Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Šéfiku, nějak to blbne“ aneb Dva dny s Androidím tabletem Acer Iconia Tab A211

Nevím, jaké máte zkušenosti s daty vy, ale já s online navigacemi (Waze, Google) nemám v ČR vcelku žádný problém. Sice mám koupeného Sygica i BOR, ale zjistil jsem, že od jara, kdy jsem nainstaloval Waze, jezdím už téměř jenom podle něj. Sygica jsem vlastně nahazoval jen cestou na dovolenou, než jsem si koupil místní SIMku. Pak jsem to zase přehodil na online verzi, to jest pro vyhledávání kempů Google mapy, pro vlastní navigaci Waze, pro turistiku Locuse s kombinací stahovaných bitmat a uloženého vektoru...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě "bitmap", ne "bitmat"... :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vsak o tom to je, tablet ma vyznam v cene okolo 3 tisic (neboli v ce 2-3 PSP titulu) detem na hrani.

Normalni pracujici clovek (jako treba ja) ma smart mobil, notebook, desktop pc s 24ti palcovym monitorem - a na dovolenou mam kindle na cteni knizek..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne nechapu, proc kdyz chci smartphone a neco na cteni tak musim koupit dve zhruba stejne drahe veci (nebo jednu dvakrat drazsi). To je opravdu tak tezke nebo drahe udelat smartphone s externi vetsi obrazovkou?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že každý máme jiné potřeby a priority, já jsem si vyzkoušel jak 7" tak 10" tablety a proto vím, že ty malé mi nevyhovují. A že bych proto tahal sebou 10" telefon je úlet, tak prostě mám jak telefon, tak tablet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

opravdu by to nekdo kupoval?
Tohle je typicky vodarensky efekt - ve finale by to bylo mnohem drazsi, nez samotny ebook.

Pokud ctecka stoji dva tisice - tak si koupim radeji samostatnou vec, s vlastni baterii .

Kolik by takovy externi monitor k mobilu musel stat, aby to bylo zajimave? jak by to bylo propojene? Cist a u toho operovat s kabelem? A kdyby to bylo propojene pres BT, opet se tim navysuje cena externi obrazovky..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zaroven by to muselo mit dotykovou vrstvu, nebudu preci drzet zaroven mobil a obrazovku..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vygoogli si phablety, první byl Asus Padfone, psal jsem o něm už před 2 lety (http://datarama.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=702797), od té doby se objevily další

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutecnosti neni problem nainstalovat aplikaci, ktera chces pristup vsude a pak ji ten pristup k ruznym vecem udelat falesny... doporucuju kouknout na PDroid, vyzaduje to root a patchnuti, ale funguje to.

Trosku mi neni jasne, proc si kamaradovi nevybral Nexus 10? Ten tez stoji kolem 10k, ale ma znatelne lepsi parametry. Ikdyz z clanku neni jasne, kdy jsi to vybiral, tenhle Acer je dneska totiz uz obsolete, mozna stal Nexus v te dobe pres limit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, myslim, ze BFU by byl spokojenejsi z Ipadem, ktery je max jednoduchy bez omezeni funkcnosti. Ano je trochu drazsi nez tento Acer, ale je to uplne jina liga.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho celkem chapu. Co se tak divam na Alfacomp tak nejlevnejsi ~10" iPad s 3G je za cca 13tis. (tzn. o cca 4500kc neboli cca 1/2 ceny Aceru drazsi) a pri tom ma nizsi rozliseni displaye, horsi webkameru a vyrazne slabsi konektorovou vybavu. O vykonu procesoru nebudu spekulovat, ikdyz imho bude nizsi vzhledem k pouze dvema jadrum a nizsi frekvenci. Jedine co ma lepsi a stoji to za rec je IPS misto TN panelu a vydrz 10 hodin na baterii (ta u Aceru neni uvedena...resp. jsem nenasel...ale vzhledem ke kapacite cca 3500mAh ocekavam +-4hod.). Kdyz to sectu, tak vyhody iPadu by ani me za ten priplatek nestaly.

//porovnaval jsem s timto iPadem http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450813IZAKE14R0

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Neviem posudit tablet ako taky, ale nevyzera zle.

