Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Myši imposibl“ aneb Kurvítkem je tlačítko

Zatím jsme přešli od spolehlivých přístrojů k těm s kurvítky. Co přijde potom? Dokurvítka?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba v budoucnu budeme muset kupovat kurvítkoa a za každý desátý koupený dostaneme, to co chceme (ale bude to taky pokurvítkovaný)
:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono stačí používat "superekologický" bezolovnatý cín. zatímco spotřební elektronika je povinna jej používat, tak v lékařské a letecké technice jeho používaní zakázáno!

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Peklo s nazvom RoHS.
Fuj, ten bezolovnaty cin je asi to najhorsie co mohli vymysliet. Nastastie mam v zasobe este ten nebezpecny, ktorym ked pripajkujem, tak to proste drzi.
Je ironiou, ked je taky nebezpecny, tak je povoleny v zdravotnictve.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Do 22. černa letošního roku, pak už bude výjimka jen na defibrilátory, armádní a vesmírnou techniku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave je, ze na Vanoce si toho olova muzu koupit kolik chci, maji ho v kazdem obchode. Copak se asi s takovym olovem asi stane? Cast se ho dostane do odpadu, kdyz se ma lit do vody (treba do umyvadla).

V kazdem baleni vanocniho olova je ho asi tak na 10.000 pocitacu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě to neříkejte. Olovo s vodou takřka nijak neraguje, ale to ani skoro nic se slitinami. Na druhé straně ročně se nezrecyklují tisíce tun akumulátorů, ve kterých je olovo jako síran a oxid a to už reaguje mnohem ochotněj a pár baterií dá na stamiliony integrovaných obvodů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu řešit olovo do vody a v obvodech, když je ve vodovodních trubkách v každém starším domě v ČR.

Pamatuju z dětství, jak flikovali stoupačku u nás v bytě a nakonec ji opravili asi dvoumetrovým kusem olověné trubky v kuse (my jsme brali vodu pod tím). Všechny opravy se řešily přplátováním olovem, jednoduchá práce, "pružnost"... Olovo sice prakticky nereaguje, ale jde o stopová množství a nikdo neví co to dělá. Myslím, že u pájky jde o výpary při pájení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na výpary při pájení se vyseru, ve fabrice mají vzduchotechniku. Někdo zas kouří, no, tak já dělám s olovem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu tak výjimka na lékařské přístroje byla prodloužena. Stejně tak byly přidány výjimky na přístroje trvale pracující pod -30°C, atd.

Co je ale větší mazec to je RoHS 2 (2011/65/EU). Pokud by mělo být přesně dodržováno tak to zastaví celý elektrotechnický průmysl v ČR. Proti tomu je RoHS (2002/95/EC) naprostá brnkačka.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzte to prosim nejak vice rozvest? Jeste jsem o RoHS 2 jeste neslysel....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to v rychlosti asi takto. Nová směrnice 2011/65/EU přidává limity na další látky (Rtuť, Šestimocný chróm, atd.) a jejich maximální procentuální zastoupení. Implementaci směrnice v ČR realizovali v FTZÚ Radvanice. A cokoliv z FTZÚ Radvanice vypadne je naprostá perla.

Jsou tři způsoby jak zajistit shodu s toto směrnicí:
- prostě to neřešit a napsat papír, takto asi bude postupovat většina firem v ČR
- nechat přístroj rozemlít a analyzovat na plynovém chromatografu, což stojí stovky tisíc za jeden test a to se vyplatí pokud něčeho prodáš jednotky kusů za rok v ceně několika tisíc za kus
- mít papír od každé komponenty co použiješ, týká se to i třeba šroubků, krabičky, lihového fixu který použiješ na označení plošňáku. Pak na základě toho napíšeš prohlášení RoHS 2.

A nyní perlička. Od půlky roku musí být součástí prohlášení shody i prohlášení RoHS 2. Veškeré nově prodávané elektronické zařízení budou muset mít toto prohlášení. Bez něj je není možné v ČR prodávat. Týká se to i skladových zásob obchodníků, atd. Teď z hlavy přesně nevím datum od kdy to platí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jo kurvitka v drahych mysich muzu potvrdit. Mel jsem 2.5 roku Razer Deathadder - dobra mys, ergonomicka ale po tech 2.5 letech bylo cim dal tezssi zmacknout leve tlacitko (muselo se cim dal vic tlacit) az to prestalo chodit uplne.
Mys jsem rozebral a hadejte v cem to bylo? Mikrospinac byl naprosto v pohode, ale na tu plastovou cast mikrospinace prenasel pohyb z tlacitka mysi takovy tenky kus plastu, ktery byl tak mekky, ze ten plastovy vystupek mikrospinace (ten co je na fotkach v clanku cervene) do nej vyryl ryhu a tak to prestalo spinat. Proste klasicke kurvitko - stacilo pouzit lepsi material nebo silnejsi vrstvu plastu a mys by vydrzela 2x - 3x tolik.
Od te doby nic od Razeru nekupuju, i kdyz je to drahe, tak je to delane, tak, aby to nevydrzelo.

Jinak si myslim, ze kurvitko neni od od slova curve, ale od toho, ze ma za ukol vyrobek po zaruce zkurvit.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Taky si to myslím. Curve má úplně jiný význam a kurvítko je prostě český výraz od kurvit se...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

jj, navic pochazi z dob povinne vyuky rustiny

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že i slovo kurva má u nás původ ve stejném cizím slovu, tak je to nakonec zcela jedno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já mám zatím zkušenosti v pohodě, byť jsem s Copperheadem v distribuci aušus (za 400 Kč nepoužitá z Aukra) docela třískal, rozbil jsem jen tlačítko pod kolečkem, to jsem vyměnil a chodí. Pak jsem rozbil LEDky podsvícení, no vyndal a funguje i bez toho :D Spínače pod tlačítky zatím OK. Levný shit za stejnou cenu už bych rozjebal třikrát.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja som v Copperheade uz 2x prehadzoval ty bocne medzi sebou (je to nejaky divny nizky profil tlacitek) pretoze mapujem na palec stredne tlacikto, 2x menil lave tlacitko a myslim ze aj prave uz bolo menene. Je pravda ze tu mys mam 8 rokov a je dost aktivne pouzivana (na hry). Pogumovanie tlacitek je uz davno fuc a mys sa "krasne leskne" :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kluci, nějak jsem to musel okecat, aby mi to prošlo redakčním filtrem ;)

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem si to tak nejak myslel. Prece jen, ctou to i deti :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je asi pochopitelné, ale přesto díky za vysvětlení, je to podobně použitelné jako záchrana "Běžný Franta uživatel", když Vám někde před zákazníkem uklouzne BFU :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mozno by nezaskodilo trocha stlmit paranoju a vyhladavanie konspiracii plus nepozerat sa na produkt IBA ZO SVOJHO SUBJEKTIVNEHO POHLADU!!!

-ze su srobiky decentne zakryte? 99% uzivatelov to skorej uvita a to zvysne percento moze byt rado, ze to proste nie je zlepene jak napr. zdroje!!!
Ak by to bolo zlepene, tak potom mas naozaj narok flflat a pindat :o)

-ze su tlacitka tiche??? a to si vobec nemyslel nato, ze spuste ludi ten hnusny zvuk vadi a cim tichsi tym lepsie??? sam VSETKY mysi upravujem na `quiet` a dokonca existuju specializovane fora na nete zaoberajuce sa takymito upravami....
Takze kopec spotrebitelov oceni TICHY PRODUKT bez nutnosti tunovania -> hoc aj za cenu nizsej zivotnosti!

p.s.
to co v svojej tuzbe po konspiraciach pokladas za `kurvitka` su v 99% jednoducho `katovane kosty` plus `eko` a logika ze `nech sa to co najskor narocky posere, aby si zas durak kupil dalsi produkt` pekne kriva na vsetky nohy -> pretoze ak nieco odide vyrazne predcasne, tak len pako by si kupil zas vyrobok od dotycnej firmy ci nebodaj ten isty vyrobok! 8-O

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tohle mi fakt nedá...

