbec?

To samé sedí i na Android, tu ikonu svobodných systémů.

Kromě toho, na WP si můžu instalovat i aplikace z jiných zdrojů.

"a jak jej má používat."
A to se u WP říká kde?

Takže jsme zjistili, že Android není tak svobodný, jak se myslí a WP není tak nesvobodný, jak se myslí.

Jak je možné, že mě nesvobodný WP nijak neomezuje? V čem je nesvobodný? A prosím konkrétně, ne, že sem napíšeš nějakou teoretickou nazpaměť naučenou frázi od linuxových fanatiků.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je nesvobdný zejména v tom, že se snaží v jednom centrálním bodě uživateli definovat, co může na zařízení instalovat a jak jej má používat.

Nevyměníš jádro browseru, launcher, aplikaci pro SMS nebo hovory, neotevřeš formáty, které MS neschválí, nezprovozníš šifrování, které nemá razítko od NSA (výrobce je v US).

Ale to už bych se asi opakoval.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nema zmysel sa natahovat o (ne)bezpecnosti jednotlivych OS, pretoze je to absolutne nekonstruktivna debata.

Opravim ta vsak v jednej veci (aby pripadni citatelia ktori tu aj po case zabludia, neboli "v omyle"). O akom schvalovani formatov MS to pises? Dufam, ze si vyvojar (aj ked uz aj od obmedzenca vyvojara na isty nemenovany system som uz co to pocul) ked vies ako to s formatmi na Windows Phone funguje. Aplikacie si registruju typy suborov, ktore dokazu otvorit, takze ak do manifestu aplikacie dam, ze vie "pracovat s mkv" tak bud dany subor rovno otvori moja app alebo ludia DOSTANU NA VYBER CIM TO CHCU OTVORIT v pripade ze je takychto aplikacii nainstalovanych viac. Mimochodom, v pripade ze sa aplikacia na otvorenie daneho typu suboru nie je nainstalovana, tak sa ponuknu aplikacie zo storu, ktore v manifeste deklaruju podporu.

Btw. v ktorom browseri sa da vymenit jadro?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale pokud MS nepovolí umístění aplikaci, která zpracovává daný formát, do svého obchodu, tak ten formát prostě neotevřeš. Kde bys určitě narazil je třeba šifrování - pokud by NSA nechtěla dát razítko na tvůj šifrovací program, tak ho MS do obchodu dát podle práva v US ani nesmí.

U toho jádra browseru - nejde o to měnit jádro v tom konkrétním browseru, ale mít na výběr v rámci daného OS. Ve WP je to prostě tak, že všechny browsery jsou jenom obaly nad Tridentem (nebo jak se to jmenuje), pokud budeš chtít Gecko, WebKit, Presto, KHTML nebo třeba Gzillu, tak máš AFAIK smůlu.

Další problém je s licencemi - aplikace ve Store musí vždy podléhat alespoň částečně obecným licenčním podmínkám, takže aplikace, jejichž licence je v konfliktu s podmínkami, opět nemohou do store.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No daj este jeden - ale az v pondelok, nech zacinam s usmevom.

Preco by nemala aplikacia prejst validaciou koli podorovanym typom suborov? Ved to nedava ziaden zmysel. Firma aj jednotlivec si mozu aplikacie sideloadnut. Ad sifrovaci program - to sa predsa tyka vsetkych prevadzkovatelov digitalnej distribucie, nie? Recept je jednoduchy - ak moja aplikacia nesplna pravne predpisy danej krajiny, tak ju v nej nespristupnim (z hlavy ma napadli - only free apps / pre hry povinny age rating komisiou)

Vies preco su to vsetko "skiny" na IE jadro? LEBO SA NIKTO NEUNUVA portnut tam ine jadro. Kolko "skupin" ludi tvori resp. nasadzuje jadra prehladacov?
Google dava od WP totalne ruky prec. Apple nema najmensi dovod robit prehliadac na konkurencnu platformu a Mozilla na to proste nema (financne) - su radi, ze tahaju tie projekty, ktore maju otvorene. Resp je to pre nich nerentabilne, kedze na rozdiel od Googlu to nie je prostriedok k ich dalsim sluzbam.

K licenciam - mozes byt konkretnejsi?

