Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pád z mobilního žebříku

Co myslíte, budu mít tuhle lacinou krabici i za rok?

Tezko rict, prvni vec je, ze to vypada, ze telefon pouzivas skutecne jen jako telefon, pak asi v telefonu nebude dostatek aplikaci, ktere ten lagdroid definitivne zasekaji a mrstis tim kramem o zed. Samozrejme co se tyka poruchovosti, tak je to o stesti, muze bejt povedenej kus, kterej vydrzi klidne pres dva roky nebo muze bejt smejd, kterej zkape po pul roce. Ale Doogee neni uplne nejhorsi z cinskych "znacek", takze sance tam urcite je.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To bylo možná špatně pochopeno. Na telefonování a SMS je jedno z mých čísel. Druhé má i data a na mobilu používám desítky aplikací. Mimo jiné syncuju několik mailů, mám tam klienty pro Citrix CDA, TeamViewer, OWA, z nepracovních věcí sociální sítě, železniční a MHD aplikace, RTL-SDR ovladače a několik aplikací k nim. Smartphone využívám už roky docela dost, jen jsem potřeboval ještě jednu SIMku čistě na hovory a text a mezi feature-phone si nevybral.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, v tom pripade verim, ze za par mesicu tu bude clanecek na tema, jak jsem s tim lagdroidem mrstil o zed. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja ťa nechápem, čo máš za problém s androidom, ja osobne ho nemusím ale ty pri každej príležitosti furt naň pindáš. Už si mierne otravný

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jo, furt do toho Androidu reju a nedam si rict. Hrozne mi to totiz leze na nervy. :-)

Jsem zacinal jeste s klasikou PDA Asus WinMobile 2003, pak byl Samsung Omnia II s WinMobile 6.5 a pak jsem presel na Android, protoze WP7 byl nehorazne jeblej system, kterym me Microsoft radne nastval a asi uz mu to nikdy nezapomenu.
Jenze ten Android, to v podstate dodneska ty stary WinMobile neprekonalo, jasny jsou tam aplikace, ale celej ten system ocesanyho jadra z linuxu nad tim javovske virtualni masiny nad kterou bezi nejake graficke prostredi a aplikace, to je tak dobry pro nejakej automat na vraceni lahvi v samosce, ale ne na minimalizovanej personalni pocitac.

Desne me zere, ze Google z tohle androidi pakarnou v podstate ovladl trh a ted se na nej nikdo dalsi ani nebude moct dostat, protoze Google to proste ovladl a zazdil. Kdyby to aspon vyvijeli k nejakemu pokroku, ale v podstate se to od prvni verze skoro nezmenilo, jen tam nabaluji dalsi a dalsi splacaniny a nic z toho.

Jasny, ze Google je proste komercni firma a maximalizuje zisk, ale nejak nepobiram, ze jim to lidi zerou a ze ten kriploid ma i mezi technicky zdatnejsima lidma treba tady na diit tolik fanousku. :-/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ako chápem ťa mne tiež neprirástol k srdcu, mám nexus 5 s čistým Androidom a je to des hlavne ak človek prejde zo systému ktorý mu vyhovuje, v mojom prípade to bola Nokia N9 s Meegom, k Jolle om sa nedostal tak som si myslel že si naportujem Sailfish na Nexusa ale nejako sa mi do toho nechce a tíško trpím s Androidom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že celý tvůj problém nechápu. Proč je špatně očesané jádro linuxu s nějakýma serepetičkama, když to funguje a lidem to dává, co potřebují? Já jsem začínal s Palmem (Tungsten T3), prošel jsem si různými Window mobile systémy, můj oblíbenec bylo HTC Touch Pro 2, protože HW klávesnici nenahradíš. Postupem času jsem si odzkoušel iPhone, různé verze Nokia smartphone i s jejich Symbianem, který mě připravoval o nervy, když jsem do něj potřeboval dostat vlastní SSL certifikát. Byl jsem nucen používat Blackberry. Nakonec jsem skončil u Androidu. Dostávám od systému, co od něj požaduju. Od časů hračičky, který musel mít aktuální firmware pokud možno co nejméně známé firmy, jsem se dostal do stavu uživatele, který prostě chce, ať mu zařízení funguje, aplikace běží a nemusí řešit problémy. A v tom stavu jsem. Takže proč bych neměl být fanda Andoidu? Co je na tom špatného, že Google dodal systém, který funguje?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pád na mobilní dno si představuji jinak , než stanovit si 2GB minimum u RAM , podporu českých pásem LTE , 6 droid a pak ještě lovit ve vodách "dovozových" číňanů (ti skutečně mají nálepku toho nejlepšího za minimum peněz - i s tradičními problémy fotomodulů a LTE). Jako skutečné dno bych označil regulérní akční zboží našich operátorů - za větší peníz menší vnitřní paměť,zdaleka ne tolik RAM , nižší verze droida a ...po mých zkušenostech velká pravděpodobnost s náhodnými restarty či zamrzáním které servis v Kladně obvykle řeší hláškou " Chyba se neprojevila , testováno dle metodiky výrobce a preventivně přeinstalován OS ;)"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lagroid? Milej zlatej, bejvávalo, teď už je to jen vlhký sen milovníků ovoce, kteří kupují předraženou činu a myslí si o sobě, že jsou něco extra. Vezmi si do ruky nějaký nový Samsung, třeba A5, který stojí polovinu toho co jáfoun a uvidíš, jak se má chovat OS na mobilu. Sranda je, že i takový střep jako třeba Samsung J3 šlape jak z praku. Android ušel velký kus cesty a pokud výrobce nezvrzá jeho implementaci, nebo ho nezabije nějakou obskurní nástavbou (jako třeba Samsung TouchWizem, ale to už je také minulost), tak neexistuje nic lepšího.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Android ušel kus cesty, ale špatný návrh napravit nejde, stejně jako tyhle sebeklamy jeho fanboyů, kdy za všechno špatné může v lepším případě nadstavba třetí strany a ne čistý OS. :D