Fotky su podla mna celkom dobre. Na to aby si clovek odfotil nieco v danu chvilu staci, hlavne pri dobrom svetle. Na ostatne je fotak to prave.

Ale Sygic? Mam ho uz nejaky ten piatok a je to tazko schyzofrenicky soft. To ze velmi casto nova aktualizacia nefunguje 100% je zle a zle. Po aktualizácii softu je nutne okamzite nabehnut do navigacie, lebo neviete ci zrovna bude potrebne natahat mapy. To ked sa stane zrovna na 3G sieti tak sa strelim. Celkovo je docela pekna a aj presna. Osobne som presiel na WAZE. Je sice online, ale za mesiac toho moc nenataha a ma celkom dobre vyriesene informacie o zapchach a ostatnych prekazkach na ceste. Zatial som nemal problem s pripojenim a to aj u mojich rodicov kde 3G vraj je, ale internet nepouzijete aj keby....

10" nie je ani vela ani malo. Ak clovek viac beha na nete tak je to len tak tak. Vlastnim Asus N10. Prenasanie je ako pisete ani zajac ani korytnacka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil tablet ségře, aby se její děti zabavily v autě, když se jede daleko. Tenhle účel to plní dokonale.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nepříjde vám 1GB ram málo? Já mám v mobilu s androidem něco kolem 512MB (spíše méně) a jsem zoufalej. A to si nemyslím, že používám nějak extrémně náročné aplikace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevim ale myslim ze by se dalo najit za stejnou cenu vicero lepsich tabletu nez je tenhle napul nedodelek. nejak me proste subjektivne nepritahuje za cenu 10k.
a jinak k te navigaci, pokud clovek vylozene necestuje do ciziny, tak tu jsou Mapy.cz od Seznamu. stahnete si celou mapu CR a pouzivate offline. spolu s GPS se da dobre pouzit pro navigovani. pro BFU idealni, hlavne kdyz je to zdarma

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

offline ale funguji jen a pouze jako mapa.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Heh, to jsem prave psal:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano. a nekterym lidem (i treba me) to staci pro ucely navigace. nepotrebuji realne videt 3D modely silnic. komu staci treba mapa, tak tohle oceni. ted je na rade Google aby to dorovnal

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, kdybych se chtel divat nekde do mapy, pouziju autoatlas, navigace je od toho, aby mluvila a clovek se misto na atlas, soustedil na rizeni!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

koukam ze dneska si jisty BJT nasel nove slovicko ve slovniku. OMFG. co to bude zitra...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vermi, jako navigace mapy.cz nevyhovuji naprosto NIKOMU .... ze samotneho zakladu slova navigace, MUSI navigace navigovat, coz mapy.cz proste a zkratka nedelaji! Jsou to jen offline mapy, ktere (zatim) k navigaci pouzit NEJDOU! Muzes si najit ulici, dokonce nejkratsi trasu, ale navigovat te to proste nebude!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako vyhodit 10k za android tablet je fakt uz moc .... jinak ty mapy.cz jsem zkousel a jsou to asi JEN mapy ..... marne jsem stal na krizovatce a cekal, ze to neco rekne:o) Ono to jen naplanuje trasu, OMFG!:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to chce klid a nerozcilovat se soudruhu. 100 lidi 100 chuti, takze nekomu to bohate staci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja ficim uz len na online navigacii /waze/. Internet do smartfoonu potrebujem ajtak, 6€ mesacne je ok..sygic zadarmo je max na tyzden, alebo to je v navysenej cene zariadenia. bezne okolo 60€, teraz maju 30% zlavu ako pozeram na play... a tiez stahuje, ked nic ine aktualizacie. sw 50MB, mapy min 200MB..
Waze vystaci s 1-2MB na 100km, su tam hlasene zapchy, uzavierky, po*icajti, a to hlavne mapy aktualne max tyzden dozadu... ked niekomu tych 1-2MB je vela, moze si prejst cestu prstom na mape so zoomom, a cez gprs sa uz "nic" sa nestiahne.. /ked sa vypnu aj hlasenia../