Ja viem, ze to znie niektorym absurdne, ale ono existuju ludia, ktori na "nove" windows platformy (api) programuju aplikacie. Logicky - niekto tie aplikacie ktore tam su musel naprogramovat...
Preco mam niekedy dojem, ze diskuteri maju predstavu, ze kazdy opiera svoje nazory v diskusii o clanky a nazory inych a nie o svoje vlastne vedomosti a skusenosti?
Pri politickej diskusii? Samozrejme. Akurat, ze toto je IT portal...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale my se bavíme o politice u WP, takže politické argumenty jsou důležité. A protože sideloading není standardní součástí systému, s čímž se snažíš operovat, pořád jsme v bodě, kdy jde všechno přes schválení MS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sideloading je standardnou sucastou WP asi ako RDP server, Hyper-V klient a podobne su sucastami AJ desktopovych verzii Windows. Nooo... ako ktorej, vsak? Pointa preco som to spomenu je, ze to nevedia vynutit @ "enforcnut".

Prosim, nie konspiracne teorie - vysvetli mi, prosim, alebo ukaz priklad "neschvalenia" aplikacie do Windows Store alebo Windows Phone Store na zaklade deklarovanych typov v manifeste pri vydavani (publish). A to sa na WP robili aj take prasaciny, ze do manifestu sa nahadzalo vseko na co si len clovek spomenul a tym sa emuloval "file manager" kedze vlastne vedel pri prehladavani FS indexovat "takmer vsetko".

AD sifrovanie & licencne podmienky - stale cakam na (dufam, ze padne) argumenty lebo toto co si zatial predviedol u mna sposobuje dejavu - ako cez kopirak uz aspon sto krat som to cital. Este nadhod tu blbost s tym, ze MS chce na vsetkych vyvojaroch zarabat 20 resp. 30% a uz nacisto skapem (len pre info - nemusis pouzivat ich platobny system).
Pozri si znova Matrix a argumentaciu Cyphera, ktorou dosiel k zaveru: "Ignorance is bliss"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To, že otrokář svého otroka v aktuální chvíli zrovna nebičuje, bych nebral jako znamení, že všechno je vlastně v pořádku.

Tady je příklad (přímo od zdroje): http://jan.wildeboer.net/2011/02/microsoft-absolutely-no-free-software-f...

Můžeš sice napsat, že už to neplatí, ale taky je dobré přečíst si developerskou licenci, kde se samozřejmě píše, že MS může kdykoli cokoli změnit a jsme zase tam, kde jsme byli. Nemám nic proti jejich developerské licenci, koneckonců zakázat si její aktualizace by bylo dost hloupé, ale při současně nastavené politice - vše musí jít přes nás a přes licenci, kterou píšeme my a můžeme ji kdykoli změnit - mi přijde trochu moc jednostranně dané, kdo drží všechny karty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nepisal som nahodou v prispevku vyssie aby si sem netahal konspiracie? Premiestni sa laskavo do sucasnosti. Nie do minulosti ale ani buducnosti. Ten naspis a tych "zopar" disclaimerov co si ten blogger nahodil +edit nadpisu su jedine na riadny facepalm.
Nie ze by som mal nieco vo vseobecnosti proti open source alebo free softveru (tak.. asi nebudem sam proti sebe, nie?) ale niektori ludia mi pripadaju ako klasicky pripad sektarov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ale není žádná konspirace, to v těch podmínkách opravdu bylo, vždyť je to veřejný dokument.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a proc bych mel neco menit, kdyz mi to vyhovuje? vsechno je to jen o tom, co komu vyhovuje. telefon je spotrebni zbozi a ja neminim byt jeho otrokem (mel jsem dva roky Xperii Ray a porad jsem se v nem musel stourat, aby vse fungovalo). ted mam cca. 8 mesicu telefon s WP a na prstech jedne ruky bych spocital, kdy neco nefungovalo korektne a musel jsem restartovat. o tom jsem si na Androidu mohl nechat zdat...

