Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Televizor na rozcestí

Zustavam u sve projekce :) Na TV neni stejne cas.. a jeste abych resil ze koupim odposlouchavadlo.. ono ten obor stejne jednou umre, jako vymiraji tistene casopisy dneska.. v dobe meho detstvi (rozumej bez Internetu) mela TV smysl - jako zdroj informaci. Dnes je to jen prostredek k vydelku.. dekuji, nechci.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Taky, uz druhym rokem, projektor a do neho levny full hd tuner + komp pres hdmi switch. Acer H5380BD, sice jen HD na uhlopricku 2.5 metru, ale koukam z 3.5 metru a pixely nevidim. Nejlepsi obraz mam z HD televizniho vysilani bych rekl. Na lampe uz 2100 hodin a porad solidni obraz. Cumim hlavne na tenis (tennistv.com) a na filmy a serialy; Netflix, Blinkbox... Sem tam na telku. Uvazoval jsem nad telkou do loznice, ale zatim na to prdim :-) Nedavno me prijemne prekvapil web browser u nejake plazmy kterou ma segra, protoze tam jel flash a tennistv.com v pohode v HD kvalite.

https://picasaweb.google.com/m/viewer#album/112981689532095799714/610461...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stejny klub jako vy panove/damy.
cca 7-8 let bez TV, zacali jsme na platne ala pogumovana roleta z ikea :) a 800x600 projektoru. Vyvojem jsme se dostali k plne elektrickemu platnu s dalkovym ovladanim schovanym v podhledu obyvaku a fullHD 3D projektoru. TV nesledujeme, jedine kanaly o ktere bych stal jsou Discovery a Spectrum :) (klidne bych si je pres internet platil) a sledujeme jen serialy ala BigBang, Mythbusters a dalsi ktere nas nejak chytly... obcas film... a kdyz prijdou deti od znamych tak pustit jim hezkou disney pohadku :) je k nezaplaceni :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se Vás zeptat na jednu věc - porovnávali jste někdy obraz projektoru s kvalitní TV? Osobně nemám zkušenosti s projektory pro domácí kina, ale za to bohaté s "kancelářskými" projektory. A jejich kvalita obrazu je obvykle prostě příšerná. Ne jednou jsem viděl prezentaci, která na LCD monitoru vypadala slušně, ale na projektoru nebyla kvůli barevným posunům a nízkému kontrastu vůbec čitelná. Nějak se mi nechce věřit, že by na tom byly projektory pro domácí kina o tolik lépe, aby byla kvalita obrazu alespoň srovnatelná s běžnou TV. Ale třeba se mýlím...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Se budu opakovat... Na mem aceru neni asi vernost barev idealni a kontrast neni jako na plazme, ale subjektivne je to paradni. Mrkni na link, snazil jsem se to vyfotit tak aby to odpovidalo realite, hlavne ta s BBC NEWS. Jakmile mas uz jednou doma uhlopricku 2.5 metru tak se podle me uz tezko vracis k necemu mensimu.

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/100InchWithProjectorI...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Treba ja mam nastaveny "cinema" profil (je trocha do oranzova, teplejsich barev) + meni to vliv bileho kotouce. Je to tak prijemnejsi se na to divat - nez na studene svetlo z LED televizi.. a jinak u projektoru ta kalibrace neni tak kriticka - koukate jen na obsah (pri tme v mistnosti). Zatimco u TV ji mate v nejakem okoli - nabytek, kvetiny, barevne zdi - a proste jeji podani musi byt v realnejsich barvach ... (nebo tedy hodne sytych, pokud to mate radi). Je to proste neporovnatelne i z tohoto duvodu.

(u projektoru jsem zkousel vsechny profily - natural, video, atd... a ani jeden me nevyhovoval - prilisny kontrast, spatny ci chladny whitepoint, ... v tom Cinema jsem si nikdy nerikal ze to vypada divne - vesmes prehravam BR ripy, televizni porady jen vyjimecne a tam je to ponekud poznat, ze ta kvalita neni to prave, proste to toci jinak, a tech 20-30 minut se to jeste snese).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kancelarske vetsinou neprezentuji v idealnich podminkach (byva tam hodne svetla, naprosto nevhodny povrch na promitani, sedis v neprirozenem uhlu atd.) kdezto doma kdyz uz se rozhodnes pro projektor si udelas tmu (nebo promitas vetsinou vecer) sedis pohodlne...

