Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ony ty Windows 8 nejsou až taková hrůza

z plochy sa vypina PC - pravym klik na windows tlacitko...odporucam pockat na aktualizaciu 9.aprila, zlepsi pouzivanie dotykovych aplikacii mysou/klavesnicou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8 jsou prvni windows ze kterych sem vylozene nadseny, poprve jsem je mel moznost poradne osahat na mojem novem touchscreen Aceru V5 122p s AMD apu A6-1450 (ctyrjadro na urovni atomu baytrail). Tam to metro najednou dava smysl a aplikace, jako mail, ruzne live tv atd atd jsou paradni a paradne je vyreseno jejich umistovani side by side a scalovani. Windows tlacitko + x dava rychly pristup k administratorskym funkcim a vypnuti/restartu/uspani, touchscreen oproti windows 7 fuguje prekvapive dobre a presne i na klasicke plose a touchpad pouzivam jen vyjmecne, 99% casu ovladam i klasicky desktop touchscreenem (trosku delsi pridrzeni = right click - delka pridrzeni je nastavitelna). Je toho vice proc je mam rad a protoze jsem potreboval windows na moje nove hi end mini itx gaming (i5 4670k, GTX760,Asus z87i Pro, 250GB Samsung 840 EVO, Cooler Master Elite 130 mini-itx case) po osahani osmicek na novem laptopu byly jasna volba. Vubec mi nechyby zadne featury z Windows 7, naopak by mi chybelo tech spousta uzitecnych appek z metra atd. Podle me se Windows 8 microsoftu povedly, na touchscreenu davaji smysl a i bez touchscreenu nevidim zadny problem. Muzu jet nativni desktop aplikace bok po boku s novyma metro apkama, proste parada.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem říkal, když W8 přišly - je to systém dělaný na dotyk. Pro lidi odkojené na desktop PC to je vcelku pasé, ale pro notasy, zejména ty konvertibilní, pro tablety a telefony naprosto v pohodě. Osobně jsem si pořídil founa s WM8 a nemůžu si stěžovat, dlaždice se ovládají v pohodě a je to přehledné (ale pro někoho, kdo se v telefonu rád vrtá a něco nastavuje, to samozřejmě není, nicméně pro většinu lidí určitě pohoda). Jediné, co je pro MS blbé, je cena, protože valná většina lidí ráda slyší na to "a je to zadarmo" :). Ale co člověk, to jiné potřeby, v každém případě si v současné době vybere každý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja jsem 'odkojeny' na desktopu, pokud nepocitam, ze jsem mel prvni PC v roce 1994 s DOSem. Nechapu lidi co si na ty osmicky tak stezuji, ja jsem nemel problem ani s Vistama a 2-3 roky jsem na nich spokojene fungoval, chtelo to jen trosku vykonnejsi hardware a 4GB ram. Visty byly daleko stabilnejsi nez XP a jejich problem byl, ze je vyrobci hlavne notebooku cpali na slabe systemy s 2 GB ram a podobne, dlouho jsem mel potom i sedmicky, od vist se tedy zasadne nelisily kdyz byly provozovane na silnem hardwaru jako visty, ale sedmicky jsou samozrejmne lepe optimalizovane a kdyz ma clovek SSD tak jsou mega svizne i na 1GB ram a to mluvim z vlastni zkusenosti, jako byvaly PC technik jsem poskladal a vlastnil, a porad vlastnim, nejruznejsi konfigurace pocinaje atomem n270 v hp mini 311c ktery porad mam, konce mojim novym PC a laptopem. Ziju uz 8 roku ve Skotsku a vystudoval jsem tu vysku a mam solidne placenou praci tak si tu muzu ty nejruznejsi technicke vychytavky dopravat a testovat porad, prosel jsem uz tolika operacnimy systemy pres iOS, telefon mam ted android Note 2 s kterym jsem spokojeny, tabletu uz jsem mel taky par za tu dobu, ale kdybych ted zase potreboval tablet, tak pujdu do windows 8 tabletu. Jelikoz ziju teda v zahranici, tak aplikace v metru jako iVysilani ceske televize, ct24 a podobne jsou uplne paradni v tom, ze si muzu na 4/5 obrazovky hodit desktop a na 1/5 treba to vysilani a krasne si jen posunout listu a ono to paradne scaluje velikost videa bez toho abych to musel nejak 'manualne' stelovat. Jak rikam, windows 8 jsou fakt prvni windowsy, ze kterych jsem vylozene nadseny a ted mi muzete naklikat dalsi minusy vy chudinky chude stezovacne. Mam vas u prdele :-]

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"Nechápu na co si (vy chudinky) stěžujete" je jako by vypadla z úst Microsoftu.
Sorry, ale Windows jsou zboží, prodávají se za nemalý peníz, takže spokojenost zákazíka by měla být klíčová. Pokud většina mých předchozích zákazníků mrmlá a netlačí se do koupě nového produktu, je něco hodně špatně. Microsoft si zvykl na dominantní pozici, kde může tlačit cokoliv silou a hle, ono to najednou zase tak dobře nefunguje, protože v poslední době je kam uhýbat a nebo je možné se na upgrade vykašlat. Kanál, kterým to zatím ještě jde celkem bez potíží jsou nové počítače, resp. notebooky, ale jejich prodeje jdou dolů, tak by měl milý MS velmi vážit všechny své akce.

To že jsi nadšený ty neznamená vůbec nic. Spousta lidí je nadšených z Tučňáka nebo MacOS X, ale předpokládám, že Microsoft by jejich podíl na desktopu nechtěl. Microsoft usiluje o majoritu, tedy majorita musí hýkat nadšením z nového systému a chtít si jej koupit.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jo, máš pravdu, spousta lidí je nadšených z Tučňáka. A někteří (dle mého možná většina z nich) proto, že má k free OS ukradené Widle. A že Metro nejde? Téměř by se mi chtělo říci, jestli hodně lidí není ovlivněno umělou negativní kampaní, která klidně může být "podporována" konkurenty na trhu. Osobně si myslím, že hodně lidí spíše dopadne jako autor článku - zvykne si, stejně jako si zvyknul při přechodu z DOSu na W3.11, potom na XPéčka, potom na W7. Pro mě je časově méně náročné držet linii Woken než naskakovat na Tučňáka (jo, zkoušel jsem nedávno Linux Mint, určitě lepší než můj první pokus s Linuxem před cca 5ti lety, ale prostě je to jiné), neb na experimentování mi jako zaměstnanci a rodičovi nějak nezbývá čas. :( Určitě spousta lidí nebude souhlasit, ale u mě to tak prostě je.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Negativní kampaň podporovaná konkurenty na trhu." To je dobrý blábol, připomíná mi doby nedávné, kdy za všechny naše problémy nemohla vlastní neschopnost, ale zahraniční imperialisté :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je ten kámen úrazu. Lidi si holt zvyknou. Na kámen v botě si taky zvykneš, když jí v nějaké situaci nemůžeš sundat a kámen vyhodit. Ale tlačit bude stále. Pak ty prodeje mají jít dobře, že. Lidi rádi utráci za věci co jsou jim sympatické, nikoliv z věci co je neoslovují, ale nakonec si zvyknou.

