Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odejděte z facebooku dokud není pozdě

Čekal jsem celý den, kdy ten článek upneš :-P

Facebook v průběhu času postupně přitvrzoval, už před pár lety lidé šíleli nad změnou pravidel (a vzhledu) a přesto počet uživatelů neustále stoupá. Kdo dnes nemá "Fejsíček" není dostatečně in. Prostě lidem jsou tyhle věci týkající se virtuálního bezpečí putna.
Neviděl bych v tom hned snahu o velkého bratra, jim jde hlavně o prachy z reklamy, který pomocí tebe teď snadnějš vyvaří. Jasně že se na tom můžou snadno přiživit tajný služby. Ale to už je fakt paranoia pro běžného člověka. A někdo "jdoucí proti režimu" si bude dávat beztak bacha...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

přesně, je to naše volba
nejnebezpečnější je NSA made by USA, to jsou ti praví zločinci, proti tomu bojovat - tam se prostě odhlásit nemůžeš a porušují základní lidská práva

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Jaký základní lidský práva NSA porušuje? Je to americká kontrarozvědka. Její povinností je bránit bezpečí USA špehováním všech cizinců. Ale pokud zrovna nehodláš shodit bombu na Washington D.C., těžko je budeš zajímat a nebudou s tebou ztrácet čas.

V některých případech asi porušili zákon a sledovali i občany USA. To je protiprávní, ale vůbec tě to nemusí trápit, protože nejsi občan USA. Sledovat tě, je náplní jejich práce.

+1
-52
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze ich prezident ma niekolko prejavov, kde komentuje, ze sleduju iba nepriatelov a potencialne hrozby. No a to sme my alebo napriklad Merkelova a podobne. Uz len prestat minat peniaze na ich vojny a bolo by to super - aj ked ta jedna zenijna jednotka nieje ziadne terno. Ako sa asi musia citit nemci ked pomahaju vlastnym nepriatelom v iraku :D

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

To, že je někdo přítel nebo nepřítel ještě vůbec neznamená, že ho tajná služba nemá sledovat. Musí přeci vědět, jestli je nepodvádí, neprodává tajný informace skutečným nepřátelům atd. Důvěřuj, ale prověřuj.

Nechápu, že se tomu někdo diví. Dělalo se to odjakživa a dělat se to pořád bude.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze je to normalne. Spionaz spojeneckych vlad je sucastou asi kazdej tajnej sluzby. No ak uz sa prevali povecme odposluch sukromnych telefonov, cakal by som ze sa zmozu aspon na verejne ospravedlnenie, a nie zamlzovanie a neurcite vyhlasenia o bezpecnosti a nepriateloch. Nikto ani necaka, ze to prestanu robit, no takto si jeden pripada ako uplny hlupak.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Máš stoprocentní pravdu. Je sranda, že si lidi neuvědomují, že jsou špehování (pokud se to hodí) tajnými službami všech států, kteří na našem území mají zájem. NSA pořád jen vyhledává nebezpečí, Rusové tu ale mají rozvětvenou agenturní síť, která pokud najde nějakou páku a potřebuje tě, tak tě zkrátka zverbuje. Ta s pádem Sovětského Svazu neskončila, jenom to byli spící agenti, kteří v poslední době zase ožili a plní úkoly.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi se divi spouste vecem ..... dyt pulka uzivatelu internetu jsou totalni retardi a uplni dementi ..... se podivej na youtube o tech "dokumentech" jak vsichni ti mrzaci s utrahnyma nohama pri bostonskem maratonu byli jen herci ..... hlava nechape, drzka otevrena, oci vytrestene ..... a na ytb jsou o tom desitky hodin "dokumentu" se vsemoznymi "experty":o)
Samozrejme, ze tajna sluzba ma v popisu sledovat vsechno a vsude .... jen par lidi nabylo nejakeho podivneho dojmu, ze co je na internetu, to musi byt zcela zakonite zadarmo a hlavne nevysledovatelne a podobne .... pravda, nikdo jim to nikdy negarantoval, nikdo netusi jak na to prisli, ale nekteri to berou tak samozrejme jako vzduch:o)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pravda věci co se rozhodnu dát všem zdarma jaksi předpokládám že budou zadarmo a ne že si je někdo přivlastní...

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

JeCh: "V některých případech asi porušili zákon a sledovali i občany USA. To je protiprávní, ale vůbec tě to nemusí trápit, protože nejsi občan USA. Sledovat tě, je náplní jejich práce."

Nesledujes udalosti dostatecne. USA sleduji nejen svoje obcany, ale i svoje spojence v ramci aliance NATO (jmenovite se to provalilo v nemecku) a to je prime poruseni mezinarodniho prava a dohod v ramci aliance. Legalni postup by byl spolupracovat s prislusnymi rozvedkami spojencu.

Ergo, pokud nekdo porusuje zakony, je to zlocinec a rozhodne mu nenalezi do rukou jakakoliv pravomoc.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kolikrát porušila zákon naše policie? Tisíckrát? Milionkrát? Tak jí zrušíme? To je fakt logika...