TV ma obraz trosku ostrejsi/jemnejsi ale to je dano jen pomerem uhlopricky :) kdyz si treba pustis Art of Fly na projektoru (hodne bile barvy, hory, snowboardy, zpomalene zabery,...) tak vetsina lidi jen sedi s otevrenou pusou... u klasickych filmu ten wow efekt neni tak velky... jeste u pohadek (kreslenych) je to taky nadhera sledovat :)

Taky je hodne "kancelari" schopno pouzit projektor uplne spatne. Napr koupi projektor s 800x600 ktery je FullHD kompatibilni a rvou na nej ten obraz ve fullHD coz samozrejme skonci katastrofou pokud je tam nejaky text. Nebo poridi projektor LEDkovy (takove ty s malym vykonem ktere jsou vhodne do temne komory)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na TV noviny stačí akákoľvek TV s IPS, ak chcete špičkovú kvalitu obrazu u filmov, robte to ako Hollywoodski producenti. Tmavá miestnosť, strieborné plátno a kvalitná premietačka. Filmová alebo digitálna.
U TV nekúpiť jedine TN panel, ostatné už len podľa veľkosti, aby sa zmestil do vyhradeného priestoru.
Potom si TV dajte skalibrovať (také LG to má priamo v menu), ak vám nebude vyhovovať zvuk, dokúpte niečo lepšie a o niekoľko rokov to zopakujte. TV sú spotrebák.

Kedysi ste za Teslu museli dať celoročný plat (Sovietsky farebný Rubin znamenalo 10 rokov sporenia). Teraz 42" kúpite za 1-1/2 mesačný a pri IT špecialistoch za 2-5 dňovú mzdu.
Ale zas, nektorí si idú kúpiť TV za 300Eur, jeho výberom zabijú 2 mesiace a ... je to spotrebák. Po 2-5 rokoch sa vyhazuje minimálne kvôli opotrebovanému podsvieteniu, kde kedysi bol výber medzi 50k a 30k hodinami, reálne tak polovica. Teraz tento údaj neuvádza skoro nik, ale zberné dvory aspoň podľa mňa, su neraz plné ešte funkčnej elektroniky, len sa mení za väčšiu, alebo novšiu, pretože je to spotrebák.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli opravdu lidi vyhazují spoustu funkčních televizí, tak bychom je mohli vozit černouškům do Afriky, možná se by pak přestali cpát k nám do Evropy, sedět na gauči a čučet na telku můžou i doma. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

elektronika se černouškům vozí. Ti ji rozeberou, vypálí, případně rozmočí v kyselině a hurá! My máme "ekologii", oni co jíst. Že to tam smrdí ekologickou katastrofou evropan nevidí.

http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/evropa-zasobuje-rozvojove-zeme...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ona jim ta chemie alespoň sníží extrémní porodnost, neviděl bych to tak zle...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Elektronika a vobec velka cast vyroby sa cernoskom vozi a nie len na rozobratie. Vdaka tomu ma aj europa a cely zapad celkom slusny export. Medzinarodny menovy fond pozicia cernoskom za urok ktory nebudu nikdy schopny splatit, cast tej pozicky sa hned minie na splatenie urokov z predchadzajucej pozicky a zvysok sa "musi" pouzit na nakup zapadneho tovaru nech je pekna exportna bilancia. A vecsinou to je starsi tovar zo skladov a tak sa pekne minaju aj skladove zasoby vyrobcov. A cernosko je zadlzeny az po usi (druha vec je ze je aj dost cernoskov ktorym sa robit nechce ale hned by cheli mat 50" TV,satelit a aspon 4x4 SUV)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Oni to takhle chteji - vyspelou zivotni uroven, ale pracovat co nejmene. Kraasnym prikladem je ten neporadek okolo baraku - jenze to by museli manualne pracovat aby ho uklidili. Jeden farmar z Namibie to komentoval, ze ma 40 mistnich zamestnancu (cernosi), ale ze na farme co mel v Nemecku jich na tu samou praci potreboval jen 7 (belochu).

A zrovna telka je v mene rozvinutych castech sveta brana jako symbol pokroku a jiste zivotni uroven - obyvatele mohou bydlet treba v dire v zemi, ale bude u ni klacek a na nem satelitni antena.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Oni to takhle chteji - vyspelou zivotni uroven, ale pracovat co nejmene."

