Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Koss Porta Pro: Ideální přenosná sluchátka

za tech 750 za ktery se bezne prodavaj se to jeste da ale pokud je posluchac trochu narocnejsi tak je obejde obloukem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a koupí si Beats by Dre. :-D

PS: Za tu cenu nemají doživotní záruku, tu lze získat až u ceny kolem 1000+.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

PortaPro jsem měl na začátku 90tých let, tehdy to byla opravdu bomba. Zvuk ve své kategorii vysoce nadprůměrný, provedení zajímavé, nemělo chybu. Mimochodem to nebylo nic levného, cena cca 2000, ale v kontextu tehdejších cen, na dnešní dobu by to odpovídalo tak 4-5 tisíc.

Jenže od té doby se staly tři věci, ze kterých je jen jedna pozitivní. Tou pozitivní je pokles ceny, dost to kolísá viz dále, ale dá se říct, že prakticky nikdy nepřeleze 1500 korun, což je v reálné hodnotě proti minulosti půlka. Jenže pak tu jsou dva háčky... První je pokles kvality - tohle bohužel není moc na diskusi, výroba PortaPro se přesunula do číny a víc se šetří, takže hrají hůře, než ty kupované před 20ti lety. Zadruhé se nesmírně zvedla konkurence a najde se spousta alternativ, typicky jsou někde úplně jinde in-eary, nesmírně narostl výběr v kategorii menších sluchátek na uši s uzavřeným systémem a ve výsledku si myslím, že se najdou i zajímavější volby.

Ad doživotní záruka - ona není zas tak samozřejmá, prodávají se PortaPro za 900, ale ty tuto záruku nemají, ty se zárukou stojí běžně 1500 (i když se vyskytují i za 1200). Pokud se někdo nezaregistruje, tak je to za 300 poplatek, ne za 50, atd. Z mého pohledu to sice za výhodu pokládám, ale ne za zas tak extrémní. Jenže hlavní rozdíl je v tom, že v 90tých letech si to člověk pořizoval jako skvělá sluchátka s výhodou servisu, dnes to jsou sluchátka spíš lehce podprůměrná a servis to plně nenahradí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

PortuPro jsem taky nějakou dobu používal, docela mně na těchto sluchátkách štvalo, že se do náhlavního mostu vždycky skříply vlasy a kvůli tomu sem teď napůl plešatej :(

Nejspíš proto jsem přešel na Sennheiser PX-100 - zatím nejlepší cestovní sluchátka, které jsem vyzkoušel, za rozumnou cenu. Bohužel po roce a půl přestal hrát jeden kanál, bez problémů vyreklamováno, bohužel PX-100 se už nevyrábí, takže mi vrátili peníze.

Teď mám Sony Sony MDR-ZX310APB, která jsou narozdíl od výše uvedených uzavřená, lépe tlumí okolní hluk, k tomu navíc mají mikrofon a čudlík pause na kabelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokles kvality zvuku tam nebyl. Hrají pořád stejně jako kdysi. To ostatní výrobci vyrostli. U některých edic kupříkladu 25th aniversary byl šílený pokles kvality materiálů. Plasty u hlavového mostu se standardně lámaly při nasazování na hlavu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

25th Anniversary mam pres 8 let a zadnyho lamani sem si nevsim... vlastne niceho, sluchatka furt fungujou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jste šťastný člověk. Kvůli materiálovému průseru u téhle edice začal koss dokonce prodávat za levno celé hlavové mosty. Vlastně jste jedinný člověk o kterém vím že se mu to nezlomilo. U nás v práci byla lámavost 100% a když se vám to zlomí už napodruhé tak to švihnete do kouta a na reklamaci kašlete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taktiez mam 25th s tym textilnym kablikom, uz vecnost.. a nikdy sa im nic nestalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne, mnel jsem bohuzel s tymto velmi zle skusenosti. A dozivotni zaruka byla spise nanestesti. Na postovnem jsem proplatil skoro tolik jak za nove sluchatka. Reklamoval jsem je asi 6-krat z toho 4 z duvodu zlomeni plastu, a asi 2x z duvodu poskozeni kabelu (jacku). Nesluzilimi dobrych 5 let.
Nakonec jsem byl zoufaly a poprosil jsem distributora nech mi posle normalni verzi (lacnejsi od aniversary), ta take ale bohuzel nevydrzela mnoho :( .

Bohuzel po teto skusenosti a skusenosti okoli, jsem od Kossu upustil. A take jsem se rozhodl upustit od sluchatek na von i na doma, koupil jsem si uzavrene Audiotechniku na doma (co se neda porovnat) a na von jsem jeste neresil (ale asi bych sel do spuntu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"ušetříte více než koupí levných šuntů"
A koupí si vyhlášené šunty Koss Porta Pro, ze kterých si dělá srandu i nejeden obchod se sluchátky "typicky shitový Koss zvuk".

Odpadní kvalita konstrukce a odpadní zvuk ... co dodat.

Edit: Aktuálně jsou za 1300 Kč Beyerdynamic Custom Street, nebuďte blbci a kupte si něco pořádného.

Edit1: Prosím nikoho nemotivujte, pokud máte nulový přehled.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se sluchatky je to tezky, ze si clovek zvykne na jejich zvuk a mysli, si, jak je to suprovni, nez uslysi jine a zjisti, jak byl vlastne vedle :))
Jinak KostaPro se nevyplati, ani za tu cenu...osobne autora nechapu..mozna tak na nejake TUc tuc tuc..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když by alespoň měly prokreslené basy, ale i na tuc tuc tuc jsou mnohonásobně lepší alternativy.
Pořád lepší úderné basy než to dunivé bláto, co leze z Kossu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jste to vystizne "dunive blato". Je to tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, proto vetsina audiofilnich webu doporucuje Porta Pro, protoze z nich leze "dunive blato"... Ty sluchatka za tu cenu vicemene nemaj konkurenci uz jenom proto, ze skoro nikdo nedela otevreny sluchatka v ty cenovny kategorii. Za tech 700 co se prodavaj proste neni lepsi konkurence.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skuntova kvalita ktora drzi dekadu bez problemov.
Zvuk uplne v pohode.
Hente custom sheet krámy mozes s porta porovnavat len ked si uplny magor.
Sa pozri na tu konstrukciu, uplne iny druh vyrobku. Sluchatka su aj o pohodli.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to jiná konstrukce.
Říká se jí dobrá konstrukce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo konstrukce kde se lámou plasty při nasazování na hlavu. To je trochu problém. Zvuk není v pohodě ani náhodou v dnešní době je to spíš velký průser. Zkuste libovolný sennheisser ve stejné cenové kategorii a otevře se vám jiný vesmír. Pokodlí tam je, ale je i u konkurence. Pokud tě ovšem baví se sluchátky skákat tak tam se fakt porty dají doporučit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sennheisery jsou dobry pokud clovek nechce poslouchat hudbu... K tomu se fakt nehodej v jakykoli cenovy kategorii... Maj jedny Sennheisery za asi 5000 co znej hur nez sluchatko stolniho telefonu... cokoli nad 5kHZ a pod 1kHz jako by neexistovalo... Sennheisery proste nebrat absolutne na nic...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já většinou neposlouchám hudbu, nebo cokoliv na sluchátkách, mimo byt nebo auto. Ani když jezdím na bruslích. Takže sluchátka jen doma, nebo na nějakém cestování mimo UK a tam jsem už taky kompletně přešel na bluetooth. Využívám teď hlavně dvoje over-ear design. Jedny výhradně u PC a druhé s noťasem a telefonem. Ty u PC mají baterku na cca. 20 hodin, jsou lehoučké, velice pohodlné, mají dobrý vyvážený zvuk a ještě se mi je nepodařilo za asi 4 měsíce vybít. Nabíjím je preventivně tak jednou za 3-4 dny. Stály cca 900 Kč a jsou to tyhle - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B074M5F5R9/ref=oh_aui_detailpage_o09...

Mají i možnost připojení 3.5mm kabelu, kdyby se vybily. Zkoušel jsem porovnávat kvalitu zvuku přes bluetooth VS kabel a neslyšel jsem rozdíl. Dodávají se s dobrým pevným pouzdrem na transport. Byl jsem ale upozorněn na jednu věc mým kamarádem a to, že třeba jeho byt v Praze v paneláku je tak zamořený wifi, že se tam snad ani bluetooth sluchátka nedají rozumně používat. Nicméně fakt oceňuji bezdrát. Však to znáte, stačí podržet tlačítko na zapnutí a sluchátka se automaticky připojí, žádný kabel nepřekáží a nemůže se poškodit. Jsem smířený s build-in baterií, protože výdrž je excelentní a micro usb nabíjení pohodlné. Překvapil mě taky dosah u těchto sluchátek, když je mám připojené k PC. Cca. 12-13 metrů přes 4 stěny.

Potom sem tam na cestách a když chci co nejlepší zvuk používám tyhle - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00YDVY34Q/ref=oh_aui_detailpage_o05...

Perfektní izolace a komfort a stabilita díky přibaleným pěnovým špuntům, 4 hodiny výdrž, nabíjení micro USB a hlavně opravdu excelentní zvukové podání.

K noťasu a telefonu používám tyhle - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01H4FMIF8/ref=oh_aui_detailpage_o03...