Já kromě Windows dělám i s MacOS X a ne že by tam člověk nenarazil na změny nutící člověka si zvykat na něco nového, ale taková nutírna jako Metro tam není (něco podobného tam tedy je, Dashboard ve stylu ajfouna, ale když to člověk vyloženě nechce, tak to samo od sebe neotravuje). Člověk si sice zvykne ale dost to narušuje produktivitu práce po dobu než se to dostane do krve.

Nejhorší to je právě ve chvíli, kdy to narušuje produktivitu práce. Přeci jen počítače jsou dnes více než kdy jindy prosté nástroje (tedy hlavně NTB a desktop - proti Metru na tabletu a v telefonu nemám vůbec nic).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem pouzival jednu dobu linux, protoze byl zdarma a nechtelo se mi kupovat windows na provoz teamspeak serveru kdyz jsem to same mohl delat na linuxu zadarmo, 8smicky jsem dostal s novym notebookem a k novemu pc jsem si je koupil, nemam potrebu piratit a tech 68 liber co me staly klidne jednou za cas dam. Predtim nez jsem je poprve poradne vyzkousel tak jsem si taky myslel, ze se mi to nebude libit kvuli tem spousty negativnich ohlasu ala metro je k nicemu atd. Jak jsem si overil na vlastni kuzi, jsou to jen vykriky do tmy prave tech typickych stezovatelku, ktery by si stezovali stejne na cokoliv co by Microsoft vydal po sedmickach. Metro dava smysl na touchscreenu, ale jak uz jsem psal, i klasicka polocha se ovlada skvele na touchscreenu oproti sedmickam. Je fakt pohoda, lezet na posteli s touchscreen notebookem a serfovat na netu, oznacovat text jednim dotykem, scrollovat webove stranky prstem, volit odkazy prstem a podobne. Kazdy at si provozuje to co mu nejvice vyhovuje, me nejvic vyhovuji osmicky a nikomu neberu ze nekomu se nejvice libi a vyhovuje linux, jen narazim na to, ze protoze se mi libi a vyhovuji osmicky, tak nebudu automaticky proklinat linux protoze ma taky smysl pro spoustu uzivatelu. Kdyz se osmicky nekomu nelibi, tak at je nepouziva, kdyz je musi pouzivat treba v praci, tak at si zvykne nebo at zmeni zamestnavatele. Narazim taky na to, ze cesi jsou narod, ktery si rad stezuje na vsechno... Jak rikam, me osmicky prijdou super, spousta uzitecnych appek zdarma, slapou dobre a nevim co na nich kazdy vidi tak spatneho.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že to bereš z osobního pohledu. Proti tomu nic, ani nikomu nebudu nutit, že by to byl špatný OS. Naopak. Bohužel má své chyby, které mu ubírají na popularitě. Kupodivu asi poprvé v historii nikoliv ve funčnosti, ale v přítulnosti GUI (resp. jeho schíze). Negativní reakce nejsou "každého", ale jejich hodně a to už něco znamená. Koneckonců to vypadá, že se MS chytil za nos a nespokojené ohlasy alespoň částečně vyslyší. :-)

Neberu to tak, že by to znamenalo něco z pohledu jednotlivého uživatele. Může to něco znamenat z ohledu budoucnosti Windows. Úpadek spousty světoznámých značek začal nápadnými propady prodejů a za 15 let po nich pes neštěkne. Dnešní svět se vyvíjí neskutečně prudce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto nechápu tu všeobecnou fascinaci UACem. Vy jako linuxák brouzdáte po netu pod rootem? Nebo jak to mám chápat?

Jak se prokrista liší UAC od su a podobných věcí?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

liší se tím, že su(do) nevyskakuje jak prdlé péro z gauče po každém pohnutí myší (pokud má mít smysl a je na defaultním nastavení Windows). Dále se liší tím, že Linuxový uživatel NENÍ rootem a ani členem skupiny root, ale má POUZE nadefinovaná práva v sudoers (tj. co vše může jako root spustit, narozdíl od "slepého" UAC, které tupé BFU odklikávají bez přemýšlení, a tak v podstatě negují jeho účel). To je asi tak v kostce ten rozdíl. A jedna ze života: "tady to okno (čti: uac, pozn. autora) musíš odklepnout, aby to jelo dál" (neznámý BFU při hlášce UAC zda má povolit spuštění malware).

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Že BFU odkliknou všechno je sice asi pravda, ale pokud UAC všichni hned vypnou, tak fungovat ani nemůže. A co se týče toho péra z gauče, to platilo na vistě, v 7 a 8 už to je úplně jinak. Ano, některé věci je třeba odkliknout, jak např. kopírování na C: nebo do program files (na linuxu může každý uživatel zapisovat do /bin nebo třeba do /dev ? Ne, že? Taky musí napsat sudo, tak v čem je ten rozdíl?)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jenže funkce odpovídající su(do) mají Windows už od W2k (a řádově zdokonaleno ve WinXP). Už tam fungovalo spuštění aplikace v jiném kontextu (včetně MSI instalátoru), pokud byla aplikace správně napsaná. Problém UAC je ten, že se snaží řešit usery fungující pod admin kontem (což je pravý opak sudo, které řeší elevaci práv běžných uživatelů). Navíc UAC implementuje další vrstvu, jakýsi overlay nad systémovými složkami a kmenem HKLM registru a přesměrovává je do %APPDATA% respektive do HKCU. To generuje další nečekané problémy při správě multiuživatelského prostředí (v případě W8 je to až prakticky neřešitelné).