Jako operační systém je Android pro smartphone nevhodný kvůli své špatné architektuře, nespolehlivosti, nekonzistentnosti, a v neposlední řadě špatně reagujícímu UI (je úsměvné, jak Google v každé nové verzi slibuje, jak už docílí plynulosti... a pořád nic, ani v Nougatu). Stačí se podívat do ADB logu, že i na předimenzovaném HW typu S7 jsou pořád dropy v hlavním vlákně, bordel na pozadí. A když se k tomu přidají tradiční opakované bugy i Googlích služeb, které sem tam vyžahnou baterku, tu dělají problémy při dotahování kontaktů ke Google Accountu, tak je vymalováno.

Android je fajn pro šířku svých možností a dobrou cenu, ale jako spolehlivý smartphone bohužel ne. Z „alternativ“ už tak bohužel zůstává jen iOS, protože slibnou platformu Windows Phone Microsoft definitivně zabil zabugovanými Windows 10 Mobile.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Blablablabla, tak asi vím, co denně používám a pokud budu mluvit třeba pouze za Samsung A5 2017 s Androidem 6.0.1 a novým TouchWizem, tak ten létá jako raketa a takový feel jsem neměl ani z iOSu. A rozhodně se nepovažuji za nějakého fanboje čehokoliv, z toho už jsem od "válek ...istů" dávno vyrostl, ostatně je to už víc jak dvacet let, maximálně mě může někdo obvinit z nevraživosti k Microsoftu a jeho produktům a to by se trefil, ale to je tak asi vše.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„z toho už jsem od "válek ...istů" dávno vyrostl“

Jasně, to je velmi dobře poznat už z těch „dospělých“ komentářů („jen vlhký sen milovníků ovoce“, „myslí si o sobě, že jsou něco extra“). Nebo z těch poznámek dávajících na odiv vaši erudovanost a objektivní fakta („Android ušel velký kus cesty“, „neexistuje nic lepšího“). :-D

Váš Samsung vám nikdo nebere, ani jestli se vám zatím neseká, nebo to nevidíte, budiž vám přáno. Ale generalizovat na základě toho a přitom nic o té technologii nevědět, to se shazujete sám.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo Sailfishi držím palce, Nokii N900 s Maemo5 mám pořád v šuplíku a byl to nejlepší foun ever :-) Ale Jolla ještě musí ujít pořádný kus cesty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak. Chyběl jim dlouhodobý partner na dotažení ekosystému pro Sailfish, snad jim to se Sony klapne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plánoval jsem nechat si z Indie poslat ten jediný aktuální telefon se Sailfish OS, který se dá ještě jakž-tekž koupit, ale nepodporuje naše LTE pásma, respektive pouze to městské, takže by mi rychlý internet končil někde u Horních Počernic. Jestli bude existovat něco, co bude plnit mé požadavky (2x SIM + SD, LTE) a bude to mít jiný systém než Android, pak odpověď na otázku obsaženou v závěru článku bude více než jasná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> sebeklamy jeho fanboyů
> zůstává jen iOS

Pobavils.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nestyď se být o kousíček konkrétnější. Já jsem zcela konkrétní argumenty, proč je Android nevhodná platforma, pokud chce člověk spolehlivý smartphone, uvedl.

Nebo jsi k sobě natolik upřímný, že víš, že protiargumenty nemáš, a musíš si racionalizovat svou hračku aspoň pubertálními výkřiky? Budiž ti přáno a třeba z toho někdy vyrosteš. :-P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak odpovím já. Uvedl jsi argumenty, které jsem nikdy nezpozoroval nebo jsou irelevantní. Dokonce na mě neplatí ani ta snaha racionalizovat nevhodný nákup. Jsem v pozici, kdy si můžu jako služební telefon koupit cokoliv, co si vyberu. (Jasně, že ne Vertu nebo nějakou zhovadilost) Když se mi to nebude líbit, tak si příště koupím něco jiného. Vzhledem k tomu, že to nejsou "moje peníze", tak si nemusím sám před sebou obhajovat, že jsem vrazil spoustu peněz do křápu. A přesně takhle to fungovalo, až jsem se dostal k telefonům, které mi vyhovují a nemám s nimi problém. Proč by měla uživatele nějakého systému trápit jeho architektura, když ten systém funguje tak, jak uživatel potřebuje?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je všechno hezké, ale proč mi to píšeš? Všiml sis, kterým příspěvkem začalo tohle vlákno a na co přesně jsem reagoval? Bylo tam tvrzení, že Android nelaguje, že se zlepšil a je to nejlepší mobilní systém, a kdo tvrdí že ne, tak že trpí vlhkými sny milovníků ovoce.

Tohle všechno jsou objektivní nepravdy. Jak se dají prokázat, pokud to někdo nevidí, jsem i uvedl (podívat se na architekturu, na provoz v ADB logu atd.). Já přitom nikomu neberu, že to třeba nevidí, nevadí mu to, nebo mu vyhovuje poměr cena/výkon a "detaily" neřeší. Ale něco jiného je na základě toho tvrdit bláboly o nejlepším systému apod., to fakt prr. ;)