Android urcite neni spatna platforma, ma vyhodu ve sve otevrenosti, spouste aplikaci a rozsirenosti, ale kdyz mam ted srovnani i s jinou platformou, pripada mi jako hracka pro geeky... taky by neskodilo, kdyby se vydavaly major aktualizace (4.1, 4.2, ...) mene casto, protoze nez se dostane do koncovych zarizeni, tak uz jsou venku pomalu dalsi dve verze...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to xvasek:

To, že je Android děravý jak řešeto, jedna bezpečností díra vedle druhé, to je ta svoboda, o které mluvíš?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A máš nějaký příklad chyby, nebo jde jenom o to, že jsou na Google play malwarové aplikace?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem bezpečnostní díry přímo v Androidu, ale malware v Google Play je také zajímavé téma.

https://www.google.cz/search?q=android+bezpe%C4%8Dnostn%C3%AD+chyba&oq=a...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pěkné, ale projdi si ty výsledky a podívej se, které z těch chyb byly nebo jsou opravdu reálně zneužitelné a jak. Taky je dobré vyřadit zdroje jako idnes.cz apod., které za bezpečnostní chybu systému berou i phishingové maily ze Spořitelny.

Na druhou stranu - jo, beru, pokud je toto tvůj způsob ověření bezpečnosti softwaru, ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem po několika letech používání Nokia komunikátoru našel jako náhradu Motorola Droid 4, který se u nás neprodává. Na terminály a vnc/rdp spojení je to super. Zatím max. spokojenost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvé Smartphone za 3000 je blbost. Další věc je že to že výrobce napíše IPS neznamená nutně dobré barvy možná dobré pozorovací úhly. Rozdíl mezi modely je i v podsvícení.
Vcelku kvalitní telefony jsou tyto:
1 telefon: LG L70 - 4500,- 1GB ram Android 4.4
2 telefon: Alcatel 6010D Star - 3000,- Dual Sim - 512ram (což je hlavní nedostatek) Android 4.1 - AMOLED
3 telefon: Huawei Ascend G700 - 5800,- 2GB ram Dobré LCD silné podsvícení
4 telefon: Motorola Moto E - problém je že stojí cca - 4500,- 1GB ram a v USA 129,- :( - Hodně Dobré LCD s nižším podsvícením

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Chtít do 3tis "neplastově" vypadající IPS 4-4,5" je nesmysl. Nedávno jsem hledal podobné vlastnosti a skončil jsem u 4,7" LG E975, které se pohybuje s EU distribucí nad 6tis Kč. Měl jsem tedy v podmínkách i lepší kameru a zpracování těla. Akorát ta podpora je slabší (KitKat je ohlášen až na toto léto). Jinak naprostá spokojenost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lumia 520 je levná a má velmi slušný IPS displej. Jediná věc, co to kazí je, že je displej lesklý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt je, že Nokii jsem nebral vůbec v úvahu, stejně jako ostatní telefony s Windows. Nevím čím to je, ale dlaždice mě silně odpuzují. Stejně jako na PC Metro. A takových nás bude víc bez ohledu na to, že to je od MS. Na PC používám Win7 takže nejsem žádný skalní odpůrce. Jak tak tady koukám tak na 520 jen dobré reference..tak asi není co řešit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

snad kromě toho alcatelu je to zcela mimo stanovené meze. k tomu ips nemám co dodat, chce to právě kvůli těm úhlům, resp. tomu že IPS neinvertuje jako TN.nezáleží na tom, že to nebude kalibrovaný s adobeRGB gamutem ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by nevadilo dát za mobil 3300,- tak Gigabyte Roma R2. Telefon má skvělej IPS displej, Giga RAM a čistej Android kterej běhá bleskově.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych tu cinu do 3 tis takhle neodsuzoval. Urcite zalezi na vyrobci. Koupil jsem na zaklade recenzi pro rodinu 5x THL 100W a 1x THL 100S primo z ciny - nikdo nema ROOT (IPS,1G, 4jadro,slot na kartu, dve baterky, sluchatka, 2x folie, tvrdy obal + jeden s flipem). Vsichni vyuzivame dve SIMky (jedna na data a druhou na hovory). 4x dospeli (VOIP, GSM, SMS, callback, planovace, navigace, fotak, ctecka, web, ...) - nikdo zadny problem, zadne vytuhavani, rychlost vyborna (holt 4jadro). Naprosta spokojenost. 2x pubosi - kluci, vse viz vyse a navic tezke pareni her. Ani u nich zadne vytuhavani ci nejake problemy (jen u jedne nejnovejsi hry lehke zaseky). Takze ma osobni zkusenost s cinou do 3 tisic, skoro rok je vyborna.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo no. Čínské kousky zapadají do té cenové relace, ale ne každý na to má žaludek. Speciálně u číny jsem měl obavy ohledně šasí a "plastovosti". Ale každý má priority jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady je prioritou alespoň jakás-takás garance kvality akumulátoru. úplně tomu dovozu z číny nevěřím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No nam dospelim vydrzi baterka vetsinou 2-3 dny, pubosom ani den. Vzhledem k tom, ze v baleni byly 2 baterky jim to nevadi. Navic jsem jednomu pubosovi koupil 10.000mAh externi akupak (taky spokojenost). A tomu "úplně tomu dovozu z číny nevěřím." jaksi nerozumim. Ja mam naopak s nakupem s cinou velmi pozitivni zkusennost a nejen mobily. Dokonce i s vracenim penez. Poslali jiny kabel nez jsem si objednal. Reklamoval jsem jej. Poslal jim fotku. Spousta omluv, kabel si mam nechat, ze je postovne drahe a za 3 dny jsem mel prachy na PayPalu. Naprosto bez problemu a rychlosti vetsi nez u ceskych esopu.