A mezi námi děvčaty, běžný user nemá co dělat jakékoli "kopírování" do /bin /sbin resp. "Program files," natož při běžné práci s PC - to je opět to zásadní nepochopení bezpečnostních mechanismů implementovaných v POSIX systémech, jejichž evoluční reprezentací jsou jak windows, tak linux.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sudo nevyskakuje, ono to rovnou napise ze nejsou opravneni.

Z hlediska BFU je ovsem lepsi kdyz se to zepta co ma delat nez kdyz to napise hlasku ze nema opravneni a zavre se to.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

v metru uplne staci jen jedna dlazdice - plocha

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Metro bych zrušil. Dotykové ovládání je jen pro milce fakebůčku.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Metro je nove Windows API.

Ta dlazdicoidni nabidka je pouze jedna z mnoha stovek Metro aplikaci, stejne jako Desktop.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

tak na tohle API ti defekuje pes. Windows jsou Win32API, kvůli tomu jsem si je koupil. WinRT nechť si redmondští vetknou za klóbrc.Stačí se podívat, jaké "aplikace" jsou pro RT dostupné - nesmysly a hry, žádná podstatná aplikace, která by dávala smysl pro normální Windows uživatele (tedy ty, kterým nestačí k "práci" patlací Androidí placička).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ty si pekne povrchni blbecek :-] Takovy ten co vidi jen tu svoji pravdu a objektivita nikde.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

já, povrchní blbeček, bohužel musím spravovat a podporovat nějaké ty uživatele. Nemám problémy se změnami ani s tím, že něco vypadá jinak. Mám problém s tím, když nová verze neumí alespoň totéž co ta stará a zároveň neimplementuje nové nástroje, kterými lze alespoň přibližně stejně pracně dosáhnout téhož.

Že velké procento lidí používá počítač jako tablet (tj. čistě konzumním stylem) je prostý fakt, to ovšem neosperavedlňuje microsoft, aby bezohledně implementoval do univerzálního systému tabletofilní rozhraní, jen proto, že to je aktuálně moderní a jeho vlastní implementace WinRT dostala od konkurence naprdel. Už v XPčkách byla k dispozici možnost "návratu" k režimu práce jako u Win9x/NT4/2k. Kde je taková možnost u W8, ptám se?! Přitom objem změn je zásadně větší než u iterace w2k->WXP, natož takové vypnutí UAC způsobí kompletní znefunkčnění Metra, to je taky prasárna.

Ty to vidíš ze svého uzoučkého pohledu klikače/ťapače... objektivita nikde. ;-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ja tvrdím, že Metro je úplná hrúza. V testovacej verzii windows 8 bola možnosť vypnúť. To bola prvá vec ktorú som urobil. Podľa mojich skúseností by to chcel vypnúť každý zákazník, ktorý si kúpi PC alebo notebook. Jednoducho pre ľudí je to úplná katastrofa, aj keď by to mal byť hneď 1-2 kliky prepnutia do desktopu - pýtam sa: NAČO? V Microsofte poznajú odpoveď, keď zarába Apple store, budeme aj my, je jedno, že Metro ľudia nechcú, nenávidia, otravuje ich a vôbec ho nepotrebujú, dáme im ho nasilu, na, dobytok, žer, na hlúpa hus, natlačíme ti do krka. Je to nechutné. Napriek tomu to vnímam pozitívne, aj vďaka takýmto praktikám kapitalizmus pekne vyhnite ako vred, praskne sám od seba, keď sa už nebude môcť rozťahovať (preto za každú cenu rozširujú EÚ, ak sa kapitalizmus nebude môcť rozširovať, je to jeho koniec). MS nič nevyčítam, vynašli spôsob, ako zase zvýšiť zisk, ináč MS je tá loď s dierou v trupe, ktorá naberá vodu. No nečakal by som, že sa neopodstatneného primitivizmu akým Metro skutočne je, bude zastávať redaktor diit.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde jsi přišel na to, že EU je kapitalistická. Je to brutální socialistická mašinérie, která jako každé socialistické zřízení nezná nic jiného než vybírat daně a parazitovat na úkor těch produktivních, zavádět nové daně, regulace, nařízení, dotovat kde co, samozřejmě za peníze jiných, byť jsou to mnohdy úplné nesmysly. Tohle rozhodně není kapitalistický přístup. USA to samo, kdysi kapitalistická země, která se pomalu posunuje doleva, hlavně teď když je v čele levicový Obama. Naopak proti tomu země jako Rusko a Čína, které byly socialistické a komunistické, se směřují doprava ke kapitalismu. Takže ano, kapitalismus vyhyne, ale na úkor socialismu...což teda není taky žádná výhra...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To je to zásadní nepochopení. EU nesměřuje k socialismu, ale k byrokracii, takže místo Kapitálu radši studujte Parkinsonovy zákony. Rusko a Čína zase nesměřují ke kapitalismu, ale k oligarchii :-) A naprosto největší pitomostí je, když se najdou blbci, kteří dnes hájí Rusko, protože je prý pravicovější než levicový Brusel. Mají asi tolik inteligence, jako ti, co v 30. letech volili Hitlera, aby jim udělal v zemi pořádek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem na tohle téma četl zajímavý rozhovor a nemyslím si, že by to byly nesmysly:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Putin-to-dela-dobre-a-Rus...