„Jsem v pozici, kdy si můžu jako služební telefon koupit cokoliv, co si vyberu“
No, a já dokonce i jako soukromý telefon, Androidů jsem od verze 1.6 po 7 vlastnil, recenzoval, testoval už kolem stovky, stále jich mám dost doma i pro děti, které je běžně používají i jako telefony. Stejně tak jsem si prošel WP 8, 8.1, W10M (a předtím PocketPC, Windows Mobile) a iOS, z majoritních platforem jsem nevlastnil jen BlackBerry. Na všechny mobilní platformy aktivně vyvíjím a tak je znám i z téhle stránky. A proto jen znovu zopakuji, co jsem uvedl na začátku, pokud je pro někoho důležitá SPOLEHLIVOST (konzistentnost a rychlost reakcí, minimum problémů k řešení atd.) smartphonu i za cenu oželení některých funkcí, tak je bohužel v současnosti jedinou volbou iOS. Windows se staly nespolehlivými, přestože měly dobře našlápnuto, a Android trpí problémy už od základu kvůli svému špatnému návrhu. Proč s tímhle prostým konstatováním má někdo takový problém moc nechápu (tedy chápu, Android má kde kdo a tak každý negativní komentář odsoudí, aniž by o věci třeba něco věděl. A světlé výjimky jako třeba ty, to v tom množství nezachrání).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že má Ježek pravdu a drahé mobily jsou nesmysl.

Opet, pokud jde o telefonovani, tak jsi preplatil, protoze Nokia 105 je za 7 stovek. Pokud chci mit v kapse pocitac na cesty, takje cca. 10K minimum, co bych mel uvazovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hardwarovou vybavou slusne a dilenskym zpracovanim spickove jsou treba Xiaomi. Jsem manzelce poridil Xiaomi Redmi Note 4 za v prepoctu 4800kc a je to luxusni telefon s peknym fullHD IPS, celohlinikovim telem a cteckou otisku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi neni rozhodne spickove a uz vubec ne luxusni, ale vzhledem k jejich nizkym cenam se okolo nich u nas vytvoril hype, kterej jsem myslel, ze uz vyprchal, ale zda se ze jeste ne u vsech. Plati to same co pro Doogee, narazis na kvalitni kus a manzelka bude spokojena, narazis na kus s polofunkcnim digitizerem, coz u Xiaomi neni zadna vzacnost a jednou az do toho bude manzelka mlatit o sto sest, aby to konecne zacalo reagovat, tak ji rupnou nervy a mrsti s tim telefonem po tobe (radeji nos doma helmu). :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne že by byly Xiaomi nějak zázračné, ale prostě mají nejmíň chyb, které uživatele štvou. Nemají: malou baterku, pomalý systém, velké rozměry, vysokou cenu, škaredé provedení, velké rámečky okolo displaye, málo RAM, nepodporu karet, nepřesnou GPS, absenci aktualizaci, pomalé prostředí. Bohužel není moc jiných značek, které tady všechno toto nemají. Podle mého není nutné mít neco extra, ale spíš nemít tady ty chyby, což Xiaomi celkem splňuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem Redmi 1S, sekat se začal velmi záhy, a to jsem ho ani nepoužíval na telefonování, jen na hraní Ingressu, žádné jiné aplikace. Prostě Android. ;)

Když jsem ho pak aktualizoval na ofiko MIUI ROMku 4.4 a zkusil používat jako telefon, zjistil jsem, že se nikdo neobtěžoval v té ROMce rozfungovat tethering.

Tolik asi k tomu, jak Xiaomi rulez. Vlastně jejich powerbanka je docela fajn, 5S mi nabíjí dobře. :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Xiaomi Redmi už je dnes čtyřka. Všechno se vyvíjí. Mně taky Windows 98 pořád padaly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, buď za to může nadstavba, cizí aplikace, nebo starý telefon, nikdy není problém v Androidu. :-D Mám teď nějaká čtyřjádra s 6 a 7 a samozřejmě je to stále to samé.

Windows 98 a NT jádro jsou dvě naprosto odlišné věci, zatímco Android od verze 1.5 má stejný architektonický problém, staré open source knihovny se udržují z důvodu kompatibility i s chybami atd. A ty velké možnosti a fragmentace pak logicky nabalují další problémy. Novější mobily to maximálně do jisté míry a dočasně skrývají předimenzovaným hardware, to je vše.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Redmi 1 byl na svou dobu zcela bezprecedentní model, který ukázal, že něco takového jde za ty prachy vyrobit. Pokud ho srovnáš s tehdejší produkcí, tak to byla bomba. Ty popsané chyby měly úplně všechny telefony, jenomže podobné Redmi 1 stály 4X víc a v cenové hladině Redmi 1 byly plečky s 800x480 TN displayem a 512MB RAM.

