Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Souboj mezi výrobci TV se letos přesune do softwaru

Kdy konecne budou mit televize jednoduche rozhrani pro ovladani pro ty co nechteji "Smart funkce", jednoduche a trochu unifikovane aby s nim nikdo nemel problemy. Dnes spousta lidi na sebemensi zmenu v nastaveni i ladeni programu si zve opravare, protoze nechapou co s tim maji delat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jednoduché a unifikované rozhraní je tvořeno tlačítky:
- power
- kanál nahoru / dolu
- hlasitost nahoru / dolu

vše ostatní chce buďto zapnout mozek nebo pozvat servisáka ... to máte stejné jako s kuchyňským robotem nebo autem ;)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro doochodce typu moje máti je i to, cos vyjmenoval, složité, resp. je to neuchopitelná změna. Dodnes nepobrala, že se dnes listuje „kanál nahoru / kanál dolů“ a tvrdošíjně vyžaduje, aby na jedničce byla jednička, na dvojce dvojka, na trojce Nova, na čtyřce Prima, atd... a není síly, která by jí vysvětlila, že tak rychle to mačkat nemůže, protože pak navolí neobsazený kanál 123. Používá televizi často stylem „ovladač je brouzdátko a potřebuju přepínat tak rychle, abych viděla nejlépe všechny kanály naráz“. Takže prostě mačká všelijaká tlačítka tak dlouho, až se tam něco zjeví, a kudy chodí, tudy nadává, že ta nová televize je křáp a proč jsme tu starou vyhazovali, že byla nejlepší. Nepopírám, že Tesla Color měla svoje kouzlo, ale člověka by z toho regulérně je*lo.

Jinak co se mě týče, žádnou další TV nekupuji. Moje další TV bude prostě jen velký monitor. Na software jim hážu hemra.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

a čím jsou ty TV více "smart", tím se chovají více jako počítače :) Není neobviklé, když se najednou naše TV rozhodne, "co já vím" dělat (asi defragmentovat disk nebo indexovat soubory), a najednou se zasekne. Po pár vtřinách se zase odsekne. Zmáčknete tlačítko SMART a někdy to najede za sekundu a někdy minuta nestačí. A je toho víc.

Takže i já jako člověk středního věku musím souhlasit s WIFTovou máti: "Ano, staré TV byly lepší." Sloužily svému účelu a dělaly to dobře. Dneska mají 1000 funkcí a ani jednu nemají bezchybnou.

A perlička nakonec: Jedna nejmenovaná značka Philips prodala TV, které trvalou cca 5s přepnout kanál. Dle servisního oddělení je problém vyřešen ve verzi FW x.y.z a vážený zákazníku upgraduj si FW a půjde ti to. Co vede firmu k tomu vydat na trh neodladěný zmetek? To by se dříve nestalo, protože by to byl ihned důvod k reklamaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud u tve Philips TV trva prepnuti kanalu 5sec, tak ses na tom jeste dobre. Ma Philips TV nehraje dele jak 5min:
https://www.youtube.com/watch?v=1E55HRSWZqI
https://www.youtube.com/watch?v=As3I2wDJzoc

Po temer roce reklamace stale nevyrizena. Zavada pry musi byt prokazatelna :-( Tolik moje doporuceni produktu Philips/TPVision...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To s prepinamim kanalov povazujem za dobru ukazku ako sa kasle na uzivatela. Niesom dochodca a lezie mi to na nervy.
Bol by problem urobit dva mody. Jeden povodny mod(rychla volba), kde na jednotke bola jednotka a druhy terajsi mod, ze je to vlastne len numericka klavesnica, kde zadavam postupne cislo kanalu.

Z pohladu SW a funkcii su dnesne TV tragedia.
V lete som si kupoval novu TV, bol to des a musel som robit viacero kompromisov. Napriklad ziadna mne znama TV s jednym tunerom nevie nahravat jeden kanal a zaroven aby som sa mohol pozerat na druhy v ramci jedneho multiplexu. Toto zvlada moj stary DVB-T set-top box za 40eur. Aj zakladne funkcie, co mal mo stary/blby set-top box maju nezmyselne az najvyssie rady smart TV uz s napriklad zbytocnym 3D.
Blbe TV su umyselene osekavane o funkcie a zakaznik musi, kvoli funkciam, ktore zvlada obycajny(BLBY) set-top box za par eur, kupovat smart TV.
Smart TV su zase pouzitelne az po X aktualizaciach od vydania modelu na trh a ako-tak su vyladene, ked konci ich predaj zhruba rok po ich vidani. Vo viacerych veciach su to nedorobky, ktore uz nikto neopravi, lebo na trhu su uz novsie modely. Je tam kopa zbytocnosti, ktorych sa neviete zbavit alebo upravit.