Jinak EU skutečně už socialistická je. Všichni členské státy povinně přispívají z daní svých občanů a ona ty peníze přerozděluje dle svého uvážení=socialismus. Dále nařizuje kdo co smí a nesmí, zavádí regulace, čímž pokřivuje trh=socialismus. Dotuje z veřejných peněz projekty, které jsou ve velké většině ztrátové nebo zbytečné a dávají tak dotovaným subjektům nefér výhodu na trhu oproti konkurenci=socialismus. Bohužel nic kapitalistického tam nevidím a byrokracie je s tím spojená. Je to jen jeden velký moloch, který všem bere, většinu toho si nechá sám pro sebe, něco rozdá a zbytek prošustruje. Kapitalismus funguje úplně jinak a EU se tomu absolutně nepřibližuje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysly to jsou a velké. V hloupé snaze obhájit tradiční Klausův příklon k matičce Rusi i spousta jeho nohsledů přispěchala s pochvalnými ódami na Putina. Jenže zatímco Brusel má spoustu much, ale stále je možné ho změnit (jen je potřeba vyhrát volby, což se těmto spolkům stále nedaří, viz poslední "úspěch" Bobostrany), tak v Rusku už nic takového není prakticky možné (a v Číně je to dokonce protiústavní :-) ). Opozice byla postupně zrušena, částečně kriminalizací, částečně státní kontrolou médií. Sdělit něco jiného, než si přeje car, už tak lze prakticky pouze na netu, tam se ještě Rusko k čínskému modelu nedostalo.
Také vaše definice socialismu je naprosto zcestná. To je další problém těchto skupin. Sami se prohlásili za tu jedinou správnou pravici a všichni kolem jsou socialisté. Přerozděluje každý stát a nic socialistického na tom být nemusí. Když se král rozhodl postavit hrad někde v opuštěném pohraničí a použil na to prostředky z daní, byl snad socialista? Přerozděluje i katolická církev. Dávání nefér výhod některým firmám pomocí dotací nebo státního monopolu - to se dělo i v USA už v minulém století, nastudujte si třeba vznik monopolu AT&T. Myslíte si, že tehdejší poslanci byli socialisté, nebo že jim spíš přistál na kontě nějaký ten úplatek. Socialismus bylo hnutí, jehož základem bylo převést výrobní prostředky od kapitalistů na dělníky. To, co se děje v Bruselu je spíš snaha byrokratickým opatřením dosáhnout výhody na úkor druhých (žárovky, solár, banány). To není socialismus, ale jen zlobovaná nekontrolovaná byrokracie. Samozřejmě se ta rozhodnutí obalují do líbivých hesel - ono lépe zní, že zrušíme žárovky, aby se ušetřilo ŽP, než aby vydělaly firmy Philips a Osram a zrušily se jim konkurující malé provozy na výrobu žárovek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navíc si u nás většina lidí ráda stěžuje na tu EU (tedy někoho tam vedle), ale přitom i my jsme EU, takže by to chtělo se alespoň poctivě dostavit k "evropským volbám" a poctivěji vybírat někoho, kdo má nějaký program a výsledky (tedy ne trafiky typu Bobo nebo Fe). Jinými slovy aktivně se účastnit "velení" v celé západní a střední Evropě - kdy jindy jsme měli takovou možnost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je ten problém s osmičkama ten, že většina lidí je viděla maximálně na obrázku a jen papouškujou a kopírujou negativní názory ostatních. Málokdo kdo ostentativně opovrhuje metrem, jak je to zvykem, opravdu ten systém zkusil používat. Nikdo už si nepamatuje, že se stejně tak, jako se řve teď, řvalo při vydání xp, sedmiček i dalších. Lidi namají rádi změny a tak budou řvát vždycky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Standardní argument obhájců windows 8, "kritizuje to a vůbec to neviděl" nebo "měl to nainstalované ve virtualní mašině, chvilku si s tím pohrál, ale ve skutečnosti to nepoužíval" nebo "nemá dotykovou obrazovku" nebo "na po XP si na visty a sedmičky taky lidi nechtěli zvyknout".
Osobně jsem je několik měsíců každodenně používal, nainstalované přímo na hw. Start obrazovka mi z celého metra vadila nejméně, koneckonců ve jménu pokroku jsem si na to zvykl jako na jiný přístup a nakonec je to vcelku použitelné. Zato všechno ostatní, metroaplikace, WTF nastavení například pro safeboot, a všechno co se spouštělo v metro režimu je jeden velký omyl, nenašel sem jediný důvod proč cokoli z toho používat. Nový vzhled exploreru, task manageru, to jsou hezké věci, ale když se k tomu přimíchá nesmyslná boční lišta co se ukáže po najetí myší.. Příjemným zjištěním bylo že po snížení otravnosti UAC na nulu se metroaplikace znefunknční. Jak už bylo zmíněno, microsoft zjevně tlačí metro, aby získal kontrolu nad 3rd party sw přes Store a tedy prachy.. Přeinstaloval jsem zpět sedmičky a jsem spokojenější než s osmičkami. Klidně to teda řeknu: "Opravdu jsem ten systém používal a opovrhuju metrem." Jsem naprosto přesvědčen, že v případě, kdy by metro bylo vypnutelné a dalo se přepnout na vzhled kde by nebylo nutné ani vkročit do nového metro designu, byly by osmičky mnohem úspěšnější.
PS: Jen pro ilustraci, na jiném pc už několik let používám windows vista a jelikož nejsou na příliš slabém či starém hw, tak se systémem jsem spokojen a rozhodně bych je za XP neměnil, i kdyby měly stále podporu.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

dakujem, dnes moja druha skusenost s W8 (nutnost vytiahnutia kluca, ktory uz nie je ani na nalepke) a este ten bordel nainstalujem nacisto so ziskanym klucom a adiooooos :o)))

len lutujem chudaka servisaka, co to bude pouzivat u zakaznikov-blbcov co maju W8.... :o(

nehovorim len o `metre`, ale ten system je celkovo hnusny na vzhlad a ovladanie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem W8 celkem intenzivně ve virtuálu pro použití v naší firmě a z pohledu normálního uživatele jsem na nic tak úděsnýho jako se všude psalo nenarazil. Metro suplovalo klasické ikony z plochy které byly větší, lépe se barevně odlišovaly, takže i slepec by trefil oranžový Outlook, zelený Excel a tak dále. To co mám ve W7 dole na liště jsem měl hned na ráně v Metru do kterého se z čehokoliv dostanu přes Win klávesu a když to tam náhodou nemám, začnu stejně jako ve W7 psát název programu a ono ho to dohledá. Z pohledu administrátor -> user jsem si řekl, že budu muset uživatelům pouze ukázat co dělá tlačítko WIN, WIN+D a jak vypnout počítač(což by se mělo teď někdy taky nějak zjednodušit).
Z pohledu administrátora jsem měl největší problémy s hledáním položek z Ovládacích panelů. Když jsem zadal WIN, napsal co hledám, musel jsem šipkama zvolit že nehledám v programech ale v systému( nejsem si už jistý co tam bylo napsáno, možná "ovládací panel" ). Popravdě jsem ale nehledal, jestli to jde nějak přenastavit. Takže i ze strany administrátora to pro mě není tak hrozné a dalo se to. Bylo to sice zpřeházené a nepřehledné, ale celkem rychle se to poddávalo.
Dokonce jsem už delší dobu přemýšelel, že bych domů ze sebevzdělávacích důvodů jedny W8 koupil. W8 OEM je přenositelná na jiné PC (což bylo dost velké plus, často měním hardware) a doma jsem si je uměl bez problémů představit a v klidu si je doma projít.
Pokrok totiž nezastavíš a jako správce sítě se můžeš prizpůsobit nebo se na to vysrat. Brečením do komentářů stejně nic nezměníš. Další varianta kterou jsem zvažoval byl linux, ale bohužel nemůžu celkem lidské Ubuntu nasadit kuli nutnosti spouštět klienta informačního systému napsaného pod Windows a .net .