Ovšem pokud na toto všechno zapomeneš a budeš srovnávat s dnešní produkcí, tak ti z toho samozřejmě vyleze, že je to plečka. Když srovnáš Ryzen s Athlonem XP, tak ten Athlon taky zcela propadne, přitom tehdy to byl skok jako prase.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Manželka tvrdí, že everything is perfect and that I have done my research well. No zatím je určitě spokojená. Mimochodem ja jsem teď upgradnul z HTC ONE M7 na Samsung Galaxy S6 Active - vodotěsná a nárazuvzdorná verze S6 s větši baterkou - unlocknutá americká AT&T verze, a taky zatím spokojenost, nahodil jsem Nova Launcher, i Android Pay šlape pěkně přes NFC. Ještě se chystám nahodit ofiko Marshmallow až bude čas a chuť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud o takovem telefonu dokazete rict ze je to luxusni tak nechci videt co povazujete za standard :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za ty penize je Xiaomi Redmi Note 4 urcite luxusni telefon s dilenskym zpracovanim, ktere si nezada s vlakovymi lodemi 2x-4x drazsich. V mimulosti jsem mel iPhony 4 a 4s, Galaxy Note 2 a HTC One M7, ktery byl prvni telefon konlurence-schopny iphonu co se dilenskeho zpracovani tyka. CPU/GPU je s prehledem dostatecne vykonne a jedno z nejuspornejsich co ted je na trhu a v kombinaci s nadstandardne velkou baterkou je to urcite top 10 smartphone co se vydrze tyka. Ukaz mi novy smartphone pod 5 tis. kc, ktery je celkove lepsi nez Redmi Note 4.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodnutí ponechte v rukou každého jednotlivce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnim firemni Doogee X5 Pro skoro rok a zatim jsem s nim velice spokojeny vzhledem na jeho cenu a vykon. Tvrzene sklo a silikonove pouzdo me z Ciny stalo necelych 100kc. Je v nem Android 5.1 a jednou za cas se mi stava ze mobil prestane reagovat na pokyny, jako kdyby se zaseknul ale pak se rozchodi, pro jistotu ho radeji restartuji.
Jako navigace na motorce je ale nepouzitelny, obzvlast pokud behem jizdy na nej sviti slunce takze se mi objevila hlaska ze teplota baterie je prilis vysoka a mobil se vypnul. Mel jsem ho ale napojeny na auto nabijecku (5V 2,1A), chtel jsem usetrit baterii vybijenim no nevyslo to.
Na druhu stranu nahradni dily jsou na nej opravdu levne, nove LCD stoji asi 5 stovek, na Samsung S4 LTE stoji kolem 3-3,5k takze za vymenu na Samsung si clovek poridi 2 nove smartphony :D
Je pravda ze fotky ve slabych svetelnych podminkach se nevyrovnaji klasickemu fotoaparatu ale pri dennim svetle venku to jak tak jde... Vydrz baterie je tak den-dva, zalezi kolik telefonuju a pouzivam hotspot na internet na sluzebni notebook.
Co me ale docela stve je ze kdyz jsem pripojeny na internet a nekdo me vola tak to 4G pripojeni se prerusi takze nemuzu z nekym resit neco po telefonu a zaroven pracovat na notebooku s internetem coz je kvuli moji praci dost limitujici. Reseni je pouze dalsi SIM karta z datovym tarifem a USB modem do notebooku.
Poslednich par dnu testuji Nokia Lumia 730 Dual Sim a dnes jsem provedl upgrade z Windows Phone 8.1 na Windows Phone 10 coz trvalo asi 3/4 hodiny a zda se mi trochu sviznejsi nez je Doogee coz bude asi zpusobeno trochu vyssi frekvenci CPU i kdyz ma 1GB RAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Co me ale docela stve je ze kdyz jsem pripojeny na internet a nekdo me vola tak to 4G pripojeni se prerusi takze nemuzu z nekym resit neco po telefonu a zaroven pracovat na notebooku s internetem coz je kvuli moji praci dost limitujici"

Aj Galaxy S7 pocas telefonatov skace na rezim E.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No jestli to nebude náhodou tím , že podpora hlasu u 4G služeb jistého operátora prostě není a na hovor se tak musí telefon přepojit na 3G buňku (či pokud dnes někteří sdílejí sítě a na 3G plánovaně rezignovali dokonce zpět na GSM). A to zamrzí , pokud něco právě paralelně stahujete přes systém ového Chromého a obnovení stahování začne opět od nuly .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Co me ale docela stve je ze kdyz jsem pripojeny na internet a nekdo me vola tak to 4G pripojeni se prerusi takze nemuzu z nekym resit neco po telefonu a zaroven pracovat na notebooku s internetem coz je kvuli moji praci dost limitujici. Reseni je pouze dalsi SIM karta z datovym tarifem a USB modem do notebooku."
Toto bohuzel resi az VoLTE a v jeho implementaci nasi drazi operatori zatuhli na urovni par modelu s upravenym FW...jestli ono neni VoLTE jen takova elitarska zalezitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na noname číňana se měl autor vyprdnout a vzít časem pověřené Xiaomi s Global LTE co má 4000mAh baterku. Vystřídal jsem několik noname číňanů a nikdy to nebylo ono - buď slabý foťák nebo baterka že vydržela jen dva dny a fakticky nulové aktualizace. Tim nechci dělat Xiaomi reklamu, ale je to první čínský výrobce který má přijatelnou cenu a výrobce se o své produkty stará. Dobrý býval Huawei než se stal víc známým a postihl ho stejný nešvar jako Samsung - pořádně zdražil a za podprůměrný hw s mizernou baterkou si nechává zaplatit víc než je zdrávo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doogee zatím vydává záplaty. Telefon vyšel někdy na podzim a po prvním zapnutí se mi stáhly bezpečnostní aktualizace Androidu za říjen, listopad, prosinec, leden a únor. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.

Xiaomi je přeci jen cenově trochu výš (pokud člověk nechce model který má microSD jen místo druhé SIM, hrozná móda) a hlavně to už je etablovaná značka, u které není moc s čím experimentovat. A LTE a 4000mAh mám také - jen těch 4000mAh vytankuje displej a dva GSM moduly za 48 hodin.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

záleží na optimalizaci a jak moc se mobil používá, já moc nevolám ale permanentně běží wifi, plus si na něm denně cca 40minut čtu s displejem na třetinovou světelnost, obě karty aktivní a vydrží celý pracovní týden - nabiju v neděli a pak až v pátek večer. Menší mínus je integrovaná baterka a bohužel kombinovaný druhý slot na sim. Ale zase vnitřní paměť je 32GB a to mi bohatě stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamo tvuj prispevek pochazi z jine planety.

Musim se smat neuveritelnemu cancu, jak byl Huawei driv dobry. Byl to smejd nejvyssi urovne, jako napriklad vlastnik jeste totalne smejdskeho Huawei Honoru 2 (nikdo tomu nerekl jinak nez Horor) o tom neco vim. Je uplne neuveritelne, jak se za ta leta Huawei promenil a ja kterej jsem tomu smejdovi nemohl prijit na jmeno, tak dnes doporucuju Huawei Honor 8lite nebo napriklad Huawei P9, protoze posledni dve generace uz jsou opravdu vys nez jeblej horici Samsung.

