Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Skyrim Special Edition - úplně první dojmy

Více méně souhlasím, vypadá to spíš hlavně na tahání peněz, než skutečná vylepšení. Nejvíc mě naštvali s češtinou a steam workshopem. Ta v původní hře byla a nyní není, stejně tak steam workshop je deaktivovaný a pro mody je nutné se registrovat kdesi u Bethesdy.
Po technické stránce zůstaly toporné a místy až srandovní animace a místy je to směs starých a nových textur, což nepůsobí dobře.
A největší problém Skyrimu - totiž jednotvárné úkoly typu zajdi tam, tohle mi přines, cestou to vyrubej, vykraď a prodej - zde zůstal. Vejdete do starého dolu a hned se na vás vrhne smečka banditů, kteří vůbec nejsou zvědaví co tam děláte, rovnou se na vás vrhnou...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Skyrim Special Edition je primárně remaster dělaný pro konzole nové generace, jelikož původní je ještě na PS3/X360. Staré generace už se většina lidí zbavila, jelikož si ji určitě nenechává jen kvůli jedné hře, a tedy Bethesda vydala verzi novou, kterou si budou moci zahrát (lépe řečeno koupit) majitelé nových konzolí.

PC verzi speciální edice bych tak nějak ignoroval. Podle mě ji Bethesda vydala proto, aby se nespustila vlna hejtu ze strany PC hráčů, proč "oni pozlátko nedostali". Taková vlna by hodila špatný stín i na verzi pro konzole a ranila by celkové prodeje. Proto na Steamu je remaster zdarma pro všechny majitele původního Skyrimu (háček je, že musí vlastnit i všechna původní DLC).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jako hi-res pack je na steamu zdarma dostupný pro všechny majitele Skyrimu ... Takže proč vlastně speciální edici ?
To mi dává větší smysl koupit Fallout 4 než přepulírované totéž (Cena za datadisky je docela vysoká - jen co klesnou doplním , ale takhle tedy ne ) :/ ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a další pořádný hák je v tom že SE nějak nepodporuje češtinu.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Nexusmods nebo i jinde na netu se dá stáhnout předělaná čeština, která funguje na SE.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo nexus je fajn, jenže je placený...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle? http://www.nexusmods.com/

Na tom nic placeného nevidím, stahuju mody do F4. Mají tam premium membership s vyšší rychlostí stahování, ale to "standardní" stahování modů funguje no problemo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě to ukazuje tohle:
You need to be a member and logged in to download files larger than 2Mb in size.

A pokud správně čtu podmínky tak o bezplatném členství a stahování tam není ani písmenko....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

členství je bezplatné. Mám tam účet roky a nezaplatila jsem ještě ani ň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Založení účtu je zdarma (alespoň v době, kdy jsem si zakládal účet, tak bylo). O placení tam (http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/users/register/?) není ani slovo. Placený je až premium member účet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už asi dva roky mi ve skříni leží (a to záměrně, mám docela obavy, co se stane, až to rozehraju O:)) ve skříni The Elder Scrolls Anthology https://elderscrolls.bethesda.net/anthology/
Tak jsem ještě o svátek rychle nadatloval S/N Skyrimu do Steamu a opravdu během víkendu jsem dostal tu Special Edici zadarmo. Tak nevím, co mám zahrát, když jsem Skyrim ještě nehrál. U původní hry mě právě "děsí" to množství modů a rozšíření, že člověk bude pár dní zkoumat, proč použít to či ono. Jestli je tedy nová verze jen ta původní + HD textury + 64bit a ještě něco zprasili, no to taky není dobrá zpráva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to , nebo čtu o Skyrimu na DIIT (ok v blogu ale přidaném jako článek ) a CDR se dvakrát neaktualizuje ? .... že vás to ještě baví hrát si na dva portály kvůli reklamě ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem na to koukal, a chtěl jsem pana Ježka pochválit. Jako neznám moc starších lidí co by pařila.
Jinak ke Skyrimu, problém je v tom, že to je jediná rozsáhlá hra svého druhu. Snad už zanedlouho Vávra dodělá tu svou hru, která nebude mít 101 důvodů proč ji nehrát. Jinak naprosto souhlasím s názorem, že fanouškovské balíčky jsou úplně něco jiného. Třeba u takového s.t.a.l.k.e.r.a se přidávalo přidávalo, lepší stromy, lepší zem, lepší efekty, pozměnná mapa, pozměnené úkoly až vznikla úplně nová hra "lost alpha". Jediné co mě vždycky na těchto hrách štvalo je "omezená" kapacita. Jak kdyby si nemohl koupit nějakej baťoch a chodit s baťohem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...moc starších lidí... hehe, tak nevím jestlis ho svou pochvalou potěšil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, tomu se říká umění komplimentu... :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

další advokáti... no a co i já nejsem žádnej mlaďoch, co si budem nalhávat. Stejně my starší vás mladý vyklepeme v CSku vždycky jako nic, tak ticho jo?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj při +- 25 FPS určitě "Taťko"... :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s přehledem, klidně si kup 160Hz G-sync a stejně tě vyklepu jak nic na 25FPS 8ms obrazovce...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já vim Jardo... :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem to nezapnul, takže nevím. Mám to na Steamu zadara (mám všechny požadované DLC ke Skyrimu - za pár kaček v nějakém předchozím packu), zůstala tam i původní verze, takže si mohu kdykoliv vybrat, kterou verzi si zahraji (stejně tam mám hromadu grafických modů, takže o nějaké původní hře nemůže být řeč). Z tohoto důvodu to vítám jako dárek od Bethesdy. Ostatně, mám tu i Remaster verze Bioshocků (a stále i původní).

