Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč fotograf-miliardář Peter Lik zmizel z žebříčku na Wikipedii?

Na wiki je obcas sranda si cist revize .... u jednoho SVG jsem koukal za posledni 3 roky asi 20 zmen a vsechny stylem ... tenhle tag je nutny, dalsi ne ten tag neni nutny, je nutny, neni nutny, je nutny, neni nutny ... . Wiki je treba brat nekdy s rezervou :-) .

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ještě sranda, ale když začne člověk trochu sledovat cenzurovací aktivity nad některými společensky kontroverzními články nebo vyložené promazávání témat nepohodlných pro určité skupiny, ať už mocenské nebo ty co zrovna hysterčí nejvíc, tak se mu až dělá špatně.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě řečeno moc nechapu, proč to řešíte optikou technické a umělecké kvality. Samotná existence žebříčku nejdražších fotografií je z tohoto pohledu zcestná a o naší společnosti neříká nic pěkného. Jen se pořád předhánět v tom, kdo ho má delšího...

S fotografií je to jako s vínem, jejich obdivovatele se dělí do stejných skupin:
- nezajímá mě, když jí někde dostanu, tak proč ne
- zajímá mě, rád hodnotím, zkouším, diskutuji
- zajímá mě hlavně pro to, že se dají koupit hustodemonskykrutopřísně drahé kousky, na ktere ostatni socky nemají

Petra Lika a spol. bych nezavrhoval, jsou ochotni a schopni nabídnout zboží třetí skupině a tím vcelku příjemně točit nemalé množství peněz ku prospěchu nás všech.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Treti skupina jsou prave ti nejvetsi a nejbohatsi sberatele, kteri zaplati i o milion vic za to kdyz na krabici neni jediny skrabanecek.

V dnesni dobe neni problem poridit jakoukoliv fotografii i nejlacinejsim fotakem, jen o ni nebude zadny zajem. Dokonce vetsina tech nejcennejsich a nejznamejsich fotografii by na Facebooku a v internetovych galeriich zcela propadla :-)

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Ale no taaaakkk.... je prece jasne, jak se berou uplatky..... totiz...eee.... ano jiste, ony se neberou uplatky, ze, ony se jen prodavaji fotografie za velikce vysoke castky, a ze je kupuji zrovna zastupci ruznych prumyslovych odvetvi kteri se uchazeji o statni zakazky je preci jen nahoda ;-) Jak jiste kazdy v Rusku potvrdi, Putin je preci znamy fotograf, a tim vrtulnikem s digi stredoformatovou Leicou se nechal vozit jen proto, aby poridil dokonale fotografie.

A ano, take mam ten pocit ze nekteri fotografove prodavaji sve vytvory sami sobe za nesmyslne castky jen proto, aby vzbudili dojem ze jejich forografie maji vysokou hodnotu a prilakali tak sberatele.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Není nad to, nerozeznat Putina od Medveděva, ale vědět, že je to špatně. :-)

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měl být ve Wikipedii uveden každý parazit, nikam by to nevedlo...

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Linku na tie fotky na wikipediu ste mohli aspon niekde uviest. Vopred dakujem tomu kapitanovi, co mi ju pastne pod komentar :-)

+1
-63
-1
Je komentář přínosný?

dalsi zbytocny clovek na ktoreho bohatstvo musia stovky ludi vyzivorit prachy. a k tomu toceniu penazi (yupa) kazdy sudny clovek vidi kam nas to dostalo a co je najhorsie este dostane.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Zde bych jen poznamenal, ze i kdyby tva slova mela nejaky hlubsi moralni smysl (jako ze me osobne zni jako naproste sracky), potom obvykle ti, jez ziskaji obrovske mnostvi penez, si je nenechaji lezet pod polštářem, ale nakoupi si za to nejake jiné statky, cimz dali vydělat dalším lidem.
Ve skutecnosti tedy takovy miliardar, co si koupi zcela zbytečnou jachtu, dava vydělat stovkam lidi, kteří onu jachtu vyrabeji, da vydělat tovarnam, které na tu jachtu dodavaji materiál, a ty zase zaplati sve delniky...
Obvykle se říká, ze někdo ma nejaky "majetek", například 1 miliardu korun. Ale on nemá tu miliardu ve skrini...
Tudiz prave to, ze si lide kupuji ruzne věci, klidne i "nesmyslne", zivi další mraky lidi a tudíž je to PROSPESNE.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak nekteri mozna maji tu miliardu i ve skrini. No a? Komu bude chybet? Hodnota penez je urcena dohodou. Pokud si nekdo narve do skrine takovych miliard, ze budou vazne chybet v ekonomice, neva ; banka natiskne dalsi, nebo se treba Recku odpusti obri hromada dluhu ...

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

No to vecsinou plati pre podnikatelov ktory peniaze investuju a znovu zhodnocuju. Nechcem tvrdit ze tento fotograf nieje podnikavec ale toto medzi umelcami moc neplati. Ty vecsinou ked maju nejaky zbytocny cash, ako to ludovo povedat, rozjebu ho hned. Ano aj to je urcite "zhodnotenie" ale docela pochybujem ze tento typek zamestnava a zivy armadu mexicanov a dalsich pracantov...

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

tak ja ti to ludovo vysvetlim.. akokolvek rozjebes peniaze = automaticky davas zarobit druhym ;)

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

takze cim viac a cim viac bohatsich, tak sa viac a viac ludi bude mat lepsie... nie? haha. a to bohatstvo spadne skade? zeby zacat rozmyslat? takze sracky...
otazka: viete aky je rozdiel medzi inteligentnym a mudrym clovekom?
mna najviac serie ze ti inteligentni su v kazdej riti.

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Člověk se nenarodil proto, aby hrabal na hromadu peníze jako hovnivál, ale proto, aby pomáhal jiným. Pokud to někdo nepochopil, tak žije zcela zbytečně a po smrti po něm neštěkne ani pes. Ale dobře mu tak. Svůj osud si vybral přece sám.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.