Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Tohle je USB 3.0.“ „Jak jsi to poznala?“ „Podle počtu kontaktů.“

No v skutočnosti si pozriem manual, precitam recenzie ak su, opytam predavaca a ak sa triafa do veci ktore som si nastudoval tak ho zmikam z informacii dalej a ak je niekto kto to ma tak idem za nim aby som si to vyskusal. Recenzie a predavaci skusam aspon 2 a viac krat. niekedy to byva docela sranda. Vyber veci mi casto trva mesiac i dva ak to nesuri.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to vsechno kvuli koupi i treba toho kabelu? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O tom SS jsem nevedel ani ja, a nejspis bych se taky orientoval podle poctu kontaktu.
Manzelka pozna grafickou kartu podle konektoru :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je, ze to naprosto zalezi na zpusobu jakym rano spadnu z postele...

... zkusenost vytrenuje - opravdu prohlizim zdali zakladni deska, obsahuje takove a takove cipy, prohlizim si proc vyrobce k casti napajeni strcil uzasne barevny chladic ale za roh, kam musel umistit zbytek napajeni uz ho nedal a pak zacnu vest s kamarady debaty na tema "Tak bud to chlazeni smysl ma a pak to odflakly, pac se jim to tam zrovinka neveslo, nebo nam chteji rict, ze to vlastne potreba spise neni a je to vlastne jen nutna ozdoba"..... casem sem si kriticky nasel vyhrady k urcitym postupum a designum elektroniky, ktere doplnuji nesmyslnym slepencem informaci a poucek vyctenych z chytrych recenzi...

no ve vysledku jsem ten clovek, ktery oddaluje nutnost neco fakt koupit ... a zakrejva svou nerozhodnost, vybiravost a naivni vizionarstvi za radoby odborne znalosti :-)
... stejne neco koupim, po dlouhe dobe, ale koupim, protoze jsem hracicka!

ALE ... jsou obcas dny, plne spechu a lenosti, kdy strasne moc nechci resit jestli zrovinka ten nebo ten vyrobce dela kabel takovej a takovej, maximalni rozhodovaci hledisko je obrazek a prijatelnost ceny ... obcas na to clovek kouka hur - je to na sklade? Veskera opatrnost jde stranou, nectu popisky SuperMegaTruper ... sotva sem schopnej se zorientovat jestli "mini" v nazvu znamena, ze dostanu kabel s konektorem "Mini USB"... a jelikoz me vyrobci a prodejci zahrnou oznacovanim "NoName BFLM A-B Mini 1,8m XYZ (ric. pic. retail) SuperGold"... zacnu vybirat dle obrazku - a ano, spocitam si piny, kdyz tam jsou videt ..... rezignace ... degradace .... protuberace! (sice to posledni nema zde vyznam, ale zni to hezky cizokrajne)

;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si vybírám na základě testů, recenzí, zkušeností přátel.... A pokud jde o to USB 3.0, všechny "SS" konektory mají vnitřní plast modrý, takže asi tak :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tím USB je to pěkně matoucí, to je samé "Full speed", "super speed" a člověk neví, co si myslet. Ještě že bývají prodejci rozumní a označují výrobky rozumně (USB 2.0, USB 3.0). Trojku naživo taky identifikuju podle barvy, zatím byl vnitřek vždy modrý.

Trochu matoucí je taky situace u SATA revize 2.0 versu SATA 3 Gb/s.

Často mi nezbývá než hledat na internetu alternativní specifikace či testy, které odhalí pravdu, když sám výrobce svým popisem mlží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.