Stály jen cca 350 kč, zvuk je za tu cenu nadprůměrný, výdrž 12+ hodin, taky jsem je ještě nevybil a nabíjím je tak jednou za 3-4 dny, nebo po delším poslechu. Tyhle ale nejsou na nošení ven... Svítím jim na sluchátkách modrý "ozdobný" "gaming" přerušovaný pruh. Trošku jsem ja taky "upgradnul" přidal jsem jim polstrování hlavy ze starých sluchátek - https://www.dropbox.com/s/p9a26afskvbq7jj/20180319_094727.jpg?dl=0

Puristé asi namítnout, že bluetooth není nic pro ně, protože kvalita zvuku není ta co přes kábel. No já osobně nevím, myslím že většinu lidí bluetooth plně uspokojí :-) Já na nich pařím i hry a nedávno jsem tu měl s někým diskuzi o lagu. Já žádný nevnímám a opticky měřený mám teď mezi 40-80ms tady v tom 24 FPS testu - https://www.youtube.com/watch?v=s_PbyRpKrRk&t=292s

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zlatý môj, tak si nám tu vylial srdiečko, ako si dobre nakúpil čínske výrobky. Ja bohužiaľ nikde nevidím aké kodeky používajú. Na starom LG G2 bol AptX a na novej G6 je už AptX HD. Dúfam, že nechceš, aby mi zvuk zmršil ten základný kodek použitý v BT. Aj keď je pravda, že vonku je to jedno, pokiaľ nie je dobrá izolácia, pretože potom rozdiel pri tom rušení hlukom ulice, či električky nespoznáte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se porta pro odrhl drátek uvnitř reproduktorů v jednom sluchátku. Nikam jsem je neposílal a raději pořídil přenosné sennhessery a to i když jsem s nimy byl na NB vcelku spokojený.
Problém koss porta pro je že jsou to sluchátka za 200 prodávaná za 1000, proto si mohou dovolit to levně mněnit za nová...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak - možná ne za 200, ale v ceně 400-500 už se zvukově rovnocenná sluchátka sehnat dají. Třeba Silvercrest z Lídlu za cca 400 si to s PortaPro klidně ve zvukové kvalitě může rozdat (zkoušel jsem osobně).

Obecně mi u PortaPro není moc jasné jejich zacílení - při poslechu venku bude uživatel za bezohledného blba, protože jejich řešení jako otevřených znamená, že zvuk dobře slyší všichni v okolí, to samé v kanceláři. Na poslech doma si zase lze snadno vybrat kvalitnější sluchátka. To je právě ta "historičnost", jak jsem psal o té osobní zkušenosti ze začátku 90tých let, tak tehdy to bylo normální, sluchátka do uší byla v plenkách, nebylo ani moc slušnějších přenosných na ven s uzavřeným systémem, tak se prostě sluchátka dělala takto. Jenže za víc než 20 let se vývoj posunul...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych měl doporučit sluchátka, tak doporučím navštívít prodejnu Audigo v Praze nebo Brně, vzít si s sebou přehrávač, který člověk běžně používá, mít v něm hudbu, kterou běžně poslouchá, a rezervovat si dostatek času. Pak můžete chodit po prodejně, připojovat různá sluchátka a zjišťovat, jestli slyšíte rozdíl v kvalitě poslechu. To je totiž věc tak strašně subjektivní, že neexistuje objektivní porovnání. Jen bych rád varoval, že jsem roky považoval Koss Porta Pro za super sluchátka a dost mi to nabouralo moje představy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, chodím také kupovat do Audigo, vždycky mne to stojí hromady času, ale vždy najdu co hledám. Hodnocení sluchátek je a vždy bude jen subjektivní záležitostí a tady si je mužete všechny vyzkoušet. Kupodivu už 2x jsem odešel z levnějšími sluchátky, než pro která jsem tam původně šel, protože mi prostě hrají lépe (Audio-Technica ATH AD500x). Naposledy, aby se neřeklo že jsem tmář, jsem vyzkoušel bezdrátové Marshally za něco málo přes dva tisíce czk a musím říct, že mne překvapilo, jak dobře to hrálo, i příjemně seděly na uších, narozdíl od Sennheiseru. Akorát jedna obecná rada: je lepší se vyvarovat s porovnáváním o několik tříd lepších sluchátek, zbytečně to člověka vytočí, protože to prostě pozná. I když si před tím říká, že by ten rozdíl stejně neslyšel... kdepak, slyšíte to zcela jasně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vyzkoušení možná dobrý ale koupit se tam nedá nic. Ten obchod je brutálně předraženej. Stejný výrobek co tam koupíte v číně i o 700 levněji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak po značném mínusování jsem se na to znovu podíval. Máte pravdu taková qcy 19 jsou dražší už jen o pětistovku. Před vánocema to bylo o těch 7. A jinak když chcete sluchátka mrkněte na německej Amazon a srovnejte s Audigem... Smutné čtení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze by to bolo tym, ze Cinan byva ve staji a balicky balia jeho deti vs. kamenny obchod, ktory musi zarobit na provoz, zaplatit cloveka co tomu rozumie a vyhoviet prave i takym ludom, ktori si nic nechcu kupit, ale pridu si aspon popocuvat alebo povykladat? Jak to mozes preboha zrovnavat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajeď si tam někdy prohlédnout tu stáj kde to balí děti... Mimochodem u německýho amazonu taky balí děcka ve stáji když tam mají Ultimate Earsy o dva tácy levnější?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vieš čo, súhlasím. Náhodne som vybral tie pred tým spomínané Audio-Technica ATH-AD500X a vyhľadal cez Heureku. Našlo 7 obchodov od 129 po 165 €. No a hádajte, kto bol najdrahší? Samozrejme Audigo.sk. Rozdiel od najlacnejšieho 36 €, ale napríklad od Muzikeru tiež 26 €. Pre bratov Čechov to je celých (kurz 25,20 v zmenárni) 907,20 CZK.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já teď po chvilce googlení koupil na doma ke kompu supervysavače hd681 za pětikilo (v ČR) a pohoda https://www.rtings.com/headphones/reviews/superlux/hd-681
Nikam ven bych je nebral, jednak kvůli vzhledu, obavě o zpracování (plast, ač to prý vydrží), velikosti, prostupu zvuku ven... ale k počítači super. Na ekvalizéru je dobré si trochu ubrat výšky a drtivou většinu posluchačů hádám uspokojí.
Po venku už tahám, teď to počítám podle objednávky z CZC, 8 let obyčejné špunty za dvě stovky od geniusu, z toho poslední tři roky používám každý den po cestě z a do práce a stále fungují, kablík je trochu odrbaný u rozdvojení, tak jsem ho smotal dohromady s tím druhým a drží to. Překvapivě mi jejich zvuk vyhovuje, lepší než dneska většina špuntů za dvojnásobné ceny. Jen nemají mikrofon. Samozřejmě už se nevyrábí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám 681Evo a za ty prachy jsou super. Obzvlášť spojka na kabel která se nevykurví pod žádným úhlem. Nejsou přesné ale příjemné, mají takové jamajské měké basy. Dvoje náušníky v bylení taky boží. S velurovkama a bluetooth modulem je v zimě nosím místo čepice. Za 30 dolarů můžou porty jen z dálky závidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si trochu potrpi na kvalitnejsi prednes hudby, tak uricte nepujde do KosaPro sluchatek. Vetsina lidi ma svoje 'oblibene' znacky a je to hodne individualni. Ja jsem treba skoncil u Sennheiseru a AKG, kde se daji v cenove skupine cca od 100-150 Euro uz najit i sluchatka na poslech hudby.
Jako prenosne sluchatka pouzivam AKG NC60, ktere maji i aktivni potlaceni sumu, bez ktereho poslech v MHD nebo po Praze nema moc smysl..
Muj osobni nazor je, ze nez kupovat sunty typu Kosa, kde nektere nastroje ani neuslysim (za predpkladu, ze posloucham, hudbu, kde nastroje hraji :)) ), tak je dobry si pockat treba na slevove dny typu Black friday v Nemecku a koupit si neco co ma trochu smysl ve sleve. Daji se tak poridit kvalitni sluchadla za velmi prijatelne ceny a v principu za pulku toho, za co se nabizeji tady..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Muzes si myslet co chces ale Porta Pro doporucujou i audiofilove, protoze v ty kategorii proste nic lepsiho neni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co by to melo byt za kategorii? :D
Pokud Audiophilove neco v tehle levne cenovce okolo 100 Euro doporucuji, tak napriklad Beyerdynamics 770pro za cca 3000,- kc
Doporucil bych ti se v tom trochu dovzdelat ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do 100 eur? Ty si fakt mimo... Za 100 eur si koupis ty porty pro troje... za trojnasobnou cenu samozrejme koupis lepsi sluchatka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ja samozrejme vim..nicmene ty tady mluvis o Audifilech...neznam nikoho, kdo posloucha hudbu, kdo by si koupil Porty na vic nez na mluvene slovo nebo jako vypln "na cesty". Audiofil tim tuplem. Jak muze nejaky audiofil doporucovat takove sluchatka to fakt nevim..prijde m to jako kdyz HardCore hrac bude doporucovat GF 1030..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je mi lito, ze nikoho neznas, ale jak to souvisi s kvalitou tech sluchatek? ;)
Porovnani s grafickou kartou je uplne mimo. Krome toho, ze ruzny druhy sluchatek jsou urceny na ruzny veci, tak kazdej preferuje jinej frekvencni prubeh, pouziva jinej zdroj zvuku, posloucha jinej typ hudby atd.
Graficka karta (pokud se bavime o hrach) je bud slaba nebo vykonna.
Ze tobe nevyhovuje zvuk Porta Pro nezmena, ze nemuze vyhovovat jinymu cloveku, kterej chce hudbu poslouchat na cestach, ale uzavreny sluchatka mu vadej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Analogie neni zase tak mimo...Nekomu GF 1030 muzetaky klidne vyhovovat a je to presne o kvalite. S 1080Ti mas kvalitu obrazu takovou, s GF 1030 takovou..kdyz ti to staci, tak je vsechno ok ;)
Chapu, ze ty sluchatka mas rad..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita obrazu je u 1030 a 1080 Ti uplne stejna. Jen FPS bude 10x nizsi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a nebo tak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do 100 eur? Ty si fakt mimo... Za 100 eur si koupis ty porty pro troje... za trojnasobnou cenu samozrejme koupis lepsi sluchatka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neber osobne:)) .. ja se nepovazuji za audiofila, ale pres ruzna sluchatka jsem toho naposlouchal myslim celkem dost a hlavne i trochu narocnejsi hudby. Proto si dovolim tvrdit, ze malinko mam k tomu co rict. Ale pokud nekomu Kosty vyhovujou, proc ne..mne taky drive vyhovovali sluchatka, ktere dneska bych na usich mit nechtel ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to neberu osobne. Jen mi vadi kdy nekdo pise nesmysly, jako ze sluchatka za 700 jsou spatny protoze za 7000 muzes mit lepsi :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze to co pises, ja jsem nepsal..ja se ohradil proti tvemu tvrzeni, ze nejaky audiofil bude doporucovat Kosy porta..a zatim si stojim, protoze mi to prijde stejna blbost, jako kdyz gamesnik bude doporucovat GF 1030..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc by ne? Pro audiofila jsou jakykoli sluchatka kompromis. Porta Pro jsou velmi dobry kompromis k danymu ucelu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cece, co to jsou za obecny plky. proc by meli byt sluchatka kompromis? Vzdyt mas treba sluchatka za 60 klacku, to ti prijde jako kompromis? V dany cenovy maji dobry sluchatka lepsi prednes nez audiosestava ve stejne cenove relaci, vetsinou potrebujes nasobne cenove drazsi sestavu, aby si sluchatka dorovnal. Krome toho hudebni prednes ve sluchatka oproti sestave je jiny a nekdo dokonce preferovuje sluchatka pred sestavou.
To ze kosa porta jsou kompromis, tak na tom se s tebou vyjimecne shodnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sluchatka jsou vzdy kompromis oproti repro, protoze porad vnimas zvuk usima jen ze dvou smeru. U zive hudby a repro se zvuk odrazi od sten mistnosti takze prichazi z mnoha ruznych smeru (clovek pak slysi skutecne prostorove ne jen stereo) a nejde jen do usi, ale prochazi celym telem. To je neco, co sluchatka nikdy nemuzou reprodukovat. Samozrejme jakakoli reprodukovana hudba nemuze nikdy konkurovat zivy hudbe, cili jakakoli reprodukovana hudba je kompromis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, to je rozumny argument, tady se nebudu hadat. Nicmene to co jsem napsal pred tim je take pravda. Jsou lidi, co sluchatka nesnaseji a radeji na zive soustave. Jsou lidi, kteri si s patricnymi sluchatky uziji hudbu na sluchatkach dokonce vic, nez na zive soustave. V obou pripadech plati, ze cena soustavy bude vyssi a nekdy znatelne vyssi, aby jsi aspon dorovnal "hudebni kvalitu" sluchatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, z Jirkovo recenzí ze světa audia jsem docela vyřízenej (v negativním slova smyslu). Od Kossu jsem měl naposledy sluchátka Koss the plug - zvuk strašně přebasovaný a zpracování sluchátek strašný. Co 3 měsíce přestalo nějaké sluchátko hrát, při manipulačním poplatku v té době 200 Kč se brzy přestávaly vyplácet. To ani nemluvím o tom, že jsem byl po dobu reklamace bez sluchátek.
Dneska pro poslech venku, v pohybu používám Senheiser CX-300 Precision II a pro poslech doma Senheiser HD 215. Ani jednou nejsou žádný audiofilní kousky, ale oproti těm Kossům nebe a dudy.
Ohledně bezdrátů jsem zatím pořád skeptický. Jednak kvůli poměru cena/výkon, ale hlavně nechci kromě přehrávače ještě sledovat stav baterie ve sluchátkách a vadí mi i to, že mi bude do hlavy svítit další zdroj záření. Docela dost telefonuju v práci a s oblibou využívám drátové handsfree právě ze zdravotních důvodů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Se sluchatky je pruser :)) protoze v momente, kdy slysite lepsi, tak slysite i ten rozdil, co jste drive neslyseli ;)
Ja jsem poridil k pocitaci Sennheiser Zero headset model zalozeny na HD598. Prvni over ears velka sluchatka..a byl jsem z nich uneseny. Zvuk ma vetsi prostor, podani je celkove mekci, ale vyvazene. Nic nebudi dojem, ze je to presolene, ale taky nic nezapada.
Musi se to ale kupovat ve slevach treba v NDR, jinak za ty ceny u nas je to silene.
Kamaradovy jsm poridil Sennheiser Momentum 2 on-ear, a u nich mi treba nesedli basy. ktere byli trosku moc agresivni. Ale on je s nimi happy za v prepoctu 3100,- kc :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Edit: Sennheiser One, nikoliv Zero :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Docela dost telefonuju v práci a s oblibou využívám drátové handsfree právě ze zdravotních důvodů."