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zene jsem koupil A1-810 .... je to takova 8" zdechlina za necelych 5 .... primarne to melo mit aspon to 4jadro, aby se to dalo nejak ovladat, IPS displej (sice pry je, ale je to jak lepsi TNko) a samozrejme cenu, jinak bych ani nedychal a koupil ME400C(L), ktere je v 3G za cenu pod 12k, coz je uz luxus. Kdybych se na to nekde predem podival, tak bych ho nevzal, protoze jsem jeste uvazoval o W3, ale ta ma TN, nicmene ten jejich TN je mozna jeste o neco lepsi nez tenhle IPS ..... ale uz si na to zvykla, tak jsem to nevracel ..... ma to jen na cteni knizek, ja obcas na tom kouknu na nejaky serial .... film nelze, protoze ubohy android nezna nic jineho nez FAT a <4GB .... WIFTe, cetlo ti to ty flashky i v necem jinem? (predpokladam, ze si to nerootoval)
Za cenu kolem 10k + mozna neco vic bych dnes koupil ME400CL .... ale nejspis tu W3, protoze je skladnejsi .... ale uplne nejspis (coz delam), bych pockal par tydnu/mesicu na baitrail (to je takovy ten arm+android zabijak:), protoze to bude pecka. Podpora virtualizace je pro me celkem esencialni (mam cinske softy na auto, ktere bych si normalne do PC nedal a podobne .....), takze cekam na baytrail ..... snad uz brzo .... naprosta bomba je http://www.youtube.com/watch?v=torPYQf_N58 .... jestli to bude mit GPS, 3G a cenu do 10k, tak je to steal:)
Jinak osobne si myslim, ze budoucnost patri zarizenim typu W510 .... nebo pripadne ze v zakladne bude tikat i7 a proste se to prepne pri vsunuti ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro me je lepsi budoucnost Turbo Boost od AMD. cena bude nizsi, graficky vykon vyssi a topitř to bude urcite mene. ocekavany prichod taktez tydny/mesice

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neznam, o graficky vykon nikomu nejde, je jasne, ze to nebude herni konzola .... o co jde v prvni rade je prikon, cili vydrz na baterku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ani se nedivim, ze to neznas. da se predpokladat ze to bude mit i nizsi prikon a tudiz o neco vyssi vydrz. ale to jsou jen dohady a skutecnost ukaze pravdu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni v souvislosti s tabletovyma CPU jsem o tom nikde nic nenasel .... nahod nejaky odkaz. Jinak dost bych se divil, kdyby AMD neco kloudneho uvarila ... na desktopu je s efektivitou hur nez intel, vyrobni proces asi taky horsi .... dost pochybuju, ale treba jo .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mas vyjimecne pravdu. sorry. AMD Turbo Dock

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

spis bych rekl, ze tobe o graficky vykon nejde. zas tak bych to negenarizoval. ty nejsi stredem vesmiru. ani tady ani jinde

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Představa tabletu jako náhrady za laptop, nebo snad i tvorba dokumentů v nějakém officu je naprosto zcestná. Tablet je věc určená hlavně pro konzumaci obsahu a zde má smysl. Ostatně třeba představa Microsoftu, že udělá předražený tablet s mizernou vydrží a plnou verzí x86 Windows a lidi jim urvou ruce také zcela dle předpokladu narazila.

Co se týká rozdílu mezi levným a drahým tabletem, tak jde hlavně o kvalitu displeje a dotykové vrstvy a konstrukční řešení, kdy levné šmejdy vše lepí lepidlem na displej apod., takže takovému tabletu stačí částo i malé ťuknutí a je po smrti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. A doufam, ze uz zde konecne skonci polemiky o tom, ze tablet se notebooku nevyrovna. Doma mam notebook i tablet (iPad s retina displejem). iPad pouzivam prevazne na cteni (preplacene noviny a casopisy, odborne clanky v PDF, dokumenty v Google Docs), deti ho maji na hry. V notebooku vytvarim text, video, audio, ...