Je přeci naprosto normální, že rozvědka (nikoliv NSA, to je kontrarozvědka) pracuje i ve spřátelených zemích. I u nás jsou agenti CIA. Mnohem víc mě ale znepokojujou agenti KGB, kterých tu je podstatně víc a vyvíjejí mnohem větší aktivitu. Jejich největším úspěchem je dosazení svého člověka na hrad.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

S německou rozvědkou ohledně Merkelové? V tom případě bych to viděl na krátký konec. Notabene při tom, jak se chová soudružka Merkelová, bych jí, být spojenci, sledoval 24h také. Na mezinárodní právo tady mezi diskutujícími nejspíše není specialista není a já jím 100% nejsem, takže to bych pominul, ale tvrdit, že je něco v rozporu s dohodami mezi spojenci, to mi přijde jako docela troufalé a byl trochu opatrnější, protože dle mého vyjma nejvýše postavených činitelů o podrobnostech dohod a zejména jejich dodatcích a výjimek nikdo moc vědět nebude. Ale v každém případě je to vždycky super multimediální haló. :o

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Ehm - spionazni sluzba spionuje, od toho existuje. A presne to same dela jakakoliv spionazni sluzba v jakekoliv jine zemi na svete.

Podstatne vetsi nebezpeci predstavuji soukrome firmy shromazdujici ty same informace - Google, Facebook a pod. A narozdil od NSA je chteji pouzit ke svym cilum.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Takze pohadku o nezkorumpovatelnych pracovnicich NSA uz mame, ted tu o cervene karkulce ... neprovalilo se tuhle, ze NSA neco napovedela Boeingu aby vyhral nejakou soutez proti Airbusu?

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

O propojení americké vlády a největších korporací samozřejmě víme, pořád ale americká vláda dokáže pracovat i pro svoje občany. To u nás se o tom dá neustále pochybovat :-)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jenom asi s tím rozdílem, že kontrol pracovníků v NSA bude několikastupňově více a jiné kvality, než u soukromých firem. Možná Boeing dostal nápovědu, holt to nemají jinde tak lehké jako u nás, kde by se na zakázce dohodl přímo, bez výběrového řízení. :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco jiné špionážní služby, např. ruské, příp. čínské, nikoho nešpiónují, ale jsou to jen spolky hodných strýčků jejichž posláním je usmívat se a hrát si s dětmi, viď? :)

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

TVL, tahle lidska tupost me fakt fascinuje, v dobe kdy islamiste podrezavaji i nemluvnata tu nekdo bude placat totalni nesmysly o nejake internetove svobode a spehovani NSA .... to fakt nekdo mysli, ze takovehle zverstva se ve svete nedejou, ze je to snad jenom nejaka kampan??? (ano lidi, no spis uplni pitomci, treba veri, ze bostonsky bombovy atentat bylo jen divadlo a najati herci) a navic to neni ani tak daleko, neni to na druhe strane galaxie, jen par tisic km od nas .... jedine jak se proti tomu branit jsou tajne bezpecnostni sluzby, ktere proste musi z principu 1+1 sledovat kazdeho, pokud teda nechces vsechny s burkou do jednoho zacit popravovat ..... vzdyt tyhle zrudy tam "bojujou" i evropy, 100% i z CR a JEDNOU SE VRATI ..... a jestli se tu najde magor, ktery si mysli, ze se nekde bude nekdo stourat v jeho osobnich datech, OMG ... vsechno je automatizovane a hledaji se klicove hrozby, pak k tomu skutecne nekdo sedne ....... a uplne mi nabiha zila, kdyz slysim lidi s IQ studene vody, jak si berou do huby nejakeho orvela, udavacstvi za komunismu a podobne ..... tohle tu proste nehrozi, hrozit by to mohlo maximalne v tvrde totalitni severni koreji, kde se i ti zasranci v habitech boji vlezt ....
Tady hrozi otevreny konflikt doslova za hranicema o ukrajinu .... islamsky stat se rozpina po svete jak rakovina, cvici teroristy, urezava uz i deckam hlavy .... krom totalni anihilace vsech obyvatel na tom uzemi s nima nejde bojovat jinak nez pomoci informaci ..... realne riziko, ze tihle hrdlorezove jsou i z CR a jednou se sem vrati a tu se nekdo boji, ze nekde v nejakem systemu bude jeho mail???? Si pripadam jak na schuzce uplnych retardu ......

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

JJ, souhlas, konspiracni teoretici jsou deluzoidni paranoidove :-) Nicmene to, ze existuje nejaky islamisticky terorismus v takove mire v jake je dneska, na tom ma podil i zapadni civilizace, ale to je na delsi a dalsi debatu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze uz nejaky cas prebieha odliv ludi z FB...

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

FB nemám a nikdy jsem neměl... za což si dnes gratuluji... nemusím se bát že si mě budoucí zaměstnavatel prolustruje až do nejmenšího detailu, nemusím se klepat že nějaký Franta použije mé jméno společně s profilovou fotografií na falešnou občanku atd...

já se raději s těmi lidmi sejdu a promluvím si osobně, než lepit příspěvky na nějakou zeď a nadrženě čučet kolik "lajků" to získá...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ad první odstavec: nemluv o něčem, o čem víš kulový. Stačí nastavit práva k fotkám/příspěvkům a okolí uvidí klidně jen tu fotku se jménem.

Ad druhý: tak jest.

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

to že někdo nemá vlastní profil FB neznamená že o něm nic neví... Lidé jednoduše neznají rizika která sociální sítě představují a tak po různých nastaveních ani nepátrají... lidé dokonce ani neumí často vyhodnotit které jejich údaje jsou ty zajímavé pro různé skupiny ať už zločince či soukromé firmy...implicitní nastavení, a jedeme... no a pak čučí jak péro z gauče a nestíhají se divit...