Navic tenhle esop umi dostat zbozi do eu bez d.h a c.a.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mozes aj spomenut eshop odkial objednavas?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co si jako myslíš že bude v hnůjweju nebo lenovu za trojku, který lezou nejspíš z té samé fabriky a akorát připlácíš za brandname 30 %? A jaká vůbec garance kvality? Někde v podmínkách se nejspíš malým písmem dozvíš, že na akumulátor není záruka vůbec, nebo 6 měsíců. Supr výhra.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. 30% za brandname? Uvědom si co vše to slovo "brandname" zahrnuje: technická podpora, garance záruky (to jestli někdo čte nebo nečte záruční podmínky je jeho blbost), servisní podpora, zastoupení v dané zemi, lokální dostupnost příslušenství apod. Navíc, každý brand má navíc jinou cenovou politiku - srovnáš-li třeba Huawei s Applem..takže 30% je nesmysl..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byl to odhad, tak se nimrej v jednotkách procent, no. Garace záruky, u těch levných šmejdů? Veřejné tajemství je, že tak možná třetinu lidí odpálkují v servise s oxidací. Polovina si to rozmlátí sama, tak to ani nezkouší, a ten zbytek to možná normálně zreklamuje. Zastoupení v dané zemi? Hnůjwej? Ukaž. Příslušenství? Dafuk? USB a bluetooth cetky koupím za prá dolarů na eBay a ne za tisíce že rádoby se značkou.

Normálně tě pošlou k reklamaci za prodejcem, takže úplně stejná situace, jako koupit v tom samým obchodě no-name čínu, která bude mít HW někde jinde za tu cenu. Občanskej zákoník, nic vic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsem stál před stejným problémem asi před týdnem. Svůj Galaxy Mini jsem chtěl vyměnit za něco lepšího s cenou do 3000 Kč. Ovšem pro mne byl výběr trošku komplikovanější. Neřešil jsem systém, ale chtěl jsem lepší foták, kameru která dokáže natážet v HD a hlavně prostředí, které se po nainstalování 20ti aplikací nebude sekat. Když jsem projel recenze všech těch kimčungů, co se do 3000 nabízejí a mají už nějaký ten lepší HW, pak jsem ale logicky zjistil, že v téhle cenové relaci si android prostě pořídit nesmím a nemuzu (pokud mám být s telefonem spokojený).
Tak jsem si nakonec vybral Lumii 520. Oproti androidu je to nebe a dudy. Půl giga RAM neni vůbec znát, foťák fotí skvěle a ani to IE mě nedonutilo stáhnout si jinej prohlížeč, protože mu nemám co vytknout. Ani mě moc neštve, že systém neni svobodný. Na co? Nikdy jsem to neřešil a pochybuju, že nějakýmu týpkovi co měl Symbian, bude tohle vadit. Jinak kdybych měl o 2 tisíce víc, tak jdu s přehledem do Moto G, bohužel finance nějak nevyšli.
Jinak k pánovi co tu brečí nad Lumií 510. Oproti 520 je to uplně jinej telefon. Běží na 7.8 (Aktualizaci na 8 mám pocit vůbec nedostal, kvůli HW), má 256 MB RAM, IE je verze 9 a je toho mnohem víc.
V podstatě je to jako vzít můj starej Galaxy Mini a na jeho základě říkat o Mini 2, že je k ničemu, i když jsou ty telefony uplně jiné. howgh!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no zatím se mi L520 potvrzuje jako pokud ne nejlepší, tak velmi dobrá volba. já osobně bych tedy kvalitu fotek z ní neoznačil za skvělou, je daleko horší než kompakt samsung kupovaný za 999kč, ale budiž, to je věc názoru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když si vezmete ostatní mobily v cenové relaci, tak žádnej vám nepořídí takové fotky jako L520 + natáčí videa v HD a celkem slušné kvalitě, což je v téhle relaci neznámá. Tak ono porovnat mobil s normálním foťákem je jako porovnávat sušičku prádla a pračku se sušičkou. Pračka se sušičkou nebude nikdy tak dobrá jako samotná sušička. Ano je to věc názoru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ještě k tomu foťáku: já s tebou souhlasím, podle fotek na internetu je to v této cenové třídě spíš lepší výstup, nemluvě o tom videu, ale zkrátka je to takový ten jednooký, co je mezi slepými králem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mam znameho s +- stejnymi pozadavky/naroky, ma 520ku cca. 2 roky a je s ni absolutne spokojeny. btw. k tem mapam, treba mapy.cz maji fajn aplikaci s offline mapami, zdarma mapy celeho sveta a navigace primo od Nokie nebo treba appka GMaps+, ktera do mapovych podkladu Nokie prida Google vrtsvu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