a mobil mas v kaspse u varlat :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne jsou všechna sluchátka typu Porta-Pro velká, protože padák obvykle nenosím, jen malou tašku na nezbytné věci. Používám proto pecky, nakonec jsem skončil u KZ, nyní v provedení ES3. Solidní provedení, velmi dobrý až výborný zvuk (dle žánru), výměnné kabely. S ohledem na kvalitu směšná cena, dají se z Číny sehnat okolo čtyř stovek i s dopravou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj to mě zaujaly KZ ZSR, taky výměnný kabel, je i verze s mikrofonem s možností přikoupit BT bazmek za krk, cena od 20 do 29 USD. Akorát ten design - buď zelené nebo černé (černé by šly, ale to písmo si tam mohli odpustit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rka taky nebrat, jestli KZ tak každopoádně čtyřdriverovky. Ten střeďák tam chcete. Výškáč by mohli klidně i jeden ubrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ES3 hraje naprosto děsivě. Velký cink, velký bum, ale středy tam člověk nenajde. Bum i cink jdou až do nepříjemna. Hned jsem je prodal a vyměnil za ZS6 které už jsou na tom lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslech je věc velice subjektivní. Ale já se hádat nebudu, mě vyhovují. Bum mi přijde v normálu, cink je větší, ale od toho jsou jednak ekvalizéry, druhak se to dá vyžehlit pěnovými špunty. Co ještě oceňuji je, že snesou fakt vysoký úrovně hlasitosti bez zkreslení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, diit říká Kossy, je to moc bum cink.... škoda, že to neprotočili s Alzou. Takto je to doporučení od pana "Bedýnky za 200 ve dřevě". Achjo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sluchátka mají hrát dobře na flat. To že tam nejsou středy a vokály působí otřesně zahuhlaně vám nevadí? Přihodit dvě stovky za ZS5 se rozhodně vyplatí. Máte ty pěnovky od KZ? Já jsem s nima dost nespokojen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže je lepší vzít ZS5 než ZSR? Vybírám mezi těmito. Moje první lepší a hlavně větší pecky, takže vůbec nevím, nakolik si na to zvyknu a víc jak těch ~25 USD se mi do toho nechce vrážet, když by mi to nesedlo a taky kvůli clu/dph z číny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně rozhodně pětky. Na gearbestu je nedávno nebyl problém sehnat do dvaceti dolarů. ZSR vypadají lépe ale mají jen dynamický basák a dva tlakáče takže cink bum. ZS5 mají navíc další střeďák. ZS6 jsou taky čtyřdriverovky mají drivery trochu jinak umístěné než pětky, hrají podobně ale už si dost připlatíte za hliník a design.Na gearbestu se ceny dost hýbou +- 10 dolarů vyplatí se i chvíli počkat. Rozhodně hened ze startu k nim kupte silverbraided kábl. (pozor na zahnutou nebo rovnou koncovku) zvukově se to sice nezlepší ale sluchátka nechytají ruchy z tření kabelu o oblečení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to i podle muziky. Kolega co poslouchá ostré techno miloval ES3 (prakticky to samé co zsr) Pumpují do uší takové basy a výšky až to bolí, ale když si na nich pustíte Hanse Zimmera tak vám tam bude spousta zvuku v oblasti středů hrozně chybět.
Možná je to jen osobní dojem ale u všech KZ se mi je vyplatilo napálit jim nejvyšší hlasitost zavřít do šuplíku a nechat vyvřískat. Docela to zjemnilo peak u 10khz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za doporučení, na gearbest koukám tak měsíc, co někdo KZ někde doporučoval. Chtěl jsem ty ZSR původně vzít když stály asi 20 USD, no od té doby to leze pořád nahoru ač taky furt inzerují slevy, prostě "alzasyndrom" je i v Číně. Ale tak aspoň teď budu sledovat ZS5, přijdou mi i hezčí než ZSR.

EDIT: tak objednáno, na alíkovi je teď kupon na 4 USD slevu (z každého nákupu víc jak za 5 USD), takže jsem objednal ZS5 s mikrofonem za 20 dolarů 8-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na flat... to je dobrá teorie ;) Kdysi, když mne to ještě bavilo, jsem měl možnost sluchátka měřit na automatické audiostolici s umělou hlavou (Bang&Olufsen) a prakticky každá sluchadla, i renomovaná, měla někde nějakej peak nebo díru. Jde o to, jak se to projevuje a jestli se s tím dá něco dělat, pokud to tedy vadí. Ano, je známé, že víceměničové KZ prakticky bez vyjímky mají peak kolem 10-12kHz. Jde jen o to, jak moc, kde a komu to vadí ;) Já píšu ze své zkušenosti, že ekvalizér, nebo pěnovky, nebo obojí. A opravdu nemám pocit, že jim chybí vokály, nebo že jsou zahuhlané. Ale nebudu generalizovat, každý slyší jinak a je citlivý na jiné projevy.
Jinak ty pěnovky ti neřeknu, někde jsem koupil pytlíček a nemůžu najít kde :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pohodě. a zkoušel jste ZS5 nebo 6? Do je dost někde jinde. Já na těch ES3 dost často nepoznával svou oblíbenou muziku. Obzvláště u orchestru byly nástroje jako housle a bicí extrémně vyexcitované, zato žestě a sbor prakticky zanikly. Po pár dnech jsem si na to sice zvykl ale to podání bylo úplně jiné než u celého zbytku mých sluchátek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZS6 jsem měl půjčený, ale jen na chvilku, takže jediný co můžu říct, že hrály taky dobře :) Jen mi zrovna moc nedržely v uších, zdálo se mi, že mají kratší zvukovod. ES3 na orchestrálky fakt nebudou, to asi žádný dvouměničový špunty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on-ear
AKG Y50
viz. What Hi-Fi https://www.whathifi.com/awards/2017/ear-headphones

špunty
KZ ZS-6
hodně by mě zajímaly, jak hrají Beyerdynamic Byron:
https://www.whathifi.com/awards/2017/in-ear-headphones