- autora obviňuješ ze subjektivismu (ano, vím - je to hnusné slovo), ale sám jen základě svého pocitu mluvíš o "kopec spotrebitelu", "99% uzivatelu" , "..spouste lidi.."

- "su srobiky decentne zakryte" - heh, pominu teď to, že trend "decentně zakrytých šroubků" postupuje k monolitickému výrobku, kde nic nevyměníš (a nemyslím teď jenom baterie v iJabko produktech - kdo měl už několik generací notebooků, ví o čem mluvím) - ale kolikpak asi uživatelů požaduje decentně zakryté šroubky na SPODNÍ STRANĚ myši? - 99% uživatelů spíš ani netuší, že se myš vůbec dá rozebrat (zatím).

-"ze su tlacitka tiche" - tady nejde ani až tak o ten zvuk, ale o nějakou zpětnou vazbu - nejen, že člověk dneska už ty myši neslyší, ale hlavně ani v ruce necítí, zda je stisknuto nebo ne - a věř mi, uprostřed online pařby si člověk opravdu nevychutná krásu tiché myši, když neví, zda-li ji opravdu právě stiskává či ne....

"konspirace..." - nevím, jak dlouho jsi na světě, já si pamatuju ještě Husáka, a z mé zkušenosti všechny nově vyráběné věci běžné spotřeby mají čím dál kratší životnost/použitelnost:
elektrotechnika komplet (mám ještě teac vypalovačku 32/8/8 bez BURN -proofu a svět div se, nejen že přežila dobové vypalovací orgie, ale funguje dodnes - na rozdíl od DVD palíren různých výrobců, kterejch jsem vyměnil snad už půltucet -a to je používám minimálně [ono stačí si je rozebrat a porovnat rozdíly v materiálu a zpracování - člověk nemusí bejt žádnej Einstein, aby si všiml podivných "vylepšení"]); oblečení; stavby atd. to vše čím dál tím míň vydrží (kromě potravin - tam je začasto delší, otázka ale je, jestli je to ještě pořád potravina a ne už otravina) ...
Dnes se totiž nevyrábí na spokojenost zákazníka, s minimem rozbitelných dílů, které lze snadno samostatně dokoupit a vyměnit, a s naplánovanou dlouhou životností... ne, dnes jde o to prodat co nejvíc - a jakmile je prodáno, tak zákazník nikoho nezajímá - v tu chvíli je totiž už cílem prodat skoro stejný výrobek jako zbrusu nový...

"..tak len pako by si kupil zas vyrobok od dotycnej firmy ci nebodaj ten isty vyrobok! .." - jenže právě díky stále rychle rotující spirále konzumu a honbou za nekonečným růstem, už není pomalu u koho si koupit kvalitu (pamatuju, když se za Sony sice platilo, ale mělo to nějakou kvalitu - dnes je to stejnej šunt jako noname "made in chinese slave factory" výrobek; to samý Asus jako výrobce desek, atdatd.)
On i kdyby snad nějaký výrobce chtěl vyrábět pro zákazníka, tak nemá šanci - nevydrží nebo bude skoupenej konkurentem, co má daleko větší zisk, protože ty šunty obmění dvakrát do roka.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nooooo, keby si len tolko netrepal!
Tie ody na vyrobky v minulosti presne koreluju s tvojim predpokladanym vyssim vekom (a typickym sklonom idealizovat si minulost a `mlade casy`).
Ja mam teda minimalne tolko rokov co ty, no pametam si aj jak napriklad v priblizne tej istej dobe predavane burnery `Yamaha` som reklamoval pomaly kazde 2 tyzdne - pretoze mnohe nezvladli napalit ani 3 CD aby sa neporucali do neba.
To ze ti si pametas len to `dobre` -> v tej dobe prave tu vynimku Teac (ani chvilu nepochybujem o tvojich slovach ze ti furt funguje lebo to bola fakt kvalitka) dokazuje moje slova!!!!
Pametam si aj jak som X krat dosiel o data, kvoli diskom WD (tie nemozem kvoli tomu ani citit aj ked su vraj uz OK), ale aj IBM `deathstar` atd... za poslednych 10 rokov mi ziadny disk neodisiel bez mojej viny - a to ich obmienam ovela menej nez predtym, pretoze som tlmil biznis!!!!
atd, atd.....
Aj v dnesnej dobe predsa najdes kvalitne vyrobky, veci sa nielen zhorsuju (RoHS) ale aj zlepsuju (siroke pouzivanie kondenzatorov s pevnym dielektrikom o ktorych si mohol X rokov dozadu snivat).

Tie tvoje vsimania si `podivnych vylepseni` je presne to spominane `katovanie kostov` - pretoze vyrobci prdia na tie vase vysnivane `kurvitka`, ale naopak snazia sa tlacit naklady na uroven, aby ten kram vydrzal aspon zarucnu dobu s nejakou rezervou...
Prave tu mam pred sebou rozobrate napalovacky SH223 spred 5 rokov a SH224 aktualnu a je to tam super vidno jak sa snazia usetrit kazdy gram plastu, kazdy srobik, kazdy dratik...
(pri tej smiesnej cene sa ani necudujem)

K tym kecom `jak su paradne nezakryte srobiky odspodu` a snaham nejak to nasilne obhajit je skoda sa vyjadrovat. Ja uznavam, ze pre `hracickov` je to pohodlnejsie, tiez ma zatazuje riesit skladanie vyrobku do povodneho stavu -> no nemam klapky na ociach aby som nedokazal priznat, ze vyrobok so skrytymi srobikmi vyzera jednoducho `profesionalnejsie`!

Takisto je extremizmus a sebestrednost, kvoli svojej uchylke na tlacitka so spetnou vezbou jak pre drevorubaca pozadovat, aby boli vsetky vyrobky `kvalitne` v tomto zmysle t.j. z tvojho pohladu!!!
(a to hovorim ako clovek neznasajuci dnesnu modu dotykovych zariadeni bez akejkolvek spetnej vezby)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

ja minuly casy neidealizuju.. ale vidim, ze omitka na baraku vydrzela aspon deset let, ted leze po dvou trech letech dolu; vidim, ze sice kupovat multidisky byl risk, ale kdyz tehdy clovek koupil Tayo nebo i to TDKcko (drazsi), tak se na nej mohl spolehnout - tehdy totiz znacka a vlastne i cena znamenala obvykle i vyssi kvalitu - dnes ne; ze kdyz si tehdy clovek koupil Sonackyho Trinitrona, tak se sice prastil pres kapsu, ale rozdil v kvalite (zobrazeni i vydrzi) poznal; ze si nepamatuju, ze bych musel pred 15 lety reklamovat desku znacky asus, kdezto za poslednich 5 let tri; ze stara kombinovana chladnicka s mraznickou vydrzela v pohode 15 let (ikdyz dnes by se do energetickejch trid nevesla), a v novy po necelejch trech letech stavkuje elektronika (vse ostatni ok) a jeji "oprava" vyjde tak na 1/3 porizovaci ceny, ze na novy pracce s desetiletou zarukou na motor se po pul roce zacina delat rez na dvirkach (buhvi kde jeste, kam nevidim, ale o tom, ze motor tech deset let vydrzi [mozna jako jedinej] nepochybuju) atd.