Otazka neni zda notebook nebo tablet. Nejlepsi je mit oba a pro dany ukol pouzit ten, ktery se vice hodi. Je to spis o ergonomii a efektivite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je uživatel taková lama, že na notebooku zvládne s bídou dělat věci, které se dají dělat na tabletu, pak je tablet náhražkou notebooku naprosto v pohodě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro takového člověka by byla vhodná náhražka i kuličkové počítadlo ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase kuličkovým počítadlem se blbě prohlíží web ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká navigace, ještě je Be-On-Road. Dá se jezdit podle OSM (zdarma) nebo dokoupit CEDA mapy CZ+SK okolo 200Kč (prý cca podobná kvalita, jako OSM :-), nebo Sygic mapy s celou Evropou okolo té tisícovky. Já jezdím podle OSM (jsem fanda a přispěvatel toho projektu) a celkem si to chválím, u mapFactoru je ta aplikace opravdu "taková divná". Navíc jsem často v cizině, takže potřebuju opravdu offline.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita CEDA map by měla být velmi dobrá, pokud vím, dělají mapové podklady za ČR a SR pro TeleAtlas...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem si vybíral tablet tak jsem si vyzkoušel jak 10" tak 7". Nakonec jsem vzal Nexus 7. Ty 10" jsou pro mě zbytečně velký a těžký. 7" ideální na válení po gauči, posteli a trůnění. Moje 5ti letá dcera ho taky bez problémů udrží a ani manželka si nestěžuje. Původně jsem se rozhodoval mezi novým mobilem nebo tabletem, ale přiznám se, že mě ty "mobilní" pádla celkem děsí a opravdu bych to po kapsách tahat nechtěl. Tahle na doma tablet a na ven postarší, ale malý LP OO.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jeden kamarad resil, ze chtel tablet, aby se na nem dalo i seriozne pracovat.
Ukazoval mi nejaky tableto-notebook za 13 tisic, tak jsem mu doporucil, at si koupi normalni velky notebook za 10 tisic na praci a za 3 tisice tablet na hrani..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ad NAVIGACE
- nejlepsi navigace na android je porad iGO - neni to sice offiko ale je to snad nejlepsi navigace

- sygic - nema gps fix a kdyz stojim na cervene tak se to ruzne nataci...i do protismeru . Kdyz pustim zaplacene rozsireni na aktualni provozni podminky tak to nechutne dlouho nabiha a nacita...

Zbytek offline navigaci pro android povazuji za tragedii (zkousel jsem to cca pred dvema lety)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je nejhorší zkušeností Dynavix, považuji to za vyhozené peníze i když jsem za to dal jen 59 Euro.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

SYGIC:
Vraj sa to otáčanie mapy pri zastavenom vozidle dá vypnúť niekde v nastaveniach, ale osobne som sa nedostal k otestovaniu - objavil som toto odporúčanie až po vypršaní skúšobnej periódy a po skúsenostiach nie som ochotný zaplatiť takmer 40€, hlavne keď na fóre čítam, že tie pretrvávajúce bugy stále nie sú fixnuté. Tiež to bola moja prvá Android navigácia, s ktorou som absolvoval cestovanie po Paríži (7-dňová trial verzia zdarma) a po jednom dni som rezignoval. Moja pozícia na mape stále zaostávala alebo predbiehala pár sekúnd resp. cca 100m čo pri hustých križovatkách v metropole znamená totálnu stratu orientácie už po pár minútach. Šialené rotácie mapy na každom červenom semafore ten dojem už dohnali do absolútnej nepoužiteľnosti...
Teraz som si zaplatil za cca 5€ http://www.skobbler.com/ offline mapy, ale ešte som sa nedostal k serióznemu testovaniu v teréne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tablet NENI nahrada za PC! Notebook ano, respektive muze byt, pokud napriklad nehrajete PC 3D hry. Porovnavat tablet a notebook je blbost.