Koss Porta Pro mi tady leží na šrot, nemám už paragon )))
u Port 20dB sem, 20 dB tam no problem ;)
https://www.innerfidelity.com/images/140321_Blog_HarmanResponseFR_KossPo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koss Porta Pro jsou otevřená skuchátka, čili znalci, kteří tvrdí, že jsou na nic a místo nich doporučují nějaké uzavřená jsou trochu mimo, je to asi tak stejné jako tvrdit, že je na nic ford tranzit, protože nepředjede no okruhu Porsche. Obojí je auto /sluchátka a každé je holt na něco jiného.
Kos portas Pro jsou zkrátka docela zvkově kvaltině udělaná sluchtka a lze to exaktně prokázat viz třeba
http://reference-audio-analyzer.pro/en/user-report.php?id=208&page=hp-ko...
http://reference-audio-analyzer.pro/en/report/hp/koss-porta-pro.php
Jistě i v kategorii otevřených sluchátek se najdou lepší a i výrazně lepší , většinou, ale i dražší nebo bez záruky.
Pokud jde o kvalitu zpracování, oni to jsou jednoduše navržená sluchátka, ke kterým lze mít jedinou výhradu, ten kabel je prostě šmejd , který má izolaci z měkčeného plastu, který časem ztvrdne a musí se vyměnit, bohužel opletené kabely použité třeba na 25th any sesehnat nedaji a i servis je mění za klasický šunt.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

koss porta maji docela kvalitni menice na kterych je myslim postaveno vice modelu akorat jsou vyladene pro urcity typ hudby/posluchacu takze osobne je nesnesu :) navic "pry" posledni generace/vyrobni sarze zacali sidit a uz nejsou tak dobre jako ty prvotni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otvevreny design neni problem. Nektere sluchadla diky nemu i zneji lepe, maji treba lepsi prostor. U techto je problem, ze nezneji a maji nahuhlene mega-basy, ktere jsou prilis dominantni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což je zrovna u otevřené konstrukce podivné, otevřená konstrukce většinou podává basy méně agresivně než uzavřená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zvlastni. Ja si na Porta Pro cenim prave toho, ze ve srovnani se vsemi sluchatky, ktere jsem kdy mel, maji basy naopak velice mirne. Je mozny, ze se za ta leta zmenila konstrukce menicu, ty svoje mam cca 10 let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ja je slysel v zivote 2x. Jednu verzi nekdy pred cca 6 lety a jednu asi pred rokem, jen tak z nostalgie. Pred temi 6 lety mne prisli, ze je to abytecne zabasovane, ale jeste to i celkem znelo. Pred tim rokem, mi prislo, ze uz slysim snad jen ty basy.. nevim jestli se to tak zhorsilo a nebo jestli jsem si uz prilis zvykl na vyssi standard.
Jinak z 'basovejsich' sluchatek, ktere jsem mel, tak napr Sennheiser Momentum 2 on-ear ma na svou velikost pekne prokreslene basy aniz to postrada stredy a vysky, bohuzel basy maji trochu moc velky "punch", tak jsem sluchatka predal dale..ale jinak bych je klidne doporucil nekomu, kdo je na to mene citlivy. Zvlaste, kdyz se daji sehnat treba i za cca 120 Ecek..jak treba ted v NDR ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja muzu Porty Pro (25th aniversary) srovnavat treba s AKG K712Pro, coz sou studiovy profi sluchatka. A ty Porty Pro nemaj o moc silnejsi basy nez ty studiovy. Ale je pravda, ze ty Porty Pro mam temer 9 let, takze jestli sla kvalita dolu posoudit nemuzu. Kazdopadne na whathifi dostali hodnoceni 5/5 v kvetnu a z reviews na youtube je taky hodne chvali prestoze normalne testuje mnohem drazsi sluchatka. Takze to asi tak spatny jak rikas nebude...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele ja nevim jak ty, mne proslo rukama za posledni 2 roky docela dost ruznych sluchatek... Bosse, Sennheiser 598, Sennh 598 cs, Seennh 599, Sennh Momentum 2, Sennh HD 230, AKG NC60, Beyerdynamics 770 pro.
Jestli se nekomu zvuk Kossu libi, to je kazdeho vec. Nicmene pro mne jsou sluhatka v rozmezi cca 3-7k sluchatka, ktera uz ma smysl seriozne poslouchat a kde existuje taky neco jako pozitek z hudby a nastroju a ne jen nejaka prehravana melodie. Tvoje AKGcka neznam (asi budou dobry), moje reference jsou Sennh HD 599, kde kdyz posloucham klasiku, slysim jednotlive nastroje, slysim, kde ty nastroje jsou v prostoru, jsou tam basy, nicmene to neni zahuhlene basem, atd.. Na nejaky jednoduchy bigbeat (pominu duc duc a spol), rozdily ve sluchatkach az tak markantni nejsou (byt samozrejme jsou)..pust si tam ale orchestralky nebo klasiku Bacha s mnoha nastroji a vokaly a uvidis ten rozdil, ktery tam najednou je.
Krome toho plati, ze otevrena sluchatka jsou na poslech venku absolutne nevhodna, pokud si clovek nehodla znicit sluch tim, ze mu to rve do usi jak na technoparty..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc vubec komentujes o sluchatkach jako sou Porty Pro, kdyz poslouchas jen sluchatka za temer desetinasobnou cenu?
Krom toho ze jsou otevrena sluchatka na poslech venku nevhodna je naprostej nesmysl. Naopak, to ze slysis co se deje kolem tebe ti muze v urcitych situacich zachranit zivot. Proto treba Sony pridava anbientni zvuk elekronicky do nekterych svych sportovnich sluchatek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, ale potom se nebavime o poslechu hudby.. a tim padem mi tahle diskuse prijde docela zbytecna ;)
Proc komentuji Porty?...protoze nadpis clanku je "Kosa Porta: Idealni prenosna sluchatka"..s cimz nemohu souhlasit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakoze nemuzes poslouchat hudbu, kdyz slysis jeste neco jinyho? To je mi lito, ale to bude asi psychickej problem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neni psychicky problem..jenom ukazuje na to, ze nechapes co to znamena poslouchat hudbu. Zbytek nejapnych poznamek si laskave strc za klobouk.Diksuse z pubertaky, kteri budou dokolecka jako troubove tvrdit ze kosy jsku super sluchatka je fakt o hovnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No aspon pobavit umis :). Jak tema pubertakama, tak tim "nechapes co to znamena poslouchat hudbu" :D. Takovou pitomost sem fakt asi jeste neslysel :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nebavim, jen odpovidam na prihlouple komentare. Kdyz nekdo jako ty a jini nechapou rozdil v poslechu a prozitku hudby mezi zavrenyma a plne otevrenyma sluchatkama na ulici, v doprave, v kavarne, atd.. tak nevim o cem se mam s takovym clovekem bavit. Mozna ti to dojde, kdyz si uvedomis, proc se delaji sluchatka s aktivnim potlacenim sumu..asi ne proto, ze otevreny design je vyhodou pri poslechu hudby, pokud neni clovek v tichem prostredi.
Jnak jsi mi pripomel jednoho prodavace z audio obchodu, ktery se zameruje na prodej sluchatek a kteremu jsem vysvetloval, ze ruzny druh hudby nehraje stejne na jednech sluchatkach. A ze se vybiraji sluchatka, napr. podle typu zanru. Taky nemel poneti o tom, jak funguje soundstage a jaky vliv to ma na urcite zanry a proc jsou pak napriklad sluchatka s dobrym soundstage cenena a proc si je nekdo vybira. Celkem zakladni veci, ktere by clovek od nekoho, kdo prodava ve spec. obchode tak nejak ocekaval..
Ale jinak zase muzes klidne vytahnout, jak jsou kosa porta skvely sluchatka a jak je otevreny design vyhodny...at se muzes znovu pobavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tomu tak "rozumis", tak bys mel vedet i takovou zakladni vec jako ze uzavreny sluchatka maj principielne oproti otevrenym vzdy slabsi "soundstage". Mozna proto nekteri preferuji otevrena sluchatka bez ohledu na okolni ruch? Zkus se nad tim zamyslet ;). Mozna to je zanrem, ze tobe uzavreny sluchatka vyhovujou. Me jakykoli sem zatim zkousel vyvolavaj pocit klaustrofobie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry pokus, ale trefil jsi vedle :D
Proc si myslis, ze pouzivam pro noseni venku Beyery 770Pro..
Zkus neco jineho priste ;)

ps: 3x na ten stejny kometar ale odpovidat nebudu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..ono nosit takove bukvice na hlave, ve kterych se poti cloveku usi, proto clovek musi mit uz duvod :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze chces vypadat jak Otik z vesnicky me strediskove? :))
Tohle fakt nejsou prenosny sluchatka :)

PS. nevim proc se komentar ulozil 3x. Ja to odeslal jen jednou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No..jako Otik asi vypadam :))
Ale porad se to radi jako 'prenosny' sluchatka, akorat ze okoli usi...drive u mne tyhle traktory taky vyvolavaly usmev na tvari...a stejne jsem k nim dospel ;)
Jinak jeste pouzivam obcas i AKG NC60, ktery jsou lip prenosne, ale z meho pohledu, jsou 770Pro jak zvukove, tak hlavne diky soundstage o tridu jinde, i presto, ze jsou levnejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze myslis AKG N60NC. U Bluetooth sluchatek platis navic za samotny bluetooth, baterku, nabijeci obvod, ridici procesor, DA prevodnik, zesilovac, mikrofon a v tomhle pripade i noise canceling. Logicky to bude drazsi nez stejne kvalitni dratovy sluchatka a casto i nez kvalitnejsi. Ty DT 770Pro mas 32 Ohm verzi predpokladam. Nikde sem nevidel srovnani tech tri verzi (32, 80 a 250 Ohm). Bylo by zajmavy porovnat jak se impedance projevuje na zvukovym projevu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