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Napiš mi prosím způsob, jak si tě "budoucí zaměstnavatel prolustruje do nejmenšího detailu"... Pošle service call do centrály NSA a vyžádá si všechny tvoje selfíčka a lajčíčky? :-D

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Neodpověděl jsi mi na otázku. JAK!? Jakým způsobem? (stačí slovní popis algoritmu)
Ano, pokud jsi idiot, a vystavuješ na facebooku selfíčko svý nahý zadnice, u kterýho máš nastavenej veřejnej přístup, pak ano. Ale takovýhle lidi si snad ani nezaslouží, aby měli zodpovědnou práci...

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Tak že se vypiplaný životopis a případně u pohovoru pracně budovaný obraz vytvářející nějaký "ideál" poněkud nekryje s obrazem rostoucím v sociálních sítích. A nemusí to být jen nahá zadnice.

Jsem si 100 % jsit, že většina dnešní mládeže si tenhle vztah neuvědomuje.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Pak platí, co jsem napsal, když jim to dobrovolně "ukážou". Já přece kontroluju, co (cizí) lidi na mým profilu uvidí.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

"Tak že se vypiplaný životopis a případně u pohovoru pracně budovaný obraz vytvářející nějaký "ideál" poněkud nekryje s obrazem rostoucím v sociálních sítích. A nemusí to být jen nahá zadnice."

No ale to přece není špatně. Naopak by se ti lidé měli zamyslet sami nad sebou, proč do CV píšou lži (případně na web píšou lži). Ono by se na to stejně hned ve zkušebce přišlo. Naopak, pokud CV a veřejný profil daného uchazeče bude souhlasit, tak je to pro firmu info, že se jedná narovinu.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ja to teda zas tak dukladne necetl, ten clanek (od Jezka uz radsi moc nectu, ale tohle jsem nejak proletel), ale i ja jsem si vsiml, ze tam bylo napsane, ze za uplatu muze FB podstoupit vsechny data treti strane, takze kdyz zamestnavatel zaplati, tak mu FB da i tve "skryte" informace ..... nemusi jit o tvuj login, ale pochopil jsem to tak, ze ten dany subjekt bude mit stejne prava videt prispevky jako nejaky z tvych virtualnich "pratel", cili prakticky vsechno ......

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"FB nemám a nikdy jsem neměl... za což si dnes gratuluji... nemusím se bát že si mě budoucí zaměstnavatel prolustruje až do nejmenšího detailu"

A proč by to mělo vadit? Já bych byl celkem rád, kdyby si případný nový zaměstnavatel (nechystám se odejít od současného) prošel můj profil, přečetl můj web apod. Mimo jiné proto ho také píšu. Nevidím v tom nejmenší problém.

"nemusím se klepat že nějaký Franta použije mé jméno společně s profilovou fotografií na falešnou občanku"

Jo, bez FB by tohle nešlo. Jóóóó, třeba kdyby měl každý, já nevím, třeba mobil, v sobě také foťák, tak to by bylo jiné. Ale když má FB jako jediný na světě tvoji fotku a jinak se pořídit nedá, tak tu obavu zcela chápu ;-)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježku, ať už je to článek nebo blog, zkontrolujte a opravte si před vydáním překlepy. Tohle bylo utrpení číst.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

pro me je zase utrpeni cist ty ustavicny narky mentalu, kteri neustale paberkuji nad pravopisnymi chybami. je dokazano, ze pri rychlem cteni clovek zaznamenava hlavne pocatek a konec slova a nejaky chyby mu muzou bejt ukradeny. takze otazka budto ses dalsi gramatickej trol anebo z lekarskeho hlediska idiot a to jsem pak klidny protoze bys pak nemohl precit tento prispevek psany bez diakritiky

+1
+71
-1
Je komentář přínosný?

Ignorací vzdělání a absencí důsledného dodržováním nějakých naučených hodnot i bílá komunita časem zdegraduje na úrověň cikánů. Absence diakritiky ok, to je věc techniky. Nicméně alespoň vyjmenovaná slova (učivo čtvrté třídy) by měl důsledně užívat každý

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Stačí mít zapnutou kontrolu pravopisu...
To je jedna ze základních věcí, kterou posledních pár let učí ve školách v hodinách informatiky.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

... je to k placi, ale obavam se, ze je to skutecne pravda ... byvaly doby, kdy se v hodinach informatiky ucilo programovat a obecna pravidla pro praci s pocitaci, dneska se uci, v kterem programu je kde ktere nastaveni ...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte,za mých školních let žádná informatika vůbec nebyla. Možná tak nedaleko na Lhotce, ve škole SNB, ale to byla asi jiná informatika :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak to zase prrr, myslis, ze redakcni system, ktery nema ani zdaleka inteligentne resene oznamovani prispevku, ma kontrolu gramatiky?:o)
Je fakt vtipne jak to spamuje schranku, kdyz nekdo napise neco k nejakemu komentari a prijde mail, ktery odkazuje na uplne nejvyssi (=jiny) komentar, takze vlastne neni jasne, co kdo napsal:o) A v minulosti to mimochodem fungovalo, jen s prechodem na novy system se to chova takhle debilne ..... verim, ze nejsem jediny, koho to sere:) Tak a fakt veris, ze v takovem systemu je zabudovana kontrola pravopisu?:o)

