Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Krátký pohled na finální Windows 8.1 (v češtině)

Příšerný. Trnu hrůzou, až mi můj laptop odejde a já si budu muset koupit nový. Fakt nevím, co budu dělat, ale osmičky prostě používat nebudu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no co by, bud oficialny downgrade na windows7 alebo neoficialny download windows7 :-). Alebo ak ten win nebude tak nevyhnutny tak pomaly presun do ineho tabora, ci uz MacOSX alebo nejka Linuxova sranda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co se všichni tak bojíte, když já se naučil dělat s GNOME 3, což byl mnohem větší rozdíl od GNOME 2, tak proč by se Windowsáci nenaučili překousnout nějaké Metro. Sice jsem u Windows 8 moc ještě neseděl, ale nepřišlo mi to od Windows 7 až tak jiné co se způsobu práce týče, na rozdíl od toho přechodu GNOME 2 > 3.

A už vůbec nechápu, jak některým chybí nabídka Start, co v ní všichni tak hledají? :-) Já, když sedím u Windows, tak do nabídky Start lezu tak akorát abych ten počítač vypnul/restartoval, přes vzdálenou plochu to dělám pomocí alt+f4, tam je nabídka Start úplně k ho*nu ;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No já je sice nemám, ale mí zákazníci už jo a jeden příklad "podivnosti" za všechny: instaluji tiskárny, takže klávesa Start - metro, píšu Ovl, zvolím ovládací panely - desktop, a moje nainstalované tiskárny nikde, tedy jen pár. Dám chrome, tisk, zvolit tiskárnu (vidím všechyn), dám upřesnit a volilá, jsem taky v ovládacích panelech, ale vidím všechny tiskárny.

Takže ta dualita není jen o metru, je o tom, že hafo aplikací jsou Two-Face a každá to dělá jinak, ačkoliv mají stejný účel (explorer, skydrive, onenote, správa účtů apod)

Matně si vzpomínám, že pod linuxem bylo něco podobného, ale tam jsem věděl alespoň to, že jedno nastavení interpretují dvě růzuně pojmenované aplikace a proto ta dualita, ale takhle už uživatel nemá šanci se v tom vyznat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi...neumim si uz ani představit, ze bych něco spoustel tak, ze bych musel nekam něco PSAT.
Brrrr, desna představa :-))
To ja si to radsi naklikam mysi, a docela bych uvital, kdyby to tak zustalo - prave proto vyuzivam systém zastupcu na plose. Takze tlacitko Start me az tak netrapi, jako to, ze POTREBUJU klasickou PLOCHU. Plocha je v podstate porad stejna, uz od dob win95 a proste takovou ji potrebuju.
Nechci zadne debilni dlazdice, ani nic podobnyho :-((

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Boze proc tak slozite. Prose klepnete v charmu na nastaveni\ovladaci panely.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam napriklad svoje start menu upravene tak aby sa podobalo co najviac na menu co mam v openboxe. Takze ked som na win a podvedome kliknem na plochu druhym tak si hned uvedomim ze to mam v starte a vsecko najdem tam kde to ocakavam (zhruba, appky niesu rovnake). Samozrejme pouzivam stary typ startu, nie ten novy v aero, ale urcite aj tam by to slo.
A proste budem ma to co mi vyhovuje a ne co mi naky šuiln vyvojar nanuti, a mysli si jaj ke to prevratne. Neni to nic nez telefon roztiahnuty na velky monitor, kravovina na patlanie prstu. Ne dik ja mam mys.
Gnome 3 je snad este vacsi fail ako metro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je o úhlu pohledu. Tobě přijde jako nesmysl patlání prstem, mě zase ježdění myší, zmáčknu "win" klávesu, napíšu 'ev' a dupnu Enter, zapne se Evolution, napíšu 'chr', dupnu Enter, pustí se Chromium. Co bych kde jezdil a hledal myší? To mi přijdou větší fail tyhle ujeté nabídky, kde v seznamu hledám a klikám, v GNOME 3 tohle udělám 10x rychleji, tak jakýpak fail?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je to o uhle pohladu.