Takze ano, nepochybne se snazej usetrit, ale ne vsechno to setreni je JEN kvuli nakladum na material a lidi - u kolika drahejch televizi plnych kvalitnich a drahych soucastek, tak nejak nahodou se objevi nejsmejdovejsi kondenzator, aby se zavcas zacaly problemy (a cenou to nebylo - dat tam aspon neco prumernyho by cenu nezvedlo ani dolar) - ne, to je cilene! - Jeste ted si pamatuju, jak se vyrobci CD sveho casu dohodli, ze je zbytecne vyrabet disky, s technologii/barvivem, co vydrzi dyl jak pet let ...

a jeste k sroubkum - sorry na prvnim miste funkcnost, pak design (pokud design neni primo funkcni sam o sobe) - sroubky zapustene na spodni strane snad nemuzou nikomu vadit -nikdo se toho nedotyka, na funkci to nema vliv a nikdo to ani nevidi - prijde mi to stejne nesmyslny jak mit barevne sladeny komponentny v neprusvitny PC skrini... ja naopak "nerozbalitelny cihly" povazuju za neprofesionalni - notebooky, kde uz vymenim leda disky, mechaniku, ram a teoreticky procik; napajeci zdroje zataveny v plastu, ke kterym se ani kvuli prkotine normalne nedostanes atd...

a zpetna vazba -*sorry, ale potrebuju (a myslim, ze nejsem vyjimka) vedet, ze kdyz neco udelam, ze se jsem to skutecne udelal - ze se neco stalo (a ne si lamat hlavu jestli to byl klik nebo ne) - muze to byt zvuk, muze to byt hmat, ale neco to bejt musi ...

BTW: ja zrovna s WD nikdy zadny problemy nemel - jeste bych roztocil i svyho 30GB WD, ale ten rachot bych uz slyset nechtel (za to kamosovi tehda odesly 2 seagate a bohuzel i mnou doporucovany do ty doby bezproblemovy IBMko - zrovna ale presli na skleneny plotny a vyrabeli to v madarsku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nema cenu argumentovat, chcete si verit v svoje `naschval kurvitka` tak si aj budete - tak ako sused veri v jezisa-krista a nema cenu ho presviedcat..... :o(

Napriek tomu, ze mam nepochybne dlhsie skusenosti a aj kvantitativne bohatsie (hlavne teda z minulosti ked bola technika este dobry kseft a bol som aj dost fanatik - napr. spoluziak hovoril ze naco pojde na cofax vystavu, ked novinky videl uz u mna doma pretoze som ich dovazal zo zahranicia).

Ono si za tu `nekvalitu` mozme aj sami - napr. spominane CD ked bola superhyper cena 20ATS (cca 2 eur) za kus tak to sa vyrabalo bez setrenia ze? Teraz ked chce kazdy za 20 centov kus - a cena surovin stupla, tak sa to prejavit musi...
Plus ekoterorizmus je novodoba pliaga -> vyrobcovia si naozaj nemusia lamat hlavu s nejakymi vasimi `kurvitkami`, ono je dost zazrak ze to funguje v takejto situacii aspon ako tak :o))))

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

I vy komiku :-) Na téma kurvítek jsou seriózní studie a člověk by musel být dement, aby věřil v lásku výrobců k zákazníkům.
1) studie opravitelnosti - dramaticky klesá počet a rozsah možných oprav, Apple kdysi za nemožnost vyměnit baterii v iPodu zaplatil, ale týká se to všeho, praček, televizí atp.
2) umístění součástek - každý student elektrotechnické průmyslovky, a to i ten, který ji nedodělá, ví, že jsou součástky, které produkují teplo a které naopak teplo nerady. A co je vidět třeba u základních desek ale prakticky u všeho? Elektrolyty u největšího zdroje tepla.
Jsem zvědav, jak se vykecáte z těchto faktů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vidim ze `sekta spikutia zlych vyrobcov kurvitkami` tu ma extrasilne zastupenie..... :o(

ale ctim moju zasadu uvadzat vzdy argumenty takze:
-vyrobky (hlavne elektronika) su dnes vyrazne miniaturizovane resp. integrovane, je to dan za tuto integraciu a miniaturizaciu!
-plus vyznamny faktor, ze navrhnut vyrobok ako servisovatelny je narocnejsie a HLAVNE DRAHSIE PREVEDENIE, pricom to to ide este aj proti bodu vyssie. Uz len pridanie konektorov moze byt nemozne z dovodu priestorovych restrikcii.
-a jak to chces navrhnut chytrak? malo priestoru, tlak na naklady (mensie PCB), vysoke frekvencie zbernic komplikujuce topologiu navrhu atd atd....
Ked mas modul zdroja, tak kam asi tie kondiky das? do prdele??? a este na teba manazer tlaci, nech drzis dole naklady?
Plus kondiky maju byt co najblizsie a pri dnesnom trende `low-voltage, high current` ich duplom nemozes dat niekde `do pivnice`!
Tie navrhy su predsa o spuste kompromisov.

Ale to by chcelo otvorit oci a nie rochnit si naopak v teoriach o `zlych vyrobcov` narocky kaziacich svoje vyrobky prave s tymto primarnym umyslom!
A nejaku `lasku vyrobcov k zakaznikom` mi laskavo do huby nevkladaj! -> nic take som nikdy netvrdil, a ked spochybnujem vase extremne teorie to absolutne neznamena ze vyznavam prave ten OPACNY EXTREM....
(ale tato logika ma u vasho klubu neprekvapuje - vid cast o ciernobielom videni sveta v predchadzajucom poste....)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

plus neber to ako moju snahu obhajovat vyrobcov za kazdu cenu - niektori aj mna vytacaju do nepricetnosti a kladiem si otazku `preco???`
Len sa snazim byt objektivny a z duse sa mi proti tzv. `ciernobiele videnie sveta`, ktore ale vecsina naopak miluje.... ;o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

stacilo mi vidiet fotku monitora s tlacitkami a je mi jasne, ze skor autor je tu to kurvitko... mame tych monitorov v firme stovky a nevidel som ziadne s tak utrhnutymi zrumplovanymi tlacitkami.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

stejnej problém u Imperátora, musel jsem si vyhrát a nalepit tam kus pořádnýho plastu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mam Logitech MX518 z roku 2005 a naprosta spokojenost, je videt jenom opotrebeni a to je vse. Jeste sem si koupil dalsi MX518 v roce 2011 kdyz koncil jejich prodej a dobre sem udelal, nastupce G400 je otvorene to reknu nic jineho nez "cinsky tradicny vyrobek". Ty nove mysi vyssich cenovych relaci sou takove to dute, proste lehke, kdyby tam nebola moznost osazovat zavazi je to lehci jak tradicni kulickova seriova mys od Geniusu. Ono s kvalitou produktu to jde obecne dole u vsech, kapitalizmus kvalitu nechce dopustit, vzdyt nadsencum tu doted hraji vyrobky Ceskoslovenske Tesly a zadny problem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

O kvalitách bez diskuze, ale zajímalo by mě, čím bys ten "kapitalizmus" tedy chtěl nahradit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nj, soucasna ekonomika je zalozena na spotrebe sracek, nekde udelali ti druzi chybu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On se kapitalismus taky mění. Ještě v 60. - 70. letech by to pro většinu firem byla ostuda, zvlášť pro ty s reálným majitelem, ne dozorčí radou řízenou akcionáři z bankovních fondů. Ovšem pak přijel Nixon do Číny a prosadila se hloupá myšlenka, že vyrábět může každý, my to budeme jen řídit a prodávat služby.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

.. to mi připomíná něco, co jsem kdysi četl (možná nějaká prastará Heinleinova kniha?): "...myslej si, že když si všichni navzájem budeme prát špinavý prádlo, že všichni zbohatnem a budem se mít líp..." - prostě absurdní představa, že se dá něco vytvářet jen ze vzájemně poskytovaných služeb s minimem potřebné výroby (tím myslím hlavně ošacení a bydlení) a zemědělství - jenže na tom ten dnešní "kapitalismus stojí - není podtsatné, že jste vytvořil něco životně důležitého (jídlo), podstatné je "prodat" komukoliv jakoukoliv "službu" - tzn. "práci"... tak se na ty, co opravdu vytvářejí nezbytně nutné věci nabalují "službisti" - takže na jednoho rolníka máme více jak tucet přeprodejců a na ně jsou zase nalepení další ... krize kapitalismu je v tom, že jak byl přechod ze zemědělství do továren a z nich do služeb, teď se zdá, že není kam - proto dnes máme poradce opravdu na všechno - vztahový poradce, sexual coach, poradce na hubnutí, poradce na stravu, poradce do fitka, poradce na běhání, poradce na geopatogenní zóny, poradce na optimální vyvážení barev ... ony už se ty služby už "rozrostly" ad absurdum.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mám (teda už nemám) Logitech MX510 na kterém se od začátku hrajou hry. A u kamaráda (proto) funguje stále a stále a stále. Snad jsem jednou opravoval ukroucenej ocásek hned na hranici myši.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě blábol, když to zákazník chce a je ochoten za to zaplatit, tak se to bude prodávat. Každej vohnout to samozřejmě chce, ale s tím placením je už problém.