Necakam, ze vyrobcovia na tom nieco extra zmenia v najblizsej dobe. Ludi na to tazko nalakaju a tahakom bude stale uhlopriecka, rozlisenie a ine blbosti.
Staci ist do nejakeho elektra a vypocut si par ludi pri nakupe TV. Riesia uhlopriecku, dizajn, rozlisenie. Nikoho nenapadne si vypitat ovladac, vyskusat si jeho ovladanie a pozriet sa do menu, co dana TV naozaj obsahuje za funkcie. Opytat sa a vyskusat funkcie, ktore planuju pouzivat,...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a i proto mam vsechny TV v dome i u moji "pouze" jako monitor a poustim do nich obraz z externich zdroju at uz ze satelitu kde je tak rychle prepinani aj jak je rychla externi krabicka nebo z PC kde je SW i ovladani bez kompromisu! :-) Varuji casto zname pred tim aby delali z TV player videa natoz fotek... nebo dokonce webovy problizec...

Nakonec po zbytecne ztracenych nervech vseci skoncili u PC vedle TV :-)) I ti co se IT zivi a z principu nechteli PC u TV ze by neodolali pokuseni pracovat a ne se jen bavit aby neobtezovali partnera. To je ale jine tema - o vuli!

Nakonec se prekonali a resili to samostatnym PC jen pro multimedia. Ja mam tu vuli tak nepotrebuji dve PC - jedno specialne k TV :-) Nakonec kdyz v eteru nic moc neni chce po me moja polovicka radeji pustit sva videa rodiny a z vejletu nebo se mnou tridit a vybirat fotky pohodlne na velke TV. K tomu je nejaky smart naprd neb jednu moju 24Mpx foku otvira nekolik sekund... a surove video v .MTV v 50p stejnak jen tak nejaka TV neprehraje... PC cokoliv :-)

Komu ale neni rady...... Ten at se trapi se smarty a j volovinami zatezujici akorat jiz tak slaby CPU i jine casti elktroniky telky :-))

Nechapu totiz, proc touzi mnozi o krabici vse v jedom??? A aby napr. automobil umel i uvarit kafe ;-) ???... Omezenost??? Pohodlnost???...

Me nikdy nevyhovovaly ani integrovane prijimace v telce, neb se neustale zpusob distribude (vysilani) meni a menit bude!!! Uz za komunistu v dobach blikajiciho osciloscopu (CRT TV s prokladem... Vubec bych se takove nedokonalosti nezastaval!) jsme museli dokoupit tehdy tzv. konvertor... dnes settopbox... kdyz zahajila vysilani CSt2 v UHF pasmu.

Uz tehdy mi svitlo ze integrovany tuner je naprd a ze to chteli telku tehdy s AV vstupem aby se nemuselo dvakrat premodulovavat pro jen anteni... vstup a mrvit jeste vic jiz tak mizerna kvalita :-(

Proto me zajima jiz davno pouze hlavne kvalita obrazu obrazovky a pokrocilost vstupu - co prenese! Nic vic!!!

Ani i tegrovane audio... Stejnak z tech stale placatejsich placek nikdy nebude hrat pidireprak dobre... Jen opticky vystup :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Krabice vse v jednom ma tu vyhodu, ze clovek neresi komunikaci mezi jednotlivyma skatulema. Ovsem musi byt udelana poradne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda odmitam mit stejne PC na televizi i jako pocitac, protoze od televize (resp. settopboxu) vyzaduju aby rychle nabootoval (a ne jako ten novy od UPC) a byl uplne ticho (ne jako pocitac, ktery ma tri disky a ctyri vetraky a cekat od nej ticho by bylo naivni). Ale soucasne snahy o obohaceni TV o android a podobne systemy me taky presvedcuji, ze priste bych si mel koupit "settobbox" na ktery jde dat normalni linux ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

uz pred mnoha, mnoha lety byla u audio/video remote moznost nastavit po zadani kolika cislel ma zarizeni okamzite reagovat..., inu "inovacim" se meze nekladou...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