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Pokrok totiž nezastavíš..."

Když on je pokrok a "pokrok"...někdy to, co se nazývá "pokrokem" (či se nás někdo snaží donutit si to myslet), je ve skutečnosti krokem zpět...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Já vim. Myslet si o tom můžem co chcem, ale nakonec nám nezbyde než se přizpůsobit, nebo přejít na jiný OS pokud to bude možné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu tu strasnou averzi k metru, ja jej na desktopu pouzivam jen jako start nabidku. Mista dostatek pro vsechny bezne aplikace, dokumeny, atd co pouzivam, spousti se okamzite, vyhledavani stejne jako ve start nabidce win7, navic je diky dlazdicim pro mne prehlednejsi a rychleji najdu co chci spustit. Proste prehlednejsi fullscreen start z win7, jinak se s metrem nesetkam.
Samozrejme pouzitelna se stala az s win8.1 (velikost dlazdic, sjednocene vyhledavani, boot do plochy), ale zdarma snad vsichni muzou upgradovat. Mam k win8 jine vyhrady, ale metro k nim nepatri.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Vyblitek linuxove buzny ..... jeste jsem tak nejak prechazel ty nesmysly o novych verzich stupidnich grafickych serveru, kernelu a podobnych piiiicovin, co nezajimaji snad ani hardcore linuxare a je toho cely diit zasvineny ..... ale co je moc, to je moc ..... a tohle je fakt proste prilis .....

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Všimli jste si vůbec toho data? To fakt někdo sežral? Jeez.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, v tomto pripade se bojim, ze to s aprilem nesouviselo .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osmičky jsem používal cca dva měsíce "z donucení" :-( - Metro jsem se naučil zcela nenávidět - produktivita práce na nule :-(

všichni mí zákazníci, kteří mají PC/tablet s W8, mě požádali o "zcivilizování" zařízení, aby na něm bylo možné pracovat (zaplať pánbůh za 3rd party aplikace na zcivilizování - ClassicShell, Start8...) :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky se říká, když něco funguje tak do toho nešťourej a nic neměň. Proto nechápu snahy Microsoftu v každé verzi Windows většinu naučených způsobů k nastavení Windows předělat tak, že se v tom nikdo nevyzná a je třeba platit školení uživatelům. Nebo se vám líbí, že když chcete něco změnit ve Windows 8, že to nejde způsoby, které znáte třeba z Windows XP?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1/ je tazke pri dosiahnuti urcitej urovne vymysliet dalsie nove funkcie, ktore by boli skutocne PREVAZNE POZITIVNE a ziaduce

2/ este tazsie je tieto nove funkcie implementovat

3/ prachy sa musia tocit, na SP sa ryzovat neda...

4/ marketing si sice s oblubou sere do huby, no vyhlasit nieco na urovni dalsieho SP za `novy OS` je fakt prilis `hardcore`

5/ poku.vit vzhlad a ovladanie a'la W8 zvladne aj podpriemerny no nadseny socialny inzinier (julka green), naprogramovat a odladit tento `skin` nie je tiez velka vyzva -> takze nazveme to `revolucnou zmenou ktoru si vyzaduje pokrok a nove technologie` (citaj zlomok promile desktopov s dotykovou obrazovkou) a voilaaaa.....

6/ MAME NOVY OS!!!!!!!!!!!! :o)

(toto bohuzial prvy april nie je)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já takových funkcí dokážu vymyslet spousty.

Třeba místo pošahaného windows store mohli z Windows update udělat něco schopnějšího, např. se alespoň přiblížit linuxovým repozitářům aplikací. Ale to by z toho netekly penízky, a pokud ano, tak jen za vydávání certifikátů webovým serverům jednotlivých vývojářů.
Mohli vylepšit vzdálenou podporu uživatelů.
Mohli pořešit DX (ne jen uvést DX11.1 nebo kolik to ve w8 je)
Mohli vyřešit problémy s NTFS/dynamickými disky
Mohli opět vylepšit bitlocker (např. samoinstalační oddíl na flashkách pro starší OS)

Dá se toho vymyslet hodně, co by se dalo zlepšovat, ale z toho nekouká žádný příjem, a tak se jenom překreslí GUI, změní se WDDM aby se odůvodnila absence nového DX u starších Windows a hurá do prodeje.

Kdo nevidí, že nová verze = snaha vydělat (a jen a pouze toto), tak by si měl uvědomit, jak se zdražily Office od verze 2013 (krabicovka pouze jedno PC/ office 2010 umožnovaly PC+laptop) a nebo "předplatné" Office365, kde si každý rok ty office koupím znova. Zdražení ceny licence třeba za SQL2012 proti SQL2008(R2) je už spíše klasickým pokusem o rejžování na stávajících zákaznících.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

v podstate piseme to iste, aj spominane vylepsenia totiz su na urovni SP - nejedna sa o ziadne `uplne prekopanie` ci revolucnu funkciu (len evolucia).
ved uz davno MS sluboval aj novy FS a niekde nic....