Xiaomi ma tradicni problemy s nefunkcnim digitizerem a ten Doogee neni o nic horsi co se tyka poctu reklamaci nebo nutnych obmen. Tohle jsou telefony na rok a pak musis koupit novej, proto je to taky levnejsi. (Samozrejme sem tam se nekomu postesti a telefon je drzak, to se stava i u jeste vetsich smejdu.)
Xiaomi obcas pouziva SoC Snapdragon, pak je samozrejme uz zde v diskuzi zminena GPS na uplne jine urovni nez kdyz si nekdo poridi ten tragickej Mediatek, kterej ma presnost GPS tak +-100 metru, pokud nejakym zazrakem dokaze vubec fixnout satelity.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já poslední huawei měl v roce 2013 a tehdy šlo o solidní stroj za solidní cenu, i ve tmě pěkně fotil ve své cenové relaci. Se staršíma verzema Mediatek souhlas, Helio čipsety by už ale měli být na lepší úrovni. Jinak k němu mám taky nedůvěru, proto jsem vybral Xiaomi právě se Snapdragonem a nemůžu si stěžovat. Také je na jiné úrovni optimalizace Os s nadstavbou MIUI která je špičková - nikdy se mi nestalo že by bezdůvodně padaly aplikace jako třeba u ZOPO nebo Ulefone. Hlavně proti předchozím číňanům pořádná citlivá wifi která konečně chytí signál i ze šmejdského o2 routeru co je v přízemí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasny. Pobav se s nejakym cinanem, oni chodej i na anglicky psany weby. Ti rekne, ze v Cine TOP: Huawei, pak Xiaomi a Meizu a pak zbytek. Takze jasny, ze proti tomu cos mel je Xiaomi posun vpred. Ale s korejcema (Samsung, LG) nebo i s tim Huawei je to porad nizsi liga.

Helio X cipy vypadaji OK, ale Helio P je zase radne osizeny, ty radeji nebrat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

posun vpřed je to až u vyšších tříd korejců i huawei, v cenách kolem pěti tisíc nemá xiaomi konkurenci. Než dát 15+ tisíc za telefon radši koupim nový cpu nebo grafiku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

až na to že má jen 2GB RAM, poloviční rom a o 1000mAh nižší baterku a taky pouze 13Mpix foťák :))
Můj Xiaomi redmi note 3 special ed. má 3GB,32ROM, 4000mAh, 16Mpix, cpu Snapdragon 1,8Ghz a to jsem ho koupil na podzim za 5600kč.
Za tenhle Honor bych víc jak 4 tisíce nedal. Podobně je na tom Samsung - jak si udělal jméno tak řádně podražil i nižší mainstream. A pak ty jejich aktualizace. Já mám i na tomhle poměrně levném přístroji jistý update na Android N (miui 9). Sice by se mi líbila větší baterka jak je v Mi Max ale ty rozměry a váha už vůbec nevyhovují. Na nich se mi líbí že ač mají i dražší modely tak tolik nezpychli úspěchem a i ve střední cenové hladině nabízí zařízení parametrově o kus před konkurencí. A že by třeba v porovnání s tímhle Honorem mohli dát cenu o 1-1500 výš....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nebyl tak kritický, podle mě se jim to už skoro povedlo, docela dobrý pokus. :-) Jsou i lidi, kteří vymění den výdrže za FullHD. Třeba já to sice nejsem, ale spíš se v tomto považuji za menšinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlastním cinana jiz 2,5 roku, Jiayu G4S 8core MT6592, 2GB/16GB, 3000 mAh.... krom nefunkcni GPS, coz je problem vsech starsich mediateku, vse slape jak hodinky, i po teto dobe zadny HW problem - pouze jednou reklamovan, nefukcni WiFi a BT spatny kontakt na antene. vyzkousel jsem na nem vse mozne, KitKat, Lollipop, Marshmallow, vse beha jak hodinky, ale vratil jsem se ke KitKatu, ten je nejsviznejsi. Vydrz baterie cca 2 dny s puvodni baterii (!!!), nabijim pri stavu pod 10% a vzdy do plnych. O zasecich nevim, stalo se pouze jednou, ma chyba, kdyz jsem zas neco hekoval v systemu :) Takze za mne paradne vyrobeny pristroj.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se tedy s problémy s GPS setkal i u nového Mediateku, právě zrovna toho v X5 Max Pro, který jsem koupil minulý týden. Ne že by to nefungovalo vůbec, ale přesnost je na vážně příšerné úrovni, ukazatel konstantně ukazuje špatným směrem atd..
Ale kromě té GPS a foťáku zatím bezva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ukazatel konstantně ukazuje špatným směrem" = nefunkční kompas, přesně jak píšu, je možné že to kompas vůbec nemá. Já ho třeba v geocachingové aplikaci vypnul, šipka ukazuje jen dle GPS a přesné je to dost. Hop mám kolem metru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kompas se v každém novém přístroji (který ho má) musí zkalibrovat, je na to série několika poměrně zvláštních prostocviků, které mobil ukazuje postupně na displeji a zároveň očekává jejich postupné provádění. Kalibrace se musí vybrat v menu přístroje a spustit, po provedení kalibrace mi pak už vždy na všech přístrojích kompas ukazoval správně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No držím ti palce - sám mám mimochodem blbofoun - ale pokukoval jsem po tom. Stále nevím, jestli mám psát pro Android nebo pro Win mobile - zatím mi stačí emulace.