Co by si robil(alebo bezny uzivatel), ak by si dany system a aplikacie nepoznal? Nevies, co je chromium, nevies, co je evolution.
Bol by si "hotovy" a nevedel sa kde pohnut. To je jeden z problemov win8.
Postavim bezneho pouzivatela winXP(Vista, 7) pred win8 a chudak ma problem sa v tom zorientovat. O zisteni ako napr. vypnut PC ani nehovorim.
V operacnom systeme so start menu by si klikol na start->programy->internet->chromium. Vypnutie to iste.

Gnome3 je tiez des (clovek sa tam zbytocne uklika a nabeha mysou), Unity tiez.

Zaklady neprehladnosti boli dane uz vo win Vista. Cim dalej tym to bolo horsie.

Vobec nechapem ludi, co toto navrhli. Mam pocit ako keby vsetci nasilu inovovali aj ked to nieje potrebne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já ten problém identifikoval zhruba tak, že aby bylo dotykové prostředí funkční, musí být navrženo tak, aby se ani jinak než jako dotykové pořádně nedalo ovládat. Právě takové jsou Windows 8 a celé Metro. Je to navržené pro dotyk a ovládání klasicky myší není zrovna moc komfortní. Ne, že by to nešlo, ale klasické prostředí Windows se ovládá myší lépe. On ten kurzor je přeci jen podstatně přesnější než prst na monitoru.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale tenhle problém bych měl i ve Windows a je jedno jakých. Když nevím, co vlastně hledám, tak jsem v prde.. no víš kde.

Já se v GNOME 3 určitě myší nenaklikám ani nenaběhám, prakticky ji nepoužívám a v tom je síla GNOME. Myš potřebuji možná tak maximálně v prohlížeči, jinak na ni nesáhnu. Používám v práci a doma na desktopu GNOME 3, na notebooku mám i3wm a myš používám na obou absolutně minimálně, respektive jen v aplikacích, ne k ovládání prostředí. Nikdy by jsi neřekl, že je GNOME 3 úmorné ježdění myší, kdyby jsi ho alespoň chvíli používal. Ale nic si z toho nedělej, to vidím denně, jak na GNOME 3 nadávají ti, co k němu sotva čuchli.

Ne že bych chtěl GNOME 3 kdo ví jak chválit, to nebudu ani Windows 8, ale jestli jsem se něco za těch několik let, co dělám v IT, naučil, tak to, že lidi velmi rádi přehánějí a kydají špínu na to, co nepoužívají a spadáš hezky do této kategorie, všechno je na hovno, Unity, Windows 8, GNOME 3, vlastně už Visty byly na hovno, přitom Visty mě naopak přijdou úplně na stejné "brdo" jako Windows XP a Windows 7, co se do ovládání týče.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal vyse - něco nekde psat, to ani nahodou. Když chci něco spoustet, tak od toho mam ikonky na plose, pripadne dole na liste ve "snadnem spusteni".
Jsem si jisty, ze to je mnohem rychlejsi i pohodlnejsi. Samozrejme, ja na Pc spoustim tak 20-30 věci, vice ne. Chapu, ze někdo, kdo spousti stovky ruznych programu, tak mu to vyhovovat nemusi