Jinak radši za desetinu moderní přístroje, než sice do konce života, ale technologicky jedno až dvě desetiletí za vyspělým světem.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

v pripade technologicke zastaralosti bude zalezet na konkretnim uzivateli, zda mu bude stacit to co ma nebo provede obmenu a stary funkcni "krap" treba venuje nekomu, kdo pro nej bude mit vyuziti....
vnucene kurvitka je pouze nastroj pro nutnou obmenu HW, tj. zvyseni spotreby a tim i k "ekonomickemu rustu", ale az zacnou dochazet zdroje a lidi bude jako sracek, tak se asi bude muset neco zmenit....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Až to nastane, trh řešení najde, např. je hromada šrotu, který se ještě takřka nerecykluje, protože těžba je levnější, ale to se časem změní samo, netřeba do toho nějak píchat skrz režim.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No o tu cenu prave jde!
Ze odejde mys za 200 po 2.5 letech pouzivani ... s tim nemam problem ( i kdyz je to neekologicke).
Ale ze odejde znackova mys za 1800 po 2.5 letech pouzivani ... s tim uz teda problem mam (a odejde proto, ze jedna pastova soucastka je udelana tak, ze je moc slaba).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To si musíte napřed zjistit, za co si tam platíte - lepší senzor? Lepší procesor? Lepší uživatelské nastavení? Lepší ergonomické/materiálové zpracování? Značka? Automaticky předpokládat, že drahé=nejlepší VE VŠECH OHLEDECH je docela hloupé, že?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A můžeš mi poradit, jak si to zjistit? Nevšiml jsem si, že by výrobci někde uváděli, z jak tlustého a odolného plastu jsou jednotlivé díly. Rozmontovat a případně vrátit to nemůžu, protože demontáží přijdu o záruku. A až se začnou ozývat jiní zákazníci s varováním, že mají špatné zkušenosti, tak daný model se už neprodává, neb výrobci vše v rychlém sledu obměňují.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Může to dělat někdo jiný, ale pak buď připraven se mu za to opět revanšovat. Takové důkladné testy stojí prostředky a nikdo nebude dělat armádu spásy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná, že jsem si jen tak pro srandu (a kvůli jednomu typu produktu, co jsem potřeboval koupit) předplatil dTest. No, asi ho zase rychle odhlásím ;). Produkt, co jsem potřeboval koupit, jsem sice vybral víceméně podle rad (spíš méně než více, konzultoval jsem to ještě u řady dalších zdrojů), ale když jsem viděl ten jejich test antivirů … no, nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet :). Rovněž u testu televizorů jsem se dost chytal za hlavu. Vyšlo mi z toho, že se <em>asi</em> snaží testovat poctivě, ale někdy na to jdou jak do skla s příklepovou vrtačkou. A jestliže tam maj takhle divný testy v kategoriích, do kterých aspoň trochu vidim, tak jaksi ztrácím důvěru i u těch kategorií, do kterých zas až tolik nedělám.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Než si něco koupím, kouknu se na web. Většinou to koupil a rozebral nebo rozebral a otestoval už někdo před mnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty vyrobky z ceskoslovenske Tesly hraji predevsim proto, ze se primo z obchodu nosily k opravari, ktery propajel vsechny studene spoje a opravil vetsinu problemu, ktere byly soudruhum z Tesly uplne u zadele, protoze je nechteli ani za 10 let vyresit. A takhle to bylo skoro s kazdou elektronikou - podprumerna kvalita a tesne po roce 1989 krach, pokud neprisel zahranicni investor.

Kapitalizmus chce dopustit kvalitu, ale take kapitalizmus nabizi zakaznikum to co chteji - kdyz si koupi laciny smejd, dostanou laciny smejd. A jeste se tomu divi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je JPP. Tesla byla technologicky zastaralá, ale třeba Orava byla v kvalitě součástek i pájení naprostým průměrem srovnatelným s okolním světem. Objevoval se technologický nepořádek (někdo nechal špatným skladováním ohnít dráty, které pak zoxidované nešly pájet), ale přesně to samé jsem řešil třeba u Sony, kde u spousty TV z 80. let odhnívaly kontakty na zpožďovací lince. V TV profikamerách se jim povedlo použít vadné elektrolyty, takže pak od Sony dodávali balíček na jejich výměnu, protože jejich ponechání způsobovalo vytečení elektrolytu a poškození plošných spojů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A stejně jako staré Tesly i třeba německé a japonské audio z té doby hraje. Pokud chceš srovnávat, tak srovnej třeba československé škodovky s kapitalistickými vozy té doby. Kromě kvality a technologického náskoku dokáže ten zlý kapitalismus nabídnout i široký výběr a zboží na pultech. Já si zase pamatuju na socialistické zlepšováky, třeba na sáčky od mléka jako obal na svačinu nebo panelák kde výtah stál v mezipatře. Ani východ nebyl u výtahu, pokaždé se muselo půl patra po schodech, ale nějaký soudruh dostal prémie za to že ušetřil jednu zastávku výtahem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale prece se nikdo nechce vracet do doby "realneho socialismu", ale za starych casu alespon nadsenci vyvijeli i doma a jejich reseni se objevovala v AR A, B, dnes by ve vyrobe jen "montovali" za "mrzsky" peniz a pridana hodnota jde dopryc...
kdysi se papouskovaly ideologicke nesmysly, dnes pro zmenu ekonomicke "axiomy"....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže lidem jde nakonec vždy o co nejnižší cenu, ačkoliv mají plnou ústa řečí o kvalitě. (Tlačítka také mohou vydržet méně kvůli snaze o snížení hlasitosti klikání.)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Akorát je rozdíl mezi tím, když si jdu koupit co nejlevnější myš, a když si jdu koupit co nejlevnější Logitech. Nejlevnější pro mne použitelný bezdrátový Logitech teď stojí zhruba 1000 (M705), nejlevnější pro mne použitelná myš jiné značky stojí asi tak 500 (Gigabyte ECO600). Asi není třeba podotýkat, že i přes jejich víceméně stejnou specifikaci je Logitech lepší v takových těch detailech, které žádná specifikace neobsáhne.
Takže ano, mám plná ústa kvality a chci nejlevnější myš z těch kvalitních. Škoda, že v Logitechu zdrbali tu "novou" M560, na té se mi líbí obourukost, že bych si ji koupil do práce pod levačku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta M705 teda fakt není dobrý příklad. Taky jsem za ní dal bratru skoro litr a ani ne po roce mi tam začalo blbnout levé tlačítko, takže na začátku to bylo otravné a zanedlouho se s tím nedalo pracovat. Vyřešeno sice v záruce, ale trvalo to cca měsíc a vsadím se, že se to zase vrátí (vyměnil bych si tlačítko sám, ale to bych pak přišel o záruku).

Pak ještě používám Logitech B110 - totální lowend, tlačítko (a kupodivu i pravé) začalo odcházet taky +- po roce používání, nicméně zatím jsem to "opravil" tak, že jsem myš rozebral a podlepil styčná místa několika vrstvami papírových samolepek, takže při kliknutí je na tlačítka větší přítlak, plus jsem radši tlačitka prostříknul sprejem na kontakty. Zatím to kupodivu drží, až to začne blbnout, tak tlačítka vyměním (naštěstí se dají sehnat tlačítka - údajně Omron - za pár peněz z Číny a zase bude na chvíli pokoj - lepší než vyhodit celou myš).