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, pokud není Michal H. totální ignorant a analfabet, i při rychlém čtení ho (a všechny ostatní) hrubka přímo bacit do očí. Osobně mi třeba nevadí slang nebo používání nespisovné češtiny (nepíšeme sloh, že?), ale hrubek si tedy všimnu a upřímně se zhrozím. A ano, pokud po sobě najdu hrubku, jsem takový magor, že se v následujícím vlákně opravím, pokud to neumožňuje edit původního textu. Ale asi jsem, podle M.H., magor. :o

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, to není dokázáno, jedná se jen o urban legend.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já msyilím že to orpadvu fnjuge. Je to zkláedm rchyéhlo čentí a suvoisí to s metduo golbánlhío čnetní. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Funguje, ale musíš mít správně gramatiku a i/y na konci slov. A to je právě ten problém :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Co prosím?

http://www.keli.websnadno.cz/Opticke-klamy.html

Pokud nepřečtete text na cca 8 iluzi zcela bez problémů, tak buď neumíte česky a podobnému textu byste porozumněl ve své mateřštině nebo máte nějakou kognitivní poruchu, která vašemu mozku neumožňuje zpracovat zbytek slova. Anebo jste to prostě nikdy nezkusil a jen píšete nějaká módní slova, aby to vypadalo zajímavě.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Thx za článek. Též deaktivováno.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

No jestli Vás trápí USA, tak z Vašeho Googlu+ musíte šílet:
"Společnost Google zpracovává osobní údaje na svých serverech v mnoha zemích po celém světě. Vaše osobní údaje můžeme zpracovávat na serveru umístěném mimo vaši zemi."
Takže klidně v Severní Koree. Navíc:
"V případě oznámení o údajném porušení autorských práv a v případě ukončování platnosti účtů uživatelů, kteří opakovaně porušuji autorská práva postupujeme v souladu s postupem ustanoveným v zákoně Spojených států amerických DMCA (Digital Millennium Copyright Act). "
Takže Vás asi budou soudit jako američana ;) .

Podle mě zrovna ty body co jste vybral mi příjdou jako základní zadkokrytísi. Většina z toho je minimum, aby vůbec mohli mít ty data na serveru a někomu je zobrazit (Bod 2.1, 16.1, 15.1, 4.7, 4.8). Bod 4.3 je aby zabanovaný člověk zůstal zabanovaný a ne nepostižitelný.
Druhá věc je, že vůbec mají potřebu takhle specifická pravidla explicitně vypisovat. To by mě zajímalo jak rychle by si je diit napsal po prvním prohraném soudu (žádné zásady a pravidla jsem nenašel, krom toho, že si vyhrazují právo na všechno).

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

tys nevěděl, že Google má servery po celém světě? :-D
jistě, budou to dávat do Koreje :)

větší problém je právě Facebook či Apple, kteří data prodávají (Google neprodává)

ale vůbec největší problém, který nikdo neřeší, je NSA, kde se odhlásit nemůžeš a porušuje základní lidský práva, tohle řeš, ty trdlo

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

no to vis, o tobe maj v NSA spesl slozku a specialni team agnetu nad ni travi cele dny a podrobne te studuji :D

tahle paranoia je uzasna :D

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

mají tam každého, prober se ;)
my jsme pinkali 3 roky, že?
zprávy čtou jen dospělí, já zapomněl :)

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

ale me je to uplne fuk jestli me tam maj a je me jasny ze tam nekde budou ulozene moje udaje treba z pasove kontroly a z internetu ;) me hlavne bavi tahle paranoia nekterych jedincu :D

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

jistě, hloupým lidem je jedno, jestli jejich informace může třeba budoucí tvůj zaměstnavatel (třeba stát nebo velká zahraniční firma) využít, pokud bude mít dobré kontakty s USA

proto máme takovou korupci, protože mají volbení právo omezení lidé, jako jsi ty :)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

nojo jsem omezenej, nastesti me ta choroba postihuje mene nez tebe :)

ale jako jo, as budu proti sobe chtit pouzit sve informace, tak to jiste udelam, ja jsem na sebe jako svuj zamestnavatel desnej prudas :D

a vis ze posledni vetou jsi ukazal co jsi vlastne zac, aneb mnohanasobne horsi nez cela NSA, schvalne se podivej do historie kdo omezoval volebni prava ;)

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

takhle... ono je to každému obyčejnému člověku jedno kdo o něm co ví... dokud.... třeba
http://zpravy.idnes.cz/brit-vtipkoval-na-twitteru-o-zniceni-ameriky-na-l...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

aspon ma dalsi podklady pro dalsi post na socialni sit :D

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

ROFL! A to je jako spatne???? V TOMHLE STOJIM 100% NA STRANE USA A TOHO LETISTE!!! Kdy uz kuwa lidi pochopi, ze internet neni hracka??? Dnes se teroristi pres internet skoli!!! Byla to hracka pred 15ti lety ..... dnes je to regulerni informaci medium, stejne jako by to rekl nekomu na tom letisti ..... muze byt rad, ze ho nezavreli!

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně, že ty sám jsi přímo výplod geniality :-))))

Vybavuje se mě scéna z Big Lebowskiho:
They've got four more detectives working on the case. They've got us working in shifts :-D Leads! :-)))

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud budete pracovat pro stát, vč. např. přístupu k citlivým informacím, měl by mít tento možnost porovnat si vámi uvedené údaje se skutečností. Protože já, který vás budu platit z daní, nechci platit někoho, kdo se na tu kterou pozici dostal lhaním, takový úředník je pro mě neakceptovatelný a do budoucna lehce zkorumpovatelný.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Nuz tak priklad z reality.Spolocnik bol na jednej business vystave kde sa ale amikom moc nepaci eu konkurencia.Od vtedy pri kazdej navsteve USA mu prvidelne prehladavaju batozinu, aj ked ide iba na dovolenku a tak isto vsekym ludom co idu s nim. To je tiez ukazka americkej slobody.