Navigator je bud zdarma s OpenStreetMaps nebo si muzete zakoupit TomTom mapy. Pokud nechcete platit, tak si nestezujte OSM delaji dobrovolnici taky zadarmo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A čo ruky? Neboleli? Ja som si na 10" tablet nezvykol, boleli ma ruky z držania.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak, 10" mi přijde do ruky jako hrozná kráva. Mám teď úplně náhodou iPad mini (mám na něj nainstalovat nějaké hry pro člověka, kterému to přijde jako dárek) a tak jsem na tom zkoušel číst a surfovat a mám z toho dojem, že je to kráva taky. O něco pohodlnější mi přijde čtení a "konzumování obsahu" na mém 4" mobilu a kdybych si měl vybrat podle sebe, tak ideální by mi přišlo něco okolo SGS4 nebo Galaxy Note. Ten Note už možná ne na nošení, ale na držení v ruce mi to přijde tak akorát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nechápu nápad kupovat k práci na cestách Tablet. Velikost 10“ Tablet vs 12“ notebook je prostě prkotina.
Sám používám Android Tablet pouze na zábavu a k přístupu na internet, cokoliv dalšího je děsný opruz. Sám jste si odpověděl, že ty děravé aplikace jsou k ničemu a to se ostatně týká veškerého SW pro Android. Můj osobní názor j, že Tablet je pouze zábavné zařízení na konzumaci obsahu, chtít cokoliv navíc je už problém. Za 3 tisíce je Tablet dobrá hračka víc bych za to určitě nedal.
10 tisícovek bych raději investoval do notebooku s W7. Plus mínus stejná výdrž, prověřené aplikace, kvalita práce (klávesnice, myš, velikost displeje), diskový prostor.
Zásadní nevýhoda Tabletu je věčně upatlaný displej, programy zdarma plné reklam a bezpečnostních rizik co jsou bez připojení na Net prostě k ničemu (čest výjimkám) a kvalita práce.
Proboha proč nemá Android klávesnice šipky, aby se dalo normálně pohybovat se v tabulkách a textu. Nepodporuje Flash tak u části on-line her máte smůlu. Malý úložný prostor.

Jak už ostatně někdo psal lepší je koupit notebook za 10 a k tomu Tablet za 3 a není o čem přemýšlet:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsem zmínil, že je to k práci na cestách, tak jsem se špatně vyjádřil. Ne, není to k práci. Dotyčný, kterému jsem ten tablet vybíral, se živí něčím, u čeho není počítač skoro vůbec potřeba (pouze se s jeho pomocí tisknou štítky na zboží, jinak není potřeba vůbec, veškeré objednávky všeho možného vyřizuje zásadně telefonicky nebo osobně a s veškerými svými zákazníky se setkává též výhradně osobně (ať už sám, nebo prostřednictvím zástupců), neboť povaha podnikání ani jiný způsob neumožňuje).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych si tablet nepořídil, ale pro některé lidi je to opravdu náhrada čehokoli. Máma vyhrála tablet v jedné soutěži, rovnou iPad s retinou (ten display je fakt parádní).

Jednou se to nastavilo a pak už to zastoupí desktop v 95 % činností: web, maily (včetně exotických příloh v "ženských" řetězových mailech), videa. Na těch zbývajících 5 % se holt musí zvednout z gauče a spustit dospělý Office.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to jak k tomu WIFT přistoupil vybral ještě dobře :). Doma máme několik androidích tabletů (s OS 1.6 až 4.1, úhlopříčkami 7, 8, 10"), pár jsem jich taky recenzoval pro Svět Androida, a ty lowendové jsou fakt hrozné shitky, zejména
- špatná výdrž na akumulátor (3-4 hodiny), časté je rychlé samovybíjení dokonce i v úplně vypnutém stavu(!)
- nepříjemné zahřívání při zátěži (pálí do dlaní)
- tragický příjem Wi-Fi. Čipy použité v těch nejlevnějších mají problém se vůbec připojit na některé AP, občas pomůže vypnutí DHCP, někdy ani to ne (častá příčina reklamací). Mizerný příjem signálu už to jen dokresluje.
- pro to domácí konzumování obsahu se to dá překousnout, dětem na hraní to stačí, ale kdo s tím chce cestovat a méně se stresovat, musí investovat aspoň těch 5+ tisíc, nebo jít rovnou do "značkovějšího" (Nexus, nebo ty Acery, Asusy, ...)

Velikost úhlopříčky je preferencí každého soudruha, u těch lowendů zase platí, že mají nízké DPI (800x480 nebo 800x600 pro 7-8palcové, 1024x600 pro 10palcové), což je už docela nepříjemné, chce to aspoň "standard" (tj. 1024x600 pro 7-8palcové, 1280x800 pro 10palcové).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.