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uvedeny zpusob ovladani je mozny i ve Windows 8. Nic v tom nebrani.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na ploše? Kde 99% času nevidím? Tam mi jsou ikonky fakt na hovno. Na panelu mám uložené ty nejčastější samozřejmě taky. Ale rozhodně tam nemám všechny, aby se nepletly a jakmile tam nějakou nemám, tak je rychlejší a pohodlnější napsat první dvě tři písmenka z názvu a dát enter, než to hledat někde v padesáti podnabídkách pomalou a nepřesnou myší (v porovnání s psaním na klávesnici).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, osobne na PC pouzivam tak 20-30 programu (nainstalovanych bude vice, ale ty zbyle aktivne nepouzivam).
Pokud hraju hru, tezko potrebuju spostet něco dalšího. Pokud něco pisu například ve wordu, a potrebuju spustit nejaky další program, tak tu klavesnici i použiju, když uz u ni sedim, prepnu si na plochu a spustim program přes ikonku. Pokud bych zrovna nic nedelal na klavesnici a byl bych linej k ni natáhnout ruku, tak kliknu do praveho dolniho rohu, a jsem na plose, a kliknu na ikonku:-)
Osobne mam mys tak v ruce a ikonky mam tak prehledne rozmnistene po plose, ze je to pro me opravdu nejpohodlnejsi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednou napíšeš "někde něco psát, to ani náhodou", potom tedy "tu klávesnici i použiješ", no to mě neštvi :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnici použiju v pripade, ze sedim u wordu, to znamena, ze zrovna mam ruce na klavesnici a nikoliv na mysi
Potom tedy nasleduje synchronizovany pohyb levou rukou na alt+tab a pravou rukou smerem k mysi. V okamziku, kdy prava ruka jiz drzi mys, mam tam diky alt tab plochu a mysi kliknu na ikonku :-))
Pokud zrovna nemam obe ruce na klavesnici, tedy například si ctu nejakou www stranku, potom se pravdepodobne houpu v houpacim kresle a musel bych se prestat houpat, respektive zhoupnout dopředu ke klavesnici, coz se mi vůbec nechce delat...tedy použiju mys, kliknu si na tlacitko pro plochu (pripadne minimalizuji aplikaci) a tam něco spustim :-)))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A ted mi rekni co z toho co jsi napsal na Win8 nefunguje. No ja ti to prozradim, funguje uplne vsechno a uplne stejne :D .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se bez muceni, ze jsem to ještě na PC nemel - mam win7 a jsem s nima spokojenej.
Zatím co jsem videl, tak to byla sama dlazdice, zadna ikonka.
Je to tedy tak, ze je mozne, aby win8 nabootovaly do rezimu, který ma klasicky vzhled klasicke plochy, s klasickyma ikonkama (které si tam muzu pridavat jako zastpuce)?
A na pozadi mam proste nejaky obrazek?
Pokud tomu je tak, potom se na to nejak blize podivam, prosim tedy potvrdit, ze to tak jde :-))
Dekuji :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ano je. U 8.1 dokaze zobrazit hned po startu desktop (je na to nastaveni) a u 8 je nutne klepnout na dlazdici "Desktop".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A funguje ve win8 něco jak ve starsich Windows, a to alt+TAB? Kde si prepinam aplikace?
Me se totiž zasadne nelibi to "dlazdicove cosi" a fakt to nechci mit na PC a nechci byt nucen to používat (dobře, kdyby byla 3. sv. valka, asi bych to zvladnul, ale jinak se mi do toho nechce, nejak se mi to proste nelibi).
Takze bych potreboval desktop (který teda jde), a potreboval bych prepinani aplikaci přes alt tab, a taky bych potreboval, aby se spodni lista chovala tak, jako doted (tedy seskupovani například v ramci browseru a podobne)
Mozna se ptam jak dement, ale je to zpusobene tim, ze jsem to fakt ani sekundu nevidel nazivo :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, funkce Alt+Tab zůstala zachována. Jestli se mi poštěstí vydat se na DM, můžu vzít noťas a můžem o tom pokecat, jestli taky pojedeš :).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ja na 95% nejedu :-((
Koliduje mi to s necim dulezitym, co je domluvene několik mesicu dopředu a spoleha na me vic jak 10 lidi, ze tam budu a zaridim to, takze to fakt musim, no :-(
Jedine, ze by bylo od patku hnusne a prselo, to bych i jel, protože ta věc se kona venku a kdyby prselo, tak se konat nemůže...
No uvidíme, ale spis ne.

Win8 si nekde sezenu na experimentovani evidentne, alespoň at jsem v obraze. Na Pc nebudu menit sedmičky ještě dlouho, plne mi vyhovuji..ale tak ze zvedavosti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde stáhnu?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

+1
mam 2 legalne licencie na 8, legalny zdroj (alebo aj nie uplne legalny, ale so spravnym md5) by som skusil

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

magnet:?xt=urn:btih:D40A31912E9C1227826397B208228EFF3839802D
Hodit se bude i magnet:?xt=urn:btih:315629A04E41F52BEFFD27A8C00C4CBD245DEEB9