Ale to chtěj přeci všichni a je to IMHO důvod pokroku lidstva :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no ano lenivost je motorom pokroku :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono zasa by som nepausalizoval. Napriklad Afrika je obrovska a severna cast sa neda porovnavat so strednou alebo juznou afrikou. Tak isto my tu teraz mame horka cez leto ale ak by som mal na plno makat v takychto horucavach 8-9 mesiacov v roku tak tiez by sa mi nechcelo asi ist na plno.
V niektorych krajnach zasa objavili ropu, tak si cernoskovia mysleli ze sa budu mat ako prasce v zite, prakticky za par rokov utali svoju produkciu potravin, ved naco ked si vsetko kupia a dovezu. Lenze prisiel klasicky spekulantsky postoj cloveka a ty vyssie v "potravinovom" retazci peniaze udrbali a pekne ulozili do bank po svete a pospolity lud je zasa v prdeli. Nema co jest, ani za co jest a uz ani nieje co vypestovat. No a velka cast afriky sa "bavi" v roznych nabozensko-kmenovych vojnach.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

IPS právě ne. Jeho mizernej 1000:1 kontrast je na TV do obejváku dost na prd. U Tv dominujou VA panely. A ty kusy co maj IPS většinou nesklízej moc úspěch, protože ten kontrast, špatná černá a I/S glow je prostě pro TV nic moc.

Obecně největší problémy současnejch TV jsou:

- Useless audio, udělaly je tak tenký že pro repráky nezbylo místo a kvalita odpovídá.
- W-LED podsvícení, ala filtrovaná modrá do bílé, výsledek je nic moc gamut hlavně v zelené barvě.
- PWM blikající podsvícení. Toto přišlo s LED podsvícenim a dodnes má většina TV těžkej flicker problém.
- Egde LED podsvícení, ala parazit 90% TV, mizerná forma podsvitu co degraduje obraz.

Obecně, krom 4K ala rozlišení maj dnes TV horší obraz a zvuk než měly před příchodem LED. To mluvim o LCD, plazmy jsou ještě o třídu vejš. Ano existuje tu naděje a existujou i kvalitní TV. Poslední řada Samsungu třeba je skvělá. Full-LED s dynamickym podsvícenim určitejch částí + quantum-dots panel tzn širokej gamut, tyto 2 věci z toho obrazově dělej naprostou bomu + dobré zakřivení a už stravitelnej inputlag na 4K, jo, a umí to i chroma 4:4:4 input na HDMI 2.0. Nádhera. To už by mohlo nahradit pár let starou high end plazmu... ale cena 6K dolarů...

Ňáké smart funkce a pod to vezme čert. Brát model bez wifi, LAN nikdy nepřipojit a všechen bordel vypnout či ignorovat, kdyby byl moc otravnej přejít k jinýmu výrobci. Já TV používám jen jako velké monitory.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chytré TV? Ještě jsem nepotkal takovou, která by neměla otravně pomalé menu. Ony i ty "nechytré" nejsou dvakrát rychlé, ale oproti "chytrým šnekům" se jedná o Millenium Falcon.

Další věc jsou služby samotné, kvalita, spolehlivost, updaty a zejména bezpečnost, to jsou věci, které moc nefungují.

A poslední věc: Samsungova iniciativa "booster" karet je sice pěkná, ale stojí prakticky totéž, co nová telka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Spatne srovnani :-)

Millenium Falcon se musi po kazdem skoku opravovat a zprovoznit se ho podari obvykle az na nekolikaty pokus a nekolika ranach pesti nebo kladivem do pristroju.