počkej, 2 roky asi ne, vždyť je na trhu s bídou rok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ajo, tak oprava na rok :) ono je to v podstate jedno...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pár lidem už jsem doporučil Huawei Ascend Y300 a všichni jsou spokojení

http://mobilni-telefony.heureka.cz/huawei-ascend-y300/porovnat-ceny/#sec...

Za cca 2500 dle mého názoru dobrej kup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hm, to vypadá na zajímavej tip. má to nějakou větší slabinu, jeslti to tedy lidé ve tvém okolí používají?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ten telefon docela znám a o žádným zásadním minusu nevím, samozřejmě, foťák není žádný hifi a GTA si na tom asi nezahraješ, ale to bych tomu vzhledem k ceně ani nevyčítal. Baterka má rozumnou výdrž a aji se stock ROM je to svižný, kdyby se tam nahrál nějakej čistej Android (lze už aji KitKat co jsem někde četl), tak to bude podle mně značka ideál.

Zkrátka, jako levnej smartphone pro normálního člověka kterej to bude normálně používat (tel., sms, maily občas web, google mapy) asi nejlepší volba.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem vlastníkem Y300. Ve stock variantě mu velmi škodí pouhých 512 MB RAM a EmotionUI, co Huawei cpe do svých Androidů. Naštěstí jsou alternativní ROM s Androidem 4.4, které se na 512 MB chovají už podstatně svižněji. Osobně používám Cyanogenmod 11. Ovšem pozor, ofiko ten telefon podporován není a nebude.
Trágou je displej, na sluníčku je špatně čitelný. Některé recenze píšou, že to není tak hrozné, já za sebe říkám, že to hrozné je. Všechny Lumie jsou v tomhle mnohem lepší.
Osobně bych ho už nekupoval.
A ještě poznámku k té Lumii - když už, tak verzi s Androidem rozhodně nekupovat. Tu MS vypustil, protože potřebuje platformu, na které bude ukazovat, jak obtížné a špatné je pracovat s Androidem. Slepá větev, která záměrně nebude brzo podporována.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za dobrý postřehy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

U WP mně ještě docela štvalo, že to neumí pracovat s kontaktama na SIM, docela oser, když potřebuješ např. kvůli reklamaci na nějakou dobu jinej tel.

Docela pěkně to vystihuje tenhle komentář v jedné zahraniční diskusi na kterej jsem narazil, když jsem to řešil:

http://answers.microsoft.com/en-us/winphone/forum/wp7-sync/transfer-cont...

"Follow these steps
1. Sync all your contacts to your windows Live account
2. Smash your windows phone using a hammer (take out the sim card before doing that)
3. Tell all your friends that Windows Phone sucks and Microsoft Sucks, so they you can borrow their android phone and put your Sim card into that phone.
4. Import you windows live contacts to your google account (if you have not got one, register for one, it is free)
5. Sync your contacts from your new google account to your friend's android phone (now with your Sim card in it). Then from that android phone, save the contacts to the SIM card.
6. All done. Now you can live happily for ever.
Note that Step #2 is the most important step."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A pouziva dneska jeste nekdo s chytrym telefonem kontakty na SIM? Lidi okolo me uz si ke kontaktum krome tel. cisel ukladaji i data narozeni, adresy, emaily...atd. To na SIM neulozis, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

anarki:
Velmi vtipné. Ale teď vážně, kdo by chtěl mít kontakty na SIM? Když telefon ztratíš a nebo ti ho ukradnou, tak jsi v pr. Rozumní lidé mají kontakty v telefonu synchronizované s mailem.