N60 NC ale nejsou bluetooth, jsou to drataky s aktivnim odrusovacem sumu. Ano plati se tam za baterku a noise canceling. Zvukove jsou dobry, ale zazrak to neni. Nicmene NC je obcas dost dobra vychytavka a v opravdu rusnem prostredi je to vynikajici a odfiltruje vyborne to ruch s nizsima frekvencema. Minusem je, ze to posune malinko zvukovy projev a je slyset takovy jemny sum v pozadi, kdyz se na to zameris.
Ano mam Beyery 32 Ohm verze, protoze to pouzivam opravdu jako sluchatka navenek, pokud mam sebou dostatecne velky batoh ;) Co se tyce porovnani verzi s ruznyma impedancema, tam nemuzu bohuzel slouzit, nicmene jsou typci co tvrdi, ze jim hrajou 250 Ohmovky lip..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tomu tak "rozumis", tak bys mel vedet i takovou zakladni vec jako ze uzavreny sluchatka maj principielne oproti otevrenym vzdy slabsi "soundstage". Mozna proto nekteri preferuji otevrena sluchatka bez ohledu na okolni ruch? Zkus se nad tim zamyslet ;). Mozna to je zanrem, ze tobe uzavreny sluchatka vyhovujou. Me jakykoli sem zatim zkousel vyvolavaj pocit klaustrofobie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tomu tak "rozumis", tak bys mel vedet i takovou zakladni vec jako ze uzavreny sluchatka maj principielne oproti otevrenym vzdy slabsi "soundstage". Mozna proto nekteri preferuji otevrena sluchatka bez ohledu na okolni ruch? Zkus se nad tim zamyslet ;). Mozna to je zanrem, ze tobe uzavreny sluchatka vyhovujou. Me jakykoli sem zatim zkousel vyvolavaj pocit klaustrofobie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jsou to otevřená sluchátka, akorát mají dost zahuhlaný zvuk (tady trochu záleží na tom k čemu se připojí, někdy se to dá, někdy ne), nic moc prostor.
Pokud zvuk srovnám s Grado SR80 tak je zvuk úplně jinde (nicméně mechanické zpracování je u nich na zabití, mají zbytečně asi dvoumetrový těžký kabel a hlavový most je kus ohnutého plechu obaleného toxickým odpadem, co se dá možná nazvat i gumovou imitací koženky, molitan na uších je taky nic moc, ale zvuk za mě super)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne jsem velice spokojeny s Panasonic RP-HT010E, stoji asi 150,-kc a dokonce je mam asi nejakych 12 let a porad jsou cele, kabel neni ztvrdly jak to bezne byva, konektor v poradku a sluchatka hraji snad este lip nez Koss Porta Pro (mam je taky), frekvencni rozsah maji 16 Hz - 22 kHz a 30mm repracky, vyborne mi sedi na hlave a i po delsim pouziti me netlaci na hlavu nebo usi. Pro jistotu ze se prestanu vyrabet tak jsem kupil este jedny do rezervy :-D
Mel jsem este spunty do usi znacky AIWA HP-ED100, meli silikonovu membranu do usi a bohuzel se prestali vyrabet takze je uz nemuzu sehnat ale taky hrali mnohem lip nez jakekoliv jine co jsem mel jelikoz taky meli vetsi frekvencni rozsah. Po nekolika letech ztvrdnul kabel kolem krku a silikonova membrana popraskala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem si přečetl nadpis a už mi bylo jasné kdo je autorem článku. Je velmi smutné že největší diletant redakce v oblasti zvuku, který si myslí že dřevo u reproduktorů má rezonovat rád píše o audiu. Porty byly zajímavé kdysi, jak kvůli zvuku, tak kvůli unikátní konstrukci hlavového mostu a záruce. Dnes už se o nich dá říci pozitivně jen jedna věc. Dobře sedí a jsou pohodlná. Co se zvuku týče tak je hravě překoná lecjaká čína v ceně tří stovek. A to včetně výrazně kvalitnější kabeláže. Ta je u port naprosto tragická. Tím se dostáváme k ceně a servisu. Za full cenu s padesátikorunovým servisem ke kterému ještě musíte připočítat poštovné se naprosto nevyplatí neb si za stejné peníze koupíte několik levnějších sluchátek které hrají lépe a dokonce některé mají možnost výměnného kabelu. U takových superluxů které hrají o několik tříd lépe než porty si fakt nedokážu představit jak by bylo možné kabel urvat nebo zničit. Moje bedýnka zničených kossů které se mi ani nechce posílat na opravu hovoří za vše. Jsou tam tak troje porty včetně výročních které nabízely za více peněz horší kvalitu. Pokud autor bude chtít mohu mu je věnovat, bude mít pak vystaráno na celý život.
Pana autora bych poprosil, až vás popadne zase chuť psát něco o audiu, tak předtím zkuste studovat a poslouchat. Nebojte se objedna i něco na gearbestu nebo Ali. Možná pak zjistíte že to co vám tady za nesmyslný peníz prodává Alza nemá cenu kupovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste mohl číst, sluchátka považuju za nejlepší z ohledu přenosných sluchátek. Za podobnou cenu se dají pořídit lepší sluchátka, ale ta možnost levně vyměnit kabel nebo celá sluchátka v případě poškození je velmi pozitivní. Pokud si pamatuju, žádný další výrobce toto nenabízí a že jsem hledal! Pochopitelně, na běhání používám jiná sluchátka, na domácí poslech opět jiná sluchátka a když bedny, tak bedny. Genius, o kterých jsem psal používám jen jako doplnění k přenosnému přehrávači, k notebooku nebo k drobnému dozvučení, protože stojí pakatel. O KZS uvažuju, ale mám už několikatery sluchátka a zatím nepotřebuju další!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ufff. Definice přenosná sluchátka je velmi široká, bohužel mezi lidmi kteří se sluchátky zajímají se takováto kategorie nikdy nevyskytovala. Výrobci nenabízí levně opravy nebo výměny kabelů to je vcelku logické když si za cenu jedněch můžete koupit troje až čtvery jiné s lepším zvukem a dokonce i výměnným kabelem.
Na ty KZ trochu pozor hrají sice zajímavě a s obrovským rozsahem ale rozhodně ne přesně. Navíc kolem 10 khz je peak jak prase a slyšíte sykavky. A to bohužel u všech KZ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosil bych o vysvětlení, co si představujete pod pojmem přenosná sluchátka...
Protože pokud je míněno nošení venku či někde v kanceláři, tak právě PortaPro z dnešního pohledu nestojí za moc - velké obtěžování okolí kvůli otevřenému systému, naopak malá izolace před hlukem z okolí.
Na doma to nevadí, ale tam je zas na diskusi zvuková kvalita. Při běhu někde v parku by toto pojetí tolik nevadilo, tam zas tak moc nerušíme a naopak možnost trochu reagovat na hluk z okolí je spíš kladem, ale píšete, že na toto je nepoužíváte. OK, ale pro jaké použití se vám tedy vlastně jeví jako nejlepší?????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže přenosná sluchátka. Občas jedu vlakem a rád si je pustím ve vlaku k filmu nebo k poslechu. Přeci jen vlak je tichý a není potřeba mít hlasitost na nesnesitelnou úroveň a pokud je to puštěno potichu, nikoho okolo neruším. Rád chodím na procházky a na ty je to opravdu úžasný počin. Lehká, netlačí a když přecházím silnici nebo podobně, vím, co se kolem mě děje. Neběhám s nimi protože mám malou hlavu a padají mi - místo toho mám Sennheiser CX300, ty taky nejsou ideální ale na to k čemu je mám jsou dostatečná.

Do kanceláře jsou v pohodě taky, jen opět nesmí být puštěné na max. takových 40 procent je dostatečných na to aby mě to nerušilo a zároveň nebude rušit okolí. V uzavřené kanceláři kde sedím jen já je to jedno. A proč jsou nejlepší jako přenosná? když je rozbiju nevhodným uložením v batohu, budu sice naštvaný ale v pohodě je vyreklamuju. Kdybych to stejné udělal se sennheiserama, tak mám smůlu a budu muset buď přeplatit servis nebo koupit nová a musíme si uvědomit, že to jsou všechno sluchátka za 1500+ korun.

Pokud ale máte otevřenou kancelář jako já, tak nepotřebujete lehká a přenosná sluchátka ale spíše uzavřená. Na to jsem našel vhodné za podobnou cenu - Razor Kraken které se dají koupit okolo 1500 korun nebo Koss UR/40 ale u těch pozor, ten zvuk je takový ... suchý a potřebují hodně šťávy. Při připojení k mobilu to stálo za prd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Razor Kraken, Koss UR/40 ... to je materiál tohle.
Na to se fakt nedá reagovat nějak ... yntelygentně.

Za celou dobu, co používám sluchátka mi odešel doslova jeden pár - staré Sennheisery HD 265 - odešlo zavěšení - po sedmi letech neustálého používání.
Na mých snad druhých nejstarších Sennheiser PX100 jsem jednou měnil molitany a na AT 900X mi opravily překroucený kabel - za dvě stovky - stovka práce a stovka nová koncovka od Neutriku.

Schválně jsem si minulý týden Koss Porta Pro také koupil - je to fakt shit, konstrukčně a samozřejmě i zvukově.
Dokoupil jsem si u číňanů i koženkové náušníky, snad budou pak alespoň pohodlnější a déle vydrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také mám Koss Porta Pro a dost mě štvou ty molitany. Navíc, když du někam ven, tak slyším všechno okolo, protože ty sluchátka jsou úplně otevřený, což asi taky dělá hodně ohledně toho zvuku, na který si hodně lidí stěžuje. Hledal jsem právě nějaký jiný náušníky, a myslím, že jsem narazil taky na ty koženkové, které sis objednal. Našel jsem je tady: https://www.mojekossy.cz/nausniky/nausniky-na-koss-porta-pro/ , jsou to ty co máš i ty? Mohl by si mi napsat jak si s nimi spokojen? Teoreticky by měli vyřešit aspoň trošku ten zvuk a pohodlí, tak mě to zajímá. Díky :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stěžovat si, že otevřená sluchářka jsou opravdu otevřená, to je tedy výkon.
Mám spoustu sluchátek, koss porta pro jsou nejlepší cestovní sluchátka, pohodlná, skladná, dobře hrající a přitom levná. Mám i lepší, ale jsou drahá, velká a robustní, nic na cestování, co by dal člověk do batohu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tvl UR40.... tak to je opravdu megashit kterej překoná každej číňan o třetinu levněji.
Takové superluxy se UR40 jen z dálky posmívají.
Opravdu byste pane neměl psát o audiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu se nedaj poridit lepsi otevrena sluchatka. tecka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako nechci rejpat, ale stavět se tady takhle kategoricky a mít přitom doma bedýnku zničených Kossů, to je na pomezí sado-maso ;) Jinak souhlas, venku je výběr a dobrý ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fasoval jsem je v práci. Koupil jsem si jen tu aniversary edici a byl to špatnej kauf.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, kossy jsem měl, stejně jako sennheisery px100, pak 200. Kossy jsem opustil pro nic moc zvuk, oproti sennheiserům. Navíc jsem pak začal jezdit do práce metrem cca 45min s přestupem, k čemuž se otevřená sluchátka naprosto nehodí. (používal jsem etymotics er4p, nyní sony MDR-1000x, ale to je jiná pohádka)
Každopádně bych asi za ty prachy co stojí kossy všem doporučil zkusit pecky od pana Leeho za 5 dolarů, (i když lépe si dolar připlatit za pytlík s molitany a pohrát si se zvukovým projevem různou tloušťkou molitanů...)
I tak to s dopravou vyjde na dve stovky a dostanete zvuk o level lepší něz porty pro, v peckách se kterýma můžete i ležet na polštáři na boku, můžete si je objednat i s kabelem s mikrofonem a ovládáním pro android...
(fyi jedná se o ventrue electronics monk plus)