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, k tym VPN, provider ma asi znamenat "typ". V tom zozname vidim vsetkych velke VPN technologie, s ktorymi som sa u klientov stretol. Je to celkom sympaticke, ze asi nebude treba riesit pridavny sw, otazka je len kompatibilita, pretoze aj. VPNky maju svoje verzie, ktore navzajom velmi nekomunikuju...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako takhle: taky mě to napadlo. Problém je, že to mají blbě popsané. Poskytovatel je prostě poskytovatel a typ je typ. Já mám VPNku zatím postavenou na Mikrotiku a opravdu netuším, který z těch typů by na to seděl. Kromě toho: v klasickém WinGUI to nastavím bez nutnosti zvolit „poskytovatele“. Jede to tak nějak rovnou, bez zbytečných otázek :).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Humus. Nedokazem si predstavit kto by toto chcel dobrovolne pouzivat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja osmicky tiez pouzivam, celkom mi vyhovuju a som snad nejaky horsi ? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Win 8 si po koupi noveho AIO "uzivam" od tohoto vikendu. Nebudu je proklinat, tak hrozne to zase neni, ale preci jen me mrzi, ze jsem nemel moznost koupit tento pocitac s Win 7, na ktera by se mi z XP prechazelo lepe. Bootovani do metra me stve, takze na 8.1 asi prejdu, ale moc noveho teda neprinesly. Mel bych dotaz, pc bude jen doma jen pro me, proto se nechci, tak jako dosud, prihlasovat. Nikde jsem vsak nenasel moznost to vypnout:( Poradite? Taky nevim, proc mi explorer 10 nechce povolit ukladat stahovane soubory na vytvorene datove D:, abych pry pozadal spravce. Jenze ja tam mam jen jeden ucet a administratorem jsem ja. No snad ho nejak zlomim...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já řeším počítače, kde se potřebuju přihlásit vždy a jen já, a to automaticky, jedním účtem (klasicky zaheslovaným) a automatické přihlašování řeším nastavením ve starém dobrém „control userpasswords2“ (napiš to do příkazového řádku, funguje i ve Win8.1).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To s tím administrátorem má řešení: kompletně vypnout UAC. Ne šoupátkem na patřičném místě, ale v registru:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
EnableLUA=0

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzpominam si, ze to control userpasswords2 jsem pred lety pouzil pro nastaveni XP, ale nenapadlo me, ze to pujde i zde:) Diky za rady, vecer oboji vyzkousim a snad to bude OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkouseno, fungovalo:) Dik

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta barva je výchozí barva plochy ve Windows Server 2003, nepletu-li se...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bingo ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat, dá se to rádoby tlačítko Start vypnout? Používám StartIsBack a nehodlám na tom nic měnit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pre Windows 8.1 treba pouzit StartIsBack +.. funguje bez problemov pod RTM.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, ty nevies ze to pidiokienko ako si ho nazval za da jednoducho zvacsit ? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je to další kliknutí, o kterém je řeč.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Heh, celkem v kontrastu s predchozimi clanky (pominu-li nesmyslne paranoie typy NSA ...). A vubec, proc si stezujes, ze tam je neco jinak, ze prejdes zpatky na W8, kdyz je neco jinak jenom v modernui aplikacich, ktere "udajne nepouzivas"???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tys to nečetl, viď?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hezký článek, ale chybí to hlavní - je to jako recenze WXP SP2 s čistou instalací když většina lidí pouze OS aktualizuje. Chápu že když tam má někdo pár základních pracovních prográmků a pár her tak reinstal není problém, ale kdo už má systém hustě obydlený tak tomu se opravdu nechce patlat několik dní s rekonstrukcí prostředí do původního stavu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však ono se to bude instalovat "tak trochu jako Service Pack", pokud vím, upgrade by měl být k dispozici přes Store.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zní vtipně. Servicepack, který nepůjde normálně stáhnout a nainstalovat :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a to mě hlavně zajímá - to nebude klasicky i přes windows update jako řádná aktualizace? Nebo se bude třeba registrovat jen kvůli aktualizace do jakéhosi MS store??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podrobnosti samozřejmě nevím, vím jen to, co se prosáklo, možná to bylo i oficiálně řečeno, ale mám za to, že Windows 8.1 si budou moci stávající uživatelé Windows 8 nainstalovat přes Store. Ano, to znamená přes účet u Microsoftu. Jestli to půjde (třeba později) stáhnout i jinudy, třeba přes Windows Update, nevím, zatím jsem o tom nic neslyšel, ale předpokládám, že by to tak mělo být, i když jsem zatím neviděl, že by „upgrade“ OS Windos přitekl přes Windows Update ;-) (neb to jakoby nemá být update, ale upgrade, byť pro uživatele Win8 zdarma).
V každém případě budou existovat i DVDčka (když už existují ISO soubory) s čistou instalací Windows 8.1 a počítám s tím, že nové počítače prostě dostanou zákazníci s Windows 8.1 rovnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiveID = neskutečný vojeb.