Příliš nerozumím slovnímu spojení "nestojí za to". Za co? Na Steamu jsem to dostal zadara, nestálo mě to vůbec nic.

I z tohoto pohledu na tom nevidím nic ke kritice (na kterou má pochopitelně každý právo), pokud se mi nová verze nebude líbit, jednoduše si spustím původní. Z tohoto pohledu to vnímám pozitivně (nemusel jsem dostat nic, nikdo mi nic neslíbil), a pokud se mi to nebude líbit, nikdo mě nenutí to hrát.

Aktuálně hraju Witchera, no myslím, že to srovnání se Skyrimem bude teda maso :-D (Bohužel ne dobře pro Skyrim.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Příliš nerozumím slovnímu spojení "nestojí za to".

za 40$. Podle tech reviews co ctu na steamu, tak to vidim stejne jako autor. Cash grab jak vysitej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heron je pouze troll, co se přišel chlubit.

Když to člověk získá téměř zadarmo, tak samozřejmě nebude hru hodnotit tak přísně... ale to je jasné jak facka a nebyla potřeba to zmiňovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochlubit čím? Tím, že se mi v seznamu her sama od sebe objevila další položka? O kterou jsem nežádal ani mi ji nikdo nesliboval?

Prosím, kde přesně jsem hru, kterou jsem ještě ani nespustil hodnotil? Můžeš mi to citovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

SE jsem hrál asi 2 hodiny. Asi bych to hrál i dýl a nový (kuck kuck) engine dává jistě prostor pro trochu obsáhlejší mody a ještě lepší grafiku než na starý Skyrim, ale absenci oblíbených modů ze starého Skyrimu jsem prostě nedal...a znovu rozehrál starý Skyrim(už zase), řádně omodovaný cca 110ti kousky. Ale musím uznat že v novém Skyrimu mi nejvíce chyběl JEN mod na smelting a mining a trochu mi chyběly rozšířené hudby a zvuky (hudba z Morrowindu, z Conana, zvuky v podzemí atd...), jinak bych to klidně hrál ve vanille.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víceméně souhlas s autorem. To co mě štve ve starým Skyrimu, novej nijak zásadně neopravil a navíc "panoramata" jak po 10 pivech s dvojnásobnýma HW nárokama. Děkuju pěkně... :o/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uder obra ku hviezdam je vtipny bug. a nechali ho v hre zamerne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davide,
proč si klávesu nepřebinduješ tak, aby ti vyhovovala? Já jsem si ve své instalaci například dal ALT jako přepínač a klávesu capslock potom jako tvoje chtěné "mačkám-a-běžím". V nastavení to jde změnit, takže to asi nebude úplně chyba nové verze, že?
To samé se skokem. V původním Skyrimu také nešlo při běhu skákat, vyřešily to až mody. Asi máš nějaký nainstalovaný, ale zapomněls na to.
Celý ten dlouhý odstavec tudíž není záležitostí special edition, ba ani hry jako takové, ale spíš takového toho dědkovského brblání ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já právě to přebindování zkusil a nezabralo (fakt nevím proč). Skákat za běhu nešlo,ale šlo pustit běh a zlomek sekundy poté skočit.A ne, žádný mod nemám nainstalován, hraju jen vanilla Skyrim. No, ještě to zkusím až zas bude čas...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc nechápu to neustálý bindování ve stylu: Jo máme tu novou hotkey (quiktake dáme jako Favorites), celý to překopeme... :o/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"remaky typu Total Recall dělají spíše ostudu, nemluvě o pozlátkových rebootech a lá Star Trek"

co má znamenat to DĚDKOVSKÉ brblání na začátku článku??
Nechci vám kazit iluze, ale uchylost se k brblání "kdysi to bylo lepší, tráva byla zelenější, filmy kvalitnější, atd." není vůbec žádným odznakem kvality ale naopak znakem přicházející senility!!

Navíc zrovna Star Trek je ukázka kvalitního restartu (dokonce to zakomponovali i do scénáře, kde cestování časem změnilo minulost).

A k Total Recall: Total Recall v podstatě není úplně remake a jde si vlastní cestou (zůstal jenom název, zrada falešné manželky a stěžejní myšlenka manipulace se vzpomínkami).
Není nutné ten film odsuzovat jenom protože se nestal stejným kultem jako originál z roku 1990.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem asi taki senilní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ho proto nikdo neodsuzuje, ale proto ze je horsi nez original ano.

