Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč je žebříček 50 nejvlivnějších gadgetů časopisu TIME hloupý

Jak to říct ....

+ (PLUS)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Stejně tak žebříček nenese kapesní kalkulátor"

Nějak se mi to teď nechce celé procházet (jelikož už tak nějak usínám), ale buď mám vidiny, nebo na 11. místě je Canon Pocketronic. Pravda, taky bych chápal spíš zařazení úžasného HP-35, ale přijde mi, že kalkulátor je přesto zastoupen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máš pravdu, ale ta volba konkrétního typu je tak vadná, že ji neberu jako zastoupení kalkulátoru. Ostatně už jen to, jak strašně málo toho má HP v tomto žebříčku. Ta HP 35 tam prostě být měla, měla, MĚLA...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce video formatu.
Tak co RCA CED? Gramodeska s videem. https://www.youtube.com/watch?v=0LrPe0rwXOU
Laserdisc? https://www.youtube.com/watch?v=KOrn2hBsYKE&index=14&list=PLN2yCnHTG_6qx...
D-theather neboli Full HD VHS? https://www.youtube.com/watch?v=jiu0LPeLQPE

A ohledne audia se mi moc libi tefifon. https://www.youtube.com/watch?v=9tTURrAWVYE&list=PLN2yCnHTG_6qxmv_pdBxWx...

Jo souhlas. Rozhodne by meli zminit inovatory byt, moc zisku ze sveho napadu obvykle neziskali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi by bylo před diskusi vhodné upřesnit, zda se tedy hovoří o vlivu na technologie nebo uživatele (přímý vliv
). Jinak vcelku nemá smysl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Autor tohoto článku sa zbytočne rozčuľuje. Rebríčkami TOP xx je zaplavený celý internet. Všetko záleží od kritérii pri výbere položiek. Ak sa vám tento rebríček nepáči, vytvorte si svoj vlastný :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky lidem s takovým názorem to u nás vypadá tak, jak to vypadá. Co na tom, že někdo veřejně vyhlašuje hovadiny, já se přece nebudu namáhat.
Právě naopak. Každý kvalitní novinář musí dělat vše pro to, aby se na zjevné nesmysly upozorňovalo!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že rozboru nadpisu článku v Time a definice gadgetu na wiki bylo věnováno dost prostoru, ale jedno slovo nebylo zmíněno vůbec: "nejvlivnější". Time není technologický magazín, aby vyzdvihoval přednosti důležité pro nás geeky. Podstatný pro výběr produktů byl jejich VLIV. A vliv se nedělá (jen) v laboratořích a u kreslících prken či v autocadu. Ten se dělá i v marketingových odděleních. Netvrdím, že výběr odpovídá i tak mému chápání světa, ale doporučuji se na něj podívat touto optikou.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

S tím, že je žebříček selektivní a výběr gadgetů (ať si pod tím představuje člověk cokoli) diskutabilní, bych souhlasil, ale zrovna iPhone tam místo má.
Vždyť iPhone celkově změnil design smartphonů a způsob, kterým je používáme. Můžeme polemizovat jestli to byla změna k lepšímu či horšímu, ale revoluční změna to nepochybně byla.
Člověk by se občas měl povznést nad svoji antipatii k danému produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. A mimochodem iphone podle me vychazel spis Windows Mobile.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ne, tohle je prostě špatně poskládaný žebříček od někoho, kdo nežije v realistickém vidění světa. Anebo je možná příliš postižen tím, že jde o konsensus celkem 6 autorů, z nichž možná někteří byli soudní, ale nakonec rezignovali."

Ale toto presne sedi na autora tohto blogu, ta sudnost a nadhlad jednoducho chybaju. Jedine co je cicit, je zatrpknutost a neustale presadzovanie svojho obmedzeneho pohladu na svet. Co mam a ako zijem pokladam za najlepsie. Ako niekto spominal, dolezity parameter je "najvlyvnejsi". Logaritmicke pravitko a ani bezna kalkulacka neboli najvlivnejsie, aj ked bez debaty velmi prinosnosne.

Autor zije vo svojom uzavretom svete a inych poklada za obmedzenych. Niekedy by nebolo odveci vyliest aj zo svojho brlohu, dediny, okresu, statu, kontinentu:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak nějak nemůžu překousnout "Net Thermostat"... byla to jen další z obrovské hromady termostatů pro domácnost a to, že "přišel s Apple-like softwarem", je prostě nesmyslný blábol.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to seznam nejvlivlivnejsich, ne nejrevolucnejsich ani jinych zarizeni.

Takze ano, Iphone tam svym zpusobem patri - ano, Iphone neni revolucni, o to ale nejde - Apple Iphone je synonymem pro smartphone, Apple Iphone je to, cim Steve Jobs zblaznil celou Ameriku, Apple Iphone je to, co zacali obratem vsicni kopirovat. Staci se podivat, jake chytre telefony byly pred Iphonem a jake po nem. Ano, byly dalsi i pred nim - ale nestekl po nich ani pes, krome par nadsecu nikoho nezajimaly.

Stejne tak je na zacatku Apple Macintosh - dalsi genialni pocin Steva Jobse, ktery Americe ukazal, co je to osobni pocitac.

Toshniba DVD player - opet prvni masove prodavany produkt. Ano, existoval Laserdisk, digitalni VHS a dalsi technologie - ale zna je krome par nadsecnu nekdo? DVD zna kazdy.

A DJI Phantom je tam take pravem - je to produkt, ukazujici ze drona muze mit doma kazdy, ze je to masova zalezitost. Phantom je to, co se ostatni vyrobci snazi kopirovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Stejne tak je na zacatku Apple Macintosh - dalsi genialni pocin Steva Jobse, ktery Americe ukazal, co je to osobni pocitac."

Hehehe. Hahaha. Hohoho. (Že by zjednodušená počítačová historie pro prvňáčky?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastně Apple není vůbec revoluční :/ ... Teda přečetl jsem si ten článek ještě jednou ale místo čísi žebříčku jsem všude viděl Apple ...... a ono to i tak docela sedlo :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.