Zatím jsem musel přes LiveID zaregistrovat jen sedum blbých licencí MS Office 2013 (jehož nákup jsem důrazně nedoporučoval, raději 2010, ale nevyslyšeli mne).

Výsledkem je, že jsem dvě licence musel aktivovat po telefonu (pokaždé voser na půl hodiny nejmíň) a jedna licence je zablokovaná, protože jsem ji zadal do Microsoftího dialogu a zmizela.

Samozřejmě to bez LiveID účtu stáhnout nejde - viz např. zde https://www.abclinuxu.cz/blog/tosinezaslouzijmeno/2013/5/licence-microso...

A perlička na závěr - v normálním uživatelském účtu LiveID NELZE rozpoznat, které licenční číslo patří ke kterému aktivačnímu kódu. Lze pouze v jeden okamžik odchytit nově přidané... pak už to spárovat nejde, což je třeba pro evidenci naprosto k hovnu. Microsoft se k tomu vyjadřuje tak, že to prostě nejde, hotovo, zákazníku na*** si. U přidaných licencí se nezobrazuje datum aktivace, nelze se spolehnout, že nově přidaná licence bude první/poslední, pořadí je náhodné, blbě se proklikává k licenčnímu číslu... Co bych taky za 5kKč (x počet licencí) chtěl, že jo?

Nemluvě o tom, že ta banda Microsoftích idiotů obesrala celý LiveID účet spoustou reklamy a zavádějících odkazů, přičemž je potřeba tu tunu balastu ignorovat a věnovat se jen té jedné jediné nenápadné položce v úzkém šedém proužku na vrchu webu, která jediná vede na užitečné místo.

Grr...

Musím se velmi VELMI VELMI VELMI držet zpátky, abych nepsal mnohem víc sprostě. A bohužel nemohu v krátkosti vypsat všechny nepříjemnosti, potíže a zmrdoviny, na které u Microsoftu narážím.

Opravdu nerozumím tomu, kam Microsoft směřuje (a všimněte si, že jejich jméno nekomolím, žádná nadávka už totiž horší být nemůže).

Btw... přenositelnost licence, po přeinstalování, nebo opravě notebooku? Prý neexistuje http://computerworld.cz/software/microsoft-zapomente-na-prenositelnost-l...

A za této situace mne Microsoft chce nalákat, abych používal jakákoli jejich Windows? Leda násilím. A bohužel to násilí Microsoft aplikuje v podobě "vnucené OEM" licence a vyku*****ch UEFI "BIOSů", které znemožňují bootovat normální OS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co s tim vyvadite ? Take nechapu proc davate vic licenci na Office na jeden Live ucet ... .

O prenositelnosti licence se nebudu vyjadřovat ... ono neni vse tak jak se nekde napise.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Víc licencí na jeden účet dávám proto, protože přeci nebudu zakládat email + účet pro každý jednotlivý notebook ... Jaký je podle Vás správný postup?

O multilicenci jsem už uvažoval, ale v dané situaci to není řešení (z více důvodů).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No pokud to delate tak ze budete na jeden ucet hlasit vetsi pocet notebooku ruznych uzivatelu no tak to potes. Myslim ze problém s licencema bude asi to nejmensi s cim budete mit problem.

Toto je delano vylozene pro licencovani na UZIVATELE ne na stroj. Kazdy uzivatel ma mit svuj ucet. Licence na Office staci, kdyz je uvedena u hlavního uzivatele PC (tj. ten na ktereho je ve Windows 8 ten stroj nalinkovan pres Live ucet).