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Osobne budu rad, kdyz budou milionkrat prehrabovat batoh zbytecne .... nez jednou zapomenout ...... presne o tom je prevence ..... tak to plati i v informacich, myslis, ze nekoho bavi shromazdovat a analyzovat petabajty dat, kde se naprosta vetsina dat nikdy k nicemu nevyuzije? To, ze tyhle vladni organizace prodavaji data soukromym firmam, to uz je trochu silna paranoia ..... oni by radi prohledavali jen batohy s bombama, ty myslis, ze ty ostatni nebombove batohy prohledavaji ti nadenici na letistich, ze sveho poteseni???

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jo, v tomhle státě, který je stále pod ruským vlivem a příslušně masírován "nezávislými" multimédii, s takovými názory moc neprojdeš. Já si myslím to samé, ale jak vidíš, jsme v menšině. Ale nijak mě to nevadí a klidně si nechám na letišti zkontrolovat bágl a zapnu noťas, stejně budu na letadlo čekat dalších pár desítek minut, tak mi to alespoň rychleji uteče.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Google neprodává" To si ma hned rano dobre pobavil. Ved cele fungovanie Google stoji na tom ziskat osobne data a pokusit sa z nych nazmikat co najviac. Cielena reklmama je zaklad. Ale nik ma nepresveci, ze ine udaje uz nepredavaju.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

teď jsi ukázal své lhaní :)
google zpracovává informace a prodává místo pro reklamy, nikoliv data samotná (jako facebook či Apple), to by ztratil celý svůj byznys
až ti bude 15, tak se o světě dovíš více :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Google: "We won’t be selling your personal data"
takže Google prostě lže, když něco tvrdí, že? :)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Ty také musíš být dobrý komik. NSA určitě také říká, že nikoho protiprávně nesleduje. A z tvých hysterických příspěvků je vcelku vidět, že jim nevěříš. Ale když Google prohlásí "We .....", tak je to určitě pravda. Fakt nevím, jestli se smát nebo brečet. No, až ti bude 15, tak snad pochopíš (sakra, nepsal to tady již někdo? :o ).

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, Google ma vyslovene v podminkach, ze jakykoliv obsah co k nim nahrajes se stava jejich majetkem a muzou ho predavat tretim stranam...

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

to je samozřejmě nesmysl, to jen marketing Microsoftu ti vymyl mozek
vždyť by tím Google ztratil celý svůj byznys :)
dej link či citaci tvé lži, nemůžeš, co? :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nahrajete, odešlete, uložíte nebo přijmete obsah do nebo prostřednictvím našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl (například děl, jež jsou výsledkem překladu, přizpůsobení/adaptací či úprav provedených za účelem jeho lepšího fungování v rámci našich služeb), komunikaci, publikování, provozování a zobrazování na veřejnosti a distribuci takového obsahu Práva, která touto licencí udělujete jsou užita za účelem provozování, propagace a vylepšování stávajících služeb a vývoj nových služeb. Práva, která touto licencí udělujete jsou užita za účelem provozování, propagace a vylepšování stávajících služeb a vývoj nových služeb. Licence přetrvává i poté, co přestanete naše služby používat (např. firemní zápis přidaný do služby Mapy Google).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

super, takže že prodávají data 3. stranám tam není napsáno (pouze je prostě zpracovávají) + výslovná citace googlu "We won’t be selling your personal data"

takže klidně můžeš spát, pokud nejsi zákazníkem Facebooku či Applu :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ano jen je předává firmám se kterými spolupracuje... :-D "poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl", "Licence přetrvává i poté, co přestanete naše služby používat" Ne děkuji...

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

a co je "(a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje)"? Jinak řečená 3.osoba?

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

LOL, ty jsi fakt omezenec...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Žádnou paranoiu nekážu. Já vim, tl:dr. Nebo jsem nepochopil tvůj metasarkasmus.

Jenom ukazuju panu Ježkovi v porovnání horší podmínky(alespoň v tom jednom pravidle) a čekám jestli si za svým puritánstvím stojí a odstoupí taky. (Následně mu ukážu pravidla/zákony v české společnosti, jestli odstoupí :)))) )

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jake prava porusuje? Ja si myslim, ze "informacni internetovou bezpecnost a svobodu" nemas ani u sveho internetoveho poskytovatele v dolnich prdelakovicich ..... natoz v zakone, ustave nebo listine zakladnich lidskych prav (vis vubec o co jde???)

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

------------ ------------ ------------
Iba uplny debil moze na FB hadzat videa, fotky a vsetko so svojho partnerskeho, sukromneho zivota.
Aha mame prerobenu kupelku, aha kupili sme novu spalnu, aha mame nove auto, aha boli sme so zenou a dietatom na dovolenke v Taliansku, aha kupil som si novu hajzlovu misu, aha to a hento ...

Socialne siete su pliaga, napomocna hackerom, spamerom a tajnym 3-pismenkovym organizaciam ...