Po shlédnutí následujícího videa, kde chlápek na lince pájí mobil 3 centimetry tlustou pájkou... no nevim, třeba tomu nerozumím.
https://www.youtube.com/watch?v=8MIuX8wNNEo&t=114s

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaprvé špatně vidíš, protože se pájí hrotem a ne topným tělesem a za druhé tomu opravdu nerozumíš, asi jsi toho moc nenaletoval. Místo, kam letuješ, potřebuješ prohřát co nejrychleji, takže pokud je to třeba zem, kde je ta plocha docela velká, tak používáš i větší hrot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neumím si představit, jak se dá plochý multižilák připájet tím špalkem, když evidentně přejíždí přes všechny jeho žíly "na prase", ale říkám, rád se nechám poučit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sem se schvalne podival cim to paji a je to uplne klasicka "kudla" a postup je uplne standartni
bodnes jeden vyvod a pak je vsehny pretahnes kudlou jedinej lepsi hrot co si na to mohli vybrat by byla minivlna

http://www.jbctools.com/c245939-cartridge-knife-60-x-04-product-429-cate...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc jsem toho nenapájel, ale zase tuším, že když je pájky tak akorát, není studená, tak se neudělá mezi piny můstek, bo pájka na tišťáku prostě drží a zůstane jen na kovovém podkladu, jinde se nechytá obdobně jako kapka vody na vodoodpudivém podkladu, tak jak je to vidět na videu. Proto to obrovské topné těleso.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi mi4c , za 100€ snapdragon 808 fullhd 5" ips 2gb ram 16gb flash, co dodat ide to az velmi dobre za tu cenu, kopa alternativnych ROM , android 7 od vyrobcu, lacne prislusenstvo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davat do cinskeho telefonu svoju sim kartu sa rovna digitalnej samovrazde.
Cinske telefony nepodporuju nase LTE.
Pouzivat to bez nakej vlastnej romky je sialenstvo.
Existuju lacne telefony od doverihodnych znaciek ktore splnia vsetky poziadavky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Do čínského telefonu jsem SIM kartu dal poprvé před šesti lety a stále žiju, viz http://elkast.i-logout.cz/episode.php?view=07
Nevím jak vaše, ale naše LTE Doogee X5 Max Pro normálně podporuje.
O custom ROMce jsem přemýšlel také, pak jsem si zas nechtěl hrát s porušením záruky (normální nákup v ČR), ale teď to vypadá, že budu muset mobil rozebrat a vyfoukat prach z foťáku, takže bude stejně po záruce a tudíž se zas můžu k ROMce vrátit.
Jiný telefon za tuto cenu jsem s danými parametry nenašel, začínají někde na 150 % ceny, spíš více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1.) bullšit
2.) podporuje všetky LTE operátora 4ka
3.) nieje to šialenstvo, skôr je nutne sledovať povolenia aplikácií ako na každom androide
4.) neviem ale, neviem o žiadnom inom
70000 bodov antutu
5" full hd ips
Dobrý fotoaparát
Oficiálny LineageOS 7, alebo Mokee
Cena do 150€ u nás s DPH
Nejak som nič lepšie nenašiel, ale možno som slabo hľadal..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

totální nesmysl. Stačí trochu hledat, třeba xiaomi má na tohle označení global LTE. Tak se stačí dívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„telefon byl z těch nejušlechtilejších materiálů"

Takováhle neznalost je k smíchu. Který iphone je z pozlaceného nerezu, titanu nebo karbonu? Která konzerva nebo nápojová plechovka je z nerezu, titanu nebo karbonu? Snad to docvaklo. Chápu, že mladší ročníky jsou mimo, tak si projděte historii luxusních mobilů minimálně od Nokie a Motoroly a pak něco pište. I taková mainstremová Nokia C3-01 má ušlechtilejší materiály a působí luxusněji než Iphone za trojnásobek.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuejete resetovat ironický senzor. Nějak občas, zdá se, na mírnější náznaky nereaguje. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je tak mírný náznak, že fakt nevím. Podobný řeči jsem už párkrát slyšel a byly míněny vážně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja to pochopil taky tak, ze to je ironie. Snad by takovou cipovinu logout nemohl myslet vazne, takze jsem se pri slove nejuslechtilejsi zasmal a doufam, ze to byla fakt ironie. :-)

Jinak ono se na webech zabyvajicima se mobilnima technologiema uz pred casem vyrojilo par pritroublich totalne zfanatizovanych iovci, ktere tvrdili, ze cituji: zatimco tamtung je celej z obycejnyho plastu, tak iPhone je vyroben pouze z prvotridniho uslechtileho hliniku. (konec citatu)

:-D :-D :-D

Doufam, ze logout ironizoval prave tenhle totalni nesmysl, kterej muze z huby vypustit leda nejaka kedlubna s IQ tykve.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodil bych konfety, ale musel bych to zametat :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ehm... hned nasledujici veta zni:

"Určitě tyhle názory znáte - jsou jich plné diskuse na každém serveru"

Jestli vam z tohodle nedoslo ze autor to mysli ironicky, mam pro vas spatne zpravy...

Jo, @autor: priste plis cervenej blikajici napis IRONIE se zelenym pozadim, font velikosti alespon 72px, to by (snad) mohlo stacit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže se proti nim nijak nevymezil a vzhledem k tomu, že sám iphone vlastnil se minimálně zčásti zařadil mezi takové lidi.

Bude se o mně vědět, že jsem bývalý neonacista. Napíšu, že všichni romové jsou šmejdi a že je to často napsáno v diskuzích. Nevzbudí to podezření, že jsem stále proti romům zaujatý? Oprávněně vzbudí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak už je to jasné. Máte s ironií dost problém (nicméně takových lidí je dost). Vaše věta s romy není ani trochu ironická. Ironie vyjařuje opak nebo naopak zveličení toho co je přímo napsáno, takže by to muselo být kupříkladu něco jako "všichni víme jací jsou romové pracanti". A z dalšího kontextu čtenář usoudí jestli to je propagační materiál hnutí Romea nebo ironická věta.