Pro srovnání - před 8 lety jsem si koupil první notebook - ASUS M6R, a k němu jsem dostal brašnu (používám dodnes - sice trochu ošuntělá a rozpadly se 2 zipy, ale jinak bez problémů, a ty zipy jsou naštěstí dvojité) a myš - typ teď z hlavy nevím, ale nějaká myš k notebooku od Logitechu, má po obvodu drážku, do které se dá namotat kabel a konektor se pak přicvakne "patentem" na spodek myši. Používal jsem ji dlouhá léta a cca před rokem jsem ji věnoval sestře. Až teprve někdy v půlce minulého roku se objevil problém s tlačítkem - vyměnil jsem ho a myš vesele funguje dál. Takže naprosto souhlasím s tím, co WIFT popisoval. Bohužel - netýká se to jen myší, ale svým způsobem vlastně všeho - od rohlíků (i když tam jde spíš o jejich chuť a to, jestli vůbec ještě připomínají rohlík) po auta... no, snad se tenhle stupidní trend zase časem otočí, až si toho konečně lidi začnou víc všímat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mam presne opacny zkusenosti. V dobach kulickovych a prvnich optickych odchazeli tlacitka kazdou chvili. Pak mx518 vydrzela 7 let, dalsi mysli taky v pohode (mozna je to tim ze jsem driv kupoval levny mysi). Navic me pripada ze drive tlacitko odchazelo, ze uz nereagovalo na stisk, dnes kdyz vidim vadny tlacitko tak je to ve stylu, klika v pohode ,ale nedrzi (pri podrzeni tlacika chvilama vynecha a udela druhy klik)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už cca jedenáctým rokem jedu na Logitech Mouseman Dual Optical a jediné co té myši dnes chybí je pogumování pod palcem. Jinak funguje jako nová a doufám, že ještě dlouho bude. Myslím že zaplatit za ni tenkrát cca. 1500,- (jestli si dobře pamatuju) se docela vyplatilo ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já používám na práci i na hraní G9 od Logitechu a u ní jde kliknutí slyšet a cítit. Takže předpokládám nějaké lepší mikrospínače, ale kuchat se mi ji nechce.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno já si koupil před asi 6-ti lety A4Tech 750BX za 500Kč, teda myslím, že se takhle jmenovala....a jediný, co se pokazilo, že jsme asi po roce a půl s bráchou promáčkli právě onen plíšek v tlačítku...ten jsem narovnal a kolik let funguje bez problémů a věřím, že minimálně další 4 možná 5 let fungovat bude :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, kluk ma taky nakou herni A4Tech X7 uz 5 let, bez problemu, az ze to je paran...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám teď v ruce A4, typ X-750F a fyzicky je v pořádku i po 6,5 roce používání. Jenom se už začíná trochu kroutit a vrzat. Co byl u ní ovšem problém, že jsem svým dosti agresivním potem úplně rozpustil lepidlo pod pogumováním na stranách. Což jsem nakonec vyřešil tím, že jsem si vysříhnul jelenici a nějakým normálním lepidlem jí tam přilepil. Takže teď je to mnohem příjemnější a drží to :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je pravda, nám slezla ta textura pod dlaní a odkládací místo na palec se lehce odlepovalo. Ale nalepovat na to jelenici...wow :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Abych vás vyvedl z omylu, tak stačí používat středové kolečko (zmáčknutí středu kolečka), pár desítek minut denně a garantuji vám že po půl roce začnou jednotlivé kroky scrollovacího kolečka nepředstavitelně přeskakovat, že jsem reklamoval 3 po sobě za 8 měsíců. Pak se na to vy*** a koupil Logitechku. Razerku mam Mambu 4G za 3,300kč a sice tvarem i provedením je dokonalá, ale soft a citlivost snímače je na poblití. Tfuj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolečko jsme používali ne několik desítek, ale několik hodin denně, projížději internety a pařili a nic se s krokem kolečka nestalo ani za ty roky, takže buďto levý ruce nebo špatný kusy :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám asi už třetí X7 (první jsem dostal k noťasu MSI - sice byl výkonej, ale šmejd to byl teda parádní)... tlačítka, kolečko taky v pohodě i po letech - ale u dvou odešel kabel v zataveným konektero - tahal jsem ji k s noťasem, a ikdyž nejsem žádnej násilník, holt to zasunování/vysunování jim nesvědčí...
Ale ergonomicky mi vyhovuje, přesně pod mou ruku, správná zpětná vazba, kolečko akorát.. a naučil jsem se používat vysoký dpi, takže dělám minimální pohyby:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s tymi kurvitkami to je tak ze kazdy vyrobca sa snazi co najlacnejsie vyrobit a co najdrahsie predat. s tym suvisi "setrenie za kazdu cenu" co v praxi znamena ze niekto niekde rozhodne ze sa pouzije menej kvalitny lacnejsi plast, menej kvalitny snimac, tlacidlo atd. plus sa hladaju co najlacnejsi dodavatelia komponentov ktori za nizsiu cenu dodavaju samozrejme komponenty ktore su nizsej kvality bez ohladu co stoji v ich technickej dokumentacii. dalsia vec s lacnymi dodavatelmi je ze lacny dodavetel ked sa uz raz dostane do biznisu a zacne firme XY dodavat svoje komponenty, je vysmiaty. firme vyrabajucej napr. mysi potom uz dodavatel moze veselo ukazat prostrednik pri kazdom problemovom komponente, pretoze nizka cena je vzdy velmi silny argument preco si daneho dodavatela udrzat aj ked su s nim permanentne problemy. a takto to funguje aj v automobilovom priemysle a prakticky uplne vsade. kazdy vyrobca ma zlozite postupy pri schvalovani novych dodavatelov a zastavenie vyroby na dva mesiace len preto ze budeme montovat do nasho vyrobku smejdy neprichadza do uvahy. nehovoriac o tom ze vela firiem napr. zo spanielska alebo ciny vas ma jednoducho v pazi a to ze vam dodava sracky je vas problem, nie jeho. kludne si najdite dalsieho dodavatela ktory bude mat ceny o tretinu nizsie nez konkurencia.. ;-)

nevravim ze "zárukové inženýrství" niektore firmy nepraktikuju, ale v clanku je to znacne prehnane a zkreslene.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to s tim zarukovym inzenyrstvim byla pravda, ma nase firma minimalne jednu celou budovu plnou konstrukteru kteri nedelaji nic jineho. Az na to, ze ta budova jaksi nikde neni.

Ve skutecnosti je to jen a pouze o halirovych polozkach, ktere dohromady tvori miliony. A pokrikujici delnici, kteri neustale chteji zvysovat platy. A zaroven chteji vsechno kupovat levne, aniz by jim doslo ze sami sobe navzajem musi vydelat na vyplatu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"sami sobe navzajem musi vydelat na vyplatu."

Kez by to tak bylo, ale oni vydelavaji predevsim pro ostatni a zivi hlavne urednicky moloch jmenem STAT. Lidi realne pracujicich je sotva desetina a devadesat procent pracujicich je naprosto nepotrebny aparat uredniku/byrokratu/inkoustu/stemplaru/bilych limecku.