Ked uz, tak konto s nepravym menom a s absolutne minimalisticky vyplnenym profilom (ziadne fotky su svate pravidlo).
------------ ------------ ------------

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nieje az tak zlozite tych par pravidiel dodrzovat. Jasne ze ziadne meno, nikto nechce aby mu mohol sef pozerat do sukromia. Ziadne fotky, no to je tazsie ale drzim sa na troch kusoch za tie roky (per internet :D ) a ziadat telefonne cislo, vazne si neviem predstavit nikoho, kto by im ho fakt poslal. V clanku vypisane podmienky su sice neprijemne, ale nejak sa necitim ohrozeny.
fb ma nadruhu stranu aj vyhody. Napriklad sa da pomerne presne urcit ako casto tam ludia budu. Cize pre okamzite info je tu skype, pre odpoved do par dni su tu fora - no a ked potrebujem odpoved do par hodin ale je jedno kedy, je tu fb.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

No ja teda neviem, pre "okamzite" info mam telefon a telefonne cislo pre hovor, pripadne SMS. Pre odpoved v dlhsom casovom horizonte (hodiny, dni) mam e-mail. Ake fora? Ja pouzivam fora na riesenie technickych problemov.

Vzdy je vytadovana znalost istej informacvie pre kontakt: tel. cislo, emailova adresa, skype konto, FB konto ... V pripade skype ci FB ci inych kont ale dotycny musi byt online aby zachytil spravu. To aj v pripade emailu ci sluzieb GSM treba byt "online" = pripojeny so SIMkou v telefone na operatora cez BTSku, ale porozmyslajme: na mobil pozriem 10x denne ci nemam SMS alebo zmeskany hovor, na debilne FB konto asi menej casto.

FB je pre ludi co nevedia telefonovat, resp. normalne komunikovat. Lebo ono je to pohodlnejsie, sak vsetci su vycapeni na FB. Teda skoro vsetci.

Tot moj nazor.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme je to o specifickych podmienkach. Ja mam napriklad v pracovni prekticky nulovy signal, cize je problem riesit nieco po telefone a zaroven byt pri pocitaci. Preto vyuzivam tieto prostriedky. Je vzdy pohodlnejsie na napisat nieco na fb ako pisat sms alebo ist do inej miestnosti a telefonovat koli informaciam, ktore nepotrebujem okamzite. Taktiez nie kazdy ma neobmedzeny pausal. Teraz som nemyslel ani tak pracovne zalezitosti, tie sa vzdy riesia cez mail alebo telefonicky. fb je vpodstate najvhodnejsia nahrada stareho icq, ktore dnes uz skoro nikto nema - je to skoro rovnaky sposob komunikacie. Nadruhu stranu som sa nikdy nenaucil pouzivat fb tym zamyslanym sposobom, berem to iba ako dalsi komunikacny kanal - tak ako by som nepostoval ziadne obrazky a statusy na skype, tak to nerobim ani na fb. Cize je to asi trochu iny pristup ako u mladsej generacie co pozaduje odtoho viac.
Cast ludi dostava desiatky mailov denne a stracaju sa im tam sukromne, cast nema fb, ina cast nema skype a dalsim sa neda dovolat pol dna pre ich pracovnu napln, cize najlepsie je to kombinovat.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jen "úplný deb.l" taky bude nosit gatě na půl žerdi, jako by se potento... Ale když se člověk projde po městě, najde tam takových neurekom...

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Facebook nemám a nikdy jsem neměl. Bohužel ale, když se mě nějaká ovce zeptá, proč tam nejsem, a já odpovím, nejsem tam protože nesouhlasím s jeho podmínkami používání, tak se mi dotyčný akorát vysměje. Lidi jsou ovce, podmínky nečtou, bezpečnost a soukromí neřeší, a na ty kdo řeší koukají jen jako na paranoidní cvoky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen počkej, My si tě podáme! Přijde čas, kdy takoví jako ty, budou v našem hledáčku. Jsi podezřelý, protože vyčníváš, jsi nechtěný, protože nejdeš ovládat. A to se netoleruje! :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se chce člověk pohybovat popř. pracovat na internetu, jen těžko se něčemu takovému vyhne. Fajn. Smažete účet na FB. A co dál. Je tu google a další sociální sítě. Nakoupíte přes net, udělíte hodnocení nějakému produktu a už se to na vás valí. Zdroj úniku vašich dat do marketingových databází stejně nevypátráte. Stačí, že někde něco vyplníte. Takže ano, je to o penězích. Pro mě je jediné řešení používat Adblock a mít na nákupy a všelijaké registrace druhý mail kam potom chodí druhá vlna. A NSA? Co by si na vás vzali..informace, že nějakému Frantovi ze vzdálené části zeměkoule se narodilo děcko a byl na dovolené nebo že Pepa má holku? Ehm..moc se přeceňujete.. :))

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je můj přístup a souhlasím. Jen ten FB jsem nezrušil, jen tam pár let nechodím, snad jim nekazím statistiky, pokud mě vyhodnotili jako mrtvého. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Z Facebooku nic nevymazete, vsetko "vymazane" tam zostane, "vymazany ucet" tam zostane tiez.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Pouštím si zrovna doma Lovce zločinců a nejvíc mě potěšilo, když Reese prohlásil, že dnes je zjišťování detailů o lidech naštěstí trapně jednoduché, když o sobě všechno vykecají na sociálních sítích, a Finch na to: "Přece proto jsem je vymyslel, aby měl stroj více dat"...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

a co je to, ten fejsbuk??? Nestaci mobil a SMS nebo e-mail nebo mesenger (nebo "ajsikju")? Nebo svoje uloziste (NAS) a povolit jen dobrym znamym sdilet, jen neco?