napodobne :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

WIFT - Lenže kde taký monitor zohnať? Buď to je všetko malé, alebo neschopné, nemá to vstupy...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ale kdepak male a pod. Proste koupis velkou telku a pouzijes jen Power (a poprve i volbu vstupu napr HDMI 1 (PC) a je to ;-) Proste ze z ni udelas monitor! kdy nove LG maj dokonce i usinani po chvili bez signalu na HDMI jako PC monitor)
.Ostatni je jiz jen otazkou rychlosti externi krabicky at prijimacenebo PC :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ale čo keď nechcem smart TV už len z princípu (vlastne je to asi aj drahšie kvôli tým blbostiam). Chcem kúpiť TV Monitor čo bude mať funcie ako staré dobré CRT, možno nejaký teletext, tuner a koniec... Pripojím si tam DVB-S, HTPC a hotovo. Nechcem kupovať smart TV aj preto, aby si výrobcovia nehovorili "ono sa to predáva tak dáme tam ešte viac blbostí" :-))

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak si nekoupis smart tv, ale normalni TV nebo monitor s TV tunerem - v cem je problem?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Napríklad v tom že väčšie uhlopriečky začínaju byť iba smart. Modely bez smart sa vytrácajú

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Opakuju zjednodušeně - smart funkce ignoruj, pouze ji zapni vypni a poprvé zvol IN HDMI1 (PC) :-)

Já koupil nyní 42" UHD TV jako monitor k PC a ani nevím co má za fce a nezajíímá mě to a to má prej 3 tunery a Wi-Fi a dálkáč s gyroscopem ovládanou šipkou a trackball a a a a co já vím co ještě...

Dokonce ani její repro nepoužívám a mám je zamutované aby nevydávaliy ani šumík! Používám pouze její IPS UHD obrazovku a pouze tačítko ZAP VYP a hotovo tečka ;-) (18.000,-kč za 42" UHD v IPS jako monitor je dle mě vpoho)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vďaka za radu. Čiže kúpim si Lambo, ale budem sním vyorávať zemiaky alebo vláčiť drevo z lesa :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Překrucuješ to..., můj 42" UHD IPS LCD není jako Lambo, neb stál jen 18.000kč! Kdyby to nebyla TV ale IPS PC monitor, stál by 80-90.000kč! To by bylo jakož eLambo ;-) Já koupil vybavený Ford Focus Ghia, ale nepoužívám vyhřívání sedaček ani klimu ani el. okna ani max rychlostí co umí nejezdím neb jej mám pouze na dojíždění do práce. Nepotřeboval jsem ani metalízu, ale neměli bez ní, ale na cestu do práce to nemá vliv a baby na ni nelovím ;-) - to je to správné přirosvnání ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mohol by si prosim ta napisat aky model si si kupil? Tiez vyberam monitor k pc a zatial som rozhodny pre toto http://www.alza.sk/40-philips-bdm4065uc-d2296038.htm (hlavne preto ze to bolo od pociatku myslene ako monitor a teda to ma 60hz panel) ale je to VA, IPS by som mal radsej no co som cital tak UHD IPS tv maju zase problem v tom ze bud zvladnu len 30hz alebo maju otrasny input lag alebo maju maximalne hdmi 1.3

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Mám tento: http://www.alza.sk/42-lg-42ub820v-d2165997.htm Ale doporučuji raději tento: http://www.alza.sk/49-lg-49ub850v-d1532075.htm Oba maj HDMI 2.0/60Hz/60fps, ale ten druhý má zaručeně 10bit vstup i zpracování :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tak teď už to chce jen adblock pro televize :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

covece tak s tim prirovnanim televizi k procesorum nemuzu tak uplne souhlasit, respektive s tim co jsi napsal pote, to co jsi popsal plati pro celkem uzkou skupinu rekneme lowendoveho as mainstreamoveho herniho PC, ve vsech ostatnich disciplinach to CPu od AMD tezce projizdeji na nekterem z parametru, ale v tom jednom parametru tak tezce ze nema moc slysl nad danym CPu uvazovat, a ostatne trh dava v tomhle dost vyrazne za pravdu cisly

a u televizi? no pokud chceme jen TV tak asi ano, ale pokud se koukame po rekneme multimedialni TV, tak ma neskutecny naskok Samsung, bohuzel, a mozna se to ted zmeni as nastoupi ony operacni systemy, ale momentalne maj proste mezi "blbejma" TV proste Samsung vyhodu v tom ze jsou min blebe nez zbytek TV sveta, viz treba podpory kodeku, titulku a podobnych blbustek, u at se nam to libi nebo ne warezu ktery proste v celkovem TV svete hraje zrejme nejdulezitejsi roli