Prave proto se musi vyrabet ultra levne/nekvalitne a prodavat mega draze, aby se ten parazitni system uzivil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten argument s halířovými položkami se mi zdá mimo mísu. Kdo by proboha poznal, kdyby myš (nebo cokoliv jiného, analogicky) byla draží o 5 nebo 10 korun? A i kdyby to poznal, tak kdo by si vzal o 5 Kč levnější myš s tím, že mu vydrží třeba o polovinu kražší dobu než ta dražší?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych byl více opatrný v tom, že na vině bude vždy tlačítko na myši. V minulosti jsem postupně opravoval asi 12 ks Logitech MX 510 - 518, které drtily hráčské ruce (včetně mých) na UT2004. Při analýze problému nespolehlivé funkce jsem přišel na to, že tlačítko (omron), byť trochu unavené bylo vždy v pořádku. Na vině byl vždy prasknutý spoj v blízkosti pájených plošek od spínače. Při klikání, se plošný spoj mírně prohýbá a tenké měděné spoje to neustálé prohýbání nevydrží. Nahradil jsem spoje od spinače tenkými izolovanými lanky až směrem ke konektoru a s myší už žádný problém nikdy nebyl.
Výsledek je takový: vadné spínače 0%, vadné spoje 100%

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

závěr je takový: v případě MX510-518 není kurvítkem mikrospínač, ale tenký tišťák (příp. měděný spoj, příp. chybějící podložení tišťáku, aby se neprohýbal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenze kedze v kazdom systeme s X komponentami sa najde nejake slabsie miesto (je to logicke, 100% vybalansovany system by vytvoril tak panbozko), tak vy si tie vase `kurvitka` vzdy nejake najdete a huraaaaaaaaa `kurvitkove nabozenstvo` moze zvesela slapat dalej......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to tak, že se nakoupí to nejlevnější co de, a inženýři musí vymyslet, jak to udělat, aby to aspoň tu záruku vydrželo, i když to na první pohled nedá ani měsíc používání

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U toho HP (my máme v práci LP2475W a další) LCD monitoru to není kurvítko, ale demence uživatele. Máme jich tu okolo 20, stáří většiny 4 roky+ a toto se nikdy nestalo :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně to taky připadalo jako pitomost - denně doma používám LCD Samsung, starý 8 let, a jestli jsem mu na tlačítka za celou tu dobu sahal 10x, tak je to všechno. Není důvod při hře klikat na tlačítka na displeji, nefunguje to!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, tlačítka mám OK, no je fakt, že do menu nelezu denně, vlastně tam nelezu skoro vůbec. Co ale na LP2475W kurvítko představuje, je jedna schottkyho dioda. Takže až z ničeho nic nebude monitor nic ukazovat, tak vyměnit součástku ve zdroji na pozici D951 - já jsem pořídil za 500 i s dýškem u schopného servisáka, sám bych to nedal, vůbec jsem měl problém i jen oddělat plasty :)
A nejsem sám, třeba viz
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/power-supply-board-no-output-hp-lp...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je ten problém. Já tam lezu skoro pořád. Mám to jako pracovní monitor pro hlavní desktop a zároveň monitor pro testované počítače. Jsou týdny, kdy to denně přepnu i desetkrát a víckrát a je jich docela dost. Jasně, když se na to nebude hrabat, neupadne to, tomu rozumím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jo, evidentně ty čudlíky nejsou dělaný na to, aby se ně tolik mačkalo :-) Abych pravdu řekl, já maximálně přepínal vstupy (a to tlačítko máš ještě celkem v pohodě), takže ze začátku používal přepínání vstupů (no úplně ze začátku automatiku, ale to jsem vzdal :-)).
A poslední dobou ho mám připojené jen na jeden PC přes DP. Ale je fakt, že zase ten monitor vypínám, takže popravdě vypínací tlačítko (to přední) je vpravo už tak o půl mm zabořené. Což je asi taky špatně, protože pak umře ta dioda ve zdroji. Popisky ale drží, to bude agresivitou potu ;-)

Jinak když jsem řešil opravu toho monitoru tak první bylo samozřejmě na řadě HP, kde mi sdělili že náhradní desku zdroje nevedou, že monitor má jen dva díly: podstavec a pak ten zbytek :) A že se to nevyplatí koupit a ať si pořídím nový :-D Dali mi ale číslo na servisáka, co je opravuje mimo HP, ten říkal, že s tím nic nesvede. Už jsem začínal litovat, že jsem si nepřiplatil tehdy za 5Y záruku (ono by se to do ní akorát vešlo), power boardy jsem nesehnal ani na ebay ani jinde, ale nakonec jsem po delším pátráním uspěl s opravou a tady v ČR.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já totiž nepoužívám funkci Quick Select, ale pokaždé si vyberu příslušný vstup a potvrdím tím tlačítkem, co už upadlo :) Je to zvláštní, bylo asi slabší, protože to vedle (- Auto) bych řekl, že mačkám častěji (právě kvůli výběru vstupu).

Monitor skládající se ze dvou dílů mě dostal :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S těmi starými a spolehlivými myšmi bych měl malou námitku ... moje druhá PC myš byla od KYE (ano Génius). Odešel na ní po roce mikrospínač. Od té doby mám podobné zkušenosti s více Génii (dělám ajťáka), například oproti vámi zmiňovanému Logitechu se dají mikrospínače "rozmáčknout", pak na jedno klepnutí dělají dvojklik i trojklik. Ještě jsem zapomněl napsat, že tu myš jsem měl ještě před Y2K ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Moje první myš byla taky Genius. Seriová, třítlačítková s přepínačem na 2tlačítkovou. Tlačítka dodnes bez problémů fungují, ale rolovací kolečka z mědi se skoro rozpustila (kulička je od nich celá zelená). Aspoň mám náhradní tlačítka ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To máte takhle se vším, nejenom s elektronikou. Třeba boty jsou ukázka jak přesně nadesignovat zboží na 2 roky záruky :) A kdyby náhodou odešly dříve, tak jste se o ně špatně starali a záruka neplatí!

Teď jsem si vzpomněl na LED "žárovky" od Osramu, kde na krabičce bylo napsané, že vydrží 37 let! No a když se člověk pídil po tom, jak na to Osram přišel, zjistil, že porovnávají s klasickou žárovkou přes počty cyklů rozsvícení - zhasnutí. Bohužel už zapomněli napsat, že za +- 3 roky odejde zdroj v té LEDce jehož kondenzátory jsou předem nadesignované na 1 rok provozu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Stejnym problemem trpi klasicky usporky, kdyz neodejde kondenzator v napajeni tak se prepali zhavici vlakno v trubici. Nacasovat zivotnost vlakna uz maji po desetileti vyzkouseny u normalnich edisonek kde bylo deklarovano jen 1000 hodin pro vsechny vyrobce. Kdo chtel vyrabet zarovku s delsi vydrzi musel kartelu zaplatit nejakej ten desatek. Pritom prvni Edisonova zarovka svitila 1600 hodin, ale po sto letech musela svitit jen 1000 hodin. Tomu rikam pokrok aneb kartelovy kurvitko.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kartelová dohoda největších výrobců, mluvil jsem o tom v jiné diskusi. Menší výrobci dělali kvalitní žárovky s původní životností (třeba 5-10 tisíc hodin), ale vohnout se neinformoval a kupoval toto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u tech bot mam problem dosahnout alespon 6 mesicu. A to pritom v nich chodim jen z prace a do prace, cca 10 minut. Ale nastesti mi zatim reklamci vzdy uznali.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Když mi myška od A4tech začala dělat dvojkliky a označit s ní kus textu v historicky krátké době bylo nemožné, řekl jsem si, že asi nekvalitní výrobce. Bohužel to samé se opakovalo i s Logitechem, což už mě naštvalo a donutilo pátrat.
Kromě výměny celého mikrospínače lze pouze rozebrat stávající a ten měděný plíšek trochu přišponovat. - Vyzkoušeno a funguje.
Dále jsem narazil i na teorii, že problém způsobuje elektrostatické pole (ang. zkr. ESF) a lze odstranit fouknutím vlhkého vzduchu pod tlačítko myši. Takže občas dám myšce takové umělé dýchání a zase funguje :-). Bohužel to nevydrží dlouho, asi mám moc nabité ruce :-( nebo se jí to začalo líbit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moja posledna mys (opticka, ale nazov si fakt nespomeniem) mala tiez problem s tlacitkom, tak som si tiez plny nadsenia povedal, ze to predsa opravim. Ked som ju otvoril, neboli tam taketo mechanizmi, ale iba klasicke tlacitka ako tie 3 na zelenom plosaku - jedine vecsie, take kocky. Zistil som, ze som ich klikanim odtrhol z plosaku. Nevadi, niektore dalsie tlacitka pouzivali uplne rovnake, cize som ich prepajkoval a pripravil sa o extra funkcie zboku na mysi... Samozrejme to nevydrzalo ani 2 tyzdne a odlomilo sa to ( niesom zrovna profesional). Myslim, ze mys bola proste mechanicky znicena za tie dlhe roky, samotna konstrukcia tych tlacitok ani nenechavala vela priestoru na zlyhania. Ani neviem ako dlho vydrzali, ale spodok mysi bol pouzivanim zbruseny dohladka, vratane tych podloziek a okrajov co ich tam drzali...
Teraz mam m6980 od gigabyte a ked tak nato pozeram, sroby su skutocne niekde skryte, dufam ze to vydrzi aspon do toho zbrusenia teflonu, nech si ju nemusim rucne znicit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že u optických myší mi nikdy žádné tlačítko (co si pamatuju) neodešlo. Zato mi spolehlivě začnou blbnout kolečka. Například u jedné myši mi při každém třetím, čtvrtém posunu dolů udělala jeden posun nahoru. Rozebral a prokontroloval jsem to hodněkrát, vždycky se to na chviličku spravilo, ale pak to začalo děklat znova. Ale to kolečko se zkrátka používat nedalo a já jsem na něm závislej :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za tohle casto muze plastova hridelka se ctvercovym koncem, kdy se ten konec na hranach opotrebuje a pak to obcas prokluzuje. Par takovych mysi jsem uz spravil tim nejobycejnejsim vterinovym lepidlem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezbývá než souhlasit. Posledních cca 10 let jsem strávil ve společnosti periferií Logitech (MX700, MX Revolution, M570) a všechny se vyznačují výše popsaným. Většinou na několik měsíců pomohl ještě "socialistický" Kontaktol, kterým jsem po většinou dobrodružné demontáži ten "kapitalistický" brak prolil. Je to bída!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na stole před sebou mám 3x HP LP2475w, na jednom z nich temer kazdy den prepinam vstupy (pouzivam ho k instalacim uzivatelskych PC), kolega ma to same, zadny problem s tlacitky nikdy nebyl, vsechno drzi, jak ma... Mysli Logitech pouzivam hodne dlouho, doma mam MX Revolution, v praci Performance MX, obe bez jedineho problemu, dokonce u te doma i po tech letech drzi vestaveny Li-Ion akumulator tak, jako kdyz byla ta mys nova...Mikrospinace toho denne nacvakaji opravdu hodne a zadny problem...
Jinak samozrejme nepopiram ono zminovane inzenyrstvi, kdyz v nejmenovane korejske televizi daji vsude kvalitni kondiky, ale na desce se zdrojem vedle tranzistoru na vystupu, ktere topi, daji tesne vedle chladice shitove cinske kondiky...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