no aj tak by to bola spusta roboty, tieto fukcie by kopcu uzivatelov ani nic nepovedali a urobit nieco co hned `vrazi do oka` (hoc aj v negativnom zmysle) je jednoducho ovela vyhodnejsie a aj laik vidi `ze je to to nove` a nie len nejaky `biedny` SP :o(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

však Windows dosahují aktuálně téměř dokonalosti, alespoň co se jádra a spol týká. Spíše ty služby okolo jsou trochu podměrečné, alespoň s ohledem na konkurenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé, koupil jsem Office 2013 a balík mám jak na desktopu, tak na noťasu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé to je, přečti si EULA... klauzule o dvojí instalaci (která byla v krabicovce Office2010) tam už jednoduše není. Že to jde nainstalovat na dva stroje ještě neznamená, že to je v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší chyba s Metrem bylo to, že není uživateli umožněno ho na desktopu vypnout.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

do firmy jsem s novými stroji nakoupil 5 licencí na W8.1Pro a dal uživatelům na výběr. Když se jim ten systém bude zdát po 14dnech práce nepoužitelný, tak jej downgraduju na Win7Pro. Hádejte kolik lidí se ozvalo, že chtějí "sedmičky" ... ani jeden. Jeden akorát remcal, že XP byly lepší, ale s W8 se smířil.
Licenci W8.1Pro jsem pořizoval z důvodu abnormálně dlouhé výměny HW, která je u nás na firmě kolem 10let. Některé stroje(C2D,C2Q) vyřazuji jen proto, že na nich jedou XP a nový OS by na nich neměl smysl - z hlediska předpokládané poruchy stroje (mnohdy ještě IDE disky, low cost mainboardy, málo paměti atp.). A XP likviduji kvůli bezpečnostním hláškám některých bank, účetnictví. Nebaví mě uživatelům pořád vysvětlovat, že to můžou v klidu používat dál.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jací trollové to mohli namačkat mínusy. Na komentář, který je pouhým konstatováním reality. :o Škoda, že když už mačknou na mínus, tak nenapíší proč.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

s W8 som mal zatial moznost nieco robit len 2x ked znami doniesli NTBs na naistalovanie SW.
Jo aj v dnesnej dobe priemerni BFUs niesu schopni podla Slovenskeho pisomneho navodu namontovat image a odklikat hlasky instalatora. Uz po takom kratkom prvom osahani mi W8 vobec niesu sympaticke. Prechod z W98-> WXP a neskor na W7 bol daleko intuitivnejsi.Nastavenia sa hladali lahsie aj vsetky zmeny clovek vstrebal takpovediac automaticky lebo mali jasnu logiku. Vista ma obisla kompletne, uvidime ake bude w9...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8 - kombinace windows klavesa + X a otevre se ti menu se vsema administratorskyma polozkama (dokonce i s nabidkou vypnout etc. Faaaak problem! lol Kdyz ma clovek co docineni s windows 8 tak si snad alespon zjisti par velice zakladnich veci.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

hladat ako vypnut PC ti pride ako normalne? Mne nie. Pravidlene pracujem s win od verzie 95 nielen ako uzivatel ale vo win8 som tapal a kvoli zisteniu ako vypnut win8 som musel googlit!!! To som zatial nemusel pri ziadnom systeme(to som pouzival kadeco - linux, novell,macOS,...).
Klavesove skratky su super ale chciet to od BFU je blbost. Naco mame mys? Win8 chyba intuitivnost, ergonomia a prehladnost.
Bohuzial musim suhlasit s autorm, ze to to nieje problem len win8. To iste sa tyka Unity, Gnome3, s ktorymi obcas pracujem. Pracovat sa s tym da, no ergonomia klesla a vo vecsine sa clvoek "ulieta" myskou. Tiez su medzi nimi velke rozdiely a clovek ma tiez problem prechadzat z jedneho prostredia do druheho.

Od winXP ide MS dole vodou. To, co islo v XP urobit jednoducho, tak v nasledujucich OS bolo zlozitejsie a neprehladnejsie(myslim tym zakladne nastavenia systemu). Dalsia komplikacia novych win od Visty je snaha o "inteligenciu" OS. To je dalsia "killer" feature.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý normální uživatel už nejmíň deset let vypíná Windows klepnutím na vypínač - jen blbci neustále hledají další způsoby, aby je mohli kritizovat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To pochybuji. Na desktopech bývá vypínač dost z přímého dosahu. Na notebooku se počítač hybernuje (což není ani restart ani vypnutí), případně záleží jak je to kde nastaveno.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

u W8 neni ani klasicke vypnuti jako klasicke vypnuti ve stylu Win8...jiste komponenty systemu se pouze hybernuji, protoze jejich start je delsi, nez obnoveni z hybernace, proto je i Cold boot tak rychly...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Což dělá na některých mašinách neskutečné problémy - například při probouzení z hibernace. Tuto fičuru jsem musel zrušit, přinášela víc problémů než užitku. Ale ono s SSD diskem ten rozdíl ani není vidět.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tomu říkám intuitivní ovládání... V GUI hledat funkce přes kombinace kláves a nebo dokonce číst návod. :-)))

Technická: pokud systém vyžaduje hledání informací pro ovládání (nemyslím náročnější administraci) tak není intuitivní.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jo, biflování klávesových zkratek aby se systém dal efektivně ovládat, to tu bylo naposledy s DOS 6.22 /DOSapps blahé paměti. Tehdy se dokonce dělaly klávesnice, kde všechny tyhle spešl zkratky byly na plastovém flipborardu okolo F-kláves a user jen listoval podle aktuálně spuštěné aplikace a pak klofal shortcuty. Jenže tehdy to byl singletaskový OS běhající na ubohém HW...

Jenže jsme v 21. století, používají se Windows a do Win7 stačilo klikat myší (zkratky fungovaly také, ale sloužily pro správu systému, ne pro jeho používání). Nemám nic proti zkratkám, ale učit userra win+c nebo win+x je jednoznačně kontraproduktivní, když to předtím šlo jedním či dvěma jednoduchými kliky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

lol, tomu rikam delat z komara velblouda, biflovani zkratek... Staci ti jen jedna az 3.. navic windows klavesa + x jsou hned vedle sebe. Kdo si tohle nezapamatuje bude tezko ovladat jakekoliv PC...
Windows klavesa + x a mas rychly prisltup ke vsemu, rychlejsi nez proklikavat se jakymkoli menu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou, pro méně chápavé: Windows jsou určeny hlavně pro běžné uživatele. Pokud nasadím W8, musím tyto usery na ten systém přeškolit, protože 80% z nich s nimi bude mít problémy, pokud to není extrém (z obou stran, jak "opičky" co mají naučen jeden dvojklik na ikonu, tak "poweruseři", co jsou znalostně už blízko adminům).

Ale co je podstatné - jde přece o princip, proč měnit něco co funguje a co nepřináší žádný pozitivní efekt? Proč nebyla zachována možnost použít GUI z Win7 nebo alespoň W2k?