S trochou škodolibosti bych řekl že Koss Porta pro byly takové Beats by dr. Dre naší generace v devadesátých letech:)

P.S.: Kdybyste někdo chtěli doporučení na nějaká chi-fi sluchátka, tak mě pm-te na twitteru @rautenkranc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rek clovek kterej o sluchatkach vubec nic nevi... Sennheisery px300 sem mel a oproti Porta Pro jsou to vyhozeny penize... zvuk naprosto vo nicem a kabel vydrzel stezi rok...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Su to jedny z najlepsich sluchatok na svete.
Pomer ceny vykonu vydrze je neprekonatelny.
A hlavne pohodlia.
Normalne sluchatka tlacia na hlavu a dusia usi. Portapro? Neni problem ich mat 16 hodin v kuse.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Normalne sluchatka tlacia na hlavu a dusia usi."
Zkuste příště skutečné "normální" sluchátka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hente kraviny co tu postujes rozhodne normalne niesu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to jste po kolika letech vylezl z kryokomory?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude hodně let. Já si je kupoval kdysi na střední a to bylo 95-99. Každopádně Wiki praví, že jde dokonce o unikátní design z 1984...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak legenda to rozhodně je. Byly i ve výbavě Air force one.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to tady tak ctu, tak si rikam, ze je mozna dobre, ze mam jeste nekde doma v krabici ty puvodni PortaPRO. Staly me tehda 2500,- a hraly, a dodnes hraji lip, nez drtiva vetsina sluchatek z o level vyssi cenove hladiny. Membrana menice je z nejake hmoty kterou ostatni jen napodobuji, coz umoznuje vetsi frekvencni rozsah a prokresleni zvuku. Skoda jen, ze (jestli je to vubec pravda) to prodali cinanum a udelali z toho klasicky cinsky shity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už asi víc mimo být nemůžete. Vytáhněte je z krabice a porovnejte s něčím dobrým okolo šesti stovek. Membrána měniče je naopak dávno překonána lepšími materiály. Frekvenční rozsah je u port dost hrozný obzvláště ve výškách a prokreslení zvuku je asi největší tragédií. Číňanům to nikdo neprodal, číňani si vyrábí vlastní lepší sluchátka. A tyto kossy se používaly do nedávna jako referenční protože se celý ty roky dělají zvukově stejné. Na dnešní dobu již ovšem těžce nestačí tak už je nikdo na hodnocení nepoužívá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja to schvalne zkusim, uvidime. Par novejsich kousku doma mam, treba Bose QC-15. Co doporucujete pro srovnani konkretne, aby to odpovidalo otevrene konstrukci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ony ale právě až tak identicky nehrají :-( Nejde o to, že by Koss PortaPro prodal Číňanům, ale obecně o úspory ve výrobě... A to, že novější porty hrají hůř než staré, bylo celkem ověřeno, byl publikován test, kdy našli nějaké původní nikdy nevybalené (takže nelze uvažovat vliv dlouhého rozehrání) a nové prostě vyšly hůře, bohužel :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je ale cekem jedno, protoze podle "what hifi?" porad Porta Pro orad nemaj zadnou konkurenci https://www.whathifi.com/koss/porta-pro/review

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aaach nie, fight pri hifi, sluchadlach je este horsi ako AMD vs nVidia alebo Intel vs AMD.
Kazdemu vyhovuje nieco ine a hlavne je ochotny investovat roznu sumu. Najlepsie je asi si premysliet ake bude realne vyuzitie sluchadiel a potom ist nejakemu lepsiemu predajcovi kde je moznost si vyskusat viac modelov. Tak isto kazdy ma rozne preferencie. A hlavne cim je clovek starsi tym sa to viac meni. Dnes je pre mna dolezitejsie ci su sluchadla pohodlne nez ci maju megatuti predsnes, nizke skreslenie a vysoku citlivost. Aj tak konkurencia za posledne roky dost vyrastla a rozny "odbornici" zatazeny na znacky neradi pocuju ze koko krat to nalozia lacne cinske sunty aj 5x drahsim znackovym modelom (samozrejme vzhladom na cenu). AKG je v globale celkom fajn len konstrukcne su vecsino naprd, hlavne ten ich 3d axis system je otras, Audiotechnica je celkom ocenovana, hlavne ATH M50x , tvaria sa ako monitory aj ked... za tu cenu skor precenovane. Sennheiser je fajn, dost vyrovnane, na druhu stranu vela modelov s roznym zacielenim a tak sa daju najist aj odpadove aj fakt drahe hifi modely. Philipsu sa obcas zadari ale skor v hifi segmente. Sony je tiez fajn, vela modelov na vyber len si treba dat bacha lebo maju skor spotrebakove ako kvalitne ale zasa ked si clovek vyberie tak su super. Hlavne Sony dokaze aj prebasovat ale dokaze spravit aj radu ktora je prave tak akurat a fakt sa dobre pocuva. Grado a ich SR modely su ako fajn ale uz to je tiez viac imidzovka ako nejaky zazrak aj ked dokazu spravit fakt pekny sound stage. No a potom rozne Denon, BayerDynamics,B&W, Shure,Focal,Audeze,Bose a dalsie kde uz mi to zavana skor uchylkov za tie prachy.
Inak celkom fajn je https://www.innerfidelity.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz slysim nejake duc-duc pres celou tramvaj nebo autobus, tak ten idi*t ma obvykle na hlave Koss Porta Pro. Nechapu proc uz si rovnou nepusti tu hudbu nahlas. Ja bych aspon slysel tu hudbu celou, a ne jen duc-duc neco-jako-basy.

Jestli sluchatka maji slouzit k tomu, ze hudbu slysi jen dotycny clovek, tak zrovna kossy to nedokazou. Urcite existuji jeste horsi sluchatka, ale o moc horsi nez tyhle nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A toto je clovek ktery nezna rozdil mezi otevrenymi a uzavrenymi sluchatkami... a ted postupujte z dal k opickam co zerou vlastni vykaly...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tie sluchádla som mal a po 2 rokoch sa mi dolámal kábel tesne za konektorom (ceľkovo kábel nieje najlepšej kvalitiy) a rozpadli sa mi plasty na tom kovovom drziaku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel podobná zkušenost, nakupováno u zeleného pazgřivca.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty molitanové náušníky mají tendenci se do tří let rozpadnout na prach. Ale na Aliexpressu si jich můžete koupit celý sáček do zásoby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kossy mám už někdy z 90 let, ještě jsem je kupoval s wolkmenem. Jo ve své době absolutně nedostižná sluchátka s mohutnýmy basy kdy konkurence úplná bída. Ale jak už tu spousta lidí píše doba pokročila a když je porovnám s KZ ZS5 co jsem si pro zvědavost koupil (to mě vyrazilo dech jak zní), tak Kosy hrají hodně mizerně jako by přes zeď. špatné středy a mizerné výšky jen přebuzené nečisté basy v přímém porovnání. Takže to rozhodně není o stáří (že jsou kvalitnější), ale o sluchátkách a jejich konstrukci. Ono jak se taky mají s jedním reprákem vyrovnat 4 reprákovým KZ Zs5 že? Hold pokrok nelze zastavit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejhorší sluchátka na trhu ze všech směrů a ohledů. Ani nepriteli bych nedoporucil. Tvrdím jakožto audiofil milující co nejvěrnější zvuk. Horší jsou snad už jen sračky typu doktor drej nebo jak se ten předraženej shit menuje. Doporučím například KRK KNS 6400 ktere za cenu 2-2,5k prevalcuji vse co se okolo potlouka. Jsou sice odklivi a nepohodlny, ale studiovy zvuk takrka skoro dokonaly. Hawk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze by byli spatne ale KRK mi prisel dost nevyvazeny projev a taky nepohodlna konstrukce z tech levnejsich uz bych radeji doporucil akg k 271 mk ii ..ale v tenhle cenove relaci je to hodne subjektivni ale i mnohem drazsi sluchatka kolikrat nepredvadi dobre vysledky....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No asi takhle... nejlíp vyrazit někam, kde si lze vyzkoušet sluchátka v reálu, nebo od známých, apod. Poslech je velice subjektivní, nikdo neslyší stejně, k tomu věk, atd., čupr sluchadla někým doporučovaná můžou jinému znít jako kýbl sr.ček. Dejte na sebe, vy je budete poslouchat. Prostě tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro nás, co nejsme netopýři, jsou Porty/Sporty docela fajn volba, ale ty kabely, ty kabely... nevím, jak to Koss dělá, ale u jiných sluchátek se mi nestalo, aby tak šíleně ztvrdly kabely. Na Ebay jsem si koupil jiné, opletené, a už mám snad 3 roky pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Došlo ke koupi plagiátu. Nejedná se o originál. Uvádím v mém vlastním příspěvku níže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl tvrdnou naopak originál kabely Koss a to produkce po roce cca 2009