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

>A nezbývá se než zeptat, co bude s těmi starými.
Samsung C series (modelova rada pro 2010) mi oznamila, ze Youtube app od brezna uz nebude, protoze nebude podpora...
Takze asi tak.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som zvedavy, co mi z mojej smart TV ostane po par rokoch. Blba telka s nahravanim/prehravin z HDD.
Pochybujem, ze Sony to bude udrziavat pri zivote neviem kolko rokov. Ked k tomu priratam moznu zmenu klucovej technologie, tak je to naozaj len otazka casu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A to je to nahrávání ještě zkriplené tak, aby nahrávku nešlo přehrát ani na TV vedle.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je tiez chutovka. HDD musim v mojej TV zaregistrovat(TV si ho sformatuje s GPT). Vieme ho pouzivat len na nahravanie.
Ak by som si tam cez PC nakopiroval nejaky audio/video obsah, tak mam smolu a neprehra mi ho.
Na to musim pripojit druhy HDD, ktory nieje zaregistrovany.
Moj blby stary set-top box ma nechal s hardiskom urobit cokolvek a prehral z neho cokolvek. Osahal si hardisk, mal tam volne miesto, tak nahraval. Pri prehravani prehral vsetko, co bolo na tom hardisku. Bez ohladu, ci to nahral on alebo niekto iny.
Idela je blby set-top box a blba TV k tomu. Ako uz tu ale niekto spominal. Trochu lepsie TV su vsetky smart :(

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

mě by stačilo, kdyby to mělo webový prohlížeč s HTML5 a podporou fullscreenu. Proč? Protože Flex

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je důležité, aby to bylo funkční!!! Ne ten sh.tfest, který se produkuje nyní. Dám příklady. Mám televizor s nahráváním na disk. Když nahrávám můžu se zároveň dívat na nějaký už nahraný pořad, ale pozor, teď ta chyba. Když se dívám na něco nahraného a začne se něco nahrávat, tak se přehrávání vypne... Musím znovu najít nahraný pořad, najít místo kde to vypadlo a můžu se dívat dál... (To byla u té TV jen jedna chyba z mnoha, mimo jiné značka Samsung.). Jiný příklad z mnoha. Mám dvb-c rekordér (Technisat), který mě umožňuje nahrávat a přehrávat pořady. Každý den v určenou dobu natáhne přes kanálový volič EPG vybraných stanic ovšem jen v případě, že připojen na Internet a má přístup ke kontrole update fw výrobce... (Mimo jiné nevíte, zda by šlo nějak odchytit komunikaci a nasimulovat "falešný" aktualizační server výrobce abych "oblafnul" rekordér. Až výrobce přestane provozovat onen server, jsem v p.... a budu muset dělat update EPG ručně.)

Takže je mi u konečníku jaký SW výrobci dělají, ale ať to FUNGUJE BEZ CHYB !

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2010 jsem vybíral novou TV a jako primární vlastnost při výběru jsem si zvolil OBRAZ (ano je to podivné, ale u TV vyžaduji hlavně koukatelný obraz). Nějakou dobu jsem trávil vybíráním a porovnáváním a nakonec z toho vypadl Panasonic TX-P42G20. Smart funkce mě v té době vůbec nezajímaly, ale TV je má (měl) tak jsem je využíval. Ano byly to začátky a tak jak píše "Cichas" odporoučela se podpora například Voya. Pořídil jsem si tedy za pár dolarů androidí TV stick (prostě takovou tu malou krabku do HDMI) a upgradoval tím SMART možnosti vpodstatě neomezeně (XBMC, Miracast, webový prohlížeč...).

Smart funke jsou fajn, ale dosavadní řešení ze strany TV výrobců se mi zdá z mého pohledu nedostačující a jen krátkodobě podporované. Zůstává tedy řešení ve výběru nějaké "hloupé" TV s kvalitním obrazem a pak externí rozšíření v podobě pokročilého a mnohem variabilnějšího SMART zařízení.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tiez tvrdim, ze moja predstava smart TV je vstavane KoDi :-D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No bolo by na case, pretoze to co taky samsung vola "smart" ja volam "urazka zakaznika". Pomale, mrzne, ovladanie na <>, funkcii to moc nepobralo, zeby aspon rozumne prehravanie roznych video formatov? ale kdeze...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.