"Tell all your friends that Windows Phone sucks and Microsoft Sucks"
To mě pobavilo. To psal nějaký puberťák, ne? S Androidem by si tak pomohl. Jak nemá Android alespoň 2 GB RAM, tak se sotva hýbe. Oproti tomu telefonům s WP stačí pro plynulý běh čtvrtina operační paměti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

i kontakty ze SIM by mělo jít používat a zálohovat. uměli to už blbé telefony, tak proč ne chytré

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš to, já třeba neznám nikoho kdo by si ke kontaktům ukládal něco jinýho než číslo :-) Ale samozřejmě, pokud to někdo využije, tak toho se to co jsem psal netýká.

Mně třeba taky stačí jenom čísla a chci je mít na SIMce - vybije se mi tel., omylem ho rozbiju, co já vím, stalo se mi několikrát obojí, půjčím si od někoho jinej nebo si doma vezmu nějakou starou nokii, hodím tam SIMku a jedu. Takhle bych se ještě musel srát s nějakým stahováním kontaktů atd., kdežto kontakty na SIM vždycky a okamžitě fungujou. A zálohu pochopitelně mám.

Jinak mail. adresy mám uložený na gmailu, fyzický adresy jsem nikdy neměl potřebu si někde poznamenávat - firmu najdu na netu, u soukr. osoby si o ni napíšu, kam jezdím častěji, to si pamatuju a narozeniny mi připomíná přítelkyně. Ale jinak bych je měl v kalendáři jako každoročně opakující se událost, ne u kontaktu.

Jinak si myslím, že průměrnej BFU (pro kterýho se tady telefon vybírá) není zvědavej na nějakou synchronizaci kontaktů s Live apod., v situacích, který jsem popsal výše mnohem víc ocení, když to bude mít na SIM kartě.

A Android vpohodě funguje i s 512MB RAM, viz. např. ten Y300 se kterým mám zkušenosti. Možná to byl problém u starších verzí Androidu, nevím, zase takovej odborník nejsem.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A kolik těch kontaktů máš? Já po poslední čistce 1200, a to většinu s více čísly, adresami, GPS lokací s možností rovnou navigovat, jménem firmy. K tomu skupiny kontaktů. Docela se děsím toho, až mi ta "blbá" symbianí E7 umře, protože plnohodnotná náhrada Nokiáckého tel. seznamu prostě neexistuje.

To se na SIMkartu nevejde.. :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě, že se tam nevejde 1200 kontaktů, ale mělo by jít zvolit, které tam uložit, protože po přendání do jiného nezesychronizovaného telefonu si člověk zavolá leda ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem stará komunikátorová struktura, začínal jsem kdysi dávno s N9210 (reálně, předchozí pokusy nepočítám). S výjimkou reklamace E90 a E7 (pozoruhodné, že se jednalo o poslední dva modely, nicméně se jednalo o problémy nefatální a z pohledu primárního užití spíše kosmetické) jsem nikdy neměl s kvalitou problémy, natož s případnou ztrátou (ztratit "cihlu" snad ani nejde). Nahrát kontakty ze zálohy Nokia Suite byla otázka 3 minut (v nejhorším případě jsem musel vzít PC s LN (později otřes jménem MS Vyhlídka) a otevřít synchronizovaný adresář kontaktů).

Práci s něčím tak zaostalým jako je adresář na SIM kartě si osobně nedokážu představit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Představte si situaci, kdy mobil klekne a musí se přednat SIM do jiného. Bez PC, bez přístupu na net.
Když na SIMce paměť na těch 150(?) kontaktů (ano bez mailů, fotek, ...) je, tak mi naopak přijde absurdní, že se k nim nemůžu dostat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1200 kontaktů?! tolik lidí jsem snad za svůj život ani nepotkal...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já bohužel jo. :-)