A proc vlastne nekteri lidi zverejnuji (i na Seznamu a pod.) svoje soukrome udaje ba i fotky i rodiny, deti???... A jeste jsou scbopni mi nadat proc tam (verejny!!! prostor) lezu, narazimli na jenich zverejne!!! pak jiz "soukromi"..., byt jen nahodou???...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to není tak jednoduché, jen říci "nechci, nepotřebuji". Celosvětový aparát lidi prostě nutí být na nějakém tom Twitteru, FB atd., aby prostě byli co nejvíce kontrolovatelní, to je prostě fakt (já to třeba vidím u nás ve firmě, kde mě neustále "nenásilně" nutí, abych sledoval firemní aktivity na FB, byl členem té a té diskuzní skupiny atd.). Vždyť krásně je to vidět na platebních kartách. Před léty ji plno lidí také nepotřebovalo nebo nechtělo. A ejhle, mají a používají ji téměř všichni a jsou poměrně lehce dohledatelní systémem. Nebo bankovní účty - stát přikázal v souvislosti se zasíláním výplat a ejhle, mají snad všichni a jsou pod kontrolou. Takže fakt ani argument nechci/nemusím často neobstojí a je to potom jen a jen o lidech a jejich inteligenci, aby zvážili, co/komu/kde/jak uvést.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?
+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že jsem dodnes nenašel důvod k čemu by mi ten Facebook mohl být prospěšný a proč bych si na něm vůbec měl založit účet, takže co se týče Facebooku, ať si tam dělají co chtějí, mě se to netýká. :p

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Šokovalo mě, že přestože jistý *informatický* univerzitní obor má studentské fórum a IRC kanál, většina studentstva se hrne do skupiny na fíbíčku a dálkaři si vedou třídy na Spolužácích. O příp. svolávání srazů nemluvě.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1. Chat/IM. Kdysi měli skoro všichni ICQ, dnes mají skoro všichni Facebook. Navíc používá Jabber protokol, takže není problém FB napojit skoro do libovolného kecálka (problém třeba Skypu, přece si nebudu na jednu každou síť pořizovat zvláštní aplikaci).

2. Sdílení informací, které chcete rozšířit mezi své známé. Stěhujete se, něco nabízíte, poptáváte, zaměstnavatel shání nového člověka, sháníte práci, …
To není nic tajného, ale zase nestojí za to kvůli tomu kontaktovat všechny známé jednotlivě.

3. Organizace srazů a dalších událostí. Na to je Facebook vysoce efektivní, hlavně pokud se mají účastnit i lidi, se kterými nejste často v kontaktu (nebo dokonce hledání nekonkrétních lidí, „Vyrážíme na výlet a máme ještě místo v autě, chce se někdo přidat?“).

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ještě dodatek k chatu a soukromí:
Koho štve, že FB technicky může ty konverzace sledovat, může konverzace šifrovat.

Na druhou stranu právě posílání šifrovaných IM zpráv (asi obecně, nejen na FB) může vzbudit pozornost těch různých agentur.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

-odeslalo se to dvakrát, omlouvám se-

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Asi poprvé vživotě s Vámi bezvýhradně souhlasím. Facebook sice nepoužívám, ale ty staré i ty nové podmínky jsem si pozorně prostudoval. Prostě mě jen zajímalo o kolik se opět zdvihla laťka lidské blbosti a co všechno lidé klidně obětují a sami na sebe napráskají, aby pak mohli brečet když toho někdo zneužije. A ještě poznámka k ceně Facebooku, on sice není za peníze, ale zadarmo rozhodně není taky. Nebo mi chcete tvrdit že pan Zuckeberg získal své peníze "za nic"? On vás nechá sice tlachat na své síti a to co tam na sebe napráskáte ihned použije, takže jaképak "zdarma"?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Osobne ma skor stve iny mor poslednych rokov. Pomali kazd web, este aj mobilne aplikacie, chcu od uzivatela aby sa registroval aj len k blbemu pristupu. Ok, je to otrava ale budiz. Horsie je ze prakticky vsetci neumoznuju zrusenie daneho konta. Zopar freemailov to ma tak ze pri povedzme polrocnom nepouzivani sa konto automaticky zrusi ale vecsina freemailov, eshopov a dalsich webov ani neumoznuje zrusenie konta. To je fakt svinstvo.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

No, ono to má i své výhody. Namátkou uvedu konkurenční web Živě.cz. Tam může do diskuse vstoupit bez registrace a podívej se jaký je tam z toho svinčík. Kdyby tam byla povinná registrace, tak by to bylo jiné, prostě "děláš tady bordel tak táhni" ... admin zruší účet a máš po ptákách. navíc při té registraci tam můžeš stejně uvést co chceš, založíš si někde mail který budeš používat jen pro tyhle účely a máš klid :-)