a ty snášíš ten mizerný obraz z těch HP LP2475w a to díky tragickému korejskému LG panelu a čínské Mstar http://www.mstarsemi.com/ elektronice?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je vtip? Ten samý tragický panel (LM240WU4-SLAx) v sobě používali i takový profíci jako: EIZO CG243W, NEC PA241W...

Ve své době to byl nejlepší panel od LG (podle testu na prad.de pokrývá HP2475w 100% adobeRGB gamut). HP to bohužel podělalo tím, že nebyla možnost emulace sRGB a navíc to mělo mizernou odezvu (přestřelující overdrive).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. To pak asi nejsou takový profící(Eizo, NEC) jak si myslí když používají takový mizerný korejský panel. Kromě toho tady na diitu WIFT Vašek a Navratil dělají HP a Eizu dost velkou reklamu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, začínáte mě pane srát. Uveď, kde já osobně dělám reklamu HP a Eizu. Díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S obrazem jsem celkem spokojenej,vernost barev dobra,kontrast taky,akorat spotreba by mohla bejt mensi,jinak pohoda...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no když si spokojenej a nevadí ti ty hrozný barvy tak to potom jo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Barvy jsou po kalibraci naopak celkem luxusni, a na to, ze na tom nekreslim, ale administruju servery a stanice, tak mi to fakt nevadi :) MS Server 2k8 ma stejne jen modry pozadi :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jak si to kalibroval? nesmyslem v podobě ICC profilu který jen upraví RGB hodnoty jdoucí z grafické karty a totálně rozhodí gamma křivku?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ano, podle ICC profilu, ktery rozhodne nezprzni nijak markantnim zpusobem gamma krivku. Kdyby to byly takove shit panely jako ty pises, tak je nebudou pouzivat vyrobci jako Eizo apod., je to tak mozna nejaky tvuj blok vuci jejich dobrym panelum. Tim bych to zakoncil, ja jsem spokojenej, ty si bud spokojenej s tim, co mas na stole ty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není žádná "kalibrace" je to jen ojebávka tedy změna RGB hodnot z grafické karty. Eizo tyto mizerné panely používá protože nesou takoví profící jak si myslí ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a není to náhodou tím, že seš ty akorát tupě zatvrzelej, pracující ještě na CRT monitoru? Však se pochlub, co ti stojí na stole...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš nějakou hrůzostrašnou koreifóbii, ne? Podle příspěvků v každé diskuzi pod nějakým monitorem. Docela by mě zajímalo co máš doma za skvost ty a co na tom děláš. HP LP2475w totiž nebyl zrovna lowend a ve své třídě je to dost slušný monitor.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl ;-) byl to odpad jako každý monitor co co používá tyhle mizerné korejské/čínské LG Samsung obrazovky. Bez rozdílu Eizo, NEC, Dell, HP.. a kdokoliv jiný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No když myslíš. A co to tedy máš za výbrus na stolku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To sis měl WIFTe Vašku místo mizrného HP se strašným korejským LG Display panelem koupit to Eizo kterému tady často dělá reklamu Navrátil.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, já blb, kdybych to věděl, že LCDčkám s korejskými displeji se lámou tlačítka … nojo, dyg je to úplně jasný :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sám si Navrátil z vaší "recenze" http://diit.cz/clanek/test-hp-lp2475w-24-h-ips-lcd-pivot-pip-hdmi-displa... utahuje a vysmívá že je jen o reklamu HP a nyní o pár let později dělá to samé. Paradoxní