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam original Koss Porta Pro 25th aniversary edition a ty jsou opletene a uz 8 let zadny problem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jsme zavzpomínali na klasiku a jako příští blog doporučuju "Pecky do dvou stovek" tam je prý pecka Sencor :)))
https://avmania.e15.cz/sencor-sep300-velmi-levne-kovove-a-prekvapive-dob...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už raději šaomi - https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Piston-Fresh-Edition-Wired-Cont..., za stopade i s dopravou a nehrajou úplně marně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tyhle můžu doporučit. Zvuk je poslouchatelný, rozhodně lepší než z port a největším překvapením byl kabel. Choval jsem se k nim naprosto otřesně a ten kabel furt držel dokud jsem je ožralej neztratil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jich koupil před časem pár do zásoby... dítka se mi tedy zatím neožíraj :), ale i přes veškeré výchovné působení hold občas něco trhnou nebo potratí, takže u tohohle se ta cena fakt neřeší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úvodem, nečetl jsem předem diskusi, abych nebyl ovlivněn.
Mám více sluchátek, každé pro jiný účel od nejlevnějších, zde diskutovaných Porta Pro, po Sennheiser za 5000Kč.
1. Mám je od 1997 a byl jsem opatrný při nákupu, protože čeští prodejci vozili imitace (turecké?). Já je koupil za asi 800 Kč z Rakouska. Bydlím u hranic. U nás byly předražené až 2 násobně.
2. Denně užívány cestou vlakem do práce a z práce asi 1 hodina.
3. Jediná provozní závada je, že molitanové návleky vydrží mezi 1 až 2 roky.
4. Předloni nahrazeny novou koupí stejných Porta Pro, protože už vypadávaly náušníky z kloubů.
5. Pravidelně kupuji sadu návleků 3 párů přímo u Koss. Ale budu muset najít jiný zdroj. Kdysi molitanové návleky stály kolem 100 Kč, naposledy chtěli v e-shopu 180 Kč.
Závěr: Kovový oblouk a kvalitní kabel s konektorem jsou OK.
Doporučuji.
Poznámka. Atrapy dovozené poznáte ihned chvíli po koupi - kablík se překrucuje a potom přeruší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S obloukem souhlas, ale kabel je strašný šunt, levný měkčený plast časem tvrdne a kabel se láme, než to začnete zpochybňovat, tak výměna kabelu z důvodu ztvrdlé izolace a pak prasklé je nejčastější důvod uplatnění doživotní záruky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, když už se tak bavíme... Předesílám, že vím, že jsem "hluchej", ale zkusmo jsem si v nějaké výprodejové (???) akci kupoval v expertu za 400Kč tohle :
https://www.expert.cz/soundmagic-p10s-cerna-seda/
Vím o tom, že Sound Magic je čistokrevný číňan, ale přiznám se, že vezmu-li v úvahu i cenu přijde mi, že hrajou fakt výborně.
Nějaký názor nejen na tyto sluchátka, ale i celkovou produkci této značky ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Alze jsem v nějakém výprodeji nebo slevě koupil SoundMAGIC EP30 a dost jsem čuměl. Chtěl jsem sluchátka na běžné tahání v kapse, náhradu za prachstaré pecky Sony od handsfree, které měly pro mě přijatelný zvuk. Ty EP30 mě ale velmi mile překvapily. Podotýkám, že nejsem netopýr, ale na sluchátka za pětikilo mi nabídly hromadu detailů a příjemné výšky. A kabel se ani moc nemotá. Za mě spokojenost, značka Soundmagic mi takhle "z rychlíku" přijde fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně tedy přípomínají, a to tak že silně, nějaké Sonky, MDR-ZXněco. Ale vůbec bych se nedivil, že si Sony brandoval nějakou čínu, třeba zrovna tuhle ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na aliexpresu stačí dát dotaz na "porta pro" a vyjede hromada nabídek na náhradní molitany, za dva dolary několik kusů.... Já je měl ještě v šupleti a použil je i na jiná sluchátka kam pasovaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám je od roku 1995 (přibližně +/- 1 rok), dlouho jsem byl nadšen. Hrají skoro skvěle, připadají mi dost přebasovaný (překvapivě na otevřená sluchátka s malými měniči). Mají trochu absurdní citlivost, s mobilem mi moc nekamarádí, protože jeden krok od sebe je vypnutý zvuk a „Kossy řvou jako kráva“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

porta pro su jedine sluchatka (okrem stuplov, aktualne mam Koss Plug) ktore mozem mat dlhodobo na hlave a netlacia mi usi. Cakam teda na bluetooth verziu a kupujem znovu... Najepsie sluchatka cena/vykon/pohodlie na svete :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kup pořádný sluchátka. Vychvaluješ tady dva zvukově největší značkové shity co se dají koupit. Plugy jsou do uší naprostá odpornost vypadá to jak kdybys tam měl zaraženou mrkev. Jakýkoliv lacíný sennheisser nebo AKG je pohodlný stejně pokud v tom neběháš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Legrace byva v tom, ze lidi vychvaluji urcita sluchatka, protoze zatim neslyseli lepsi :))
Mne se taky zdaly ty co mam "nejepsi" do momentu, nez jsem poridil lepsi...
Od urcite zvukove kvality sluchatek, je to pak stejne uz individualni a ruznym lidem se libi ruzne zvukove projevy. Ruzne sluchatka zneji hold ruzne (nastesti).
A pak uz zbyva klasicky pomer vykon/cena na hodnoceni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nejsou stejně pohodlná, v tomto jsou právě Kosy konstrukčně vyjímečná sluchátka. Opírají se o hlavu a přítlak na uši je volitelný a může být výjimečně lehounký, že se dá snášet dlouhodobě. Neznám jiná sluchátka s tak lehkým přítlakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Koss Porta Pro rád, jsou velmi pohodlná, už ta možnost nastavení přítlaku je fajn. Navíc nesnáším uzavřená sluchátka, pecky ani špunty. Zvukově jsou dostatečná. Doma na poslech hudby používám ATH AD700, sluchátka kvalitnější, otevřená, dražší a dle recenzí sametově pohodlná, ale stejně po dvou hodinách musí z hlavy pryč. Porty jsou jediná sluchátka, kde ten problém nemám. A ke hrám (ps vita), na audioknihy, filmy, k počítači, tabletu nebo nenáročný poslech vyhoví víc než dobře.

Další výhodou Port jsou odolnost a skladnost, ideální sluchátka na cesty, AD700 jsou obrovská, ty sebou nikde netahám. Používám je od devadesátých let a kromě náušníků, které časem zteří, ale snadno jdou koupit náhradní, jsem s nimi neměl žádný problém. Tahle jejich dlohodobá podpora po desítky let je také výhoda, řadu laciných sluchátek jsem vyhodil kvůli zteřeným molitanům.

Také se snadno přizpůsobí kdejaké hlavě, i té dětské. Takže když jsem sháněl sluchátka pro děti, koupil jsem nakonec dvoje porty. Zelené a bílé, aby si je poznaly. Dětská sluchátka jsou šunty, ostatní sluchátka jsou velká na malou dětskou hlavu a špatně drží. Porty jsou parádní. Mají je třeba na albi tužku, nebo tablet na audio knihy, aby se navzájem a ani nás rodiče nerušili.

Obávám se, že v této cenové kategorii KPP nemají alternativu. Upozorňuji opětovně, že nic jiného než otevřená sluchátka, pro mě není alternativou. KPP jsou levná, zvukově obstojná, lehce přenosná, spolehlivá, oddolná a pohodlná sluchátka se slušnou podporou, kterou jiná sluchátka v této kategorii nemají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz pominu fakt, ze ty sluchatka nezni, maji zamatlany prednes, tak se tyhle sluchatka jako prenosna vubec nehodi, protoze neodhlucni zadny zvuk z okoli. Jejich prenosnost tim padem nechapu, protoze doma si muzu prenaset co chci, nicmene na ulici nebo v tramvaji mi to nepomuze, protoze mne bude rusit jakykoliv zvuk z okoli ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posledni veta me pripomela vsechny ty vtipy o poslednich slovech pred smrti ;). Vsechno co tu pises jsou nesmysly. Na svou cenu maj Porty Pro velmi cistej prednes. To ze se nevyrovnaj 10x drazsim sluchatkum neprekvapi snad nikoho...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty sluchátka zní dobře, tvůj fakt není fakt, ale hate.

Sluchátka se jako přenosná hodí, protože se dobře přenáší, mají malý rozměr, dobře drží, jsou oddolná a jsou dobře skladná.