Takovou telku NECHCI :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Klidně bych jako další koupil TV s FullHD - ale existují nějaké s podporou HEVC? Mám takový dojem, že s tímhle se na ně úplně zapomnělo, zatímco 4k mají od loňska často podporu na USB a některé na LAN, letos se podpora místy dostává i do cesty televizního signálu. Takže až za dva, tři roky vyjede DVB-T2 s HEVC, budou i úplně nové FullHD televizory potřebovat settopbox, což je jaksi k prdu investice..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No ale to je prave ten nekonecny cyklus upgradov a mam pocit cieleneho planovania podpory tak na dva roky max. Ako nahle vydaju TV s podporov HEVC uz bude na spadnutie dalsi standard takze aj tie televizory za rok,dva budu zasa vybehove a potrebovat settopbox. Proste vyvoj ako bol za onych casov ked sme 10rokov vydrzali s jednou Teslou na PALe uz skoncil. Asi jedina anomalia ktora dnes je v IT sektore tak to je Intel a ich CPU kde vykon stagnuje a svojim sposobom si Intel kope hrob lebo nikto nema potrebu nakupovat a upgradovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Telky s DVB-T2 a kodekem HEVC existují, ale z licenčních/kurvítkových důvodů neumožňují oboje dohromady. Buď mkv s HEVC, nebo DVB-T2 s h.264.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Šašci. HTPC na jejich licenční důvody peče, což je další důvod, proč na tyhle smart-TV kašlat. Jenže, jak píše někdo níže, samotné "hloupé" zobrazovadlo jde koupit jen s tím nejhorším panelem. Ty kvalitní panely mají jen předražené smart modely.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ta holka co stojí u té televize je člověk, nebo ten fembot, o kterém se zde nedávno psalo ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, fembot. Podobný, který(á) málem vyřídil(a) Austina Powerse, jen asi novější model.
:-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Koukáme přes projektor, FHD Panasonic s dlouhoživotnostní lampou. Je to paráda, jako v kině. Má to i atmosféru, protože se musí zatáhnout rolety a stáhnout světla na minimum. A hlavně - člověk pak nekouká na každou kokotinu a snaží si vybrat ty lepší filmy (které je stále obtížnější najít, balastu přibývá rychleji).

Kdo "potřebuje" čumět na stupidní seriály, aby byl in ? A na gladiátory (takzvané sportovní přenosy) ? No tak to si TV musí koupit, tu nejdražší, každý rok nový model. Optimálně "smart" s mnoha mikrofony a kamerami. Protože každý idiot má být raději pod dohledem a příslušně naprogramován reklamou a propagandou.

:-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Cakal som vecsie zvozenie sw casti dnesnych TV. Akurat som nedavno vyberal a hladal slusnu TV ale je to fakt tragedia. Samsung je tazky priemer co sa tyka kvality obrazu. Sice po SW stranke vyzeraju tie ich TV premakane ale nieco mi hovori ze to bude neodladene, zasekane a celkovo tragicky pouzitelne. LG je sice dobry pomer cena/vykon ale to ich gui je podivne a tiez maju zasadny problem s vykonom takze ten ich sw je pomaly. Nakoniec som skoncil u Bravie ktora ma slusny obraz a sw je pouzitelny aj ked by som za to niekomu v Sony zlamal ruky. Preco si vyrobcovia neuvedomuju ze casto menej je viac a je lepsie ked je par funkcii ale dobre odladenych a funkcnych ako 300 moznosti ale v skutocnosti ani jedna nefunguje poriadne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč komentovat televizní sw, když (jsme na ICT serveru) většina lidí tady asi používá nějakou tu androidí krabičku či miniPC nebo HTPC a na nějaké nedodělky v TV kašle ? A k tomu nějakou NASku se všemi podpůrnými službami.

Protože, jak sám píšete, aplikace ve smartTV jsou tragické, napříč výrobci. Každý HTPC projekt je lepší - a můžete si ho upravit podle svého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze v konecnom dosledku dnes uz v tych telkach je rovnaky hw ako v androidich miniPC/HTPC, ono vlastne vecsinou tam aj na pozadi bezi ten Android len je zamaskovany nejakym tym firemnym gui.
Problem roznych multimedialnych HTPC je v tom ze su ako jednooky kral medzi slepymi. Len o trochu lepise ako tie smartTV. Vecsinou trpia tazkopadnym ovladanim, problemy s prehravanim, nejednotne gui. Vyhoda toho ked je to cele v TV je ze by sa to malo dat ovladat jednym ovladacom. Bohuzial ak chcem mat 100% istotu ze film prehram v slusnej kvalite tak jediny pouzitelny vystup ma PC v nejakej forme (notebook, tablet, atd.).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Davide, tam na konci máš hrozný obavy: ještě jsem si nevšimnul, že by v nějakém 4K projektoru byl reproduktor, tak jakýpak strachy? :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Řešení této paranoi je jednoduché - nepřipojovat TV net. Poslouchat může, ale nemá to jak poslat ven. Krmit ji klidně můžete z PC s OSS....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém současných telek bych viděl v tom, že buď si člověk koupí co nejlevnější bez zbytečných vychytávek, ale také s nejhorším obrazem, nebo si musí ke "kvalitnímu" obrazu připlatit bambilion nesmyslů které jsou nadraka ;( Jak David psal - nikdo neudělá čisté kvalitní zobrazovadlo bez zbytečností s tím že si k tomu člověk připojí domácí HTC (na které mu zbyte i 2x).

