Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přežije Mageia příštích 5 let?

Vrcholna verze Mageiy alias Madrivy alias Mandrake Linuxu byla tak verze Mandrake 8 v roce 2001. Pak uz to slo jen z kopce. Ze to prezilo do dnes povazuju za zazrak...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. První Mandriva byla důvodem odchodu od této rodiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mageiu som skusal asi pred rokom. Katastrofa, kral medzi zabugovanymi distribuciami.
Skoda Mandraku, toto uz su len predsmrtne krce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam takovy navrh do plena, az zase vyda dalsi clanek (blog) o Mageie, tak kdyz na nej nikdo neklikneme a bude mit 0 zobrazeni, tak treba uz da pokoj. :-)
---
Nechapu, kdyz mas porad nejakou potrebu experimentovat, proc nezkusis Linux Mint, je to postavene na Ubuntu, takze neni pravdepodobne, ze to zdechne a Cinnamon je moc pekne udelane prostredi a konecne uz take i odpovidajicim zpusobem stabilni, takze doporucuji.
---
Abychom na X.org jeste nevzpominali, ja teda doufam, ze pojedu na Miru a ze to bude OK, samozrejme i Wayland se jeste muze predvest, ale zatim je to dost tragedie, Xka jsou proti tomu sto let napred.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všiml sis že je to v blogu? Pokud ano, pak jistě pochopíš toto: budu si psát (ve svém blogu) co budu chtít, bez ohledu na čtenost. Blog je pro mě prostor pro určité volné vyjádření, ne způsob jak trhat rekordy čtenosti (to je jen jeho občasný "vedlejší produkt"). Mint jsem zkoušel, nepřišel jsem mu na chuť a stejné platí pro Cinnamon (a v širším slova smyslu, obávám se, o GTK+3). A Wayland? Uvidíme. Ano, je spousta funkcionality, kterou Xka mají a kterou Wayland mít nebude. Ale s mým pohledem na "snadno použitelný Linux pro masy" to nekoliduje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co třeba Manjaro XFCE? ze začátku jsem trochu ohrnoval nos ale nakonec si tohle distro založené na Arch linuxu nemůžu vynachválit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.