A připomínám, že to je po čistce ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

co třeba goclever quantum 4?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ten jsem zaregistroval, ale pořád je to vzpomínaný Android s 512MB RAM. Navíc ta značka ve mě prostě nebudí tolik důvěry. Je mezi vám nějaký uživatel tohoto modelu?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdybys to napsal před 3/4 rokem tak bych ti řekl ať koupíš na Alíkovi Haier W910. 4,5" IPS HD s Gorila Glass 2, Qualcomm MSM8260A Dual Core 1.5GHz, 1GB RAM, 8GB ROM, Android 4.1.2. a navíc je částečně vodotěsný (IP54) i s DHL dopravou jsem je kupoval za 132 $, koupil jsem jich celkem 4 kusy a všechny šlapou naprosto bez problémů. No za ty prachy stejně výkonnou "Blokii" nekoupíš. Bohužel už se nevyrábí, a za tu cenu, za kterou se prodává teď si můžeš koupit Xiaomi Red Rice. Jinak jak píše někdo víš také se přikláním k THL W100S. Má ho dcera a telefon je k neutahání :-). Nokii 520 má strejda důchodce a trvalo mu to asi 2 měsíce než se ji naučil jakž takž ovládat. I moje manželka, která vždy měla a preferovala Nokii (chytrými telefony nepolíbená) o ní původně uvažovala a pak si jí u strejdy vyzkoušela :-)) no tak nakonec po hodině hraní zní byla tak "nadšená", že si radši koupila za ty samí peníze Xiaomi Red Rice :-D S tím se během chvilky naučila zacházet a je spokojená páč se jí sami od sebe neměněj ikonky (dlaždice) to jí na WP sr..o asi nejvíc :-) a nemusí půl hodiny "šmrdlákovat" po display aby se dostala k přehrávači apod.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U Čínských prodejců se okolo 2000 Kč vyplatí koupit třeba JiaYu F1, Amoi A862W nebo Faea F1. Pokud se ti náhodou rozbije tak poslání prioritní leteckou přepravou do Číny stoji 139 Kč při hmotnosti 250g. Nazpátek si to necháš poslat free shippingem, takže výdaje nula nula nic. Před odesláním si od celního úřadu necháš vystavit potvrzení o reklamaci a dál nic neřešíš. Akorát si mezitím budeš muset koupit nový telefon, pokud nechceš být měsíc nebo i déle bez telefonu :-). Občas se stává, že ti dokonce prodejce pošle nový telefon přes DHL ještě dřív než k němu dorazí tvůj vadný telefon :-) což se ti samozřejmě v ČR stát nemůže. Samozřejmě předpokladem úspěšné reklamace je nakupovat u solidních prodejců.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten JiaYu F1 stojí na aliexpressu dokonce okolo 50$ :-o , Amoi A862W - 110$, Faea F1 - 120$, THL W100s - 130$

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Před několika měsíci jsem řešil také problém s výběrem nového telefonu. Pro každého jsou priority malinko jiné. Moje byli velmi podobné tvému zadání, až na cenu. Já jsem v roce 2010 zakoupil svůj první telefon s androidem LG Optimus One a poté jsem vystřídal hromadu dalších telefonů se stejným systémem. Byl jsem s nimi až na pár vyjímek zcela spokojený, přesto jsem přešel na Blackberry Z10. Cenou je tento telefon už za hranicí (starší se dá sehnat za 3000,-), ale jinak splňuje veškeré podmínky. Má prohlížeč s podporou flash, veškerá komunikace je sloučena v programu BB Hub, nativní kalendář je skvělý a display je také výborný. Tím nechci říci, že je to právě ten pravý telefon, ale určitě bych začal výběrem platformy. U levných androidů se stává že chod není vždy uplně plynulý, i když v poslední době se to lepší. Hlavní výhodu vidím v možnosti si vše změnit k obrazu svému. Naproti tomu Windows běhá i na nejlevnějších zařízeních skvěle, ale má dlaždice. No a když je nechcete, tak s tím nic nenaděláte. Blackberry sice dlaždice nemá, ale ovládá se gesty. Což také není pro každého. Také levnější telefon se teprve chystají představit.

Já bych si zašel do obchodu, vzal několik telefonů do ruky a vyzkoušel jaký vyhovuje nejvíce. O to jestli to má TN, nebo IPS display bych se moc nestaral. Buď mi to vyhovuje, nebo ne. Navíc si člověk vyzkouší jak mu to padne do ruky. Každopádně třeba Nokie 520 má IPS display, ale žádné terno to rozhodně není.