Nicméně je to celkem jedno. W8 byly pokládány za fail už dávno před svým uvedením (a to i významnými zástupci některých velkých výrobců HW, se kterými jsem mluvil) a budoucnost to myslím velice jasně ukáže (stejně jako to ukázala v případě Visty).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi, nikdo te nenuti osmicky pouzivat kdyz se ti tak nelibi, muzes zustat na sedmickach, na xp, na cemkoliv co ti vyhovuje. Nastesti si moc maly pan na to aby si neco jako Microsoft mohl ovlivnit :-] Me se libi tak je pouzivam. Metro je konkurence pro ostantni touchscreen OS a je obsluhovatelne i bez touchscreenu. Appky v metru jsou uzitecne. Na touchscreen laptopu jsou osmicky zatim nejlepsi windowsy co byly. Kazda firma se snazi vydavat neco noveho inovacniho aby prezila v dnesni konkurenci a Microsoft neni vyjimkou. Kdyby zustali jen u jedne verze OS tak uz davno zbankrotuji. Podle me ani visty nebyly zadny fail kdyz si je pouzival na hardwaru na ktery byly zamysleny, ja je pouzival 2-3 roky uplne bez problemu a byl jsem s nima spokojenejsi nez s XP protoze mi nikdy nespadly, byly daleko stabilnejsi nez XP. Ty si fakt takovy prototyp ajtaka s velice uzkym pozorovacim uhlem a vidis jen tu svoji pravdu a delas z prkotinek zasadni problemy, ale svet neni cernobyly. Me osmicky prijdou super a lepsi nez sedmicky uz jen kvuli te symbioze novych appek z metra a klasicke plochy. Kazdy at si pouziva co chce a pokud se ti neco nelibi tak to nepouzivej nebo si naprogramuj vlastni OS podle svych predstav jestli na to mas. Taky muzes vylezt zpatky na strom a placat se po hlave ty opicko :-]

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ty si asi fakt nedovedeš představit co má admin na starosti za lidi, tedy typy kterým přesuneš ikonu IE na desktopu zlevého horního do pravého dolního rohu a oni jsou rázem bez internetu. Těm pak vysvětluj skryté kombinace kláves a další fičury protože ty staré, jimi pracně zažité, už nejsou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Delal jsem 4 roky spravce site ve firme v Praze + technika 2002-2006. Mel jsem na starosti hodne lidi, hlavne zenskych... Ubozi spravcove site, cely den vetsinou sedi na prdeli a sefuji na netu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ve firmě s 2000 zaměstnaci každému věnuješ jen 30 min, tak to je 17 týdnů s 12h pracovní dobou. Pokud se na nic nesahá, tak bych i válení šunek pochopil, při generčním upgrade ve firemní sféře, dosti těžko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem zjistil, že bezdrátovou síť můžu ze systému smazat jen přes příkazovou řádku. Dělají si srandu?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je bohuzel svata pravda... :-/
Je na to primo od MS article...
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/manage-wireless-network-pro...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Ten systém je použitelný, byť přetrvává absence věci jako všeobecných softwarových repozitářů. Nutnost lézt kvůli každé 3rd-party aplikaci na její web a stahovat nějaký divný EXE či MSI soubor, to je jednoduše otravné ..."

I na Windows si lze zprovoznit repozitář aplikací.

http://chocolatey.org

:-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždy, když někomu instaluji systém, tak se ho zeptám, zda chce metro, nebo aby to bylo klasicky. Někdo řekne to, jiný ono, jiný obojí a podle toho W8 nastavím. Standardně ale většinou metro nechtějí, takže naladím classic shell, vypnu reakce na rohy (body na obrazovce) a nechám jen pravý dolní roh, přes který se dá dostat na wifi a další blbosti + nastavím asociace souborů tak, aby se spouštěly desktop varianty a né metro varianty.

Standardně nastavuji uživatele + admina, kterému dám heslo. Pokud tak učiním, pc naběhne do uživatele, pokud uživatel provádí nějaký admin zásah, tak vyskočí žádost o heslo. UAC nastavuji na full.

Kdo vypíná UAC, je idiot, protože pak nemůže pracovat jako uživatel, jelikož okna nevyskakují a v několika případech není možnost, jak danou věc nastavit bez přehlášení na admina.
Dále, UAC vyskakuje jen u admin záležitostí, nevšiml jsem si, že by někdy vyskakoval zbytečně, tudíž nechápu ty nářky ohledně vyskakování apod. Mně to přijde plně ok.

Pokud jde o W8 jako takové, tak mi to přijde jako o fous lepší sedmičky, ale nelíbí se mi na nich jedna věc, zabili docela shadow copy a místo toho naladili nějakou historii, která je spíš backup, než shadow copy a vyžaduje externí/jiné uložiště. Maximálně super konfortní věc zabili. V sedmičkách stačilo mít nastavené nějaké pravidelnéí stínové kopie a pak jen ve vlastnostech složky si procházet historii a případně si dle libosti obnovit, o co uživatel omylem přišel. V případě historie to komplikuje požadavek na jiné uložiště :(. Zajímavé je, že ve Windows Serveru 2012 to zůstalo při starém a chová se to klasicky jako na sedmičkách.

Zdar Max

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mně tedy přijde správné, že uživatel, kterému jsem nedal práva admina, se k nim jen tak nedobere.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co to znamená, jen tak nedobere? Jaký je rozdíl v tom, když se uživatel nahlásí na admina v přihlašovací obrazovce a v tom, kdy mu je login nabídnut při admin zásahu? Navíc tu nejde jen o nějakého třetího uživatele, ale i o tebe, ty přeci taky nepracuješ běžně pod administrátorem.
Dále, když je UAC úplně dole, tak se to někdy chová i tak, že něco, co vyžaduje zvýšená práva padá, hlásí to blbosti, ikonku se štítem to nemá a člověk se pak dobírá mylných dojmů.
Koncept, který MS nasadil, nejde uzpůsobit a nejde moc měnit a člověk jej musí brát tak, jak je. Když začne měnit, je to nestandardní nastavení a pak má vážnější problém.
Zdar Max

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem proto, aby to uživateli řeklo nemáš práva a sbohem, na aby se běžnému uživateli hned zobrazila možnost zalogovat se jako admin. To pak můžu udělat přes spustit jako, nebo se jako admin skutečně přihlásit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vsak kdyz bude user ve skupine Users a ne Administrators, tak mu to zarve, ze nema prava, a kdyz nebude mit login na admina, tak ma smulu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spustit jako s vypnutým UAC nefunguje všude jako eskalace se zapnutým UAC.
Jinak nevnímám žádný větší rozdíl v případech :
"nemáš právo" vs "nemáš prvávo+zadej admin heslo"

Z bezpečnostního hlediska je to nulový rozdíl, z kosmetického je to pak už jen věc názoru.
Zdar Max

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

rozdil je dost podstatny v tom, ze kdyz nemas prava, asi nebudes mit ani heslo k admin uctu, tzn. ze neudelas nic a do dialogu loginu muzes psat co chces...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsme se nepochopili.
Já to beru tak, že si Jirka1 stěžuje na to, že to nabízí možnost zalogovat se jako admin (že to dává možnost uživateli zadat heslo). V tom já problém nevidím, protože to heslo znát nemusí.