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

No na forach je to celkom pochopitelne, aj ked by stale mala byt moznost nejakym rozumnym sposobom zrusit registraciu.Kludne aj povedzme s obmedzenim ze sa da konto zrusit napriklad po tyzdni a z rovnakej ipcky po zruseni vytvorit po mesiaci ak chcu zabranit spammerom a podobne.Ale tu sa jedna napriklad aj o rozne eshopy.Chcem kupit nejaku jednu blbost, inak ma cely eshop nezaujima a fakt nemam potrebu sa tam registrovat ale prave vo vela eshopoch sa to neda.Niektore maju moznost nakupu aj bez registracie, ved obchodne udaje sa pri objednavke aj tak vyplnaju len niektori su tak vychcany ze potom automaticky vytvoria konto a zasielaju rozne reklamne spamy.No a zrusit konto nejde ani za boha.Este ze aspon vecsinou sa da zmenit mail alebo zrusit zasielanie, ale tiez to nieje vzdy easy proces.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je jasné, tomu rozumím a souhlasím. Ono je to halt asi tak, že každý z těch "eshopáků" si myslí, že jsou konkurenceschopní a že když už k nim vlezeš a něco si koupíš, tak tě mají jistého na doživotí, což je chyba, protože ty to v tom eshopu dneska koupíš, za půl roku to chceš třeba reklamovat a už nemáš kde, to se mi taky nejednou stalo ...

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Když ne FB, tak co?
Google+?

Děsí mě používat všechno od googlu, ale maj super balík služeb a celkem neprudící reklamy.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

No to je jednoduché, nic. Nebo myslíš že bys bez toho aby ses musel vyjadřovat ke všemu formou lajků, či "sdílet" každou hovadinu s dalšími miliony "přátel" nemohl existovat?

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, jak to kdo používá. Docela se mi pro moje účely osvědčila Diaspora* a dřív StatusNet; něco teď vyvíjí/zaštiťuje FSF a celkem se mi to líbilo.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Bože to jsem četl zase nějakou volovinu, eště se kvuli tomu musim registrovat abych mohl reagovat
-_- Samozřejmě musíš jít s dobou a jak řeknou ostatní že to je špatně tak ty to označíš eště špatnější... tyhle podmínky tam už jsou celkem dlouho a ne jen u facebooku. Sdílením tohodle na FB = jak ten hoax co leze ted po FB s tim že nesouhlasí s použitím jejich informací. Hlavně by mě zajímalo co ti na tom tak vadí ? Stačí si to správně nastavit a nedávat tam svoje nahý fotky nebo citlivý údaje, takový věci ani na FB nepatřej.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

No, jenomže když nebude na Facebook dávat svoje "nahý" fotky a citlivé údaje tak k čemu ho bude mít? Kdo to nedělá tak není COOL a IN a nemá na facebooku co dělat :-D

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

.. ja myslim ze v tomle pripade, by mohla zapracovat i EU byrokracie ... jako uz pred tim, kdy treba klepla pres prsty i jine spol. z IT prostredi

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Článek mě docela zklamal.
Čekal jsem něco jako „Facebook teď mění X a já odcházím, protože se mi to nelíbí z důvodů Y“.
Místo toho článek spočívá na: „Facebook teď něco mění a já až doteď podmínky nečetl, teď jsem se zhrozil a (bez nějaké souvislosti s těmi změnami) odcházím“.

K výtkám z článku:
- FB udělujete licenci na všechno co tam pošlete: To je asi pochopitelné, jinak by pro FB byl dost problém to co tam pošlete zobrazovat dalším uživatelům (v čemž spočívá princip sociální sítě).
Ale tohle tam je snad od začátku.
Určitě je dobré s tím počítat, ale je to řešitelný problém. Ostatně vzhledem k tomu, že existenci materiálů na FB nemáte tak úplně pod kontrolou (že je smažete neznamená, že to fyzicky smaže i FB), je celkově lepší materiály které chcete mít pod kontrolou nedávat přímo na FB, ale někam jinam a na FB dát odkaz.

- Nesmíte si vytvářet víc účtů: To mi taky připadá pochopitelné, třeba na diskusích a dalších službách když dostanete ban tak si taky nesmíte vytvořit nový účet.

- Sken osobního dokladu: To tak bohužel je. Mně se to nikdy nestalo, ale podle mých informací můžete ty osobní doklady cenzurovat. Tj. naskenujete, necháte základní údaje, ostatní začerníte a pošlete. Takže to není až taková katastrofa.

- Aktuální údaje a nesvěřovat nikomu účet: To jsou zase celkem standardní podmínky, které mají všude.

- To s tou identifikací bych chápal tak, že se FB chrání před tím, že někdo naletí na cosi, co mu někdo pošle přes FB, a bude následně žalovat FB.

- Ta výtka ohledně právních nákladů je podle mě hodně teoretická.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Odejděte ? Jen blázen se tam zaregistroval...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

fuck FB

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno jsem si vytvořil účet na FB, používal jsem ho zcela vyjímečně a rozhodně nebyla šance nějak porušit pravidla. Jednoho krásného dne byl účet zabanovaný. Na můj slušný dotaz o vysvětlení mi odpověděli, že je jim líto ale že se se mnou vůbec nebudou bavit dokud jim nepošlu ofocený nějaký svůj osobní dokument. Tím momentem u mě skončili....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Clanok sa mi tak velmi pacil, ze som ihned klikol na "Like" pod clankom.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

"Faktem ale je, že nad nástrojem typu facebook by Sovětský svaz slintal blahem" Nechápu proč jen CCCP? Myslím si, že v současnosti je to ještě horší a tajné služby již dlouhou dobu slintají blahem :)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

zkusil jsem si vytvorit ucet na FB predevcirem a doted mi neprisel potvrzovaci/aktivacni mail. Neni ani ve spamu. Proste neni. Tak nevim. Potrebuju si udelat firemni stranku tim padem nemuzu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.