Viz Wikipedie: Ironie (řec. eironeia, zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ááá, další Sigmund Freud říznutý lingvistou. Tak za prvé. Moje přirovnání o romech nemělo být ironické, protože to původní s iphonem jsem tak taky nevnímal a nevnímal jsem to tak kvůli tomu, že viz moje zdůvodnění. Šlo jen o univerzální schéma pochopitelné pro toho co to jako ironii chápe i pro toho co si myslí, že to ironie nebyla.

Majitel iphonu málokdy používá ironii tak nešikovně jako ten obrýlený pán. Kdyby to byl známý odpůrce iphonu a použil stejné vyjádření, tak by nebyl problém s pochopením, protož by si tak dělal z majitelů iphonů srandu a opovrhoval by jimi, jenže on byl jedním z nich a v tom případě je opovrhování méně pravděpodobné a proto ironie nefunguje nebo je minimálně sporná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápání psaného textu není otázka lingvistiky. :-)

Nemyslím, že by "ten pán" byl odpůrce či fanoušek iPhone, proč by boha měl být každý vyhraněný fanoušek či odpůrce něčeho. Spíše brousí mezi platformami podle toho co zrovna se mu jeví nejzajímavější. Pro zkušené harcovníky jsou pak komické různé PR perly hardcore fanoušků a odtud ta ironie. Uf, ale není nic horšího než vysvětlovat vtípky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

panečku taky jsem se něco nareklamoval se Z10 kvuli nahodnym restartum, nastesti mi to na po treti uznali...
No a pak jsem koupil Z30

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buseš ho mít i za rok ? Nevím, záleží jednak na obligátní "klice na kus" a druhak na tvé chuti si (ne)pořídit něco nového/jiného. Ale jinak jako lowcost ...pardon, jsme v Česku - nízkonákladová volba to není špatné. Ta značka je za ty prachy celkem kvalitní. Já mám přes rok Doogee X5Pro (což je model z podzimu 2015), aktualizace chodí i upgrade na Android 6 dostal (nevyužil jsem) a kupoval jsem ho za 2300Kč v době, kdy k němu dávali náhradní 3100mAh baterii a SIMkartu s 200Kč kreditem.

Proč ho považuju za kvalitní ? Kromě osobní zkušenosti pro toto tvrzení hovoří i fakt, že se ten telefon prodává dodneška a na známém, leč nejmenovaném eshopu za něj chtějí 2900Kč+ a nedávají k němu zhola nic... ;))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem pořídil BLUBOO Dual, foťák mile překvapil, přemýšlel jsem o recenzi. Po počátečních problémech se jeví velmi dobře. Služebně už několik let používám jablíčko a co se týká stability jsem velmi spokojen, nicméně tenhle 110$ android mne zatím mile překvapuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do roka skoncis pri inej znacke (android) alebo pri dualsim adaptere na iphone. Nebrat nic ine ako Xiaomi\Meizu\Honor\cHuawei v nejakej rozumnej hardwarovej konfiguracii. To je stvorica ktora je overena, zvysok su cinske experimenty, vratane Doogee. Ako tu uz niekto spominal, tak Mi4c za 100€ nema konkurenciu. Je to vykonny telefon a MIUI kope prvu ligu. Mam sice Redmi Note 2, ale ten telefon je neskutocny. Po roku som mal Galaxy S2 zasekane jak hovado, ale toto Xiaomi si ide svoje, telefon je rovnako svizny ako v prvy den ... a nemam s nim jediny problem. Ten obhajca iphonu hore nech vyskusa a potom sa tu vykecava o lagovani ci inych veciach. Netvrdim ,ze apple a iOS nepatria do spicky, ale clovek by bol prekvapeny co za telefon sa da vyrobit za 150 € a ako vyborne ide. Ano, nebude mat taky dobry fotak ako iphone, ano nebude mat uplne vsetky ficurky ako samsung ci apple, ale! vo vela dalsich veciach bude s nimi drzat krok. Treba skusit a potom sa mozme bavit :)

Btw: mam mediatek helio X10 a GPS ide ako vino ... za minuly rok mam zasebou vyse 200 trackovani do prace, signal mam VZDY do 10s. Najslabsi clanok telefonu tak ostava fotak, ale inac maximalna spokojnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"clovek by bol prekvapeny co za telefon sa da vyrobit za 150 €"