To jak to ma fungovat u malejch firem co to nechteji davat na lidi jsem nezjistoval. Pro velke firmy i jednotlivce to funguje dobre. Je mozne ze tam nejaka nedomyslenost bude, ale to vase kostrbate reseni bude problemove tak jako tak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou - nějaká firma vlastní N notebooků, zakoupila N licencí a tyto notebooky používá N lidí ... nezáleží na tom, které osoby, protože to se s časem mění a nelze předvídat jak. Jinými slovy UŽIVATEL NESMÍ mít svůj účet.

Já pochopil, že Microsoftí registrace je dělaná na uživatele, pochopil jsem, že se ta banda šizuňků snaží vnutit roční předplatné násilím a za každou cenu, ale to mi nevyhovuje a prostě na tuhle hru nehodlám přistoupit.

Jediná další možnost je asi multilicence, kterou jsem zkusil prozkoumat a došel jsem k tomu, že by firma musela koupit dražší verzi MS Office (velmi zhruba +3kKč na licenci) ... což jaksi není málo, pokud je tím pouze usnadněn proces aktivace licence. A to ještě prý a možná...

A ano, jedná se o menší firmu, která nakupuje okolo 5 počítačů ročně. Stále čekám na radu, jak to dělat lépe a moc nedoufám, protože ani "obchodník specialista", ani "helplinista z Microsoftu" nedovedou pomoct.

A ne - hlavní uživatel ve Windows 8 není spojen s LiveID, nehodlám vázat notebooky na LiveID, nehodlám uživatele registrovat v obskurních službách jen pro radost Microsoftu a nehodlám pochopit, že to je pro moje dobro.

Ještě jednou opakuji, co jsem se dozvěděl od Microsoftu - Microsoft NEVÍ a pravděpodobně NEHODLÁ ŘEŠIT " jak to ma fungovat u malejch firem co to nechteji davat na lidi".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj. tu je problem v tom nechce davat na lidi ... dnes je vsechno delano jako personifikovane. Netvrdim ze je to tak spravne, jen konstatuji :-( .

Jinak ze neco tvrdi obchodnik (ac o sobe tvrdi ze je specialista) ci helpdesk bych neresil. Oni většinou nevi skoro nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně nikdy nebylo jasné, jak může ve firmě fungovat vazba počítače na konkrétního člověka. Přece používám ten počítač, který je zrovna tam, kde potřebuju něco dělat. Během dne vystřídám třeba čtyři, případně jich používám víc najednou a všude mám rozpracované něco jiného.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ani mně to není jasné. Sice obvykle používám počítač jen jeden (a mnoho terminálů, nebo rdesktopů na různá místa), ale na uživatele se má vázat uživatelský účet a data v něm, nikdy stroj.

Od Microsoftu nikdy nic dobrého nepřišlo a nevěřím, že by to bylo tentokrát jinak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Původní instalaci Windows 8 jsem tedy zazálohoval, a to tak, že kompletní svazek C jsem převedl do souboru virtuálního pevného disku VHD. "

a mozes prezradit akou utilitou ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je několik možností. Disk2VHD od Russinoviche (umí to udělat i za chodu na aktuálním OS), nebo čímkoli, co umí klonovat diskové oddíly (pak je ale obvykle potřeba to dělat z jiného OS, často stačí i z WinPE prostředí nebo tak). Stačí vytvořit nový virtuální disk a něčím do něj překlonovat diskový oddíl (těm softům by mělo být jedno, jestli je ten disk virtuální, nebo skutečný).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ve Windows 8 najdes Windows 7 File Recovery, ten to umi, ale vtipne ve Windows 8.1 uz nebude :D .

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne kde jste přišel k české instalačce těch 8.1. Nenašel sem nikde. Jen ENG + MUI pack.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však to stačí, ne? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, vpohodě stačí, jen mne zarazilo že tam máte screeny v CZ rovnou z instalace. :-) To jste před instalací nějak spojil MUI pack a instalačku ? Jinak 8.1 s MUI packem teď testuji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu ano i ne. S tvorbou instalačky jsem se zdržovat nechtěl, tak jsem udělal instalaci klasicky v angličtině, pak jsem udělal místo OOBE Ctrl+Shift+F3, nainstaloval CZ pack, nastavil ho jako výchozí všude a teprve pak si projel OOBE, z čehož jsou ty screeny ;).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mazané :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.