Sám jsem na začátku psal, že zakládám dva účty, uživatelský a admin pro admin zásahy, na které má právo jen někdo, v případě jobu jen správce sítě.

Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechápu, proč bych měl být idiot, když umím PC nastavit uživateli tak, že i když nemá admina, tak jej při běžné práci nedostatek práv neomezuje. Naopak jen idiot nechá na zabezpečeném PC UAC zapnuté - není pro to jediný důvod tam nechávat potencionální bezpečnostní hrozbu, nehledě na problematičnost globálního nastavení prostředí při zapnutém UAC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S Win8 jsem mel problem, s Win8.1 problem zanikl, jelikoz moznost bootovat primo na desktop, zmenit metro, aby ve vychozim stavu vypisovalo desktopove aplikace misto velkdych kostek, vsechno jde krasne nastavit, a kdyz ne krasne, tak pres group policy...
Ad. UAC...chtelo by si o UAC neco nastudovat, proc tam vlastne je a co vlastne dela, to, jak je nastavene je nastavene rozume, ano, u Visty to bylo otravne, dneska to je nastavene tak, ze to je v pohode, kolikrat denne instalujete aplikace? a ano, existuji aplikace, ktere ke svemu spusteni vyzaduji pozvrzeni UAC dialogu, v tom pripade je ale aplikace spatne napsana od programatora, nebo je to aplikace, ktera je tak designed, protoze potrebuje neco hrabat v systemu (Process explorer od Marka Russinoviche a podobne). Nastesti ve W 8 nejde UAC vypnout uplne a tim tak jinak pouzitelny system degradovat na bezpecnostni uroven Win XP a nizsi, kdy byl kazdy v podstate Linuxovym rootem...
Za me UAC dlouhou dobu odsuzovano, po absolvovani nekolika MOC kurzu a dalsich bezpecnostnich kurzu mam UAC zapnute...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ad UAC: kolik uživatelů se ti na PC střídá, když tu sračku tak moc adoruješ?

edit: naštěstí i ve Win8 jde UAC totálně vypnout (přes registry).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad UAC: doma nikdo, v praci i 10 ve vyrobe...
nastesti to bezny uzivatel nemuze udelat a uz tuplem ne Domain User....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a pak nechapu, proc lidi jako ty upgraduji operacni system, kdyz je jedna z jeho hlavnich bezpecnostnich funkcni vypnuta a tim padem bezpecnost celyho systemu degradovana na uroven XPcek kde byl kazdy "rootem"...ale to je tvoje vec, treba az si projdes par skolenima, tak ti to docvakne, pak si precti obe knizky windows internals od Russinoviche a jeste lip bez na skoleni, pak pochopis, proc to tak cely je a myslim, ze si to taky zapnes :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hm.. NTčka používám od dob NT4 a vždy jsem měl jen práva usera na běžnou práci a dalo se s tím vyžít. Od Win2k už šlo spouštět programy "jako" a u XP se to dostalo do téměř ideálního stavu, bohužel s ohledem na děravost IE se to ke konci zásadně zhoršilo.

Možná je problém v tom, že ty předpokládáš, že každý jeliman funguje pod admin účtem...

edit: možná se někdy koukni do appdata jaký mrdník tam UAC vyrábí a osypeš se z toho.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne,je mi uplne jedno,jak si to delas ty,mych 450 uzivatelu je spokojenych,pracujicich v produktech od Autodesku,SolidWorksu atd,nikdo nema problem,zadna dodatecna opravneni krome ntfs prav na share nikdo nema nic dodatecnyho,admini jsou v cele domene pouze dva a tim,ze uzivatel nema oc instalovat do stanice, a ani nemuze,tak ani uac negeneruje mrdnik,jak ty si myslis,tak ze si to pro me za me nech vypnuty,kdyz to vidis jako bezpecnostni problem :-D cus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm.. jen 450 userů? ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jedine pres moju mrtvolu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Ony ty Windows 8 nejsou až taková hrůza" - článek vyšel 1.4.

Většina lidí zapomněla, že by jednou v roce neměla brát některé věci smrtelně vážně ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze ten titulek je pravdivy :-]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A použil autor příkazu ,, unix2dos "
aby to bylo na systémech s windows čitelné, z toho geditu :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Metro jako nová nabídka Start není zlé. Naopak bych řekl že i ve mnoha ohledech lepší. Ale to neustálé přepínání prostředí je humus, který dokáže znechutit i základní činnosti - např. otevření fotky z desktopu - a jsme v metru - proč? A tak je to pořád. Není pravda, že Metro nemusíte používat, to je naprostá lež. I když pracujete v desktopu, Metro si vás najde. Ani bych nespoočet, kolikrát mě někdo volal s tím, že "všechno zmizelo a nejde se dostat zpátky" = naskočilo Metro. Jedinný řešení co jsem našel je nahradit maximální množství systémových aplikací pomocí desktopových programů třetích stran a nastavit je jako defaultní. Otázka je, proč takový OS, kde se neustále automaticky mění nejen prostředí, ale i celá filozofie ovládání předinstalovávat do PC a notebooků bez dotykových obrazovek. Microsoft měl skvělý nápad, ale použil ho prostě špatně. Na internetu je plno konceptů W9 navrhnutých od běžných lidí, kde se pokusili zachovat prvky Metra i desktopu tak, aby to působilo jednotně a skvěle se to ovládalo na desktopu i tabletu. Microsoft si pořád tlačí vpřed ten svůj nesmyslný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.