IPhone, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IHS Markit: výrobní cena iPhone 7 32 GB je cca 225 USD (tvrdí). :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno bolo vhodnejsie napisat, co vsetko sa da predat za 150 €, ale samozrejme vyrobit nieco neznamena vyslovene len hardwarova cast ... v pripade mobilu je to aj software, marketing atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem v létě levnýho (80 USD) čínskýho androida - osmijádrovej mediatek, 3GB RAM (hlavně kvůli tomu, quadcore s 3GB nebyl), dualsim, lte, funkční gps. Momentální uptime mám 4148 hodin (používám obě sim), takže nemůžu říct, že by se stabilitou byly nějaké problémy. Všechno běží a běží svižně, předtím jsem měl taky číňana a také na svou dobu realtivně v pohodě (až klasika na gps). Není to žádnej luxus, nikdo mi to nezávidí, to mi vůbec nevadí, naopak nejspíš by ho ani nikdo neukradl :-)
Jen se zrovna u tohodle telefonu nedá počítat s ofiko updatama, android6 sice výrobce slíbil, ale slib nesplnil, s tím jsem počítal. Ostatně můj předpředchozí "značkový" sonyericcson nedostal od výrobce taky upgrade systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výrobce slíbil, ale slib nesplnil" - Lenovo? Ten je schopen 4x po sobě posouvat slíbený termín (co půl roku) a pak se na to úplně vykašlat, s tím, že 2 roky starý termín na jeho webu visí pořád, ale telefony nikdy upgrade nedostaly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, byl to Elephone :) Tedy oni dokonce vydali update na šestku na starší model, takže v tom spíš čichám nějakou nestandardnost HW, která jim znemožnila to vydat, protože by to dalo víc práce (i když je to obyč MT6753 bez nějakejch dalších vymožeností jako fingerprint sensor apod).
Tatík má Lenovo P1m a taky dost škoda, že na to lenovo prdí, nicméně já bych lenovo nesnesl kvůli jejich nadstavbě, co spíš tak ořízne ty důležitý funkce. Naštěstí elefoun má vcelku čistej android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napsat clanek o tom, ze jsem si koupil levnou cinskou sracku... ale uspech to podle diskuze ma :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čekat při přechodu z Mercedesu na Fabii ,že Fabia bude srovnatelná, to opravdu nelze. Daleko lepší by bylo srovnat telefon za stejnou cenu jako iPhone, třeba nějaký Galaxy od Samsungu. A iPhone vás rozhodně nezařadí mezi "smetánku" IT světa. Možná mezi nějakou módní smetánku nebo náboženskou smetánku. IT svět se vám tak maximálně vysměje, co jste to za vola, že jste schopný udělat takovou do nebe volající blbost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co je na iPhone tak hrozného? 4 funguje bez problémů dodnes, SE je parádní prcek, Lumia 920 také stále slouží. Zato sam Note a nějaký Sonny do roka a do dne. Je to jenom pracovní nástroj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Daleko lepší by bylo srovnat telefon za stejnou cenu jako iPhone, třeba nějaký Galaxy od Samsungu“

Tak dobře. Starý iPhone 5S, který se dá v současnosti koupit za 7 tisíc, je proti vlajkové lodi Galaxy S7
- plynulejší (Android na S7 v UI stále laguje a to i po updatu na nejnovější Nougat; třeba při odemykání při probouzení ze spánku, skrolování v seznamu aplikací v Play Store apod., takže nejde rychle trefit potřebnou položku v ještě se pohybujícím seznamu)
- rychleji a intuitivněji se odemkne otiskem prstu (stačí promáčknout tlačítko TouchID a ne čekat 300 ms s položeným prstem na dotykové plošce a tipovat si, jestli se vůbec něco stane)
- bude fungovat stejně i za rok bez ohledu na počet nainstalovaných aplikací (tedy pokud Apple nevypadá novou aktualizaci iOS, která starší modely zase zpomalí, to je druhá věc :D)

A teď jde jen o to, jestli jsou pro někoho tyhle věci důležité, nebo ne. A kecy o výsměchu IT světa apod. si nech od cesty, ty Fábie. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To na tom musí Galaxy S7 být opravdu špatně, protože když srovnávám iP5s a Doogee (a v článku jsem to nechtěl moc rozmazávat), tak to Doogee je rychlejší. Ano, scrolling je stará bolest Androidu a nic člověka nenaštve víc, než když si koupí top model a zjistí, že iPhone ty dlouhé seznamy zvádá o dost svižněji (moje situace z roku 2013). Jinak ale:

- odemykání otiskem prstu - na senzoru iP5s někdy musím držet prst po zmáčknutí o dost déle než 300ms, aby ráčil poznat, že to je můj prst

- aplikace se spouští neuvěřitelně pomalu, například takový Twitter klient je na Androidu nesrovnatelně rychlejší a to jsem náhodně vybral jednu z aplikací, které denně používám

A to nemluvím o tom, jak se iOS 10 stal za ten necelý rok strašně zabugovaným, například mi soustavně nechává zobrazenou klávesnici nebo různá zadávací pole i po ukončení aplikace, respektive přepnutí do OS.
Příklad: https://pbs.twimg.com/media/C4FCx5_WEAAFC47.jpg
Jak vidno, nic kromě systému v daném okamžiku neběží, tak co tam dělá to textové pole?

Jsem schopen a víc než ochoten uznat vlastnosti a výhody jednotlivých mobilných systémů, fanboysmus mě pustil když mi umřel třetí nebo čtvrtý oblíbený OS v řadě a prohlašuju, že to dneska je všechno na jedno brdo. Bugy jsou všude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano, je to o optimalizaci ale nejen os ale i aplikací. Na Android M na zmíněném Xiaomi se seznamy netrhají, vlastně je vidět že si číňan dal dost práce na plynulosti. A taky co člověk to názor, nakonec si to stejně kupující musí osahat sám. Jenže ty schopnosti jsou dneska tak podobné že rozhodují ve finále maličkosti - mě třeba nyní láká Samsung A5 letošní verze jen kvůli tomu že na zhaslém displeji se zobrazují hodiny a nějaké notifikace. Poslední takové přístroje byly stará véčka kde čas a datum na vnějším displeji také mírně svítil aniž by se na aparát muselo šahat. A u normálně tmavých destiček je to super věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„na senzoru iP5s někdy musím držet prst po zmáčknutí o dost déle než 300ms, aby ráčil poznat, že to je můj prst“

Tak to děláte něco špatně, nebo máte nekvalitní otisk/prst. :) Já s odemykáním problém nemám, je to konzistentní a dostatečně rychlé, že nemusím ani prst držet, stačí silněji promáčknout.
https://www.youtube.com/watch?v=ODhLpumR2Ac

„a prohlašuju, že to dneska je všechno na jedno brdo. Bugy jsou všude.“

Samozřejmě, jsou. Ale v iOS je těch problémů stále řádově méně, než jinde. A je škoda, že není opravdová konkurence ve spolehlivých OS pro mobily, jen větší nebo menší kompromisy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu.... vykastrovanej i.osel jsem nechtěl ani za dara a porovnávat ho navíc s tím nejlevnějším Možná snad jenom že je ten článek celkem vtipně napsanej jinak vůbec nic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.