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Furt nerozumim tomu, co má mechanická odolnost tlačítek společného s korejským LG panelem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jáj, mam přesně tuhle myš, ale přihodilo se že mi do ní vytekla alkalická beterka a už to nerozdejchala. Rozebral jsem ji a našel jsem tam i (tuším deset nebo osm) servisní kontakty, zjistil jsem že do toho i nějaká šťáva teče, ale nikde se mi nepodařilo najít nějaký servisní manual a logitech podpora samozřejmě mlčí. Nevíte někdo kde najít nějaký servisní manuál nebo nějaké rady. Děkuji moc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem v Kauflandu asi před 6 lety Genius Net Scroll 110 asi za tři čtyři stovky a i když to tlačítko chvíli zlobilo tak to pořád jede. Hraji s tím velmi intenzivně Age Of Empires a to vám říkám, že to tlačítko má pořádnou zátěž při neustálé výrobě jednotek. Takže za mě musím říct, že Genius myši jsou v pohodě.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Geniusky maj v pohodě tlačítka a maj-li kuličku, jsou to držáky. U Geniusek s optikou jsem často narážel na problémy s pohybem kurzoru, jak je to dneska, nevím, Geniusky jsem od té doby nepoužíval (stejně tak jsem zanevřel na myši od Microsoftu po nemalých zkušenostech s prvním IntelliMouse Wireless Explorerem, kterej měl lagy jak šláfenberg a baterky vycuc rychlejc jak Miloš karlovarskou - nejpovedenější myš od Microsoftu všech dob byla OEM PS/2 s kolečkem s cuknutým zadkem :).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Optické Geniusy měly nějakou pomalou refresh rate a už jen trochu rychlejší pohyb nezvládly, to potvrzuji. S tim Microsoftem jsi měl asi nějakou smůlu na kousek. Já mám wireless intellimouse explorer tuším verzi 1 a jede v pohodě. Setkal jsem se ale s tím, že když byly nainstalované spešl drivery intellimouse, tak to potom lagovalo, ale to bylo před lety. Baterie semizdá vydrží týdny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dost mě štvě to všemožné zabraňování "aby se do toho lezlo" a nedejbože, aby si to ještě někdo pěkně opravil. Do něčeho se dnes nejde dostat bez ohnípání okrajů či zlomení secvaknutých pacek a u myší to je zase vymyšlený tak jak popsal Wift, že si kutil poničí kluznice, co se začnou časem odlepovat a vůbec všelijak zlobit. Můj poslední netbook "neduživák" už taky nemá jediný šroubek (na šasí), takže bez kreditky, to člověk nerozloupne. Naštěstí to bere i prošlé. :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tim HP 2475 te ceka taky dalsi sranda. Zacaly mi odchazet nejake kondiky. Takze v cca 1/4 monitoru blika cerny trojuhelnik vysky 1pixel Nez se kondiky zahrejou tak nesviti klidne celej radek. Takze me ceka hooodne pajeni a pritom uvnitr zas takhrozne kondiky nejsou.
VX revolution mam taky.Pouzival jsem ji jako mys v praci na CAD. (Baterka nevydrzela dele nez 2 mesice :) ) Prvni co selhalobyl gumovej krouzek kolecka. Vytahal se a blokoval kolecko. Pena ze spindle boxu to vyresila. Leve tlacitko jsem uz taky menil za kvalitni Omron. A uz opet me ceka nove pajeni. Ghost click je opet zpet.
Zlata letita MX518 z roku 2005. Vse puvodni. Vcetne slideru. Nove mam leta v zasobe a stale nejsou potreba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nasviceno na vsech trech 9500 hodin, kolega taky na dalsich trech a vsechny jsou v pohode...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nasviceno asi 13 000h a stari 5 let. 7000h behem prvniho roku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten trojúhelník výšky jeden pixel mi nějak nedává spát ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle "neduh" už řeším léta a úspěšně. Žádní inženýři nic neřeší, na to jsou moc blbý, ale výrobci dělají kryty myšáků i s tlačidlama, která se opírají o hlavičku mikrospínače, čím dál tím víc z měkčího plastu.
Při otevření si všimněte hrazdičky tlačidla ze spodu, která je přímo v kontaktu s hlavičkou mikrospínače. Ta je po "miliardách nerváckých klikanců při vytuhlejch "widlích" (windowsů :D)" dost vymačkaná, nedoléhá pak na tu hlavičku mikrospínače a pak je to k pos.ání , že jo.
Tak stačí žmolek něčeho pevnýho a lepidlo na plasty nebo i plastovou pistolku a tu hrazdičku vyrovnat a tím zas dosáhne na hlavičku mikrospínače a je vymalováno. Já jim dám prevítům asijskejm, že mě budou nutit něco kupovat, když nemusím a ani nechci.
Jen tak naokraj:
Něco podobnýho dělám i ve splachovačích u membránového závěru přítoku vody. Ten "policajt" pod membránou, co propouští a uzavírá vodu, má gumovou plošku, která je v kontaktu s tryskou, co jde z membrány a ta ploška se od té trysky časem vymačká. Pokud máte náladu se hrabat ve splachovací nádržce, tak ten gumovej špalíček stačí opatrně vydrápnout špendlíkem třeba, nechat kolík, odkud je špalíček vyndán, řádně vyschnout, pak tam něco podložit a i přilepit, ale stačí i namazat vazelinou, aby se ten gumový špalíček "přicuc" k plastu a je to a hajzl zas maká bůhví jak dlouho (asi až do roztrhání membrány :D). Obrázky sem nedám, musel bych si to zas rozdělat i krysu i splachovač a to se mi teda fakt nechce, sorry :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Žádní inženýři nic neřeší, na to jsou moc blbý" - kuš, prosím neurážej. To že někdo navrhuje přístroje tak že vydrží pouze záruku, neznamená že to dělají všichni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono to mají vlastně dost těžký. Shora přijde kravaťácký ordung, že je třeba katovat kosty a na myši ušetřit xx dolarů v nákladech a ty mikrospínače kupujete předražený, najděte levnější... Pochybuji, že nějaký technik chce vyrobit šmejd. Z počátku se mohlo ušetřit rozumně, že se našly zbytečně nákladně záležitosti, ale je hranice za kterou nelze jít, aniž by se to na kvalitě neprojevilo. Bohužel většína výrobků je daleko za touto hranicí a za větší peníze se často nabízí luxus a ne vyšší kvalita.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mysi sice nedelam, ale muzu Vas ujistit, ze inzenyri delaji to, co dostanou prikazano. Kdyz maji neco vytvorit neco, na cem je mesic prace, za tyden a vyrobni naklady musi byt 70% nezbytneho minima, tak to holt dopada, jak to dopada. Cili viniky je treba hledat vyse.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

3x jsem ten splachovač rozebral, než mi došlo v čem to vězí! Šlape jak nový už 4 roky. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Před mnoha a mnoha lety jsem používal naprosto neergonomickou ale krásnou třítlačítkovou sériovou myš genius a když jsem ji po dalších mnoha letech našel v krabici se starým hardwarem tak jsem zjistil že jí bohužel úplně upadly ty klouzavé čudle dole. Asi nějak zoxidovalo lepidlo :)
Někdy v novém tisíciletí jsem vsadil na myši od Microsoftu a řeknu vám, že super! Vypadá to že tady se kurvítka prostě vůbec neimplementovaly! Moje symetrická Microsoft wheel mouse optical a ergonomická wireless intellimouse explorer fungují už možná 7let a stále v pohodě. Co se týče logitechu tak ty jsem používal málo, ale kdykoli jsem byl u kamaráda a viděl jeho logitech myš, tak na tlačítkách byly naprosto hnusně vyšoupané díry v laku! Naprosto špatný výrobní koncept, který sice neovlivňoval funkčnost, ale vypadalo to hrozně. Asi to časem nějak pořešili anebo tím trpěly jen některé modely, ale tohleto mi utkvělo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Používám Logitech MX 500 a MX510 (2x) myši a zatím dobrý. Používám je už cirka 7 let, takže jako výdrž bych to bral.

Ale přiznám se bez mučení, že (aniž by se ještě projevily nějaké problémy) jsem v nich vyměnil kondenzátory. Prostě preventivně... aby to vydrželo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Výměna kondenzátorů v myši mi přijde jako naprostá zbytečnost. Pokud není vadný zdroj, nejsou ničím namáhány, ani se nepřehřívají od okolních součástek, takže na té pozici vydrží i šmejd. A pokud je vadný zdroj, je třeba řešit problém jinde :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máme na cestě kvalitní tlačítka od Omronu, bude možné myši servisovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě to, že mně nějak Omron a kvalita nejde po těchto zkušenostech dohromady. Ale třeba dělá Omron podle požadavků zákazníka jak kvalitu, tak „taky tlačítka“.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je klidně možný, no. Ty starý jsem po půlhodině hledání za boha nenašel, teda nepočítám desítku generickejch čánskejch výrobců, co mají obrázky bůhví odkud a s tím HC či co to je nemají nic společného, ale kdo to je, netušim.

Omron je každopádně primárním dodavatelem pro naprostou většinu lepších myší, máš dojem, že do drahých myší schválně dávají shit? Ona je taky otázka, jak se k tomu kdo chová, že, hráči v zápalu dávají myší docela zabrat. Taky mi něco říká, že dneska člověk za rok nakliká krapet něco jiného, než jsi naklikal s kuličkovou před 15 lety. Je to mechanická součástka, má to omezenou životnost, ne že ne. D2FC-F-7N mají životnost 5M při 120 kliknutích za minutu, maximální hodnota je 200 kliknutí za minutu. Přitom běžné D2F mají jen milion.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Omrony D2FC-F-7N(10M) se životností 10+ milionů kliků dorazily, cena 39,-/ks.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jo je to skurvenstvo tyhle tlačítka zrovna v tom nejlepším hraju wowko celou noc no tuhle ve tři ráno se mě vysere pravé a po chvylce i to levé pravé mnohonásobny klik levé raději nic tak GM nebo Hadex kde se tyhle shitky dají sehnat ?? najdu tohle :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.