Doufám že mi plasma vydrží aspoň 10 roků - to už snad budou běžně dostupné telky s kvantovým podsvícením každého pixelu nebo nějaká jiná technologie (OLEDu už nevěřím).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Cca před rokem jsem koupil FHD plazmu Panasonic v doprodeji. Doufám, že vydrží než bude OLED za rozumnou cenu nebo než se objeví něco podobného.
Všechny LCD televize co jsem viděl měly obraz jako omalovánky, na to se dívat moc nedalo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já patřím do kategorie hokejistů, fotbalistů, filmomolů a cestovatelů. Stejně, jako je cílem audiořetězce zprostředkovat hudební zážitek ideálně rovnající se reálu (což samozřejmě není možné, ale dá se k tomu za adekvátní částku přiblížit na dostřel), tak totéž platí o televizoru.
Nemíním vůbec rozebírat "přidanou" hodnotu v podbě "smart" funkcí, 3D a ostatních nesmyslů, které do zařízení pro příjem TV signálu, který je následně zobrazen na obrazovce vůbec nepatří, jsou zbytečné a hlůavně drahé. Už jsem byl fyzicky na hokeji, na fotbale, v lese, v ulicích města a už jsem taky slyšel výstřel z palné zbraně. Co se mi ale ještě nikdy nestalo je, že bych v TV nebo na plátně viděl něco, co se byť třeba jen na 60% přiblížilo REÁLU. O zvuku se nemá cenu bavit, protože z pidirepráku v plastovém skeletu nikdy nic reálného nedostanete. O filmech se taky nemá cenu bavit, protože tam je technicky nemožné dosáhnout reálu (když budete v reálu totiž pozorovat například rotu vojáků pochodující deštným pralesem za bezměsíčné noci, tak prostě neuvidíte nic a to by ten film byl docela nuda) a celkově to výrobci filmu dělají tak, aby to bylo ne co nejrealističtější, ale co nejnačančanější, to je účel. U dokumentů a sportovních přenosů se to dá citlivým nastavením tak nějak ukočírovat, ale do reálu to bude mít pořád dost daleko. Takže abych kvůli honbě za realistickým zážitkem, kterého technicky nelze vůbec dosáhnout, vrtal do stropu díry a montoval projektor a bílou roletu, v cimře 4x3 metry, nebo si do téže místnosti pořizoval display s úhlopříčkou 1.5 metru, je holý nesmysl a abych si pořizoval plasmu, kterou když spustím, tak to vyrazí topičovi v elektrárně lopatu z ruky, to asi taky ne. Na to, co je dneska k mání za zdroje signálu a v ajké kvalitě, bohatě stačí LEDka za 15k teošku slušnějšího provedení, toť můj názor. Urban legend o černé která je opravdu černá už vůbec nemá smysl rozebírat, protože černý pixel dosáhnu tím, že ho prostě zhasnu a vidím jen barvu samotného displaye a jestli ten je opravdu černý, to ponechám na laskavém posouzení každého kdo už někdy viděl zhasnutý display.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dá se souhlasit s hodně věcmi a hlavně - je to každého věc. Ale "urban legend" o černé prostě musím okomentovat - někdo to vidí, někdo ne. Nění to urban legend ale fyzický fakt vycházející z konstrukce samotné. Je to stejné jako někdo slyší falešný zpěv a někomu je to jedno. To ale neznamená že to neexistuje. Já si to zrovna tento týden zažil když mě v polovině filmu odmítl spolupracovat DLNA server a já na kraitčkou chvíli zauvažoval že to vzhledem k pokročilé hodině dokoukám na LCD u compu. Byla to opravdu jen vteřina co jsem ten film měl spuštěný než jsem ho zase vypnul a šel instalovat jiný DLNA. Ten rozdíl mezi plasmou a LCD je prostě velký. Ale jak říkám - někomu to vadí, někomu ne. Každý ať si za své peníze koupí co se mu líbí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já se asi blbě vyjádřil. Už když budeš porovnávat černou a černou, mezi