Jsou to otevřená sluchátka, takže zvuk tlumit nemají a bylo by chybou, kdyby ho tlumily. Možná se nehodí do tramvaje, ale tou jsem nejel už asi 20 let, na jejich dobré přenosnosti tonic nemění. Doporuč mi za stejnou cenu lepší otevřená, supraaurální, přenositelná sluchátka, která dobře drží na dětské i dospělé hlavě a nebolí z nich hlava/uši ani při dlouhodobém nošení. Myslím že neexistují. Proto také tyhle kossy také používám už přes 20 let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nekolik poznamek.." kosy zneji tobe dobre" je tak akorat tvuj pocit, ktery nema s faktem nic spolecneho ;)
Jinak ja se evidentne bavim o voze a ty o koze. Mne zajima prozitek z hudby, k tomu je napr. ruch z okoli rusici. Pro tebe neni nebo je i vitany z nejakeho duvodu, tudiz tvuj pohled na poslech hudby je diametralne odlisny od meho. A toto muzes povazovat za fakt. Tvuj pohled na vec je pro mne asi stejne nezajimavy a mimo, jako ten muj pro tebe. Tudiz diksuse je zbytecna.
Ja se nikde nebavim o pomeru vykon cena, protoze ta nebyla ani predmetem clanku jako takoveho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, tvuj dojem je fakt, ale dojem nekoho jinyho s faktem nema nic spolecnyho. Vzdy mne tohle jednoduchy uvazovani bez jakykoli sebereflexe bavi a desi zaroven...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale to vis ze jo, proste kosa porta jedou..ja ti to neberu, kazdy jsme necim postizeny ;)
Tahle debata je fakt o hovnu, takze se mej hezky a uzij si Porty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uzival sem si pres 8 let, ted si uzivam ty AKG K712Pro, ktery sice staly skoro 6000, ale prece jen jsou o neco lepsi. Ovsem chodit s tim po venku, tak budu za blazna, takze Porty Pro budou vyuzivany dal :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy at si chodi v cem mu vyhovuje a posloucha co mu vyhovuje, ale at netvrdi, ze jsou kosty "super" sluchatka na venek..mozna pro nekoho, pro jine, kteri maji jina kriteria nejsou a ani nemuzou byt. To je cely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne tak lze rict, at nikdo netvrdi, ze sluchatka jsou super na poslech hudby. :-) Vsechno je to o potrebach a mire kompromisu. Mnohaletá nemenna historie koss porta pro a jejich popularita ukazuje, ze se u nich podarila nalezt idealni mira kompromisu a vyvazenosti pro prenosna sluchatka na ven.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Clovece nezlobte se, ale nic idelaniho snad krome jejich hmotnosti a neschopnosti jakkoliv odrusit hluk okoli na nich fakt neni. Zbytek je tak akorat vase fandovstvi, coz je v poradku, protoze kazdy jsme nejak ulitly. Pokud poslocuhate na portech, tak opravdu nemuzete mit prozitek z hudby prilis velky, takze vas postoj chapu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to moje fandovství, rukama mi prošla řada sluchátek a jakmile se najde něco lepšího, začnu to rád používat. Ale zatím žádná lepší otevřená supraaurální sluchátka na ven neexistují. Nemusí se vám to líbit, ale je to tak. Proto tady s námi jsou v nezměněné podobě tak dlouho. Jsou geniálně navržená. V každém jednotlivém ohledu se dají najít lepší sluchátka, ale jako výsledný mix všech vlastností nic lepšího prostě není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V poradku, kazdy mame nejaky nazor. Ja Vam ten Vas urcite brat nebudu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kosy zneji dobre objektivne, jsou tu uz desitky let a asi zadna jina sluchatka nemaji tolik recenzi jako ony a na tom se shoduji. Kosy nejsou sluchatka pro narocny poslech hudby, kosy jsou sluchatka na ulici, tak jenutno je posuzovat. Ana ulici odvádějí výbornou práci.

Co se tyce domaciho poslechu hudby, tam jsem dospel k poznani, ze zadna sluchatka se nevyrovnaji kvalitnim reproduktorum. Nedokazou verne zreprodukovat ani poslech samotneho klaviru. Ja osobne jsem nakonec dospel ke kvalitnim studiovym monitorum. Poslechnout si skladbu na nich a potom na libovolných sluchátkách odhaluje diametrální rozdíl ve prospěch monitorů. Tolik k prozitku hudby, kde domácí sluchátka jsou chabou náhradou za reproduktory a ty jsou chabou náhradou za reálný akustický nástroj v prostoru s dobrou akustikou. Svoje místo tu má ovšem všechno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Recenze jsou jedna vec a druha je osobni zkusenost. Kdyz teda Kosy zneji dobre, tak jakou mate praktickou zkusenost s jinymi sluchatky?
Pokud jdu venku na ulici v otevrenych sluchatkach, tak bude vetsina z nich "znit dobre", protoze ani nedokazi odfiltrovat ruch z ulice. Vzdycky poslouchate hudbu mixnutou s kolnimi zvuky. Copak s tim se da nejak posuzovat kvalita prednesu? Tudiz vysledny prozitek stoji vzdycky za starou belu. Jsou jina sluchatka, u kterych to tak neni. Pokud Vam jde tedy o prozitek hudby, jak rikate a ne jen poslouchani melodie, z principu nemuzete nic jako Kosy, by by byli sebelepsi na ulici pouzivat. To je jednoduse nesmysl.
Slysel jste nekdy o sluchatkovych monitorech? Ted si predstavte, ze jsou lide, kteri to maji presne naopak nez Vy. Sluchatka (samozrjme jina trida nez kosy) jsou pro ne zajimavejsi na prednes hudby nez ziva soustava. Jak jsem psal vys..aby jste aspon dorovnal nejak hudebni projev sluchatek, potrebujete drazsi a nekdy nasobne drazsi hudebni aparaturu. Krome toho, akustika bytu muze byt problem sam o sobe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, svoje subjektivní pocity nadřazujete všemu, vydáváte je za objektivní fakta a nic vám na tom nepřijde divné. :-)

Jestli jde o objektivitu, tak právě mnohačetné recenze ji zaručují mnohem lépe než váš zaujatý subjektivní postoj.

Ne, všechna sluchátka nebudou znít na ulici dobře, v tom je právě ten vtip. Vy jednoduše hudbu na ulici poslouchat neumíte a nechcete, vůbec tuto disciplínu nechápete, ale strašně horlivě se pouštíte do kritiky slychátek, které jsou právě k tomuto určeny.

Hudba se poslouchá celým tělem, sluchátka jsou z principu omezená a kompromisní. Poslechněte si někdy skutečné koncertní křídlo nebo alespoň akustickou kytaru a srovnejte to s tím, co pak leze ze sluchátek, které nedokáží plně nahradit jejich rezonanční desky. Výsledkem je zcela odlišný výsledný pocit z hudby. Reprodukce sama o sobě je chabá náhrada, natož ta ze sluchátek. Oproti tomu jsou rozdíly mezi slušnými sluchátky, včetně kosů, marginální.

Jo, pro někoho mohou být zajímavější sluchátka než reprobedny nebo živý koncert. O kvalitě to nic nevypovídá, lidé mají různé preference. Někteří lidé preferují levný jogurt nastavovaný bramborovým škrobem, a co má být? Někdo dokonce poslouchá hudbu z reproduktoru mobilu. Sluchátka jsou pro poslech hudby to nejhorší řešení. Jo, je to levné, stejně jako ten jogurt. Dorovnávat hudební projev sluchátek je oxymoron.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele nechci vám všem kazit debatu nad několik měsíců starým támatem, ale proč lidičky dáváte rovnítko mezi přenosnými sluchátky a posloucháním hudby na ulici? (což je podle mne velký nešvar, zvláště v rušném provozu města)
Já si běžně sebou beru sluchátka k notebooku či tabletu kamkoli a na ulici s nimi nic neposlouchám. A to že se dají složit je jejich velké plus..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jasne, ze clovek muze mit ruzne pohledy a ruzne vyuziti. Ale clanek je apriori mimo, kdyz se snazi tvrdit, ze jsou Porty nejlepsi prenosna sluchatka. Samozrejme nejsou. Nekomu treba vyhovuji proc ne. Nekomu muzou treba sedet i hudebne, byt takovemu cloveku nerozumim, ale porad existuji jine scenare, kde ty sluchatka uplne propadaji. A to je to, co jsem se tady zkousel sdelit. Jednou z veci, je napriklad poslech "na ulici", protoze k tomu prenosna sluchatka taky patri. Ale to neni jen ulice, ale i treba kavarna, nebo office. Zvukove to taky nejsou zadne stradivarky a da se najit x duvodu, proc si poridit jine. Jinymi slovy je nesmysl psat o nich ze to jsou "nejlepsi prenosna sluchatka", protoze nejsou. Jsou to sluchatka, ktera nekomu vyhovuji a jini by je nepouzivali, ani kdyb je dostali zadarmo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nedává rovnítko mezi sluchátka a poslechem venku, to rovnítko se dává koss porta pro, a to proto, že jsou k poslechu venku určeny. A i v této diskusi zaznělo několik hlasů, že dotyční na doma používají jiná sluchátka a kossy mají právě na ven.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? Co jeste do poslechu pres sluchatka zamontujete? Poslouchani celym telem? Muzikoterapii? Tanec jako vyrazovy prostredek? Koncert na zivo? Co se jeste podle Vas da splacat k diskusi o kvalite sluchatek? Co takhle zacit debatu o kvalite aut a dojit k tomu ze je lepsi chodit pesky, to by neslo? :)))
Mate neco vecneho k diskusi a nebo si jen potrebujete povidat?
A nebo radeji fakt ne..tenhle level opravdu ne..
"Ne, všechna sluchátka nebudou znít na ulici dobře, v tom je právě ten vtip.".. to Vam neko poradil v nejakem review a nebo jste na to prisel sam? :))
Ale jinak s Vami souhlasim..urcite "neumim" poslouchat hudbu na ulici a vuuuuubec tomu nerozimim... Proto jsem si na to 2 roky vybiral sluchatka, ktere mi pro ucel poslechu mimo domov a kancelar vyhovuji :)) Jakou perlu tam jeste mate? :)
nezlobte se, ale pusobite na mne jako jelito, ktere zatim krome obecny pindu nic nereklo a k tomu do toho zamota dalsich X veci, ale nema o sluchatkach ani paru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste začal s píslechem hudby. Pro hudbu jsou sluchátka z nouze ctnost. Maličké membrány přilepené na uších mají k hudbě hodně daleko, třeba proto, že vás zmrazí v prostoru, neumožňují vám na hudbu reagovat. Hudba to je akustický prostor v kterém se pohybujete a zdaleka se nevnímá jen ušima. To je prostě fakt, který vám není pochuti a proto jste se stal agresivní. Kdo chce hudbu skutečně vnímat a prožít, ten nechť zapomene na sluchátka, ty jsou hudebně směšná stejně, jako představa koncertu, kde si všichni posluchači nasadí sluchátka na místo živého poslechu. Tolik ke skutečnému poslechu hudby. Když na to absentujeme a smíříme se s řadou omezení, která sluchátka sebou nesou, pak proč ne. Sluchátka na doma jsou levná náhražka jako ten jogurt nastavovaný škrobem, na doma má být pořádná reprosoustava. Sluchátka se hodí nejvíc pro mobilní audio, tam nemají statické reprobedny šanci. A pro sluchtka na ven platí jisté požadavky, které kosy parádně splňují. Ale aspoň se shodneme na tom, že poslechu hudby nerozumíte a z tohoto pohledu sluchátka jednoduše posoudit neumíte, proto nechápete, co je na nich dobrého. Ano, kdo si myslí, že slýchátka jsou to nejlepší na poslech hudby, nemá žádnou páru ani o hudbě nebo o sluchátkách nebo o obojím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cece, vy jste totalni trouba..to je ztrata casu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem, jenom vám chybí argumenty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.