Z levných telefonů bych vybral:
Sony Xperia M
HUAWEI Ascend Y300
LG E460 Optimus L5 II
Nokia Lumia 520
Nokia Lumia 620

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho jsem také vybíral mezi mobily. Jsem fanda Androidu, ale když jsem si zkusil pár Lumií, tak se mi ty Windows, i přes negativní názory uživatelů, začaly celkem líbit. Na druhou stranu blackberry je na tom stejně dobře a po vyzkoušení několika zařízení říkám, že Windows Phone a BlackBerry OS jsou zatím nejpraktičtější telefony. Ostatní OS jsou spíše na hraní pro děti, obzvlášť iOS (nemá to co dělat s mou nákloností k Androidu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

o blackberry se také uvažovalo, jenže tam je cena téměř dvojnásobná oproti hornímu limitu. ne že by Z10 nebyla opravdu zajímavá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak napriklad lenovomobile.cz vyviji vlastni lokalizovany software a dava 3letou zaruku. Jeste je mozne mrknout na Xiaomi. Xiaomimobile.cz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu zneužít tématu a vašich znalostí telefonů a zeptat se na tip, který hloupý / chytrý telefon by mohl splňovat následující požadavky?

Klávesnice = "nedotykový" displej, OS ne WP, offline multiplatformní sync a podporu dual-SIM a výdrž baterie nějaký ten den? S trochou nadsázky mi jde o telefon k telefonování a posílání sms s tím, že potřebuji dvě aktivní SIMky a ideálně soft pro zálohu kontaktů. Na ceně ani tak nezáleží. Nějak se nemohu dopracovat k něčemu, co by mi nahradilo přesluhující N95. Určitě by mě neurazila WiFi, ale jak říkám, výše jmenované požadavky jsou prioritou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

i tohle jsem ak trochu nedávno řešil a vlastně stále řeším. naštěstí narozdíl od tebe nepotřebuju řešit i zálohu kontaktů, takže můj hyṕotetický výběr začíná už někde na pár stovkách Kč :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já se v telefonech nijak zvlášť neorientuju a zděsil jsem se, když jsem začal hledat náhradu. Táhne se to už nějaký ten pátek. Pověřil jsem známého, který má trochu přehled. Prvně mne poslal do míst, kam slunce nesvítí (protože nechci dotykáč) a později mu to nedalo a vyrukoval na mne s BlackBerry, ale starší, protože se už také stáčí k dotykáčům (nebo kombinaci). Mě není líto dát trochu víc peněz, ale mam konkrétní požadavky, což je problém... Když něco potkáš, tak se pochlub. Já se zatím obávám, že budu rád za nějaké zapomenuté skladové zásoby starších Nokií ze Symbianem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi spatne hledal: Jiayu G2F

http://www.etotalk.com/jiayu-g2f_p4877.html

mimochodem na 4,5" je idealni 1280x720, ten zmineny to ma pri 4,3", ale ono to i tak pujde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co jsi napsal v clanku, se mi L520 zda jako idealni volba. Muj tata ma podobne potreby, na podzim jsem mu koupil L820 a je s timto OS spokojeny. Dokonce se s telefonem naucil i trochu vic pracovat, coz bych prisoudil prave intuitivnimu OS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

stále to tak vypadá. asi nakonec dojde na windows phone přístroj, ta L520 vypadá nejpravděpodobněji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak by mal niekto pre koho vyberate "smartphone" mentalnu barieru s nedostupnostou "file explorera", tak uz ani tento (relevantny) argument neplati. Pre WP8.1 bola vydana od MS aplikacia "Files"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji zauvazovat spis o L620:

- mensi, o trochu kvalitnejsi displej (podle popisu podobne jako u me vyhoda)
- mapy celeho sveta misto jedine zeme (po upgradu na wp8.1 by melo byt mozne stahnout mapy i na 520, ale 100% si nejsem jisty, ze to jde)
- LED blesk k fotaku - ne ze bych ho kdy pouzil, ale jako lampicka v nouzi slouzi skvele
- lepsi kryt
- skoro stejna cena

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja, navigace pro cely svet bude pro vsechny telefony s WP8.1 zdarma (tedy nejen Nokie).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nezda se mi ta skoro stejna cena. 520 ze znamejsich obchodu od 2600Kc, 620 vidim minimalne o 1000Kc draz. To je vic nez tretina navic.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.