Ony remaky jsou obvykle podstatne drazsi a podstatne horsi nez original, a kdyz uz se to jmenuje stejne,tak je potreba to i srovnavat.

Jeden z mala pripadu kdy remake je o hodne lepsi nez original je Westworld.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Total Recall je určitě horší než originál, ale zase se nedá říct, že by to byla nějaká velká ostuda (je to lehce nadprůměrný film).
Ale přirovnat Star Trek na úroveň Total Recall je totální hovadina!! Tady se není o čem bavit.

A nezapomeňte, že "dražší než originál" není vůbec objektivní ukazatelem, protože hodnota peněz postupně degraduje kvůli inflaci. S pustupem let průměrná cena filmů zákonitě roste nahoru!!

k Westworldu: HBO ví, jak natočit dobré seriály :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to neni dědkovský brblání ale fakt. Jediné co na nových dílech opravdu exceluje je mnohdy pouze technické provedení, dál už to za starými kousky obvykle pokulhává. Kdyby autoři prvního ST měli technologické možnosti dneška tak by to byl skoro dokonalý výtvor. Navíc technologická kvalita mnohdy zakrývá prázdnotu a nelogičnost děje i fyzikální hovadiny. Rozhodně nechci paušalizovat, ale ten trend je hodně viditelný (bohužel je to hlavně šité na míru jednoduššímu americkému publiku...). Na restart ST mám rozpolcený pohled, na jednu stranu odvrhli kvalitní a rozvinutou příběhovou strukturu, ale zase na druhou je technické zobrazení budoucích plavidel mnohem realističtější než původní blikátka a páčky v prvním ST.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, domnívám se že u těch filmů to je prostě tak, že ti producenti mají tolik miliard, že si prostě řeknou, natočím si tohlencto... a i když je to totální sr...řídká stolice tak se mu minimálně to co do toho vrazil vrátí zpět, tak proč by ho mělo něco motivovat aby to bylo příště lepší? Nikdy neprodělá nic a to je právě ten problém.
Obrovsky mě zklamal James Wan, chtěl natočit duchařinu, šel na to polovědecky, tak jak by na to šli lidé nevěřící na duchy a použil technologii a psychologii a trošku těch babských povídaček a hlavně nic nenatahoval a hned od začátku to tam "bouchalo a skřípalo". A když natočil dvojku, tak vlastně celou ji postavil na mystičnu a duchovině, žádna technologie, věda a taky úspěch fuč.
Nebo tomorowland, obrovské PR, jak je to skvělej film a nakonec tam z tomorowlandu bylo 15minut, otřesný dialogy, které bych aji já vymyslel lepší a jinak prázdnej film. Proti oboum postavím studentský půlhodinový snímek "Lord Hoven" který je volně na youtube a doporučuji všem se na něj mrknout. Za tu půlhodinu do toho nacpou vše a ten film funguje perfektně. Nebo hodně zatracovaný pro nepochopení je snímek "hodinu nevíš", spousta lidí ten film odsoudila že to je kravina, že nemocnice nevypadá jak nemocnice ale polorozpadlá budova apod... přitom vůbec nepochopili že tvůruci tím chtěli vyjádřit jak zdevastované je naše zdravotnictví, vůbec si nevšimli že se ten vrah vyvíjí apod...
Na žádnej restart to nevidím, nikdo nepříjde a nenatočí to jinak. Podívejte se na toho němčoura, zprznil Postal, FarCry a nevím co ještě a domnívám se že žádnej z těch miliardářů nepříjde a nenatočí nic lepšího, nevěřím tomu, protože zrovna oba zmíněné snímky mají potenciál pokud se tomu bude někdo věnovat a nebude chtít natočit fujtajbl na kterým stejně vydělá. Kdybys chtěl něco takového naočit tady s čechama tak se domnívám že natočíš dobrej film, problém je v tom že jako holywood nedáš píárko. A stejně trh tě odmítne, protože na trhu je tolik filmů, že nemáš šanci. Trh je přesycenej.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nesrovnávate náhodou původní Star Trek seriály s novými filmy??
Ono je v seriálech mnohem více místa na rozpitvání děje, nacož bohužel v 2hod filmu není moc prostoru.

Když ale srovnáte původní filmy (první z roku 1979) , tak nic zas tak extrémně úžasného tam zase není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Remaky uvedene vys komentovat nebudu, protoze jsem je nevidel. Nicmene, Bethesda na tomhle odvedla asi tolik prace kolik ma obvykle kadernik Bruce Willise, a chce za to 40$. Nejspis je to tak jak napsal nekdo vys - je to ohlodana kosticka pro PC, aby nebrblali ze konzolisti to maji lepci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak Star Trek, ale Total Recall byl brak už na první pokus, jen tam byl Arnie. Nevím, co hoši od remake čekali, ale zbyl ten brak... ještěže na Coolu opakujou Simsonovi donekonečna a Homer tam porád hraje. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skyrim is so amazing game, I know quite a lot people playing it and rooftop snipers as well: https://rooftopsnipersgame.com

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.