blbou a dobrou LEDkou, tak to bude jiné. Já měl namysli spíš porovnání černé "live" a černé v TV. Je to jako se vším. Revolver nikdy nevydá zvuk jako raketoment, tak jak tomu je ve filmu. Tráva není tak zelená, led tak bílý a moře tak modré jako ve filmu ... stačí se podívat na zpravodajství z míst které notoricky znáš. Reál prostě prostřednictvím TV nehledej. A s černou je to totéž. Navíc ano, jak říkáš, každý to vidí jinak a já třeba nemůžu koukat na TV v absoluitní tmě, takže mě se černá jako černá stejně netýká ... Uvedu příklad z nedávné minulosti s ohledem na realitu. Onehdy jsem v TV sledoval Vinetoua. Ani ne tak kvůli samotnému filmu, ale kvůli Plitvickým jezerům a okolní přírodě. Bylo to točeno někdy v šedesátých letech, ale k realitě, to mělo namíle blíž, než dnešní filmy, které jsou barevně přepálené a digitálně "vyrýsované" až je to nechtné. Já od digitalu nikdy nic dobrého neočekával a tak humbuk který se dělá kolem 4k, 8k a jiným ptákovinám jde naprosto mimo mě. I na tom filmu bylo prostě vidět, že to remasteroval někdo, kdo ví "jak se na lopatě sedí" a ne žádný čančala na objednávku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna řešíme koupi 32" nechytré TV. Raději FullHD kvůli občasnému připojení NTB, možná někdy konzole. TV máme stále CRT a zapíná ji jen tchýně na návštěvě, ale přece jen občas by se hodila. Nějak se mi nedaří najít zdroj důvěryhodných recenzí, nejspíš je to moc "levné" zboží. Doporučíte web, případně na konkrétní aktuální model, značku?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Preco autor opomenul VA panely, ktore maju paradny kontrast (a teda i ciernu)? Taka Samsung UE55H7000 ma paradny obraz, 200Hz, radost sa nato divat (taktiez vyhrala cenu TV roku 2014). Ale stala cca 30k, ked sa predavala, co si nie kazdy moze dovolit. Ja som napriklad volil kompromis, UE55H6200 - Ma panel od AUO, staticky kontrast 5400:1 a uroven ciernej 0.03. To je o rad lepsi udaj, ako v pripade IPS (od LG) a stale sa predava za 19k. Sony je so svojim IPS Trilluminos + micro dimming niekde inde, ale to plati aj pre cenu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nyni jsem ve fazi stehovani a rekonstrukce bytu, a moje 60" LG plazma 60pk950 je zabalena, omotana jak vanocni stromecek ve potravinarske sprcce a cekam az dodelam aspon jeden pokoj a pokusim se ji zapnout jestli prezila... Neb takovy "hovado" dostat do standartniho maleho vytahu v panelaku je nerealne... Samo, byt v poslednim patre tak hura po schodech... V sestem jsme uz umirali.. :D Ale popravde jestli neprezila jdu si podrezat zily, neb nic jinyho nez plazmu bych uz asi nechtel... Je pravdou ze uz jsem taktez presel k projekci, ale proste barvy a cerny se plazme nic nevyrovna... A popravde resit jestli mi TV zere 100W nebo 250W je k prdu, neb k tomu nazhavim receiver kterej zere 500W a HTPC ktere si svych cca 200W ( coz je podle me jeste malej odhad) takze resit spotrebu u jednoho filmu je kravina... Ano pokud to mate jako hlavni zobrazovadlo a znudena manzelka na materske kouka na Ruzovku cely den a deti koukaj na pohadky od rana do vecera tak plazma je pak velky luxus... Reseni?? Manzelce do loznice jednu 32 a detem druhou a mate klid :D a uplne best reseni, manzelce najit "trenera" ve fitku, a deti vykopat ven a mate klid na filmy a zdravou rodinu... Kazdopadne Plazma RIP... A chytry TV at si strcej do zadele, jedine co ma a bude mit vyznam, kdyz TV zacnou mit v sobe v zakladu XBMC/Kodi nebo neco obdobneho...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.